Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Κωνσταντίνος Κορμάς

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά τα προκλινικά στάδια. Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Νευροψυχολόγου και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την αποκατάσταση νοητικών διαταραχών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Δείτε το βιβλίο: Η μνήμη των ονομάτων – Γνωστική και κλινική νευροψυχολογική διερεύνηση

Κωνσταντίνος Κορμάς

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής...

Mystakidou

Μαρία Μυστακίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Μαρία Μυστακίδου

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος...

Γιάννης Ζάρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Ζάρας γεννήθηκε στην Αθήνα, το Νοέμβρη του ’78, αλλά μεγάλωσε στον νότο, στην Ιεράπετρα. Οι γονείς του είχαν βιβλιοπωλείο και καθώς λένε, οι αναμνήσεις από τις μυρωδιές είναι και οι πιο έντονες, έτσι και η μυρωδιά των βιβλίων βρήκε ξεχωριστή θέση στην παιδική του ηλικία. Ο έρωτας με τη φυσική ήρθε στην εφηβεία του και έτσι, δίνοντας πανελλαδικές, πέρασε στο Φυσικό Ηρακλείου το 1997 και ο χορός ξεκίνησε. Πήρε το πτυχίο, παρακολούθησε μετ’ επαίνου το Θερινό σχολείο Φυσικής το 2003, έγινε μεταπτυχιακός και κάπου εκεί ξεκίνησε τη διδασκαλία, αλλά και τη δημιουργία σημειώσεων και ασκήσεων. Το 2009 απέκτησε μόνιμη επαγγελματική στέγη, δημιουργώντας το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Δομή – Ιδιαίτερο Μάθημα. Ζει μόνιμα στο Ηράκλειο και τα τελευταία 20 χρόνια δίνει, ξανά, κάθε χρόνο πανελλήνιες μαζί με τους μαθητές του, βιώνοντας μαζί τους το άγχος αλλά και τη χαρά τους.
‘Εγώ, ένα σύμπαν από άτομα, ένα άτομο στο σύμπαν’.

Δείτε το βιβλίο: Κατακτήστε τη Φυσική Γ΄ Λυκείου: 100 Δυναμικά Κριτήρια για Εξαιρετικές Επιδόσεις

Γιάννης Ζάρας

Ο Γιάννης Ζάρας γεννήθηκε στην Αθήνα, το Νοέμβρη του ’78,...

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεών του σε θέματα οργάνωσης έγινε δεκτός αρχικά στο πρόγραμμα Operations Management του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου από όπου και άμεσα του προτάθηκε να μεταπηδήσει στο MBA πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του το αντικείμενο της στρατηγικής του κέντρισε το ενδιαφέρον και από τότε συνεχώς διατηρεί και εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας και του στρατηγικού τρόπου προσέγγισης των εγχειρημάτων, είτε άμεσα ως εμπλεκόμενος, είτε ως εργαζόμενος, είτε με ρόλο συμβουλευτικό.

Δείτε το βιβλίο: Από το όραμα στην πράξη – Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων. Ένας πρακτικός οδηγός για όλους.

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης....

Marousos

Δημήτρης Μαρούσος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHPC, ECSF, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ Σπούδασε παιδαγωγικά στο Α.Π.Θ. Ακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Α.Π.Θ. με θέμα τη σχολική ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές ανάγκες Σπούδασε Παθολογία του Λόγου και της Επικοινωνίας στο τμήμα Σπουδών Κλινικής Επικοινωνίας (ClinicalCommunicationStudies) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Συνέχισε τις σπουδές του στη Λογοθεραπεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο Masters (MSc) στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κλινικής εξειδίκευσης στις διαταραχές ροής ομιλίας (τραυλισμός) στο European Clinical Specialization in Fluency (ECSF). Είναι μέλος της ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής Ομιλίας του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών. Είναι Μέντορας λογοθεραπευτών σε πρόγραμμα ευρωπαϊκής εξειδίκευσης για τον Τραυλισμό ECSF. Έχει εκπαιδευτεί στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου. Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπευτής Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτης της Μονάδας Λογοθεραπείας στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα. Συμμετέχει ως εισηγητής θεμάτων λόγου & επικοινωνίας σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Εκπονεί και δημοσιεύει επιστημονικές μελέτες στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Σε συνεργασία με την Κερασιά Μαρούσου, έχει σχεδιάσει και εκδώσει ένα πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)]. Ως μέλος της Ελληνικής Ερευνητικής Ομάδας για τις Διαταραχές Ροής Ομιλίας συνεργάζεται με συναδέλφους σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική για την στάθμιση εργαλείων αξιολόγησης προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το κλινικό-ερευνητικό του έργο εστιάζει στην έμμεση θεραπευτική παρέμβαση (σε επίπεδο οικογένειας) και την εκπόνηση βραχύχρονων κλινικά αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων με Εστίαση στη Λύση. Δείτε το βιβλίο: Π.Εξ.Σ.Ε. Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας

Δημήτρης Μαρούσος

Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHPC, ECSF, Κέντρο...

Drogidis

Δημήτριος Δρογίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδηµία Θεσσαλονίκης και το 1990 το Γαλλικό Τµήµα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 µέχρι το 2007 εργαζόταν σε δηµοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και σήµερα είναι Σχολικός Σύµβουλος στη Νάουσα Ηµαθίας.Ασχολήθηκε µε την Ιστορία, την Ψυχολογία και τις Επιστήµες Επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιµορφωτικών προγραµµάτων και συµµετείχε σε ηµερίδες κι επιστηµονικά συνέδρια. Σήµερα είναι ∆ιδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Paris 1 Pantheon Sorbonne και τ. Υπότροφος της UNESCO. Είναι µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, µέλος της Ανώνυµης Εταιρείας Πνευµατικής Ιδιοκτησίας, µέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ελληνοευρωπαϊκών Μελετών• για το συγγραφικό του έργο τιµήθηκε από το Σύνδεσµο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (2.3.2001).Επισής είναι κατόχος τοu BLOG http://drogidis.blogspot.com/

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
1. (1996) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1897-1997, Τα 100 χρόνια της νεότερης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης
2. (1997) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1453-1997
3. (2001) ΒΑΛΚΑΝΙΑ, Η ΓΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 5 τόµοι
4. (2004) Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, (∆ιατριβή) τόµοι 2, 560 σελ.– Καθηγητής Σπ. Ασδραχάς.
5. (2007) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
6. (2009) Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & Ο ΤΥΠΟΣ
7. (2009) «The Impact of Information Communication Technology (ICT) to the Greek Educational Community» Dr. Paraskevi Mentzelou, Dr. Dimitrios Drogidis, In Harrison Yang and Steve Yuen (Eds.): Collective Intelligence and E-Learning 2.0: Implications of Web-Based Communities and Networking Edited By: Harrison Hao Yang, State University of New York, USA, Steve Chi-Yin Yuen, University of Southern Mississippi, USA ISBN: 978-1-60566-729-4 Hard Cover Publisher: Information Science Reference Copyright: August 2009 Pages: 326
8. (2010) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δείτε το βιβλίο: Τα παιδιά της Ατλαντίδας

Δημήτριος Δρογίδης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική...

Abramidou

Βιβή Αβραμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο παιδιά.
Εργάσθηκα στο Δημόσιο.

Ταξιδεύω πολύ και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι να γράφω παραμύθια
Έχω κάνει ειδικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στο Πανεπιστήμιο με θέμα την Παιδική Λογοτεχνία .Επίσης, παρακολούθησα on Line διαλέξεις και συνέδρια με το ίδιο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Το κάστρο των αστεριών

Βιβή Αβραμίδου

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο...

Fotopoulou

Μαρία Φωτοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο, έζησε ως τα έντεκα στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου και κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Η αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή υπήρχαν μέσα της από παιδί, καθώς περνούσε το χρόνο της είτε γράφοντας στιχάκια σε ένα μπλοκ που κουβαλούσε πάντοτε μαζί της, είτε σκαρώνοντας μικρά θεατρικά σενάρια που «ανέβαζε» αργότερα στη γειτονιά με τους φίλους της.

Μετά το Λύκειο εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την άλλη της μεγάλη αγάπη, τις ξένες γλώσσες. Το 2001 αποφοίτησε από το εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος» όπου σπούδασε διερμηνεία- μετάφραση για τις γλώσσες αγγλικά και ρωσικά ενώ το 2008, αποφοίτησε ως αριστούχος από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα τις «Αλληλεπιδράσεις μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στην Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό» από όπου αποφοίτησε το 2011 με γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς».

Το 2013 εξέδωσε την πρώτη της νεανική νουβέλα με τίτλο «Μην το πεις πουθενά» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πηγή.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και ιταλικά, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ρωσικά και ισπανικά. Παίζει πιάνο και περνά τον ελεύθερο χρόνο της με το σύζυγό της και τον εξάχρονο γιο της Αλέξανδρο στον οποίο αφιερώνει και το παραμύθι «Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου» που είναι το δεύτερο κατά σειρά έργο της.

Δείτε το βιβλίο: Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου

Μαρία Φωτοπούλου

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο,...

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει παιδί. Οι γονείς του είχαν μια όμορφη σύζευξη. Η Αναστασία, από τη Μικρά Ασία κι ο Νικόλαος από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Τα σχολεία της καρδιάς του ήταν το 25ο Δημοτικό Σχολείο και το εξατάξιο μεικτό Γυμνάσιο Τούμπας. Λάτρεψε τη Βιοχημεία και για χάρη της πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Τα σκαλοπάτια της σχολικής του ζωής ήταν και ο σταθμός του, μιας κι εκεί γνώρισε τη σύζυγό του Αθανασία και μαζί δημιούργησαν μια τρελή οικογένεια με τις δύο θυγατέρες του, Αναστασία κι Ευθυμία.
Η τέχνη της ζωγραφικής κι ο χρόνος που αφιερώνει σε αυτήν, είτε νοερά είτε πραγματικά, είναι μια διαρκής κορνίζα, που από μικρή ηλικία φωτίζει όλες τις πτυχές της ζωής του.
Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη- τουλάχιστον ως τώρα!

Δείτε το βιβλίο: Το 25ο γράμμα της ΑΒ

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει...

Χριστίνα Ντούμα

Χριστίνα Ντούμα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι η μητέρα του Βασίλη και του Θοδωρή. Από πολύ μικρή είχε μεγάλη αγάπη για τα παραμύθια. Ήταν, είναι και θα είναι το καταφύγιο της ψυχής της. Τις ιστορίες, που ξεκίνησε να γράφει, απολάμβανε να τις μοιράζεται και με τα δύο της παιδιά που ήταν οι πρώτοι της αναγνώστες και οι σπουδαιότεροι σύμβουλοι που είχε. Μέσα σε αυτές, ταξίδευαν, περιπλανιόνταν, γελούσαν, ονειρεύονταν, αλλά και στοχάζονταν ατελείωτες ώρες. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι τα δικά της παραμύθια θα εκδοθούν έως ότου η επιδείνωση της υγείας του γιου της Θοδωρή την ώθησε να βρει τρόπους για να στηρίξει τον αγώνα του παιδιού της. «Η Αλεπού μοδίστρα», «Ο Χνούδης», «Ο Φούσκας», «Η Μελιάννα» και
«Ο Μπούφος» αποτέλεσαν τα παραμύθια της σειράς «Τα Όνειρα του Θοδωρή». Τώρα ξεκινά η καινούργια σειρά παραμυθιών «Οι Ιστορίες του Θοδωρή» με πρώτη την ιστορία του «Ρεμί».
Περισσότερες πληροφορίες για τον Θοδωρή και τον αγώνα της οικογένειάς του μπορείτε να βρείτε:
Στην ιστοσελίδα  για τον Θοδωρή: www.theodoresmiracle.org
Στη σελίδα Facebook για τον Θοδωρή: www.facebook.com/theodoresmiracle

Βρείτε το 1ο βιβλίο της νέας σειράς «Οι Ιστορίες του Θοδωρή»: Ρεμί 

Χριστίνα Ντούμα

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι...

Ειρήνη Προκοπίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Ειρήνη Προκοπίου, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1998 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στα είκοσι δύο της έτη, αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας, από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, με αντικείμενο τη Δημιουργική Γραφή. Αρθρογραφεί εθελοντικά στο περιοδικό «Εντέχνως» και είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ).
Έχει λάβει μέρος σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με την πρώτη τιμητική διάκριση να έρχεται τον Ιανουάριο του 2019 στον 15ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της ΕΛΒΕ με το δοκίμιο «10.769.193 φωνές». Το καλοκαίρι του 2019, το διήγημά της με τίτλο «Γηροκομείον Ελπίς», βραβεύτηκε στον διαγωνισμό «Συνοικία το Όνειρο» που οργάνωσαν οι εκδόσεις Εύμαρος μαζί με τη Θρυαλλίδα. Επίσης, ένα ακόμα δοκίμιό της «Η Γραμματική των χρόνων», κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις σε συλλογικό τόμο έργων που ονομάστηκε «Οι συγγραφείς του Εύμαρου γράφουν. 42 κείμενα καραντίνας». Στη συνέχεια έλαβε μέρος και σε άλλους διαγωνισμούς όπως σε αυτόν των εκδόσεων Ωκεανός με τίτλο «Μένουμε σπίτι» με το μικροδιήγημά της «Γέρασα», για τον κορονοϊό, να επιλέγεται μαζί με τα υπόλοιπα διακριθέντα κείμενα του διαγωνισμού για να εκδοθεί σε συλλογικό τόμο έργων.
Το 2020 δηλώνει το παρόν στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων Εντύποις «Ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη 2» όπου και κατακτά το τρίτο βραβείο στην κατηγορία διηγήματος με το κείμενό της «Επόμενη στάση… Next stop, Θεσσαλονίκη». Επιπροσθέτως, στα μέσα του Δεκέμβρη του 2019, έλαβε το τρίτο βραβείο διηγήματος στον 16ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΕΛΒΕ, με το διήγημά «Ευχαριστώ». Μετέπειτα το καλοκαίρι του 2021, διακρίθηκε στο λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) για τον Γιάννη Ρίτσο με το ποίημά της «Λευτεριά». Τον Ιούνιο του 2021, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο «Πορτοκαλοφύλλης», από τις εκδόσεις Φυλάτος. Συμμετέχει σε συλλογή διηγημάτων με το έργο της «Πούν’ το;» στο βιβλίο «Χωρίς ρεζέρβα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος σε συνεργασία με το εργαστήρι βιωματικής γραφής «Καταπακτή».
Αργότερα, τον Ιούλιο του 2022 το ποίημά της για τη Μ. Ασία με τίτλο «Άλγος» τιμήθηκε με έπαινο, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη. Τον Αύγουστο του 2022, ο θεατρικός μονόλογός της για την παγκόσμια ειρήνη με τίτλο «Προσευχή» κατέκτησε το Γ΄ βραβείο στον παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Ειρήνη- προώθηση αναβίωση πολιτιστικής Ολυμπιακής εκεχειρίας».
Η Ειρήνη, αγαπά την πεζογραφία, αλλά και την ποίηση. Τα βιβλία ήταν ανέκαθεν συντροφιά και συμπαράσταση σε όμορφες και λιγότερο ευχάριστες στιγμές της ζωής της. Εύχεται, μέσα από τα λογοτεχνικά έργα της, να ταξιδεύει τους ανθρώπους στον δικό της κόσμο ιδεών και συμβόλων, προκειμένου να μοιραστεί την αγάπη της για τη λογοτεχνία με το ευρύ κοινό.

Δείτε τα βιβλία:

Πορτοκαλοφύλλης

Το βατραχάκι της καρδιάς

Ειρήνη Προκοπίου

H Ειρήνη Προκοπίου, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1998 και μεγάλωσε...

Κώστας Τσιναρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί εκεί. Είναι απόφοιτος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κινηματογραφικών κειμένων.

Κώστας Τσιναρίδης

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί...

Nteliou Asimina

Ασημίνα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας. Έχοντας πάθος με την ελληνική παράδοση και τη διάσωσή της, πεποιθήσεις που της μεταδόθηκαν από την γιαγιά της και την μητέρα της, η οποία υπηρέτησε για περισσότερα από τριάντα χρόνια τον διδασκαλικό κλάδο, ασχολήθηκε από νωρίς με τον παραδοσιακό χορό και την έρευνατου λαϊκού πολιτισμού διασώζοντας προφορικές μαρτυρίες, ήθη και έθιμα και φωτογραφίζοντας τα αριστουργήματα της παραδοσιακής τέχνης. Κατόπιν δεκαετούς έρευνας της Βορειοευβοϊκής λαογραφίας, κάνει την προσπάθεια να συμπυκνώσει πρωτογενές υλικό και γραπτές μαρτυρίες, σε μία μελέτη η οποία παρουσιάζει τις παραδοσιακές ενδυμασίες και κοσμήματα της Βορείου Ευβοίας και την σύνδεσή τους με τα τοπικά έθιμα, αλλά και την αρχαιοελληνική και τη βυζαντινή καταγωγή των Ελλήνων. Είναι παντρεμένη με τον Θεοφάνη Ραμιώτη, χρυσοχόο, δημιουργό και συντηρητή παραδοσιακών κοσμημάτων, με τον οποίο μοιράζεται το όραμα να προβάλει τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό μέσω εκθέσεων και βιβλίων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές: Βόρεια Εύβοια

Ασημίνα Ντέλιου

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας....

Pasxali Biky

Βίκυ Πασχάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά της και στη Γερμανία.
Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και μελέτησε πολύ ψυχολογία και ιδιαίτερα παιδοψυχολογία.
Μεγάλωσε με παραμύθια και πάντα αναπολεί τη ζεστασιά εκείνη που εκπέμπουν, ειδικά όταν τη μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Αγαπά το διάβασμα και τη συγγραφή, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη γιόγκα και τον χορό.
Λατρεύει τους δικούς της ανθρώπους και κυρίως τα μικρά παιδιά γι’ αυτό και εύχεται σε όλους να μπορούσαν να έχουν την καρδιά και τη γλυκιά ματιά των μικρών παιδιών και να μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά στην τρυφερή εκείνη παιδική ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Βίκυ Πασχάλη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά...

Tsouplaki

Δήμητρα Τσουπλάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τσουπλάκη Δήμητρα. Γεννήθηκα στον αλμυρό Μαγνησίας στις 15/10/1974. Εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία, εδώ και έντεκα χρόνια, αλλά αυτό από μόνο του δεν με καλύπτει, και έψαχνα να βρω τρόπους να ξεφεύγω από τη ρουτίνα μου.

Το Έρωτας και πράσινα άλογα, είναι το δεύτερο βιβλίο που γράφω. Το πρώτο μου βιβλίο, είναι το Έλα στη θέση της. Από την ενέργεια που είχα μέσα μου, το τέλειωσα μέσα σε τρεις περίπου μήνες, γράφοντας μόνο τα απογεύματα.

Ελπίζω να ευχαριστηθείτε την ανάγνωση, όσο εγώ ευχαριστήθηκα τη γραφή.

Δείτε το βιβλίο: Έρωτας και πράσινα άλογα

Δήμητρα Τσουπλάκη

Ονομάζομαι Τσουπλάκη Δήμητρα. Γεννήθηκα στον αλμυρό Μαγνησίας στις 15/10/1974. Εργάζομαι...

Praxia

Αρέστη Πράξια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog mikresistories.org.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, στο οποίο αφιερώνει σχεδόν όλο της τον ελεύθερο χρόνο.

Δείτε το βιβλίο: Λίζα η μπαλαρίνα

Αρέστη Πράξια

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα...

Mayroudis

Συμεών Μαυρουδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc στη Χρηματοοικονομική επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, αποφοιτήσας με υποτροφία αριστείας πρώτος σε κατάταξη ˙ μεταπτυχιακό τίτλο LLM στη Νομική επιστήμη από το ΕΚΠΑ˙ πτυχίο BSc στην Οικονομική επιστήμη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αποφοιτήσας επίσης πρώτος σε κατάταξη.

Είναι πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (βαθμίδα Γ), πιστοποιημένος Αναλυτής σχετικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες (βαθμίδα Δ), πιστοποιημένος Ειδικός Διαπραγματευτής σε Παράγωγα και σε Αξίες από το Χρηματιστήριο Αθηνών, πιστοποιημένος Εκκαθαριστής Παραγώγων και Αξιών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (βαθμίδες ΣΤ1, ΣΤ2), πιστοποιημένος Τεχνικός Αναλυτής L1 από την CMT Association και Οικονομολόγος, μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως Λογιστής-Φοροτεχνικός.

Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο των επενδύσεων εργαζόμενος στην Fast Finance ΑΕΠΕΥ ως Διαχειριστής Χαρτοφυλακίων και Αναπλ. Διευθ. Σύμβουλος˙ έχει συγγράψει άλλα δύο βιβλία ( «Επενδυτική Συλλογιστική» και «Προσδοκίες στην Αγορά Συναλλάγματος»)˙ αρθρογραφεί καθημερινά στο liberal.gr (Φιλελεύθερος Εκδοτική)˙ έχει τακτική παρουσία σε τηλεοπτικές και διαδικτυακές εκπομπές˙ είναι εισηγητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια χρηματοοικονομικής και επενδυτικής.

Δείτε τα βιβλία:

Επενδυτική συλλογιστική

Προσδοκίες στην αγορά συναλλάγματος

Επενδύσεις σταθερού εισοδήματος

Συμεών Μαυρουδής

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc στη Χρηματοοικονομική επιστήμη από το Πανεπιστήμιο...

Liatou

Έλενα Λιάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέλος του “Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου”.

Γεννήθηκε στο όμορφο Ληξούρι της Κεφαλονιάς και τα παιδικά της χρόνια κύλησαν δύσκολα, όμως ανέμελα κοντά στη φύση, αφού οι γονείς της καλλιεργούσαν τη γη και φρόντιζαν τη φάρμα που είχαν αποκτήσει. Μεγαλώνοντας έφυγε από το νησί για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αποφοιτώντας από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σήμερα ζει και εργάζεται σε δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών και πρόσφατα τόλμησε την πρώτη της εικονογράφηση στο νέο της παραμύθι. Ξεκίνησε να γράφει στην αρχή για τους μαθητές της. Τα παιδιά με την αγάπη και την αποδοχή τους την ώθησαν παραπέρα. έχουν εκδοθεί συνολικά 10 βιβλία της. Έχει πάρει μέρος σε 2 κοινωνιολογικές έρευνες του κοινωνιολόγου Δ. Ζερβού, οι οποίες επίσης έχουν  εκδοθεί.  Ακόμη, γράφει παιδικό θέατρο, ποίηση για παιδιά και μαντινάδες.

Γράφει… γράφει… διαρκώς, χωρίς σταματημό. Με της φαντασίας τα φτερά ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών της, συναντά νεράιδες, βασιλοπούλες, πρίγκιπες, μιλάει με δράκους, ξωτικά και … υπόσχεται στους μικρούς φίλους της ταξίδια ονειρικά…

Δείτε το βιβλίο: Η Λίνα η Χρυσοψαρίνα διώχνει τη μόλυνση

Έλενα Λιάτου

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέλος...

Gkentzos

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου τελείωσα το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Πέρασα στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ στο τμήμα Φιλολογίας. Πήρα το πτυχίο μου με Λίαν Καλώς έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις δύο από τις τρεις προσφερόμενες ειδικεύσεις της σχολής. Κλασική Φιλολογία (Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) και Νεότερη Ελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία (Νέα Ελληνικά, Μεσαιωνικά και Θεατρολογία).
Παρακολούθησα για δύο χρόνια το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της σχολής (Νεοελληνική Ποίηση, Νεοελληνική Πεζογραφία, Βυζαντινή Ιστορία).
Εργάστηκα για πολλά χρόνια ως καθηγητής σε κεντρικά φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Το 1994 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο για τους μαθητές του Λυκείου, το “Θεμέλιο Λατινικής Γραμματικής”, στον εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης Βιβλιοεκδοτική ΑΕ.
Το 2000 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις η “Λατινική Γραμματική.”
Από το 1994 έως το 2000 διατηρούσα φροντιστήριο προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στην οδό Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης.
Από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Καθηγητής στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια” της Θεσσαλονίκης.
Στο σχολείο είμαι υπεύθυνος σε πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Δημιούργησα το Cultural Club, έναν όμιλο εξωσχολικών δραστηριοτήτων που έχει ως σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό των σύχρονων μεγαλουπόλεων. Επισκεφτήκαμε μουσεία και σχολεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης (Μιλάνο, Μόναχο, Ρώμη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Ελσίνκι, Χάγη, Στοκχόλμη, Φράιμπουργκ, Όσλο κ.α).
Είμαι ο δημιουργός μιας λογοτεχνικής διαδικτυακής εφημερίδας στην οποία γράφουν οι μαθητές και τα κείμενά τους σχολιάζουν συγγραφείς. Ασχολούμαι με την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό.
Μια ερευνητική εργασία που εκπόνησα μαζί με τους μαθητές μου στο σχολείο βραβεύτηκε από το Υπουργείο της Παιδείας στον διαγωνισμό “Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση”.
Το 2009, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά μου “Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος” από τις εκδόσεις Ωκεανός. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα “Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη” (2011) και “Γλυκιά Εκδίκηση” (2013) από τις ίδιες εκδόσεις.
Το 2013 με άλλους τρεις συγγραφείς συγγράψαμε το μυθιστόρημα “Όσα ποτέ δεν είπαμε” το οποίο κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο Νία Μαγγέλλου από τις εκδόσεις Ωκεανός.
Το 2013 συνέγραψα με εξήντα μαθητές μου από το Κολέγιο τη “Διαφορετική Ελένη – Η απομυθοποίηση της δικτατορίας των συνηθειών”, το οποίο κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις.
Κάποια έργα μου κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο (“ Τα Πέτρινα Χριστούγεννα”, ένα οπτικοποιημένο αφήγημα από τις εκδόσεις Σαΐτα.)
Διηγήματα μου περιλαμβάνονται σε συλλογικά έργα των εκδόσεων iWrite και Σαΐτας.
Tο πρώτο θεατρικό μου έργο με τον τίτλο “Ροζ…” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2014 από τις εκδόσεις “Δωδώνη.”
Διδάσκω μαθήματα δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ.
Κείμενά μου (άρθρα, θεατρικές κριτικές κ.α) και συνεντεύξεις έχουν φιλοξενήθει κατά καιρούς σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά όλης της Ελλάδας. Σε κάποια από αυτά διατηρώ μόνιμη στήλη.
Είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης fm 100,6. Στην εβδομαδιαία εκπομπή μου “Αιρετικά μαθήματα πολιτισμού” παρουσιάζω άτομα από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων.
Ζω στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου και στο Ναύπλιο.

Δείτε το βιβλίο: Οι δύο ώρες ύπνου… και το “memento mori” ενός συγγραφέα

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου...

Τσακιράκη Στεφανία

Στεφανία Τσακιράκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Στεφανία Τσακιράκη, λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου, είναι Art Therapist με δυο εξειδικεύσεις, την τέχνη των μουσείων και τα βιβλία ως θεραπευτικά μέσα.
Αν βρεθείς μαζί της σε ατομική ή ομαδική συνεδρία (διαδικτυακά ή δια ζώσης στο Παρίσι όπου κατοικεί) θα περπατήσει δίπλα σου, βοηθώντας σε να δεις με τα μάτια της καρδιάς σου. Δεν θα σου πει τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά θα σε διευκολύνει στην καλλιέργεια ενός διαλόγου με τα έργα που σε ελκύουν, για να ακούσεις τι θέλει να πει σ’ εσένα το εκάστοτε δημιούργημα, ώστε να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου θεραπευτή.
Επίσης, η Στεφανία είναι υπέρμαχος της Slow φιλοσοφίας ζωής και δράσης. Η δημιουργία χώρου και χρόνου στη ζωή ενός ανθρώπου κρίνει πως είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο καλλιτέχνης, που κρύβουμε όλοι μέσα μας, να εκφραστεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να κάνει τη ζωή μας το πιο σπουδαίο έργο τέχνης.

Δείτε το βιβλίο: Η τέχνη μου να Είμαι εγώ

Στεφανία Τσακιράκη

Η Στεφανία Τσακιράκη, λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του...

Εμμανουήλ Δουκάκος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Εμμανουήλ Δουκάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηλεκτρονικών και έχει ασχοληθεί με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Από μικρή ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες γεγονός που τον οδήγησε στην ενασχόλησή του με τη μουσική. Έχει γράψει στίχους και μουσική με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο E.G.Niros. και το 2015 κυκλοφόρησε το κομμάτι “Dreamweaver” σε συνεργασία με τον Dj Dio S από την Stellar Fountain.
Τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής, θέλοντας να αποτυπώσει στο χαρτί τα βιώματα του μέσα από τους χαρακτήρες της φαντασίας του.
Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του.

Δείτε το βιβλίο: Αιχμές στο σκοτάδι – Παιχνίδια συνωμοσίας

Εμμανουήλ Δουκάκος

Ο Εμμανουήλ Δουκάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος...

Xristou Niki

Νίκη Χρήστου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, αλλά από μικρή ηλικία είχε αναδείξει το ενδιαφέρον και το πάθος της για τη μαγειρική. Αυτό το πάθος την οδήγησε και στη συγγραφή βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό γράφηκε με πολλή αγάπη, με στόχο τη δημιουργία γρήγορων και υγιεινών συνταγών που μπορούν να εκτελεστούν εύκολα σε πάρτι και γιορτές, αλλά και στην καθημερινότητα.

Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο της μαγειρικής, επαγγελματικά, ξεκίνησε δημιουργώντας το blog της με τίτλο, «Το μυαλό στο… φαγητό», το οποίο και βραβεύτηκε το 2015 από το περιοδικό, «Βήμα Γκουρμέ» με το βραβείο κοινού στην κατηγορία “Best Sweat Treats”.

Τώρα πια ούσα πιο ολοκληρωμένη και κατόπιν της επιτυχίας της στον χώρο του διαδικτύου, δημιουργεί το πρώτο της βιβλίο συνταγών.

Δείτε το βιβλίο: Το μυαλό στο φαγητό

Νίκη Χρήστου

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε...

Papadopoulou Maria

Μαρία Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης με κύρια μέσα έκφρασης τη ζωγραφική, τη βιντεοτέχνη και τη δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τέχνη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στην παιδαγωγική από το Roma TRE και το Ε.Α.Π. Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης με κύρια μέσα έκφρασης...

Symeonidou-THanou

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια, μια κρύα μέρα του Γενάρη, με το πρώτο ξύπνημα του ήλιου του ηλιάτορα και το τιτίβισμα των πουλιών. Από τότε ο ήλιος όταν βγαίνει φωτίζει την καρδιά της και την πλημμυρίζει με ενέργεια και δημιουργία. Όταν ο ήλιος χάνεται, η καρδιά της μαυρίζει και τότε έρχονται τα αστέρια, που φωτίζουν, την ψυχή και την καρδιά. Η συγγραφή και η ποίηση, πηγάζει από μέσα της σαν μια αστείρευτη πηγή….

Δείτε το βιβλίο: Όνειρα χαράς και λύπης

 

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια,...

Fylatos

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Derlou

Βασιλική Δερλού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο, όπου και τελείωσα το σχολείο. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά. Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έκανα την πρακτική μου άσκηση στον Συνήγορο του Πολίτη και αργότερα συνέχισα με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» και στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Μου αρέσει πολύ να προσφέρω σε όσους με χρειάζονται, πόσο μάλλον σε παιδιά-μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο ευαίσθητος χώρος της ειδικής αγωγής χρειάζεται πολλή αγάπη, υπομονή και επιμονή, γι’ αυτό το λόγο προσπαθώ να επιμορφώνομαι όσο γίνεται πιο συχνά και να εξειδικεύομαι στην Ειδική Αγωγή μέσω Σεμιναρίων, Επάρκεια στη γραφή Braille και Γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Δείτε τα βιβλία:

Εργαστήριο της αυτόνομης διαβίωσης

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Βασιλική Δερλού

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο,...

Papadaki

Ζωή Παπαδάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο τόπος καταγωγής της είναι τα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής και έχει ασχοληθεί με επιμόρφωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην όμορφη Μονεμβασία στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βρεφών και Νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα». Η συγγραφή παιδικών παραμυθιών και ποιημάτων αποκαλύπτει μια παιδική της πτυχή καλά φυλαγμένη. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφει για τα παιδιά της δίνει τη δύναμη και την έμπνευση να εργάζεται σκληρά για να γίνει ολοένα και καλύτερη, και να τους προσφέρει ότι πιο όμορφο έχει στην καρδιά της. Στόχος της είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και διαβάζοντας να λαμβάνουν ένα μήνυμα που θα τα καθοδηγεί!

Δείτε το Βιβλίο: Η ευχή της Αστεράτης

Ζωή Παπαδάκη

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο...

Amy Louise Gibbins

Amy Louise Gibbins

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Amy Louise Gibbins είναι Εικονογράφος και Σχεδιάστρια Γραφιστικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της Μεγάλης Βρετανίας το Devonshire μέχρι που βρέθηκε στην πόλη του Βath αποκτώντας με άριστα το πτυχίο της στη Γραφιστική Επικοινωνία. Μετά την αποφοίτηση της, ταξιδέψε σε 8 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια ζει σε μια όμορφη κατοικία στο κέντρο της πόλης Βath, έχοντας κατοικίδιο ένα χάμστερ τον Ηebe. Κάποια από τα έργα της περιλαμβάνουν την εικονογράφηση για μια μεταπτυχιακή δημιουργική συνεργασία στο έργο «Χαρτόκοσμοι» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Waterstones. Έργα της διακοσμούν τα διαμερίσματα Luxuary Escapes στο Bath. Στο μέλλον φιλοδοξεί να γράφει και να εικονογραφεί τα δικά της παιδικά παραμύθια.

Email: amy_gibbins@hotmail.co.uk , @starry_seal_prints

Δείτε το βιβλίο: Το μαγικό φτερό

Amy Louise Gibbins

H Amy Louise Gibbins είναι Εικονογράφος και Σχεδιάστρια Γραφιστικής. Γεννήθηκε...

Στεφανόπουλος GD Studio

Κωνσταντίνος Ι. Στεφανόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Λέχαιο Κορινθίας. Η ενασχόληση του με τον σχεδιαστικό τομέα ξεκίνησε με την είσοδο του σε κορινθιακή καλλιτεχνική σχολή όπου έκανε την πρώτη του επαφή με το ελεύθερο σχέδιο, την ιστορία της τέχνης και τη φωτογραφία. Τρία χρόνια αργότερα, μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει Γραφιστική. Αφού αποφοίτησε, εργάστηκε σε δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες, ενώ παράλληλα συνέχιζε την επαγγελματική του κατάρτιση παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια οπτικής επικοινωνίας από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το 2020 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο GD Studio και έκτοτε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, με πελάτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Είναι υπεύθυνος σχεδίασης και διαχείρισης της οπτικής επικοινωνίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και εφημερίδες.

Δείτε το βιβλίο: Η οπτική ταυτότητα

Κωνσταντίνος Ι. Στεφανόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο...

Xrysa-Gkanoudi

Χρύσα Γκανούδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, αλλά κατά βάση την κέρδισε ο κόσμος της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική συμμετέχοντας σε πολλούς διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, λαμβάνοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις. Έτσι, ο χώρος της καλλιτεχνίας δεν άργησε να την κερδίσει καταφέρνοντας τελικά να μετατρέψει το χόμπυ της σε επάγγελμα, σημειώνοντας στα πλαίσια αυτά αρκετές επιτυχίες και συνεργασίες.

Chrysa Gkanoudi was born and raised in the city of Komotini. In recent years, she has been living and working in Thessaloniki. She completed her studies in the Department of Electrical and Computer Engineering at the Aristotle University of Thessaloniki (AUTH), but she was primarily captivated by the world of graphic design and illustration.
From a very young age, she engaged in painting, participating in many children’s art competitions and receiving numerous distinctions. Thus, the field of art soon won her over, ultimately allowing her to turn her hobby into a profession, achieving significant success and collaborations in this area.

Δείτε τα βιβλία:

Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Γρηγορούπολη

Άγγελος στα αστέρια

Άνοιξε τα φτερά σου

Ρας ο Κομπιουτεράς

Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Το λαμπερό κεφάλι

Η μαγική ζωγραφιά

Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Χρύσα Γκανούδη

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής....