Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Άρτεμις Δεληγιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δεληγιάννη Άρτεμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Το 2011 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Sheffield, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ψυχολογία. Έπειτα, ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2019. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία βασίζονται στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία και στην κατανόηση της ανάπτυξης και μεταβολής των διαταραχών συμπεριφοράς παιδιών και έφηβων. Αυτήν τη στιγμή εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος σε Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Η αξία των συναισθημάτων – Οι φίλοι μου: Χαρά, Λύπη, Φόβος και Θυμός

 

Άρτεμις Δεληγιάννη

Η Δεληγιάννη Άρτεμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Το 2011...

Moraiti

Όλγα Μωραΐτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορα θέατρα και το 2011 δημιούργησε τον χώρο τέχνης Θέατρο Δια Δύο. Εκεί έπαιξε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Ερωμένες στον καμβά, (συν-σκηνοθεσία με Σοφία Καψούρου), Ψίχα για τάνγκο (Ειρήνης Αϊβαλιώτου), και την Ωραία Κοιμισμένη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική όπου δραματοποίησε και σκηνοθέτησε παιδικά βιβλία του οίκου.
Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά, στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας, στα πλαίσια προγράμματος κοινωνικού αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ως μουσικός παραγωγός σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμμετείχε ως ερμηνεύτρια στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο της θεατρικό έργο και το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Όλγα Μωραΐτη

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της...

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στην ανωτέρα σχολή ηλεκτρονικών και στη διοίκηση Επιχειρήσεων.

Υπηρέτησε, για σαράντα δύο μήνες, ως έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού στα σύνορα της χώρας, με την ειδικότητα του αξιωματικού διαβιβάσεων. Ήταν ο αξιωματικός επιφυλακής της μοίρας του, την ημέρα της γενικής επιστράτευσης και της απόβασης των Τούρκων στην Κύπρο το 1974.

Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και στις ασφάλειες ζωής με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις και πρωτιές που του πρόσφεραν ως μπόνους, ένδεκα ταξίδια σε τρεις ηπείρους. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολήθηκε με τις κτηματομεσιτικές εργασίες. Στη διάρκεια της καριέρας του, παρακολουθούσε αδιάκοπα εκπαιδευτικά σεμινάρια στις πωλήσεις.

Σ’ όλη του τη ζωή ασχολούνταν με το γράψιμο και το διάβασμα, με μια σκέψη μόνο στο μυαλό. Να γράψει κάποτε ένα βιβλίο. Ώσπου τελικά είδε τ’ όνειρό του να πραγματοποιείται.

Δείτε το βιβλίο: Φωνές από το παρελθόν

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο...

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το 1977. Σπούδασε και αφοσιώθηκε στο κλασικό τραγούδι. Η κλασική παιδεία δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της και για άλλα μουσικά είδη: blues, rock και soul. Συμμετείχε σε δυο δίσκους world-fusion, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Μαζί τους έχει δισκογραφήσει πέντε αγγλόφωνα άλμπουμ και τρία singles. Το 2017 συνεργάστηκε με τον Νίκο Αντύπα και κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album με τίτλο «You Heal My Heart». Την ίδια περίοδο μετακόμισε στο Λονδίνο για εκπαίδευση στο screen acting του MET School, ενώ παράλληλα μαθήτευσε κοντά στον βραβευμένο Σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas στο performing. Παρακολούθησε εξαετή εκπαίδευση στο ψυχοκινητικό μοντέλο Body Mind Centering του Ολλανδού Niek Brow με θέμα τη σωματική καταγραφή των ψυχολογικών σοκ. Ολοκλήρωσε μονοετή εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική προσέγγιση ενώ αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Η μεγάλη της εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία ήταν η αφορμή να οραματιστεί και εντέλει να ιδρύσει το 2019 το Findmyvoice Workshop, μια εναλλακτική μέθοδο φωνητικής με σκοπό την εκπαίδευση, την αποκωδικοποίηση και την ανάλυση της φωνής και της ηχητικής μας ταυτότητας αναδεικνύοντας και εστιάζοντας στην αμφίδρομη σχέση της φωνητικής με την ψυχοθεραπεία.

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το...

Mousidis

Χαράλαμπος Μωυσίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χαράλαμπος Μωυσίδης, γεννήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά. Είναι εγγονός προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής και απόγονος θυμάτων του Εμφυλίου πολέμου. Αντιμετώπισε, στην παιδική του ηλικία, σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μετά το τριτάξιο γυμνάσιο φοίτησε στην τεχνική σχολή ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα, σε ηλικία δεκαέξι ετών δούλεψε ως τεχνικός στο εργοστάσιο Παπαστράτος από όπου, μετά από μία δεκαετία αποχώρησε γιατί προσβλήθηκε από φυματίωση.

Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως Ασφαλιστικός Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, ως ιδιώτης καταστήματος τροφίμων, ως συντηρητής καυστήρων κεντρικής θέρμανσης, ως σχολικός τροχονόμος, ως ιδιωτικός υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Σήμερα εργάζεται ως Δημοτικός υπάλληλος.

Η μεγαλύτερη ευτυχία γι’ αυτόν είναι τα τέσσερα παιδιά του.

Από την ηλικία των δεκατριών ετών αρχίζει να μελετά Μαρξισμό, γεγονός που καθόρισε τον τρόπο σκέψης και ζωής του.

Διετέλεσε Συνδικαλιστής μέχρι και σήμερα σε όλους τους χώρους εργασίας του.

Στη συγγραφή τον ώθησε η ανάγκη του να γράψει την αλήθεια, να την δείξει και να την αποδείξει.

Δείτε το βιβλίο: Δημοκρατία και φασισμός

Χαράλαμπος Μωυσίδης

Ο Χαράλαμπος Μωυσίδης, γεννήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά. Είναι...

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά.
Πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος master. Από μαθητής μελετούσε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και την ελληνική μυθολογία. Μελέτησε θρησκείες και μύθους διαφόρων λαών.
Έγραψε πολλά άρθρα στον περιοδικό και στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την εκπαίδευση, την ιστορία και τη θρησκεία.
Έχει γράψει το ιστορικό μυθιστόρημα – απομνημονεύματα «Στα χιόνια της Κατάρας», καθώς και δύο βιβλία για το Παγκράτιο άθλημα.
Ασχολήθηκε ενεργά με την προσπάθεια αναβίωσης του Παγκρατίου αθλήματος.
Τα περισσότερα των άρθρων του αφορούν την προστασία της ελληνικής ιστορικής πραγματικότητας από διαστρεβλώσεις και φαντασιώσεις που εισέβαλλαν τα τελευταία χρόνια στον ελληνισμό με στόχο τη διάσπαση της ενότητας του ελληνικού έθνους.

Δείτε το βιβλίο: Γιατί; – Στα χρόνια της κατάρας

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Θεολογικής...

Galanis Dimitris

Δημήτρης Γαλάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε το 1959 στα Δωμάτια Καβάλας από αγρότες γονείς. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Δικηγορεί στη Θεσσαλονίκη από το 1985. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Ασχολείται χρόνια με το γράψιμο, αλλά μόλις το 2010 άρχισε να δημοσιοποιεί κάποια κείμενά του (ποιήματα) με τη μορφή συμμετοχής σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, αποκομίζοντας διακρίσεις (Τιμητική διάκριση στον Τσακείριο Διαγωνισμό 2010, Έπαινο στον διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού» 2011, δεύτερο βραβείο στον «Παρνασσό» 2011», δεύτερο βραβείο της Βιβλιοθήκης Κοραής Χίου 2014). Ποιήματά του συμπεριλήφθηκαν στις ανθολογίες «Η μοναξιά είναι χάρισμα», και «Ερωτικός λόγος» από τις εκδόσεις «Μαλλιάρης Παιδεία», σε επιμέλεια Μαρίας Θανοπούλου.

Δείτε το βιβλίο: Υποτελείς και ανυπότακτοι

Δημήτρης Γαλάνης

Γεννήθηκε το 1959 στα Δωμάτια Καβάλας από αγρότες γονείς. Σπούδασε...

Roggas

Γιώργος Ρόγγας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Κατόπιν σπούδασα πληροφορική και ΜΜΕ. Πλέον ζω μόνιμα στην Αθήνα.
Λατρεύω τα βιβλία,το θέατρο,τον κινηματογράφο,τα ταξίδια,τις συναυλίες,τον καφέ και πάνω απ’όλα λατρεύω να ονειροπολώ.

Δείτε τα βιβλία:

Οι ανεμόμυλοι σταμάτησαν να γυρίζουν

Σημειώσεις ενός αυτόχειρα

Γιώργος Ρόγγας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά...

Giannis M. Myrtsis

Γιάννης Μ.

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Μ. ασχολείται με τον πεζό λόγο και τη φωτογραφία. Στον χώρο της λογοτεχνίας κάνει την εμφάνισή του το 2016 με την ποιητική συλλογή «Τα δάκρυα του έρωτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «FYLATOS PUBLISHING» με το φιλολογικό όνομα «Γιάννης Μ.». Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί μέσω της εκδοτικής πλατφόρμας «CREATESPACE» τη δεύτερη ποιητική του συλλογή «Στις γραμμές του τραίνου«. Αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «FYLATOS PUBLISHING» το εφηβικό μυθιστόρημα περιπέτειας «Η πέτρα της τύχης».

Η λογοτεχνική του γραφή έχει λυρισμό με διάχυτες συναισθηματικές δονήσεις.

Δείτε το βιβλίο: Τα δάκρυα του έρωτα

Γιάννης Μ.

Ο Γιάννης Μ. ασχολείται με τον πεζό λόγο και τη φωτογραφία....

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Iordanidou

Μαρία Ιορδανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, τη μεγάλη μου αγάπη.  Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω δασκάλα. Όταν μεγάλωσα, σπούδασα Παιδαγωγική και από τότε ζω το όνειρό μου.

Επειδή μου άρεσε πάντα να ακούω τους ανθρώπους που μιλούσαν ξένες γλώσσες, έμαθα αγγλικά και γαλλικά για να τους καταλαβαίνω.Συνέχισα τις σπουδές μου σε ένα Μεγάλο Σχολείο που λέγεται “Διδασκαλείο” και μετά συνέχισα σε ένα ακόμα πιο Μεγάλο Τμήμα που λέγεται “Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ψυχική Υγεία”. Τρελαίνομαι να φτιάχνουμε ομάδες με τους δασκάλους και να παίζουμε μεταξύ μας  σαν να είμαστε παιδιά. Γι’ αυτό και θα διαβάσετε σίγουρα κάπου ότι η Μαρία Ιορδανίδου είναι “Εμψυχώτρια σε Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών”.

Συμμετέχω  στις δράσεις της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»,  και έκανα τη δασκάλα της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, στο σχολείο «Οδυσσέας».

Έγραψα άρθρα σε παιδαγωγικά περιοδικά και τώρα γράφω έργα για σχολικές παραστάσεις. Τον τελευταίο καιρό είμαι Διευθύντρια σ’ ένα μεγάλο σχολείο και μου αρέσει πολύ να ακούω τις καθημερινές ιστορίες των παιδιών. Εμπνέομαι από τις συζητήσεις μαζί τους, από τις δικές μου αναμνήσεις και τα όνειρά μου που τις περισσότερες φορές είναι χρωματιστά. Έχω γράψει τα παραμύθια: “Εγώ είμαι αρχηγός”,  Ποντικοσερφαρίσματα», “Δόντι παίρνω, δόντι αφήνω” με την αγαπημένη μου Στέλλα από τις Εκδόσεις Διάπλους  και το παραμύθι “Η Μάγισσα Μουρ Μουρ και το Πλατύ Παπούτσι” με την αγαπημένη μου Άννα από τις εκδόσεις Φυλάτος που μιλάει για τους αλλιώτικους από εμάς “άλλους”.

Δείτε το βιβλίο: Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Μαρία Ιορδανίδου

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου,...

Dimitris Liapis

Δημήτρης Λιάπης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην Ε.Α.Σ.Α. Αθηνών, πήρε το δίπλωμα για την εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο από την Γ.Γ.Α. και την ισοτιμία του πτυχίου από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. Το 2005 η Ε.Π.Ο. του απένειμε τον τίτλο του Καθηγητή-Εκπαιδευτή Σχολών Προπονητών Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ομοσπονδία και οι οποίες τελούν υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (UEFA).

Αγωνίστηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στις ομάδες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, της ΝΑΟΥΣΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ, καθώς και στις Εθνικές ομάδες των Νέων, των Ελπίδων και των Ενόπλων.

Υπηρέτησε ως μόνιμος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (1973-2003) και ως αποσπασμένος καθηγητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. (1990-2001) για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου.

Διετέλεσε προπονητής σε αρκετά ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία ποδοσφαίρου.

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και διάφορες εργασίες σε συνέδρια.

Δίδαξε επί σειρά ετών σε σχολές και σε σεμινάρια Προπονητών Ποδοσφαίρου της Γ.Γ.Α. και της Ε.Π.Ο. Από το 2003 και για τρία συνεχή χρόνια δίδαξε ως Τακτικός Καθηγητής-Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.-UEFA.

Είναι συγγραφέας δέκα (10) βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Δημήτρης Λιάπης

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην...

Tsiakiri

Ευαγγελία Τσιακίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τσιακίρη Ευαγγελία. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω μόνιμα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Σπούδασα βρεφονηπιοκομία και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια παιδοψυχολογίας, ψυχολογικής υποστήριξης, διατροφής για παιδιά, πρώτων βοηθειών, τρόπων εκγύμνασης βρεφών και κουκλοθέατρου. Έχω εργαστεί σε κλινικές στο τμήμα νεογέννητων, καθώς και σε
παιδικούς σταθμούς, παιδότοπους και ως ψυχαγωγός σε παιδικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια απασχολούμαι με τη φύλαξη παιδιών από 3 μηνών έως 5 ετών.

Επίσης, ασχολούμαι με τη συγγραφή ηλεκτρονικού βιβλίου σε ότι αφορά το παιδί και όχι μόνο, αλλά και με τη συγγραφή διηγημάτων, παιδικών παραμυθιών (με συμμετοχές στην Ονειρούπολη Δράμας) και θεατρικών σκετς.

Έγραψα αυτό το βιβλίο και δημιούργησα την αντίστοιχη ιστοσελίδα (http://www.kathe-mera-mama.gr) για να μοιραστώ μαζί σας όλες τις γνώσεις από την εμπειρία μου και να σας δώσω λύσεις και απαντήσεις στους προβληματισμούς σας, καθώς και ιδέες για νέες δραστηριότητες.

Δείτε τα βιβλία:

Κάθε μέρα μαμά!

Mother Everyday

 

Ευαγγελία Τσιακίρη

Ονομάζομαι Τσιακίρη Ευαγγελία. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω μόνιμα....

Ειρήνη Προκοπίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Ειρήνη Προκοπίου, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1998 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στα είκοσι δύο της έτη, αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας, από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, με αντικείμενο τη Δημιουργική Γραφή. Αρθρογραφεί εθελοντικά στο περιοδικό «Εντέχνως» και είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ).
Έχει λάβει μέρος σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με την πρώτη τιμητική διάκριση να έρχεται τον Ιανουάριο του 2019 στον 15ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της ΕΛΒΕ με το δοκίμιο «10.769.193 φωνές». Το καλοκαίρι του 2019, το διήγημά της με τίτλο «Γηροκομείον Ελπίς», βραβεύτηκε στον διαγωνισμό «Συνοικία το Όνειρο» που οργάνωσαν οι εκδόσεις Εύμαρος μαζί με τη Θρυαλλίδα. Επίσης, ένα ακόμα δοκίμιό της «Η Γραμματική των χρόνων», κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις σε συλλογικό τόμο έργων που ονομάστηκε «Οι συγγραφείς του Εύμαρου γράφουν. 42 κείμενα καραντίνας». Στη συνέχεια έλαβε μέρος και σε άλλους διαγωνισμούς όπως σε αυτόν των εκδόσεων Ωκεανός με τίτλο «Μένουμε σπίτι» με το μικροδιήγημά της «Γέρασα», για τον κορονοϊό, να επιλέγεται μαζί με τα υπόλοιπα διακριθέντα κείμενα του διαγωνισμού για να εκδοθεί σε συλλογικό τόμο έργων.
Το 2020 δηλώνει το παρόν στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων Εντύποις «Ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη 2» όπου και κατακτά το τρίτο βραβείο στην κατηγορία διηγήματος με το κείμενό της «Επόμενη στάση… Next stop, Θεσσαλονίκη». Επιπροσθέτως, στα μέσα του Δεκέμβρη του 2019, έλαβε το τρίτο βραβείο διηγήματος στον 16ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΕΛΒΕ, με το διήγημά «Ευχαριστώ». Μετέπειτα το καλοκαίρι του 2021, διακρίθηκε στο λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) για τον Γιάννη Ρίτσο με το ποίημά της «Λευτεριά». Τον Ιούνιο του 2021, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο «Πορτοκαλοφύλλης», από τις εκδόσεις Φυλάτος. Συμμετέχει σε συλλογή διηγημάτων με το έργο της «Πούν’ το;» στο βιβλίο «Χωρίς ρεζέρβα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος σε συνεργασία με το εργαστήρι βιωματικής γραφής «Καταπακτή».
Αργότερα, τον Ιούλιο του 2022 το ποίημά της για τη Μ. Ασία με τίτλο «Άλγος» τιμήθηκε με έπαινο, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη. Τον Αύγουστο του 2022, ο θεατρικός μονόλογός της για την παγκόσμια ειρήνη με τίτλο «Προσευχή» κατέκτησε το Γ΄ βραβείο στον παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Ειρήνη- προώθηση αναβίωση πολιτιστικής Ολυμπιακής εκεχειρίας».
Η Ειρήνη, αγαπά την πεζογραφία, αλλά και την ποίηση. Τα βιβλία ήταν ανέκαθεν συντροφιά και συμπαράσταση σε όμορφες και λιγότερο ευχάριστες στιγμές της ζωής της. Εύχεται, μέσα από τα λογοτεχνικά έργα της, να ταξιδεύει τους ανθρώπους στον δικό της κόσμο ιδεών και συμβόλων, προκειμένου να μοιραστεί την αγάπη της για τη λογοτεχνία με το ευρύ κοινό.

Δείτε τα βιβλία:

Πορτοκαλοφύλλης

Το βατραχάκι της καρδιάς

Ειρήνη Προκοπίου

H Ειρήνη Προκοπίου, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1998 και μεγάλωσε...

Markatou

Βιβή Μαρκάτου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ Ξινή και ΔΙΕΚ Λαμίας ενώ είναι κάτοχος Msc Computer Animation από το University of Portsmouth (τιμήθηκε με τον τίτλο του valedictorian στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και ιστορία τέχνης από το Freie Universitaet, το Εθνικό θέατρο και άλλους οργανισμούς πάνω σε θέματα της Τέχνης ως μέσο θεραπείας, παιδικό παραμύθι και παιδικό θέατρο ενώ η μεταπτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα την ενσυναισθησία (Einfühlung) αντιπαραβάλλοντας Μπρεχτικές πρακτικές- Verfremdungseffekt. Έχει συνεργαστεί με την Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά και πολλούς εκδοτικούς ανά την χώρα με δημοσιευμένα πάνω από 20 βιβλία και e-books. Το 2019 θα φτάσει στους finalist στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου από τα Pinewood Studios σε συνεργασία με την Πηνελόπη Μπεκιάρη με το »The White Wings» και η ίδια ταινία θα γίνει official selected την ίδια χρονιά από το Φεστιβάλ Chaniartoon, στα Χανιά. Το 2016 κείμενό της συμπεριλαμβάνεται από τον Δήμο Κιλκίς ‘’Ιστορίες της Πόλης μας’’ και διακρίνεται μαζί με άλλα. Το 2013 αποσπά το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο νεοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα για ένα της μονόπρακτο ενώ κατέχει αρκετές διακρίσεις και βραβεία πανελλαδικά και στο εξωτερικό στην ζωγραφική και στο σχέδιο με το 2009 να διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νέα ταλέντα από το Περιοδικό 9 και την Ελευθεροτυπία και να λαμβάνει δια χειρός το βραβείο της από τον Άγγελο Μαστοράκη και Βλάσση Βέλιο. Τέλος την ίδια χρονιά θα λάβει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο νεαρής ραδιοφωνικής παραγωγού υπό την αιγίδα της UNESCO για ένα πολιτιστικό της αφιέρωμα στο Διεθνές έτος αστρονομίας. Επικουρικά διατελεί εξωτερικός ανταποκριτής του Γαλαξία fm 92,1 ενώ έχει κληθεί δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για κάλυψη πολιτιστικού ρεπορτάζ. Έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις και έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια για δήμους, οργανισμούς και βιβλιοθήκες. Είναι γνωστή για τις εθελοντικές της δράσεις και την διακριτή παρουσία της στον πολιτιστικό χώρο. Είναι διαδικτυακή ακτιβίστρια και βιβλιόφιλος. Γνωρίζει και μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Το δέντρο που μιλούσε

Η περιπέτεια του Κοκό

Τα πολύχρωμα μπαλόνια/The colorfull balloons

Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Βιβή Μαρκάτου

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ...

Andronikidou

Βιβή Ανδρονικίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, από όπου και απέκτησε έναν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στις Τέχνες. Το πεδίο ε-νασχόλησής της είναι η γραφιστική, το illustration, το animation, τα motion graphics και η φωτογραφία. Στα πλαίσια της σχολής της διδάχτηκε Ιστορία της Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης, Ιστορία της Φωτογραφίας και πρόσφατα παρακολούθησε το πιστοποιημένο σεμινάριο “ Modern Art & Ideas” από το MoMA (Museum of Modern Art).
Η εικονογράφηση βιβλίου αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια επιθυμία της που πηγάζει από την αγάπη της για τη ζωγραφική και τα βιβλία.

Δείτε το βιβλίο: Η πεταλούδα της αγάπης

Βιβή Ανδρονικίδου

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο...

Ειρήνη Γαλανού

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα και στη Ρώμη. Δούλεψε στην Ελλάδα, πήρε τα όνειρά της και συνεχίζει στο Δουβλίνο και όπου αλλού την βγάλει.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Ειρήνη Γαλανού

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα...

Aygoustatou

Έλενα Αυγουστάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της χρόνια τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ποίησης, για το ποίημα της «Έρημη, γενναία εργατιά», το οποίο δημοσιεύτηκε στον 19ο τόμο του φιλολογικού βιβλίου «Κυμοθόη». Το 2018, εξέδωσε το δυστοπικό μυθιστόρημα «Δεν θα χαθούμε», το οποίο κυλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή. Με το διήγημά της «Ο χειμώνας είναι συναίσθημα», συμμετέχει στη δυστοπική ανθολογία «Μετά το τέλος, η ζωή μετά την αποκάλυψη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Με το διήγημά της «Σαλιγκάρια και Σκουλήκια», συμμετέχει στην ανθολογία φαντασίας «Οι θρύλοι του σύμπαντος IX», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Δείτε το βιβλίο Το παιδί της τσουλήθρας

Έλενα Αυγουστάτου

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της...

Kourti-Papamoustou

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Κατηγορία: Μουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως κάτοχος διπλώματος Σύνθεσης στην τάξη του Χρήστου Σαμαρά. Σπούδασε πιάνο και Μουσικά Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στη μουσική σχολή Σοφίας Γαλιτοπούλου στο Αλιβέρι Ευβοίας. Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην κινηματογραφική μουσική με τον Cornelius Schwehr στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Συνέχισε με ένα Master στη Σύνθεση στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εξερεύνηση διαφορετικών μουσικών ειδών, η ηλεκτρονική μουσική, όπως και ο συνδυασμός της μουσικής με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα ιδρύματα και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Βολιβία όπως: Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου, Donaueschinger Musiktage (Next Generation 2015), ZKM Center for Art and Media (Καρλσρούη), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης για νέους συνθέτες ‘Music Plus’, 2011). Έχει παιχτεί από ορχήστρες και ανσάμπλ όπως το Ελληνικό συγκρότημα Σύγχρονης μουσικής σε διεύθυνση Θεόδωρου Αντωνίου, Idee Fixe (Ελλάδα), ορχήστρα της Komische Oper (Βερολίνο), ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Freiburg και ορχήστρα πνευστών του Sölden (Γερμανία). Έχει διακριθεί σε διάφορους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και έχει γράψει μουσική για πολυάριθμες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ορισμένες εκ των οποίων έχουν κυκλοφορήσει σε DVD και έχουν παρουσιαστεί στη Γαλλογερμανική τηλεόραση (Arte).

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος...

Triantafyllou Maria D.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2 Φλεβάρη του 1971. Έχει σπουδάσει στον τομέα σχεδιαστών στην ειδικότητα Αρχιτεκτονικού σχεδίου. Είναι αγιογράφος και ασχολείται χρόνια με τη ζωγραφική.

Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Δούλεψε ως επιμορφώτρια ζωγραφικλης σε παιδικό τμήμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στο Βόλο.

Αυτή είναι η πρώτη της δουλειά σε παιδικό βιβλίο και την αφιερώνει στην έφηβη νεραϊδούλα της.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2...

Orfanidou

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως παιδοψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, και Μαθηματικά και ειδικεύθηκε στην Παιγνιοθεραπεία. Τα ταξίδια της ψυχής και ο μαγικός κόσμος των παιδιών μαζί με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βρήκαν διέξοδο στη δημιουργία ιστοριών που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με τα παιδιά. Πιστεύει ότι πολύτιμη παρακαταθήκη στη ζωή του ανθρώπου είναι οι «συναντήσεις» του με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές μοιράζεται με τις ιστορίες της.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με...

Μάριος Τσαγανός συγγραφέας

Μάριος Τσαγανός

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και τη Σχολική Ψυχολογία. Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες παιδοψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων, που αποτέλεσε και την αφορμή για να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Μάριος Τσαγανός

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του...

Διογένης Ασκληπιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Διογένης Ασκληπιάδης ζει και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Από τα νεανικά του χρόνια βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση του ωραίου και του αληθινού.

Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης μελέτησε – και συνεχίζει να μελετά – κοινωνιολογία και θεολογία σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο και διδακτορικό επίπεδο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την ελπίδα να κατανοήσει τον κόσμο που τον περιβάλλει.
Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Ασματογραφίες

Διογένης Ασκληπιάδης

Ο Διογένης Ασκληπιάδης ζει και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Από τα...

Kanaria

Χριστίνα Κανάρια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον φάρο, αν και μερικές φορές θα προτιμούσε να έχει γεννηθεί στα Κανάρια Νησιά! Κάθε καλοκαίρι νόμιζε ότι μεταμορφωνόταν σε γοργόνα και περνούσε όλη της τη μέρα κάνοντας βουτιές στη θάλασσα. Της έχουν μείνει όμως μερικά κατάλοιπα ακόμα και σήμερα, γι’ αυτό και κάθεται με τις ώρες στην μπανιέρα. Όταν… ψήλωσε λίγο σπούδασε την Παιδαγωγική της Αταξίας, την Επιστήμη του Γέλιου και την Τεχνική του Πειράγματος. Έπειτα γύρισε και πάλι στο σχολείο. Από τότε διοργανώνει αγώνες γαργαλήματος και μαραθώνιους φανταστικών ιστοριών. Μαθαίνει στα παιδιά την τραγουδιστή γλώσσα των επιδέξιων δαχτύλων και την κίνηση των ανέμελων μελών. Έχει ακόμα σε σκονάκι την προπαίδεια και πολύ φοβάμαι ότι πάντα θα κρυφοκοιτάζει τα λυσάρια. Κάθε βράδυ βλέπει τόσα πολλά όνειρα, αλλά δε βρίσκει κάποιον να τα διηγηθεί μόλις ξυπνά κι έτσι τα γράφει να μην τα ξεχάσει…

http://teachingtherapy.com/

Δείτε τα βιβλία:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

The Apprentice… Elves

Ώρα για… λαθογραφία

Χριστίνα Κανάρια

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον...

Fylatos

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Diamantidou

Μαρία Διαμαντίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με τον Παύλο Διαμαντίδη και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Σταμάτησε το σχολείο μετά την πρώτη τάξη του Γυμνασίου, γιατί έπρεπε να εργαστεί. Μετά από τριάντα πέντε χρόνια και αφού σταμάτησε να εργάζεται, γύρισε στο σχολείο και στη μάθηση που τόσο αγαπά. Τελείωσε το Εσπερινό Γυμνάσιο Καστοριάς με άριστα (20) και συνεχίζει στο Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς με άριστες επιδόσεις στα μαθήματά της. Με αγάπη για τα γράμματα και με σεβασμό για ό,τι της προσφέρεται στο σχολείο της, ονειρεύεται να γίνει η δασκάλα που πάντα ήθελε, περνώντας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος, για τέσσερα δημιουργικά χρόνια, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλίτσας -στο χωριό του άντρα της όπου και κατοικούν. Από μικρή γράφει ποιήματα και παραμύθια. Έχει συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο με τίτλο «Η τελευταία μέρα». Το βιβλίο προέκυψε μετά από σεμινάρια δημιουργικής γραφής που παρακολούθησε στην πόλη της Καστοριάς. Τα σεμινάρια έγιναν με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς, όπου και είναι φίλη. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2017 από τη LIBRON και τα έσοδα πηγαίνουν στον παραπάνω σύλλογο.
Συνεχίζει να γράφει όταν αυτά που βλέπει και ακούει αγγίζουν τον συναισθηματικό της κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Μαρία Διαμαντίδου

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι...

Marousou

Κερασιά Μαρούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γλωσσολόγος
S p L D s  /  D y s l e x i a ,  Κέντρο  Λόγου   ΕΥ  ΛΕΓΕΙΝ

Σπούδασε Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιογλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία (Københavns Universitet). Εργάστηκε ως συντάκτρια στο Δανο-Ελληνικό και Ελληνο-Δανικό Λεξικό (Εκδόσεις Πατάκη).

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της κλινικής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου με εξειδίκευση στην αποκατάσταση της Δυσλεξίας και των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών.

Έχει εκπαιδευτεί στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου.

Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μέλος διεπιστημονικής ομάδας Διάγνωσης και Αποκατάστασης Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες.

Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπεύτρια Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτρια της Μονάδας Μαθησιακής Υποστήριξης στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα.

Συμμετέχει ως εισηγήτρια θεμάτων επικοινωνίας και μαθησιακής υποστήριξης σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μαρούσο, έχει σχεδιάσει και εκδώσει ένα πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)].

Συνεργάζεται με Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία στον τομέα της προσαρμογής και ενσωμάτωσης στη σχολική τάξη παιδιών με ακαδημαϊκές και επικοινωνιακές δυσκολίες.

Το κλινικό-ερευνητικό της έργο εστιάζει στην έμμεση θεραπευτική παρέμβαση (σε επίπεδο οικογένειας) και την εκπόνηση βραχύχρονων κλινικά αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων με Εστίαση στη Λύση.

 

Κερασιά Μαρούσου

Γλωσσολόγος S p L D s  /  D y s...

Αθανασία Γκιλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη το 2006 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και αποφοίτησε το 2011 με κατεύθυνση τη Γλυπτική (Εργαστήριο Έκτορα Παπαδάκη). Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής και σε διάφορες διοργανώσεις, όπως «Οι Δρόμοι της Ελιάς» (Μεσσηνία – Γιάλοβα) στην οποία έλαβε διάκριση για συγκεκριμένο έργο της. Συμμετείχε, επίσης, σε εικαστικές πορείες, όπως η Εικαστική Πορεία στις Πρέσπες και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως το “Καλοκαίρι των νέων καλλιτεχνών” της αίθουσας τέχνης “Καπλανών 5”. Σήμερα, ζει μόνιμα στη Σάμο, όπου εργάζεται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό καλλιτεχνικό της εργαστήρι.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια της Υγείας

Αθανασία Γκιλάκη

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη...

Koidou

Ελένη Κοΐδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Κοΐδου κατάγεται από τα Πετρωτά Ορεστιάδας και είναι γεννημένη στην Κομοτηνή.
Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη Στουτγάρδη Γερμανίας. Είναι παντρεμένη με δυο γιους. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Τμήμα Νηπιαγωγών και
πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στην Ειδική Αγωγή, με τίτλο: «Σχολική ψυχολογία και μαθησιακές δυσκολίες».
Είναι κάτοχος τίτλου άριστης γνώσης της γερμανικής γλώσσας.
Εν ενεργεία εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα στη δημόσια εκπαίδευση,διετέλεσε μέλος του ΠΥΣΠΕ Κοζάνης.
Διετέλεσε επίσης μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Ν. Κοζάνης και είναι αιμοδότρια στη «Γέφυρα ζωής».

Δείτε το βιβλίο: Σύνδρομο Williams – Beuren

Ελένη Κοΐδου

Η Ελένη Κοΐδου κατάγεται από τα Πετρωτά Ορεστιάδας και είναι...

Dimoulas

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην εσωτερι-κή αρχιτεκτονική και στον σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων και στη συνέχεια θέλοντας να βρει τι του ταιριάζει απόλυτα επαγγελματικά ασχολήθηκε με πολλές και διαφορετικές δουλειές. Αν και μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία, τον κέρδισε ο χώρος της κουζίνας μετά το 2008, όταν αποφάσισε να στραφεί σε ένα βίγκαν τρόπο ζωής. Κάπως έτσι, το 2016 άρχισε να μοιράζεται τις μαγειρικές του δημιουργίες με τον κόσμο μέσω των social media με σκοπό να διαδώσει τη βίγκαν κουζίνα και να δείξει ότι όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής δε στερούνται γεύσεων και ποικιλίας. Το 2019 δημιούργησε το “Beets-me.com” και έκτοτε παρουσιάζει κάθε εβδομάδα δύο νέες βίγκαν συνταγές μοιράζοντας στο κοινό του τα μυστικά της κουζίνας του και τις συμβουλές του. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ανεβαίνει στο You Tube και η πρώτη μαγειρική εκπομπή του με τίτλο “Beets me”, όπου και παρουσιάζει μια φορά την εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Το “βρόμικο” αλλιώς

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα...