Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Xrysa-Gkanoudi

Χρύσα Γκανούδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, αλλά κατά βάση την κέρδισε ο κόσμος της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική συμμετέχοντας σε πολλούς διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, λαμβάνοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις. Έτσι, ο χώρος της καλλιτεχνίας δεν άργησε να την κερδίσει καταφέρνοντας τελικά να μετατρέψει το χόμπυ της σε επάγγελμα, σημειώνοντας στα πλαίσια αυτά αρκετές επιτυχίες και συνεργασίες.

Chrysa Gkanoudi was born and raised in the city of Komotini. In recent years, she has been living and working in Thessaloniki. She completed her studies in the Department of Electrical and Computer Engineering at the Aristotle University of Thessaloniki (AUTH), but she was primarily captivated by the world of graphic design and illustration.
From a very young age, she engaged in painting, participating in many children’s art competitions and receiving numerous distinctions. Thus, the field of art soon won her over, ultimately allowing her to turn her hobby into a profession, achieving significant success and collaborations in this area.

Δείτε τα βιβλία:

Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Γρηγορούπολη

Άγγελος στα αστέρια

Άνοιξε τα φτερά σου

Ρας ο Κομπιουτεράς

Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Το λαμπερό κεφάλι

Η μαγική ζωγραφιά

Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Χρύσα Γκανούδη

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής....

Aygoustatou

Έλενα Αυγουστάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της χρόνια τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ποίησης, για το ποίημα της «Έρημη, γενναία εργατιά», το οποίο δημοσιεύτηκε στον 19ο τόμο του φιλολογικού βιβλίου «Κυμοθόη». Το 2018, εξέδωσε το δυστοπικό μυθιστόρημα «Δεν θα χαθούμε», το οποίο κυλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή. Με το διήγημά της «Ο χειμώνας είναι συναίσθημα», συμμετέχει στη δυστοπική ανθολογία «Μετά το τέλος, η ζωή μετά την αποκάλυψη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Με το διήγημά της «Σαλιγκάρια και Σκουλήκια», συμμετέχει στην ανθολογία φαντασίας «Οι θρύλοι του σύμπαντος IX», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Δείτε το βιβλίο Το παιδί της τσουλήθρας

Έλενα Αυγουστάτου

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της...

Kanli

Δέσποινα Κανλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσ/νίκης. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Αγγλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Εργάστηκα στην Υ.Π.Α. ως Αερολιμενικός και αργότερα στην μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών. Έχω μια κόρη. Είμαι μέλος του δικτύου ” Το Θέατρο στην Εκπαίδευση”. Ασχολούμαι με τις διαδραστικές τέχνες και τη συγγραφή παραμυθιών. Το παραμύθι μου ” Οι τρεις Νεράιδες” έλαβε το 2013 το γ’ βραβείο στον στ’ διαγωνισμό παραμυθιού της Ονειρούπολης Δράμας.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη ουρανοκατέβατη

Τύχη ουρανοκατέβατη (θεατρικό)

Δέσποινα Κανλή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο...

Laouris

Γιώργος Λαούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις 6-4-1960.
Γονείς ο Χριστόδουλος και η Άρτεμις Λαούρη.
Ως γιος εκπαιδευτικού, φοίτησε σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία της Πάφου και αποφοίτησε από το Ελένειο Δημοτικό Σχολείο Λευκωσίας.
Τις πρώτες τρεις τάξεις του Γυμνασίου φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και μετά την τουρκική εισβολή φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Ακροπόλεως από όπου και αποφοίτησε.
Τρία χρόνια μετά, αποφοίτησε από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής.
Μετά την αποφοίτησή του από το Α.Τ.Ι. , κατετάγη στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε ως Αξιωματικός στον κλάδο του Μηχανικού.
Μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής. Εκεί εργάστηκε σε εταιρεία κατασκευών μέχρις ότου επέστρεψε στην Κύπρο.
Ακολούθως εργάστηκε στις αραβικές χώρες και τα τελευταία 25 χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάφο.
Έχει δύο παιδιά, τον Χρίστο και την Ελίνα.

Το 2015 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Εν Τύποις το πρώτο του βιβλίο «Φως πέρα από την ομίχλη».

Δείτε το βιβλίο: Συντρίμμια Ψυχής

Γιώργος Λαούρης

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις...

Triantafyllou Maria D.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2 Φλεβάρη του 1971. Έχει σπουδάσει στον τομέα σχεδιαστών στην ειδικότητα Αρχιτεκτονικού σχεδίου. Είναι αγιογράφος και ασχολείται χρόνια με τη ζωγραφική.

Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Δούλεψε ως επιμορφώτρια ζωγραφικλης σε παιδικό τμήμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στο Βόλο.

Αυτή είναι η πρώτη της δουλειά σε παιδικό βιβλίο και την αφιερώνει στην έφηβη νεραϊδούλα της.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2...

Λουκάς Θειάσπρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού και μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές. Απόφοιτος Ποδιατρικής (BSc) του πανεπιστημίου Salford – Manchester U.K με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκώβη (Glasgow Caledonian School of Podiatric Medicine), στο Πανεπιστήμιο ιατρικής Cardiff – Wales (Diabetic Foot) καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Dundee. Κατέχει τον τίτλο Master in Gait & Motion Analysis (MSc) και είναι υπότροφος του τμήματος Ποδιατρικής Ιατρικής του Royal College of Physicians & Surgeons of Glasgow (FFPM RCPS Glasg).

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διαβητικού ποδιού του Τζανείου Νοσοκομείου (1998-2007), καθώς και στους Ολυμπιακούς αγώνες στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Έχει δώσει πληθώρα ομιλιών / διαλέξεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Μαρόκο, Ιερουσαλήμ, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Ρωσία) και έχει διακριθεί με έπαινο και βραβείο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για ερευνητική του εργασία, ενώ έχει κάνει κριτική αναθεώρηση σε εργασίες προς δημοσίευση για το διεθνούς φήμης Αμερικανικό περιοδικό “Diabetes Care”. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες ολοκληρωμένα σεμινάρια μεταξύ των οποίων Βελονισμού, Ωτοβελονισμού, Kinesio Tape, Foot Mobilisation, Sotai exercises, Meziers method, Running Injuries κ.α. Διατηρεί ενεργή συμμετοχή σε θέματα εκπαίδευσης ασθενών και αρθρογραφεί και διδάσκει για ποδιατρικά θέματα. Με λίγα λόγια ασχολείται και πάλι με δουλειές του ποδαριού, λίγο διαφορετικά όμως.

Παντρεμένος με την υπέροχη Κωνσταντίνα και απίστευτα περήφανος πατέρας της Ελένης και του Αλέξανδρου.

Όταν όλοι κοιμούνται, βολτάρει με τη μοτοσικλέτα, γράφει σκόρπιες σελίδες, προβληματίζεται, αναρωτιέται, σβήνει και ξαναγράφει σε μια ατέρμονη προσπάθεια να συνεισφέρει ή ακόμη και να αλλάξει τον κόσμο ή τουλάχιστον τη θεώρησή του για αυτόν.

Δείτε το βιβλίο: Έρωτας από μέταλλο

Λουκάς Θειάσπρας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες...

Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Αθανασία Αντωνοπούλου

Αθανασία Αντωνοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη,
το 2002. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο ενασχόλησης με το πιάνο και την αρμονική σύνθεση. Ασχολείται με τη ζωγραφική από την παιδική ηλικία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών για τρία χρόνια. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της προς το ιαπωνικό στυλ ζωγραφικής (manga) έχει αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της τεχνικής της τα τελευταία χρόνια.

Το «Σ ’αγαπώ Μέχρι το Ουράνιο Τόξο» αποτελεί την πρώτη της εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αθανασία Αντωνοπούλου

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, το 2002. Είναι τριτοετής...

Daradimou Rapti

Βιολέττα Δαραδήμου Ράπτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βιολέττα Δαραδήμου – Ράπτη είναι πτυχιούχος των τμημάτων Ιστορίας- Αρχαιολογίας και Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου. Δίδαξε φιλολογικά μαθήματα σε Δημόσια σχολεία, στην Πρότυπο Βαρβάκειο Σχολή και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρουπόλεως. Για μία τριετία είχε τη φιλολογική επιμέλεια των πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου. Διετέλεσε για μία δεκαετία Σχολική Σύμβουλος σε Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Αθηνών. Έχει γράψει βιβλία αναφερόμενα στον ευρύ χώρο της Κειμενολογίας:

  • Περίληψη, η Διαδικασία Παραγωγής Ισοδύναμων Κειμένων, εκδόσεις Κιμωλία, 2000
  • Πεζός Λόγος, Μορφολογία Κειμένων, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2008
  • Σχολικά Βοηθήματα Γυμνασίου και Λυκείου αναφερόμενα σε σχολικά κείμενα.

Δείτε το βιβλίο: Προχριστιανική Κρίσα και μεταχριστιανικό Χρισσό – Μία διαρκής ιστορία 4000 χρόνων

Βιολέττα Δαραδήμου Ράπτη

Η Βιολέττα Δαραδήμου – Ράπτη είναι πτυχιούχος των τμημάτων Ιστορίας-...

Kakabia

Εμμανουέλα Κακαβιά

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης (εργαστήρια: Θ. Πέτρου, Δ. Χατζηαποστόλου και Ι. Κόρδη), μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργώντας κόμικς: Ιστορία, Γλώσσα, Είδη και Τεχνικές Αφήγησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κρατικό πτυχίο Σκηνοθεσίας Τηλεόρασης, καθώς και πτυχίο της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Κύπρου στον Ελληνικό Πολιτισμό με κατεύθυνση Ιστορία – Αρχαιολογία –Τέχνη. Από το 2018 είναι μέλος της ΙΒΒΥ, ως εικονογράφος.

Έχει εργασθεί για την ΕΡΤ, στο τμήμα παραγωγής πολιτικών εκπομπών και για ιδιωτικές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στο τμήμα παραγωγής πολιτιστικών εκπομπών. Φιλοτεχνεί εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας για ιδιώτες και εικονογραφεί παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, πολλά από τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί.

H Εμμανουέλα είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

Εμμανουέλα Κακαβιά

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης...

Dragounis

Δημήτρης Δραγούνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Παρακολούθησε μαθήματα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο των σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό. Στη συνέχεια με οδηγό το πάθος του για τη συγγραφή, συμμετείχε στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής της Μαρίας Γούσιου στη Θεσσαλονίκη και στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών Μυθιστοριογραφίας του Open University της Μεγάλης Βρετανίας.

“Η Έπαυλη” αποτέλεσε την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Οσελότος τον Απρίλιο του 2013.

Η 2η αναθεωρημένη έκδοση με τίτλο “Η Έπαυλη των νεκρών” κυκλοφόρησε σε ebook στην ελληνική γλώσσα και σε έντυπο και ebook στην αγγλική γλώσσα, από τις Εκδόσεις Φυλάτος τον Απρίλιο του 2014 .

 

http://dragounis.wordpress.com/

Δείτε τα βιβλία:

Η έπαυλη των νεκρών

Στοιχεία συγγραφής

Δημήτρης Δραγούνης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Παρακολούθησε μαθήματα στο Ελληνικό Ανοιχτό...

Αλεξάνδρα Τσιώμου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με αφετηρία το γενέθλιο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σπουδές γερμανικής φιλολογίας και νομικής, με δεκάδες αδημοσίευτα λογοτεχνήματα, ποιήματα, πεζά, θεατρικά, δικής της έμπνευσης ή μετάφρασης στις αποσκευές της, και με ευαίσθητη, διεισδυτική ματιά και προσέγγιση στην εσωτερική ατομικότητα των ανθρώπων αλλά και στα κοινωνικοπολιτικά σημεία των καιρών, ανοίγει πανιά στα πέλαγα της λογοτεχνίας και του διαδικτύου, τολμώντας όψιμα, μετά από ανώφελες περιπλανήσεις είκοσι και κάτι χρόνων σε δικαστικές αίθουσες και δικηγορικά γραφεία, να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτήν και την «μικροτεχνία των λέξεων», παλιά αγάπη των φοιτητικών της χρόνων, μια που «…πάντα τη μάγευαν οι λέξεις… μικρές μεταξωτές θηλιές, να πλέκονται οι σκέψεις, να λύνονται στα χείλη της και στο μυαλό της να κεντούν βίαιες αναφλέξεις….».

Αλεξάνδρα Τσιώμου

Με αφετηρία το γενέθλιο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σπουδές γερμανικής...

Kanaria

Χριστίνα Κανάρια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον φάρο, αν και μερικές φορές θα προτιμούσε να έχει γεννηθεί στα Κανάρια Νησιά! Κάθε καλοκαίρι νόμιζε ότι μεταμορφωνόταν σε γοργόνα και περνούσε όλη της τη μέρα κάνοντας βουτιές στη θάλασσα. Της έχουν μείνει όμως μερικά κατάλοιπα ακόμα και σήμερα, γι’ αυτό και κάθεται με τις ώρες στην μπανιέρα. Όταν… ψήλωσε λίγο σπούδασε την Παιδαγωγική της Αταξίας, την Επιστήμη του Γέλιου και την Τεχνική του Πειράγματος. Έπειτα γύρισε και πάλι στο σχολείο. Από τότε διοργανώνει αγώνες γαργαλήματος και μαραθώνιους φανταστικών ιστοριών. Μαθαίνει στα παιδιά την τραγουδιστή γλώσσα των επιδέξιων δαχτύλων και την κίνηση των ανέμελων μελών. Έχει ακόμα σε σκονάκι την προπαίδεια και πολύ φοβάμαι ότι πάντα θα κρυφοκοιτάζει τα λυσάρια. Κάθε βράδυ βλέπει τόσα πολλά όνειρα, αλλά δε βρίσκει κάποιον να τα διηγηθεί μόλις ξυπνά κι έτσι τα γράφει να μην τα ξεχάσει…

http://teachingtherapy.com/

Δείτε τα βιβλία:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

The Apprentice… Elves

Ώρα για… λαθογραφία

Χριστίνα Κανάρια

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον...

Rampotas

Κώστας Δ. Ραμπότας

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Kώστας Ραμπότας γεννήθηκε το 1984 στο Ράινμπεκ (Δυτικής Γερμανίας), κατάγεται από το Ροδολίβος Σερρών και είναι τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει ζήσει το ποδόσφαιρο έντονα από κάθε πόστο στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ενώ ορόσημο αποτελούν τα χρόνια όπου αγωνίστηκε στην γερμανική VFL Lohbrugge του Αμβούργου, όπου έζησε όλα εκείνα που είχε ονειρευτεί όταν ήταν παιδί.
Πιστεύει πως το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας και «σμιλεύει» ανθρώπους με προσωπικότητα μέσα στα γήπεδα και στις αλάνες. Μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία.

Διαχειριστής της σελίδας fb Dieci

Δείτε τα βιβλία:

Dieci – Το δέκα το καλό και ο ρομαντισμός στον αθλητισμό

Dieci – Πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου

Dieci: Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι

Κώστας Δ. Ραμπότας

O Kώστας Ραμπότας γεννήθηκε το 1984 στο Ράινμπεκ (Δυτικής Γερμανίας),...

Tsabdaridis

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο στη γενέτειρά του και στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην ορεινή Γορτυνία, στο γαλλόφωνο Βέλγιο και σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το 1981, μετεκπαιδεύτηκε για στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Παράλληλα φοίτησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και πήρε DIPLOME στην εκμάθηση και διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας. Δίδαξε παιδαγωγικά σε δάσκαλους και καθηγητές στα Π.Ε.Κ Κοζάνης. Από το 2004 είναι συνταξιούχος. Μαζί με τη σύζυγό του δημιούργησαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο σπίτι τους, που το επισκέπτονται ομαδικά παιδιά δημοτικών σχολείων και ατομικά όποιος επιθυμεί.

Δείτε το βιβλίο: Έτσι ήταν κάποτε…

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο...

Kouroutsalakis

Γιάννης Κουρουτσαλάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Κουρουτσαλάκης είναι κατά βάση εκπαιδευτικός. Ξεκίνησε διδάσκοντας μαθηματικά, έπειτα Αγγλικά, πέρασμα στην πληροφορική και επιστροφή στην Αγγλική γλώσσα. Ανήσυχο πνεύμα, απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ πλέον εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του διαδικτύου για να παρακολουθεί τις νέες εξελίξεις στο χώρο της προσπάθειας κατανόησης του ανθρώπινου ψυχισμού και λειτουργίας του νου.
Το γράψιμο προέκυψε ως φυσικό επακόλουθο της αδιάλειπτης ανάγνωσης λογοτεχνίας από την πρώτη κιόλας παιδική ηλικία. Αεικίνητος και σε αυτό τον τομέα κινείται σε πολλούς χώρους, από το φανταστικό στο παιδικό παραμύθι κι από το διήγημα μερικών εκατοντάδων λέξεων στο μυθιστόρημα μερικών χιλιάδων, με επίκεντρο πάντοτε ωστόσο τη συναρπαστική ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.
Στον ελεύθερο του χρόνο λατρεύει να εξερευνά μουσικά μονοπάτια με την κιθάρα του.

Δείτε το βιβλίο: Η Μάγια κα τα χαμένα πεταλουδογράμματα

Γιάννης Κουρουτσαλάκης

Ο Γιάννης Κουρουτσαλάκης είναι κατά βάση εκπαιδευτικός. Ξεκίνησε διδάσκοντας μαθηματικά,...

Skordia

Μαίρη Σκόρδια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαίρη Σκόρδια γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από τη Χίο. Είναι Μαθηματικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο απέκτησε και Δίπλωμα Συμπληρωματικής Επιμόρφωσης στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Επίσης, είναι κάτοχος MBA (Masters in Business Administration) από το ALBA Graduate Business School, καθώς και Πτυχίου Ωδικής.
Εργάζεται ως κειμενογράφος και μεταφράστρια, αλλά και ως δασκάλα μουσικής με έμφαση στην πρώτη γνωριμία με τη μουσική των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το 2013 και 2014 παρουσίασε το μουσικό έργο για πιάνο «Ο Κύκλος της Φύσης», αποτελούμενο από 12 κομμάτια αφιερωμένα ανά 3 σε καθεμιά από τις 4 εποχές του χρόνου.
Έχει μεταφράσει πληθώρα ακαδημαϊκών άρθρων στον τομέα της Στατιστικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Επιχειρηματικής Στρατηγικής, της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων, των Χρηματοοικονομικών, κλπ.
Αγαπά πολύ το γράψιμο και τη μουσική, καθώς και κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ είναι σίγουρη ότι η διαδικασία της μάθησης είναι η πιο όμορφη και πιο σημαντική μορφή δημιουργίας (και ευτυχώς δεν τελειώνει ποτέ).

Δείτε το βιβλίο: Ο Σήφης το κοτσύφι στην πόλη των Ζήτα

Μαίρη Σκόρδια

Η Μαίρη Σκόρδια γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από τη...

Petros Gkosiopoulos

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Ζωγραφική.

Το 2005 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος Εικαστικών. Το 2006-2007 δίδαξε Ιστορίας της Τέχνης στην ΕΠΑΣ Εμπορίου Θήρας(Σαντορίνης) στο Τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης.

Το 2013 πήρε  μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Α’  ΠΥΣΠΕ της  Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής

Αίθουσα Τέχνης Παρατηρητής Για την Ελπίδα(Θεσσαλονίκη,2000).
Ανοιχτές Πόρτες Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.(2001-2002)
Συμμετοχή στη Biennale της Σχολής Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου με δύο σχέδια (2001).
Πεδίο δράσης Κόδρα 02 2η συνάντηση εναλλακτικών Δημιουργών Παραθιναλός (2002).
Έκθεση Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(2003).
Ατομική έκθεση στο Μύλο (2006).
Ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Ναυπάκτου στα πλαίσια για την στήριξη του ΕΕΕΕΚ Πάτρας (2006).
Ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων (Αθήνα, 2008).
Ομαδική έκθεση παλαιών και νέων μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με τίτλο Η ανθρώπινη μορφή στην Τέχνη,με συμμετοχή δύο έργων (Τεχνόπολη, Αθήνα 2010).
Ομαδική έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης(2011).
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο, ‘’Art core’’, ρωμαϊκή αγορά (Θεσσαλονίκη, 2016)
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο ‘’Διόγνητος’’ Άθυτος (Χαλκιδική, 2016) στα πλαίσια του φεστιβάλ ‘’η Άθυτος της Αφύτου’’

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Σεμινάριο Art Therapy στη Σχολή Καλών Τεχνών Brera του Μιλάνου(2002-2003).
Συνεχής συμμετοχή σε σεμινάρια της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών μαθημάτων (2005-σήμερα).
Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της τέχνης: Τίτλος μεταπτυχιακού: ‘’Ξαναδιαβάζοντας το για το Πνευματικό στην Τέχνη, Σημείο, Γραμμή, Επίπεδο του Vasili Kandinsky, Επιρροές από τα Θεοσοφικά κείμενα’’.
Μιλάει τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (2002).
Συντονιστής στον τομέα Ζωγραφικής στο Β’ Πολιτιστικό Φεστιβάλ Α.Μ.Ε.Α (2002).
Εθελοντής στη Ζωγραφική στο ειδικό ψυχαγωγικό κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης για Α.Μ.Ε.Α. (1999-2004).
Ειδικός συνεργάτης των Μ.Κ.Ο. Ψ.Κ.Β.Ε. και της Βοήθειας Ζωής προς το ειδικό παιδί (1999-2002).

Δείτε το βιβλίο: Το ξεχωριστό κορίτσι

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του...

Νικήτας Γκάρετς

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από την Ουκρανία. Δουλεύει με το δικό του ανάλαφρο και ονειρικό ύφος, για τα πιο συναρπαστικά βιβλία. Στόχος του είναι να ζωντανεύει την ιστορία του συγγραφέα μέσα από το πρίσμα της δικής του καλλιτεχνικής αντίληψης, δείχνοντας μέσα από τις ζωγραφιές του τον αυθορμητισμό και την απλότητα των παιδιών.

Νικήτας Γκάρετς

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από...

Εμμανουήλ Δουκάκος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Εμμανουήλ Δουκάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηλεκτρονικών και έχει ασχοληθεί με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Από μικρή ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες γεγονός που τον οδήγησε στην ενασχόλησή του με τη μουσική. Έχει γράψει στίχους και μουσική με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο E.G.Niros. και το 2015 κυκλοφόρησε το κομμάτι “Dreamweaver” σε συνεργασία με τον Dj Dio S από την Stellar Fountain.
Τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής, θέλοντας να αποτυπώσει στο χαρτί τα βιώματα του μέσα από τους χαρακτήρες της φαντασίας του.
Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του.

Δείτε το βιβλίο: Αιχμές στο σκοτάδι – Παιχνίδια συνωμοσίας

Εμμανουήλ Δουκάκος

Ο Εμμανουήλ Δουκάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος...

Μαριάνθη Γούλα

Κατηγορία: Μουσικός

Η Μαριάνθη Γούλα γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε μουσική, δημιουργικό σχεδιασμό και ένδυση. Ασχολείται πάνω από μια δεκαετία στο χώρο της ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής, με το τραγούδι, τη σύνθεση μουσικής και στίχους. Επίσης ασχολείται με την παραγωγή και σύνθεση της δικής της μουσικής και είναι μέλος του ψυχεδελικού ροκ συγκροτήματος ‘’ Instant Boner ’’ psychedelic rock band της Θεσσαλονίκης. Η σύνδεσή της και η αγάπη της με το δάσος τη φύση και τα μυθικά πλάσματα, ενέπνευσαν την συγγραφέα να προσωποποιήσει το χαρακτήρα της νύμφης Δριάδας Δάφνης στο βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Άρτεμις Ωρίων

Μαριάνθη Γούλα

Η Μαριάνθη Γούλα γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε μουσική, δημιουργικό...

Tsouplaki

Δήμητρα Τσουπλάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τσουπλάκη Δήμητρα. Γεννήθηκα στον αλμυρό Μαγνησίας στις 15/10/1974. Εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία, εδώ και έντεκα χρόνια, αλλά αυτό από μόνο του δεν με καλύπτει, και έψαχνα να βρω τρόπους να ξεφεύγω από τη ρουτίνα μου.

Το Έρωτας και πράσινα άλογα, είναι το δεύτερο βιβλίο που γράφω. Το πρώτο μου βιβλίο, είναι το Έλα στη θέση της. Από την ενέργεια που είχα μέσα μου, το τέλειωσα μέσα σε τρεις περίπου μήνες, γράφοντας μόνο τα απογεύματα.

Ελπίζω να ευχαριστηθείτε την ανάγνωση, όσο εγώ ευχαριστήθηκα τη γραφή.

Δείτε το βιβλίο: Έρωτας και πράσινα άλογα

Δήμητρα Τσουπλάκη

Ονομάζομαι Τσουπλάκη Δήμητρα. Γεννήθηκα στον αλμυρό Μαγνησίας στις 15/10/1974. Εργάζομαι...

Dimitris Basileiou

Δημήτρης Βασιλείου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Msc στη Νεότερη & Σύγχρονη Ιστορία, Med στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 2003 υπηρετεί ως φιλόλογος καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης για τις ιστορικές σπουδές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Συνεργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας – εμπειρογνώμονας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στη συγγραφή και εκπόνηση “Οδηγού για τον Εκπαιδευτικό” για το μάθημα της Ιστορίας της Α΄Λυκείου, αλλά και εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της Καλλιτεχνικής Παιδείας – Θεατρολογίας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στην εφαρμογή ψηφιακών σεναρίων Νεοελληνικής Γλώσσας στη σχολική τάξη.

Δείτε το βιβλίο: Η διαχείριση του Μακεδονικού Ζητήματος από την τέταρτη εξουσία (1903-1908)

Δημήτρης Βασιλείου

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή...

Kondylakis

Ιωσήφ-Χρήστος Κονδυλάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωσήφ-Χρήστος Κ. Κονδυλάκης, γεννήθηκε εις το Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι Αριστούχος Φυσικός του Αριστοτελείου
Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακός απόφοιτος (M.Sc) Πυρηνικός Φυσικός ειδικευμένος εις την Πυρηνική Σχάση (Εφηρμοσμένα & Θεωρητικά), του Πανεπιστημίου McGill του Καναδά, όπου φοίτησε με πλήρη Καναδική υποτροφία.
Έχει εργαστεί ως Διευθυντής(Manager) Σχεδιάσεως Συστημάτων & Αναπτύξεως σε μεγάλη εταιρεία στον Καναδά, ως Επίκουρος Τεχνικός Προϊστάμενος εις τα Κεντρικά γραφεία της γε-
νικής διεύθυνσης Παραγωγής Πυρηνικής Ισχύος εις το “Ontario Hydro” του Καναδά, εις το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. της Ελλάδος, κ.α.
Έχει πάρα πολλά επιστημονικά ενδιαφέροντα και ασχολείται με την πρωτότυπη θεμελιώδη επιστημονική έρευνα σε πολλούς τομείς, όπως ενδεικτικά φυσική, μαθηματικά, πληροφορική,
ηλεκτρονικά(SV1GZ), ιατρική (ογκολογία, ψυχολογία/ψυχιατρική), νομικά, φιλοσοφία, οικολογία, διεθνείς σχέσεις, οικονομικά, χριστιανική ορθοδοξία, κ.α.
Έχει κάνει θεμελιώδεις πρωτότυπες δημοσιεύσεις εις Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει πάρα πολλά επιστημονικά άρθρα που έχει στείλει σε Πρεσβείες Εθνών
και σε Εθνικούς & Διεθνείς Οργανισμούς.

Mr. Joseph-Christos Kondylakis was born in the city of Heraklion, Crete, Greece. He graduated with an ‘Excellent’ Degree from the Physics Department at The Aristotle University of Thessaloniki (Greece). He has completed postgraduate studies in Nuclear Physics (M.Sc.) with specialization in Nuclear Fission (Applied and Theoretically) at McGill University (Canada), where he studied under a full Canadian scholarship. He has worked as Manager of Systems Design and Development in a prestigious Canadian company; also as an Assistant Technical Supervisor in the Headquarters of the General Division for the Production of Nuclear Fission Power in “Ontario Hydro” (Canada), and in Τhe Hellenic Centre for Marine Research (Greece). He has held many other important posts.
His scientific interests span multiple areas of research. He is actively involved in original Pure Scientific Research in many fields, such as (to name only a few) Physics, Mathematics, Information Technology, Electronics (SV1GZ), Medicine (oncology, psychology/psychiatry), Law, Philosophy, Ecology, International Relations, Orthodox Christianity, and many other fields. He has published fundamental and original articles in both Greek and International scientific journals. He is also a prolific author who has written numerous scientific articles which he has addressed to Embassies as well as to National & International Organizations.

Δείτε τα Βιβλία:

Πόλεμος για την καταστροφή της νοημοσύνης

War for the Destruction of Intelligence

Ιωσήφ-Χρήστος Κονδυλάκης

Ο Ιωσήφ-Χρήστος Κ. Κονδυλάκης, γεννήθηκε εις το Ηράκλειο της Κρήτης....

Μάρκος Κομνηνάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάρκος Κομνηνάκης είναι σύμβουλος τουριστικής εκπαίδευσης & επιμόρφωσης, professional educator & trainer, συγγραφέας, μέλος του International Board of Certified Trainers (IBCT), εκπαιδευτής σε θέματα hospitality management, hospitality marketing & corporate communication. Μέλος της International Society of Travel and Tourism Educators.

Σπούδασε στις ΗΠΑ και αποφοίτησε από τα πανεπιστήμια City University of New York/ College of Staten Island και Ohio University. Συνεργάστηκε εκπαιδευτικά με το πανεπιστήμιο Universite of Phoenix και την Americon Hotel & MOtel Association (AH&MA). Συγγραφέας τουριστικού μάνατζμεντ με πλούσιο συγγραφικό έργο και δημοσιεύσεις θεμάτων τουριστικής εκπαίδευσης.

Στην Ελλάδα συνεργάστηκε συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά με γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως τα Mariw Hotels, Divanis Hotels, ASTIR Βουλιαγμένης, Porto Carras, Santa Marina Beach, Corfu Hilton, Metropolitan, κ.α. Για χρόνια διετέλεσε εκπαιδευτής προγραμμάτων τουρισμού και δημοσίων σχέσεων στον Ε.Ο.Τ.

Τα τελευταία χρόνια, διετέλεσε ακαδημαϊκός σύμβουλος σε μεγάλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής. Πρόσφατα ίδρυσε με συνεργάτη του την συμβουλευτική εταιρεία CROWCONSUL LTD με έδρα το Λονδίνο.

Η CROWCONSUL LTD προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες οργάνωσης των πωλήσεων σε κάθε μορφή ξενοδοχειακής επιχείρησης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Δείτε το βιβλίο: Δημόσιες σχέσεις στον τουρισμό και τη φιλοξενία

Μάρκος Κομνηνάκης

Ο Μάρκος Κομνηνάκης είναι σύμβουλος τουριστικής εκπαίδευσης & επιμόρφωσης, professional...

Δημήτρης Δούμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην πόλη της Φλώρινας. Το 2012 ακολουθώντας το όνειρό του αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ζει στη Φλώρινα. Παρακολουθεί σεμινάρια που απευθύνονται είτε στην εκπαίδευση παιδιών, είτε ενηλίκων. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης για τέσσερα χρόνια. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Δείτε το βιβλίο:  Χριστουγεννιάτικο δώρο την 25η Ιουνίου

 

Δημήτρης Δούμας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην...

Dionysiou

Νεοκλής Διονυσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου. Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Πωμός το οποίο υπεραγαπά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το Δ.Π.Θ τον Ιούλιο του 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έκανε την είσοδο του στον χώρο της συγγραφής και της λογοτεχνίας το 2017 με το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων». Κατά την διάρκεια ενός χρόνου το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφόρησε με επιτυχία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική. Κορυφαία στιγμή του συγγραφέα ήταν όταν ο Robin Sharma, συγγραφέας οκτώ παγκόσμιων best sellers, αφού διάβασε το βιβλίο συνεχάρηκε δημόσια τον συγγραφέα λέγοντάς του ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό το επίτευγμα. Ο Νεοκλής έχει ως στάση ζωής να μην εγκαταλείπει ποτέ κάτι που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εξάψει το πάθος του να το υπερασπιστεί. Χαρακτηριστική ήταν και η δημόσια ευχαριστία του προς την αναγνώριση που είχε από τον Robin Sharma, δηλώνοντας ότι το εφικτό είναι ανάλογο της προσπάθειας και προαπαιτεί τόλμη. Συνεχίζει την πορεία του στον χώρο της συγγραφής με την έκδοση ενός δευτέρου βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας».

Δείτε τα βιβλία:

Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων

The 30-Pages Millionaire

Περί ευδαιμονίας

Νεοκλής Διονυσίου

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990...

Αναστασία Παπαδογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Παπαδογιάννη έχει μια όμορφη οικογένεια με τον Τριαντάφυλλο.
Γεννήθηκε και διαμένει στη Θεσσαλονίκη, μα η καταγωγή της είναι από την όμορφη Κρήτη.
Έχει την ευλογία να είναι δασκάλα κι έτσι δε μεγαλώνει ποτέ. Πάντρεψε την πρώτη της αγάπη το σχολείο, με τον χορό κι έτσι πήρε το δεύτερο πτυχίο της ως καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου.
Η αγάπη της δικής της οικογένειας, καθώς και η παιδαγωγική -καλλιτεχνική της ιδιότητα, την έκαναν τον άνθρωπο που είναι σήμερα!
Κι ανάμεσα στα παιδιά, μαθαίνει κάθε μέρα και μια καινούρια αξία ζωής. Αγαπά καθετί, μικρό ή μεγάλο που οδηγεί τους ανθρώπους πιο κοντά στην αλήθειά τους και στο όνειρο! Πιο κοντά στο Σήμερα.
Σε αυτήν τη ζωή, επιλέγει τον κόσμο των παιδιών, γιατί εκεί συμβαίνουν τα θαύματα.

Δείτε το βιβλίο: Το 25ο γράμμα της ΑΒ

Αναστασία Παπαδογιάννη

Η Αναστασία Παπαδογιάννη έχει μια όμορφη οικογένεια με τον Τριαντάφυλλο....

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Από πατέρα Χριστόδουλο, το γένος Φίλιππου Μιχαήλ Κυμπρή από το χωριό Αμαργέτη και την Κατερίνα το γένος Καπάταη από Στατό.
Από μητέρα Καλλισθένη, το γένος Ιωάννη Χατζηχριστοφόρου Κρητιώτη από το χωριό Κρήτου Μαρόττου, και την Αμβροσία το γένος Χριστόδουλου Τσάππα από Στατό.
Απόφοιτος της Σχολής Μιτσή. Έλαβε υποτροφία στη Βρετανία στο θέμα Management Administration.
Ασχολήθηκε με ιστορικά συγγράμματα στον τύπο.
Γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης «Κινύρας» Πάφου από το 1982. Γραμματέας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου από το 2010 μέχρι 2020.
Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αποδήμων Στατού-Αγίου Φωτίου». Διετέλεσε ταχυδρομικός Επιθεωρητής.

Βρείτε το βιβλίο: Στα βήματα του παρελθόντος – Ιστορική, λαογραφική μελέτη

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του...

THeofanous Dimitra

Δήμητρα Θεοφάνους

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992 στη Κύπρο, σε ένα χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασα Νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων και το 2016, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Θεωρία, Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας», του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο. Λατρεύω τα παιδικά βιβλία και τα παραμύθια, έτσι το 2016 βρήκα το θάρρος να γράψω και να εικονογραφήσω το πρώτο μου παραμύθι. Πιστεύω στη δύναμη του παραμυθιού, αφού πέρα από την ψυχαγωγία, βοηθάει το παιδί να αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία του.

Δείτε το βιβλίο: Το γλυκόδεντρο

Δήμητρα Θεοφάνους

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992...