Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Αθανάσιος Κουτσιμανής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο διδύμων κοριτσιών. Έχει σπουδάσει οικονομικές και νομικές επιστήμες, ενώ κατέχει και αντίστοιχους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Υπήρξε ανώτατο στέλεχος του Μάρκετινγκ μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Έχει διδάξει σε ΑΕΙ, Κολέγια και ήταν εισηγητής πολλών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει διάφορα πονήματα, άρθρα και σημειώσεις οικονομικού και νομικού περιεχομένου στα πλαίσια της απασχόλησής του με τα αντικείμενα αυτά.
Η εκπόνηση του παρόντος προήλθε μετά από τη συνεχή παρότρυνση φίλων επιχειρηματιών, αλλά και συμμετεχόντων σε σεμινάρια να εκδώσει ένα βιβλίο κυρίως ως βοήθημα, για τη διαχείριση των διαφόρων θεμάτων τα οποία απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και για τα οποία είναι γνώστης ως σύμβουλος σε αρκετές από αυτές.

Δείτε το βιβλίο: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα – Ένας πρακτικός οδηγός έρευνας, επίγνωσης και ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μιας μικρομεσαίας επιχείρησης

 

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος...

Λουκάκη βιογραφικό

Μαρία Γ. Λουκάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με τον πολυαγαπημένο της σύζυγο. Με σύμμαχο την ίδια τη ζωή, εμπνέεται και γράφει απ’ τα δεκάξι της, ποίηση και κείμενα πεζού λόγου. Είναι απόφοιτος γραμματειακής υποστήριξης και αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου & διακόσμησης. Τον Νοέμβριο του 2001, σε ηλικία 21 ετών, εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ευαισθησίες Ψυχής» την όποια προωθεί η ίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς πρόκειται για αυτοέκδοση σε τυπογραφείο. Ποιήματα της συλλογής της μπήκαν στο πιάνο του αείμνηστου μουσουργού – μουσικολόγου Ιωσήφ Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια του λογοτεχνικού της ταξιδιού, έως και σήμερα, αρέσκεται να συμμετέχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποιητικού και πεζού λόγου. Δημιουργίες της υπάρχουν σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά ενώ έχουν γίνει αναφορές για το έργο της, σε στήλες πολιτισμού από κριτικούς – λογοτέχνες. Το 2004 συμμετείχε ως σύνεδρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοτεχνίας “Ολυμπιάδα Γραμμάτων”, με διεθνείς συμμετοχές και με διοργανωτές τα λογοτεχνικά περιοδικά «Νέα Αριάδνη» και «Κελαινώ» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει στην 24-τομη εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα» των εκδόσεων Χάρη Πάτση, η οποία βρίσκεται σε διάφορες βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων της Ευρώπης. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και τακτικό του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Τον Νοέμβριο του 2021 απέσπασε το Β’ βραβείο για το πρωτόλειο μονόπρακτο θεατρικό της, με τίτλο “Το Θεάρεστο Όχι” από το Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις «Ζωή και Τέχνη»,στην Πάφο της Κύπρου το οποίο στο μέλλον ενδέχεται να ανέβει στη σκηνή.

Η μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά την ωθεί να δοκιμάσει τη συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού «Μια φρουτιέρα ζαβολιές» (με προηγούμενο τίτλο “Τα Φρούτα”) το οποίο και βρα-βεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ’20 -’21 από τις εκδόσεις «Ηλιαχτίδα». Στα διαδραστικά παιχνίδια που συνοδεύουν την παιδική αυτή ιστορία και προς χάριν των παιδιών, συστήνεται ως «Μαριλού» από το όνομα και το επώνυμό της. Αναμένονται το πρώτο της μυθιστόρημα, το επόμενό της παραμύθι, ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο με κύριο θέμα τη διαχείριση του πένθους, μέσα από μια προσωπική βιωματική της εμπειρία, η δεύτερη ποιητική της συλλογή, καθώς και ένα κωμικό θεατρικό έργο σε συνεργασία με τον συγγραφέα – ποιητή και καλό της φίλο Αντώνη Θ. Κομίνη.

Email: mariageoloukaki@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Μαρία Γ. Λουκάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με...

Μαρία Χρυσοστάλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Χρυσοστάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Επί σειρά ετών υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ταμίας της Ένωσης Εικαστικών Ν. Πιερίας. Έχει διδάξει ζωγραφική σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Πιερίας, μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων. Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και συμμετείχε σε ομαδικές ζωγραφικής και αγιογραφίας. Αυτό που χαρακτηρίζει τα έργα της είναι η ονειρική και με ευαισθησία προσέγγιση της ανθρώπινης φύσης και η αποτύπωση της ιστορίας της ανθρωπότητας, συνδέοντας τα μυθικά χρόνια με το σύγχρονο ιστορικό γίγνεσθαι και αναδεικνύοντας το χωροχρονικό συνεχές της ανθρώπινης ψυχής.

Δείτε το βιβλίο: Πτερόεσσα η ψυχή μας – Η συνταγή της ευζωίας

Μαρία Χρυσοστάλη

Η Μαρία Χρυσοστάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Αποφοίτησε από...

Αμέρισσα Γιαννούλη

Αμέρισσα Γιαννούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά ενός παιδιού και μαζί με τον σύζυγό της κατοικούν στην Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Πέρασε αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο ως φοιτήτρια και ερευνήτρια, μέχρι που ανακάλυψε την ομορφιά της συμμετοχής στα κοινά μέσα από τον εθελοντισμό, τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Εξακολουθεί να ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα σε σχέση με ζητήματα οικολογίας και δικαιοσύνης και εργάζεται σε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Επικεντρώνει τις δράσεις της στην ενδυνάμωση των νέων ατόμων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλου περιεχομένου.

Δείτε το βιβλίο: Το απρόσμενο ταξίδι ενός σαλιγκαριού

Αμέρισσα Γιαννούλη

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά...

Γιάννης Α. Ταχόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Α. Ταχόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με ειδίκευση στη βυζαντινή ιστορία. Άλλα βιβλία του: Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του Νεοθωμανισμού (2012). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά (Σημειώσεις, Νέος Ερμής ο Λόγιος).

Δείτε το βιβλίο: Όψεις θρησκευτικής βίας στην Πρωτοβυζαντινή Αίγυπτο

Γιάννης Α. Ταχόπουλος

Ο Γιάννης Α. Ταχόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού...

Kourmpelis

Απόστολος Κουρμπέλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., διανύοντας το τέταρτο έτος των σπουδών του. Συγχρόνως, αρθρογραφεί περιστασιακά, με τα άρθρα του να πραγματεύονται θέματα σχετιζόμενα με την πολιτική, το συνταγματικό δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται και με την διαδικτυακή εφημερίδα «Κήρυκος Λίθος», ως εξωτερικός συνεργάτης – αρθρογράφος.
Παράλληλα, ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή, σκοπεύοντας στο προσεχές μέλλον να εκδώσει- πέραν από νομικά συγγράμματα- και το πρώτο του μυθιστόρημα. Ομιλεί, εκτός της ελληνικής και άλλες δύο γλώσσες, την αγγλική-η οποία αποτελεί και τη δεύτερη μητρική του- και τη γαλλική.

Δείτε το βιβλίο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου

Απόστολος Κουρμπέλης

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του...

Kanli

Δέσποινα Κανλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσ/νίκης. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Αγγλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Εργάστηκα στην Υ.Π.Α. ως Αερολιμενικός και αργότερα στην μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών. Έχω μια κόρη. Είμαι μέλος του δικτύου ” Το Θέατρο στην Εκπαίδευση”. Ασχολούμαι με τις διαδραστικές τέχνες και τη συγγραφή παραμυθιών. Το παραμύθι μου ” Οι τρεις Νεράιδες” έλαβε το 2013 το γ’ βραβείο στον στ’ διαγωνισμό παραμυθιού της Ονειρούπολης Δράμας.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη ουρανοκατέβατη

Τύχη ουρανοκατέβατη (θεατρικό)

Δέσποινα Κανλή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο...

Karkasi

Βάνα Καρκάση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός και λογοθεραπεύτρια.

Εργάζεται για πολλά χρόνια και με τις δύο ιδιότητές της στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολήθηκε με το baby-led weaning όταν απέκτησε την πιο σημαντική ιδιότητά της, αυτή της μαμάς με το πρώτο της παιδί και ενώ ζούσαν με το σύζυγό της στην Αγγλία. Στην Ελλάδα η μέθοδος του baby-led weaning δεν είναι πολύ γνωστή. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος και ολοένα και περισσότεροι γονείς τη δοκιμάζουν για να εισάγουν στερεές τροφές στα βρέφη τους. Στην ελληνική βιβλιογραφία και στις ελληνόφωνες ιστοσελίδες δεν υπήρχε κάτι οργανωμένο και ολοκληρωμένο που να αφορά στη μέθοδο αυτή, παρά μόνο μικρές αναφορές.
Απαντώντας στο κενό αυτό, δημιούργησε το www.babyledweaning.gr και τώρα αυτό το εγχειρίδιο-ημερολόγιο με πλήρεις οδηγίες για τη μέθοδο αυτή στα ελληνικά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Κοίτα, μαμά, τρώω!

Βάνα Καρκάση

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός και λογοθεραπεύτρια. Εργάζεται για πολλά...

Gkentzos

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου τελείωσα το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Πέρασα στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ στο τμήμα Φιλολογίας. Πήρα το πτυχίο μου με Λίαν Καλώς έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις δύο από τις τρεις προσφερόμενες ειδικεύσεις της σχολής. Κλασική Φιλολογία (Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) και Νεότερη Ελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία (Νέα Ελληνικά, Μεσαιωνικά και Θεατρολογία).
Παρακολούθησα για δύο χρόνια το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της σχολής (Νεοελληνική Ποίηση, Νεοελληνική Πεζογραφία, Βυζαντινή Ιστορία).
Εργάστηκα για πολλά χρόνια ως καθηγητής σε κεντρικά φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Το 1994 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο για τους μαθητές του Λυκείου, το “Θεμέλιο Λατινικής Γραμματικής”, στον εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης Βιβλιοεκδοτική ΑΕ.
Το 2000 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις η “Λατινική Γραμματική.”
Από το 1994 έως το 2000 διατηρούσα φροντιστήριο προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στην οδό Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης.
Από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Καθηγητής στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια” της Θεσσαλονίκης.
Στο σχολείο είμαι υπεύθυνος σε πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Δημιούργησα το Cultural Club, έναν όμιλο εξωσχολικών δραστηριοτήτων που έχει ως σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό των σύχρονων μεγαλουπόλεων. Επισκεφτήκαμε μουσεία και σχολεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης (Μιλάνο, Μόναχο, Ρώμη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Ελσίνκι, Χάγη, Στοκχόλμη, Φράιμπουργκ, Όσλο κ.α).
Είμαι ο δημιουργός μιας λογοτεχνικής διαδικτυακής εφημερίδας στην οποία γράφουν οι μαθητές και τα κείμενά τους σχολιάζουν συγγραφείς. Ασχολούμαι με την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό.
Μια ερευνητική εργασία που εκπόνησα μαζί με τους μαθητές μου στο σχολείο βραβεύτηκε από το Υπουργείο της Παιδείας στον διαγωνισμό “Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση”.
Το 2009, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά μου “Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος” από τις εκδόσεις Ωκεανός. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα “Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη” (2011) και “Γλυκιά Εκδίκηση” (2013) από τις ίδιες εκδόσεις.
Το 2013 με άλλους τρεις συγγραφείς συγγράψαμε το μυθιστόρημα “Όσα ποτέ δεν είπαμε” το οποίο κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο Νία Μαγγέλλου από τις εκδόσεις Ωκεανός.
Το 2013 συνέγραψα με εξήντα μαθητές μου από το Κολέγιο τη “Διαφορετική Ελένη – Η απομυθοποίηση της δικτατορίας των συνηθειών”, το οποίο κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις.
Κάποια έργα μου κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο (“ Τα Πέτρινα Χριστούγεννα”, ένα οπτικοποιημένο αφήγημα από τις εκδόσεις Σαΐτα.)
Διηγήματα μου περιλαμβάνονται σε συλλογικά έργα των εκδόσεων iWrite και Σαΐτας.
Tο πρώτο θεατρικό μου έργο με τον τίτλο “Ροζ…” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2014 από τις εκδόσεις “Δωδώνη.”
Διδάσκω μαθήματα δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ.
Κείμενά μου (άρθρα, θεατρικές κριτικές κ.α) και συνεντεύξεις έχουν φιλοξενήθει κατά καιρούς σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά όλης της Ελλάδας. Σε κάποια από αυτά διατηρώ μόνιμη στήλη.
Είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης fm 100,6. Στην εβδομαδιαία εκπομπή μου “Αιρετικά μαθήματα πολιτισμού” παρουσιάζω άτομα από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων.
Ζω στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου και στο Ναύπλιο.

Δείτε το βιβλίο: Οι δύο ώρες ύπνου… και το “memento mori” ενός συγγραφέα

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου...

Koudounas

Χάρης Κουδούνας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην Ανκόνα Ιταλίας, όπου προεδρεύει επί της έδρας του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας από την ίδρυση του, την 1η Οκτωβρίου 2017. (www.iedc-italia.com). Πτυχιούχος Ιστορίας – ειδίκευση στις ιστορικές θρησκευτικές σπουδές με πτυχιακή εργασία υπό τον τίτλο «Ο μεσαιωνικός συμβολισμός στην Ελλάδα του 12ου και 13ου αιώνα στα εσωτερικά των βυζαντινών εκκλησιών της Αττικής, της Βοιωτίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Από τον Ιανουάριο του 2024 κατέχει το ρόλο του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης Ελβετίας UniCampus HETG. Μέλος της Ακαδημαϊκής Συγκλήτου, καθηγητής Ανθρωπιστικών επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών «Marchigiana» της Ανκόνα με υποψηφιότητα για την τάξη II της Ακαδημίας (Γράμματα, φιλοσοφία, ανθρώπινες, νομικές, κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες). Ακαδημαϊκός στην Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Angelica Costantiniana στη Ρώμη. Συγγραφέας, ποιητής, ιστορικός ερευνητής, καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας, σήμερα συνεργάζεται με διάφορους ακαδημαϊκούς, ιστορικούς ερευνητές και αρχαιολόγους τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Εγγεγραμμένος ως CTU (Office Technical Consultant), ήτοι ως σύμβουλος στο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ανκόνας Ιταλίας, σύμφωνα με το άρθ. 61 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με καθήκοντα βοηθού Δικαστή. Εγγεγραμμένος στον αρ. 1113 και ν. 987 του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του Αστικού και Ποινικού Δικαστηρίου της Ανκόνα. Εγγεγραμμένος από 31/05/1995 στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της Επαρχίας της Ancona n° 326 / 176 cat. XXII Υπ. Ξένες Γλώσσες. Επί του παρόντος, είναι σύμβουλος της I.E.M.O, του Διακυβερνητικού Οργανισμού για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης (OIG) -Διπλωματικό Σώμα- εγγεγραμμένος στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Μέλος της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Φυτών/ITPC International Tree Protection Commission. Από τις 20 Ιανουαρίου 2015 κατέχει το ρόλο του Αξιωματικού Συνδέσμου, συμβούλου και συμβούλου του Βασιλικού και Αυτοκρατορικού Οίκου Άγγελο-Κομνηνού Δούκα Θεσσαλίας και Ηπείρου. Είναι Νόμιμος αντιπρόσωπος και διαχειριστής του “ Studio Koudounas di Consulenze & Interpretariato” με έδρα την Ανκόνα. Σύμβουλος και διαχειριστής νομικών διαδικασιών στην Ιταλία Ελλήνων μεταφορέων για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας ARAG SA με έδρα την Αθήνα (GR). Ασχολείται με τη μουσική, τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εικαστικές εκθέσεις τέχνης, αλλά κυρίως έχει κερδίσει σημαντικά πρώτα βραβεία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό για τη δραστηριότητά του ως ιστορικός ερευνητής, ποιητής και συγγραφέας. Άλλες δημοσιεύσεις του συγγραφέα • La Sacra Sindone e la Santa Casa di Loreto-Il passaggio ad Atene, 2019. Edizioni Efesto-2019. • “La chiesa bizantina Porta Panagia e la Santa Casa di Loreto. Il ruolo della famiglia bizantina degli Angelo Ducas Comneno di Tessaglia e di Epiro”: Studi sull’Oriente Cristiano”, n.18/1, Roma 2014 • “MP213 Tokyo-Salonicco. Il Volo della Verità”, 7/2013, SBC Edizioni Ravenna-“Il linguaggio dell’anima”, 7/2017, AKEA Edizioni, Ravenna • “Manuale operativo Greco-Italiano per operazioni di controllo nelle aree portuali”, SBC Ediz.10/2017, Ravenna • “Τα επτασφράγιστα μυστικά της Πόρτα Παναγιάς και της Santa Casa του Λορέτου” ιστορική έρευνα, 2017, Sbc Edizioni, Ravenna. • “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς”, 11/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • “Η Πύλη της Σοφίας”, 7/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • Κείμενα των ιστορικών ερευνών, τοποθετήθηκαν σε διάφορα βιβλία και επιστημονικά περιοδικά ιστορικού χαρακτήρα: “La Santa Casa di Loreto” του p. Giuseppe Santarelli – Loreto 5a e 6a έκδοση, “Il messaggio della Santa Casa n. 8 Σεπτ. Οκτ. 2014 – Loreto”, “The Shrine of the Holy House, Suppl. 9 τομ. 49 n. 3 του 2014” – Loreto, “L’altra metà di Nazaret: La storia, il mistero e l’arte della Santa Casa” του Giuseppe Santarelli, 2016, “La Santa Casa di Nazareth da Taranto – Brindisi a Loreto” της καθηγ. Vincenza Musardo Talò με εισαγωγή του p. Giuseppe Santarelli, 2019. • Δημοσιεύσεις με άλλους συγγραφείς και ποιητές στην ιταλική γλώσσα: Ποιήματα (Poesie: ανεξάρτητο περιοδικό Ν. Ιταλίας “Presenza”, Ποιήματα (Poesie: εκδόσεις “il Carrarese” Θρησκευτική ποίηση (Poesia religiosa), Διάφοροι συγγραφείς. Ποιήματα (Poesie): Επιθεώρηση της Λογοτεχνίας-Τέχνης-Επικαιρότητας (Rassegna di Letteratura –Arte-Attualità) “Percorsi”, Ποιήματα (Poesie):Μηνιαίο περιοδικό Τέχνης και πολιτισμού (Mensile di arte e cultura) “Verso il futuro”, Ποιήματα (Poesie): Εφημερίδα πληροφόρησης και πολιτισμού (Giornale di informazione e cultura) “Il Grido del Gabbiano”.

Δείτε τα βιβλία:

Χάρης Κουδούνας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην...

Κατερίνα Παπασεβαστού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Παπασεβαστού, γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Έζησε ως τα δεκαοχτώ της χρόνια στο χωριό των γονιών της, που ονομάζεται Κέφαλος και βρίσκεται στο νησί της Κω.
Στην πορεία βρέθηκε για λόγους σπουδών στην Κρήτη, όπου μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται ως βρεφονηπιοκόμος, σε ένα κέντρο προσχολικής αγωγής. Με απεριόριστη αγάπη και σεβασμό προς
το παιδικό βιβλίο, αποφάσισε να προχωρήσει στη γραφή παραμυθιών.
Θυμάται παιδί, ακόμα τον εαυτό της, να προσπαθεί να αποτυπώσει κάθε συναίσθημα στο χαρτί. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε, πως διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακόμα και σκόρπιες σκέψεις,
σε βοηθούν να καταλάβεις καλύτερα, ό,τι το μυαλό κρύβει μέσα του αποδομημένα.

Δείτε το βιβλίο: Ένα μαϊμουδάκι, όχι σαν όλα τ’ άλλα – Μια ιστορία για τη δύναμη της διαφορετικότητας και της αγάπης

Κατερίνα Παπασεβαστού

Η Κατερίνα Παπασεβαστού, γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Έζησε ως τα δεκαοχτώ...

Papageorgiou

Δήμητρα Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Παπαγεωργίου είναι εκπαιδευτικός, καθηγήτρια αγγλικών, από τη Λαμία. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κεφαλονιά. Αγαπάει τα παιδιά και της αρέσει να διαβάζει παιδικές ιστορίες, αφού αυτές κρύβουν μέσα τους τις μεγαλύτερες αλήθειες και τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Το «Όνειρα, μυστικά και ευχές» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Όνειρα, μυστικά και ευχές

Δήμητρα Παπαγεωργίου

Η Δήμητρα Παπαγεωργίου είναι εκπαιδευτικός, καθηγήτρια αγγλικών, από τη Λαμία....

Arxitektonidou-1

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων. Ποίημά της με τίτλο «Η Δίκη» έχει δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Μουσών Μέλαθρον», ενώ για το ποίημά της «Απανταχού Ελληνισμός» το οποίο περιλαμβάνεται στην Ανθολογία Ζ΄ Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Αμφικτιονίας Ελληνισμού έχει λάβει Τιμής Ένεκεν και Έπαινο.

Παράλληλα διηγήματά της με τίτλο «Ο μικρός κυρ Χαράλαμπος» και «Η Δικαίωση» έχουν εκδοθεί στην «Ανθολογία πεζού λόγου» του συλλόγου Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα της έχει απονείμει Τιμής Ένεκεν για τη συμμετοχή της στον 150 Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου. Αργότερα έγινε και μέλος του Συλλόγου, όπου και παραμένει ως τώρα. Πέραν των παραπάνω έχει συμμετάσχει και ως ομιλήτρια στην επιστημονική διημερίδα νέων με θέμα: «Ο κόσμος μας στη θεωρία του χρόνου», αναπτύσσοντας το θέμα περί των δικαιωμάτων των ανήλικων παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Ο καθηγητής

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο...

Eleni Apidopoulou

Ελένη Απιδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξειδικεύτηκε στη Νοηματική Γλώσσα και πιστοποιήθηκε στη Γραφή Braille. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση της Σημειωτικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ακολούθησαν σπουδές στο Marketing-Επικοινωνία και εξειδίκευση στο Coaching του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένας από τους βασικούς άξονες της ζωής της είναι η δημιουργία και η γραφή ιστοριών.

Πιστεύει στη δύναμη της ομάδας, αγαπά να βοηθά τους ανθρώπους και να υποστηρίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Έχει πάθος με τον τομέα της επικοινωνίας και αναζητά συνεχώς καινούρια δημιουργικά μονοπάτια. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την εμπειρία της ως στέλεχος πολυεθνικών, βοηθάει και ενισχύει άτομα και επιχειρήσεις σε θέματα εμψύχωσης, δημιουργίας ομάδας και καινοτομίας.

Δείτε το βιβλίο: Το puzzle των βιωματικών δραστηριοτήτων

Η Τουλίπα και οι περιπέτειες στη Μαγική Αυλή

Ελένη Απιδοπούλου

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα. Ξεκίνησε τις...

Ελένη Μαυρομάτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο Γάζωρο Σερρών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη λογιστική και πλέον είναι μητέρα ενός αγοριού. Η ενασχόληση της με τη συγγραφή ξεκίνησε με αφορμή την εσωτερική της επιθυμία να εξελίσσεται διαρκώς μαθαίνοντας και αποκτώντας γνώσεις. Βασικός της στόχος για όλα αυτά είναι μέσω της προσωπικής της ανέλιξης να γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο Επιστολές προς εραστές

Ελένη Μαυρομάτη

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο...

Μissy Merida

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο στο Μissy Merida. Ονειροβατεί από τότε που θυμάται τον εαυτό της, έτσι και έπεισε τον εαυτό της πως μπορεί να ζωγραφίζει όλα εκείνα που αισθάνεται. Ζει στην Αθήνα, είναι αυτοδίδακτη εικονογράφος, μητέρα, σύζυγος και σκυλομαμά. Πιστεύει στους μονόκερους και συλλέγει ουράνια τόξα, ηχογραφεί τυχαία γέλια και ελπίζει πως μια μέρα δε θα χρειάζεται να παλεύουμε πια για τα αυτονόητα.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Μissy Merida

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο...

Papadopoulou Maria

Μαρία Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης με κύρια μέσα έκφρασης τη ζωγραφική, τη βιντεοτέχνη και τη δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τέχνη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στην παιδαγωγική από το Roma TRE και το Ε.Α.Π. Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης με κύρια μέσα έκφρασης...

Agathos

Σπύρος Αγάθος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Από μικρός ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό σε αγωνίσματα αντοχής και τα τελευταία χρόνια με το άθλημα των υπέρ αποστάσεων. Εκτός από τον αθλητισμό στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική, μέλος της ΕΙΚΕ (Eικαστικής Kερκυραϊκής Ένωσης) και τη μουσική.

Δείτε το Βιβλίο: Πυρφόρος οπλίτης

Σπύρος Αγάθος

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην...

Pappa

Άννα Δ. Παππά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.

Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!

Το Blog μου: pappanna.wordpress.com

Δείτε τα βιβλία:

Μαθαίνοντας πως να μαθαίνω

Ο αληθινός δάσκαλος

Άννα Δ. Παππά

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια...

Galanis

Παναγιώτης Γαλάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης (Πάνος) Γαλάνης είναι Δικηγόρος/Νομικός Σύμβουλος και Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ (επί ανακηρύξει) από την οποία απέκτησε με άριστα πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΔΕ) στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος, ενώ διαθέτει και πτυχίο Τμ. Ψυχολογίας ΕΚΠΑ.
Ασχολείται με νομική συμβουλευτική και υποθέσεις Δικαίου Περιβάλλοντος, Πολεοδομικού Δικαίου, αλλά και εν γένει Διοικητικού και Αστικού Δικαίου. Δικηγορεί στη Λαμία, αλλά και την Αθήνα.
Έχει συγγράψει 4 επιστημονικά συγγράμματα και πληθώρα μελετών στα περιοδικά των εκδ. Νομικής Βιβλιοθήκης και Σάκκουλα.
Είναι επιμορφωτής ενηλίκων, εισηγούμενος σεμινάρια του κλάδου του (λ.χ. στο Ίδρυμα Τσάτσου και σε άλλους φορείς).
Πιστεύει στη διεπιστημονικότητα, που αίρει τους κλαδικούς περιορισμούς και επιβάλλει θέαση κάθε θεωρίας υπό το πρίσμα των πορισμάτων των λοιπών επιστημών.

Mail: panagiotisgln@gmail.com

Δείτε τα βιβλία:

Σύστημα ποινικού δικαίου. Θέματα ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου

Νομοθεσία καλλυντικών προϊόντων

Σύγχρονες προσεγγίσεις στο δίκαιο του περιβάλλοντος

Υποτελείς και ανυπότακτοι

Παναγιώτης Γαλάνης

Ο Παναγιώτης (Πάνος) Γαλάνης είναι Δικηγόρος/Νομικός Σύμβουλος και Διδάκτωρ Νομικής...

Triantafyllou A. Maria

Μαρία Α. Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Τριανταφύλλου του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει έως και σήμερα. Σπούδασε διακόσμηση εσωτερικού χώρου και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη φύλαξη παιδιών τα οποία και αγαπά πολύ.
Γράφει στίχους για μουσική καθώς και παιδικά ποιηματάκια. Συμμετέχει στις συλλογές Ελληνικού παραμυθιού: “Στην ανέμη τυλιγμένη”, με το παραμύθι “Το μυστικό”, και “ Δώσε κλώτσο να γυρίσει” με τα παραμύθια “Τα χρυσά μαλλιά “ και “Το σπιτάκι της μάγισσας”, των εκδόσεων “Συμπαντικές διαδρομές”.

Δείτε το βιβλίο: H Kοραλλένια, το φεγγάρι και το μαγεμένο τραγούδι

Μαρία Α. Τριανταφύλλου

Η Μαρία Τριανταφύλλου του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966...

Mpimpiri

Ελένη Μπιμπίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια παρακολούθησα ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Έξετερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε διαφορετικά δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα. Τα βιώματά μου από τον χώρο καταγράφονται στο βιβλίο «Ακούει κανείς; Ειδική Αγωγή: Αγώνες και αγωνίες πίσω από την πόρτα», Εκδόσεις Έναστρον. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ασχολούμαι και με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η εργασία μου σε διαφορετικά πλαίσια με άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων και εθνικοτήτων, τυπικής ανάπτυξης ή με ειδικές ανάγκες, με εφοδιάζει με πλούσιες εμπειρίες που αποτυπώνονται στα βιβλία μου.

Δείτε τα βιβλία: Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα
Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ελένη Μπιμπίρη

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά...

Tsinikopoulos

Δημήτριος Τσινικόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ποιητής, ερευνητής, δοκιμιογράφος και διηγηματογράφος. Σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές εδώ και στο εξωτερικό. Έγραψε και δημοσίευσε δεκάδες δοκίμια, άρθρα και μελετήματα φιλολογικού, ιστορικού και μεταφυσικού περιε-χομένου.
Μέχρι σήμερα εξέδωσε 23 βιβλία, ανάμεσα στα οποία και έξι ποιητικές συλλογές. Δοκίμια, ποιήματα και βιβλία του μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες. Έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες και έχει δώσει διαλέξεις σε λογοτεχνικά, επιστημονικά και μεταφυσικά θέματα. Επίσης συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Κατά καιρούς αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο. Είναι συνεργάτης σε πολλά περιοδικά λόγου και τέχνης. Μέρος του έργου του προβλήθηκε από τον τύπο και την τηλεόραση, αλλά ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του παραμένει ακόμα αδημοσίευτο. Είναι τακτικό μέλος σημαντικών λογοτεχνικών και επιστημονικών σωματείων.

Δείτε τα βιβλία:

Ο άνθρωπος της σκιάς

Οι πνευματικοί πατέρες του Νίκου Καζαντζάκη

Dawkins VS Ιησούς

Terra Amata

Πιόνια στη σκακιέρα του έρωτα

Ο Αντίχριστος του Νίτσε και ο αντιχριστιανισμός του

Δημήτριος Τσινικόπουλος

Ο Δημήτρης Τσινικόπουλος είναι ποιητής, ερευνητής, δοκιμιογράφος και διηγηματογράφος. Σπούδασε...

Paliouras

Αριστείδης Παλιούρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την Επιστήμη των Υπολογιστών από το 1989 και είναι καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 14 χρόνια. Ασχολείται με την εκπαιδευτική ρομποτική από το 2010 και συμμετέχει κάθε χρόνο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε όλες τις κατηγορίες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2011 – 2015) είναι υποδιευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αρτέμιδος.
Από το 2011 (έως σήμερα 2015) είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και έχει συμμετάσχει ενεργά στα εξής έργα:
1.Ανάπτυξη ψηφιακού διαδραστικού υλικού, ψηφιακή διαμόρφωση και εμπλουτισμός σχολικών βιβλίων.
2.Πιστοποίηση Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ.
Μερικά από τα μαθησιακά αντικείμενα που έχει αναπτύξει στα πλαίσια της συνεργασίας του με το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» είναι:
1.Προγραμματίζω με τις εντολές ΧΡΩΜΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ
2.Δομή επανάληψης “για πάντα” στο Scratch
3.Δημιουργία παιχνιδιού (Λαβύρινθος) στο Scratch 2
4.Εννοιολογική Χαρτογράφηση
5.Δημιουργώντας διαδικασίες με την EasyLogo
6.Γάτα και τυράκι (Μαθαίνω να προγραμματίζω)
7.Ιεραρχικά δομημένες διαδικασίες με την EasyLogo
8.Η εντολή “Επανάλαβε” στο Scratch
Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία του εκπαιδευτικού λογισμικού e-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ( www.adlnet.gr ).
Βιβλία του που έχουν εκδοθεί:
Μάθετε το ελληνικό Office 2003 : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Μάθετε τα ελληνικά Windows XP : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Εκπαιδευτική Ρομποτική – Σενάρια διδασκαλίας
Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Δείτε τα βιβλία:

Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Ανακαλύψτε το Scratch 2.0

Αριστείδης Παλιούρας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του...

Athanasiadou

Μίνα Αθανασιάδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην πόλη αυτήν όλα τα μαθητικά της χρόνια, μέχρι να φύγει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μέχρι τώρα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας ως φυσικοθεραπεύτρια και στη συνέχεια ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά από παιδαγωγικές σπουδές.

Έχει κάνει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής από τα οποία γεννήθηκε η πρώτη συγγραφική της απόπειρα με τη συμμετοχή της στο βιβλίο: «Τα ορυχεία της γραφής», εκδόσεις: συν ΠΛΟΚΕΣ, όπου γράφει κείμενά της.

Εκτός από την γραφή όμως, εκφράζεται και μέσω της ζωγραφικής. Μαθήτευσε σε αξιόλογους ζωγράφους μαθαίνοντας διάφορες τεχνικές. Έχει δημιουργήσει αρκετούς πίνακες και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η ανάγκη της ενασχόλησης της με την ποίηση ξεκίνησε από την εφηβεία, όπου ένας χείμαρρος συναισθημάτων και εμπειριών έβρισκε διέξοδο μέσω των ποιημάτων. Σήμερα στη σωματική της ωριμότητα, και θέλει να πιστεύει και πνευματική, προέκυψε πάλι η ανάγκη έκφρασής της μέσω της ποίησης. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Στοχασμοί ψυχής».

Δείτε το βιβλίο: Στοχασμοί ψυχής

Μίνα Αθανασιάδου

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην...

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την Καστοριά η Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη, είναι παντρεµένη µε τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Βασίλειο Παµπουκίδη και έχουν µία κόρη.
Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, µεταπτυχιακός Κοινωνικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και πτυχιούχος της Νοµικής Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς.
Εκλεγµένο µέλος στην Πανελλήνια Οµοσπονδία ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βραβευµένη από την UNESCO για το µήνυµα ζωής που µεταφέρει µέσω του πολιτισµού.

Δείτε τα βιβλία:

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την...

Pantoleon

Ηλιάνα Παντολέων

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ειδίκευσης στην κλινική ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ζει και εργάζεται στην Αμερική, στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, ως πιστοποιημένη ψυχολόγος, σε μια μια κλινική διάγνωσης και ψυχοθεραπείας. Διαθέτει κλινική εμπειρία με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο από ιδιωτική πρακτική όσο και από συνεργασία με δημόσιους φορείς. Παράλληλα με την άσκηση κλινικού έργου, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών.
«Θεωρώ πως το παραμύθι είναι ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος με σπουδαίες ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες χάρη στη γλώσσα των συμβόλων που χρησιμοποιεί. Αποτελεί την πιο απλή και γνήσια προσέγγιση των ασυνείδητων λειτουργιών που επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και για αυτό προσφέρει σημαντικό υλικό στην ψυχοθεραπεία παιδιών, παρόμοιο με αυτό των ονείρων στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων».

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες τριών φίλων

Ηλιάνα Παντολέων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου...

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στην ανωτέρα σχολή ηλεκτρονικών και στη διοίκηση Επιχειρήσεων.

Υπηρέτησε, για σαράντα δύο μήνες, ως έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού στα σύνορα της χώρας, με την ειδικότητα του αξιωματικού διαβιβάσεων. Ήταν ο αξιωματικός επιφυλακής της μοίρας του, την ημέρα της γενικής επιστράτευσης και της απόβασης των Τούρκων στην Κύπρο το 1974.

Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και στις ασφάλειες ζωής με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις και πρωτιές που του πρόσφεραν ως μπόνους, ένδεκα ταξίδια σε τρεις ηπείρους. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολήθηκε με τις κτηματομεσιτικές εργασίες. Στη διάρκεια της καριέρας του, παρακολουθούσε αδιάκοπα εκπαιδευτικά σεμινάρια στις πωλήσεις.

Σ’ όλη του τη ζωή ασχολούνταν με το γράψιμο και το διάβασμα, με μια σκέψη μόνο στο μυαλό. Να γράψει κάποτε ένα βιβλίο. Ώσπου τελικά είδε τ’ όνειρό του να πραγματοποιείται.

Δείτε το βιβλίο: Φωνές από το παρελθόν

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο...

Tsilikidis

Ευθύμης Τσιλικίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, του Διδασκαλείου «Δημήτρης Γληνός» της ίδιας σχολής, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και του μεταπτυχιακού του προγράμματος στην κατεύθυνση της Πολιτικής Θεωρίας και Φιλοσοφίας. Εργάζεται από το 1994 στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2011 διαμένει με τη σύζυγο και τις δύο τους κόρες στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Δείτε το βιβλίο: Η παιδεία του πολίτη στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Ευθύμης Τσιλικίδης

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος...

Άννα Αγγελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Αγγελάκη είναι συνιδιοκτήτρια εταιρείας κατασκευής και υποστήριξης ιστοσελίδων που έχει βραβευτεί στον 1ο Διαγωνισμός Καινοτομίας στην χρήση τεχνολογιών διαδικτύου αλλά και επί δυο συνεχόμενα έτη ( 2021 και 2022) η εταιρεία της έχει αναδειχθεί στις κορυφαίες εταιρείες του χώρου βάσει της προτίμησης των χρηστών. Είναι διδάσκουσα από το 2020 στο elearning του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα τμήματα web designer / developer και cyber security και ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων

Δείτε τα βιβλία:

ΟpenCart

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του Google

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress 5 – Εισαγωγή στον Gutenberg

GDPR: Εξεταστέα ύλη για Data Protection Officer

Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Άννα Αγγελάκη

Η Άννα Αγγελάκη είναι συνιδιοκτήτρια εταιρείας κατασκευής και υποστήριξης ιστοσελίδων...