Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Γιάννης Α. Ταχόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Α. Ταχόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με ειδίκευση στη βυζαντινή ιστορία. Άλλα βιβλία του: Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του Νεοθωμανισμού (2012). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά (Σημειώσεις, Νέος Ερμής ο Λόγιος).

Δείτε το βιβλίο: Όψεις θρησκευτικής βίας στην Πρωτοβυζαντινή Αίγυπτο

Γιάννης Α. Ταχόπουλος

Ο Γιάννης Α. Ταχόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού...

Ioannidou

Μαρία Ιωαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών μου σπουδών, περιπλανήθηκα για λίγα χρόνια στο χώρο διαφόρων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, παρακολουθώντας βιωματικά σεμινάρια και ομάδες, ταυτόχρονα με τη δουλειά μου σε χώρους ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς οργανισμούς (κέντρα και σχολεία ειδικής αγωγής, δημοτικά σχολεία, συμβουλευτικά κέντρα και ευρωπαϊκά προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Ο «έρωτας» ήρθε μόλις γνώρισα την Ψυχοθεραπεία Gestalt. Ολοκλήρωσα το βασικό 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια, παρακολουθώντας κύκλους εκπαιδεύσεων, εξειδικευμένα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό απέκτησα επιπλέον εξειδίκευση στις παρεμβάσεις σε παιδιά εφήβους και οικογένειες.

Τα τελευταία χρόνια πέρα από την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχοθεραπευτή ως ελεύθερη επαγγελματίας δουλεύοντας κυρίως με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, συμμετέχω στη διεύθυνση του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου με την επωνυμία G.I.F.T. (Gestalt Institute For Therapy) διοργανώνοντας βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Ψυχοθεραπεία Gestalt και τις εφαρμογές της. Ταυτόχρονα συμμετέχω σε όργανα – επιτροπές της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

http://www.child-therapy.gr/

 

Μαρία Ιωαννίδου

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης....

Γιατρωμανωλάκη Φαίδρα

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε το 2001. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και αμέσως μετά τις σπουδές της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το Μάρτιο του 2022 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα Δημόσιας και Κοινοτικής υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Περιβαλλοντική επικοινωνία και προαγωγή υγείας». Τα τελευταία 17 χρόνια εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος. Η αγάπη της για το παιδικό βιβλίο υπήρχε πάντα έντονη από τα πρώτα της παιδικά χρόνια. Είναι μητέρα δύο αγοριών και της αρέσει να εισβάλλει στην παιδική σκέψη και τα συναισθήματά τους μέσα από τη δημιουργική αφήγηση παραμυθιών. Ένας ενήλικας θεωρεί ότι οφείλει πρωτίστως να γίνει κι εκείνος παιδί για να καταφέρει να νιώσει και να αγαπήσει τον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου! Τα αγόρια της, πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης για μια καλή ιδέα. Αυτή είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με την ελπίδα να αποτελέσει την αφετηρία για μια δημιουργική συγγραφική συνέχεια.

Δείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε...

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει παιδί. Οι γονείς του είχαν μια όμορφη σύζευξη. Η Αναστασία, από τη Μικρά Ασία κι ο Νικόλαος από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Τα σχολεία της καρδιάς του ήταν το 25ο Δημοτικό Σχολείο και το εξατάξιο μεικτό Γυμνάσιο Τούμπας. Λάτρεψε τη Βιοχημεία και για χάρη της πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Τα σκαλοπάτια της σχολικής του ζωής ήταν και ο σταθμός του, μιας κι εκεί γνώρισε τη σύζυγό του Αθανασία και μαζί δημιούργησαν μια τρελή οικογένεια με τις δύο θυγατέρες του, Αναστασία κι Ευθυμία.
Η τέχνη της ζωγραφικής κι ο χρόνος που αφιερώνει σε αυτήν, είτε νοερά είτε πραγματικά, είναι μια διαρκής κορνίζα, που από μικρή ηλικία φωτίζει όλες τις πτυχές της ζωής του.
Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη- τουλάχιστον ως τώρα!

Δείτε το βιβλίο: Το 25ο γράμμα της ΑΒ

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει...

Mpimpiri

Ελένη Μπιμπίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια παρακολούθησα ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Έξετερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε διαφορετικά δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα. Τα βιώματά μου από τον χώρο καταγράφονται στο βιβλίο «Ακούει κανείς; Ειδική Αγωγή: Αγώνες και αγωνίες πίσω από την πόρτα», Εκδόσεις Έναστρον. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ασχολούμαι και με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η εργασία μου σε διαφορετικά πλαίσια με άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων και εθνικοτήτων, τυπικής ανάπτυξης ή με ειδικές ανάγκες, με εφοδιάζει με πλούσιες εμπειρίες που αποτυπώνονται στα βιβλία μου.

Δείτε τα βιβλία: Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα
Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ελένη Μπιμπίρη

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά...

Sboliantopoulou

Μαρία Σβολιαντοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Σβολιαντοπούλου, είναι ψυχολογος και γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Μιλάει 2 ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά.
Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Ψυχολογίας για τη θεωρητική και την ερευνητική της πορεία, καθώς και με έπαινο την ερευνητική της διατριβή με θέμα «Ψυχική ασθένεια και κοινωνικός αποκλεισμός».
Από τα 17 της χρόνια εργάζεται εθελοντικά ως ψυχολόγος σε οργανισμούς που ασχολούνται με την ειδική αγωγή, την παιδική κακοποίηση, τον παιδικό καρκίνο και σε ψυχιατρικά ιδρύματα.
Στη συνέχεια, εξιδεικεύτηκε στην προπονητική συμβουλευτική ψυχολογία. Σήμερα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια συμβουλευτικής ψυχολογίας με εξειδίκευση στη γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.
Από το 2016 εργάζεται παράλληλα και ως υπεύθυνη μάρκετινγκ και πωλήσεων της τοπικής εταιρίας καλλυντικών με βάση το ελαιόλαδο Princelia Cosmetics.
Το 2015 μας παρουσίασε την πρώτη της ερασιτεχνική ταινία με τίτλο ‘’Οι μάσκες που βραδιάζουν το πρωί’’, η οποία αφορά την ψυχική νόσο και το στιγματισμό της. Στόχος της μέσα από αυτή την προσπάθεια ήταν να δώσει δύναμη άλλα και να επιβραβεύσει όσους πάσχουν ή έπασχαν από κάποιο είδος ψυχικής ασθένειας, καθώς και να απενοχοποιήσει τον όρο της.
Προχωρώντας, δημιουργεί τη δεύτερη κατά σειρά ταινία με τίτλο «Για Θύμισε μου’’. Η νέα ταινία αφορά στη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά βασίζεται κυρίως στους περιθάλποντες των ατόμων και το πώς βιώνουν την επίπονη αυτή διαδικασία και οι ίδιοι μαζί με τους νοσούντες. Η ιδέα προήλθε μέσα από προσωπικό της βίωμα και μέσα από αυτό θέλει να παρουσιάσει και συγχρόνως να επιβραβεύσει τον αγώνα των φροντιστών. Μέσα από τον ρόλο του παραγωγού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη η Μαρία Σβολιαντοπούλου κάνει ακόμα μια προσπάθεια να ενημερώσει το κοινό και να τους προτρέψει να οικειοποιηθούν και να εξοικειωθούν με τη νόσο. Η ταινία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές, έκανε πρεμιέρα στην Κρήτη τον Οκτώβριο και προβάλλεται ήδη σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία. Το επόμενο διάστημα θα προβληθεί και στο εξωτερικό!
Το χρυσόψαρο του κυρίου Αλτσχάιμερ είναι ένα παιδικό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους. Προσπαθεί να βάλει τον αναγνώστη να βιώσει αυτό το ταξίδι της νόσου μέσα από τα μάτια
ενός παιδιού, του Παύλου.

Δείτε το βιβλίο: Το χρυσόψαρο του κυρίου Αλτσχάιμερ

Μαρία Σβολιαντοπούλου

Η Μαρία Σβολιαντοπούλου, είναι ψυχολογος και γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης....

Πρωτόγερου Ελευθερία

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Εικαστικών και Εφαρµοσµένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές συµµετοχές σε οµαδικές εκθέσεις και µία ατοµική. Της αρέσει να διαβάζει παιδικά βιβλία στην οκτάχρονη κόρη της και ασχολείται και η ίδια µε την εικονογράφηση.

Δείτε το βιβλίο: Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Πρωτόγερου Ελευθερία

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται...

Χριστίνα Τουρλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη, ένα χωριό κοντά στη Λαμία. Κατέχει πτυχίο στη Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Από μικρή ηλικία, εκδηλώνει την αγάπη της για τη ζωγραφική και πειραματίζεται με ξυλομπογιές και τέμπερες στο χαρτί και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον ψηφιακό σχεδιασμό.
Η ενασχόληση και το ενδιαφέρον της για το αντικείμενο καταφέρνει να ενσωματώσει αυτήν την πολυποίκιλη εμπειρία στην εικονογράφηση, δημιουργώντας έργα που ενώνουν την οπτική
με τη λογοτεχνική έκφραση.
Πέρα από την τέχνη, στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να παρακολουθεί κινηματογραφικά έργα και να ταξιδεύει, αποκτώντας νέες εμπειρίες ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Ένα μαϊμουδάκι, όχι σαν όλα τ’ άλλα – Μια ιστορία για τη δύναμη της διαφορετικότητας και της αγάπης

Χριστίνα Τουρλάκη

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη,...

Aygoustatou

Έλενα Αυγουστάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της χρόνια τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ποίησης, για το ποίημα της «Έρημη, γενναία εργατιά», το οποίο δημοσιεύτηκε στον 19ο τόμο του φιλολογικού βιβλίου «Κυμοθόη». Το 2018, εξέδωσε το δυστοπικό μυθιστόρημα «Δεν θα χαθούμε», το οποίο κυλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή. Με το διήγημά της «Ο χειμώνας είναι συναίσθημα», συμμετέχει στη δυστοπική ανθολογία «Μετά το τέλος, η ζωή μετά την αποκάλυψη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Με το διήγημά της «Σαλιγκάρια και Σκουλήκια», συμμετέχει στην ανθολογία φαντασίας «Οι θρύλοι του σύμπαντος IX», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Δείτε το βιβλίο Το παιδί της τσουλήθρας

Έλενα Αυγουστάτου

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της...

Anagnostou

Σταμάτης Αναγνώστου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Σταμάτης Αναγνώστου γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Ανήσυχο πνεύμα και δημιουργικό από μικρός. Στις λέξεις ποτέ δεν ήταν καλός. Όλος ο κόσμος του μια εικόνα.
Έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια ελεύθερου, γραμμικού και ηλεκτρονικού σχεδίου.
Με το παραμύθι “Η Mάγια και τα χαμένα πεταλουδογράμματα” κάνει τα πρώτα του βήματα στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο: Η Μάγια κα τα χαμένα πεταλουδογράμματα

Σταμάτης Αναγνώστου

Ο Σταμάτης Αναγνώστου γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Ανήσυχο πνεύμα...

Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε με τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, την εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία και την παρασκευή φυτικών προϊόντων περιποίησης. Παράλληλα καλλιεργεί λαχανικά και βότανα φυσικής καλλιέργειας. Εξερευνά την υγιεινή διατροφή στην παραδοσιακή ελληνική και ιαπωνική κουζίνα, στη χορτοφαγία, στη μακροβιοτική και στα ωμοφαγικά γλυκά.
Το 2019 επισκέπτεται τη χώρα των Ιαπώνων φίλων της. Η αισθητική, η κουλτούρα και η υπέροχη κουζίνα τους μεταφέρεται πλέον στο σπίτι της, σε μια καθημερινή γευστική και όχι μόνο, απόλαυση.

Δείτε το βιβλίο —>Σπιτικές Ιαπωνικές συνταγές

 

Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε...

PILLOWFIGHTS

pillowfights.gr

Κατηγορία: Συγγραφέας

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα -Νοέμβριος 2019- έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του περισσότερα από 25.000 άρθρα υπογεγραμμένα από περισσότερους από 500 αρθρογράφους. Πρόκειται για το πρώτο και διαχρονικά δημοφιλέστερο ελληνικό portal που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις με στόχευση τον έρωτα. Με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και χωρίς καθόλου φόβο έκθεσης οι pillowfighters μεταφέρουν στα κείμενά τους όλα όσα συζητούν  οι παρέες, από νωρίς τ’ απόγευμα ως τα ξημερώματα.

Εκτός απ’ την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, πρωτογενή κι αποκλειστικά άρθρα δημοσιεύονται και στην αγγλική έκδοση από αρθρογράφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη (http://pillowfights.co.uk)

Το ραδιόφωνο του pillowfights εκπέμπει μουσικές του κόσμου και συχνά πυκνά τις πρώτες ώρες της ημέρας οι παραγωγοί του εμφανίζονται στα μικρόφωνα «άτακτα εκτάκτως» για μια άμεση επικοινωνία με ακροατές και αναγνώστες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της σελίδας μπορείτε να βρείτε πλήθος eBook που αφορούν τις σχέσεις, την ψυχολογία και την αυτοβελτίωση, γραμμένα απ’ τους αρθρογράφους της ομάδας, που μπορείτε να τα κατεβάσετε σ’ όλες τις συσκευές σας.

Το “Τreat him like a fling” πρωτοκυκλοφόρησε σε hardcopy έκδοση το 2017 μέσω του pillowfights και επανακυκλοφορεί τώρα,  σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δεκατέσσερις γυναίκες κι ένας άντρας υπογράφουν.

Κατερίνα Κεχαγιά:

Ψυχαναγκαστική και παρατηρητική, αναπόφευκτα θα έβρισκε παρηγοριά στη γραφή.
Σπούδασε Δημοσιογραφία, αν και πιστεύει φανατικά ότι η συγκεκριμένη δε διδάσκεται σε ψυχρές αίθουσες, μόνο για να ζήσει την εμπειρία της αποφοίτησης. Φωτογραφικές, σκηνοθετικές και εικαστικές απορίες, δεν ήταν παρά ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεται ότι στο τραγούδι είναι εξαιρετικά ατάλαντη. Λειτουργεί και ζει αποδοτικότερα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, επιμένει ότι τα σπίτια φτιάχτηκαν για να τα γεμίζουμε με φίλους και ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά της ιστορίας. Έμαθε ν’ αγαπάει τον αδελφό της όταν την έκανε θεία, βγάζει νύχια αν της θίξεις τη Ρόδο και δε θα καταλάβει ποτέ όσους πριν πάνε για ύπνο αδειάζουν τον νεροχύτη τους. Πέρασε μ’ επιτυχία την κρίση των 30 και τώρα δηλώνει περήφανα 17 ετών.
Ιδίως όταν ερωτεύεται.

Μένια Ντελαβέγκα:

Κυκλοφορεί με ψευδώνυμα γιατί είναι τριπολική. Τρώει ό,τι δεν έχει τρίχωμα. Χόρτα, μακαρόνια και πτυχία δηλαδή. Το τελευταίο μόνο για να τα φάει ήταν, αφού τελικά μόνο με τη γραφή είχε δυσανεξία και παλεύει μήπως και τη χορτάσει. Βαλίτσες είναι ο υπότιτλός της. Το νόημα της ζωής της δεν το έχει βρει, γιατί το χάνει συνέχεια ανάμεσα στις λιχουδιές του τετράποδού της fling. Τσιγάρο μην της ζητήσεις μόνο, θα μαλώσετε. Ζήτα της όμως να σ’ αγαπήσει, είναι ακόμα κουτάβι, υπακούει σε βασικές εντολές. Ξεχνάει να βάψει την γκρίζα ρίζα στα μαλλιά της αλλά ποτέ δεν ξεχνάει να ζητάει συγνώμη και να λέει ευχαριστώ. Όπως, ευχαριστώ που με διαβάσατε ή που μπορώ να γράφω. Παλιά παπούτσια δεν έχω μη φοβάστε. Να φοβάστε μήπως τελικά δεν είμαι τριπολική και λέω αλήθεια.

Δήμητρα Λογοθέτη:

Φιλόδοξη και πεισματάρα. Τελειομανής ως αηδίας και γκρινιάρα όσο δεν πάει. Παλεύει πάντα με τις ανασφάλειές της και μάλλον δεν τα πάει και πολύ καλά. Φαντάζεται έναν κόσμο πολύ καλύτερο και κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της για να βοηθήσει όποιον έχει την ανάγκη της. Θα τη βρεις μόλις νυχτώσει σε μέρη με θέα τη θάλασσα να γράφει τα δικά της σε λευκές κόλλες μ’ ένα ποτήρι κρασί συντροφιά. Αυθόρμητη σε βαθμό υπερβολικό, κουβαλάει πολλές ευαισθησίες. Αγαπάει πολύ βαθιά και λατρεύει να μοιράζει χαμόγελα. Τα όνειρά της τρομάζουν και την ίδια.

Αναστασία Νάννου:

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Νομικής με σπουδές στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της, θα έλεγε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν παραιτείται
ποτέ. Γνήσια Κριός. Βλέπει μια χαραγματιά φωτός σε κάθε σκοτεινή πτυχή της ζωής. Μικροσκοπική φαινομενικά, αλλά βαθιά συναισθηματική. Άνθρωπος με νεύρο και νεύρα, με λυρισμό και τραμπουκισμό. Από χόμπι εξολοθρεύει τα μπρελόκ της.

Αλίκη Αμπατζή:

Βέρα Σαλονικιά, εν δυνάμει φιλόλογος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λάτρης της λογοτεχνίας, προσπαθεί να μοιάσει έστω και λίγο σε ό,τι θαυμάζει εξ αποστάσεως. Με την πένα για οδηγό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρθρογραφίας. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν σπουδές επάνω στον τομέα της κλασικής μουσικής και μακροχρόνια ενασχόληση με τις καλές τέχνες, κατά το κοινώς λεγόμενον: του γιατρού. Με την κιθάρα στο ένα χέρι και το μελάνι στο άλλο, αυτοβαφτίζεται φιλόλογος, κρίνει αυστηρά, αγαπά μέχρι αηδίας και ξανά απ’ την αρχή.

Έλλη Πράντζου:

Από σπουδές την κέρδισε η υποκριτική κι έτσι ούσα ηθοποιός «επιβιώνει από σύμπτωση». Καταδικασμένη να αφυπνίζεται από οτιδήποτε καλλιτεχνικό, χάνεται ανάμεσα σε δύο κόσμους προτιμώντας τον δικό της. Ασχολείται με τη φωτογραφία, γράφει μετά μανίας για τα πάντα, διαβάζει ανελέητα, εκστασιάζεται με τη μουσική και σκιτσάρει όποτε την τρώει το χέρι της. Αν δεν είχε επιλέξει την Καλών Τεχνών, θα μπορούσε να είχε περάσει Ψυχολογία. Είναι εσωστρεφής, απροσάρμοστη και διχασμένη. Έχει: τάσεις φυγής. Δεν έχει: νορμάλ χιούμορ.

Ελίνα Ανδρεάδου: Πήρε πτυχίο με τα χίλια ζόρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παίζει και να το φαντάστηκε όμως. Αν τη ρωτήσεις σε τι είναι καλή θα πει «καλή φίλη». Δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Πιστεύει πως έχει χιούμορ, γούστο στις ταινίες και ότι ο σκύλος της την αγαπάει. Αν ισχύει το τελευταίο, όλα τ’ άλλα δεν έχουν σημασία. Αγαπημένο χρώμα: μαύρο. Αγαπημένο φαγητό: ντελίβερι. Αγαπημένος έρωτας: fling.

Nικολέττα Βασιλοπούλου:

Με δύο «ταυ» – μη γραφτεί λάθος, σκοτωθήκατε. Γράφει αφού δεν έγινε τελικά Ψυχολόγος μήπως έτσι βγάλει άκρη. Ελληνο-Αμερικανίδα, διχασμένη ανάμεσα σε δύο εθνικότητες, δύο χώρες και δύο γλώσσες, ξεκινά τις προτάσεις της στη μία γλώσσα, ενώ τις τελειώνει στην άλλη. Ονομάζει τo ξενύχτι «επιλεκτική αϋπνία». Εθισμένη στον καφέ, κι όχι, δε φταίει αυτό για τη μόνιμη νευρικότητά της. Μην της πεις ότι δεν μπορεί – θα μπορέσει μόνο και μόνο να σου αποδείξει το λάθος σου. Είρων, λογική και κυνική όσο δεν πάει, δεν πιστεύει στις συμπτώσεις αλλά, παραδόξως,
ακόμα πιστεύει ακράδαντα στο ένστικτο, τα όνειρα και τον έρωτα.

Γιοβάννα Κοντονικολάου:

Τη λένε Γιοβάννα Κοντονικολάου. Στα 25 πια, πτυχίο δεν έχει πάρει ακόμα και πολύ της τη δίνει, αλλά τις ώρες που έπρεπε να διαβάζει για το Πολυτεχνείο, εκείνη έγραφε γιατί δε γινόταν αλλιώς. Πεισματάρα δε θα την έλεγες, απλά δεν κάνει ποτέ της λάθη και δεν έχει ποτέ άδικο. Θυμώνει πολύ κι ανυπόφορα μα με τον ίδιο τρόπο αγαπάει κιόλας. Κυρίως το θέατρο, τα χαμόγελα, τον ύπνο, την κίτρινη τεκίλα, τη Θεσσαλονίκη κι εκείνον. Το δικό της fling που έγινε king.

Ειρήνη Μανουσαρίδου:

Φοιτήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά. Αγαπάει αυτήν την πόλη, κι ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της. Λέει λίγα, κάνει πολλά και γράφει ακόμη περισσότερα. Κυκλοθυμική, γκρινιάρα κι ανήσυχη – εν ολίγοις λαχείο για τον ανδρικό πληθυσμό εκεί έξω. Στόχος της; Ο τίτλος του βιβλίου που κρατάς και η εφαρμογή όλων όσων θα διαβάσεις.

Φρόσω Μαγκαφοπούλου:

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η ταυτότητά της λέει καθηγήτρια, η καρδιά της δηλώνει καλλιτέχνις, μα η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Είναι ένας απλός άνθρωπος με παρανοϊκά σύνθετη υπόσταση που το μόνο που θέλει είναι να ταξιδεύει, να γράφει, να φωτογραφίζει και να επικοινωνεί, εκτός δηλαδή από τις ώρες που θέλει να την αφήνουν στην ησυχία της. Αγαπάει τα τετράποδα περισσότερο από τα δίποδα, τρώει πολύ κι αγαπιέται εύκολα παρά τις μύριες ιδιοτροπίες της• ρώτα όσους τόλμησαν να δουν πέρα από το σηκωμένο της φρύδι.

Εβίτα Λυκούδη:

Ανήσυχο πνεύμα με τάσεις φυγής κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Από το ενιαίο σχολείο στο πειραματικό, από τα αγγλικά στα γερμανικά, από την Αθήνα στη Βοστώνη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Southern New Hampshire University, από τις τεχνοκρατικές σπουδές στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κεφαλλονίτικο ψάρι με πείσμα, εγωισμό, λατρεία και τρέλα σε ακαταμάχητο συνδυασμό. Η δημιουργία και η προσπάθεια θρέφουν τη ζωή της και η φράση που την χαρακτηρίζει είναι «Βαριέμαι να βαριέμαι!».

Ειρήνη Τρίγκα:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Πεισματάρα κι ανήσυχο πνεύμα από κούνια, ενθουσιάζεται και ελκύεται από οτιδήποτε της κινεί την περιέργεια. Ονειροπόλα μέχρι το κόκκαλο, κάποτε περίμενε τον πρίγκιπα πάνω στ’ άσπρο άλογο. Στα 33 της πλέον, επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα που τη θέλει παντρεμένη με πέντε παιδιά μιας κι έχει ήδη δυο ντουζίνες, καθώς τα τελευταία χρόνια διδάσκει τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη απ΄ την νοσηλευτική. Απόφοιτη νοσηλευτικής όταν αφήνει στην άκρη γάντια, θερμόμετρα και φλεβοκαθετήρες, γράφει για τον έρωτα.

Αλέξης Φαραντούρης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αθήνα, ζει στην Αθήνα. Εύχεται να είχαν συμβεί και τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε την οικονομία και τη διοίκηση αλλά τάξη δε νοεί να βάλει ούτε στη ζωή του, ούτε και στο πορτοφόλι του. Μέχρι τα 30 το μεγαλύτερο κείμενο που είχε γράψει ήταν η έκθεση στις πανελλήνιες. Ταξιδεύει συχνά, κοιμάται ελάχιστα, βαριέται εύκολα. Οι άνθρωποί του ο πλούτος του, η μηχανή του ο σύντροφός του, ο έρωτας η ουτοπία του.

Μαντάμ Σουσού:

Αθεράπευτα sexy, τρομερά γοητευτική και περίεργη μέχρι αηδίας. Στοιχεία εξωτικά αλλά και ντόπια χαρακτηρίζουν το ταμπεραμέντο της. Δεν μασάει τσίχλες. Ούτε τα λόγια της. Το βράδυ όταν είναι μόνη της τρώει όλο το ψυγείο. Όταν έχει παρέα, γιαούρτι.

pillowfights.gr

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα...

Polydoros

Γιώργος Πολύδωρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γεώργιος Πολύδωρος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής το 1962 και σπούδασε Μαθηματικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ενασχόλησή του στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπ/σης, δεν στάθηκε εμπόδιο να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές στην διδακτική μεθοδολογία στο ίδιο Πανεπιστήμιο και ακολούθως να αποκτήσει τον Μεταπτυχιακό τίτλο «Σπούδες στην Εκπαίδευση» από το ΕΑΠ.

Ζωντανό παράδειγμα της δια βίου μάθησης το διδακτορικό του στο ΠΤΔΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού στον τομέα Ειδικής παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Σήμερα είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ. Η συνεχής νοητική, πνευματική και συναισθηματική εξέλιξη είναι, για τον ίδιο, επιτακτική ανάγκη.

Εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ ως προσωπικό εκπαίδευσης και πρόσφατα ασχολήθηκε με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Ο καλύτερός μου φίλος

Γιώργος Πολύδωρος

Ο Γεώργιος Πολύδωρος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής το 1962 και...

Γεωργία Σκούρτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο που χρειάζεται να ειπωθεί για αυτήν.
Επειδή, όμως επιμένετε: Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και από τότε κρυώνει πολύ. Ωστόσο, το Κάτω Νευροκόπι το κουβαλάει πάντα στην καρδιά της για να τη ζεσταίνει.
Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της, λίγο αργά το θυμήθηκε να ξεκινήσει τη συγγραφή.
Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, αλλά θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένη αν είχε σπουδάσει γλωσσολογία ή ιατρική.
Είναι σύζυγος, αλλά όχι μητέρα. Εργάζεται εδώ και τριάντα χρόνια στον ΑΔΜΗΕ (πρώην κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού).
Αγαπάει πολύ τα ζώα και μέχρι σήμερα δεν έχει μισήσει κάποιον άνθρωπο.
Δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε δε θα είναι κι εύκολο να τη βρείτε, αν τύχαινε ποτέ να την αναζητήσετε…

Γεωργία Σκούρτη

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει...

Αθανασία Αντωνοπούλου

Αθανασία Αντωνοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη,
το 2002. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο ενασχόλησης με το πιάνο και την αρμονική σύνθεση. Ασχολείται με τη ζωγραφική από την παιδική ηλικία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών για τρία χρόνια. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της προς το ιαπωνικό στυλ ζωγραφικής (manga) έχει αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της τεχνικής της τα τελευταία χρόνια.

Το «Σ ’αγαπώ Μέχρι το Ουράνιο Τόξο» αποτελεί την πρώτη της εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αθανασία Αντωνοπούλου

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, το 2002. Είναι τριτοετής...

Paliouras

Αριστείδης Παλιούρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την Επιστήμη των Υπολογιστών από το 1989 και είναι καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 14 χρόνια. Ασχολείται με την εκπαιδευτική ρομποτική από το 2010 και συμμετέχει κάθε χρόνο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε όλες τις κατηγορίες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2011 – 2015) είναι υποδιευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αρτέμιδος.
Από το 2011 (έως σήμερα 2015) είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και έχει συμμετάσχει ενεργά στα εξής έργα:
1.Ανάπτυξη ψηφιακού διαδραστικού υλικού, ψηφιακή διαμόρφωση και εμπλουτισμός σχολικών βιβλίων.
2.Πιστοποίηση Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ.
Μερικά από τα μαθησιακά αντικείμενα που έχει αναπτύξει στα πλαίσια της συνεργασίας του με το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» είναι:
1.Προγραμματίζω με τις εντολές ΧΡΩΜΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ
2.Δομή επανάληψης “για πάντα” στο Scratch
3.Δημιουργία παιχνιδιού (Λαβύρινθος) στο Scratch 2
4.Εννοιολογική Χαρτογράφηση
5.Δημιουργώντας διαδικασίες με την EasyLogo
6.Γάτα και τυράκι (Μαθαίνω να προγραμματίζω)
7.Ιεραρχικά δομημένες διαδικασίες με την EasyLogo
8.Η εντολή “Επανάλαβε” στο Scratch
Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία του εκπαιδευτικού λογισμικού e-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ( www.adlnet.gr ).
Βιβλία του που έχουν εκδοθεί:
Μάθετε το ελληνικό Office 2003 : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Μάθετε τα ελληνικά Windows XP : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Εκπαιδευτική Ρομποτική – Σενάρια διδασκαλίας
Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Δείτε τα βιβλία:

Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Ανακαλύψτε το Scratch 2.0

Αριστείδης Παλιούρας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του...

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά τα προκλινικά στάδια. Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Νευροψυχολόγου και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την αποκατάσταση νοητικών διαταραχών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Δείτε το βιβλίο: Η μνήμη των ονομάτων – Γνωστική και κλινική νευροψυχολογική διερεύνηση

Κωνσταντίνος Κορμάς

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής...

Petouli

Αθηνά Πετούλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εικαστικό εργαστήρι στο νησί συνέχισα τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές. Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες), τη φωτογραφία, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κι έχω εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πιο πρόσφατα το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου, «Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη, καθώς επίσης και μια συλλογή ποιημάτων για παιδιά Δημοτικού της νηπιαγωγού Γιώτας Κοτσαύτη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο τον Δεκέμβριο του 2014 στον 59ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Η σελίδα μου στο facebook: Athina Petouli illustration / paintings for kids

Δείτε τα Βιβλία:

Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Η ευχή της Αστεράτης

Αθηνά Πετούλη

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα...

Dermentzis

Βασίλειος Δερμεντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα με την εκπαίδευση και τη δημιουργική γραφή. “Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων” είναι το πρώτο μου έργο που απευθύνεται σε παιδιά και βραβεύθηκε σε σχετικό διαγωνισμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Ο βασιλιάς που έκλεψε τη μαγεία των Χριστουγέννων

Βασίλειος Δερμεντζής

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα...

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Univ. Roma 3) και διδακτορικό στην Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Πόλης 19ου και 20ου αιώνα (Α.Π.Θ.). Η προσέγγισή του στα θέματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς βασίζεται στη συνθετική ανάλυση, την κριτική αποτίμηση και τη δημιουργική ερμηνεία των φαινομένων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα άρθρα σε συνέδρια και περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη μονογραφία για τον άξονα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην επιμέλεια δύο συλλογικών τόμων, ενώ έχει βραβευτεί για το θεωρητικό και μελετητικό-αρχιτεκτονικό του έργο. Διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα που σχετίζονται με την ιστορία αρχιτεκτονικής και την αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων και συνόλων.

Δείτε το βιβλίο: Οι προσφυγικοί συνοικισμοί της Φλώρινας

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση...

Mayrakis

Χαράλαμπος Μαυράκης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η μαμά του χάρηκε πολύ που τον πήρε αγκαλιά γιατί επιτέλους θα σταματούσε να φτιάχνει αόρατα σχεδιάκια που τη γαργαλούσαν μέσα στην κοιλιά της. Με το που μπουσούλησε, μουντζούρωσε με επιτυχία εκατόν τριάντα δύo βιβλία των γονιών του. Έργα εκείνης της εποχής εκτίθενται στο Μουσείο Μουντζούρας και Βρεφικής Τέχνης. Στο δημοτικό ζωγράφιζε στα τετράδια του περισσότερο από όσο έγραφε και όταν γέμιζε τα τετράδια, ζωγράφιζε σαν άτακτο παιδάκι στα θρανία. Από τότε,ζωγραφίζει όπου βρει και με όποιον τρόπο μπορεί.Στην άμμο με ξυλαράκια,στο πιάτο με το μελάνι της σιουπιάς, στο χαρτί κουζίνας με μισοτελειωμένα στυλό.Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα διαγαλαξιακές συλλογικές εκθέςεις ζωγραφικής και σε δύο χιλιάδες εκατόν έντεκα ατομικές,τόσο ατομικές που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος.Καμιά φορά τα σχέδια του το σκάνε και τρυπώνουν σε παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

Χαράλαμπος Μαυράκης

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η...

Μissy Merida

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο στο Μissy Merida. Ονειροβατεί από τότε που θυμάται τον εαυτό της, έτσι και έπεισε τον εαυτό της πως μπορεί να ζωγραφίζει όλα εκείνα που αισθάνεται. Ζει στην Αθήνα, είναι αυτοδίδακτη εικονογράφος, μητέρα, σύζυγος και σκυλομαμά. Πιστεύει στους μονόκερους και συλλέγει ουράνια τόξα, ηχογραφεί τυχαία γέλια και ελπίζει πως μια μέρα δε θα χρειάζεται να παλεύουμε πια για τα αυτονόητα.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Μissy Merida

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο...

Μαρίνα Καραβέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από την πόλη των Ιωαννίνων που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα και των δύο γονιών της. Αυτήν τη στιγμή είναι συνταξιούχος δημοσίου, μητέρα και γιαγιά. Στη ζωή της κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η επιθυμία της να είναι ελεύθερη, ανακατεμένη με όλους τους ανθρώπους, να παρατηρεί να συμμετέχει και να βιώνει όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Δραστηριοποιούμενη για χρόνια σε κοινωνικές οργανώσεις, κοινωφελή ιδρύματα και συλλόγους, αποκόμισε γνώσεις και πνευματικά οφέλη. Για ένα διάστημα της ζωής της αναμείχθηκε και με την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ τα ταξίδια της ανά τον κόσμο τη βοήθησαν να έρθει πιο κοντά στον άνθρωπο και στη φύση.

Δείτε το βιβλίο Ζωές Ανθρώπων

Μαρίνα Καραβέλλα

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από...

Amanatopoulou

Χριστίνα Αμανατοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Αμανατοπούλου είναι μουσικοπαιδαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση» από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πτυχιούχος Θεωρητικών Μουσικής και Μονωδίας. Σε όλες τις σπουδές της έλαβε τον βαθμό «Άριστα».

Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια με προφορικές εισηγήσεις και εργαστήρια και ως αρωγό μέλος στη διοργάνωση ετήσιων πρωτότυπων συναυλιών στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής αγωγής και εκπαίδευσης, μουσικής παραμυθιού, μουσικοθεραπείας, φυσικής αγωγής και ανάπτυξης των παιδιών.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός μουσικής στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει ψαλτική, φωνητική τεχνική και μονωδία.

Δείτε το βιβλίο: Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο

Χριστίνα Αμανατοπούλου

Η Χριστίνα Αμανατοπούλου είναι μουσικοπαιδαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών...

Aggelakoudi

Ράνια Αγγελακούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη στο Κρόναμπεργκ της Σουηδίας όπου και μοιράζει τον χρόνο της.
Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τόπους και ανθρώπους στα διάφορα ταξίδια της ανά τον κόσμο να ανταλλάξει απόψεις και να συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες για ό, τι αφορά τη ζωή τον άνθρωπο και τη Μητέρα Φύση που τόσο αγαπά.
Οι σπουδές της στην Αγγλική γλώσσα της έδωσαν την ευκαιρία και την προοπτική να μελετήσει και ξένους ποιητές όπου και αυτοί επηρέασαν τη σκέψη της.
Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικής και αφιερώνει τον χρόνο της στις δύο αγαπημένες της ασχολίες: τη ζωγραφική και κυρίως την ποίηση.
Συμμετείχε κατά καιρούς με έργα της σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά με πολύ ενθαρρυντικές κριτικές. Αυτό την οδήγησε ώστε να συμμετέχει και σε διαγωνισμούς όπου έργα της διακρίθηκαν και βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις.
Το 2013 το ποίημα Ορφική Μορφή απέσπασε την 3η θέση στην Ελλάδα και Κύπρο ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές.
Το 2014 το ποίημα Στα μονοπάτια από ροδιές κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.
Το 2015 το ποίημα «Σχέσεις Ανθρώπων» την έφερε στην 3η θέση σε Διεθνή διοργάνωση και την καθιέρωσε ως την πρώτη Ελληνίδα ποιήτρια βραβευμένη από τον όμιλο PiGrecoZen υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Ιταλίας σε ειδική εκδήλωση στο Μuseo della citta στην Ανκόνα.
Το 2016 στην 9η Συνάντηση Σύγχρονων Δημιουργών με συμμετοχές από το Λονδίνο, Γερμανία, Ελλάδα και Κύπρο βραβεύθηκε με την 5η θέση για το ποίημα της «Στα αβαθή νερά σου».
Το Δεκέμβριο του 2017 τιμήθηκε με έπαινο από τον οργανισμό Verbumlandi Art που εδρεύει στην πόλη Lecce της Ιταλίας για το ποιητικό της αφιέρωμα “The world I want” στην ειρήνη.
Έργα της επίσης συμμετέχουν σε ποιητικές ανθολογίες μαζί με άλ- λους διακεκριμένους καλλιτέχνες του τόπου και της διεθνούς σκηνής. Το διεθνές περιοδικό Our Poetry Archive δημοσίευσε ποιήματά της στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2016 και τη συμπεριλαμβάνει ανάμεσα στους 10 κορυφαίους ποιητές στην Ευρώπη και στους 30 καλύτερους στον κόσμο. Το λογοτεχνικό περιοδικό των Βρυξελών Atunis την αναφέρει επίσης ανάμεσα στις διακεκριμένες ποιήτριες της Ευρώπης. Ποιήματά της δημοσιεύονται κατά καιρούς στο περιοδικό Setu με έδρα το Pittsburgh USA.
Το2016 τον Οκτώβριο ο ανθρωπιστικός οργανισμός World Institute for Peace [WIP] της απένειμε το σημαντικό βραβείο “Icon for World Peace” για την ενεργό συμμετοχή και απήχηση του ποιητικού της έργου για την ειρήνη στον κόσμο. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους η διοίκηση του οργανισμού της ανακοίνωσε εκ νέου την ομόφωνη απόφασή του να ορισθεί Πρέσβειρα του οργανισμού στην Ελλάδα και τη Σουηδία εκπροσωπώντας τον πολιτισμό και την παγκόσμια ειρήνη για τις δυο χώρες.
Τον Ιανουάριο του 2017 η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος ΕΔΣΤΕ τιμώντας την, την έκανε ενεργό μέλος της δίνοντάς της το βήμα να συμμετάσχει με την πένα της στην προώθηση του έργου της.
Τον Αύγουστο του 2017 προσκλήθηκε στην παγκόσμια συνάντηση ποιητών στο Hyderabat της Ινδίας και τον Απρίλιο του 2018 στη Σιγκαπούρη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της διεθνούς βιβλιογραφίας.
Τον Οκτώβριο του 2017 η Ένωση Λογοτεχνών Σουηδίας (Sveriges Forfattarforbund) με ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο έκανε δεκτή την αίτηση μέλους της. Τα έργα της βρίσκονται στις δυο κεντρικές βιβλιοθήκες της Στοκχόλμης Stadsbiblioteket και Kulturhuset biblioteket.
Tον Δεκέμβριο του 2017 άλλη μια σημαντική διάκριση ήρθε από την World Nations Writers’ Union Kazakhstan με τον τίτλο “Pride of the Globe-2017” , WNWU ως επιβράβευση της αφοσίωσή της στη λογοτεχνία και τη χρήση αυτής ως εργαλείο για το ευ-ζην των ανθρώπων στον πλανήτη.
Το Φεβρουάριο του 2018 η διοίκηση του οργανισμού World Institute for Peace της εμπιστεύτηκε εκ νέου τον τίτλο της Πρέσβειρας για την
Ελλάδα και τη Σουηδία ως μόνιμη εκπρόσωπό του.
Την 17η Νοεμβρίου 2018 ο ιστορικός οργανισμός τέχνης Verbumlandi Art της Ιταλίας συμπεριέλαβε σε συλλεκτικό ανθολόγιο μετά από διαγωνισμό το ποίημα “Obliterating time” μαζί με τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές από την Ταιβάν, Ινδία, Πολωνία, Γερμανία, Τουρκία και άλλες χώρες. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στην πόλη Galatone Lecce παρουσία των αρχών και καλλιτεχνικών φορέων του τόπου.
Τον Αύγουστο του 2019 η Ένωση Λογοτεχνών Καζακστάν στα πλαίσια του εορτασμού των 175 χρόνων από τη γέννηση του Ποιητή και Φιλοσόφου Qunanbaiuly την τίμησε με το βραβείο World Poetic Star για τη συμβολή της στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Rania Angelakoudi was born in Kronanberg,Sweden a city she still visits and has close ties with.She’s been a citizen of the world from an early age,travelling and meeting people,sharing ideas and experiences with other artists about life,human affairs and Mother Nature,a subject close to her heart.
Her English Language studies have allowed her to study,explore and inspired by the international literary scene. She currently works as an English Language teacher,dividing her time between
her students and her two favourite pastimes,painting and primarily poetry.
She has published poems in Greek and International Literary Journals receiving positive comments.This encouraged her to participate in various literary competitions where a number of her poems have received praise and awards.
In 2005 her poem ‘For you’ was awarded an honourary distinction in competition organized by the Lions club.
In 2009 her poem ‘Winning Life’ came second in a Panhellenic-Pancypriot competition organized by the Author’s club.
In 2013 her poem ‘Orfic rite’ came third among hundreds of participating poems from Greece and Cyprus in a competition organized by the Municipality of Evosmos,Thessaloniki under the auspices of the Greek Ministry of Culture.
In 2014 her poem ‘Pomegranate Tree Lane’ won the bronze metal in a European Literary Competition organized

Δείτε τα Βιβλία:

Στη δική μου άνοιξη

A Spring of my Own

On Pomegranate lanes

Στα μονοπάτια από ροδιές

Ράνια Αγγελακούδη

Γεννημένη στο Κρόναμπεργκ της Σουηδίας όπου και μοιράζει τον χρόνο...

Lianou

Σταυρούλα Λιανού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Σταυρούλα Λιανού. Κατάγομαι από την Καλαμάτα. Είμαι εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ειδική Εκπαίδευση.
Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω και να δημιουργώ με διάφορα υλικά. Έχω ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μου αρέσει να ταξιδεύω και ονειρεύομαι ευτυχισμένους ανθρώπους σε χώρες γλυκές, φτιαγμένες από παγωτό…

My name is Villy Lianou and I work as a high school teacher. I come
from Kalamata, a town in southern Greece. I studied Civil Engineering
and I hold a Master’s Degree in Education Sciences – Special Education.
I like to read, write and create things using various materials. I am also
involved in theatrical games at school and I run environmental educational
programs. I like to travel and dream of happy people, living in sugary
lands made of ice cream…

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Σταυρούλα Λιανού

Ονομάζομαι Σταυρούλα Λιανού. Κατάγομαι από την Καλαμάτα. Είμαι εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Πολιτικός...

Tzamtzis

Σταύρος Τζαμτζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας (Α.Π.Θ.). Έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τη μελέτη κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Η συμπροφορά, ο τρόπος σκέψης, τα συναισθήματα, η ευτυχία και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων είναι μερικά από τα θέματα τα οποία έχει παρουσιάσει σε ομιλίες και άρθρα του.
Η βασική θεραπευτική του στάση είναι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που να προάγει τον εαυτό του και την κοινωνία. Συμφωνεί με απόψεις άλλων ψυχολόγων και επιστημόνων όπως του Rogers, του Maslow και του Sullivan, που υποστηρίζουν ότι ‘’η βασική κατεύθυνση του οργανισμού είναι προς τα εμπρός’’.

Σημαντικότεροι σταθμοί στην διαδρομή του ήταν:

  • Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ψυχολογίας
  • Εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση του Carl Rogers καθώς και στην focusing προσέγγιση του Eugene Gendlin στο Ελληνικό Κέντρο Προσωποκεντρικής και focusing βιωματικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
  • Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Έχει παρακολουθήσει πλήθος ομιλιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων
  • Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος

Είναι μέλος του:

  • Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Focusing institute, της Νέας Υόρκης

Δείτε το βιβλίο: Ο νέος άνθρωπος

Σταύρος Τζαμτζής

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές...

Σοφία Γ. Τσαλουχίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Γ. Τσαλουχίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχος Διαιτολογίας & Διατροφής – (Aλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ασχολήθηκε με τον μεταβολισμό των λιπιδίων. Είναι διδάκτορας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τίτλο διδακτορικής διατριβής : «Η επίδραση της Χρόνιας Άσκησης στην Απόπτωση».
Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου – διατροφολόγου (κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος).
Το 2004-2006 συμμετείχε στη Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για τη Διατροφή των Ελλήνων Αθλητών. Έπειτα, το 2006 λαμβάνει Υποτροφία αριστείας υποψήφια διδάκτορα για ερευνητικό έργο από την Επιτροπή Ερευνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 δίδαξε το μάθημα Διατροφή και Διαιτητική στο Τμήμα Μαιευτικής (Aλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Το 2015 συμμετείχε σε παρουσίαση-ομιλία εκπαιδευτικού προγράμματος που έγινε με σκοπό την αγωγή, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής υπερβαρότητας και παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Πρόγραμμα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» του τμήματος ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού της Α! παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Τη δεκαετία 2010 – 2020 δίδαξε μαθήματα διατροφής και άσκησης σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τον αθλητισμό, την ώθησε να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την διατροφή των αθλητών, αφού και η ίδια έχει υπάρξει αθλήτρια στο άθλημα της κολύμβησης.
Έχει συμμετάσχει με ομιλίες-ανακοινώσεις σε ελληνικά αλλά και διεθνή συνέδρια τόσο στον χώρο της διατροφής όσο και της άσκησης.
Αρθρογραφεί και ενημερώνει το κοινό για ποικίλα θέματα διατροφής μέσα από ομιλίες, αλλά και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Βρείτε το βιβλίο: Food diary – Η γευστική περιπέτεια του 365! – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλον τον χρόνο

Σοφία Γ. Τσαλουχίδου

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Γ. Τσαλουχίδου ζει και εργάζεται...

Manousaridis Alexandros

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα το που γεννήθηκα,που έζησα και τα λοιπά. Άλλωστε από αυτά δεν μπορείς να γνωρίσεις έστω και λίγο κάποιον.
Αξία όμως έχουν τα εξής : Ξεκίνησα από τον στίχο, γράφοντας το πρώτο μου τετράστιχο το καλοκαίρι του 2002, περίπου 16 χρόνια πριν. Η απογοήτευση και το συναίσθημα ότι ο σοβαρός στίχος δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα (έτσι ένιωθα ειλικρινά με όλα αυτά που είδα και έζησα), πρέπει να έπαιξαν έναν ρόλο στην δοκιμή της συγγραφής,χωρίς να μπορώ να θυμηθώ το πως ακριβώς έφτασα να αρχίσω να γράφω αυτό που κατέληξε στο βιβλίο που κρατάτε σήμερα στα χέρια σας.
Γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ; Διότι το παρόν βιβλίο κατοχυρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2009…. και θυμόμενος ότι μου πήρε κάπου στους έξι μήνες να το γράψω (αυτό μου έχει μείνει) , μιλάμε για μια διαδικασία που έχει τουλάχιστον 9 χρόνια.
Να σημειώσω ότι δεν παράτησα ποτέ τον στίχο.
Οι δοκιμασίες μέχρι το σήμερα πολλές, τόσες που και περισσότερο χώρο να είχα να σας περιγράψω εδώ,δεν θα έφτανε. Με αίμα πληρώνουν αυτοί που κυνηγούν το όνειρο, όταν αψηφούν οτιδήποτε προκύπτει στο δρόμο τους.
Θέλω να αφιερώσω με όλη μου την καρδιά και τον νου, αυτό το βιβλίο,σε κάθε έναν που είναι εκεί έξω στην θέση στην οποία ήμουν, και κυνηγάει αυτό που πιστεύει αλλά και θέλει βαθιά.
Το βιβλίο αυτό λοιπόν, αφιερώνεται σε αυτούς που κυνηγάνε το όνειρό τους,μέχρι το όνειρο να πεθάνει ή να πεθάνουν αυτοί.”
Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Δείτε το βιβλίο Σκοτεινές Ιστορίες

 

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα...

Γεωργία Καψάλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χαϊδάρι. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής σε ιδιωτικές σχολές για δύο χρόνια. Το 2014 ξεκίνησε ενεργά την ενασχόλησή της με τη ζωγραφική, αρχικά με ακρυλικά και λαδομπογιά σε καμβά, ενώ από το 2015 και έπειτα ασχολείται και με την παιδική τοιχογραφία. Το 2016 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής που έλαβε χώρα σε ιδιωτική γκαλερί του Κερατσινίου. Έκτοτε η ζωγραφική αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής της.
Email: geo.kapsali@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Γεωργία Καψάλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χαϊδάρι. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής...