Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Θάνος Καλδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973. Κατάγεται από την Πύλο Μεσσηνίας και επέλεξε η πρώτη συγγραφική του δουλειά, που κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό, να ξεκινήσει από τον τόπο καταγωγής του. Ζει και εργάζεται για πάνω από οκτώ χρόνια πλέον στο εξωτερικό, και η συγγραφή αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του μέσα για να ταξιδεύει.

Δείτε το βιβλίο: Ταξιδεύεις και δεν το ξέρεις

Θάνος Καλδής

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973....

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην Κύπρο, στην επαρχία Λεμεσού το 1989, ανέπτυξε από μικρή ηλικία μια βαθιά αγάπη για τα ποιήματα, την ιστορία και τα λογοτεχνικά κείμενα. Στα 18 της, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και να σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην Ελλάδα.
Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε για λίγο στον επιστημονικό της κλάδο, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούσε διάφορες άλλες επαγγελματικές διαδρομές. Η ανάγνωση βιβλίων ξεκίνησε ως χόμπι και μορφή χαλάρωσης, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη συνήθεια. Η αρχική της αγάπη για τα ιστορικά μυθιστορήματα επεκτάθηκε στη ρομαντική επιστημονική φαντασία, και σύντομα ξεκίνησε να σκέφτεται τη δημιουργία του δικού της βιβλίου, αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο στο γράψιμο.
Με τον καιρό, παντρεύτηκε και αφιερώθηκε στην οικογένειά της, αγκαλιάζοντας τον ρόλο της μητέρας με ένα αξιολάτρευτο παιδί. Παρά τις προκλήσεις, με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συζύγου της, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο της λογοτεχνικό έργο.
Πιστεύω της: «Μην ξεχνάτε ότι στη φαντασία μας καραδοκούν οι πιο κρυφοί μας πόθοι».

Δείτε το βιβλίο: Αιώνιο Κάλεσμα

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην...

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία του ίδιου τμήματος. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ., όπου ασχολείται με ζητήματα αναγνωστικής κατανόησης, επεξεργασίας μεταφορικού λόγου και ικανότητας συναγωγής συμπερασμών παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η διερεύνηση της σχέσης γλώσσας και συναισθήματος. Με γνώμονα τη συνεχή μάθηση και εξέλιξη, παρακολουθεί συνεχώς επιμορφώσεις, μεταξύ των οποίων η καινοτομία στην εκπαίδευση, η διοίκηση και οργάνωση εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά και η εκπαίδευση ενηλίκων. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια, στην ελληνική, στην αγγλική και στην ισπανική γλώσσα.

Δείτε το βιβλίο: Ιδιωματικές εκφράσεις του θυμού

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του...

Papadopoulou Foteini

Φωτεινή Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Μαθηματικά (Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ.), Θέατρο (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών και πολλά θεατρικά σεμινάρια), Νεοελληνική Φιλολογία (Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών) και Μετάφραση (ΕΚΕΜΕΛ).
Είναι δημόσιος υπάλληλος, έχει εργαστεί στην εκπαίδευση, σε εμπορικές επιχειρήσεις και σε θεατρικές παραγωγές και πιστεύει ότι κάθε δημιουργική προσπάθεια η οποία στηρίζεται στην εντιμότητα, το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αγάπη καθώς και την πολλή δουλειά, είναι ικανή να οδηγήσει σε θαύματα.Η «Απαγωγή της Μπούκλας» του Alexander Pope είναι η πρώτη της μετάφραση.

Δείτε το βιβλίο: Η απαγωγή της μπούκλας

Φωτεινή Παπαδοπούλου

Η Φωτεινή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Μαθηματικά (Τμήμα...

Ntoba

Μαρία Ντόβα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τώρα ασχολείται με τη διδασκαλία. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αρχαίο θέατρο, οι οποίες την έφεραν σε επαφή με την αξία της μυθοπλασίας. Αντλώντας την έμπνευσή της από μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, συλλαμβάνει την ιδέα του «βιολιστή και του μαγεμένου δάσους», για να διδάξει στους μικρούς -και μεγάλους- αναγνώστες ότι μπορεί η ζωή του ανθρώπου να έχει σκαμπανεβάσματα, εκείνος όμως πάντα είναι ικανός να την αλλάξει προς αυτό που θεωρεί ως το καλύτερο.

Δείτε το βιβλίο: Ο βιολιστής και το μαγεμένο δάσος

Μαρία Ντόβα

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία...

Symeonidou-THanou

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια, μια κρύα μέρα του Γενάρη, με το πρώτο ξύπνημα του ήλιου του ηλιάτορα και το τιτίβισμα των πουλιών. Από τότε ο ήλιος όταν βγαίνει φωτίζει την καρδιά της και την πλημμυρίζει με ενέργεια και δημιουργία. Όταν ο ήλιος χάνεται, η καρδιά της μαυρίζει και τότε έρχονται τα αστέρια, που φωτίζουν, την ψυχή και την καρδιά. Η συγγραφή και η ποίηση, πηγάζει από μέσα της σαν μια αστείρευτη πηγή….

Δείτε το βιβλίο: Όνειρα χαράς και λύπης

 

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια,...

Kyriazidou

Χριστίνα Κυριαζίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Βερολίνο.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα και θεατρική συγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός, σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομάδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές “UR-HAMLET” (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και “The Marriage of Medea” (Δανία, 2008)

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και έναν χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B [Laboratory Actors Berlin], μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της “Φθινοπωρινή Συνάντηση” (2002), ενώ το έργο της “FOREST UNDER THE SEA” (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου «FUNARTE». Το έργο της “The Mutes” επιλέχθηκε ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά έργα με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση, για το “PIIGS Festival 2016 – Dramaturgia Sobre la Crisi” και δημοσιεύθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία.

Με το project της «STORY FOR FOOD», συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου και παράγει μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό Berlin Brandenburg Freies Radios και το podcast Stories in Berlin.

Δείτε το βιβλίο: Cinnamon kisses

Χριστίνα Κυριαζίδη

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός...

Kotsifogianni

Ντίνα Κοτσιφογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ντίνα Κοτσιφογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή της άρεσε η ζωγραφική και το γράψιμο. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Maryland φυσικές επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση και την ψυχολογία στο πανεπιστήμιο La Verne.
Ασχολήθηκε με την εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, διδάσκοντας παράλληλα την Αγγλική γλώσσα σε φροντιστήρια.
Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στην ίδρυση δικού της εκπαιδευτηρίου ξένων γλωσσών όπου, με μεγαλύτερη ευχέρεια, μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες γονέων και παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Πολύχρωμοι φίλοι, όμορφος κόσμος

Ντίνα Κοτσιφογιάννη

Η Ντίνα Κοτσιφογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή της...

Λίλιαν Μπλαζουδάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λίλιαν είναι καλλιτέχνης. ΕΕπειδή όμως ο όρος καλλιτέχνης έχει τόσες διαφορε-τικές διακλαδώσεις, πιο συγκεκριμένα είναι εικονογράφος, κομίστρια, ζωγράφος και γλύπτρια. Από πολύ μικρή ηλικία, οριακά από τότε που  θυμάται τον εαυτό της, έχει όχι απλά τρέλα, αλλά εθισμό με την τέχνη.
Τα χρώματα, τα σχήματα, τα συναισθήματα… νιώθει πως θα ήθελε να εκφραστεί και αυτή με κάθε ένα από αυτά!
Having said this, είναι λάτρης της φύσης, όποτε ναι έχει πολλά φυτά στο σπίτι της, καθώς και αγαπά και λατρεύει κάθε ζωάκι στον κόσμο, μικρό ή μεγάλο! Είναι γεννημένη τον Απρίλιο του 1997 στην Ελλάδα, αλλά η μητρική της γλώσσα πέρα από τα ελληνικά είναι και τα αγγλικά, καθώς οι γονείς της μεγάλωσαν και έχουν ρίζες από το εξωτερικό.
Θα χαρεί πολύ αν βρεις τον χρόνο να χαζέψεις λίγο την δουλειά της στο instagram! Σε ενθαρρύνει να επικοινωνήσεις και μαζί της αν θες να μοιραστείς το οτιδήποτε στο @lilyanblazoudaki

Δείτε το βιβλίο: Style the Bump – Συμβουλές μόδας

Λίλιαν Μπλαζουδάκη

Η Λίλιαν είναι καλλιτέχνης. ΕΕπειδή όμως ο όρος καλλιτέχνης έχει...

Markatou

Βιβή Μαρκάτου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ Ξινή και ΔΙΕΚ Λαμίας ενώ είναι κάτοχος Msc Computer Animation από το University of Portsmouth (τιμήθηκε με τον τίτλο του valedictorian στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και ιστορία τέχνης από το Freie Universitaet, το Εθνικό θέατρο και άλλους οργανισμούς πάνω σε θέματα της Τέχνης ως μέσο θεραπείας, παιδικό παραμύθι και παιδικό θέατρο ενώ η μεταπτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα την ενσυναισθησία (Einfühlung) αντιπαραβάλλοντας Μπρεχτικές πρακτικές- Verfremdungseffekt. Έχει συνεργαστεί με την Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά και πολλούς εκδοτικούς ανά την χώρα με δημοσιευμένα πάνω από 20 βιβλία και e-books. Το 2019 θα φτάσει στους finalist στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου από τα Pinewood Studios σε συνεργασία με την Πηνελόπη Μπεκιάρη με το »The White Wings» και η ίδια ταινία θα γίνει official selected την ίδια χρονιά από το Φεστιβάλ Chaniartoon, στα Χανιά. Το 2016 κείμενό της συμπεριλαμβάνεται από τον Δήμο Κιλκίς ‘’Ιστορίες της Πόλης μας’’ και διακρίνεται μαζί με άλλα. Το 2013 αποσπά το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο νεοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα για ένα της μονόπρακτο ενώ κατέχει αρκετές διακρίσεις και βραβεία πανελλαδικά και στο εξωτερικό στην ζωγραφική και στο σχέδιο με το 2009 να διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νέα ταλέντα από το Περιοδικό 9 και την Ελευθεροτυπία και να λαμβάνει δια χειρός το βραβείο της από τον Άγγελο Μαστοράκη και Βλάσση Βέλιο. Τέλος την ίδια χρονιά θα λάβει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο νεαρής ραδιοφωνικής παραγωγού υπό την αιγίδα της UNESCO για ένα πολιτιστικό της αφιέρωμα στο Διεθνές έτος αστρονομίας. Επικουρικά διατελεί εξωτερικός ανταποκριτής του Γαλαξία fm 92,1 ενώ έχει κληθεί δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για κάλυψη πολιτιστικού ρεπορτάζ. Έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις και έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια για δήμους, οργανισμούς και βιβλιοθήκες. Είναι γνωστή για τις εθελοντικές της δράσεις και την διακριτή παρουσία της στον πολιτιστικό χώρο. Είναι διαδικτυακή ακτιβίστρια και βιβλιόφιλος. Γνωρίζει και μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Το δέντρο που μιλούσε

Η περιπέτεια του Κοκό

Τα πολύχρωμα μπαλόνια/The colorfull balloons

Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Βιβή Μαρκάτου

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ...

Κατερίνα Μιχελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, τόσο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Από πολύ μικρή ηλικία τη γοήτευσε η ποίηση, η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα προσωπικό της καταφύγιο.
Με όπλο το χαρτί και το μελάνι μετουσιώνει τα συναισθήματα σε λέξεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς εκείνα.
Αθεράπευτα ρομαντική, ονειρεύεται ακραία, λατρεύει τη Θάλασσα, την Άνοιξη και τα ταξίδια.
Μέσα από τα ποιήματά της προσφέρει τη δική της εκδοχή για τη ζωή και τον έρωτα, την οποία μοιράζεται με το κοινό στις σελίδες της στα social media.
Ελπίζει στον άνθρωπο, στην τρυφερότητα, ενώ πιστεύει πως η αγάπη και η τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Το βιβλίο «Πληγώνοντας τη σιωπή» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Κατερίνα Μιχελάκη

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Αποφοίτησε από...

THemeli

Μαρία Χ. Θεμελή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.
Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα
Πολιτισμού και Τεχνών. Σήμερα εργάζεται για το μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό επαγγελματικής δικτύωσης.
Ασχολείται ενεργά και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο) του Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί.
Πιστεύει στην εξέλιξη, αρνείται πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…
Λατρεύει την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.
Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.
Ξεκίνησε να γράφει από μικρή, κείμενα διηγήματα, άρθρα, παραμύθια.
‘’Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε’’ είναι η πρώτη της επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων.
Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση των παραπάνω σκοπών.

Δείτε το βιβλίο: Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Μαρία Χ. Θεμελή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει...

Mitsiopoulou

Χαρά Μητσιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς της ήταν αγρότες και η ίδια μαζί με τις δυο αδερφές της δούλευε κοντά τους μέχρι που έφυγε για τις σπουδές της. Τελείωσε το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείου του χωριού της και στη συνέχεια το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Νεάπολη Κοζάνης.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει δασκάλα. Το όνειρο της έγινε πραγματικότητα όταν τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία της Φλώρινας και διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δίδαξε σε σχολεία του Έβρου, της Ξάνθης, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας βιώματα και εμπειρίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Για πέντε χρόνια δούλεψε σε ελληνικά σχολεία στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη, όπου βίωσε την αληθινή δίψα των παιδιών του εξωτερικού να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και τη θερμή υποστήριξη και βοήθεια των γονιών τους που ζουν με την ελπίδα ότι τα παιδιά τους δεν θα ξεχάσουν ποτέ την ελληνική γλώσσα. Ήταν πραγματικά μια εμπειρία ζωής που την έκανε να εκτιμήσει την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμα περισσότερο.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Νίκο Γκάνα κι έχει δυο παιδιά. Σήμερα εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου και ζει.
Νιώθει βαθιά αγάπη για όλα τα παιδιά και θεωρεί ότι ένα από τα καθήκοντά της σε αυτή τη ζωή είναι να τα βοηθάει να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται μέσα σε κλίμα αγάπης, κατανόησης και σιγουριάς.
Της αρέσουν πολύ τα παραμύθια και οτιδήποτε εξωπραγματικό, γιατί θεωρεί ότι με τη δύναμη που σου δίνει το εξωπραγματικό μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε τι στη ζωή σου. Οι οικολογικές και περιβαλλοντικές της ευαισθησίες και ανησυχίες, την έκαναν να ασχοληθεί μαζί με τους μαθητές της, στα διάφορα σχολεία που υπηρέτησε, με περιβαλλοντικά προγράμματα ένα εκ των οποίων πήρε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2003.
Έχει εκδώσει μαζί με το σύζυγό της ένα βιβλίο – βοήθημα, ιστορικού περιεχομένου, με τον τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από εικόνες και χάρτες».
«Τα Χρώματα της Γλύκας» είναι το πρώτο παραμύθι που εκδίδει, αν και μέσα στην τάξη χρησιμοποιεί πολύ συχνά δικά της παραμύθια για να γίνει η διαδικασία της μάθησης πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Δείτε το βιβλίο:Το ξεχωριστό κορίτσι

Χαρά Μητσιοπούλου

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς...

Polyxronopoulos

Νίκος Πολυχρονόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να πλάθω κόσμους με τις ζωγραφιές μου κι ας μην τις καταλάβαιναν οι άλλοι. Λατρεύω να τροποποιώ ιδέες.Κάποιοι εκφράζουν την Τέχνη που έχουν ζήσει. Εγώ έχω ζήσει την Τέχνη που δεν μπορώ να εκφράσω. Μα προσπαθώ να χτίζω δύσκολα εμπόδια για να την αφηγηθώ εικαστικά γιατί μόνο η ανηφόρα αξίζει. Δεν ξέρω από πού γεννήθηκε το πινέλο μου, αλλά ξέρω ότι υπάρχει.”

Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών στην όμορφη και πολύχρωμη Φλώρινα. Πέρα από τη Ζωγραφική και τη δημιουργία Καρικατούρας, Κόμικς, και λοιπών πτυχών της εικαστικής τέχνης, ασχολείται με εικονογραφήσεις βιβλίων.
2013 εικονογράφησε το βιβλίο του Δημόκριτου Τσουκάπα «Του ουρανού τα παραμύθια», Εκδόσεις Ζήτη.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο της Γεωργίας Σταυριανέα «Στίλης Τριφύλης- Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού», Εκδόσεις Φυλάτος.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Πολύδωρου «Ο καλύτερός μου φίλος», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο «Σταματίτιδα», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 πήρε μέρος στην Έκθεση Ζωγραφικής «Περί έρωτος διασταυρώσεις» ζωγραφίζοντας την Αγάπη και τον Έρωτα.
2015 εικονογράφησε το Ημερολόγιο-Ανεκδοτολόγιο του Γιάννη Σερβετά «Ένα παιδί ακόμα μετράει τ’ άστρα» εκδόσεις Ιανός
2017 εικονογράφησε το βιβλίο της Μαρίας-Τάνου Ανδρειανού «Γκρέκο» εκδόσεις Φυλάτος.
2019 Πήρε μέρος στην Έκθεση Chili Bazaart στην Chili Art Gallery.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Σαφίας-Τσάτσου Νικολούλη «Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια», εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Αλέξανδρου Μόκια «Ο Κορωνογιός που νίκησε την πανδημία» εκδόσεις Υδροπλάνο.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίδη «Δράχμαν» εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Βίκυς Σακκή «Ο κήπος με τα Συναισθήματα».

Μόνιμος συνεργάτης της λογοτεχνικής στήλης «Ένα κείμενο, μία εικόνα» της Γιώτας Κοτσαύτη και του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Book Tour.

Μόνιμος συνεργάτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Xanthinea.gr ως σκιτσογράφος στα εβδομαδιαία σκίτσα και δημιουργός των κόμικ «Το Άγαλμα της Ευχής» και «Το αληθινό Άγαλμα της Ευχής».

Το 2014 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη Διευρυμένη Πρακτική Άσκηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

To 2017 υπήρξε συντελεστής στην 1895 Cinematic Creations για την δημιουργία του Animation «Ένας Αλλιώτικος Καρυοθραύστης» (A Different Nutcracker Suite) το οποίο κατέλαβε την 1η θέση στο Animfest.

E-mail επικοινωνίας: nikpolych@gmail.com

Δείτε το βιβλίο:

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Ο καλύτερός μου φίλος

Σταματίτιδα

Η πέτρα της τύχης

Γκρέκο

Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια

Δράχμαν

Δράχμαν II

Νίκος Πολυχρονόπουλος

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να...

Foteini Giannitsi Kyriakidou

Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Άσπρος του Νομού Κιλκίς, αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε αρχικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια στη Δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση για πολλά χρόνια. Υλοποίησε ως συντονίστρια ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής καθηγητών, μαθητών και αδελφοποιήσεις σχολείων. Παράλληλα, ανέπτυξε δράση ως μέλος του Δ.Σ. σε επιστημονικούς συλλόγους, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια εργάσθηκε ως Διευθύντρια σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκτός από το διάβασμα και το γράψιμο της αρέσουν τα ταξίδια, κυρίως γιατί μέσα από αυτά αισθάνεται να διευρύνονται οι ορίζοντές της.

Δείτε τα βιβλία:

Άλλο και τούτο! – Από τους Gastarbeiter στο brain drain 

Εκεί στα 20.000 πόδια

Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου

Η Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Άσπρος...

Kalogiannidou

Αγάπη Καλογιαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια λουτρόπολη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας. Είναι ελληνικής καταγωγής, με ρίζες από την Τραπεζούντα. Στην Ελλάδα διαμένει από το 1998 και ζει μόνιμα στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Τα τελευταία επτά χρόνια γράφει, ιδίως για παιδιά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και την ανάγνωση βιβλίων.

Αγάπη Καλογιαννίδου

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια...

Asimakidou

Ευθαλία Ασημακίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια έζησα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης – το παλιό Τοψίν (Topsin) -, ιστορική έδρα του δήμου Χαλκηδόνας.

Σήμερα, ζω στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Με κάμποσα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης έσκυψα πάνω στα παιδιά, ακούμπησα το αλλιώτικο, το διαφορετικό, κι όλοι μαζί βρήκαμε τη δική μας γλώσσα, με καθάρια ματιά χωρίς παρωπίδες.

Στο «Δ έ ο ν ή ο ύ», έσκυψα κι ακούμπησα με τον τρόπο που διδάχτηκα από τα παιδιά. Αυτόν της ενότητας και της συμπόρευσης.

Δείτε το βιβλίο: Δέον ή ού

Ευθαλία Ασημακίδου

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια...

Λένη Λαμπρίδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν ήταν 3 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Μυτιλήνη. Σήμερα είναι μαθήτρια λυκείου. Από μικρή έδειξε την κλίση της στη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές τοπικές ομαδικές εκθέσεις.
Το 2023 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» όπου έλαβε έπαινο.
Για την έναρξη της Aegean Regatta 2023, που πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο της Λέσβου, επιλέχθηκε σχέδιό της το οποίο τυπώθηκε σε καρτ ποστάλ από τη διοργάνωση.
Στόχος της είναι να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Δείτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Λένη Λαμπρίδη

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν...

Dobletoglou Eytyxia

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. και εργάστηκε ως γραφίστρια και υπάλληλος γραφείου. Τώρα είναι επίτιμη δημοσιογράφος για το site της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, εθελόντρια προώθησης του τουρισμού της Νότιας Κορέας για το Υπουργείο Τουρισμού, Αθλημάτων και Τεχνών της Κορέας και υποτιτλίστρια σειρών και ταινιών.
Αγαπά τη συγγραφή και το διάβασμα από παιδί και έχει γράψει ήδη μια τριλογία («Το Ρόδο της Κορέας», «Η Πέρλα της Κορέας» και «Ο Άγγελος της Νότιας Κορέας») που τοποθετείται στο 1820 κάνοντάς τα αυτοέκδοση σε αμερικανικό site. Η επιτυχία των βιβλίων της έδωσε ώθηση να γράψει ξανά, απευθυνόμενη αυτήν τη φορά σε ελληνικό εκδοτικό οίκο, ώστε να προσεγγίσουν το βιβλίο της περισσότεροι Έλληνες αναγνώστες. Η αγάπη της για τη Νότια Κορέα χρονολογείται από το 2010 και μελετώντας την εντυπωσιάζεται διαρκώς με τις ομοιότητες που κρύβουν οι δυο αυτοί λαοί.

Δείτε το βιβλίο Στη Σεούλ

Οι Ναυαγοσώστες

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει...

Pantoleon

Ηλιάνα Παντολέων

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ειδίκευσης στην κλινική ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ζει και εργάζεται στην Αμερική, στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, ως πιστοποιημένη ψυχολόγος, σε μια μια κλινική διάγνωσης και ψυχοθεραπείας. Διαθέτει κλινική εμπειρία με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο από ιδιωτική πρακτική όσο και από συνεργασία με δημόσιους φορείς. Παράλληλα με την άσκηση κλινικού έργου, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών.
«Θεωρώ πως το παραμύθι είναι ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος με σπουδαίες ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες χάρη στη γλώσσα των συμβόλων που χρησιμοποιεί. Αποτελεί την πιο απλή και γνήσια προσέγγιση των ασυνείδητων λειτουργιών που επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και για αυτό προσφέρει σημαντικό υλικό στην ψυχοθεραπεία παιδιών, παρόμοιο με αυτό των ονείρων στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων».

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες τριών φίλων

Ηλιάνα Παντολέων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου...

Μαρίνα Καραβέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από την πόλη των Ιωαννίνων που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα και των δύο γονιών της. Αυτήν τη στιγμή είναι συνταξιούχος δημοσίου, μητέρα και γιαγιά. Στη ζωή της κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η επιθυμία της να είναι ελεύθερη, ανακατεμένη με όλους τους ανθρώπους, να παρατηρεί να συμμετέχει και να βιώνει όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Δραστηριοποιούμενη για χρόνια σε κοινωνικές οργανώσεις, κοινωφελή ιδρύματα και συλλόγους, αποκόμισε γνώσεις και πνευματικά οφέλη. Για ένα διάστημα της ζωής της αναμείχθηκε και με την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ τα ταξίδια της ανά τον κόσμο τη βοήθησαν να έρθει πιο κοντά στον άνθρωπο και στη φύση.

Δείτε το βιβλίο Ζωές Ανθρώπων

Μαρίνα Καραβέλλα

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από...

Σάββας Σάββα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο σεφ Σάββας Σάββα είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών» και Λέκτορας στο City Unity College Nicosia.
Είναι κάτοχος Mεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στην Εκπαίδευση από το University of the West of England, κάτοχος Πτυχίου (BA) in Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).
Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλά ξενοδοχεία όπως το Palm Beach Hotel, Le Meridien Hotel & Spa Limassol, Amathus Beach Hotel, Cavo Maris και σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια, όπως το Αρχοντικό Παπαδοπούλου και το The Fish Market.
Ο σεφ Σάββας έχει εκπαιδευτική εμπειρία αφού διετέλεσε βοηθός Συντονιστής προγραμμάτων μαγειρικών Τεχνών στο KES College, εκπαιδευτής μαγειρικής στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), στο American College, στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας.
Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και το 2013 διετέλεσε Team Manager της Εθνικής ομάδας Νέων του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Από το 2015 μέχρι και σήμερα, είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων Euro-Toques Κύπρου.
Είναι εγκεκριμένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Αξιολογητής Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ) από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Είναι σύμβουλος σεφ σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Κύπρο και διοργανώνει διάφορα σεμινάρια με θέμα τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική και την εξέλιξη της.
Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Δείτε το βιβλίο: Διαλεκτές συνταγές από τον Σεφ Σάββα Σάββα

Σάββας Σάββα

Ο σεφ Σάββας Σάββα είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών...

Konstantinos Nikakis

Κωνσταντίνος Νικάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη και από πολύ νωρίς κατάλαβε πως τα Οικονομικά είναι ο χώρος που τον ενδιαφέρει. Εργάστηκε σε εταιρίες του οικονομικού τομέα και πλέον ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Αγαπάει τα ταξίδια και στον ελεύθερό του χρόνο πάντα προσπαθεί να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Πιστεύει πως στο τέλος πρέπει να είμαστε γεμάτοι αναμνήσεις και όχι επιθυμίες και το βιβλίο αυτό είναι το ξεκίνημα ενός νέου, τελείως διαφορετικού ταξιδιού.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ με SMS

Κωνσταντίνος Νικάκης

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη και...

Δημήτρης Καλόγηρος

Δημήτρης Καλόγηρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συνέχισε τις μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές του σπουδές στη Μαθηματική Οικολογία, Μαθηματική Βιολογία και Μαθηματική Επιδημιολογία στο εξωτερικό όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα, τη διδασκαλία των μαθηματικών και την επικοινωνία της επιστήμης.
Για τον Δημήτρη, τόσο τα μαθηματικά όσο και ο λόγος δίνουν μορφή στο σχήμα και γι’ αυτό μοιράζονται από κοινού το γράψιμο. Το γράψιμο που αφουγκράζεται τη σκέψη και επιδρά στην έκφραση και την επικοινωνία με έναν τρόπο καθοριστικά μοναδικό και απόλυτα προσωπικό βαφτίζοντας έτσι τέχνη τη γραφή.
Γι’ αυτό και στην ερώτηση τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει απαντά… «Λογομάστορας».
«Σκάλιζε» με το γράψιμο από μικρός, «πιο μικρός» μας διορθώνει. Ανάμεσα σε άλλα βραβεία και διακρίσεις, σε ηλικία 20 ετών τιμήθηκε με έπαινο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά (Ν. Βρεττάκος, Κ. Βρεττάκος, Σ. Γεράνης, Κ. Θεοφάνους, Α. Βογάσαρης, Π. Τσουτάκος, Μ. Κάσσης, Κ. Ποιητής, Λ. Βολανάκης κ.α.). Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάσθηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ειδικές έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις.
Μεγάλη του αγάπη παραμένει το ραδιόφωνο με το οποίο ασχολήθηκε από (πιο) μικρός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπου τιμήθηκε με βραβείο για τις παραγωγές του στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ενώ έχει φιλοξενηθεί και στο BBC Radio 6.

Δείτε το βιβλίο—> Αγαπήχημα

Δημήτρης Καλόγηρος

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Σχολής...

Mystakidou

Μαρία Μυστακίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Μαρία Μυστακίδου

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος...

Ορέστης Καραμανλής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ορέστης Καραμανλής ολοκλήρωσε ένα διδακτορικό στη σύνθεση στο Sonic Arts Research Centre στο Μπέλφαστ.
Το σύνολο του έργου του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονης μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση στο συγκερασμό των ακουστικών οργάνων με το laptop, στην αλγοριθμική σύνθεση και στην επεξεργασία του ήχου για πολυκάναλα συστήματα.
Διδάσκει δημιουργικά μαθήματα σύνθεσης και επεξεργασίας ήχου για νέα μέσα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ.

Δείτε το βιβλίο: Σύνθεση και επεξεργασία ήχου με το Supercollider

Ορέστης Καραμανλής

Ο Ορέστης Καραμανλής ολοκλήρωσε ένα διδακτορικό στη σύνθεση στο Sonic...

Karkasi

Βάνα Καρκάση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός και λογοθεραπεύτρια.

Εργάζεται για πολλά χρόνια και με τις δύο ιδιότητές της στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολήθηκε με το baby-led weaning όταν απέκτησε την πιο σημαντική ιδιότητά της, αυτή της μαμάς με το πρώτο της παιδί και ενώ ζούσαν με το σύζυγό της στην Αγγλία. Στην Ελλάδα η μέθοδος του baby-led weaning δεν είναι πολύ γνωστή. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος και ολοένα και περισσότεροι γονείς τη δοκιμάζουν για να εισάγουν στερεές τροφές στα βρέφη τους. Στην ελληνική βιβλιογραφία και στις ελληνόφωνες ιστοσελίδες δεν υπήρχε κάτι οργανωμένο και ολοκληρωμένο που να αφορά στη μέθοδο αυτή, παρά μόνο μικρές αναφορές.
Απαντώντας στο κενό αυτό, δημιούργησε το www.babyledweaning.gr και τώρα αυτό το εγχειρίδιο-ημερολόγιο με πλήρεις οδηγίες για τη μέθοδο αυτή στα ελληνικά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Κοίτα, μαμά, τρώω!

Βάνα Καρκάση

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός και λογοθεραπεύτρια. Εργάζεται για πολλά...

Kotsi

Σπυριδούλα Κώτση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σπυριδούλα Κώτση είναι ειδική Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και εργάζεται ως επιμελήτρια γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική κι έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία του ψυχικού τραύματος. Έχει εργαστεί σε υπηρεσίες ειδικής αγωγής και στον χώρο της θεραπείας των εξαρτήσεων, ενώ στο παρελθόν δούλεψε αποκλειστικά με εφήβους που αυτοτραυματίζονται στην Αγγλία. Από τη σημαντική εμπειρία που έχει στη συμβουλευτική και στη θεραπευτική δουλειά με εφήβους και τις οικογένειές τους, γνωρίζει καλά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στην εφη-βεία, αλλά και τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους. Αυτή τη στιγμή ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα μιας κόρης.

Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της στην ηλεκτρονική της διεύθυνση: spkotsi@gmail.com.

Δείτε το βιβλίο: Βγες από τα χαρακώματα

Σπυριδούλα Κώτση

Η Σπυριδούλα Κώτση είναι ειδική Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και...

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το Μάη του ‘59. Από την εποχή που θυμόταν τον εαυτό του, τον συνάρπαζαν τα παραμύθια και οι διηγήσεις, για νεράιδες και ξωτικά. Δεν ήταν λοιπόν περίεργο, που αποφάσισε να γράψει και τα δικά του παραμύθια και ιστορίες.

Η αγάπη για την πόλη, που τον άνδρωσε, τον έκανε να ξεκινήσει, τις διηγήσεις του, απ’ αυτήν.

Φαρμακοποιός στο επάγγελμα, τον συνάρπαζε πάντα η εξήγηση των μυστηρίων και η έρευνα. Τα ταξίδια του στην Ευρώπη και κυρίως οι σπουδές του στη Γαλλία, αποτελούσαν πάντα βασική πηγή έμπνευσης και φιλοσοφίας ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Το ναυάγιο

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το...

Koutsoukou

Ευγενία Κουτσούκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευγενία Κουτσούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατέχει ΜΑ στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση. Από το 2004 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία.

Οι εναλλακτικές μορφές μάθησης και η ολιστική προσέγγιση διδασκαλίας αποτελούν τους κύριους άξονες των επιστημονικών της ενδιαφερόντων. Επίσης η δημιουργία αντίστοιχου υλικού για εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές αποτελεί απώτερο στόχο της .

Το πρώτο της εγχείρημα προς αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε με την έκδοση του «Ημερολογίου /Ατζέντα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του σχολικού έτους» για τους εκπαιδευτικούς από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε το βιβλίο: Για εκπαιδευτικούς – Ημερολόγιο και Ατζέντα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του σχολικού έτους

Ευγενία Κουτσούκου

Η Ευγενία Κουτσούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από...