Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Σοφία Γ. Τσαλουχίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Γ. Τσαλουχίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχος Διαιτολογίας & Διατροφής – (Aλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ασχολήθηκε με τον μεταβολισμό των λιπιδίων. Είναι διδάκτορας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τίτλο διδακτορικής διατριβής : «Η επίδραση της Χρόνιας Άσκησης στην Απόπτωση».
Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου – διατροφολόγου (κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος).
Το 2004-2006 συμμετείχε στη Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για τη Διατροφή των Ελλήνων Αθλητών. Έπειτα, το 2006 λαμβάνει Υποτροφία αριστείας υποψήφια διδάκτορα για ερευνητικό έργο από την Επιτροπή Ερευνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 δίδαξε το μάθημα Διατροφή και Διαιτητική στο Τμήμα Μαιευτικής (Aλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Το 2015 συμμετείχε σε παρουσίαση-ομιλία εκπαιδευτικού προγράμματος που έγινε με σκοπό την αγωγή, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής υπερβαρότητας και παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Πρόγραμμα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» του τμήματος ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού της Α! παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Τη δεκαετία 2010 – 2020 δίδαξε μαθήματα διατροφής και άσκησης σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τον αθλητισμό, την ώθησε να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την διατροφή των αθλητών, αφού και η ίδια έχει υπάρξει αθλήτρια στο άθλημα της κολύμβησης.
Έχει συμμετάσχει με ομιλίες-ανακοινώσεις σε ελληνικά αλλά και διεθνή συνέδρια τόσο στον χώρο της διατροφής όσο και της άσκησης.
Αρθρογραφεί και ενημερώνει το κοινό για ποικίλα θέματα διατροφής μέσα από ομιλίες, αλλά και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Βρείτε το βιβλίο: Food diary – Η γευστική περιπέτεια του 365! – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλον τον χρόνο

Σοφία Γ. Τσαλουχίδου

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Γ. Τσαλουχίδου ζει και εργάζεται...

Dionysiou

Νεοκλής Διονυσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου. Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Πωμός το οποίο υπεραγαπά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το Δ.Π.Θ τον Ιούλιο του 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έκανε την είσοδο του στον χώρο της συγγραφής και της λογοτεχνίας το 2017 με το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων». Κατά την διάρκεια ενός χρόνου το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφόρησε με επιτυχία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική. Κορυφαία στιγμή του συγγραφέα ήταν όταν ο Robin Sharma, συγγραφέας οκτώ παγκόσμιων best sellers, αφού διάβασε το βιβλίο συνεχάρηκε δημόσια τον συγγραφέα λέγοντάς του ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό το επίτευγμα. Ο Νεοκλής έχει ως στάση ζωής να μην εγκαταλείπει ποτέ κάτι που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εξάψει το πάθος του να το υπερασπιστεί. Χαρακτηριστική ήταν και η δημόσια ευχαριστία του προς την αναγνώριση που είχε από τον Robin Sharma, δηλώνοντας ότι το εφικτό είναι ανάλογο της προσπάθειας και προαπαιτεί τόλμη. Συνεχίζει την πορεία του στον χώρο της συγγραφής με την έκδοση ενός δευτέρου βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας».

Δείτε τα βιβλία:

Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων

The 30-Pages Millionaire

Περί ευδαιμονίας

Νεοκλής Διονυσίου

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990...

Eleni Apidopoulou

Ελένη Απιδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξειδικεύτηκε στη Νοηματική Γλώσσα και πιστοποιήθηκε στη Γραφή Braille. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση της Σημειωτικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ακολούθησαν σπουδές στο Marketing-Επικοινωνία και εξειδίκευση στο Coaching του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένας από τους βασικούς άξονες της ζωής της είναι η δημιουργία και η γραφή ιστοριών.

Πιστεύει στη δύναμη της ομάδας, αγαπά να βοηθά τους ανθρώπους και να υποστηρίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Έχει πάθος με τον τομέα της επικοινωνίας και αναζητά συνεχώς καινούρια δημιουργικά μονοπάτια. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την εμπειρία της ως στέλεχος πολυεθνικών, βοηθάει και ενισχύει άτομα και επιχειρήσεις σε θέματα εμψύχωσης, δημιουργίας ομάδας και καινοτομίας.

Δείτε το βιβλίο: Το puzzle των βιωματικών δραστηριοτήτων

Η Τουλίπα και οι περιπέτειες στη Μαγική Αυλή

Ελένη Απιδοπούλου

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα. Ξεκίνησε τις...

Foteini Giannitsi Kyriakidou

Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Άσπρος του Νομού Κιλκίς, αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε αρχικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια στη Δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση για πολλά χρόνια. Υλοποίησε ως συντονίστρια ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής καθηγητών, μαθητών και αδελφοποιήσεις σχολείων. Παράλληλα, ανέπτυξε δράση ως μέλος του Δ.Σ. σε επιστημονικούς συλλόγους, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια εργάσθηκε ως Διευθύντρια σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκτός από το διάβασμα και το γράψιμο της αρέσουν τα ταξίδια, κυρίως γιατί μέσα από αυτά αισθάνεται να διευρύνονται οι ορίζοντές της.

Δείτε τα βιβλία:

Άλλο και τούτο! – Από τους Gastarbeiter στο brain drain 

Εκεί στα 20.000 πόδια

Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου

Η Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Άσπρος...

Kandyliari

Μάγδα Κανδυλιάρη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες και το animation από το 2009 στο νησί της Κέρκυρας.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε δύο προσωπικές στις οποίες μελετά ποικίλες τεχνικές σχεδίου και πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ εικονογράφησης. Με την αποφοίτησή της από το τμήμα των Τεχνών ξεκινάει την σταδιοδρομία της ως επαγγελματίας animator συμμετέχοντας σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο με το μιούζικαλ animation της «Honeymoon». Σημαντικές στιγμές στο ξεκίνημά της αποτέλεσαν η συμμετοχή της στην Bienalle της Σαντορίνης καθώς και η βράβευση της ταινίας της από το New York Jazz Festival. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την εικονογράφηση, τη σκηνοθεσία και παραγωγή animation και με την εικαστική επένδυση παραστάσεων και perfomances.

Δείτε τα βιβλία:

Λίζα η μπαλαρίνα

Το μαγικό παλτό

Για τον … Άγγελο!

Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Το κάστρο των αστεριών

Μάγδα Κανδυλιάρη

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών...

Αθανασία Αντωνοπούλου

Αθανασία Αντωνοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη,
το 2002. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο ενασχόλησης με το πιάνο και την αρμονική σύνθεση. Ασχολείται με τη ζωγραφική από την παιδική ηλικία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών για τρία χρόνια. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της προς το ιαπωνικό στυλ ζωγραφικής (manga) έχει αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της τεχνικής της τα τελευταία χρόνια.

Το «Σ ’αγαπώ Μέχρι το Ουράνιο Τόξο» αποτελεί την πρώτη της εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αθανασία Αντωνοπούλου

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, το 2002. Είναι τριτοετής...

Polyxronis

Μάριος Πολυχρόνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Έκανε μεταπτυχιακά στην Δοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο INSEAD στην Γαλλία. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με μελέτες και κατασκευές κτιριακών έργων. Μένει στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Πλούσιοι και φτωχοί – Ή ένας ταξιδιωτικός οδηγός στις οικονομικές ειδήσεις

Μάριος Πολυχρόνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή...

Rampotas

Κώστας Δ. Ραμπότας

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Kώστας Ραμπότας γεννήθηκε το 1984 στο Ράινμπεκ (Δυτικής Γερμανίας), κατάγεται από το Ροδολίβος Σερρών και είναι τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει ζήσει το ποδόσφαιρο έντονα από κάθε πόστο στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ενώ ορόσημο αποτελούν τα χρόνια όπου αγωνίστηκε στην γερμανική VFL Lohbrugge του Αμβούργου, όπου έζησε όλα εκείνα που είχε ονειρευτεί όταν ήταν παιδί.
Πιστεύει πως το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας και «σμιλεύει» ανθρώπους με προσωπικότητα μέσα στα γήπεδα και στις αλάνες. Μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία.

Διαχειριστής της σελίδας fb Dieci

Δείτε τα βιβλία:

Dieci – Το δέκα το καλό και ο ρομαντισμός στον αθλητισμό

Dieci – Πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου

Dieci: Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι

Κώστας Δ. Ραμπότας

O Kώστας Ραμπότας γεννήθηκε το 1984 στο Ράινμπεκ (Δυτικής Γερμανίας),...

Ελένη Φραγκούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην Α/θμια Εκπαίδευση με ειδίκευση στα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός.
Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ ΠΜΣ «Κοινωνιοβιολογία, Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση» και στο πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα «Παιδοψυχολογία» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, της έδωσαν τη δυνατότητα ως μάχιμη εκπαιδευτικός να ειδικευτεί στη Συναισθηματική και Κοινωνική Αντίληψη των παιδιών μέσω της Μουσικής Αγωγής, καθώς και στην Ψυχική Ανθεκτικότητά τους στο σχολικό περιβάλλον, με γνώμονα την Κοινωνική Παιδαγωγική.
Όλα τα χρόνια της εκπαιδευτικής της πορείας έχει ολοκληρώσει προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με δικές της μουσικές συνθέσεις και κείμενα κυρίως σε αυτά που αφορούσαν στον Πολιτισμό (μουσικό-θεατρικές παραστάσεις) και στην Αγωγή Υγείας (Διαθεματικές δραστηριότητες Ανάπτυξης Κοινωνικής και Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω της τέχνης της Μουσικής και του έμμετρου λόγου).

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

 

Ελένη Φραγκούλη

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην...

Mystakidou

Μαρία Μυστακίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Μαρία Μυστακίδου

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος...

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη προσφύγων με καταγωγή από Λεβήσι και Μάκρη, Σμύρνη και Πόντο.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την τέχνη και έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η θεματολογία των έργων της εμπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αποτυπώνει ιδέες και συμβολισμούς ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β’ Έκδοση

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη...

Politou

Μαρία Πολίτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πολίτου γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ έναν τόπο μαγικό. Η δική της ύπαρξη ζυμώθηκε με τις γεύσεις και τ’ αρώματα του βουνού, του κάμπου και της θάλασσας. Το θρόισμα που ξεγλιστρούσε από το βουνό, το βουητό των μελισσών, το άρωμα του φρεσκοοργωμένου χωραφιού και η θαλασσινή αύρα αποτέλεσαν τη συνταγή της μαγείας και της ευτυχίας που την ακολούθησαν σε κάθε βήμα της ζωής της. Η προσπάθειά της σήμερα επικεντρώνεται στο μπόλιασμα αυτής της μαγείας και ευτυχίας με το κρυμμένο θαύμα που φωλιάζει στην ψυχή κάθε παιδιού. Δεν φοβάται μήπως η μαγεία τελειώσει γιατί η πηγή της βρίσκεται πια μέσα μας. Το μόνο που φοβάται είναι μήπως χαθούν οι μαγικοί τόποι από ανθρώπους που δεν γνώρισαν ποτέ στη ζωή τους ούτε τη μαγεία ούτε την ευτυχία ούτε την αγάπη και δεν αντιλαμβάνονται ότι θα τη στερήσουν τόσο απ’ τα ίδια τους τα παιδιά όσο κι από το αθώο αύριο.

Δείτε το βιβλίο: Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι… στη χώρα των Σωστοφάγων

Μαρία Πολίτου

Η Μαρία Πολίτου γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ έναν τόπο μαγικό....

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά τα προκλινικά στάδια. Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Νευροψυχολόγου και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την αποκατάσταση νοητικών διαταραχών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Δείτε το βιβλίο: Η μνήμη των ονομάτων – Γνωστική και κλινική νευροψυχολογική διερεύνηση

Κωνσταντίνος Κορμάς

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής...

Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονέων της βρέθηκε στη Λαμία για μία πενταετία και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο ομώνυμο τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχολική Παιδαγωγική από το ΑΠΘ. Βρίσκεται εδώ και δεκαεπτά χρόνια σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά σε σχολικές και φροντιστηριακές αίθουσες. Δίδαξε επί χρόνια την αγγλική και γαλλική γλώσσα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Από το 2018 εργάστηκε ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ02 σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα στη Σάμο και από το 2023 υπηρετεί ως μόνιμη φιλόλογος στα Δωδεκάνησα. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο των Αδελφών Κυριακίδη με αντικείμενο την Παιδαγωγική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2021 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φυλάτος το πρώτο της εγχείρημα στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, ένα έμμετρο αυτοβιογραφικό παραμύθι αφιερωμένο στον γιο της, με τίτλο «Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα, Η γνωριμία». Το παρόν βιβλίο είναι ένα αλληγορικό διήγημα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας.

Δείτε τα βιβλία: Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα

  Η περιπέτεια της Υγείας

Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και...

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο διδύμων κοριτσιών. Έχει σπουδάσει οικονομικές και νομικές επιστήμες, ενώ κατέχει και αντίστοιχους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Υπήρξε ανώτατο στέλεχος του Μάρκετινγκ μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Έχει διδάξει σε ΑΕΙ, Κολέγια και ήταν εισηγητής πολλών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει διάφορα πονήματα, άρθρα και σημειώσεις οικονομικού και νομικού περιεχομένου στα πλαίσια της απασχόλησής του με τα αντικείμενα αυτά.
Η εκπόνηση του παρόντος προήλθε μετά από τη συνεχή παρότρυνση φίλων επιχειρηματιών, αλλά και συμμετεχόντων σε σεμινάρια να εκδώσει ένα βιβλίο κυρίως ως βοήθημα, για τη διαχείριση των διαφόρων θεμάτων τα οποία απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και για τα οποία είναι γνώστης ως σύμβουλος σε αρκετές από αυτές.

Δείτε το βιβλίο: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα – Ένας πρακτικός οδηγός έρευνας, επίγνωσης και ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μιας μικρομεσαίας επιχείρησης

 

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος...

Lazaridou-Maria

Λαζαρίδου Μαρία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic Intervention Coach. Δουλεύω σε ατομικές συνεδρίες και με ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν πιο λειτουργικές και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Στόχος είναι η ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων επικοινωνίας, οπτικής καθώς και καθημερινών πρακτικών που επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το άτομο ή το ζευγάρι στο σχετίζεσθαι. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις ικανότητες προκειμένου να ξεπεράσει τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο του και ο δικός μου ρόλος είναι να τον βοηθήσω να τις φέρει στην επιφάνεια, να τις μεγεθύνει και να τις εξασκήσει.
Είμαι πιστοποιημένη Relationship Coach από το Ινστιτούτο Coaching της Καλιφόρνια, εκπαιδευμένη στις τεχνικές της Στρατηγικής Οικογενειακής Θεραπείας και της Βραχείας Θεραπείας καθώς και Passion Patterns Trainer για ζευγάρια. Επιπλέον, έχω πιστοποιηθεί ως Master Coach από το Strategic Intervention Institute, τον πιο έγκυρο οργανισμό εκπαίδευσης παγκοσμίως στη Στρατηγική Παρέμβαση. Έχω επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Advanced Elite του ίδιου Ινστιτούτου.
Έχω συγγράψει το βιβλίο «Λεύκωμα του Μικρού Ήρωα» καθώς και το «Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης» και συμμετέχω σε βιωματικά workshops με θεματικές το άγχος και τις σχέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

Λαζαρίδου Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic...

Pappa

Άννα Δ. Παππά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.

Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!

Το Blog μου: pappanna.wordpress.com

Δείτε τα βιβλία:

Μαθαίνοντας πως να μαθαίνω

Ο αληθινός δάσκαλος

Άννα Δ. Παππά

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια...

Papazoglou

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι το μέσον για να βρει τη σχέση του χρόνου με την ανθρώπινη διάσταση.
Τον συναρπάζουν ταυτόχρονα με τη φωτογραφία, το θέατρο και ο χορός.
Μπορείτε να τον συναντήσετε στον διαδικτυακό τόπο
https://lefteris-papazoglou.format.com/

1993-1994: ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ε.Μ.Ε.Φ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ
ΤΟΥ ERNST WILDI (HASSELBLAD UNIVERSITY).
1994:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.
1994-1995:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΣΕ STUDIO ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
1995-1999:
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ.
1999-2001:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ» ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ FREELANCER ME ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2002:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ».
2003:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.
2005:
ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
2007:
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «SINGLE IMAGE CONTEST» TOY ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ B&W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΤΗΡΩ STUDIO ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2008:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2008 ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «AGORA-GALLERY» NEW YORK.
2009: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ «AGORA-GALLERY».
2010-2012: ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER.
2012-2013: ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “MASTER VOLUME” ΑΠΟ ΤΗΝ (WORLD WIDE ART BOOKS). ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS), ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ INTERNATIONAL MASTERS OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: ΠΑΙΡΝΩ 4 ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ IPA (INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.
2015: ΕKΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΛΕΡΙ «CHILI ART GALLERY».
2016: ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «LEONARDO DA VINCI». ΕΠΙΣΗΣ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ “SHAKESPEARE in ARTAWARD” ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΧΧΙ CENTURY ART BOOK. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ3 VIDEO EXHIBITIONS !! VERONA FAIR, NEW YORK AND WASHINGTON !! ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ, ΜΠΗΚΑ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ARTOWER AGORA
GALLERY. 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.
2017: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ SPOTLIGHT MAGAZINE. Απο το Circle Foundation!
2018: ΚΕΡΔΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION A HONORABLE MENTION AWARD! ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ
ΠΑΤΜΟ.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ WEBSITE.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑ CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL
DISTANSING.

Μπορείτε να βρείτε τον συγγραφέα στο
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com
Curriculum Vitae

ELEFTHERIOS PAPAZOGLOU Left
1993-1994: GRADUATE OF THE TRAINING CENTRE
E.M.E.F.
ATTENDANCE OF SEMINARS, THE MOST IMPORTANT
OF WHICH THAT OF ERNST WILDI (HASSELBLAD
UNIVERSITY).
1994:
PARTICIPATION IN A GROUP EXHIBITION IN THE CULTURAL
CENTRE OF ARGYROUPOLI., ATHENS.
1994-1995: WORK AS AN OPERATOR AT STUDIOS AND
TV STATIONS.
1995-1999:
I MET THE ARTISTIC PHOTOGRAPHER AND WRITER STYLIANOS SKOPELITIS AND WORK WITH HIM IN PHOTOGRAPHY AND BOOK AND ALBUM EDITING.
1999-2001:
I WORKED AT THE PHOTOGRAPHY WORKSHOP “ASPROMAVRO” AS RESPONSIBLE FOR PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
I WORKED AGAIN WITH S. SKOPELITIS AND IN PARALLEL
I WORKED AS A FREELANCER FOR THEATRES AND VARIOUS ARTISTS.
2002: PHOTO EXHIBITION IN THE THEATRE “APO MICHANIS”.
2003:
PHOTO EXHIBITION IN THE MUNICIPAL GALLERY OF
MYKONOS.
2004:
I DELIVERED PHOTOGRAPHY SEMINARS AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2007:
I WAS AWARDED AT THE “SINGLE IMAGE CONTEST” OF
THE AMERICAN JOURNAL B & W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER, WHILE MAINTAINING A STUDIO WHERE I COOPERATE VARIOUS OTHER MAGAZINES AND ARTISTS.
2008:
FROM JUNE 2008 MY WORK IS DISPLAYED AT THE “AGORA-GALLERY” IN NEW YORK.
2009: EXHIBITION AT THE “AGORA-GALLERY”.
2010-2012: I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER.
2012-2013: I AM AT THE MASTER VOLUME FROM WWAB
(WORLDWIDE ART BOOKS) AND AT THE IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS) AND AT THE INTERNATIONAL
MASTER OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: I TAKE 4 HONORABLE MENTIONS FROM IPA
(INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: I HAD AN EXHIBITION AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2015: I HAD AN EXHIBITION AT CHILI ART GALLERY.
2016: I WON THE “LEONARDO DA VINCI” PRIZE
I WIN ALSO ONE MORE AWARD, “THE SHAKESPERE IN
ART”. ALSO, I GET IN TO THE NEW E.A.M (EUROPEAN ART
MUSEUM) WITH AN ARTWORK!!
IN DENMARK I GET IN THE 21st CENTURY BOOK. THEY
RUN 3 VIDEO EXHIBITIONS: VERONA FAIR, NEW YORK
AND WASHINGTON!!
2016-17: I HAD AN EXHIBITION AT “ARTOWER AGORA
GALLERY”.
2017: I TAKE PART TO THE FIRST OPEN INTERNATIONAL
PHOTOGRAPHY FESTIVAL IN AN EXHIBITION AT THE
BEAUTIFUL ISLAND OF PATMOS!! I HAVE A PRESENTATION FROM CIRCLE FOUNDATION AND I GET IN THE
SPOTLIGHT MAGAZINE! I GET AN AFFILIATE ARTIST CERTIFICATE!!
2018: I GET A HONORABLE MENTION AWARD FROM CIRCLE FOUNDATION!!
JUNE 2020: ONE MORE TIME CIRCLE FOUNDATION GIVES
ME A CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE AND THEY
CREATE A PAGE OF MY WORK IN TO THEIR WEBSITE
https://lefteris-papazoglou.format.com/
OCTOBER 2020: CIRCLE FOUNDATION GIVES ME AGAIN
A CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN
THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL DISTANSING.

You can find the author at
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com

Δείτε το βιβλίο: Πορτρέτα που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί...

Eleni-Georgiou Ygeioklopes

Ελένη Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και το 2011 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το 2016 ολοκλήρωσε και τη σχολή φωτογραφίας.
Το 2019 ολοκληρώνει και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ με τίτλο “Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους”. Σήμερα, κάτοικος Κοζάνης, πλέον, και μητέρα δύο κοριτσιών εργάζεται στον τοίχο αναρρίχησης που διατηρεί με τον σύντροφό της.
Ενδιαφέροντά της αποτελούν η ενασχόληση με τα εναέρια ακροβατικά, η αναρρίχηση, η ζωγραφική και πλέον η δημιουργική γραφή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και έμπνευσή της αποτέλεσε αναμφίβολα η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε λόγω της πανδημίας που εμφανίστηκε στο πλανήτη..

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές – Η περιπέτεονια του Κόρο

Ελένη Γεωργίου

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα...

Σοφία Οικονόμου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον κόσμο της Σοφίας Οικονόμου, μιας εκπαιδευτικού και συμβούλου ψυχικής υγείας, η οποία ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, η Σοφία ανακάλυψε το μοναδικό δέσιμο που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των παιδιών και των ζώων μέσα από τις ζωντανές αφηγήσεις της για το αγαπημένο της σκυλάκι στους μαθητές της. Τα πραγματικά γεγονότα και οι περιπέτειες με το σκυλάκι της προσέφεραν άφθονα συναισθήματα και διδακτικές στιγμές, τις οποίες επεξεργαζόταν ομαδικά με τα παιδιά στην τάξη.
Βλέποντας την αγάπη και τη φυσική τρυφερότητα που έδειχναν τα παιδιά προς τα ζώα, η Σοφία κατάλαβε την ισχυρή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ τους. Η παρότρυνση των μαθητών και των γονιών τους, σε συνδυασμό με την έντονη αγάπη της για το σκυλάκι της, οδήγησε στη δημιουργία του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, η συγγραφέας μοιράζεται την καρδιά και την ψυχή της, αποκαλύπτοντας τον κόσμο της αγάπης, της απώλειας και της ανακάλυψης, που συναντώνται στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και ζώων. Είναι ένα λογοτεχνικό ταξίδι που μεταφέρει τον αναγνώστη στα πιο βαθιά του συναισθήματα.

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Σοφία Οικονόμου

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον...

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Univ. Roma 3) και διδακτορικό στην Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Πόλης 19ου και 20ου αιώνα (Α.Π.Θ.). Η προσέγγισή του στα θέματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς βασίζεται στη συνθετική ανάλυση, την κριτική αποτίμηση και τη δημιουργική ερμηνεία των φαινομένων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα άρθρα σε συνέδρια και περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη μονογραφία για τον άξονα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην επιμέλεια δύο συλλογικών τόμων, ενώ έχει βραβευτεί για το θεωρητικό και μελετητικό-αρχιτεκτονικό του έργο. Διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα που σχετίζονται με την ιστορία αρχιτεκτονικής και την αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων και συνόλων.

Δείτε το βιβλίο: Οι προσφυγικοί συνοικισμοί της Φλώρινας

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση...

Triantafyllou Ria

Ρία Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μια δασκάλα που της άλλαξε την κοσμοθεωρία.

Η συναναστροφή της αυτή, την ώθησε στο να ανοίξει τα δικά της φτερά και να εισχωρήσει στον υπέροχο και μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού και της μυθοπλασίας. Έτσι, από τότε, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον κόσμο του παραμυθιού, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, όπως το κουκλοθέατρο, την αφήγηση και γενικότερα τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Μάλιστα, για να εμπλουτίσει και να τεκμηριώσει τις γνώσεις της στο αντικείμενο, ξεκίνησε σπουδές ως βρεφονηπιοκόμος και τάχθηκε από τότε έως και σήμερα υπέρμαχος της δια βίου μάθησης και της διαρκούς αναζήτησης και ενασχόλησης με δραστηριότητες που αφορούν τον κόσμο των παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Άνοιξε τα φτερά σου

 

Ρία Τριανταφύλλου

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε...

Ιωάννης Ψύλλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο αναζήτησης της ζωής του, αν και χρόνια ήξερε ότι αυτό που έκανα σαν επάγγελμα δεν του ταίριαζε καθόλου.

Θεώρησε ότι η ενασχόληση του με αυτόν τον τομέα θα του πρόσφερε την οικονομική άνεση που ζητούσε εκείνη τη περίοδο. Αρχικά αυτό ήθελε και ξεκίνησε μαθαίνοντας διάφορες πρακτικές, όπως θεραπευτική μάλαξη, ρεφλεξολογία, ταϊλανδέζικη μάλαξη κ.α. Γρήγορα όμως κυρίως λόγω των φανταστικών αποτελεσμάτων άρχισε να τον ενδιαφέρει ακόμη πιο πολύ ο συγκεκριμένος τομέας. Είχε την τύχη να βλέπει πολλά άτομα λόγω τουρισμού, οπότε απέκτησα μεγάλη εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συνετέλεσε σε μεγάλες επιτυχίες, όπως όταν υποστήριξε μια ομάδα ποδοσφαίρου πέντε επί πέντε να κερδίσει το βραβείο Guinness παίζοντας για τριάντα δύο ώρες συνέχεια χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, αλλά και στην συνεχή αναζήτηση για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά που είχε μάθει ήταν υπέροχα όμως περιορισμένα, γι’ αυτό και η διαρκή αναζήτηση του για μια πλήρη και πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική μέθοδο ήταν επίμονη. Σε αυτή τη φάση της ζωής του θεωρούσε ότι ήθελε μια μέθοδο που να έχει και προγνωστικό κομμάτι και σκεφτόταν για την Ιριδολογία. Εκεί ήρθε το μήνυμα για την Ομοιοπαθητική από μια αξιόλογη κυρία και ιδιοκτήτρια μιας σχολής και το δέχτηκε με πολύ ενθουσιασμό.

Την Ομοιοπαθητική την αγάπησε από τη πρώτη στιγμή και παθιάστηκε στην κυριολεξία. Ο λόγος πιστεύει ήταν και είναι ότι ποτέ δεν την έχεις κατακτήσει ολοκληρωτικά. Το σύστημα της Ομοιοπαθητικής έχει ολιστική προσέγγιση φροντίζοντας όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Λίγα χρόνια από τότε που τελείωσα τις σπουδές του στην Ομοιοπαθητική η Σχολή αναγνώρισε το πάθος και τη δουλειά του και του ζήτησε να διδάξει. Από τότε που σπούδαζε Ομοιοπαθητική κατάλαβε ότι η βιβλιογραφία στα ελληνικά ήταν πολύ περιορισμένη. Έτσι επέβαλε στον εαυτό του να διαβάζει μόνο βιβλία στην αγγλική. Όταν ετοίμασε την διδακτική ύλη μετέφρασε γύρω στα 20 βιβλία. Θεωρούσε την Ομοιοπαθητική ολοκληρωμένη όπως την είχε διδαχτεί και προσπάθησε να μεταδώσει τις μεθοδολογίες και αυτό που όλοι αποκαλούν κλασική Ομοιοπαθητική. Δυστυχώς όμως γρήγορα συνειδητοποίησε ότι σε αυτή την προσέγγιση υπάρχει ένα μεγάλο κενό, καθώς και ο ανασταλτικός παράγοντας άνθρωπος και η προσωπική θεώρηση για πράγματα και καταστάσεις. Οπότε η αξιολόγηση και η εύρεση του ομοιοπαθητικού σκευάσματος χωλαίνει θα έλεγε από προκαταλήψεις και υποθέσεις. Επίσης, η Ομοιοπαθητική με τον ‘κλασικό’ τρόπο προσέγγισης δεν μπορεί να σου δείξει ζωτικές ελλείψεις στον οργανισμό. Σε όλες τις περιπτώσεις η παθολογία είναι αλληλοεξαρτώμενη. Νους και σώμα συμπορεύονται και το θεραπευτικό σχήμα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα. Σε αυτή τη περίοδο αναζήτησης ήρθε ο Βιοσυντονισμός με τη συσκευή e-Lybra. Τη συγκεκριμένη μέθοδο την ερευνούσε τρία χρόνια πριν βάλει στην άκρη τον εγωισμό του και να δεχτώ ότι μια συσκευή μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από αυτόν. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε τη συνεργασία μου με τη σχολή και διδάσκει μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων. Παράλληλα ξεκίνησε την καλλιέργεια αρωματικών και θεραπευτικών φυτών κυρίως ενδημικών της Κρήτης και της αρωματικής κρητικής τριανταφυλλιάς. Έχει στην κατοχή του ένα αποστακτήρα και ερευνά τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Ζει και εργάζεται στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Δείτε το βιβλίο: Ιχνοστοιχεία της υγείας

 

Ιωάννης Ψύλλος

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο...

Δημήτριος Βαλλιανάτος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτριος Βαλλιανάτος γεννήθηκε το 1958 στα Βαλσαμάτα της Κεφαλονιάς και ήταν το δεύτερο παιδί από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας (δυο αγόρια, δυο κορίτσια). Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στα Βαλσαμάτα και μετά πήγε στο τότε Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων του Αργοστολίου, όπου και αποφοίτησε το 1976.
Την ίδια χρονιά έδωσε εξετάσεις και πέρασε δεύτερος στην Ανωτέρα Δημόσια Σχολή Εμποροπλοιάρχων Αργοστολίου από όπου αποφοίτησε σαν Δόκιμος Πλοίαρχος το καλοκαίρι του 1978. Αμέσως μετά και μέχρι τα μέσα του 1981 ταξίδεψε στα ποντοπόρα καράβια της Εταιρείας του συμπατριώτη του Βεργωτή σαν Δόκιμος και σαν Ανθυποπλοίαρχος.
Από το καλοκαίρι του 1981 και μέχρι το τέλος του 1983 υπηρέτησε όλη του την 28μηνη στρατιωτική θητεία στο Π.Ν. σαν κελευστής σηματωρός στο Ναρκαλιευτικό «ΚΙΣΣΑ».
Αμέσως με την απόλυσή του από το Πολεμικό Ναυτικό ξαναμπήκε στα καράβια και μέχρι τα μέσα του 1986 ταξίδευε με την εταιρεία «Anangel Shippig Co”. Από το 1986 μέχρι και το 2001 ταξίδεψε με την εταιρεία “Common Progress” και από το 2001 μέχρι και τα τέλη το 2020 που βγήκε στη σύνταξη ταξίδεψε με την εταιρεία “Chandris Helllas inc”.
Το 1987 πήρε το δίπλωμα του Υποπλοιάρχου και το 1992 το δίπλωμα του Πλοιάρχου και έκτοτε ταξίδευε ανελλιπώς σαν Πλοίαρχος στα ποντοπόρα φορτηγά πλοία. Το Οκτώβριο του 2020 σταμάτησε οριστικά να ταξιδεύει και απολαμβάνει πλέον την ήσυχη ζωή του συνταξιούχου.
Το 1994 παντρεύτηκε με τη Γερμανίδα σύζυγό του. Στην αρχή έμειναν δύο χρόνια στο Αμβούργο, μετά δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) και μετά δύο χρόνια στο Αργοστόλι. Από τον Μάρτιο του 2000 μένουν μόνιμα με τα δύο τους παιδιά στο σπίτι τους στα Μεταξάτα της Κεφαλονιάς.

Δείτε το βιβλίο: 2011 στο Marivictoria – Αφιερωμένο στους Έλληνες ναυτικούς και τους ναυτικούς όλου του κόσμου

Δημήτριος Βαλλιανάτος

Ο Δημήτριος Βαλλιανάτος γεννήθηκε το 1958 στα Βαλσαμάτα της Κεφαλονιάς...

Blaxonikolou

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε βοηθός Βρεφοκόμου και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της τα πρώτα χρόνια, όπου και συγκεκριμένα ασχολήθηκε με τη φύλαξη παιδιών σε παιδότοπο,  σε Βρεφικό Σταθμό, αλλά και κατ’ οίκον.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ολοκληρώνοντας Κύκλους Σπουδών για τη Θετική Ψυχολογία, την Ευτυχία, τις Σχέσεις κ.α από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Έχει αποκτήσει Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Coaching Practitioner : ‘’RESTART YOUR LIFE’’ με πτυχίο πιστοποιημένο από Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης International Open Soft Skills Certifications, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην πρώτη Vegan σχολή στην Ευρώπη από τα ΙΕΚ ΣΒΙΕ με την ειδικότητα Vegan μαγείρισσα. Έχει συνεργαστεί σε Vegan εστιατόρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ντιζάιν χειροποίητων ξύλινων φωτιστικών που θυμίζουν κάτι από παραμύθι.

Δείτε το βιβλίο:

Το φως της μικρής ψυχής – μέσα στο σκοτάδι των συναισθημάτων

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε...

Serafeim Lappas

Σεραφείμ Λάππας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σεραφείμ Λάππας γεννήθηκε το 1986 στη Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στα Ιωάννινα στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ιωαννίνων, στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό στην παθολογία του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιπλέον, είναι κάτοχος παιδαγωγικής επάρκειας ( ΑΣΠΑΙΤΕ ) και κάτοχος πτυχίου Ε.Π.ΠΑΙ.Κ πρόγραμμα συμβουλευτικής. Εργάζεται ως σχολικός νοσηλευτής σε ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διατελεί Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μαρία Δημάδη στο Αγρίνιο για το σχολικό έτος 2021-2022. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής προγραμμάτων αγωγής υγείας σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.

Δείτε το βιβλίο Εκπαίδευση και αγωγή υγείας 

Σεραφείμ Λάππας

Ο Σεραφείμ Λάππας γεννήθηκε το 1986 στη Λαμία, όπου και...

Mylona

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός» Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως διευθύντρια στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. και ως προϊσταμένη σε Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διευθυντής και Αποτελεσματική Σχολική Μονάδα», εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2005. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στο παιδαγωγικό κλίμα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία εφαρμόζοντας προγράμματα φιλαναγνωσίας στην τάξη. Η ενασχόληση με το παραμύθι όμως προέκυψε ως αναγκαιότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κόρης της.

Δείτε το βιβλίο: Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν....

Κώστας Τσιναρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί εκεί. Είναι απόφοιτος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κινηματογραφικών κειμένων.

Κώστας Τσιναρίδης

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί...

Χαλκίδης Παναγιώτης

Παναγιώτης Χαλκίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα, του Γεωργίου Χαλκίδη και της Όλγας Κερασίδη. Γεννήθηκε στις αρχές του 1946 στα Πλατανάκια Σερρών και τελείωσε το Λύκειο Κάτω Κάτω Ποροΐων. Είναι πτυχιούχος της σχολής Προσωπικού ΕΛΤΑ και του τμήματος Ραδιοτηλεγραφητών Εμπορικού Ναυτικού. Υπηρέτησε προϊστάμενος σε διάφορα ταχυδρομικά γραφεία της χώρας, με τελευταίο των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγο του Υβόννη Μουτζουρέλλη, δασκάλα, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά. Ξεκίνησε να γράφει το 1982 με το πρώτο του βιβλίο να κυκλοφορεί το 1987, από τις εκδόσεις Μαίανδρος, Θεσσαλονίκη.

Βρείτε το βιβλίο: Το πρώτο δάκρυ

Παναγιώτης Χαλκίδης

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα,...

Bardis

Κωνσταντίνος Βαρδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής και μεγάλωσε στο Μοσχάτο.
Από μικρός είχε κλίση τόσο στην μυθοπλασία όσο και στην εξιστόρησή της. Η συγγραφική του φλέβα εκδηλώθηκε νωρίς όταν σε ηλικία δέκα ετών είχε ολοκληρώσει μερικές από τις εικονογραφημένες ιστορίες που ο ίδιος είχε εμπνευστεί. Στα δεκαέξι του έγραψε και το πρώτο του ανέκδοτο διήγημα.
Αργότερα ασχολήθηκε με αρκετά τεχνικά επαγγέλματα τα οποία ασκεί έως και σήμερα παράλληλα με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Δείτε το βιβλίο: Ικχθίλιον

Κωνσταντίνος Βαρδής

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής...