Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Ελένη Μαυρομάτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο Γάζωρο Σερρών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη λογιστική και πλέον είναι μητέρα ενός αγοριού. Η ενασχόληση της με τη συγγραφή ξεκίνησε με αφορμή την εσωτερική της επιθυμία να εξελίσσεται διαρκώς μαθαίνοντας και αποκτώντας γνώσεις. Βασικός της στόχος για όλα αυτά είναι μέσω της προσωπικής της ανέλιξης να γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο Επιστολές προς εραστές

Ελένη Μαυρομάτη

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο...

Telmetidis

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ανώτατης Σχολής των Σπορ Κολωνίας, με εξειδίκευση στο Ποδόσφαιρο. Επίσης κατέχει και το Δίπλωμα Προπονητού ποδοσφαίρου Β (Lizenz B), της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Υπήρξε καθηγητής (με απόσπαση) στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. των Τρικάλων και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου. Το 2005 αναγορεύτηκε σε «Καθηγητή Ποδοσφαίρου» της Ε.Π.Ο. και εργάσθηκε ως τακτικός καθηγητής – Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου. Μέχρι το 2019 υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και εργασίες σε συνέδρια. Παρακολούθησε και δίδαξε σε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το ανδρικό αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διετέλεσε παίκτης και προπονητής ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνίκες και επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος...

Gkentzos

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου τελείωσα το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Πέρασα στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ στο τμήμα Φιλολογίας. Πήρα το πτυχίο μου με Λίαν Καλώς έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις δύο από τις τρεις προσφερόμενες ειδικεύσεις της σχολής. Κλασική Φιλολογία (Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) και Νεότερη Ελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία (Νέα Ελληνικά, Μεσαιωνικά και Θεατρολογία).
Παρακολούθησα για δύο χρόνια το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της σχολής (Νεοελληνική Ποίηση, Νεοελληνική Πεζογραφία, Βυζαντινή Ιστορία).
Εργάστηκα για πολλά χρόνια ως καθηγητής σε κεντρικά φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Το 1994 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο για τους μαθητές του Λυκείου, το “Θεμέλιο Λατινικής Γραμματικής”, στον εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης Βιβλιοεκδοτική ΑΕ.
Το 2000 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις η “Λατινική Γραμματική.”
Από το 1994 έως το 2000 διατηρούσα φροντιστήριο προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στην οδό Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης.
Από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Καθηγητής στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια” της Θεσσαλονίκης.
Στο σχολείο είμαι υπεύθυνος σε πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Δημιούργησα το Cultural Club, έναν όμιλο εξωσχολικών δραστηριοτήτων που έχει ως σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό των σύχρονων μεγαλουπόλεων. Επισκεφτήκαμε μουσεία και σχολεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης (Μιλάνο, Μόναχο, Ρώμη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Ελσίνκι, Χάγη, Στοκχόλμη, Φράιμπουργκ, Όσλο κ.α).
Είμαι ο δημιουργός μιας λογοτεχνικής διαδικτυακής εφημερίδας στην οποία γράφουν οι μαθητές και τα κείμενά τους σχολιάζουν συγγραφείς. Ασχολούμαι με την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό.
Μια ερευνητική εργασία που εκπόνησα μαζί με τους μαθητές μου στο σχολείο βραβεύτηκε από το Υπουργείο της Παιδείας στον διαγωνισμό “Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση”.
Το 2009, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά μου “Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος” από τις εκδόσεις Ωκεανός. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα “Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη” (2011) και “Γλυκιά Εκδίκηση” (2013) από τις ίδιες εκδόσεις.
Το 2013 με άλλους τρεις συγγραφείς συγγράψαμε το μυθιστόρημα “Όσα ποτέ δεν είπαμε” το οποίο κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο Νία Μαγγέλλου από τις εκδόσεις Ωκεανός.
Το 2013 συνέγραψα με εξήντα μαθητές μου από το Κολέγιο τη “Διαφορετική Ελένη – Η απομυθοποίηση της δικτατορίας των συνηθειών”, το οποίο κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις.
Κάποια έργα μου κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο (“ Τα Πέτρινα Χριστούγεννα”, ένα οπτικοποιημένο αφήγημα από τις εκδόσεις Σαΐτα.)
Διηγήματα μου περιλαμβάνονται σε συλλογικά έργα των εκδόσεων iWrite και Σαΐτας.
Tο πρώτο θεατρικό μου έργο με τον τίτλο “Ροζ…” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2014 από τις εκδόσεις “Δωδώνη.”
Διδάσκω μαθήματα δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ.
Κείμενά μου (άρθρα, θεατρικές κριτικές κ.α) και συνεντεύξεις έχουν φιλοξενήθει κατά καιρούς σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά όλης της Ελλάδας. Σε κάποια από αυτά διατηρώ μόνιμη στήλη.
Είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης fm 100,6. Στην εβδομαδιαία εκπομπή μου “Αιρετικά μαθήματα πολιτισμού” παρουσιάζω άτομα από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων.
Ζω στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου και στο Ναύπλιο.

Δείτε το βιβλίο: Οι δύο ώρες ύπνου… και το “memento mori” ενός συγγραφέα

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου...

Kondylakis

Ιωσήφ-Χρήστος Κονδυλάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωσήφ-Χρήστος Κ. Κονδυλάκης, γεννήθηκε εις το Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι Αριστούχος Φυσικός του Αριστοτελείου
Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακός απόφοιτος (M.Sc) Πυρηνικός Φυσικός ειδικευμένος εις την Πυρηνική Σχάση (Εφηρμοσμένα & Θεωρητικά), του Πανεπιστημίου McGill του Καναδά, όπου φοίτησε με πλήρη Καναδική υποτροφία.
Έχει εργαστεί ως Διευθυντής(Manager) Σχεδιάσεως Συστημάτων & Αναπτύξεως σε μεγάλη εταιρεία στον Καναδά, ως Επίκουρος Τεχνικός Προϊστάμενος εις τα Κεντρικά γραφεία της γε-
νικής διεύθυνσης Παραγωγής Πυρηνικής Ισχύος εις το “Ontario Hydro” του Καναδά, εις το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. της Ελλάδος, κ.α.
Έχει πάρα πολλά επιστημονικά ενδιαφέροντα και ασχολείται με την πρωτότυπη θεμελιώδη επιστημονική έρευνα σε πολλούς τομείς, όπως ενδεικτικά φυσική, μαθηματικά, πληροφορική,
ηλεκτρονικά(SV1GZ), ιατρική (ογκολογία, ψυχολογία/ψυχιατρική), νομικά, φιλοσοφία, οικολογία, διεθνείς σχέσεις, οικονομικά, χριστιανική ορθοδοξία, κ.α.
Έχει κάνει θεμελιώδεις πρωτότυπες δημοσιεύσεις εις Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει πάρα πολλά επιστημονικά άρθρα που έχει στείλει σε Πρεσβείες Εθνών
και σε Εθνικούς & Διεθνείς Οργανισμούς.

Mr. Joseph-Christos Kondylakis was born in the city of Heraklion, Crete, Greece. He graduated with an ‘Excellent’ Degree from the Physics Department at The Aristotle University of Thessaloniki (Greece). He has completed postgraduate studies in Nuclear Physics (M.Sc.) with specialization in Nuclear Fission (Applied and Theoretically) at McGill University (Canada), where he studied under a full Canadian scholarship. He has worked as Manager of Systems Design and Development in a prestigious Canadian company; also as an Assistant Technical Supervisor in the Headquarters of the General Division for the Production of Nuclear Fission Power in “Ontario Hydro” (Canada), and in Τhe Hellenic Centre for Marine Research (Greece). He has held many other important posts.
His scientific interests span multiple areas of research. He is actively involved in original Pure Scientific Research in many fields, such as (to name only a few) Physics, Mathematics, Information Technology, Electronics (SV1GZ), Medicine (oncology, psychology/psychiatry), Law, Philosophy, Ecology, International Relations, Orthodox Christianity, and many other fields. He has published fundamental and original articles in both Greek and International scientific journals. He is also a prolific author who has written numerous scientific articles which he has addressed to Embassies as well as to National & International Organizations.

Δείτε τα Βιβλία:

Πόλεμος για την καταστροφή της νοημοσύνης

War for the Destruction of Intelligence

Ιωσήφ-Χρήστος Κονδυλάκης

Ο Ιωσήφ-Χρήστος Κ. Κονδυλάκης, γεννήθηκε εις το Ηράκλειο της Κρήτης....

Μελίνα Στυλιανού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από μικρή της άρεσε να διαβάζει βιβλία. Δεκαπέντε χρονών ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση και από τα σχολικά βιβλία πήρε έμπνευση. Το πρώτο ποίημα που έγραψε ήταν το «Θέλω να ζήσω» το οποίο και είναι πρώτο στην ποιητική συλλογή της. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ποίηση και τους στίχους τραγουδιών, αλλά και το διάβασμα βιβλίων.
Αγαπά την ποίηση και το διάβασμα γιατί την εξελίσσει πνευματικά και τη μαθαίνει να απλοποιεί τη σκέψη της και να τη διευρύνει βλέποντας τη ζωή μέσα από μια άλλη οπτική πλευρά.

Δείτε το βιβλίο: Θέλω να ζήσω

Μελίνα Στυλιανού

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών...

Karampetsou

Εριέττα Καραμπέτσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Είμαι η Εριέττα και είμαι:

•Διπλωματούχος εκπαιδεύτρια σκύλων

•Απόφοιτη Victoria Stilwell academy

•Μέλος του Πανελ. Συλλόγου εκπαιδευτών
Ελλάδος ΠΑΣΕΚΣ

•Premium μέλος του APDT

•Μέλος της Διεθνούς ένωσης επαγγελματιών εκπαιδευτών

Το πρώτο μου βιβλίο κυκλοφόρησε!

“Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ – Το εγχειρίδιο που ο σκύλος σου θα ήθελε να έχεις διαβάσει”

Ασκώ νόμιμα το επάγγελμα της εκπαιδεύτριας κατοικιδίων ζώων και λατρεύω τη δουλειά μου!

Έχω πιστοποίηση Ά βοηθειών απο το British College of Canine Studies, γιατί θεωρώ πως εμείς οι επαγγελματίες οφείλουμαι να είμαστε έτοιμοι για ό,τι έκτακτο συμβεί στους μαθητές μας.

Εχω μετεκπαιδευτεί στην ακαδημία της VICTORIA STILWELL στην Αγγλία όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά στην συμπεριφορά και την ψυχολογία του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου.

Ειδικότητα μου είναι η προβληματική συμπεριφορά και εκπαίδευση μέσω της γνωσιακής επιστήμης.
Για μένα η γνωσιακή επιστήμη είναι το επόμενο βήμα στην θετική εκπαίδευση και είμαι χαρούμενη που το έφερα και στη χώρα μας.

Παραδίδω δωρεάν μαθήματα σε αδέσποτους σκύλους.

Αγαπάω τους μαθητές μου και εκείνοι εμένα!!!

Πέρα από τη βασική ολοκληρωμένη εκπαίδευση, οι μαθητές μου μαθαίνουν καινούργια παιχνίδια, τρικ, αναγνώριση αντικειμένων.
Απολαμβάνουν βόλτες εκτόνωσης στο βουνό και ασκήσεις πνευματικής εκτόνωσης κ γνωσιακής λειτουργίας.

Έλα να ανακαλύψουμε μαζί τις δεξιότητες του δικού σου σκύλου και να τον βοηθήσουμε να επικοινωνήσει και να είναι ευτυχισμένος κ ήρεμος. Γίνε ο κηδεμόνας που του αξίζει!

Dogfully yours,

ERiETTA KARAMPETSOU
Διπλωματούχος εκπαιδεύτρια σκύλων
Σύμβουλος ψυχολογίας, συμπεριφοράς
& ευζωίας του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου

(+30) 6977806432
erietta@dogfully.gr

Δείτε το βιβλίο: Η τέχνη του να επικοινωνώ με τον σκύλο μου

Εριέττα Καραμπέτσου

Είμαι η Εριέττα και είμαι: •Διπλωματούχος εκπαιδεύτρια σκύλων •Απόφοιτη Victoria...

Tzamtzis

Σταύρος Τζαμτζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας (Α.Π.Θ.). Έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τη μελέτη κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Η συμπροφορά, ο τρόπος σκέψης, τα συναισθήματα, η ευτυχία και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων είναι μερικά από τα θέματα τα οποία έχει παρουσιάσει σε ομιλίες και άρθρα του.
Η βασική θεραπευτική του στάση είναι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που να προάγει τον εαυτό του και την κοινωνία. Συμφωνεί με απόψεις άλλων ψυχολόγων και επιστημόνων όπως του Rogers, του Maslow και του Sullivan, που υποστηρίζουν ότι ‘’η βασική κατεύθυνση του οργανισμού είναι προς τα εμπρός’’.

Σημαντικότεροι σταθμοί στην διαδρομή του ήταν:

  • Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ψυχολογίας
  • Εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση του Carl Rogers καθώς και στην focusing προσέγγιση του Eugene Gendlin στο Ελληνικό Κέντρο Προσωποκεντρικής και focusing βιωματικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
  • Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Έχει παρακολουθήσει πλήθος ομιλιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων
  • Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος

Είναι μέλος του:

  • Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Focusing institute, της Νέας Υόρκης

Δείτε το βιβλίο: Ο νέος άνθρωπος

Σταύρος Τζαμτζής

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές...

Mparmpagiannidis

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Σπούδασε στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό Ιωαννίνων. Αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό «Ερανιστής». Ξεκίνησε να γράφει παρακινούμενος από μια φυσική παρόρμηση για επικοινωνία και με διάθεση να μοιραστεί με άλλους τις ανησυχίες του, τους προβληματισμούς του, αλλά και να αναδείξει τις ομορφιές της ζωής. Τον συναρπάζει να γράφει φανταστικές ιστορίες που όμως προκαλούν αληθινά συναισθήματα σε πραγματικούς ανθρώπους.

Δείτε το βιβλίο: Κτήνη στον παράδεισο

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και...

Meli

Αθηνά Μελή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Μελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κορινθία. Έχει σπουδάσει Φυσική, Κοινωνικές επιστήμες και Ψυχολογία. Είναι συντάκτης και συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων. Η αγάπη της για την λογοτεχνία ξεκίνησε από τα πρώτα της σχολικά χρόνια και ασχολήθηκε με την συγγραφή από τα δεκατέσσερά της. Σε ηλικία δεκαεννέα ετών βραβεύθηκε στον πανελλήνιο δια- γωνισμό λογοτεχνίας, για το διήγημά της “Ο Κάμπος με τα στάχυα”, από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες. Είναι μέλος της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς. Μικροδιηγήματα και ποήματά της δημοσιεύονται κατά καιρούς σε τοπικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά. Χαϊκού ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί στην ειδική έκδοση-αφιέρωμα “Η Ποίηση Χαϊκοποιείται”, από την Διασπορική Λογοτεχνική Στοά. Αυτή είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή και η πρώτη σε ρυθμό δεκαεφτά συλλαβών (Χαϊκού). Η πρώτη της συλλογή “Τα πάντα ρει και ουδέν μένει…” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος. Από το 2011 ζει στο Βέλγιο και εργάζεται στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Δείτε το Βιβλίο: Με τις δεκαεφτά συλλαβές του είναι…

Αθηνά Μελή

Η Αθηνά Μελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κορινθία. Έχει σπουδάσει...

Tsinikopoulos

Δημήτριος Τσινικόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ποιητής, ερευνητής, δοκιμιογράφος και διηγηματογράφος. Σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές εδώ και στο εξωτερικό. Έγραψε και δημοσίευσε δεκάδες δοκίμια, άρθρα και μελετήματα φιλολογικού, ιστορικού και μεταφυσικού περιε-χομένου.
Μέχρι σήμερα εξέδωσε 23 βιβλία, ανάμεσα στα οποία και έξι ποιητικές συλλογές. Δοκίμια, ποιήματα και βιβλία του μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες. Έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες και έχει δώσει διαλέξεις σε λογοτεχνικά, επιστημονικά και μεταφυσικά θέματα. Επίσης συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Κατά καιρούς αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο. Είναι συνεργάτης σε πολλά περιοδικά λόγου και τέχνης. Μέρος του έργου του προβλήθηκε από τον τύπο και την τηλεόραση, αλλά ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του παραμένει ακόμα αδημοσίευτο. Είναι τακτικό μέλος σημαντικών λογοτεχνικών και επιστημονικών σωματείων.

Δείτε τα βιβλία:

Ο άνθρωπος της σκιάς

Οι πνευματικοί πατέρες του Νίκου Καζαντζάκη

Dawkins VS Ιησούς

Terra Amata

Πιόνια στη σκακιέρα του έρωτα

Ο Αντίχριστος του Νίτσε και ο αντιχριστιανισμός του

Δημήτριος Τσινικόπουλος

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ποιητής, ερευνητής, δοκιμιογράφος και διηγηματογράφος. Σπούδασε...

Αστέριος Φυλάτος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αστέριος Φυλάτος είναι ιατρός της Βιομηχανικής Ιατρικής, έχει μακρόχρονη επαγγελματική θητεία ως καταξιωμένο επιστημονικό στέλεχος μεγάλων πολυεθνικών ομίλων του εξωτερικού, όπου άρχισε και περάτωσε την ιατρική του σταδιοδρομία.

Ως ιατρός Εργασίας είχε, κατά συνέπεια, την προνομιακή θέση να ταξιδεύει αλλά και να γνωρίζει, εκ των έσω, γιγάντιες επιχειρήσεις, και εξίσου σπουδαίους ανθρώπους

Συγγραφέας πολυταξιδεμένος, μελετητής της επιστήμης του, μελετητής της ιστορίας της ιατρικής – με πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο συνέδριο της Ιστορίας της Ιατρικής – λάτρης της εκλεπτυσμένης λογοτεχνίας, επιχείρησε τη συγγραφή του πρώτου λογοτεχνικού του βιβλίου «Το τέλος του Μύθου».

Η «Ισόβια Υγεία» με το ψευδώνυμο Αστέριος Μάλαμας και η «Η Βυζαντινή Ιατρική» είναι έργα του ιδίου.

Δείτε το βιβλίο: Το τέλος του μύθου

Αστέριος Φυλάτος

Ο Αστέριος Φυλάτος είναι ιατρός της Βιομηχανικής Ιατρικής, έχει μακρόχρονη...

Giannikou

Ελισάβετ Γιαννίκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πα-ντρεμένη και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος Λυκείου, μιλά αγγλι-κά, γαλλικά, ιταλικά και μαθαίνει σουηδικά.

Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστή-μιο στην οικονομική και στη θετική ψυχολογία και στην αυτοβελτίωση. Είναι πιστοποιημένη life coacher κι έχει τον δεύτερο βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Reiki. Έχει μελετήσει για πολλά χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και τη θεωρία του Νόμου της Έλξης.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια θετικής σκέψης κι έδωσε ομιλίες πάνω στο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας

Ελισάβετ Γιαννίκου

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη....

Mylona

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός» Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως διευθύντρια στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. και ως προϊσταμένη σε Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διευθυντής και Αποτελεσματική Σχολική Μονάδα», εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2005. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στο παιδαγωγικό κλίμα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία εφαρμόζοντας προγράμματα φιλαναγνωσίας στην τάξη. Η ενασχόληση με το παραμύθι όμως προέκυψε ως αναγκαιότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κόρης της.

Δείτε το βιβλίο: Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν....

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε σχεδιασμό αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων στη Φλωρεντία, και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της διαμόρφωσης ιδιωτικών κατοικιών από το 2000.

Είναι πτυχιούχος του διεπιστημονικού προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», και μεταπτυχιακού τίτλου στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Μουσειακή εμπειρία για άτομα με προβλήματα όρασης. Αποκλεισμός ή ενσωμάτωση; Διαπιστώσεις –προσεγγίσεις – προοπτικές από την ελληνική και διεθνή μουσειακή κοινότητα».

Έζησε στη Φλωρεντία και αργότερα στο Βερολίνο.

Έχει υπάρξει μαραθωνοδρόμος.

Μιλάει, διαβάζει και γράφει στα Αγγλικά, τα Ιταλικά και τα Γαλλικά.

Δείτε τα βιβλία: Γύρισέ με, στην Παρασκευή

  Η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια ταλαιπωρούνται ακόμη

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και...

Αβάσης Κωνσταντίνος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού Πέλλας το 1969. Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου. Από μικρός ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο στη ζωγραφική και έπειτα από πολλή δουλειά κατάφερε να το αξιοποιήσει και να ζήσει την αναγνώριση! Είναι αυτοδίδακτος και του αρέσουν όλα τα είδη ζωγραφικής!

Δείτε το βιβλίο: Κρύφτηκε ο χειμώνας 

Αβάσης Κωνσταντίνος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού...

Μαρία Καντεράκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Καντεράκη ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια εκκλησιαστικών εικόνων και τοιχογραφιών σε εργαστήρια και εκκλησίες, καθώς και με την κατασκευή Βυζαντινών ψηφιδωτών. Έχει εικονογραφήσει έξι παραμύθια σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους. Αν την ρωτήσεις όμως θα δηλώσει απλώς καλλιτέχνης!
Η καθημερινότητά της γεμάτη στιγμές δημιουργίας, όπου εξερευνά νέες εικαστικές προσεγγίσεις με τη χρήση διαφορετικών υλικών και τεχνικών.
Με τον ίδιο ενθουσιασμό θα ανακατέψει τις σκόνες και θα αγιογραφήσει, θα ζωγραφίσει με λάδια σε καμβά, θα φτιάξει μαριονέτες με χαρτοπολτό, θα ζωγραφίσει τις νεροκολοκύθες που καλλιεργεί, ή θα φτιάξει χαρακτικά σε λινόλεουμ.
Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων είναι μια αγαπημένη της ενασχόληση επειδή της αρέσει να κολυμπά στα χρώματα, να χορεύει με τον άνεμο, και να τραγουδά στη βροχή.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου – Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα

Μαρία Καντεράκη

Η Μαρία Καντεράκη ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια...

Βλόστου Στέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βλόστου Στέλλα είναι κλινική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως ψυχολόγος σε διάφορες δομές για την υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης καθώς και των οικογενειών τους. Έχει παραδώσει πλήθος σεμιναρίων σε σχολεία
και βιβλιοθήκες για γονείς, δασκάλους και εφήβους σχετικά με την ανάπτυξη συναισθηματικής ευημερίας, την ψυχική ενδυνάμωση, την πρόληψη της ψυχικής ασθένειας και ειδικότερα των διατροφικών διαταραχών. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Πιστεύοντας ότι θεραπεία δε χρειάζονται
τα παιδιά αλλά εμείς που τα φροντίζουμε.

Δείτε το βιβλίο: Μικρές ιστορίες μεγάλου θάρρους – ψυχοθεραπευτικά παραμύθια

Βλόστου Στέλλα

Η Βλόστου Στέλλα είναι κλινική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε...

Koutsoklenis

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Κατηγορία: Συγγραφέας
To σχολείο της προσοχής:

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (M.A.) με διάκριση στη Συνεκπαίδευση και τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (University of Birmingham). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ειδική αγωγή (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) για την οποία του χορηγήθηκε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Έχει εργαστεί ως δάσκαλος ειδικής αγωγής σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και ως ειδικός επιστήμονας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο του: Το σχολείο της προσοχής

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος...

Σοφία Οικονόμου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον κόσμο της Σοφίας Οικονόμου, μιας εκπαιδευτικού και συμβούλου ψυχικής υγείας, η οποία ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, η Σοφία ανακάλυψε το μοναδικό δέσιμο που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των παιδιών και των ζώων μέσα από τις ζωντανές αφηγήσεις της για το αγαπημένο της σκυλάκι στους μαθητές της. Τα πραγματικά γεγονότα και οι περιπέτειες με το σκυλάκι της προσέφεραν άφθονα συναισθήματα και διδακτικές στιγμές, τις οποίες επεξεργαζόταν ομαδικά με τα παιδιά στην τάξη.
Βλέποντας την αγάπη και τη φυσική τρυφερότητα που έδειχναν τα παιδιά προς τα ζώα, η Σοφία κατάλαβε την ισχυρή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ τους. Η παρότρυνση των μαθητών και των γονιών τους, σε συνδυασμό με την έντονη αγάπη της για το σκυλάκι της, οδήγησε στη δημιουργία του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, η συγγραφέας μοιράζεται την καρδιά και την ψυχή της, αποκαλύπτοντας τον κόσμο της αγάπης, της απώλειας και της ανακάλυψης, που συναντώνται στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και ζώων. Είναι ένα λογοτεχνικό ταξίδι που μεταφέρει τον αναγνώστη στα πιο βαθιά του συναισθήματα.

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Σοφία Οικονόμου

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον...

Αμέρισσα Γιαννούλη

Αμέρισσα Γιαννούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά ενός παιδιού και μαζί με τον σύζυγό της κατοικούν στην Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Πέρασε αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο ως φοιτήτρια και ερευνήτρια, μέχρι που ανακάλυψε την ομορφιά της συμμετοχής στα κοινά μέσα από τον εθελοντισμό, τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Εξακολουθεί να ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα σε σχέση με ζητήματα οικολογίας και δικαιοσύνης και εργάζεται σε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Επικεντρώνει τις δράσεις της στην ενδυνάμωση των νέων ατόμων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλου περιεχομένου.

Δείτε το βιβλίο: Το απρόσμενο ταξίδι ενός σαλιγκαριού

Αμέρισσα Γιαννούλη

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά...

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Από πατέρα Χριστόδουλο, το γένος Φίλιππου Μιχαήλ Κυμπρή από το χωριό Αμαργέτη και την Κατερίνα το γένος Καπάταη από Στατό.
Από μητέρα Καλλισθένη, το γένος Ιωάννη Χατζηχριστοφόρου Κρητιώτη από το χωριό Κρήτου Μαρόττου, και την Αμβροσία το γένος Χριστόδουλου Τσάππα από Στατό.
Απόφοιτος της Σχολής Μιτσή. Έλαβε υποτροφία στη Βρετανία στο θέμα Management Administration.
Ασχολήθηκε με ιστορικά συγγράμματα στον τύπο.
Γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης «Κινύρας» Πάφου από το 1982. Γραμματέας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου από το 2010 μέχρι 2020.
Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αποδήμων Στατού-Αγίου Φωτίου». Διετέλεσε ταχυδρομικός Επιθεωρητής.

Βρείτε το βιβλίο: Στα βήματα του παρελθόντος – Ιστορική, λαογραφική μελέτη

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του...

Koubatsidou

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1992 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν το 2013, όταν ολοκλήρωσε το θεατρικό έργο «Το βαλς των χαμένων ονείρων».

Δείτε το βιβλίο: Όσο κρατάει μια στιγμή

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε...

Kortesi

Άννα Κορτέση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Κορτέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ν.Σκοπό Σερρών.
Ασχολήθηκε με τη συγγραφή και τον εθελοντισμό από πολύ μικρή ηλικία. Αργότερα συνταύτισε τη συγγραφή με τον εθελοντισμό και από τότε προσφέρει όλα τα έσοδα από την πώληση των
βιβλίων της για φιλανθρωπικό σκοπό.
Είναι μητέρα ενός μικρού αγοριού και πρωταθλήτρια σκοποβολής.
Καθημερινά με το έργο της αποδεικνύει έμπρακτα ότι εκεί που υπάρχει θέληση και αγάπη όλα, ακόμη και τα πιο δύσκολα, μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Δείτε τα Βιβλία:

Νίνα η Λεμονίτα

Για τον … Άγγελο!

Άννα Κορτέση

Η Άννα Κορτέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ν.Σκοπό Σερρών. Ασχολήθηκε...

Dagdalianidou

Νίκη Δαγδαλιανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Νίκη Δαγδαλιανίδου γεννήθηκε το έτος 1979. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ασκεί ενεργή δικηγορία στο Πρωτοδικείο Κοζάνης, έχοντας την έδρα της στην πόλη της Πτολεμαΐδας, όπου διαμένει από το έτος 2005. Είναι σύζυγος και μητέρα δύο αγοριών. Τα δυο παιδιά της έγιναν η πηγή έμπνευσής της, καθώς πολύ συχνά αφηγούταν σε αυτά αυτοσχέδιες μικρές ιστορίες, ώσπου μια μέρα αποφάσισε να πάρει ένα μολύβι κι ένα χαρτί, ώστε να καταγράψει αυτά που διηγούταν.  Έτσι συγκέντρωσε μια πλειάδα μικρών παιδικών ιστοριών, όπου μια από αυτές είναι και το πρώτο της πεζό κείμενο – παραμύθι, το οποίο αποφάσισε να εκδώσει, καθώς η διήγηση του συγκεκριμένου παραμυθιού στα παιδιά της, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον αυτών.

Δείτε το βιβλίο: Ο καλός μας κύριος ύπνος που χάθηκε

Νίκη Δαγδαλιανίδου

Η Νίκη Δαγδαλιανίδου γεννήθηκε το έτος 1979. Σπούδασε στο Τμήμα...

Στεφανόπουλος GD Studio

Κωνσταντίνος Ι. Στεφανόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Λέχαιο Κορινθίας. Η ενασχόληση του με τον σχεδιαστικό τομέα ξεκίνησε με την είσοδο του σε κορινθιακή καλλιτεχνική σχολή όπου έκανε την πρώτη του επαφή με το ελεύθερο σχέδιο, την ιστορία της τέχνης και τη φωτογραφία. Τρία χρόνια αργότερα, μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει Γραφιστική. Αφού αποφοίτησε, εργάστηκε σε δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες, ενώ παράλληλα συνέχιζε την επαγγελματική του κατάρτιση παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια οπτικής επικοινωνίας από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το 2020 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο GD Studio και έκτοτε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, με πελάτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Είναι υπεύθυνος σχεδίασης και διαχείρισης της οπτικής επικοινωνίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και εφημερίδες.

Δείτε το βιβλίο: Η οπτική ταυτότητα

Κωνσταντίνος Ι. Στεφανόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο...

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Κατηγορία: Μουσικός

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι διπλωματούχος πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών. Έχει διδάξει πιάνο σε ωδεία. Από το 2003 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ από το 2016 διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας. Έχει εκπονήσει πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων («Η μουσική στον κινηματογράφο», «Το νερό στη Μουσική», «Πώς η μουσική μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας») και έχει επιμεληθεί τη μουσική σε πολλές σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος...

Katsonis

Λουκάς Κατσώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια του. Λάτρης της μουσικής, των ταξιδιών, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου πάντα αναζητά διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Η δημιουργία ιστοριών είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντλεί την έμπνευση του από τα ταξίδια του και από την έντονη καθημερινότητα που βιώνει ως επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων. Σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τραπεζικό κλάδο και στην συνέχεια ως διευθυντής πωλήσεων και εκπαιδευτής πωλήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έχει διδάξει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ενώ έχει κάνει με εξαιρετική επιτυχία κύκλο παρουσιάσεων σχετικά με την αυτογνωσία και το δρόμο της επιτυχίας σε φοιτητές.

Δείτε το βιβλίο: Ψημένο κάστανο

Λουκάς Κατσώνης

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και...

Μαρία Βουλγαρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετή μετεκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας  στο πρόγραμμα του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και στο Ιατρείο Οικογένειας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει Διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Έχει εργαστεί ως Κοινωνική λειτουργός  επί 11 έτη  στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους  Πρόσφυγες και από το 2000, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα Συμβουλευτικής Οικογένειας – Ζεύγους για περισσότερο από 15 έτη.
Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Διαπολιτισμικό Σχολείο και παράλληλα ως Συνεργάτης στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Οι “Μικρο-φιλο-σοφίες” είναι η πρώτη εκδοτική της προσπάθεια.

Δείτε τα βιβλία:

Μικρο-φιλο-σοφίες

Η σφήκα η Αλόνα

Η Λούλα η λιβελούλα και οι φίλες της

Μαρία Βουλγαρίδου

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης...

Derlou

Βασιλική Δερλού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο, όπου και τελείωσα το σχολείο. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά. Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έκανα την πρακτική μου άσκηση στον Συνήγορο του Πολίτη και αργότερα συνέχισα με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» και στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Μου αρέσει πολύ να προσφέρω σε όσους με χρειάζονται, πόσο μάλλον σε παιδιά-μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο ευαίσθητος χώρος της ειδικής αγωγής χρειάζεται πολλή αγάπη, υπομονή και επιμονή, γι’ αυτό το λόγο προσπαθώ να επιμορφώνομαι όσο γίνεται πιο συχνά και να εξειδικεύομαι στην Ειδική Αγωγή μέσω Σεμιναρίων, Επάρκεια στη γραφή Braille και Γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Δείτε τα βιβλία:

Εργαστήριο της αυτόνομης διαβίωσης

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Βασιλική Δερλού

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο,...

Απόστολος Νεύρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα σύνορα της αρχαίας Εστιαιώτιδας και Θεσσαλιώτιδας, όπως λέει ο ίδιος. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός, δάσκαλος, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει ειδίκευση στην εκπαίδευση ενηλίκων από το Ε.Α. Πανεπιστήμιο. Δηλώνει λάτρης της ιστορίας. Δε θεωρεί τον εαυτό του ιστορικό συγγραφέα, παρά τίποτε παραπάνω από μελετητή μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, ενός ψήγματος ιστορίας.

Δείτε το βιβλίο: Προσδιορισμός του πεδίου της μάχης μεταξύ Καίσαρα και Πομπηίου στη Θεσσαλία (9 Αυγούστου 48π.Χ. η σύγκρουση των Ρωμαίων Τιτάνων/Ο Τύμβος – Πολυάνδριο των πεσόντων Ρωμαίων στρατιωτών στη μάχη)

Απόστολος Νεύρας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα...