Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Papanikolaou

Πωλίνα Παπανικολάου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και γραφιστική. Παρακολούθησε σεμινάρια marketing και διαφήμισης. Πήρε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο το Νικόλα Κληρονόμο και ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Εργάστηκε σε εκδοτική εταιρεία ως κειμενογράφος, εικονογράφος και σχεδιάστρια κυρίως κοπτικών και τρισδιάστατων (pop-up) καρτών. Έχει σχεδιάσει έντυπα για δημόσιους οργανισμούς. Της αρέσει ιδιαίτερα να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Δουλειές της: “Ο χορτοφάγος λύκος”, “Αρτοποιήματα”, “Με ένα Φι και ένα Πι φτιάχνω παραμύθια”, “Το άλογο που το λέγαν Έκτορα”, “Η Μέλπω η μοναδική”.

Η ίδια αυτοσυστήνεται στους αναγνώστες του παραμυθιού της Χριστίνας Κανάρια “Ώρα για …λαθογραφία!”

Με λένε Πωλίνα και μια μέρα ξεφύτρωσα σε μια πόλη με ωραίες λιακάδες, που τη λένε Αθήνα. Σπούδασα διερμηνεία γουργουρίσματος περιστεριών, αρχιτεκτονική τούρτας γενεθλίων και θεωρητικά ακροβατικής για τσίρκο. Εργάστηκα ως σχεδιάστρια συρμάτων της ΔΕΗ, σιελοκολλήτρια γραμματοσήμων, καθηγήτρια ειρηνικών τεχνών και διαχωρίστρια κόκκων άμμου. Μιλάω άπταιστα αλαμπουρνέζικα.
Όταν μεγαλώσω λίγο θέλω:
1) να κάνω ένα πάρτι μέσα σ’ έναν κήπο με όλα τα δέντρα και όλα τα λουλούδια,
2) ν’ ακούσω όλες τις μουσικές που υπάρχουν και
3) να επισκεφθώ όλες τις παραλίες πάνω σ’ ένα δελφίνι.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εικονογράφου εδώ

Δείτε το Βιβλίο: Ώρα για… λαθογραφία

Πωλίνα Παπανικολάου

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην...

Αναστασία Χαρμανίδου

Αναστασία Χαρμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής ηλικίας. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε προγράμματα του Υπουργείου Εξωτερικών, με αντικείμενο την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας στη μειονότητα της Θράκης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση.
Ζει στην Αλεξανδρούπολη και εργάζεται από το 2013 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών αγοριών.
Το βιβλίο «Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο» είναι η πρώτη της επίσημη συγγραφική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αναστασία Χαρμανίδου

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο...

Μπαλιάμη Κωνσταντίνα

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην όμορφη, καταπράσινη πόλη των Γρεβενών που είναι και ο τόπος καταγωγής και κατοικίας της τα τελευταία χρόνια.

Έχει έναν γιο, τον Βασίλη και μία κόρη, τη Δήμητρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Ψυχολογία της Άσκησης» και στην «Ειδική Αγωγή». Έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα: «Η συμβολή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην Πρόβλεψη Συμπεριφορών Υγείας σε Πάσχοντες από έμφραγμα του μυοκαρδίου» και «Κοινωνιογλωσσικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών διαφορών στην τηλεοπτική ταινία «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εργάζεται μέχρι σήμερα, ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοι-νωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών, προωθώντας δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής ένταξης και εποπτείας δομών κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τις ελεύθερες ώρες της περιδιαβαίνει τα μαγευτικά μονοπάτια της πόλης της υπό τους ήχους της φύσης αποτυπώνοντας άλλοτε σε καμβά τις πιο ουσιαστικές πτυχές της και άλλοτε σε μία κόλλα χαρτί τις συναισθηματικές πινελιές της…

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι των αισθήσεων 

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή...

Serafeim Lappas

Σεραφείμ Λάππας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σεραφείμ Λάππας γεννήθηκε το 1986 στη Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στα Ιωάννινα στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ιωαννίνων, στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό στην παθολογία του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιπλέον, είναι κάτοχος παιδαγωγικής επάρκειας ( ΑΣΠΑΙΤΕ ) και κάτοχος πτυχίου Ε.Π.ΠΑΙ.Κ πρόγραμμα συμβουλευτικής. Εργάζεται ως σχολικός νοσηλευτής σε ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διατελεί Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μαρία Δημάδη στο Αγρίνιο για το σχολικό έτος 2021-2022. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής προγραμμάτων αγωγής υγείας σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.

Δείτε το βιβλίο Εκπαίδευση και αγωγή υγείας 

Σεραφείμ Λάππας

Ο Σεραφείμ Λάππας γεννήθηκε το 1986 στη Λαμία, όπου και...

Eyaggelia Manousou

Ευαγγελία Μανούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2017 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα με θέμα «Οι δεξιότητες των φοιτητών που εκπονούν μεταπτυχιακή εργασία» Είναι Καθηγήτρια – Σύμβουλος (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» και «Εκπαίδευση Ενηλίκων», όπου διδάσκει σε τμήμα και επιβλέπει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες από το 2009. Είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, ΠΕ70, στο 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Επιστημονικού περιοδικού «Ανοικτή Εκπαίδευση», επιμορφώτρια – εμψυχώτρια σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα που αφορούν βιωματικές και ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης, δεξιότητες και γενικότερα παιδαγωγικά ζητήματα, και συγγραφέας πολλών παιδαγωγικών βιβλίων και υλικών όπως «Ο Ναυτίλος ταξιδεύει», παραμυθιών κ.ά. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 διεθνή συνέδρια και περιοδικά με ανακοινώσεις και άρθρα, καθώς και σε συλλογικούς τόμους βιβλίων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του «Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» και άλλων συλλόγων.

Δείτε το βιβλίο: Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση

Ευαγγελία Μανούσου

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου...

Πρωτόγερου Ελευθερία

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Εικαστικών και Εφαρµοσµένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές συµµετοχές σε οµαδικές εκθέσεις και µία ατοµική. Της αρέσει να διαβάζει παιδικά βιβλία στην οκτάχρονη κόρη της και ασχολείται και η ίδια µε την εικονογράφηση.

Δείτε το βιβλίο: Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Πρωτόγερου Ελευθερία

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται...

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Εκεί, στα Κάτω Πατήσια συγκεκριμένα, πήγε σχολείο, αποφοίτησε, παντρεύτηκε, απέκτησε το πρώτο και το δεύτερο παιδί της, και στη συνέχεια αποφάσισε να μετακομίσει στην εξοχή.
Σπούδασε Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Ισπανικών. Επιπλέον, κατέχει Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Ιστορία από το ίδιο ίδρυμα.
Ο ελεύθερος χρόνος της είναι περιορισμένος και πολύτιμος. Όποτε τον βρίσκει, είτε διαβάζει ιστορικά βιβλία είτε δημιουργεί ιστορίες για να γίνουν βιβλία!

Δερίτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα...

Λεοντίτη Αποστόλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της την ταξίδεψε στα παιδικά της χρόνια στην ελληνική επαρχία, στην νεότητά της στο εξωτερικό και στην πρωτεύουσα και μετά πάλι πίσω στο Βορρά, μαζεύοντας συνεχώς εικόνες από την γεωπονική διαδρομή της στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με διάθεση να τις επικοινωνήσει σε παιδιά μικρά έως και ογδοντάχρονα.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Λεοντίτη Αποστόλου

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της...

Kontomari

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε:
• Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδος).
• Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων, (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο).
• Εγκληματολογική Ψυχολογία
• (Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας– ΔΔΕΕΨΥ).
• Συμβουλευτική Ψυχολογία – Coaching
• (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).
Έχει εκπαιδευτεί σε Τεχνικές Αυτογνωσίας και Ενεργειακής Ψυχολογίας NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) Socratic Method, EFT, oponopono.
Είναι δημιουργός της πρωτοποριακής μεθόδου Dream – Decide – Do και είναι μέλος στον Σύλλογο «Συμβουλευτικής – Coaching – Mentoring Association Ελλάδος».
Το 2012 έλαβε πιστοποίηση επιπέδου Α από την Τράπεζα Ελλάδος ως ασφαλιστική Σύμβουλος. Εργάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική ως χρηματοοικονομική σύμβουλος.

Είναι εθελόντρια στην ομάδα κοινωνικής δράσης «Hopeaholics». Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Συγγραφέας του βιβλίου «Πορφυρός Ηγέτης», Παρασκήνιο 2018 και «Στιγμές Σιωπής», Παρασκήνιο 2006.
Όραμά της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τον Ηγέτη μέσα τους και να ζήσουν μια ζωή που να αξίζει
e-mail: k.kontomari@yahoo.gr
Page: Κωνσταντίνα Κοντομάρη –
Konstantina Kontomari
Profile: Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Δείτε το βιβλίο: Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες

 

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε: • Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό...

Kikidou

Μαρίνα Κικίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου.
Κατοικεί στο Αφράτι Ευβοίας, ένα πανέμορφο χωριό κοντά στην Χαλκίδα. Ασχολείται με την παραδοσιακή τοξοβολία και το taekwondo, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο ζωγραφίζει, παίζει μουσική,
τραγουδάει, ορειβατεί και είναι μέλος μίας αξιόλογης Θεατρικής ομάδας.
Ασχολείται με τη συγγραφή από την ηλικία των 12 ετών, ενώ από πολύ μικρότερη ηλικία ονειρευόταν το μέλλον της σαν συγγραφέας.
Αγαπά να ξεπερνά τους φόβους της μέσα από την περιπέτεια, την οποία φροντίζει να αναζητά στη φύση διευρύνοντας τους ορίζοντές της.
Υποστηρίζει πως ο καθένας κρύβει μέσα του έναν ήρωα και επιβάλλεται να τον αφήσει ελεύθερο για να δείξει στον κόσμο πως ακόμα υπάρχει ελπίδα.

Δείτε το βιβλίο: Οι υπεραστιστές της Σελκούθια

Μαρίνα Κικίδου

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι...

Λευτέρης Δεληγιάννης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958. Σπούδασε στο τμή-μα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε τις Θετικές επιστήμες διδάσκοντας σε πολλά Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας. Είναι παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια Φυσικής, Ολυμπία Μανουσογιαννάκη και έχει δύο υπέροχες κόρες, τη Φωτεινή και τη Μαρία καθώς και δύο υπέροχα εγγονάκια τη Μαρίνα και τον Λευτέρη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το παρόν υλικό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης των σημειώσεων που δούλεψε αυτήν την περίοδο με τους μαθητές/τριες του.

Δείτε το βιβλίο: Τετράδιο φυσικής Γ’ Γυμνασίου

Λευτέρης Δεληγιάννης

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958....

Dimoulas

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην εσωτερι-κή αρχιτεκτονική και στον σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων και στη συνέχεια θέλοντας να βρει τι του ταιριάζει απόλυτα επαγγελματικά ασχολήθηκε με πολλές και διαφορετικές δουλειές. Αν και μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία, τον κέρδισε ο χώρος της κουζίνας μετά το 2008, όταν αποφάσισε να στραφεί σε ένα βίγκαν τρόπο ζωής. Κάπως έτσι, το 2016 άρχισε να μοιράζεται τις μαγειρικές του δημιουργίες με τον κόσμο μέσω των social media με σκοπό να διαδώσει τη βίγκαν κουζίνα και να δείξει ότι όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής δε στερούνται γεύσεων και ποικιλίας. Το 2019 δημιούργησε το “Beets-me.com” και έκτοτε παρουσιάζει κάθε εβδομάδα δύο νέες βίγκαν συνταγές μοιράζοντας στο κοινό του τα μυστικά της κουζίνας του και τις συμβουλές του. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ανεβαίνει στο You Tube και η πρώτη μαγειρική εκπομπή του με τίτλο “Beets me”, όπου και παρουσιάζει μια φορά την εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Το “βρόμικο” αλλιώς

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα...

Ιωάννης Καρατζάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα του Σοφία Σπυράτου είναι από την Αγία Θέκλα της Κεφαλονιάς από την μεριά του Ληξουρίου και ο πατέρας του Δημήτρης Καραντζάνης από τους Καλιανούς της Νότιας Εύβοιας κοντά στη Κάρυστο. Γεννήθηκε κοντά στην Πλάκα κάτω από την σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Ασχολείται με το ελεύθερο λιανικό εμπόριο εδώ και 30 χρόνια. Σήμερα κατοικεί στον Χολαργό και διατηρεί κατάστημα ψιλικών [“μίνι μάρκετ” σε δωρική διάλεκτο] στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής. Έχει μια αδελφή κατά τρία χρόνια μικρότερη, τη Σεβαστή και έναν ανιψιό 5 χρονών, τον Φώτη. Και αυτά είναι όλα όσα έχουν μια αξία στην ζωή του, καθώς φυσικά και η φιλοσοφία.

Ιωάννης Καρατζάνης

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα...

Δημήτρης Καλόγηρος

Δημήτρης Καλόγηρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συνέχισε τις μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές του σπουδές στη Μαθηματική Οικολογία, Μαθηματική Βιολογία και Μαθηματική Επιδημιολογία στο εξωτερικό όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα, τη διδασκαλία των μαθηματικών και την επικοινωνία της επιστήμης.
Για τον Δημήτρη, τόσο τα μαθηματικά όσο και ο λόγος δίνουν μορφή στο σχήμα και γι’ αυτό μοιράζονται από κοινού το γράψιμο. Το γράψιμο που αφουγκράζεται τη σκέψη και επιδρά στην έκφραση και την επικοινωνία με έναν τρόπο καθοριστικά μοναδικό και απόλυτα προσωπικό βαφτίζοντας έτσι τέχνη τη γραφή.
Γι’ αυτό και στην ερώτηση τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει απαντά… «Λογομάστορας».
«Σκάλιζε» με το γράψιμο από μικρός, «πιο μικρός» μας διορθώνει. Ανάμεσα σε άλλα βραβεία και διακρίσεις, σε ηλικία 20 ετών τιμήθηκε με έπαινο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά (Ν. Βρεττάκος, Κ. Βρεττάκος, Σ. Γεράνης, Κ. Θεοφάνους, Α. Βογάσαρης, Π. Τσουτάκος, Μ. Κάσσης, Κ. Ποιητής, Λ. Βολανάκης κ.α.). Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάσθηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ειδικές έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις.
Μεγάλη του αγάπη παραμένει το ραδιόφωνο με το οποίο ασχολήθηκε από (πιο) μικρός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπου τιμήθηκε με βραβείο για τις παραγωγές του στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ενώ έχει φιλοξενηθεί και στο BBC Radio 6.

Δείτε το βιβλίο—> Αγαπήχημα

Δημήτρης Καλόγηρος

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Σχολής...

Γεωργία Σκούρτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο που χρειάζεται να ειπωθεί για αυτήν.
Επειδή, όμως επιμένετε: Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και από τότε κρυώνει πολύ. Ωστόσο, το Κάτω Νευροκόπι το κουβαλάει πάντα στην καρδιά της για να τη ζεσταίνει.
Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της, λίγο αργά το θυμήθηκε να ξεκινήσει τη συγγραφή.
Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, αλλά θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένη αν είχε σπουδάσει γλωσσολογία ή ιατρική.
Είναι σύζυγος, αλλά όχι μητέρα. Εργάζεται εδώ και τριάντα χρόνια στον ΑΔΜΗΕ (πρώην κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού).
Αγαπάει πολύ τα ζώα και μέχρι σήμερα δεν έχει μισήσει κάποιον άνθρωπο.
Δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε δε θα είναι κι εύκολο να τη βρείτε, αν τύχαινε ποτέ να την αναζητήσετε…

Γεωργία Σκούρτη

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει...

Κυριακή Σαββίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Κυριακή Σαββίδου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα σε δημόσια σχολή στην Ανάβυσσο και στη συνέχεια ιατρικά εργαστήρια στην Αθήνα.Της αρέσει η εξέλιξη και γι΄ αυτόν τον λόγο καταπιάνεται με οτιδήποτε θεωρεί ότι θα τη βελτιώσει και θα την εξελίξει ως άνθρωπο.Η συγγραφή γι’ αυτήν είναι σαν ένα διαρκές όνειρο, σαν μια μελωδία άλλοτε χαρούμενη και άλλοτε μελαγχολική. Ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, γεμάτο γεύσεις εμπειρίες και μυρωδιές . Με κάθε λέξη που αποτυπώνει νιώθει μια αποφόρτιση συναισθημάτων, η γραφή είναι ο προσωπικός της ψυχολόγος.

Δείτε το βιβλίο: Το λαμπερό κεφάλι

Κυριακή Σαββίδου

H Κυριακή Σαββίδου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικά...

THeodosiou-Tryfonidou

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία στο ΑΠΘ, με υποτροφία από το ΙΚΥΚ.
Έχει τέσσερις μεταπτυχιακές ειδικεύσεις: στη Συμβουλευτική ψυχολογία, στη Συστημική θεραπεία ζευγαριών, στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και στην Εικαστική Θεραπεία.
Έχει διδακτορικό τίτλο στη Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία.
Έχει, επίσης, εξειδικευτεί στην εφαρμογή μαθησιακών και ψυχοδιαγνωστικών τεστ, στην τραυματοθεραπεία, στη Γνωστική-Αναλυτική ψυχοθεραπεία, στη θεραπεία κακοποιημένων παιδιών,
εφήβων.
Την ενδιαφέρουν ερευνητικά: η προ-εφηβεία ως αναπτυξιακή περίοδος στα κορίτσια, η δόμηση των προσωπικών ταυτοτήτων, η μάθηση, τα κίνητρα στην εκπαίδευση, το παραμύθι.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και πέντε θεραπευτικών παραμυθιών. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο.
Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος, από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ψυχολόγων, στην κλινική και εκπαιδευτική πρακτική. Έχει διδάξει σε διάφορα κολέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στην
Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στον ελεύθερο χρόνο της ψάχνει τι άλλο να μάθει… διαβάζοντας.
Πιστεύει στην ανθρώπινη θέληση και στον Θεό. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Τα βιβλία της:
1. Ανασκόπηση Ψυχοπαιδαγωγικών Θεμάτων, Εκδόσεις Γκιούρδας, 2010
2. Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Η Δοκιμασία της Ψυχής, Εκδόσεις Φυλλίς Εκδοτική
3. Μαμά, μπαμπά μ’ ακούτε; Εκδόσεις Αναζητήσεις
4. Καστέλα, ξέρεις να ζωγραφίζεις Αγγέλους; Χρυσή Πέννα Εκδόσεων Γκιούρδας, 2009
5. Παραμύθια του Οσελότου: Συλλογικός τόμος Οσελότου. Οσελότος, 2015
6. Το κορίτσι που δεν ήθελε να βγαίνει διάλειμμα, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2016
7. Η Μαριονέττα φόβος, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
8. Εσύ ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλό και το κακό άγγιγμα. Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
9. Παππού, με θυμάσαι; Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2017
10. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, ebook τόμος 1, Εκδόσεις Upbility, 2017
11. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, τόμος 2, υπό έκδοση

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

 

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία...

Kyrana

Εύη Κυράνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εύη Κυράνα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Master of Science στη Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Bristol, Μεγάλη Βρετανία, και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξιδεικεύτηκε στην κλινική σεξολογία, ολοκληρώνοντας δύο κύκλους σπουδών: Το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών, και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM).

Το 2013 της απονεμήθηκε ο τιμητικός (honorary) τίτλος ‘Fellow of the European Committee on Sexual Medicine’.

Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Είναι πρόεδρος στην Επιτροπή των
εξετάσεων για τον Ευρωπαϊκό τίτλο «Ψυχο-σεξολογίας», ενώ από το 2014, είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Σεξουαλική Ιατρική.

Παράλληλα με την ιδιωτική άσκηση του επαγγέλματος (www.kyrana.gr), από το 2003 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Α.Π.Θ. Επίσης, διδάσκει σε μεταπτυχιακές σπουδές σεξολογίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε το βιβλίο: 100 μικρές σεξουαλικές αλήθειες

Εύη Κυράνα

Η Εύη Κυράνα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο...

Dimitris Basileiou

Δημήτρης Βασιλείου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Msc στη Νεότερη & Σύγχρονη Ιστορία, Med στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 2003 υπηρετεί ως φιλόλογος καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης για τις ιστορικές σπουδές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Συνεργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας – εμπειρογνώμονας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στη συγγραφή και εκπόνηση “Οδηγού για τον Εκπαιδευτικό” για το μάθημα της Ιστορίας της Α΄Λυκείου, αλλά και εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της Καλλιτεχνικής Παιδείας – Θεατρολογίας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στην εφαρμογή ψηφιακών σεναρίων Νεοελληνικής Γλώσσας στη σχολική τάξη.

Δείτε το βιβλίο: Η διαχείριση του Μακεδονικού Ζητήματος από την τέταρτη εξουσία (1903-1908)

Δημήτρης Βασιλείου

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή...

Aggelou

Μαρία – Εύα Αγγέλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε το 1974 και ζει στην ακριτική Καστοριά. Έχει ζήσει και εργαστεί στην Φρανκφούρτη στης Γερμανίας και κάπου εκεί ανακάλυψε την αγάπη για την συγγραφή.

Το έναυσμα της το έδωσε ο Roald Dahl με τα ασυνήθιστα διηγήματα «Kuesschen Kueschen» που ήταν αυτό ακριβώς το είδος που της άρεσε να διαβάζει.

Αν και ο μεγάλος της έρωτας από τα δεκατρία της ήταν ο Αντώνης Σαμαράκης με το «Ζητείται Ελπίς». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και είναι μανιώδης βιβλιόφιλη. Εισήχθη στο ΤΕΙ Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών αν και πότε δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, επειδή παραήταν τεχνολογικές για τα γούστα της.

Πιστεύει ότι η ουσία κρύβεται στα απλά πράγματα και σε ένα ζεστό χαμόγελο. Αφουγκράζεται τους ανθρώπους που συναντά και γοητεύεται από την ιστορία που ο καθένας κρύβει βαθιά μέσα του.

Δείτε το βιβλίο: Έγκλημα σε χρώμα κόκκινο

Μαρία – Εύα Αγγέλου

Γεννήθηκε το 1974 και ζει στην ακριτική Καστοριά. Έχει ζήσει...

Alexia Alexandridou

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2005 όπου και διατηρεί το στούντιο της με τον επίσης φωτογράφο συζυγο της, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η εξειδίκευση της στη δημιουργική φωτογράφηση νεογέννητων ξεκίνησε το 2016 και από τότε αφιερώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό.Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διάφορες διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας (WPE awards,Rise awards) και έχει εκπαιδεύσει δια ζώσης αλλά και με διαδυκτυακά μαθήματα φωτογράφους που ήθελαν να εμβαθύνουν στην ειδικότητα της φωτογράφησης νεογέννητου.
Είναι παντρεμένη μητέρα 2 υπέροχων κοριτσιών και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
στοιχεία επικοινωνίας:

www.alexianewborn.gr www.plusphoto.gr mail:
yes@alexianewborn.gr
Facebook alexianewborn Instagram alexianewborn

Δείτε το βιβλίο: Reborn – Μοναδικές εικόνες για μοναδικούς ανθρώπους

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το...

Ζωή Παπασωτηρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, όπου και μένω μόνιμα. Καθότι από μικρή στόχευα στο να ακολουθήσω ένα εικαστικό μονοπάτι, εισάχθηκα και σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη και διέμεινα στη Γαλλία για ένα εξάμηνο, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σκηνογράφους και εικαστικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρώντας μια καλλιτεχνική ευαισθησία, επικεντρώθηκα στον σχεδιασμό χώρων παιχνιδιού και στα εικαστικά πρότζεκτ σκηνογραφίας, ενώ ταυτόχρονα εξασκώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η παιδική εικονογράφηση, στην οποία εντρυφώ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βιβλίο—> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Ζωή Παπασωτηρίου

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005...

theodoropoulou

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986. Είναι Μαθηματικός και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου, αποσπώντας υποτροφία επίδοσης για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ). Αμέσως μετά έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος και σε δύο χρόνια πήρε το δίπλωμά της στη «Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες» ολοκληρώνοντας τη διατριβή της με θέμα «Εισαγωγή στις Αριθμητικές Φασματικές Μεθόδους».
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει Μαθηματικά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ασχολείται με τη Διδακτική και την Ιστορία των Μαθηματικών, καθώς επίσης και με τα Μαθηματικά στην εκπαίδευση. Το ενδιαφέρον της αυτό άλλωστε την οδήγησε στη συγγραφή σχετικών άρθρων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια από το 2013 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και σε άλλα βιβλία για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο παρελθόν και είναι κριτής συνεδριακών εργασιών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων του «Νέου Παιδαγωγού».
Η αγάπη της για τα Μαθηματικά αλλά και την απόκτηση νέων γνώσεων, σε τομείς που σχετίζονται με αυτά, την οδήγησαν στην απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση των υπολογιστών και στην παρακολούθηση μαθημάτων από την πλατφόρμα Coursera, η οποία παρέχει σύνδεση με όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.
Είναι φανατική βιβλιοφάγος, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι φίλοι της, γιατί διαβάζει πολύ και διαφορετικά πράγματα, όμως τα βιβλία Μαθηματικών είναι η αδυναμία της. Τα τελευταία χρόνια ένα ακόμη είδος εισέβαλε στα αναγνωστικά της ενδιαφέροντα, η περίφημη Μαθηματική Λογοτεχνία. Της αρέσει επίσης να διαβάζει ποίηση, με αγαπημένο «Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.
Η ενασχόληση της με τα Μαθηματικά την κατηύθυνε στο να θέλει να γράψει τη δική της αλήθεια γι’ αυτά σε αυτό το βιβλίο και θα χαρεί πολύ να επικοινωνήσετε μαζί της για κάθε απορία, αλλά και γενικότερα.

Επικοινωνήστε μαζί της στο mail: rtheodor@hotmail.gr 

Δείτε το βιβλίο: Μαθηματικά για την Γ’ ΕΠΑΛ

 

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986....

Tatsis

Βαγγέλης Τάτσης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει και εργάζεται με την οικογένεια του. Έχει δύο παιδιά.

Έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα με τον Θανάση Σταυρόπουλο μεταξύ αυτών Το «Περί ελιάς ο λόγος» όπου ανέβηκε το 2000 στο θέατρο βράχων, «Το χέρι της κούκλας» στην «Θεατρική σκηνή του Αντ. Αντωνίoυ» το 2011-12, Τη «Βραδινή έξοδος» 2011 στο θέατρο «Αργώ» της Αιμ. Υψηλάντης. Το «Αι 2 τραγωδίαι» στο θέατρο «Βαφείο» 2015-16. Καθώς και αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έλαβαν μέρος σε διάφορους πολυχώρους και bar theatres. Με αφορμή την ένταξη του έργου «Stage Alive» το 2011 στο Μουσείο Θεάτρου, (συν) ίδρυσε την εταιρία θεαμάτων Stage Alive. Το 2014 πήρε ενεργό μέρος στο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» Ασχολείται με την μουσική.

Δείτε το βιβλίο: Αστρίτσα

Βαγγέλης Τάτσης

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει...

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Από πατέρα Χριστόδουλο, το γένος Φίλιππου Μιχαήλ Κυμπρή από το χωριό Αμαργέτη και την Κατερίνα το γένος Καπάταη από Στατό.
Από μητέρα Καλλισθένη, το γένος Ιωάννη Χατζηχριστοφόρου Κρητιώτη από το χωριό Κρήτου Μαρόττου, και την Αμβροσία το γένος Χριστόδουλου Τσάππα από Στατό.
Απόφοιτος της Σχολής Μιτσή. Έλαβε υποτροφία στη Βρετανία στο θέμα Management Administration.
Ασχολήθηκε με ιστορικά συγγράμματα στον τύπο.
Γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης «Κινύρας» Πάφου από το 1982. Γραμματέας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου από το 2010 μέχρι 2020.
Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αποδήμων Στατού-Αγίου Φωτίου». Διετέλεσε ταχυδρομικός Επιθεωρητής.

Βρείτε το βιβλίο: Στα βήματα του παρελθόντος – Ιστορική, λαογραφική μελέτη

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Sanoulis

Δημήτρης Σανούλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια. Παίζει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν. Σπούδασε μουσική στο University of West London/London College of Music

DipLCM in Jazz Performance

DipLCM in Teaching, Popular Music Theory-Jazz Piano.

Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και οργανώνει σεμινάρια και ομιλίες όπου του ζητηθεί.

Ζει με την σύζυγο του και την κόρη του στα Δωδεκάνησα στην Κω.

Δείτε το βιβλίο: Ο αυτοσχεδιασμός στη μουσική, στην τέχνη, στη ζωή

Δημήτρης Σανούλης

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό...

Κατερίνα Παπασεβαστού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Παπασεβαστού, γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Έζησε ως τα δεκαοχτώ της χρόνια στο χωριό των γονιών της, που ονομάζεται Κέφαλος και βρίσκεται στο νησί της Κω.
Στην πορεία βρέθηκε για λόγους σπουδών στην Κρήτη, όπου μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται ως βρεφονηπιοκόμος, σε ένα κέντρο προσχολικής αγωγής. Με απεριόριστη αγάπη και σεβασμό προς
το παιδικό βιβλίο, αποφάσισε να προχωρήσει στη γραφή παραμυθιών.
Θυμάται παιδί, ακόμα τον εαυτό της, να προσπαθεί να αποτυπώσει κάθε συναίσθημα στο χαρτί. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε, πως διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακόμα και σκόρπιες σκέψεις,
σε βοηθούν να καταλάβεις καλύτερα, ό,τι το μυαλό κρύβει μέσα του αποδομημένα.

Δείτε το βιβλίο: Ένα μαϊμουδάκι, όχι σαν όλα τ’ άλλα – Μια ιστορία για τη δύναμη της διαφορετικότητας και της αγάπης

Κατερίνα Παπασεβαστού

Η Κατερίνα Παπασεβαστού, γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Έζησε ως τα δεκαοχτώ...

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το Μάη του ‘59. Από την εποχή που θυμόταν τον εαυτό του, τον συνάρπαζαν τα παραμύθια και οι διηγήσεις, για νεράιδες και ξωτικά. Δεν ήταν λοιπόν περίεργο, που αποφάσισε να γράψει και τα δικά του παραμύθια και ιστορίες.

Η αγάπη για την πόλη, που τον άνδρωσε, τον έκανε να ξεκινήσει, τις διηγήσεις του, απ’ αυτήν.

Φαρμακοποιός στο επάγγελμα, τον συνάρπαζε πάντα η εξήγηση των μυστηρίων και η έρευνα. Τα ταξίδια του στην Ευρώπη και κυρίως οι σπουδές του στη Γαλλία, αποτελούσαν πάντα βασική πηγή έμπνευσης και φιλοσοφίας ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Το ναυάγιο

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το...

Γεμουρτζίδου Λεμονιά

Λεμονιά Γεμουρτζίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λεμονιά Γεμουρτζίδου, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια του Ν. Ημαθίας. Σπούδασε αισθητική και επαγγελματικό μακιγιάζ στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε εκεί. Χρόνια αργότερα, επέστρεψε στη γενέτειρά της και μένει εκεί. Γράφει από την εφηβική της ηλικία.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τίγρεις της λησμονιάς

Σμίλης Σπαράγματα

 

Λεμονιά Γεμουρτζίδου

Η Λεμονιά Γεμουρτζίδου, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια του Ν. Ημαθίας. Σπούδασε...