Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονέων της βρέθηκε στη Λαμία για μία πενταετία και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο ομώνυμο τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχολική Παιδαγωγική από το ΑΠΘ. Βρίσκεται εδώ και δεκαεπτά χρόνια σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά σε σχολικές και φροντιστηριακές αίθουσες. Δίδαξε επί χρόνια την αγγλική και γαλλική γλώσσα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Από το 2018 εργάστηκε ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ02 σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα στη Σάμο και από το 2023 υπηρετεί ως μόνιμη φιλόλογος στα Δωδεκάνησα. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο των Αδελφών Κυριακίδη με αντικείμενο την Παιδαγωγική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2021 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φυλάτος το πρώτο της εγχείρημα στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, ένα έμμετρο αυτοβιογραφικό παραμύθι αφιερωμένο στον γιο της, με τίτλο «Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα, Η γνωριμία». Το παρόν βιβλίο είναι ένα αλληγορικό διήγημα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας.

Δείτε τα βιβλία: Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα

  Η περιπέτεια της Υγείας

Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και...

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο διδύμων κοριτσιών. Έχει σπουδάσει οικονομικές και νομικές επιστήμες, ενώ κατέχει και αντίστοιχους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Υπήρξε ανώτατο στέλεχος του Μάρκετινγκ μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Έχει διδάξει σε ΑΕΙ, Κολέγια και ήταν εισηγητής πολλών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει διάφορα πονήματα, άρθρα και σημειώσεις οικονομικού και νομικού περιεχομένου στα πλαίσια της απασχόλησής του με τα αντικείμενα αυτά.
Η εκπόνηση του παρόντος προήλθε μετά από τη συνεχή παρότρυνση φίλων επιχειρηματιών, αλλά και συμμετεχόντων σε σεμινάρια να εκδώσει ένα βιβλίο κυρίως ως βοήθημα, για τη διαχείριση των διαφόρων θεμάτων τα οποία απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και για τα οποία είναι γνώστης ως σύμβουλος σε αρκετές από αυτές.

Δείτε το βιβλίο: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα – Ένας πρακτικός οδηγός έρευνας, επίγνωσης και ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μιας μικρομεσαίας επιχείρησης

 

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος...

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το 1977. Σπούδασε και αφοσιώθηκε στο κλασικό τραγούδι. Η κλασική παιδεία δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της και για άλλα μουσικά είδη: blues, rock και soul. Συμμετείχε σε δυο δίσκους world-fusion, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Μαζί τους έχει δισκογραφήσει πέντε αγγλόφωνα άλμπουμ και τρία singles. Το 2017 συνεργάστηκε με τον Νίκο Αντύπα και κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album με τίτλο «You Heal My Heart». Την ίδια περίοδο μετακόμισε στο Λονδίνο για εκπαίδευση στο screen acting του MET School, ενώ παράλληλα μαθήτευσε κοντά στον βραβευμένο Σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas στο performing. Παρακολούθησε εξαετή εκπαίδευση στο ψυχοκινητικό μοντέλο Body Mind Centering του Ολλανδού Niek Brow με θέμα τη σωματική καταγραφή των ψυχολογικών σοκ. Ολοκλήρωσε μονοετή εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική προσέγγιση ενώ αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Η μεγάλη της εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία ήταν η αφορμή να οραματιστεί και εντέλει να ιδρύσει το 2019 το Findmyvoice Workshop, μια εναλλακτική μέθοδο φωνητικής με σκοπό την εκπαίδευση, την αποκωδικοποίηση και την ανάλυση της φωνής και της ηχητικής μας ταυτότητας αναδεικνύοντας και εστιάζοντας στην αμφίδρομη σχέση της φωνητικής με την ψυχοθεραπεία.

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το...

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Εκεί, στα Κάτω Πατήσια συγκεκριμένα, πήγε σχολείο, αποφοίτησε, παντρεύτηκε, απέκτησε το πρώτο και το δεύτερο παιδί της, και στη συνέχεια αποφάσισε να μετακομίσει στην εξοχή.
Σπούδασε Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Ισπανικών. Επιπλέον, κατέχει Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Ιστορία από το ίδιο ίδρυμα.
Ο ελεύθερος χρόνος της είναι περιορισμένος και πολύτιμος. Όποτε τον βρίσκει, είτε διαβάζει ιστορικά βιβλία είτε δημιουργεί ιστορίες για να γίνουν βιβλία!

Δερίτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα...

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει παιδί. Οι γονείς του είχαν μια όμορφη σύζευξη. Η Αναστασία, από τη Μικρά Ασία κι ο Νικόλαος από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Τα σχολεία της καρδιάς του ήταν το 25ο Δημοτικό Σχολείο και το εξατάξιο μεικτό Γυμνάσιο Τούμπας. Λάτρεψε τη Βιοχημεία και για χάρη της πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Τα σκαλοπάτια της σχολικής του ζωής ήταν και ο σταθμός του, μιας κι εκεί γνώρισε τη σύζυγό του Αθανασία και μαζί δημιούργησαν μια τρελή οικογένεια με τις δύο θυγατέρες του, Αναστασία κι Ευθυμία.
Η τέχνη της ζωγραφικής κι ο χρόνος που αφιερώνει σε αυτήν, είτε νοερά είτε πραγματικά, είναι μια διαρκής κορνίζα, που από μικρή ηλικία φωτίζει όλες τις πτυχές της ζωής του.
Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη- τουλάχιστον ως τώρα!

Δείτε το βιβλίο: Το 25ο γράμμα της ΑΒ

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει...

Amanatopoulou

Χριστίνα Αμανατοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Αμανατοπούλου είναι μουσικοπαιδαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση» από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πτυχιούχος Θεωρητικών Μουσικής και Μονωδίας. Σε όλες τις σπουδές της έλαβε τον βαθμό «Άριστα».

Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια με προφορικές εισηγήσεις και εργαστήρια και ως αρωγό μέλος στη διοργάνωση ετήσιων πρωτότυπων συναυλιών στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής αγωγής και εκπαίδευσης, μουσικής παραμυθιού, μουσικοθεραπείας, φυσικής αγωγής και ανάπτυξης των παιδιών.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός μουσικής στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει ψαλτική, φωνητική τεχνική και μονωδία.

Δείτε το βιβλίο: Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο

Χριστίνα Αμανατοπούλου

Η Χριστίνα Αμανατοπούλου είναι μουσικοπαιδαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών...

Βοσκοπούλου Χ. Χρυσούλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βοσκοπούλου Χ. Χρυσούλα είναι πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά διπλώματα στη διαχείριση πολιτισμού (ΕΑΠ) και στη μεθοδολογία της έρευνας, κριτικής και έκδοσης πηγών (Ιόνιο Πανεπιστήμιο). Επίσης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ιστορία της Αρχιτεκτονικής και πόλης 16ου – 20ου αι. (Α.Π.Θ.). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά, έχει εκδώσει 4 μονογραφίες και έχει επιμεληθεί εκθέσεις αρχιτεκτονικού και εικαστικού ενδιαφέροντος. Διδάσκει 16 χρόνια (από το 2006), ως ειδικός επιστήμων, στο Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών (ΤΕΕΤ) του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, ενώ παράλληλα είναι Διευθύντρια Ανάπτυξης (από το 2010) στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – ΠΕ Φλώρινας. Τα πεδία έρευνάς της είναι η διαχείριση μνημείων πολιτισμού, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε το βιβλίο: Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Φλώρινα – Αστικός χώρος και κοινωνική δομή (1922-1932)

 

Βοσκοπούλου Χ. Χρυσούλα

Η Βοσκοπούλου Χ. Χρυσούλα είναι πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά...

Kakogeorgiou

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε» Έψιλον, όπως κι της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας, γεννήθηκε στα Κύργια – Δράμας από Σμυρναίους πρόσφυγες γονείς. Υπηρέτησε τρία χρόνια ως αξιωματικός στις δυνάμεις Καταδρομών. Σπούδασε στη Γερμανία. Δούλεψε τέσσερα χρόνια στο Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Πρόνοιας για τα θέματα των Ελλήνων εργαζομένων της Γερμανίας, πολύ λίγο καιρό στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια ως διευθυντής στην Υπηρεσία Εξωτερικού ΣΤΓ Α της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας. Πέντε χρόνια αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Πανευρωπαϊκά Συνέδρια σχετικά με τα θέματα που αφορούσαν τις Τράπεζες Υποθηκών.

Το 1962 ίδρυσε την Ομάδα «Ε» Έψιλον αναπτύσσοντας μια αξιόλογη εθνική και κοινωνική δραστηριότητα.
Το 2013 πέτυχε τη νομική αναβίωση της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας. Είναι δρομέας μικρών και μεγάλων αποστάσεων και συμπλήρωσε, μέχρι το τέλος του 2016, 509 Μαραθωνίους και υπέρ μαραθωνίους. Οργάνωσε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα περίπου 300 εκδηλώσεις. Το 2010 βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί στο Sydney τρέχοντας τον Μαραθώνιο με πλήρη αρχαιοελληνική πολεμική εξάρτηση. Είναι ιδρυτής των δύο μοναδικών Ελληνικών ναών μετά από 2000 χρόνια.
Η ζωή του συγγραφέα, ενσαρκώνει ένα σκληρό και ατέλειωτο Μαραθώνιο με την ασπίδα και το δόρυ στο χέρι. Ένα αγώνα κατά του Αυγεία, κατά του Διομήδη, κατά των Κυκλώπων, κατά των Σειρήνων και κατά των μνηστήρων της Πηνελόπης – Ελλάδας. Μέχρι το 2010 συμπλήρωσε 505 Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με σκοπό να περάσει τα αλάνθαστα μηνύματα των αδιάσπαστων εννοιών του Ελληνισμού και του Αθλητισμού, που αμφότερα είναι ομογάλακτα τέκνα του πατέρα Έλληνα και της μητέρας Ορσηίδας. Το 2010 έτρεξε στο Sydney της Αυστραλίας για τα 2.500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα και βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί της πόλεως.

Δείτε το βιβλίο: Θεός Αλέξανδρος και γιος Θεού

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε»...

Daradimou Rapti

Βιολέττα Δαραδήμου Ράπτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βιολέττα Δαραδήμου – Ράπτη είναι πτυχιούχος των τμημάτων Ιστορίας- Αρχαιολογίας και Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου. Δίδαξε φιλολογικά μαθήματα σε Δημόσια σχολεία, στην Πρότυπο Βαρβάκειο Σχολή και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρουπόλεως. Για μία τριετία είχε τη φιλολογική επιμέλεια των πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου. Διετέλεσε για μία δεκαετία Σχολική Σύμβουλος σε Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Αθηνών. Έχει γράψει βιβλία αναφερόμενα στον ευρύ χώρο της Κειμενολογίας:

  • Περίληψη, η Διαδικασία Παραγωγής Ισοδύναμων Κειμένων, εκδόσεις Κιμωλία, 2000
  • Πεζός Λόγος, Μορφολογία Κειμένων, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2008
  • Σχολικά Βοηθήματα Γυμνασίου και Λυκείου αναφερόμενα σε σχολικά κείμενα.

Δείτε το βιβλίο: Προχριστιανική Κρίσα και μεταχριστιανικό Χρισσό – Μία διαρκής ιστορία 4000 χρόνων

Βιολέττα Δαραδήμου Ράπτη

Η Βιολέττα Δαραδήμου – Ράπτη είναι πτυχιούχος των τμημάτων Ιστορίας-...

Kyriazoglou

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με πτυχίο Bachelor of Arts (Hons) και με ειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τα Οικονομικά, κερδίζοντας και Βραβείον Αριστείας.
Εργάσθηκε για περισσότερα από 45 χρόνια σε διεθνές επίπεδο (Καναδά, Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Σαουδική Αραβία, κλπ.) σε διάφορες ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διεθνείς εταιρείες και σε έργα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων, είναι ιδρυτικό μέλος του Διαζώματος για την προστασία των αρχαίων Ελληνικών θεάτρων (https://diazoma.gr/) και συγγραφέας διαφόρων άρθρων και βιβλίων.
Τώρα είναι Editor-in-Chief του ηλεκτρονικού περιοδικού του Internal Controls Institute (https://www.theiic.org/), παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και δίνει διαλέξεις σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, πληροφορικής και IT Auditing.
Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο (1992, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας) για το Δοκίμιο του «Μηδέν και Άπειρο και η προοπτική του ανθρώπου στον 21ο αιώνα» και εκδόθηκε πρόσφατα η ποιητική του συλλογή ‘The Melina Anthology: Poems from the Heart and Soul’

Δείτε τα Βιβλία:

Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR Protection)

Ζήσε πιο ευτυχισμένα και αρμονικά

Ο άνθρωπος στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εγχειρίδιο Ελέγχου Πληροφορικής (IT Auditing Handbook)

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με...

Nteliou Asimina

Ασημίνα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας. Έχοντας πάθος με την ελληνική παράδοση και τη διάσωσή της, πεποιθήσεις που της μεταδόθηκαν από την γιαγιά της και την μητέρα της, η οποία υπηρέτησε για περισσότερα από τριάντα χρόνια τον διδασκαλικό κλάδο, ασχολήθηκε από νωρίς με τον παραδοσιακό χορό και την έρευνατου λαϊκού πολιτισμού διασώζοντας προφορικές μαρτυρίες, ήθη και έθιμα και φωτογραφίζοντας τα αριστουργήματα της παραδοσιακής τέχνης. Κατόπιν δεκαετούς έρευνας της Βορειοευβοϊκής λαογραφίας, κάνει την προσπάθεια να συμπυκνώσει πρωτογενές υλικό και γραπτές μαρτυρίες, σε μία μελέτη η οποία παρουσιάζει τις παραδοσιακές ενδυμασίες και κοσμήματα της Βορείου Ευβοίας και την σύνδεσή τους με τα τοπικά έθιμα, αλλά και την αρχαιοελληνική και τη βυζαντινή καταγωγή των Ελλήνων. Είναι παντρεμένη με τον Θεοφάνη Ραμιώτη, χρυσοχόο, δημιουργό και συντηρητή παραδοσιακών κοσμημάτων, με τον οποίο μοιράζεται το όραμα να προβάλει τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό μέσω εκθέσεων και βιβλίων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές: Βόρεια Εύβοια

Ασημίνα Ντέλιου

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας....

THeofanous Georgia

Γεωργία Θεοφάνους

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Θεοφάνους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Κύπρου. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Κρήτης, και εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής -και για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Έχει επίσης πιστοποίηση στη Δραματοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής για παιδιά με ειδικές ικανότητες αλλά και σε διάφορα σχολεία, παιδικούς σταθμούς και στον Δήμο της περιοχής της.

Σκηνοθετεί παραστάσεις και κάνει και εργαστήρια αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η αγάπη της για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες την οδήγησαν να γράψει αυτό το αλληγορικό παραμύθι για την αξία της διαφορετικότητας.

Δείτε το βιβλίο: Μαργαρίτα – Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την αξία του να είναι κανείς

Γεωργία Θεοφάνους

Η Γεωργία Θεοφάνους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Κύπρου....

Basiliki Stayropoulou

Βασιλική Σταυροπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και εργάστηκε για σειρά ετών στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός της Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Την τελευταία δεκαετία χαίρεται να εργάζεται σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης.
Από πολύ μικρή ηλικία αγαπούσε το διάβασμα, την ζωγραφική, την δημιουργικότητα. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, μέσω των σχολείων στα οποία υπηρέτησε, και έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση για το έργο της τάξης της τον Ιούνιο του 2016 στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ζωγραφικής “Give me 5!”με τίτλο «Η γέφυρα που μας ενώνει», κατά την θητεία της στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Πανοράματος.
Της αρέσει να εξελίσσεται, γι’ αυτό έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, μεταξύ αυτών, παιδικής εικονογράφησης, συγγραφής και Art Therapy.

Δείτε το βιβλίο Φλοντούρ – Φήμες λένε πως είμαι η Φι

Εικονογράφος στο βιβλίο Ο θεραπευτής των ονείρων

Βασιλική Σταυροπούλου

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα...

Γιώργος Μπάρμπας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μπάρμπας είναι παιδαγωγός, ειδικός παιδαγωγός. Εργάστηκε στον χώρο της αναπηρίας από το 1981, μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως μαθηματικός και στη συνέχεια στο Α.Π.Θ. από όπου και συνταξιοδοτήθηκε ως επίκουρος καθηγητής ειδικής εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Σχολείο και Μάθηση, μια αποκλίνουσα σχέση» (2007). Συνυπογράφει επίσης, το ψυχομετρικό κριτήριο αξιολόγησης της μαθηματικής επάρκειας για μαθητές σχολικής ηλικίας και την προσαρμογή του ψυχομετρικού κριτηρίου της Ουτρέχτης για την πρώιμη μαθηματική επάρκεια των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Ασχολήθηκε ερευνητικά και στην παιδαγωγική πράξη σε τρεις κυρίως τομείς: αναπηρία με έμφαση στην εκπαίδευση των ανθρώπων με νο-ητική ανεπάρκεια, προβλήματα μά-θησης στο γενικό σχολείο με έμφαση στα σχολικά μαθηματικά, καθώς και με τις σχέσεις των συνομηλίκων στο σχολικό περιβάλλον.

Γιώργος Μπάρμπας

Ο Γιώργος Μπάρμπας είναι παιδαγωγός, ειδικός παιδαγωγός. Εργάστηκε στον χώρο...

Moraiti

Όλγα Μωραΐτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορα θέατρα και το 2011 δημιούργησε τον χώρο τέχνης Θέατρο Δια Δύο. Εκεί έπαιξε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Ερωμένες στον καμβά, (συν-σκηνοθεσία με Σοφία Καψούρου), Ψίχα για τάνγκο (Ειρήνης Αϊβαλιώτου), και την Ωραία Κοιμισμένη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική όπου δραματοποίησε και σκηνοθέτησε παιδικά βιβλία του οίκου.
Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά, στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας, στα πλαίσια προγράμματος κοινωνικού αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ως μουσικός παραγωγός σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμμετείχε ως ερμηνεύτρια στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο της θεατρικό έργο και το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Όλγα Μωραΐτη

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της...

Eyaggelia Manousou

Ευαγγελία Μανούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2017 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα με θέμα «Οι δεξιότητες των φοιτητών που εκπονούν μεταπτυχιακή εργασία» Είναι Καθηγήτρια – Σύμβουλος (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» και «Εκπαίδευση Ενηλίκων», όπου διδάσκει σε τμήμα και επιβλέπει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες από το 2009. Είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, ΠΕ70, στο 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Επιστημονικού περιοδικού «Ανοικτή Εκπαίδευση», επιμορφώτρια – εμψυχώτρια σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα που αφορούν βιωματικές και ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης, δεξιότητες και γενικότερα παιδαγωγικά ζητήματα, και συγγραφέας πολλών παιδαγωγικών βιβλίων και υλικών όπως «Ο Ναυτίλος ταξιδεύει», παραμυθιών κ.ά. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 διεθνή συνέδρια και περιοδικά με ανακοινώσεις και άρθρα, καθώς και σε συλλογικούς τόμους βιβλίων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του «Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» και άλλων συλλόγων.

Δείτε το βιβλίο: Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση

Ευαγγελία Μανούσου

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου...

Asimakidou

Ευθαλία Ασημακίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια έζησα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης – το παλιό Τοψίν (Topsin) -, ιστορική έδρα του δήμου Χαλκηδόνας.

Σήμερα, ζω στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Με κάμποσα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης έσκυψα πάνω στα παιδιά, ακούμπησα το αλλιώτικο, το διαφορετικό, κι όλοι μαζί βρήκαμε τη δική μας γλώσσα, με καθάρια ματιά χωρίς παρωπίδες.

Στο «Δ έ ο ν ή ο ύ», έσκυψα κι ακούμπησα με τον τρόπο που διδάχτηκα από τα παιδιά. Αυτόν της ενότητας και της συμπόρευσης.

Δείτε το βιβλίο: Δέον ή ού

Ευθαλία Ασημακίδου

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια...

Papadimitriou

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει μόνιμα στον Άγιο Παντελεήμονα της Φλώρινας. Είναι Εργοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη Συνοδός Παράλληλης Στήριξης και εργάζεται σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.
Από μικρή ηλικία αγαπούσε τα βιβλία. Όταν ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση, δεν είχε φανταστεί ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να γράψει τους δικούς της στίχους, ώσπου το 2003 έγραψε το πρώτο της ποίημα και συνεχίζει έως και σήμερα.

Δείτε το βιβλίο: Δαίμων εαυτού

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει...

Γιάννης Ζάρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Ζάρας γεννήθηκε στην Αθήνα, το Νοέμβρη του ’78, αλλά μεγάλωσε στον νότο, στην Ιεράπετρα. Οι γονείς του είχαν βιβλιοπωλείο και καθώς λένε, οι αναμνήσεις από τις μυρωδιές είναι και οι πιο έντονες, έτσι και η μυρωδιά των βιβλίων βρήκε ξεχωριστή θέση στην παιδική του ηλικία. Ο έρωτας με τη φυσική ήρθε στην εφηβεία του και έτσι, δίνοντας πανελλαδικές, πέρασε στο Φυσικό Ηρακλείου το 1997 και ο χορός ξεκίνησε. Πήρε το πτυχίο, παρακολούθησε μετ’ επαίνου το Θερινό σχολείο Φυσικής το 2003, έγινε μεταπτυχιακός και κάπου εκεί ξεκίνησε τη διδασκαλία, αλλά και τη δημιουργία σημειώσεων και ασκήσεων. Το 2009 απέκτησε μόνιμη επαγγελματική στέγη, δημιουργώντας το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Δομή – Ιδιαίτερο Μάθημα. Ζει μόνιμα στο Ηράκλειο και τα τελευταία 20 χρόνια δίνει, ξανά, κάθε χρόνο πανελλήνιες μαζί με τους μαθητές του, βιώνοντας μαζί τους το άγχος αλλά και τη χαρά τους.
‘Εγώ, ένα σύμπαν από άτομα, ένα άτομο στο σύμπαν’.

Δείτε το βιβλίο: Κατακτήστε τη Φυσική Γ΄ Λυκείου: 100 Δυναμικά Κριτήρια για Εξαιρετικές Επιδόσεις

Γιάννης Ζάρας

Ο Γιάννης Ζάρας γεννήθηκε στην Αθήνα, το Νοέμβρη του ’78,...

Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Zaxariou

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive Media της ΑΚΤΟ και του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Έχει κάνει μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στο εργαστήριο του Λάζαρου Κτενίδη. Ασχολείται με την εικονογράφηση και το character design. Έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς, έχει λάβει μέρος ως ζωγράφος σε παιδικές παραστάσεις, δημιουργήσει ιστοσελίδες και διαφημιστικά καρτούν. Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο βιβλίο που εικονογραφεί.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive...

Roggas

Γιώργος Ρόγγας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Κατόπιν σπούδασα πληροφορική και ΜΜΕ. Πλέον ζω μόνιμα στην Αθήνα.
Λατρεύω τα βιβλία,το θέατρο,τον κινηματογράφο,τα ταξίδια,τις συναυλίες,τον καφέ και πάνω απ’όλα λατρεύω να ονειροπολώ.

Δείτε τα βιβλία:

Οι ανεμόμυλοι σταμάτησαν να γυρίζουν

Σημειώσεις ενός αυτόχειρα

Γιώργος Ρόγγας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά...

Anta – Marina Kilismani

Άντα – Μαρίνα Κικισμανή

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Άντα-Μαρίνα Κιλισμανή γεννήθηκε στο Μιλάνο το Φεβρουάριο του 1976 από πατέρα Έλληνα και μητέρα Ιταλίδα. Η έμφυτη κλίση και η αγάπη της στα καλλιτεχνικά εκδηλώθηκαν σε πάρα πολύ μικρή ηλικία, ενώ το ταλέντο της αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων καθώς καταλάμβανε συστηματικά τις πρώτες θέσεις σε σχολικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής.

Τελείωσε με άριστα το «Liceo Artistico di Boccioni» (Kαλλιτεχνικό Λύκειο Boccioni ) και στη συνέχεια σπούδασε στο «Ιstituto Europeo di Design»(Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίου) από όπου αποφοίτησε και πάλι με άριστα.

Από το 1998 ως το 2002 δούλεψε ως γραφίστα σε διάφορες διαφημιστικές εταιρίες και εκδοτικούς οίκους στο Μιλάνο (Baldini e Castoldi, Royal Express κ.α) και κατόπιν μετακόμισε στη χώρα μας όπου δούλεψε ως εξωτερική συνεργάτιδα για λογαριασμό επώνυμων και καταξιωμένων πελατών όπως Nivea, Maggie, Fiat, Cosmopolitan, Ιταλικό Προξενείο, κ.α.

Μιλά άπταιστα ιταλικά και ελληνικά και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη χειροτεχνία εσωτερικής διακόσμησης, τη δημιουργία κοσμημάτων και τη φωτογραφία. Βασικό της κριτήριο σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό της εγχείρημα είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια, οι φίνες, κομψές γραμμές και η καθαρότητα της δημιουργίας, τα οποία σε συνδυασμό με την επιμονή και την αγάπη για την τέχνη οδηγούν πάντα σε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Σήμερα ζει και εργάζεται στη Γαλατίνα της Ιταλίας με το γιο της Στέλιο που όπως λέει η ίδια είναι το ομορφότερο έργο της ζωής της.

Δείτε τα βιβλία:

Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου

Πλανητόσπιτο

Το αστεράκι που μετακόμισε

Το άγαλμα και η γατούλα

Όναρ και Αμελί – Μαζί μπορούμε

Πολύχρωμοι φίλοι, όμορφος κόσμος

Άντα – Μαρίνα Κικισμανή

Η Άντα-Μαρίνα Κιλισμανή γεννήθηκε στο Μιλάνο το Φεβρουάριο του 1976...

Papadopoulou Basiliki

Βασιλική Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης.
Έχει εξειδικευθεί και εκπαιδευθεί στις διατροφικές διαταραχές (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) του ΚΕΑΔΔ, (σε συνεργασία και υπό την πλήρη εποπτεία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED).
Έχει εξειδικευθεί στην άνοια και την Τρίτη ηλικία, σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην εταιρία Alzheimer,από όπου και απέκτησε, δίπλωμα εξειδίκευσης.
Η πρακτική της άσκηση έγινε στο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Με την επαφή της στις κλινικές του νοσοκομείου και την πολύτιμη βοήθεια των διαιτολόγων του τμήματος, διδάχθηκε τις αρχές διατροφής διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στους χώρους τις αισθητικής και του αδυνατίσματος, από όπου αποκόμισε εμπειρίες για την καταγραφή – ανάλυση διαιτολογίων, σε
παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια με θέμα την διατροφική υγεία των ατόμων σε κάθε κατηγορία.
Αποτελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Τεχνολόγων Διατροφής, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, του «Διατροφή», του Συνδέσμου Θηλασμού La Leche League Ελλάδος, του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, και ενεργό μέλος του IBFAN (International Brest Feeding). Ασκεί επίσης τον ιερό θεσμό του εθελοντισμού σε διάφορους συλλόγους και συνδέσμους. κ.α.
Από το 2008, εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος. Η εμπειρία της περιλαμβάνει διαχείριση και έλεγχο βάρους σε παιδιά, ενήλικες, εγκυμοσύνη, θηλασμό, αθλούμενους, αλλά και σε παθολογικές καταστάσεις. Ακόμα ασχολείται και με διατροφικές διαταραχές.
Από το 2011, είναι συγγραφέας- εκδότρια. Έχει εκδώσει 3 τίτλους βιβλίων με θέμα την διατροφή και το παιδί. Ασχολήθηκε και ασχολείται με το παιδί και το θηλασμό. Από το 2011, πραγματοποιεί μαθήματα σε μεγάλους παιδικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη διατροφή.

Δείτε το βιβλίο: Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Βασιλική Παπαδοπούλου

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας...

Dobletoglou Eytyxia

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. και εργάστηκε ως γραφίστρια και υπάλληλος γραφείου. Τώρα είναι επίτιμη δημοσιογράφος για το site της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, εθελόντρια προώθησης του τουρισμού της Νότιας Κορέας για το Υπουργείο Τουρισμού, Αθλημάτων και Τεχνών της Κορέας και υποτιτλίστρια σειρών και ταινιών.
Αγαπά τη συγγραφή και το διάβασμα από παιδί και έχει γράψει ήδη μια τριλογία («Το Ρόδο της Κορέας», «Η Πέρλα της Κορέας» και «Ο Άγγελος της Νότιας Κορέας») που τοποθετείται στο 1820 κάνοντάς τα αυτοέκδοση σε αμερικανικό site. Η επιτυχία των βιβλίων της έδωσε ώθηση να γράψει ξανά, απευθυνόμενη αυτήν τη φορά σε ελληνικό εκδοτικό οίκο, ώστε να προσεγγίσουν το βιβλίο της περισσότεροι Έλληνες αναγνώστες. Η αγάπη της για τη Νότια Κορέα χρονολογείται από το 2010 και μελετώντας την εντυπωσιάζεται διαρκώς με τις ομοιότητες που κρύβουν οι δυο αυτοί λαοί.

Δείτε το βιβλίο Στη Σεούλ

Οι Ναυαγοσώστες

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει...

Θεοδώρα Τουτζιαράκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Θεοδώρα Τουτζιαράκη γεννήθηκε στο Mosbach (Heidelberg) της Γερμανίας.
Η αγάπη της για τη ζωγραφική την οδήγησε να σπουδάσει γραφιστική. Ξεκίνησε να δουλεύει στην εταιρεία Vision Press, μετά εργάστηκε ως Αrt director στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπου σχεδίαζε περιοδικά και πολλά έντυπα. Ταυτόχρονα συνεργάστηκε με την Παιδική Βιβλιοθήκη Αθηνών για τη δημιουργία εντύπων.
Το 2004 έλαβε μέρος στο καλλιτεχνικό τμήμα, ζωγραφίζοντας τα σκηνικά για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Το 2006 υποστήριξε με το έργο της την ομαδική έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, με θέμα: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ», το οποίο στη συνέχεια εκτέθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.
Σε διαγωνισμό αφίσας στον θεσμό Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη με θέμα: «Το Μέλλον» η αφίσα της επιλέχθηκε και ταξίδεψε στην Ιθάκη.
Εργάστηκε στις εκδόσεις Βoussias Communications, ως καλλιτεχνική διευθύντρια, όπου ήταν υπεύθυνη για τα εικαστικά πολλών συνεδρίων, περιοδικών και διοργάνωση βραβείων.
Το 2012 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση “Cross the line” με το έργο -Naturewalk- στην Gallery Genesis, Αθήνα.
Επίσης, το 2013 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση με θέμα: «Η Ελληνική Αλφάβητος» με το έργο -Θ-ΘΕΩΣΗ, στον ίδιο χώρο.
Την ίδια χρονιά, η επιτροπή επιλογής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Eberhard Karls Universität Tübingen στη Γερμανία επέλεξε τις φωτογραφίες της για την έκθεση με θέμα: «Συναντήσεις με βράχους», στην Σαμοθράκη.
Το τελευταίο διάστημα εκτός από τις γραφιστικές της δραστηριότητες, η καλλιτεχνική της ανησυχία και δημιουργικότητα την οδήγησε σε ένα νέο μονοπάτι, αυτό της εικονογράφησης παιδικών παραμυθιών.

Δείτε τα βιβλία:

Από το πυκνό δάσος…στο πηγάδι της Γερακίνας

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό

Η μικρή Ελένη

Θεοδώρα Τουτζιαράκη

Η Θεοδώρα Τουτζιαράκη γεννήθηκε στο Mosbach (Heidelberg) της Γερμανίας. Η...

Plastiras

Τάσος Πλαστήρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Τάσος Πλαστήρας γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται και σήμερα ως Οδοντίατρος. Ταυτόχρονα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάνθη Ινάχογλου, Σύμβουλο στη Μέση Εκπαίδευση και έχουν δύο παιδιά, τον Γιάννη που είναι Μουσικός και την Αντωνία που είναι Οδοντίατρος.
Από τα νεανικά του χρόνια γράφει και ζωγραφίζει.
Κείμενά του, ποιητικά και πεζά έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά.
Το 1986 πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Εταιρείας Γιατρών Λογοτεχνών.
Το 1987 πήρε έπαινο από την Πανελλήνια Φιλολογική Επιθεώρηση.
Το 1994 εξέδωσε την Ποιητική Συλλογή “Επί πτερύγων ανέμων” και το 1998 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Σφακιανάκη μια συλλογή αφηγημάτων του με τίτλο “Ονειροφαντασία στη Σαλονίκη του φθινοπώρου”.
Το 2006 του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το Σύλλογο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
Τέλος, η ζωγραφική του, ακουαρέλα και μικτή τεχνική έχει παρουσιαστεί σε έντεκα ομαδικές και τρεις ατομικές εκθέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Στιγμές

Τάσος Πλαστήρας

Ο Τάσος Πλαστήρας γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, όπου...

Emmanouela-THeoxaropoulou

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Μόλις αποφοίτησε μετακόμισε στην Τσεχία και εργάστηκε στον τομέα της Πληροφορικής και των Δικτύων. Όταν έγινε μητέρα για πρώτη φορά συνειδητοποίησε την αγάπη της για το παιδικό βιβλίο.

Σήμερα ως μητέρα πλέον, τριών παιδιών απολαμβάνει να δημιουργεί και να γράφει τα δικά της παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο: Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και...

Πρωτόγερου Ελευθερία

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Εικαστικών και Εφαρµοσµένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές συµµετοχές σε οµαδικές εκθέσεις και µία ατοµική. Της αρέσει να διαβάζει παιδικά βιβλία στην οκτάχρονη κόρη της και ασχολείται και η ίδια µε την εικονογράφηση.

Δείτε το βιβλίο: Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Πρωτόγερου Ελευθερία

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται...

Λεοντίτη Αποστόλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της την ταξίδεψε στα παιδικά της χρόνια στην ελληνική επαρχία, στην νεότητά της στο εξωτερικό και στην πρωτεύουσα και μετά πάλι πίσω στο Βορρά, μαζεύοντας συνεχώς εικόνες από την γεωπονική διαδρομή της στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με διάθεση να τις επικοινωνήσει σε παιδιά μικρά έως και ογδοντάχρονα.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Λεοντίτη Αποστόλου

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της...