Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής γλώσσας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε από την ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2005 ταξιδεύει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μέρη, σχολεία και ανθρώπους.
Συνεχίζει να φοιτά στους δρόμους της διδακτικής, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και τελευταία των λαϊκών παραμυθιών.
Zει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο —> 7×7=49

 

 

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε...

Tsiakiri

Ευαγγελία Τσιακίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τσιακίρη Ευαγγελία. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω μόνιμα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Σπούδασα βρεφονηπιοκομία και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια παιδοψυχολογίας, ψυχολογικής υποστήριξης, διατροφής για παιδιά, πρώτων βοηθειών, τρόπων εκγύμνασης βρεφών και κουκλοθέατρου. Έχω εργαστεί σε κλινικές στο τμήμα νεογέννητων, καθώς και σε
παιδικούς σταθμούς, παιδότοπους και ως ψυχαγωγός σε παιδικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια απασχολούμαι με τη φύλαξη παιδιών από 3 μηνών έως 5 ετών.

Επίσης, ασχολούμαι με τη συγγραφή ηλεκτρονικού βιβλίου σε ότι αφορά το παιδί και όχι μόνο, αλλά και με τη συγγραφή διηγημάτων, παιδικών παραμυθιών (με συμμετοχές στην Ονειρούπολη Δράμας) και θεατρικών σκετς.

Έγραψα αυτό το βιβλίο και δημιούργησα την αντίστοιχη ιστοσελίδα (http://www.kathe-mera-mama.gr) για να μοιραστώ μαζί σας όλες τις γνώσεις από την εμπειρία μου και να σας δώσω λύσεις και απαντήσεις στους προβληματισμούς σας, καθώς και ιδέες για νέες δραστηριότητες.

Δείτε τα βιβλία:

Κάθε μέρα μαμά!

Mother Everyday

 

Ευαγγελία Τσιακίρη

Ονομάζομαι Τσιακίρη Ευαγγελία. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω μόνιμα....

Kotsi

Σπυριδούλα Κώτση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σπυριδούλα Κώτση είναι ειδική Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και εργάζεται ως επιμελήτρια γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική κι έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία του ψυχικού τραύματος. Έχει εργαστεί σε υπηρεσίες ειδικής αγωγής και στον χώρο της θεραπείας των εξαρτήσεων, ενώ στο παρελθόν δούλεψε αποκλειστικά με εφήβους που αυτοτραυματίζονται στην Αγγλία. Από τη σημαντική εμπειρία που έχει στη συμβουλευτική και στη θεραπευτική δουλειά με εφήβους και τις οικογένειές τους, γνωρίζει καλά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στην εφη-βεία, αλλά και τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους. Αυτή τη στιγμή ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα μιας κόρης.

Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της στην ηλεκτρονική της διεύθυνση: spkotsi@gmail.com.

Δείτε το βιβλίο: Βγες από τα χαρακώματα

Σπυριδούλα Κώτση

Η Σπυριδούλα Κώτση είναι ειδική Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και...

Ζωή Παπασωτηρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, όπου και μένω μόνιμα. Καθότι από μικρή στόχευα στο να ακολουθήσω ένα εικαστικό μονοπάτι, εισάχθηκα και σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη και διέμεινα στη Γαλλία για ένα εξάμηνο, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σκηνογράφους και εικαστικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρώντας μια καλλιτεχνική ευαισθησία, επικεντρώθηκα στον σχεδιασμό χώρων παιχνιδιού και στα εικαστικά πρότζεκτ σκηνογραφίας, ενώ ταυτόχρονα εξασκώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η παιδική εικονογράφηση, στην οποία εντρυφώ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βιβλίο—> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Ζωή Παπασωτηρίου

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005...

Soupiadou Bambourelli

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι συνταξιούχος.
Για είκοσι χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες της Λέσβου, ενώ έχει εκδώσει και ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Το πεπρωμένο». Αγαπημένες της ασχολίες είναι η ζωγραφική και η φωτογραφία και τώρα αποφάσισε να προσθέσει άλλη μια, στρεφόμενη και πάλι στη συγγραφή θέτοντας αυτήν τη φορά στο επίκεντρο τα μικρά παιδιά.

Δείτε το βιβλίο Πάνω και Κάτω Kορονοπούλα 

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι...

Eleni-Georgiou Ygeioklopes

Ελένη Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και το 2011 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το 2016 ολοκλήρωσε και τη σχολή φωτογραφίας.
Το 2019 ολοκληρώνει και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ με τίτλο “Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους”. Σήμερα, κάτοικος Κοζάνης, πλέον, και μητέρα δύο κοριτσιών εργάζεται στον τοίχο αναρρίχησης που διατηρεί με τον σύντροφό της.
Ενδιαφέροντά της αποτελούν η ενασχόληση με τα εναέρια ακροβατικά, η αναρρίχηση, η ζωγραφική και πλέον η δημιουργική γραφή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και έμπνευσή της αποτέλεσε αναμφίβολα η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε λόγω της πανδημίας που εμφανίστηκε στο πλανήτη..

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές – Η περιπέτεονια του Κόρο

Ελένη Γεωργίου

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα...

Στέλια Σαρικά

Στέλια Σαρικά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή ονειρευόταν να αποκτήσει ένα ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο για να γνωρίσει τον κόσμο ταξιδεύοντας με αυτό. Ονειρευόταν να έχει ένα τεράστιο κουδούνι στο μπροστινό μέρος για να ξυπνάει τις συνειδήσεις και τη φαντασία των άλλων. Οι ρόδες του ήθελε να είναι φτιαγμένες από μπόλικη επιμονή ανακατεμένη με μέταλλο και πείσμα. Και για φωτάκια ήθελε να έχει έναν μικρό ήλιο με περίσσια αγάπη στις αχτίνες του για να φωτίζει και να ζεσταίνει τις ψυχές των ανθρώπων.
Και επειδή δεν μπορούσε να γίνει αυτό, παρά μονάχα στη φαντασία της, άρχισε να ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε βράδυ, ανέβαινε στο κόκκινο ποδήλατό της παρέα με τους ήρωες των βιβλίων κι έκανε ταξίδια μαγικά σε πολιτείες και τόπους μακρινούς. Γνώρισε τον Πινόκιο κι έφαγαν μαζί ένα χωνάκι παγωτό φράουλα. Τον «Τρελαντώνη», τον Αλέξη, τον Κλου και τη Λίνα, καθώς έψαχναν τον «Θησαυρό της Βαγίας», την Αλεξανδρινή και την Ελπίδα, που τις έμαθαν να λέει «Καλημέρα, Ελπίδα» όσες δυσκολίες κι αν συναντούσε στη ζωή της, την Άννα που στα «Γενέθλιά» της, της μίλησε για την ελευθερία και τόσους άλλους ήρωες που της κρατούσαν παρέα κι έκαναν τις μέρες της ξεχωριστές.
Τόσο πολύ της άρεσε που μάθαινε πράγματα για τη ζωή τους, τις συνήθειές τους, τις περιπέτειές τους, τα προβλήματά τους που όταν μεγάλωσε αποφάσισε να σπουδάσει κοινωνιολογία για να μπορεί να μελετά καλύτερα τις κοινωνίες των ανθρώπων. Κι όσο πιο πολύ τις μελετούσε, τόσο μάθαινε να αγαπά τους ανθρώπους και να θέλει να τους βοηθά. Αυτή η αγάπη την έκανε να ασχοληθεί με τα άτομα με αναπηρία που της δίδαξαν την αξιοπρέπεια και τη δύναμη της ψυχής.
Κάποτε, συνάντησε τη «Δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» που της έμαθε να αγαπά τα παιδιά και να θέλει να τα ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της γνώσης. Έγινε λοιπόν δασκάλα κι έτσι αποχωρίστηκε για λίγο το κόκκινο ποδήλατό της, γιατί η φαντασία των παιδιών ήταν τόση που την ταξίδευε σε αυθεντικούς κόσμους με χρωματιστούς παπαγάλους, που έλεγαν την ορθογραφία στον ίδιο ρυθμό, και μολύβια από σοκολάτα, που γλύκαιναν τις λέξεις της αντιγραφής.
Κι επειδή τα όνειρα δε σταματούν ποτέ, ήθελε να κάνει την αγάπη της για τα παιδιά ιστορίες. Έτσι εμπιστεύτηκε το «Μαγισσάκι» που χτυπώντας το ραβδάκι… ντο, και ρε, και μι και φα βρέθηκε στα ροζ τα σύννεφα της φαντασίας… Τότε, από μια χαραμάδα του μυαλού της ξεπρόβαλε εκείνο το ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο, που είχε ξεχάσει στην καταπακτή των ονείρων της… Ανέβηκε ξανά στη σέλα του και «Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά» ήταν η πρώτη ιστορία που έφτιαξε. Και συνεχίζει ακόμη να ταξιδεύει… Ανεβασμένη στο ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατό της έτοιμη για νέες περιπέτειες σε παραμυθένιους κόσμους με νεράιδες, ξωτικά, ξόρκια και μαγικά.

Δείτε το βιβλίο: Ο θεραπευτής των ονείρων

Στέλια Σαρικά

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή...

Σοφί Άντερσεν συγγραφέας

Σοφί Άντερσεν

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω δασκάλα.. ‘Εβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά , το ένα δίπλα στο άλλο και γινόμουν μεγάλη… Αυτό έγινα και στη συνέχεια, όταν τελειώνοντας το σχολείο που αργά η γρήγορα θα αρχίσετε κι εσείς, σπούδασα γερμανική φιλολογία, έγινα δηλαδή δασκάλα γερμανικών. Παράλληλα μάθαινα γερμανικά σε πολλά παιδάκια και μερικούς μεγάλους σαν κι εμένα. Λίγο αργότερα όμως έτυχε να ταξιδέψω σε μία μακρινή χώρα του Βορρά, τη Νορβηγία. Εκεί συνέχισα να μαθαίνω περισσότερα για τα παιδιά για να τα καταλαβαίνω καλύτερα. Έτσι έκανα σπουδές στην Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή και κατάλαβα κάτι πολύ σπουδαίο.. ότι εγώ δεν έβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά για να γίνω μόνο δασκάλα, όχι, ήθελα να τους λέω ιστορίες… και δουλεύοντας σε σχολεία για μικρούς και μεγάλους και αποκτώντας τα δικά μου παιδάκια, τα δικά μου μικρά τρολ, είδα ότι πολλές φορές μιλάμε στους μεγάλους σαν να ήταν μικρά παιδιά και στα μικρά παιδιά σαν να ήταν μεγάλοι. Όσο μεγαλώνουμε όμως είναι σημαντικό να αποζητούμε την εξέλιξή μας  ανακαλύπτοντας καινούριους τρόπους επικοινωνίας με σκοπό να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Γι’ αυτό συνέχισα το δικό μου εκπαιδευτικό ταξίδι με αφετηρία τη συναισθηματική νοημοσύνη, στη συνέχεια κάνοντας σεμινάρια πάνω στην άνοια και το παιδικό ιχνογράφημα και ανοίγοντας έναν κύκλο σπουδών στην Συμβουλευτική. Κάποια στιγμή της πορείας μου ήρθε μια ιδέα! Να φτιάξω βιβλία που να μιλούν ταυτόχρονα και τη γλώσσα των μεγάλων και τη γλώσσα των μικρών! Γιατί αυτό νομίζω θέλουμε όλοι, έναν κόσμο που να μας χωρά όλους, έναν κόσμο που να μεγαλώνουμε και να μικραίνουμε ΜΑΖΙ…

Δείτε τα Βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

Θα παίξεις μαζί μου;

Τι έγινες όταν μεγάλωσες;

Μεγαλώνουμε και μετακομίζουμε

Πόσο μου μοιάζεις, πόσο σου μοιάζω γιαγιά

Ένα μπαλόνι για το γράμμα μου

Zeus og Zoe er fra Norge

Σοφί Άντερσεν

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια…...

Polydoros

Γιώργος Πολύδωρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γεώργιος Πολύδωρος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής το 1962 και σπούδασε Μαθηματικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ενασχόλησή του στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπ/σης, δεν στάθηκε εμπόδιο να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές στην διδακτική μεθοδολογία στο ίδιο Πανεπιστήμιο και ακολούθως να αποκτήσει τον Μεταπτυχιακό τίτλο «Σπούδες στην Εκπαίδευση» από το ΕΑΠ.

Ζωντανό παράδειγμα της δια βίου μάθησης το διδακτορικό του στο ΠΤΔΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού στον τομέα Ειδικής παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Σήμερα είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ. Η συνεχής νοητική, πνευματική και συναισθηματική εξέλιξη είναι, για τον ίδιο, επιτακτική ανάγκη.

Εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ ως προσωπικό εκπαίδευσης και πρόσφατα ασχολήθηκε με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Ο καλύτερός μου φίλος

Γιώργος Πολύδωρος

Ο Γεώργιος Πολύδωρος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής το 1962 και...

Iliopoulou

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (Α.Π.Θ.) και μεταδιδακτορικού  διπλώματος στον τομέα της αυθεντικής αξιολόγησης της γλώσσας  (Α.Π.Θ.).

Εργάζεται στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)  με αντικείμενο διδασκαλίας τα ελληνικά ως πρώτη και δεύτερη/ξένη γλώσσα. Στο παρελθόν έχει, επίσης, διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΑΠΘ), ενώ από το 2016 διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Λευκωσίας με αντικείμενο τα ελληνικά ως δεύτερη/ξένης γλώσσα σε μικρά παιδιά.

Είναι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το αντίστοιχο συγγραφικό της έργο εστιάζονται στη διδασκαλία και αξιολόγηση της ελληνικής ως μητρικής και ως ξένης/δεύτερης, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, στον κριτικό γραμματισμό και στη μέθοδο CLIL.

Δείτε το βιβλίο: 7 βήματα στα ποιήματα

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού...

Ιόλη Βότση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια, σε έναν όμορφο τόπο κάπου στην Κεντρική Ελλάδα. Από μικρή αγαπούσε τα γράμματα και κατάφερε με πολύ κόπο και προσπάθεια να ξεφύγει από τη «μιζέρια» της. Διεύρυνε τους ορίζοντές της ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και σπουδάζοντας στα καλύτερα πανεπιστήμια. Ασχολήθηκε με την επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων και συνέγραψε και συνεπιμελήθηκε αρκετά βιβλία και επιστημονικά άρθρα, ξενόγλωσσα και ελληνικά. Αγάπησε τη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου και εργάστηκε για πάνω από 10 συναπτά έτη. Αγαπά ό,τι έχει σχέση με τη λαϊκή παράδοση και τέχνη και στον ελεύθερο χρόνο της λατρεύει να κεντά και να πλέκει. Η ενασχόληση αυτή λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για την ίδια και τους οικείους της.
Το παρόν παιδικό παραμύθι είναι το πρώτο της εγχείρημα στον θαυμαστό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας. Ανυπομονεί για το επόμενο, που είναι ήδη στα σκαριά.

Δείτε το βιβλίο: Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Ιόλη Βότση

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε...

Χαλκίδης Παναγιώτης

Παναγιώτης Χαλκίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα, του Γεωργίου Χαλκίδη και της Όλγας Κερασίδη. Γεννήθηκε στις αρχές του 1946 στα Πλατανάκια Σερρών και τελείωσε το Λύκειο Κάτω Κάτω Ποροΐων. Είναι πτυχιούχος της σχολής Προσωπικού ΕΛΤΑ και του τμήματος Ραδιοτηλεγραφητών Εμπορικού Ναυτικού. Υπηρέτησε προϊστάμενος σε διάφορα ταχυδρομικά γραφεία της χώρας, με τελευταίο των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγο του Υβόννη Μουτζουρέλλη, δασκάλα, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά. Ξεκίνησε να γράφει το 1982 με το πρώτο του βιβλίο να κυκλοφορεί το 1987, από τις εκδόσεις Μαίανδρος, Θεσσαλονίκη.

Βρείτε το βιβλίο: Το πρώτο δάκρυ

Παναγιώτης Χαλκίδης

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα,...

Giannopoulos

Νίκος Γιαννόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από μικρός στράφηκε στην ζωγραφική για συντροφιά. Λάτρης των κόμικς από παιδί, είχε την συνήθεια να ζωγραφίζει πάνω στα ζωάκια των παραμυθιών του μακριά κυματιστά μαλλιά και μπέρτες. Έτσι λοιπόν από πολύ μικρός, μπορούμε να πούμε, ότι συνέβαλε στην εικονογράφηση των δικών του παραμυθιών… Δυστυχώς τότε δεν είχε την ευκαιρία να αναπτύξει αυτή την αγάπη και στράφηκε στα πρακτικά ζητήματα της ζωής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ενώ παράλληλα έγινε γονιός και σύζυγος. Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν η αιτία που αποφάσισε και πάλι να στραφεί στην ζωγραφική, και συγκεκριμένα στην εικονογράφηση. Πέρασαν λίγοι μήνες πολλής δουλειάς και η αγάπη του για αυτή την τέχνη τον οδήγησαν σήμερα στην ευχάριστη θέση να περιμένει να μπουν στα ράφια τα πρώτα του βιβλία…

σελίδα του εικονογράφου στο fb κάνε κλικ εδώ

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Νίκος Γιαννόπουλος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από...

Aygoustatou

Έλενα Αυγουστάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της χρόνια τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ποίησης, για το ποίημα της «Έρημη, γενναία εργατιά», το οποίο δημοσιεύτηκε στον 19ο τόμο του φιλολογικού βιβλίου «Κυμοθόη». Το 2018, εξέδωσε το δυστοπικό μυθιστόρημα «Δεν θα χαθούμε», το οποίο κυλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή. Με το διήγημά της «Ο χειμώνας είναι συναίσθημα», συμμετέχει στη δυστοπική ανθολογία «Μετά το τέλος, η ζωή μετά την αποκάλυψη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Με το διήγημά της «Σαλιγκάρια και Σκουλήκια», συμμετέχει στην ανθολογία φαντασίας «Οι θρύλοι του σύμπαντος IX», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Δείτε το βιβλίο Το παιδί της τσουλήθρας

Έλενα Αυγουστάτου

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της...

Tiganouria

Γιώτα Τηγανούρια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γιώτα Τηγανούρια είναι Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός και Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας.
Διετέλεσε Σχολική Σύμβουλος Μουσικής στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (2012-2018).
Γεννήθηκε στη Σαμοθράκη από οικογένεια λαϊκών μουσικών. Σε ηλικία πέντε χρονών άρχισε να παίζει παραδοσιακή μουσική «πρακτικά». Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. κατέχει τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας & Δίπλωμα Κλασικών Κρουστών του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νικης, καθώς και το πτυχίο Πιάνου με καθηγήτρια τη Δόμνα Ευνουχίδου. Το 2007 εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τ.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Εθνομουσικολογίας με επιβλέποντα ερευνητή τον καθηγητή Λάμπρο Λιάβα.
Συμμετείχε σε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, των Dalcroze, Orff και Κodaly στο Κέτσεμετ της Ουγγαρίας (2001 & 2003), καθώς και σε σεμινάρια πιάνου, θεωρητικών, διεύθυνσης χορωδίας
και τραγουδιού με τους: Τότσιου, Μπακοπούλου, Altinok, Τραυλό, Μπαλτά, Αντωνίου, Αλεβίζο, Κοντογεωργίου, Σακά, Μπάκα.
Από το 2007 διδάσκει και διευθύνει την Παιδική – Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης: Αρμονίας Γένεσις» του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Ως μαέστρος της χορωδίας έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς: διεθνής διαγωνισμός «Αντόνιο Βιβάλντι» Πιτέστι Ρουμανίας (πρώτη θέση 2018), διεθνής διαγωνισμός Interkultur Κέρκυρα
(χρυσό δίπλωμα 2016), περιφερειακό φεστιβάλ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης //Κάτω απ’ το ίδιο ουρανό// (1ο βραβείο 2010).
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες μαέστρους, Κοντογεωργίου, Παπακωνσταντίνου, Αλεβίζο, Μελιγκοπούλου, κ.ά. στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσική στη Σαμοθράκη: ‘’Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης’’ (2013, 2015, 2016, 2017, 2018).
Πήρε μέρος στις συναυλίες και τα εργαστήρια του 6ου & 8ου χορωδιακού φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2016, 2018) καθώς και στο φεστιβάλ //Ξάνθη πόλις ονείρων//(2016) διδάσκοντας και διευθύνοντας άλλες τρεις χορωδίες από Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε ημερίδες, επιστημονικά μουσικολογικά, εκπαιδευτικά και μουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια. Έχει διδάξει και οργανώσει πολλά μουσικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εφαρμόζει καινοτόμες πρωτοβουλίες σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο και έχει υλοποιήσει με επιτυχία πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει γράψει σειρές μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων, ενώ έχει γράψει και επεξεργαστεί πολλά παραδοσιακά τραγούδια για παιδικές και νεανικές χορωδίες. Έχει ιδρύσει τη μουσική ομάδα «Ηχοϋφάντες», ενώ παράλληλα μελετά την ελληνική παραδοσιακή μουσική, μέσα από το ελληνικό σαντούρι, εστιάζοντας και στη φωνητική ερμηνεία.

Δείτε τα βιβλία:

447 ασκήσεις χτίζουν το μουσικό αλφάβητο

35 δίφωνα κομμάτια για παιδική χορωδία

Από το πυκνό δάσος…στο πηγάδι της Γερακίνας

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό

Η μικρή Ελένη

Γιώτα Τηγανούρια

Η Γιώτα Τηγανούρια είναι Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός και Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας. Διετέλεσε...

Fabian Scheidler

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος συγγραφέας, δημοσιογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης. Μετά από σπουδές θεατρικής σκηνοθεσίας εργάστηκε σαν σκηνοθέτης, συγγραφέας και δραματουργός μεταξύ άλλων και στο Θέατρο GRIPS του Βερολίνου, στο οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο του «Πρίμα Κλίμα», βραβευμένο ως επίσημη συμμετοχή-συμβολή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Δεκαετία της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Επιπλέον ο Fabian Scheidler συνεργάστηκε με το Δίκτυο Κριτικής Αντιμετώπισης της Παγκοσμιοποίησης ΑΤΤΑC, ενεργώντας μεταξύ άλλων και σαν συντονιστής προγράμματος της Δίκης των Τραπεζών στη Λαϊκή Σκηνή της Πλατείας Ρόζας Λούξεμπουργκ.

Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης «Otto Brenner» για την άσκηση κριτικής δημοσιογραφίας. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Fabian Scheidler μαζί με τον δημοσιογράφο David Goeßmann ίδρυσε το ανεξάρτητο τηλεοπτικό περιοδικό Kontext TV, το οποίο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τον Noam Chomsky και παράγει-παρουσιάζει σε μηνιαία βάση μια ωριαία εκπομπή με θέματα παγκόσμιας δικαιοσύνης.

Το θεατρικό έργο του Φάμπιαν Σάιντλερ με τίτλο «Θάνατος ενός Τραπεζίτη» πρωτοανέβηκε σε μορφή όπερας στο Θέατρο Gerhart Hauptmann στην πόλη Görlitz τον Απρίλιο του 2013.

Ιστοσελίδες: www.counter-images.de | www.kontext-tv.de

Δείτε το βιβλίο: Θάνατος ενός τραπεζίτη

Fabian Scheidler

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος...

Koubatsidou

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1992 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν το 2013, όταν ολοκλήρωσε το θεατρικό έργο «Το βαλς των χαμένων ονείρων».

Δείτε το βιβλίο: Όσο κρατάει μια στιγμή

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε...

Ειρήνη Γαλανού

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα και στη Ρώμη. Δούλεψε στην Ελλάδα, πήρε τα όνειρά της και συνεχίζει στο Δουβλίνο και όπου αλλού την βγάλει.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Ειρήνη Γαλανού

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα...

Orfanidou

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως παιδοψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, και Μαθηματικά και ειδικεύθηκε στην Παιγνιοθεραπεία. Τα ταξίδια της ψυχής και ο μαγικός κόσμος των παιδιών μαζί με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βρήκαν διέξοδο στη δημιουργία ιστοριών που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με τα παιδιά. Πιστεύει ότι πολύτιμη παρακαταθήκη στη ζωή του ανθρώπου είναι οι «συναντήσεις» του με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές μοιράζεται με τις ιστορίες της.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με...

Δημήτρης Μπότης

Δημήτρης Μπότης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο της ζωής και ψάχνοντας τον προορισμό που θα του ταίριαζε, έκρινε πως το λιμάνι του βρίσκεται στην τέχνη. Και συγκεκριμένα στη συγγραφή, στην υποκριτική και στη μουσική. Σπούδασε σε δραματική σχολή κι εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία 7 χρόνια αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά portal. Η θεματολογία των άρθρων του επικεντρώνεται σε κοινωνικά, ψυχολογικά κι ερωτικά ζητήματα. Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Λαμπερές σιωπές της μοναξιάς» αποτέλεσε το πρώτο του συγγραφικό πόνημα κι ακολούθησε το «Moi, toi et les couleurs de l’ automne». Επίσης, έχει συμμετάσχει σ’ ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».

Βρείτε το βιβλίο: Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας 

Δημήτρης Μπότης

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο...

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεών του σε θέματα οργάνωσης έγινε δεκτός αρχικά στο πρόγραμμα Operations Management του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου από όπου και άμεσα του προτάθηκε να μεταπηδήσει στο MBA πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του το αντικείμενο της στρατηγικής του κέντρισε το ενδιαφέρον και από τότε συνεχώς διατηρεί και εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας και του στρατηγικού τρόπου προσέγγισης των εγχειρημάτων, είτε άμεσα ως εμπλεκόμενος, είτε ως εργαζόμενος, είτε με ρόλο συμβουλευτικό.

Δείτε το βιβλίο: Από το όραμα στην πράξη – Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων. Ένας πρακτικός οδηγός για όλους.

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης....

Μάρκος Καλλίνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάρκος Καλλίνης άφησε τις σπουδές Γεωλογίας στο Leeds της Αγγλίας και γράφτηκε σε δραματική σχολή στο Los Angeles της California. Παίζει drums, του αρέσει η μουσική και
το διάβασμα.
Ζει 40 χλμ. έξω από την Αθήνα μαζί με τις γάτες του.

Δείτε το βιβλίο: Νύχτες με τους Shelley

Μάρκος Καλλίνης

Ο Μάρκος Καλλίνης άφησε τις σπουδές Γεωλογίας στο Leeds της...

Dimitris Moustakas

Δημήτρης Μουστάκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα τέλειωσε μία ιδιωτική σχολή Δημοσιογραφίας και έπειτα αποφάσισε να δοκιμάσει τη τύχη του στο εξωτερικό. Δεν πήγε από ανάγκη και ούτε διαπρέπει στο εξωτερικό γιατί «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Καταρχάς, δεν διαπρέπει! Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Το πάθος του ήταν πάντα η συγγραφή, κάτι που δεν ξεχνούσε ούτε αμελούσε, καθόλη τη διάρκεια των σπουδών του και της ζωής στο εξωτερικό. Χόμπυ, εν έτει 2020, τι άλλο; Binge watching σειρές online, αν και η αλήθεια είναι πως και παλιότερα αυτή η δραστηριότητα άνηκε πάλι σε αυτή τη λίστα, καθώς και η μαγειρική.

Δείτε το βιβλίο: Αμφιβάλλω άρα υπάρχω

Δημήτρης Μουστάκας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε...

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά.
Πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος master. Από μαθητής μελετούσε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και την ελληνική μυθολογία. Μελέτησε θρησκείες και μύθους διαφόρων λαών.
Έγραψε πολλά άρθρα στον περιοδικό και στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την εκπαίδευση, την ιστορία και τη θρησκεία.
Έχει γράψει το ιστορικό μυθιστόρημα – απομνημονεύματα «Στα χιόνια της Κατάρας», καθώς και δύο βιβλία για το Παγκράτιο άθλημα.
Ασχολήθηκε ενεργά με την προσπάθεια αναβίωσης του Παγκρατίου αθλήματος.
Τα περισσότερα των άρθρων του αφορούν την προστασία της ελληνικής ιστορικής πραγματικότητας από διαστρεβλώσεις και φαντασιώσεις που εισέβαλλαν τα τελευταία χρόνια στον ελληνισμό με στόχο τη διάσπαση της ενότητας του ελληνικού έθνους.

Δείτε το βιβλίο: Γιατί; – Στα χρόνια της κατάρας

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Θεολογικής...

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Κατηγορία: Μουσικός

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι διπλωματούχος πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών. Έχει διδάξει πιάνο σε ωδεία. Από το 2003 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ από το 2016 διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας. Έχει εκπονήσει πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων («Η μουσική στον κινηματογράφο», «Το νερό στη Μουσική», «Πώς η μουσική μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας») και έχει επιμεληθεί τη μουσική σε πολλές σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος...

Βικτώρια Κώστα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Μιλάει πέντε γλώσσες και ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό και τον χορό. Λατρεύει τη φύση μη χάνοντας ευκαιρία για πεζοπορία καθώς έμπνευσή της αποτελούν τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με τα ροδαλά χρώματα που παρακολουθεί στο βουνό ή στις ακρογιαλιές. Στο σχολείο συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα γράφοντας θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ταυτόχρονα χορογραφούσε τις παραστάσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια επιθυμώντας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά της και να απαλύνει τις σκληρές πτυχές των ανθρώπων. Έτσι, καταφέρνει να αισθάνεται ελεύθερη σπάζοντας τα δεσμά της καθημερινής ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Όταν ο ήλιος δύει

Βικτώρια Κώστα

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος...

Μissy Merida

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο στο Μissy Merida. Ονειροβατεί από τότε που θυμάται τον εαυτό της, έτσι και έπεισε τον εαυτό της πως μπορεί να ζωγραφίζει όλα εκείνα που αισθάνεται. Ζει στην Αθήνα, είναι αυτοδίδακτη εικονογράφος, μητέρα, σύζυγος και σκυλομαμά. Πιστεύει στους μονόκερους και συλλέγει ουράνια τόξα, ηχογραφεί τυχαία γέλια και ελπίζει πως μια μέρα δε θα χρειάζεται να παλεύουμε πια για τα αυτονόητα.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Μissy Merida

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο...

Βαλαβάνη Χριστίνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διεκπεραίωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Ludwig-Maximilian-Universität. Γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ Γερμανίας και υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενώ παράλληλα είναι εντεταλμένη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένη Γλώσσα αποτελεί έναν από τους άξονες του ερευνητικού της ενδιαφέροντος.

Christina Valavani, geboren in Dortmund, ist DaF-Lehrerin an öffentlichen Schulen in Griechenland und Lehrbeauftragte an der Aristoteles-Universität Thessaloniki. Sie hat Germanistik an der Aristoteles-Universität Thessaloniki studiert, den Aufbaustudiengang Computerlinguistik an der LMU mit Erfolg absolviert und wurde an der Nationalen und Kapodistrias-Universität von Athen promoviert. Ihre Forschungsschwerpunkte sind unter anderem Sprachlernspiele, digitale Didaktik und die interaktive Gestaltung des Sprachunterrichts.

Δείτε το βιβλίο: Ich spiele Deutsch – DaF-/DaZ-Unterricht Α1.1 – mit mp3-Datei – Übungen für die Tafelprojektion (Whiteboard)

Βαλαβάνη Χριστίνα

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

Pixas

Γιώργος Πήχας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας, συνεχίζει να έχει γεννηθεί και ζήσει, με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στο προηγούμενο μυθιστόρημά του, Per diletto ( για … πλάκα), που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Φυλάτος. Γεννήθηκε σχεδόν όπως όλοι και μεγάλωσε, όπως οι περισσότεροι, (σε παλάτια με υπηρέτες και τέτοια).
Για την ιστορία , γεννήθηκε στα Γιάννενα και το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του το πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Λίγα πράγματα κατάφερε να κάνει στη ζωή του, σχετικά ασήμαντα, σε αντίθεση με τη ματαιοδοξία του που είναι τεράστια. Θα πεθάνει κάποια στιγμή στο μέλλον.
Η μόνη μικρή διαφορά με το προηγούμενο βιογραφικό του, είναι ότι μετά από το ένα εκατομμύριο αντίτυπα που πούλησε το πρώτο του βιβλίο, τώρα ζει σε μια τεράστια έπαυλη, ξοδεύοντας χρήματα χωρίς να σκέφτεται. Σαν απλός άνθρωπος όμως που είναι, ήδη εξασφάλισε μία καλύβα στην κορυφή ενός βουνού, τζάμπα, όπου προτίθεται να διαμένει τουλάχιστον πέντε με έξη μήνες το χρόνο και να τρέφεται με άγρια χόρτα και κυνήγι. (Τα άγρια χόρτα είναι το σίγουρο, για το κυνήγι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αν τα καταφέρει).
Συνεχίζει βέβαια να έλκεται από το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει για το υπόλοιπο της ζωής του σε άλλους πλανήτες, αν αυτοί εποικισθούν και αν το εισιτήριο για να πάει εκεί είναι προσιτό και να απαλλάξει έτσι τον πλανήτη αυτόν από την παρουσία του. Αν του αρέσει βέβαια. Δεν δεσμεύεται να μείνει για πάντα εκεί αν δεν του αρέσει .

Δείτε τα βιβλία:

Per Diletto – Για … πλάκα

Οφθαλμόν… αντί οδόντος

Γιώργος Πήχας

Ο συγγραφέας, συνεχίζει να έχει γεννηθεί και ζήσει, με τον...

Sabina

Νίνα Σαβινά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Νίνα Σαβινά και είμαι γεννημένη στην Αθήνα.
Έχω τελειώσει Νοσηλευτική, αποκτώντας αρκετές γνώσεις στον τομέα και μέλημά μου είναι να εξελίσσομαι συνεχώς. Από μικρή είχα τη συνήθεια να αποτυπώνω στο χαρτί ιστορίες φαντασίας.
Μέχρι που έβαλα στόχο να ολοκληρώσω μία από αυτές και να τη μοιραστώ μαζί σας.
Η αγαπημένη μου ασχολία τα τελευταία χρόνια είναι η οικογένειά μου. Η γραφή είναι και θα συνεχίσει να είναι μέρος αυτής.

Δείτε το βιβλίο: Ο κήπος με τα μαύρα τριαντάφυλλα

Νίνα Σαβινά

Ονομάζομαι Νίνα Σαβινά και είμαι γεννημένη στην Αθήνα. Έχω τελειώσει...