Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Λουκάς Θειάσπρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού και μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές. Απόφοιτος Ποδιατρικής (BSc) του πανεπιστημίου Salford – Manchester U.K με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκώβη (Glasgow Caledonian School of Podiatric Medicine), στο Πανεπιστήμιο ιατρικής Cardiff – Wales (Diabetic Foot) καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Dundee. Κατέχει τον τίτλο Master in Gait & Motion Analysis (MSc) και είναι υπότροφος του τμήματος Ποδιατρικής Ιατρικής του Royal College of Physicians & Surgeons of Glasgow (FFPM RCPS Glasg).

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διαβητικού ποδιού του Τζανείου Νοσοκομείου (1998-2007), καθώς και στους Ολυμπιακούς αγώνες στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Έχει δώσει πληθώρα ομιλιών / διαλέξεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Μαρόκο, Ιερουσαλήμ, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Ρωσία) και έχει διακριθεί με έπαινο και βραβείο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για ερευνητική του εργασία, ενώ έχει κάνει κριτική αναθεώρηση σε εργασίες προς δημοσίευση για το διεθνούς φήμης Αμερικανικό περιοδικό “Diabetes Care”. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες ολοκληρωμένα σεμινάρια μεταξύ των οποίων Βελονισμού, Ωτοβελονισμού, Kinesio Tape, Foot Mobilisation, Sotai exercises, Meziers method, Running Injuries κ.α. Διατηρεί ενεργή συμμετοχή σε θέματα εκπαίδευσης ασθενών και αρθρογραφεί και διδάσκει για ποδιατρικά θέματα. Με λίγα λόγια ασχολείται και πάλι με δουλειές του ποδαριού, λίγο διαφορετικά όμως.

Παντρεμένος με την υπέροχη Κωνσταντίνα και απίστευτα περήφανος πατέρας της Ελένης και του Αλέξανδρου.

Όταν όλοι κοιμούνται, βολτάρει με τη μοτοσικλέτα, γράφει σκόρπιες σελίδες, προβληματίζεται, αναρωτιέται, σβήνει και ξαναγράφει σε μια ατέρμονη προσπάθεια να συνεισφέρει ή ακόμη και να αλλάξει τον κόσμο ή τουλάχιστον τη θεώρησή του για αυτόν.

Δείτε το βιβλίο: Έρωτας από μέταλλο

Λουκάς Θειάσπρας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες...

Athina Barsamidou

Αθηνά Βαρσαμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και από το 2002 εργάζεται στη β/θμια εκπαίδευση. Απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: διοίκηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Παν/μιο Αιγαίου) το 2006 και σπουδές στην εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο το 2010. Η διδακτορική διατριβή της αφορά στην αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) μαθητή και εκπαιδευτικού και υποστηρίχτηκε το 2012 στο Π.Τ.Δ.Ε. Κρήτης. Το 2015 η Γαλλική Κυβέρνηση της απένειμε το μετάλλιο του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Ανήκει στην ομάδα αξιολογητών σχολικών εγχειριδίων του Ι.Ε.Π.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία θεμάτων σχετικών με τα αντικείμενα της αξιολόγησης, της διοίκησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων (σε Ελλάδα & σε εξωτερικό) και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα αξιολόγησης μαθητή, εκπαιδευτικού, εκπαιδευτικού έργου και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

Δείτε τα βιβλία:

Η έρευνα δράση ως στρατηγική ποιοτικής έρευνας – Μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) εκπαιδευτικού και μαθητή

Αθηνά Βαρσαμίδου

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας...

Kontomari

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε:
• Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδος).
• Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων, (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο).
• Εγκληματολογική Ψυχολογία
• (Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας– ΔΔΕΕΨΥ).
• Συμβουλευτική Ψυχολογία – Coaching
• (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).
Έχει εκπαιδευτεί σε Τεχνικές Αυτογνωσίας και Ενεργειακής Ψυχολογίας NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) Socratic Method, EFT, oponopono.
Είναι δημιουργός της πρωτοποριακής μεθόδου Dream – Decide – Do και είναι μέλος στον Σύλλογο «Συμβουλευτικής – Coaching – Mentoring Association Ελλάδος».
Το 2012 έλαβε πιστοποίηση επιπέδου Α από την Τράπεζα Ελλάδος ως ασφαλιστική Σύμβουλος. Εργάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική ως χρηματοοικονομική σύμβουλος.

Είναι εθελόντρια στην ομάδα κοινωνικής δράσης «Hopeaholics». Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Συγγραφέας του βιβλίου «Πορφυρός Ηγέτης», Παρασκήνιο 2018 και «Στιγμές Σιωπής», Παρασκήνιο 2006.
Όραμά της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τον Ηγέτη μέσα τους και να ζήσουν μια ζωή που να αξίζει
e-mail: k.kontomari@yahoo.gr
Page: Κωνσταντίνα Κοντομάρη –
Konstantina Kontomari
Profile: Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Δείτε το βιβλίο: Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες

 

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε: • Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό...

Anagnostou

Σταμάτης Αναγνώστου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Σταμάτης Αναγνώστου γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Ανήσυχο πνεύμα και δημιουργικό από μικρός. Στις λέξεις ποτέ δεν ήταν καλός. Όλος ο κόσμος του μια εικόνα.
Έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια ελεύθερου, γραμμικού και ηλεκτρονικού σχεδίου.
Με το παραμύθι “Η Mάγια και τα χαμένα πεταλουδογράμματα” κάνει τα πρώτα του βήματα στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο: Η Μάγια κα τα χαμένα πεταλουδογράμματα

Σταμάτης Αναγνώστου

Ο Σταμάτης Αναγνώστου γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Ανήσυχο πνεύμα...

Dimitris Liapis

Δημήτρης Λιάπης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην Ε.Α.Σ.Α. Αθηνών, πήρε το δίπλωμα για την εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο από την Γ.Γ.Α. και την ισοτιμία του πτυχίου από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. Το 2005 η Ε.Π.Ο. του απένειμε τον τίτλο του Καθηγητή-Εκπαιδευτή Σχολών Προπονητών Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ομοσπονδία και οι οποίες τελούν υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (UEFA).

Αγωνίστηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στις ομάδες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, της ΝΑΟΥΣΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ, καθώς και στις Εθνικές ομάδες των Νέων, των Ελπίδων και των Ενόπλων.

Υπηρέτησε ως μόνιμος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (1973-2003) και ως αποσπασμένος καθηγητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. (1990-2001) για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου.

Διετέλεσε προπονητής σε αρκετά ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία ποδοσφαίρου.

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και διάφορες εργασίες σε συνέδρια.

Δίδαξε επί σειρά ετών σε σχολές και σε σεμινάρια Προπονητών Ποδοσφαίρου της Γ.Γ.Α. και της Ε.Π.Ο. Από το 2003 και για τρία συνεχή χρόνια δίδαξε ως Τακτικός Καθηγητής-Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.-UEFA.

Είναι συγγραφέας δέκα (10) βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Δημήτρης Λιάπης

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην...

Γιάννης Ζάρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Ζάρας γεννήθηκε στην Αθήνα, το Νοέμβρη του ’78, αλλά μεγάλωσε στον νότο, στην Ιεράπετρα. Οι γονείς του είχαν βιβλιοπωλείο και καθώς λένε, οι αναμνήσεις από τις μυρωδιές είναι και οι πιο έντονες, έτσι και η μυρωδιά των βιβλίων βρήκε ξεχωριστή θέση στην παιδική του ηλικία. Ο έρωτας με τη φυσική ήρθε στην εφηβεία του και έτσι, δίνοντας πανελλαδικές, πέρασε στο Φυσικό Ηρακλείου το 1997 και ο χορός ξεκίνησε. Πήρε το πτυχίο, παρακολούθησε μετ’ επαίνου το Θερινό σχολείο Φυσικής το 2003, έγινε μεταπτυχιακός και κάπου εκεί ξεκίνησε τη διδασκαλία, αλλά και τη δημιουργία σημειώσεων και ασκήσεων. Το 2009 απέκτησε μόνιμη επαγγελματική στέγη, δημιουργώντας το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Δομή – Ιδιαίτερο Μάθημα. Ζει μόνιμα στο Ηράκλειο και τα τελευταία 20 χρόνια δίνει, ξανά, κάθε χρόνο πανελλήνιες μαζί με τους μαθητές του, βιώνοντας μαζί τους το άγχος αλλά και τη χαρά τους.
‘Εγώ, ένα σύμπαν από άτομα, ένα άτομο στο σύμπαν’.

Δείτε το βιβλίο: Κατακτήστε τη Φυσική Γ΄ Λυκείου: 100 Δυναμικά Κριτήρια για Εξαιρετικές Επιδόσεις

Γιάννης Ζάρας

Ο Γιάννης Ζάρας γεννήθηκε στην Αθήνα, το Νοέμβρη του ’78,...

Giannikou

Ελισάβετ Γιαννίκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πα-ντρεμένη και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος Λυκείου, μιλά αγγλι-κά, γαλλικά, ιταλικά και μαθαίνει σουηδικά.

Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστή-μιο στην οικονομική και στη θετική ψυχολογία και στην αυτοβελτίωση. Είναι πιστοποιημένη life coacher κι έχει τον δεύτερο βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Reiki. Έχει μελετήσει για πολλά χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και τη θεωρία του Νόμου της Έλξης.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια θετικής σκέψης κι έδωσε ομιλίες πάνω στο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας

Ελισάβετ Γιαννίκου

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη....

Mitsiopoulou

Χαρά Μητσιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς της ήταν αγρότες και η ίδια μαζί με τις δυο αδερφές της δούλευε κοντά τους μέχρι που έφυγε για τις σπουδές της. Τελείωσε το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείου του χωριού της και στη συνέχεια το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Νεάπολη Κοζάνης.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει δασκάλα. Το όνειρο της έγινε πραγματικότητα όταν τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία της Φλώρινας και διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δίδαξε σε σχολεία του Έβρου, της Ξάνθης, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας βιώματα και εμπειρίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Για πέντε χρόνια δούλεψε σε ελληνικά σχολεία στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη, όπου βίωσε την αληθινή δίψα των παιδιών του εξωτερικού να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και τη θερμή υποστήριξη και βοήθεια των γονιών τους που ζουν με την ελπίδα ότι τα παιδιά τους δεν θα ξεχάσουν ποτέ την ελληνική γλώσσα. Ήταν πραγματικά μια εμπειρία ζωής που την έκανε να εκτιμήσει την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμα περισσότερο.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Νίκο Γκάνα κι έχει δυο παιδιά. Σήμερα εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου και ζει.
Νιώθει βαθιά αγάπη για όλα τα παιδιά και θεωρεί ότι ένα από τα καθήκοντά της σε αυτή τη ζωή είναι να τα βοηθάει να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται μέσα σε κλίμα αγάπης, κατανόησης και σιγουριάς.
Της αρέσουν πολύ τα παραμύθια και οτιδήποτε εξωπραγματικό, γιατί θεωρεί ότι με τη δύναμη που σου δίνει το εξωπραγματικό μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε τι στη ζωή σου. Οι οικολογικές και περιβαλλοντικές της ευαισθησίες και ανησυχίες, την έκαναν να ασχοληθεί μαζί με τους μαθητές της, στα διάφορα σχολεία που υπηρέτησε, με περιβαλλοντικά προγράμματα ένα εκ των οποίων πήρε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2003.
Έχει εκδώσει μαζί με το σύζυγό της ένα βιβλίο – βοήθημα, ιστορικού περιεχομένου, με τον τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από εικόνες και χάρτες».
«Τα Χρώματα της Γλύκας» είναι το πρώτο παραμύθι που εκδίδει, αν και μέσα στην τάξη χρησιμοποιεί πολύ συχνά δικά της παραμύθια για να γίνει η διαδικασία της μάθησης πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Δείτε το βιβλίο:Το ξεχωριστό κορίτσι

Χαρά Μητσιοπούλου

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς...

Panagou

Μαρία Πανάγου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη σε ένα σπίτι γεμάτο μαγειρικές και κόσμο. Εργάστηκε για μία δεκαετία στον τομέα του τουρισμού στο κομμάτι των τουριστικών πρακτορείων και του incoming , τον οποίο θεωρεί την υπερδύναμη της ελληνικής οικονομίας, και στη συνέχεια στράφηκε στον τομέα της ελληνικής γαστρονομίας την έταιρη υπερδύναμη. Πάντρεψε την αγάπη της για την μαγειρική και τη φωτογραφία δημιουργώντας ένα προσωπικό foodblog τον “Τζετζερέ” και εργάζεται στη Μυτιληνιά εταιρεία παραγωγής τροφίμων.

Μέσα από την ερευνα στην τοπική κουζίνα θέλει να περάσει στην καθημερινότητα όλων τον γαστρονομικό θησαυρό της πάμφθηνης cucina povera του βορειανατολικού Αιγαίου.

Αγαπά τα DIY project και τα ταξίδια σε γαστρονομικούς προορισμούς και οργανώνει foodbazar με σκοπό πάντα την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.

Born and raised in Mytilene Lesvos Greece in a house full of cooking and sharing. She worked for a decade in the tourism sector in the track of travel agencies and incoming, which she considers the superpower of the Greek economy, and then turned into the Greek gastronomy sector the other Greek economy superpower. She combined her love for cooking and photography creating a personal foodblog called “Tzetzeres”. She also works in a local food company.

Through research in local cuisine she wants to initiate everyone in the gastronomic treasure of the cucina povera of the Northeast Aegean.

She loves DIY projects and traveling to gastronomic destinations. She organizes foodbazars always considering the social contribution and the power of volunteering for the social good.

Δείτε το βιβλίο: Cook like a Greek

Μαρία Πανάγου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη σε ένα σπίτι γεμάτο μαγειρικές...

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το Μάη του ‘59. Από την εποχή που θυμόταν τον εαυτό του, τον συνάρπαζαν τα παραμύθια και οι διηγήσεις, για νεράιδες και ξωτικά. Δεν ήταν λοιπόν περίεργο, που αποφάσισε να γράψει και τα δικά του παραμύθια και ιστορίες.

Η αγάπη για την πόλη, που τον άνδρωσε, τον έκανε να ξεκινήσει, τις διηγήσεις του, απ’ αυτήν.

Φαρμακοποιός στο επάγγελμα, τον συνάρπαζε πάντα η εξήγηση των μυστηρίων και η έρευνα. Τα ταξίδια του στην Ευρώπη και κυρίως οι σπουδές του στη Γαλλία, αποτελούσαν πάντα βασική πηγή έμπνευσης και φιλοσοφίας ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Το ναυάγιο

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το...

THemeli

Μαρία Χ. Θεμελή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.
Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα
Πολιτισμού και Τεχνών. Σήμερα εργάζεται για το μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό επαγγελματικής δικτύωσης.
Ασχολείται ενεργά και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο) του Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί.
Πιστεύει στην εξέλιξη, αρνείται πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…
Λατρεύει την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.
Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.
Ξεκίνησε να γράφει από μικρή, κείμενα διηγήματα, άρθρα, παραμύθια.
‘’Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε’’ είναι η πρώτη της επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων.
Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση των παραπάνω σκοπών.

Δείτε το βιβλίο: Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Μαρία Χ. Θεμελή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει...

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...

Kalogiannidou

Αγάπη Καλογιαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια λουτρόπολη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας. Είναι ελληνικής καταγωγής, με ρίζες από την Τραπεζούντα. Στην Ελλάδα διαμένει από το 1998 και ζει μόνιμα στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Τα τελευταία επτά χρόνια γράφει, ιδίως για παιδιά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και την ανάγνωση βιβλίων.

Αγάπη Καλογιαννίδου

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια...

THeofanous Dimitra

Δήμητρα Θεοφάνους

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992 στη Κύπρο, σε ένα χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασα Νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων και το 2016, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Θεωρία, Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας», του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο. Λατρεύω τα παιδικά βιβλία και τα παραμύθια, έτσι το 2016 βρήκα το θάρρος να γράψω και να εικονογραφήσω το πρώτο μου παραμύθι. Πιστεύω στη δύναμη του παραμυθιού, αφού πέρα από την ψυχαγωγία, βοηθάει το παιδί να αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία του.

Δείτε το βιβλίο: Το γλυκόδεντρο

Δήμητρα Θεοφάνους

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992...

Petros Gkosiopoulos

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Ζωγραφική.

Το 2005 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος Εικαστικών. Το 2006-2007 δίδαξε Ιστορίας της Τέχνης στην ΕΠΑΣ Εμπορίου Θήρας(Σαντορίνης) στο Τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης.

Το 2013 πήρε  μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Α’  ΠΥΣΠΕ της  Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής

Αίθουσα Τέχνης Παρατηρητής Για την Ελπίδα(Θεσσαλονίκη,2000).
Ανοιχτές Πόρτες Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.(2001-2002)
Συμμετοχή στη Biennale της Σχολής Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου με δύο σχέδια (2001).
Πεδίο δράσης Κόδρα 02 2η συνάντηση εναλλακτικών Δημιουργών Παραθιναλός (2002).
Έκθεση Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(2003).
Ατομική έκθεση στο Μύλο (2006).
Ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Ναυπάκτου στα πλαίσια για την στήριξη του ΕΕΕΕΚ Πάτρας (2006).
Ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων (Αθήνα, 2008).
Ομαδική έκθεση παλαιών και νέων μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με τίτλο Η ανθρώπινη μορφή στην Τέχνη,με συμμετοχή δύο έργων (Τεχνόπολη, Αθήνα 2010).
Ομαδική έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης(2011).
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο, ‘’Art core’’, ρωμαϊκή αγορά (Θεσσαλονίκη, 2016)
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο ‘’Διόγνητος’’ Άθυτος (Χαλκιδική, 2016) στα πλαίσια του φεστιβάλ ‘’η Άθυτος της Αφύτου’’

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Σεμινάριο Art Therapy στη Σχολή Καλών Τεχνών Brera του Μιλάνου(2002-2003).
Συνεχής συμμετοχή σε σεμινάρια της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών μαθημάτων (2005-σήμερα).
Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της τέχνης: Τίτλος μεταπτυχιακού: ‘’Ξαναδιαβάζοντας το για το Πνευματικό στην Τέχνη, Σημείο, Γραμμή, Επίπεδο του Vasili Kandinsky, Επιρροές από τα Θεοσοφικά κείμενα’’.
Μιλάει τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (2002).
Συντονιστής στον τομέα Ζωγραφικής στο Β’ Πολιτιστικό Φεστιβάλ Α.Μ.Ε.Α (2002).
Εθελοντής στη Ζωγραφική στο ειδικό ψυχαγωγικό κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης για Α.Μ.Ε.Α. (1999-2004).
Ειδικός συνεργάτης των Μ.Κ.Ο. Ψ.Κ.Β.Ε. και της Βοήθειας Ζωής προς το ειδικό παιδί (1999-2002).

Δείτε το βιβλίο: Το ξεχωριστό κορίτσι

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του...

Δημήτριος Βαλλιανάτος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτριος Βαλλιανάτος γεννήθηκε το 1958 στα Βαλσαμάτα της Κεφαλονιάς και ήταν το δεύτερο παιδί από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας (δυο αγόρια, δυο κορίτσια). Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στα Βαλσαμάτα και μετά πήγε στο τότε Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων του Αργοστολίου, όπου και αποφοίτησε το 1976.
Την ίδια χρονιά έδωσε εξετάσεις και πέρασε δεύτερος στην Ανωτέρα Δημόσια Σχολή Εμποροπλοιάρχων Αργοστολίου από όπου αποφοίτησε σαν Δόκιμος Πλοίαρχος το καλοκαίρι του 1978. Αμέσως μετά και μέχρι τα μέσα του 1981 ταξίδεψε στα ποντοπόρα καράβια της Εταιρείας του συμπατριώτη του Βεργωτή σαν Δόκιμος και σαν Ανθυποπλοίαρχος.
Από το καλοκαίρι του 1981 και μέχρι το τέλος του 1983 υπηρέτησε όλη του την 28μηνη στρατιωτική θητεία στο Π.Ν. σαν κελευστής σηματωρός στο Ναρκαλιευτικό «ΚΙΣΣΑ».
Αμέσως με την απόλυσή του από το Πολεμικό Ναυτικό ξαναμπήκε στα καράβια και μέχρι τα μέσα του 1986 ταξίδευε με την εταιρεία «Anangel Shippig Co”. Από το 1986 μέχρι και το 2001 ταξίδεψε με την εταιρεία “Common Progress” και από το 2001 μέχρι και τα τέλη το 2020 που βγήκε στη σύνταξη ταξίδεψε με την εταιρεία “Chandris Helllas inc”.
Το 1987 πήρε το δίπλωμα του Υποπλοιάρχου και το 1992 το δίπλωμα του Πλοιάρχου και έκτοτε ταξίδευε ανελλιπώς σαν Πλοίαρχος στα ποντοπόρα φορτηγά πλοία. Το Οκτώβριο του 2020 σταμάτησε οριστικά να ταξιδεύει και απολαμβάνει πλέον την ήσυχη ζωή του συνταξιούχου.
Το 1994 παντρεύτηκε με τη Γερμανίδα σύζυγό του. Στην αρχή έμειναν δύο χρόνια στο Αμβούργο, μετά δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) και μετά δύο χρόνια στο Αργοστόλι. Από τον Μάρτιο του 2000 μένουν μόνιμα με τα δύο τους παιδιά στο σπίτι τους στα Μεταξάτα της Κεφαλονιάς.

Δείτε το βιβλίο: 2011 στο Marivictoria – Αφιερωμένο στους Έλληνες ναυτικούς και τους ναυτικούς όλου του κόσμου

Δημήτριος Βαλλιανάτος

Ο Δημήτριος Βαλλιανάτος γεννήθηκε το 1958 στα Βαλσαμάτα της Κεφαλονιάς...

Άρτεμις Δεληγιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δεληγιάννη Άρτεμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Το 2011 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Sheffield, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ψυχολογία. Έπειτα, ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2019. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία βασίζονται στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία και στην κατανόηση της ανάπτυξης και μεταβολής των διαταραχών συμπεριφοράς παιδιών και έφηβων. Αυτήν τη στιγμή εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος σε Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Η αξία των συναισθημάτων – Οι φίλοι μου: Χαρά, Λύπη, Φόβος και Θυμός

 

Άρτεμις Δεληγιάννη

Η Δεληγιάννη Άρτεμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Το 2011...

Marousou

Κερασιά Μαρούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γλωσσολόγος
S p L D s  /  D y s l e x i a ,  Κέντρο  Λόγου   ΕΥ  ΛΕΓΕΙΝ

Σπούδασε Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιογλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία (Københavns Universitet). Εργάστηκε ως συντάκτρια στο Δανο-Ελληνικό και Ελληνο-Δανικό Λεξικό (Εκδόσεις Πατάκη).

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της κλινικής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου με εξειδίκευση στην αποκατάσταση της Δυσλεξίας και των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών.

Έχει εκπαιδευτεί στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου.

Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μέλος διεπιστημονικής ομάδας Διάγνωσης και Αποκατάστασης Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες.

Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπεύτρια Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτρια της Μονάδας Μαθησιακής Υποστήριξης στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα.

Συμμετέχει ως εισηγήτρια θεμάτων επικοινωνίας και μαθησιακής υποστήριξης σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μαρούσο, έχει σχεδιάσει και εκδώσει ένα πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)].

Συνεργάζεται με Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία στον τομέα της προσαρμογής και ενσωμάτωσης στη σχολική τάξη παιδιών με ακαδημαϊκές και επικοινωνιακές δυσκολίες.

Το κλινικό-ερευνητικό της έργο εστιάζει στην έμμεση θεραπευτική παρέμβαση (σε επίπεδο οικογένειας) και την εκπόνηση βραχύχρονων κλινικά αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων με Εστίαση στη Λύση.

 

Κερασιά Μαρούσου

Γλωσσολόγος S p L D s  /  D y s...

Ιόλη Βότση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια, σε έναν όμορφο τόπο κάπου στην Κεντρική Ελλάδα. Από μικρή αγαπούσε τα γράμματα και κατάφερε με πολύ κόπο και προσπάθεια να ξεφύγει από τη «μιζέρια» της. Διεύρυνε τους ορίζοντές της ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και σπουδάζοντας στα καλύτερα πανεπιστήμια. Ασχολήθηκε με την επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων και συνέγραψε και συνεπιμελήθηκε αρκετά βιβλία και επιστημονικά άρθρα, ξενόγλωσσα και ελληνικά. Αγάπησε τη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου και εργάστηκε για πάνω από 10 συναπτά έτη. Αγαπά ό,τι έχει σχέση με τη λαϊκή παράδοση και τέχνη και στον ελεύθερο χρόνο της λατρεύει να κεντά και να πλέκει. Η ενασχόληση αυτή λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για την ίδια και τους οικείους της.
Το παρόν παιδικό παραμύθι είναι το πρώτο της εγχείρημα στον θαυμαστό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας. Ανυπομονεί για το επόμενο, που είναι ήδη στα σκαριά.

Δείτε το βιβλίο: Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Ιόλη Βότση

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε...

Χαλκίδης Παναγιώτης

Παναγιώτης Χαλκίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα, του Γεωργίου Χαλκίδη και της Όλγας Κερασίδη. Γεννήθηκε στις αρχές του 1946 στα Πλατανάκια Σερρών και τελείωσε το Λύκειο Κάτω Κάτω Ποροΐων. Είναι πτυχιούχος της σχολής Προσωπικού ΕΛΤΑ και του τμήματος Ραδιοτηλεγραφητών Εμπορικού Ναυτικού. Υπηρέτησε προϊστάμενος σε διάφορα ταχυδρομικά γραφεία της χώρας, με τελευταίο των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγο του Υβόννη Μουτζουρέλλη, δασκάλα, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά. Ξεκίνησε να γράφει το 1982 με το πρώτο του βιβλίο να κυκλοφορεί το 1987, από τις εκδόσεις Μαίανδρος, Θεσσαλονίκη.

Βρείτε το βιβλίο: Το πρώτο δάκρυ

Παναγιώτης Χαλκίδης

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα,...

Κώστας Τσιναρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί εκεί. Είναι απόφοιτος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κινηματογραφικών κειμένων.

Κώστας Τσιναρίδης

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί...

Αντώνης Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αντώνης Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη, έχει καταγωγή από τη Σάμο και μεγάλωσε στη Χαλκιδική. Μετά το στρατιωτικό του επέστρεψε και πάλι στη συμπρωτεύουσα, όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης. Αν και σπούδασε οδοντοτεχνίτης, το επάγγελμά του είναι φύλακας. Αυτήν τη δουλειά, την κάνει πάνω από είκοσι πέντε χρόνια. Σαν επαγγελματίας του χώρου, έμαθε να «φυλάει» στο μυαλό του γράμματα, λέξεις και προτάσεις. Όμως, όλα αυτά έγιναν τόσο πολλά, που αναγκάστηκε να τ’ αφήσει να αποδράσουν…
Σας παρουσιάζει τους δραπέτες του και τους δίνει μια ευκαιρία να αναμετρηθούν, με τον αδυσώπητο ρεαλισμό!

Δείτε το βιβλίο: 20.000 λέξεις για την Αφροδίτη

Αντώνης Παπαγεωργίου

Ο Αντώνης Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη, έχει καταγωγή...

Xristou Niki

Νίκη Χρήστου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, αλλά από μικρή ηλικία είχε αναδείξει το ενδιαφέρον και το πάθος της για τη μαγειρική. Αυτό το πάθος την οδήγησε και στη συγγραφή βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό γράφηκε με πολλή αγάπη, με στόχο τη δημιουργία γρήγορων και υγιεινών συνταγών που μπορούν να εκτελεστούν εύκολα σε πάρτι και γιορτές, αλλά και στην καθημερινότητα.

Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο της μαγειρικής, επαγγελματικά, ξεκίνησε δημιουργώντας το blog της με τίτλο, «Το μυαλό στο… φαγητό», το οποίο και βραβεύτηκε το 2015 από το περιοδικό, «Βήμα Γκουρμέ» με το βραβείο κοινού στην κατηγορία “Best Sweat Treats”.

Τώρα πια ούσα πιο ολοκληρωμένη και κατόπιν της επιτυχίας της στον χώρο του διαδικτύου, δημιουργεί το πρώτο της βιβλίο συνταγών.

Δείτε το βιβλίο: Το μυαλό στο φαγητό

Νίκη Χρήστου

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε...

Χριστίνα Τουρλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη, ένα χωριό κοντά στη Λαμία. Κατέχει πτυχίο στη Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Από μικρή ηλικία, εκδηλώνει την αγάπη της για τη ζωγραφική και πειραματίζεται με ξυλομπογιές και τέμπερες στο χαρτί και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον ψηφιακό σχεδιασμό.
Η ενασχόληση και το ενδιαφέρον της για το αντικείμενο καταφέρνει να ενσωματώσει αυτήν την πολυποίκιλη εμπειρία στην εικονογράφηση, δημιουργώντας έργα που ενώνουν την οπτική
με τη λογοτεχνική έκφραση.
Πέρα από την τέχνη, στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να παρακολουθεί κινηματογραφικά έργα και να ταξιδεύει, αποκτώντας νέες εμπειρίες ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Ένα μαϊμουδάκι, όχι σαν όλα τ’ άλλα – Μια ιστορία για τη δύναμη της διαφορετικότητας και της αγάπης

Χριστίνα Τουρλάκη

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη,...

Xatzi

Χάτζη Φύλαξ

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χάτζη Φύλαξ διατηρεί ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής.
Αφουγκράζεται την παιδική σκέψη και τα παιδικά όνειρα και γράφει για τα παιδιά, μέσα από τη δική της παιδική και αυθεντική ματιά. Συνδυάζει το συγγραφικό της ταλέντο με την βαθιά της γνώση στη συναισθηματική νοημοσύνη, στη διάσταση της παιδικής προσωπικότητας και την αναγνώριση των παιδικών «θέλω» και παιδικών συναισθημάτων που ψάχνουν να εκφραστούν, να αναπτυχθούν και να ολοκληρωθούν.
Μέσα από ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο αγγίζει την παιδική φαντασία και, μέσα από τα παραμύθια της, ενδυναμώνει, τρέφει και χτίζει την δημιουργική σκέψη των παιδιών.
H Χάτζη είναι ομιλήτρια, μοναδική καθοδηγήτρια και σύμβουλος, που έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πιστοποιημένη Σύμβουλος Νευρογλωσσικού προγραμματισμού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθοδηγήσει ανθρώπους να ανακαλύψουν το δυναμικό τους και να ασχοληθούν με την προσωπική τους εξέλιξη. Κατάγεται από την Κάρπαθο και της αρέσει να επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά.

Δείτε τα βιβλία:

Το πρασινομπούκαλο

Πλανητόσπιτο

Όναρ και Αμελί – Μαζί μπορούμε

Χάτζη Φύλαξ

Η Χάτζη Φύλαξ διατηρεί ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής....

Mprailas

Πέτρος Μπράιλας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και το εμπόριο. Λόγω του επαγγέλματός του και μέσω της επικοινωνίας του με διαφορετικούς ανθρώπους, κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την φαντασία του, ένα εφόδιο που στην ουσία τον ώθησε να ξεκινήσει την συγγραφή μικρών αυτοτελών ιστοριών λόγου. Παρόλο που είχε πάρει μέρος σε διαφόρους διαγωνισμούς συγγραφής με θετικές κριτικές, δεν αποφάσιζε να κάνει το βήμα για την συγγραφή ολοκληρωμένων μυθιστορημάτων.

Εν τέλει ένα ταξίδι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο θα είναι το ερέθισμα για να ξεκινήσει τη συγγραφή και την ολοκλήρωση του πρώτου του μυθιστορήματος, με τίτλο «Αέναοι Συνοδοιπόροι». Παρακολούθησε  σεμινάρια διετή δημιουργικής γραφής στο Βρετανικό Συμβούλιο, καθώς και ανάλυσης αμερικανικής λογοτεχνίας στην Αμερικανική πρεσβεία.

Αυτή την περίοδο, ασχολείται με την συγγραφή του νέου του μυθιστορήματος, παράλληλα με την βασική του ασχολία το εμπόριο. Δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και οι νέες τεχνολογίες.

Δείτε τα βιβλία:
Innuendo
Αέναοι συνοδοιπόροι

Πέτρος Μπράιλας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις...

Δημήτρης Δούμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην πόλη της Φλώρινας. Το 2012 ακολουθώντας το όνειρό του αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ζει στη Φλώρινα. Παρακολουθεί σεμινάρια που απευθύνονται είτε στην εκπαίδευση παιδιών, είτε ενηλίκων. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης για τέσσερα χρόνια. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Δείτε το βιβλίο:  Χριστουγεννιάτικο δώρο την 25η Ιουνίου

 

Δημήτρης Δούμας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην...

Karanakis

Αναστάσιος Καρανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το αίμα μας βράζει. Εδώ που οι άνθρωποι ονειρεύονται με φόντο το γκρι του ουρανού, μα έχουν το χρώμα στο χαμόγελό τους.
Ο πατέρας μου μεροκαματιάρης, η μητέρα μου νοικοκυρά, τα αδέρφια μου ό,τι πολυτιμότερο έχω. Η οικογένειά μου… Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή μου, στους οποίους χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα.
Σπούδασα στην πόλη των Σερρών, στο τμήμα «Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας» όπου μετά κόπων και βασάνων μου απονεμήθηκε το πολυπόθητο πτυχίο δίνοντάς μου το δικαίωμα να «Τοπογραφώ».
Όντας ανήσυχο πνεύμα άρχισα να δοκιμάζω την τύχη μου στο δεύτερο συνθετικό της παραπάνω λέξης, αφού κάθε τόσο έπιανα τον εαυτό μου να γεμίζει λευκές σελίδες με συναισθήματα, ανησυχίες και κάθε τι που μου απασχολούσε το νου. Από παιδί κυνηγούσα τα όνειρά μου και ας έτρεχαν πιο γρήγορα από εμένα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Κυνηγούσα ακόμη και τα αστέρια που έπεφταν από του ουρανού την αγκαλιά, μέχρι που άκουσα ότι οι άνθρωποι κάνουν ευχές βλέποντάς τα να πέφτουν. Από εκείνη τη στιγμή είχα βρει έναν λόγο να μην το κάνω πια, δεν
ήθελα να κλέψω την ευχή κανενός.
Μια ευχή μόνο φύλαξα μέσα μου και ακόμη κρατώ, μα δε θα τη μαρτυρήσω ποτέ. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πρέπει να μαρτυράς τις ευχές σου, απλά να τις φυλάς βαθιά μέσα στην ψυχή σου και είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα πραγματοποιηθούν!

Δείτε το βιβλίο: Τ’ ανείπωτα…

Αναστάσιος Καρανάκης

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το...

Symeonidou-THanou

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια, μια κρύα μέρα του Γενάρη, με το πρώτο ξύπνημα του ήλιου του ηλιάτορα και το τιτίβισμα των πουλιών. Από τότε ο ήλιος όταν βγαίνει φωτίζει την καρδιά της και την πλημμυρίζει με ενέργεια και δημιουργία. Όταν ο ήλιος χάνεται, η καρδιά της μαυρίζει και τότε έρχονται τα αστέρια, που φωτίζουν, την ψυχή και την καρδιά. Η συγγραφή και η ποίηση, πηγάζει από μέσα της σαν μια αστείρευτη πηγή….

Δείτε το βιβλίο: Όνειρα χαράς και λύπης

 

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια,...

Papadopoulou Maria

Μαρία Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης με κύρια μέσα έκφρασης τη ζωγραφική, τη βιντεοτέχνη και τη δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τέχνη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στην παιδαγωγική από το Roma TRE και το Ε.Α.Π. Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης με κύρια μέσα έκφρασης...