Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Στέργιος Μάλαμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει μακρόχρονη επαγγελματική θητεία ως καταξιωμένο επιστημονικό στέλεχος μεγάλου πολυεθνικού ομίλου εταιρειών του εξωτερικού, όπου άρχισε και περάτωσε την ιατρική του σταδιοδρομία. Το όνομα Στέργιος Μάλαμας αποτελεί ψευδώνυμο και επιλέχθηκε για να μη προκαλεί σύγχυση με εταιρία που φέρει το όνομα του συγγραφέα. Δανείζεται λοιπόν το επώνυμο, του από μητρός παππού του, τιμώντας παράλληλα και μνημονεύοντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο που ήταν η μακρινή αιτία για να γραφεί το βιβλίο «Ισόβια υγεία: Ποιο είναι το μυστικό;»

Στέργιος Μάλαμας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει...

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής γλώσσας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε από την ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2005 ταξιδεύει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μέρη, σχολεία και ανθρώπους.
Συνεχίζει να φοιτά στους δρόμους της διδακτικής, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και τελευταία των λαϊκών παραμυθιών.
Zει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο —> 7×7=49

 

 

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε...

Giorgos Eyth. Manettas

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα, ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου, του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της μουσικής ως θεωρητικός, ενώ έχει εμφανιστεί και σε συναυλίες ως τραγουδιστής και πιανίστας. Η αγάπη του για τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και πιο συγκεκριμένα μυθιστορημάτων φαντασίας και μυστηρίου, τον ώθησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. «Ο Λύχνος», αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Δείτε το βιβλίο: Ο λύχνος

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει...

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την Καστοριά η Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη, είναι παντρεµένη µε τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Βασίλειο Παµπουκίδη και έχουν µία κόρη.
Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, µεταπτυχιακός Κοινωνικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και πτυχιούχος της Νοµικής Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς.
Εκλεγµένο µέλος στην Πανελλήνια Οµοσπονδία ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βραβευµένη από την UNESCO για το µήνυµα ζωής που µεταφέρει µέσω του πολιτισµού.

Δείτε τα βιβλία:

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την...

Κώστας Βουδούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και ακολούθησε διάφορους δρόμους ως προς τη γνώση και την εκπαίδευση, μέχρι να φτάσει στην αρχαιολογία. Αποφοίτησε από τα ΚΑΤΕΕ της Λάρισας ως Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., που υπήρξε η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα, και στη συνέχεια από τη Βιβλιοθηκονομία του ΤΕΙ Σίνδου. Αργά πλέον, διανύοντας ήδη μια μακρά περίοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκε στην Αρχαιολογία του ΑΠΘ. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Διατμηματικού Τμήματος Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ. Τέλος, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.

Δείτε το βιβλίο: Από τον Όμηρο μέχρι τις Διηγήσεις περί των θαυμάτων του Αγίου Δημητρίου – Ερμηνευτικές και ιστορικές προσεγγίσεις τοπωνυμίων στον Κάμπο της Θεσσαλονίκης

Κώστας Βουδούρης

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και...

Dimitropoulou

Μαρία Δημητροπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Γερμανία. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α. Π. Θ., στο 4ο Εργαστήριο Zωγραφικής, από όπου αποφοίτησε το 2014 με άριστα.

Από το 2012 εκτίθεται το έργο της σε εκθέσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τη δραστηριότητά της ως εικαστικός, εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα.

Δείτε το βιβλίο: Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο

Μαρία Δημητροπούλου

Η Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε...

Laouris

Γιώργος Λαούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις 6-4-1960.
Γονείς ο Χριστόδουλος και η Άρτεμις Λαούρη.
Ως γιος εκπαιδευτικού, φοίτησε σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία της Πάφου και αποφοίτησε από το Ελένειο Δημοτικό Σχολείο Λευκωσίας.
Τις πρώτες τρεις τάξεις του Γυμνασίου φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και μετά την τουρκική εισβολή φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Ακροπόλεως από όπου και αποφοίτησε.
Τρία χρόνια μετά, αποφοίτησε από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής.
Μετά την αποφοίτησή του από το Α.Τ.Ι. , κατετάγη στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε ως Αξιωματικός στον κλάδο του Μηχανικού.
Μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής. Εκεί εργάστηκε σε εταιρεία κατασκευών μέχρις ότου επέστρεψε στην Κύπρο.
Ακολούθως εργάστηκε στις αραβικές χώρες και τα τελευταία 25 χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάφο.
Έχει δύο παιδιά, τον Χρίστο και την Ελίνα.

Το 2015 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Εν Τύποις το πρώτο του βιβλίο «Φως πέρα από την ομίχλη».

Δείτε το βιβλίο: Συντρίμμια Ψυχής

Γιώργος Λαούρης

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις...

Rantoglou

Δημήτρης Ράντογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1966 στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας όπου και διαμένω με την οικογένειά μου. Αποφοίτησα από το Λύκειο Φλώρινας το 1983 και αφού τελείωσα με τις υποχρεώσεις του στρατού, άρχισα να εργάζομαι ανελλιπώς έως σήμερα από τονΜάρτη του 1989. Με τη σύζυγό μου Αλεξοπούλου Παναγιώτα παντρευτήκαμε το 1991 και αποκτήσαμε δύο τέ-
κνα, την Ειρήνη το 1992 που είναι απόφοιτος του Α.Π.Θ με πτυχίο Βιολόγου και τον Σπυρίδων το 1998 που ως πρωτοετής φοιτητής του ΠΑ.ΜΑΚ στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής μπήκε και αυτός φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Εργάζομαι με πλήρη απασχόληση εδώ και είκοσι επτά χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος, τα τελευταία δεκαπέντε σε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της χώρας, ενώ παράλληλα απασχολούμαι και ως εκπαιδευτής σε ιδιωτικά κέντρα πληροφορικής. Κατέχω άδεια φοροτεχνικού και πτυχίο εκπαιδευτή πληροφορικής CTP της ECDL Ελλάς Α.Ε. Από πολύ μικρός ασχολούμαι με τη μουσική και τη συγγραφή ενώ μου αρέσει ιδιαίτερα το running και η ποδηλασία. Υπήρξα πολλές φορές Πρόεδρος Δ.Σ σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Διατελώ
ως ενεργό μέλος Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων στη γενέτειρά μου και όχι μόνο, ακατάπαυστα την τελευταία εικοσαετία.

Το συγγραφικό μου έργο μέχρι το 2011 περιοριζόταν σε άρθρα, ποιητικές συλλογές και βοηθητικά εγχειρίδια τα οποία είχαν κοινωνικό χαρακτήρα και σκοπό να βοηθούν οικονομικά τους διάφορους οργανισμούς με τους οποίους είχα συνεργασία. Πολλά από αυτά έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες. Το 2011 κυκλοφόρησε σε πανελλαδική εμβέλεια το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις εκδόσεις (Μαλλιάρης Παιδεία Α.Ε) με τίτλο «Ας Ξημερώσει Και Αύριο Θεέ Μου…» με ISBN 978-960-457-476-6 το οποίο απέσπασε πολύ καλύτερες κριτικές, από αυτές που δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ στο ξεκίνημα της συγγραφής του!
Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή των παππούδων μου που ήρθαν από την Μικρά Ασία και παρόλη την τυραννία τους κατάφεραν και ορθοπόδησαν αφήνοντας πίσω στους διαδόχους τους ανεξίτηλες μνήμες βιοπάλης και νοσταλγίας. Ως εκ τούτου δε θα μπορούσα να μην αφιερώσω το τρίτο μου βιβλίο στη γενιά των ανθρώπων που χάρη σε αυτούς βρίσκομαι σήμερα ενώπιόν
σας. Οι διεργασίες για την δημιουργία του τρίτου εκπονήματος έχουν ήδη ξεκινήσει, και το πιο πιθανό είναι, όταν με το καλό ολοκληρωθεί, να έχει τίτλο «Σπασμένος Καθρέπτης» και υπότιτλο «1922-2022 εκατό χρόνια μετά».

Δείτε το βιβλίο: Μια καινούρια μέρα ξεκινάει…

Δημήτρης Ράντογλου

Γεννήθηκα το 1966 στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου του Νομού...

Kourti-Papamoustou

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Κατηγορία: Μουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως κάτοχος διπλώματος Σύνθεσης στην τάξη του Χρήστου Σαμαρά. Σπούδασε πιάνο και Μουσικά Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στη μουσική σχολή Σοφίας Γαλιτοπούλου στο Αλιβέρι Ευβοίας. Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην κινηματογραφική μουσική με τον Cornelius Schwehr στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Συνέχισε με ένα Master στη Σύνθεση στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εξερεύνηση διαφορετικών μουσικών ειδών, η ηλεκτρονική μουσική, όπως και ο συνδυασμός της μουσικής με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα ιδρύματα και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Βολιβία όπως: Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου, Donaueschinger Musiktage (Next Generation 2015), ZKM Center for Art and Media (Καρλσρούη), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης για νέους συνθέτες ‘Music Plus’, 2011). Έχει παιχτεί από ορχήστρες και ανσάμπλ όπως το Ελληνικό συγκρότημα Σύγχρονης μουσικής σε διεύθυνση Θεόδωρου Αντωνίου, Idee Fixe (Ελλάδα), ορχήστρα της Komische Oper (Βερολίνο), ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Freiburg και ορχήστρα πνευστών του Sölden (Γερμανία). Έχει διακριθεί σε διάφορους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και έχει γράψει μουσική για πολυάριθμες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ορισμένες εκ των οποίων έχουν κυκλοφορήσει σε DVD και έχουν παρουσιαστεί στη Γαλλογερμανική τηλεόραση (Arte).

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος...

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά.
Πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος master. Από μαθητής μελετούσε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και την ελληνική μυθολογία. Μελέτησε θρησκείες και μύθους διαφόρων λαών.
Έγραψε πολλά άρθρα στον περιοδικό και στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την εκπαίδευση, την ιστορία και τη θρησκεία.
Έχει γράψει το ιστορικό μυθιστόρημα – απομνημονεύματα «Στα χιόνια της Κατάρας», καθώς και δύο βιβλία για το Παγκράτιο άθλημα.
Ασχολήθηκε ενεργά με την προσπάθεια αναβίωσης του Παγκρατίου αθλήματος.
Τα περισσότερα των άρθρων του αφορούν την προστασία της ελληνικής ιστορικής πραγματικότητας από διαστρεβλώσεις και φαντασιώσεις που εισέβαλλαν τα τελευταία χρόνια στον ελληνισμό με στόχο τη διάσπαση της ενότητας του ελληνικού έθνους.

Δείτε το βιβλίο: Γιατί; – Στα χρόνια της κατάρας

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Θεολογικής...

Papadopoulou Basiliki

Βασιλική Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης.
Έχει εξειδικευθεί και εκπαιδευθεί στις διατροφικές διαταραχές (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) του ΚΕΑΔΔ, (σε συνεργασία και υπό την πλήρη εποπτεία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED).
Έχει εξειδικευθεί στην άνοια και την Τρίτη ηλικία, σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην εταιρία Alzheimer,από όπου και απέκτησε, δίπλωμα εξειδίκευσης.
Η πρακτική της άσκηση έγινε στο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Με την επαφή της στις κλινικές του νοσοκομείου και την πολύτιμη βοήθεια των διαιτολόγων του τμήματος, διδάχθηκε τις αρχές διατροφής διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στους χώρους τις αισθητικής και του αδυνατίσματος, από όπου αποκόμισε εμπειρίες για την καταγραφή – ανάλυση διαιτολογίων, σε
παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια με θέμα την διατροφική υγεία των ατόμων σε κάθε κατηγορία.
Αποτελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Τεχνολόγων Διατροφής, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, του «Διατροφή», του Συνδέσμου Θηλασμού La Leche League Ελλάδος, του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, και ενεργό μέλος του IBFAN (International Brest Feeding). Ασκεί επίσης τον ιερό θεσμό του εθελοντισμού σε διάφορους συλλόγους και συνδέσμους. κ.α.
Από το 2008, εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος. Η εμπειρία της περιλαμβάνει διαχείριση και έλεγχο βάρους σε παιδιά, ενήλικες, εγκυμοσύνη, θηλασμό, αθλούμενους, αλλά και σε παθολογικές καταστάσεις. Ακόμα ασχολείται και με διατροφικές διαταραχές.
Από το 2011, είναι συγγραφέας- εκδότρια. Έχει εκδώσει 3 τίτλους βιβλίων με θέμα την διατροφή και το παιδί. Ασχολήθηκε και ασχολείται με το παιδί και το θηλασμό. Από το 2011, πραγματοποιεί μαθήματα σε μεγάλους παιδικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη διατροφή.

Δείτε το βιβλίο: Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Βασιλική Παπαδοπούλου

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας...

Λένα Ταβαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent coach (Πιστοποιημένη σύμβουλος γονέων).
Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει τη χαρά να υποστηρίζει ανθρώπους να ξεπερνούν δυσκολίες και προκλήσεις προάγοντας την συναισθηματική τους υγεία και την ψυχική ανθεκτικότητα.
Μετά τη γέννηση της κόρης της το ενδιαφέρον της στράφηκε στη γονεϊκότητα. Η δική της ανάγκη να μεγαλώσει την κόρη της με διαφορετικό τρόπο από εκείνον των γονιών της, την οδήγησε στο μοντέλο της ενσυνείδητης-θετικής διαπαιδαγώγησης (conscious parenting).
Μέσα από την εκπαίδευσή της έμαθε πώς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της με ενσυναίσθηση, κατανόηση, αποδοχή και αγάπη. Πώς να είναι ολοκληρωτικά παρούσα την κάθε στιγμή, χτίζοντας μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης. Κι ως οικογένεια να «μεγαλώνουν» μαζί της απολαμβάνοντας το όμορφο ταξίδι που μας χάρισε η ύπαρξή της.
Αυτός είναι ο στόχος και της δουλειάς της με τους γονείς! Τους βοηθά να ξεκλειδώσουν το δυναμικό που έχουν ως οικογένεια προκειμένου να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και χαρά.

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

 

Λένα Ταβαντζή

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent...

Athina Barsamidou

Αθηνά Βαρσαμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και από το 2002 εργάζεται στη β/θμια εκπαίδευση. Απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: διοίκηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Παν/μιο Αιγαίου) το 2006 και σπουδές στην εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο το 2010. Η διδακτορική διατριβή της αφορά στην αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) μαθητή και εκπαιδευτικού και υποστηρίχτηκε το 2012 στο Π.Τ.Δ.Ε. Κρήτης. Το 2015 η Γαλλική Κυβέρνηση της απένειμε το μετάλλιο του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Ανήκει στην ομάδα αξιολογητών σχολικών εγχειριδίων του Ι.Ε.Π.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία θεμάτων σχετικών με τα αντικείμενα της αξιολόγησης, της διοίκησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων (σε Ελλάδα & σε εξωτερικό) και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα αξιολόγησης μαθητή, εκπαιδευτικού, εκπαιδευτικού έργου και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

Δείτε τα βιβλία:

Η έρευνα δράση ως στρατηγική ποιοτικής έρευνας – Μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) εκπαιδευτικού και μαθητή

Αθηνά Βαρσαμίδου

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας...

Karbouni

Κατερίνα Καρβούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο πιάνου, αρμονίας και αρμονίου. Σπούδασε  επίσης και στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό διδάσκοντας πιάνο και αρμόνιο, καθώς και σε ιδιωτικό σχολείο με ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου από το 2008.

Δείτε το Βιβλίο: Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

Κατερίνα Καρβούνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο...

Eleni Apidopoulou

Ελένη Απιδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξειδικεύτηκε στη Νοηματική Γλώσσα και πιστοποιήθηκε στη Γραφή Braille. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση της Σημειωτικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ακολούθησαν σπουδές στο Marketing-Επικοινωνία και εξειδίκευση στο Coaching του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένας από τους βασικούς άξονες της ζωής της είναι η δημιουργία και η γραφή ιστοριών.

Πιστεύει στη δύναμη της ομάδας, αγαπά να βοηθά τους ανθρώπους και να υποστηρίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Έχει πάθος με τον τομέα της επικοινωνίας και αναζητά συνεχώς καινούρια δημιουργικά μονοπάτια. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την εμπειρία της ως στέλεχος πολυεθνικών, βοηθάει και ενισχύει άτομα και επιχειρήσεις σε θέματα εμψύχωσης, δημιουργίας ομάδας και καινοτομίας.

Δείτε το βιβλίο: Το puzzle των βιωματικών δραστηριοτήτων

Η Τουλίπα και οι περιπέτειες στη Μαγική Αυλή

Ελένη Απιδοπούλου

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα. Ξεκίνησε τις...

Anna Tarli

Άννα Ταρλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Ταρλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στις Η.Π.Α, όπου πήρε Μάστερ και Διδακτορικό στη Χημεία.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως χημικός.

Παράλληλα, μέσα από σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργικής γραφής ανακάλυψε την αγάπη της για το γράψιμο μικρών ιστοριών που ανήκουν στο είδος της παιδικής λογοτεχνίας.

Η Άννα γράφει τις ιστορίες που θα ήθελε να είχε ακούσει εκείνη όταν ήταν μικρή.

Το 2015 γνώρισε την Άννα Ρέμπελου που αγάπησε τις ιστορίες της Αννούλας και ήθελε να τις εικονογραφήσει.

Δείτε τα βιβλία:

Η Αννούλα στη ζώνη του φανταστικού

Annoula in fantasy zone

Άννα Ταρλή

Η Άννα Ταρλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία...

Kyriazidou

Χριστίνα Κυριαζίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Βερολίνο.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα και θεατρική συγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός, σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομάδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές “UR-HAMLET” (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και “The Marriage of Medea” (Δανία, 2008)

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και έναν χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B [Laboratory Actors Berlin], μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της “Φθινοπωρινή Συνάντηση” (2002), ενώ το έργο της “FOREST UNDER THE SEA” (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου «FUNARTE». Το έργο της “The Mutes” επιλέχθηκε ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά έργα με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση, για το “PIIGS Festival 2016 – Dramaturgia Sobre la Crisi” και δημοσιεύθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία.

Με το project της «STORY FOR FOOD», συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου και παράγει μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό Berlin Brandenburg Freies Radios και το podcast Stories in Berlin.

Δείτε το βιβλίο: Cinnamon kisses

Χριστίνα Κυριαζίδη

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός...

Kragiopoulos

Νικόλαος Κραγιόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νίκος Κραγιόπουλος γεννήθηκε στην Πιερία, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης.
Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με ειδίκευση στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας ως μάχιμος εκπαιδευτικός από το 1992.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί ως Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Νικόλαος Κραγιόπουλος

Ο Νίκος Κραγιόπουλος γεννήθηκε στην Πιερία, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε...

Iordanidou

Μαρία Ιορδανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, τη μεγάλη μου αγάπη.  Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω δασκάλα. Όταν μεγάλωσα, σπούδασα Παιδαγωγική και από τότε ζω το όνειρό μου.

Επειδή μου άρεσε πάντα να ακούω τους ανθρώπους που μιλούσαν ξένες γλώσσες, έμαθα αγγλικά και γαλλικά για να τους καταλαβαίνω.Συνέχισα τις σπουδές μου σε ένα Μεγάλο Σχολείο που λέγεται “Διδασκαλείο” και μετά συνέχισα σε ένα ακόμα πιο Μεγάλο Τμήμα που λέγεται “Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ψυχική Υγεία”. Τρελαίνομαι να φτιάχνουμε ομάδες με τους δασκάλους και να παίζουμε μεταξύ μας  σαν να είμαστε παιδιά. Γι’ αυτό και θα διαβάσετε σίγουρα κάπου ότι η Μαρία Ιορδανίδου είναι “Εμψυχώτρια σε Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών”.

Συμμετέχω  στις δράσεις της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»,  και έκανα τη δασκάλα της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, στο σχολείο «Οδυσσέας».

Έγραψα άρθρα σε παιδαγωγικά περιοδικά και τώρα γράφω έργα για σχολικές παραστάσεις. Τον τελευταίο καιρό είμαι Διευθύντρια σ’ ένα μεγάλο σχολείο και μου αρέσει πολύ να ακούω τις καθημερινές ιστορίες των παιδιών. Εμπνέομαι από τις συζητήσεις μαζί τους, από τις δικές μου αναμνήσεις και τα όνειρά μου που τις περισσότερες φορές είναι χρωματιστά. Έχω γράψει τα παραμύθια: “Εγώ είμαι αρχηγός”,  Ποντικοσερφαρίσματα», “Δόντι παίρνω, δόντι αφήνω” με την αγαπημένη μου Στέλλα από τις Εκδόσεις Διάπλους  και το παραμύθι “Η Μάγισσα Μουρ Μουρ και το Πλατύ Παπούτσι” με την αγαπημένη μου Άννα από τις εκδόσεις Φυλάτος που μιλάει για τους αλλιώτικους από εμάς “άλλους”.

Δείτε το βιβλίο: Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Μαρία Ιορδανίδου

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου,...

Tzamtzis

Σταύρος Τζαμτζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας (Α.Π.Θ.). Έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τη μελέτη κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Η συμπροφορά, ο τρόπος σκέψης, τα συναισθήματα, η ευτυχία και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων είναι μερικά από τα θέματα τα οποία έχει παρουσιάσει σε ομιλίες και άρθρα του.
Η βασική θεραπευτική του στάση είναι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που να προάγει τον εαυτό του και την κοινωνία. Συμφωνεί με απόψεις άλλων ψυχολόγων και επιστημόνων όπως του Rogers, του Maslow και του Sullivan, που υποστηρίζουν ότι ‘’η βασική κατεύθυνση του οργανισμού είναι προς τα εμπρός’’.

Σημαντικότεροι σταθμοί στην διαδρομή του ήταν:

  • Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ψυχολογίας
  • Εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση του Carl Rogers καθώς και στην focusing προσέγγιση του Eugene Gendlin στο Ελληνικό Κέντρο Προσωποκεντρικής και focusing βιωματικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
  • Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Έχει παρακολουθήσει πλήθος ομιλιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων
  • Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος

Είναι μέλος του:

  • Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Focusing institute, της Νέας Υόρκης

Δείτε το βιβλίο: Ο νέος άνθρωπος

Σταύρος Τζαμτζής

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές...

Αθανασία Γκιλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη το 2006 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και αποφοίτησε το 2011 με κατεύθυνση τη Γλυπτική (Εργαστήριο Έκτορα Παπαδάκη). Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής και σε διάφορες διοργανώσεις, όπως «Οι Δρόμοι της Ελιάς» (Μεσσηνία – Γιάλοβα) στην οποία έλαβε διάκριση για συγκεκριμένο έργο της. Συμμετείχε, επίσης, σε εικαστικές πορείες, όπως η Εικαστική Πορεία στις Πρέσπες και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως το “Καλοκαίρι των νέων καλλιτεχνών” της αίθουσας τέχνης “Καπλανών 5”. Σήμερα, ζει μόνιμα στη Σάμο, όπου εργάζεται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό καλλιτεχνικό της εργαστήρι.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια της Υγείας

Αθανασία Γκιλάκη

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη...

Nino Xypolitas

Νίνο Ξυπολιτάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς με το καλλιτεχνικό όνομα ΝΙΝΟ, γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, αλλά μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει γράψει πολλά τραγούδια, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από εκατό τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στον μουσικό χώρο. Το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη συγγραφή εκδίδοντας το πρώτο του βιβλίο, το οποίο και αφιερώνει σε όλους τους άστεγους του κόσμου. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Δείτε το βιβλίο Το χωριό των ανθρώπων 

Νίνο Ξυπολιτάς

Ο Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς με το καλλιτεχνικό όνομα ΝΙΝΟ, γεννήθηκε...

Ειρήνη Γαλανού

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα και στη Ρώμη. Δούλεψε στην Ελλάδα, πήρε τα όνειρά της και συνεχίζει στο Δουβλίνο και όπου αλλού την βγάλει.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Ειρήνη Γαλανού

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα...

Αμέρισσα Γιαννούλη

Αμέρισσα Γιαννούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά ενός παιδιού και μαζί με τον σύζυγό της κατοικούν στην Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Πέρασε αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο ως φοιτήτρια και ερευνήτρια, μέχρι που ανακάλυψε την ομορφιά της συμμετοχής στα κοινά μέσα από τον εθελοντισμό, τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Εξακολουθεί να ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα σε σχέση με ζητήματα οικολογίας και δικαιοσύνης και εργάζεται σε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Επικεντρώνει τις δράσεις της στην ενδυνάμωση των νέων ατόμων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλου περιεχομένου.

Δείτε το βιβλίο: Το απρόσμενο ταξίδι ενός σαλιγκαριού

Αμέρισσα Γιαννούλη

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά...

Anta – Marina Kilismani

Άντα – Μαρίνα Κικισμανή

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Άντα-Μαρίνα Κιλισμανή γεννήθηκε στο Μιλάνο το Φεβρουάριο του 1976 από πατέρα Έλληνα και μητέρα Ιταλίδα. Η έμφυτη κλίση και η αγάπη της στα καλλιτεχνικά εκδηλώθηκαν σε πάρα πολύ μικρή ηλικία, ενώ το ταλέντο της αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων καθώς καταλάμβανε συστηματικά τις πρώτες θέσεις σε σχολικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής.

Τελείωσε με άριστα το «Liceo Artistico di Boccioni» (Kαλλιτεχνικό Λύκειο Boccioni ) και στη συνέχεια σπούδασε στο «Ιstituto Europeo di Design»(Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίου) από όπου αποφοίτησε και πάλι με άριστα.

Από το 1998 ως το 2002 δούλεψε ως γραφίστα σε διάφορες διαφημιστικές εταιρίες και εκδοτικούς οίκους στο Μιλάνο (Baldini e Castoldi, Royal Express κ.α) και κατόπιν μετακόμισε στη χώρα μας όπου δούλεψε ως εξωτερική συνεργάτιδα για λογαριασμό επώνυμων και καταξιωμένων πελατών όπως Nivea, Maggie, Fiat, Cosmopolitan, Ιταλικό Προξενείο, κ.α.

Μιλά άπταιστα ιταλικά και ελληνικά και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη χειροτεχνία εσωτερικής διακόσμησης, τη δημιουργία κοσμημάτων και τη φωτογραφία. Βασικό της κριτήριο σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό της εγχείρημα είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια, οι φίνες, κομψές γραμμές και η καθαρότητα της δημιουργίας, τα οποία σε συνδυασμό με την επιμονή και την αγάπη για την τέχνη οδηγούν πάντα σε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Σήμερα ζει και εργάζεται στη Γαλατίνα της Ιταλίας με το γιο της Στέλιο που όπως λέει η ίδια είναι το ομορφότερο έργο της ζωής της.

Δείτε τα βιβλία:

Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου

Πλανητόσπιτο

Το αστεράκι που μετακόμισε

Το άγαλμα και η γατούλα

Όναρ και Αμελί – Μαζί μπορούμε

Πολύχρωμοι φίλοι, όμορφος κόσμος

Άντα – Μαρίνα Κικισμανή

Η Άντα-Μαρίνα Κιλισμανή γεννήθηκε στο Μιλάνο το Φεβρουάριο του 1976...

Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία, ήταν πρόθυμη να εμβαθύνει στην ενταξιακή εκπαίδευση.
Το βασικό της κίνητρο ήταν πάντα να υποστηρίζει και να συμπεριλάβει όσα παιδιά αγωνίζονται να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον τόσο ακαδημαϊκά, όσο και κοινωνικά. Η ανάγκη της αυτήν την οδήγησε να αποκτήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μου στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο του East London και να εκπονήσει μια ακαδημαϊκή έρευνα σχετικά με την αυτοεκτίμηση και τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, εστιάζοντας στη σημασία της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση.
Από το 2011 εργάζεται ως ψυχοπαιδαγωγός με παιδιά και εφήβους γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο.
Μέσα από τη στενή συνεργασία και επικοινωνία που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια με τους εκπαιδευτικούς, τους θεραπευτές και κυρίως με τους γονείς των μαθητών, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού επιτυχημένες παρεμβάσεις για την εξέλιξη των παιδιών, οδηγήθηκε στη συγγραφή ενός υποστηρικτικού βιβλίου για όλους όσους ζουν και εργάζονται με παιδιά. Μια σύγχρονη ολιστική προσέγγιση στη μαθησιακή διαδικασία του σήμερα με εύκολα εφαρμόσιμες τεχνικές και εργαλεία.

Δείτε το βιβλίο: Σχολική επιτυχία σε ασφαλές πλαίσιο/ Growth Mindset vs Fixed Mindset

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και...

Aygoustatou

Έλενα Αυγουστάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της χρόνια τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ποίησης, για το ποίημα της «Έρημη, γενναία εργατιά», το οποίο δημοσιεύτηκε στον 19ο τόμο του φιλολογικού βιβλίου «Κυμοθόη». Το 2018, εξέδωσε το δυστοπικό μυθιστόρημα «Δεν θα χαθούμε», το οποίο κυλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή. Με το διήγημά της «Ο χειμώνας είναι συναίσθημα», συμμετέχει στη δυστοπική ανθολογία «Μετά το τέλος, η ζωή μετά την αποκάλυψη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Με το διήγημά της «Σαλιγκάρια και Σκουλήκια», συμμετέχει στην ανθολογία φαντασίας «Οι θρύλοι του σύμπαντος IX», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Δείτε το βιβλίο Το παιδί της τσουλήθρας

Έλενα Αυγουστάτου

Η Έλενα Αυγουστάτου σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία. Στα μαθητικά της...

Marougkas

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί σήμερα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας συνεχίζοντας Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου: Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός». Από μικρή ηλικία έδειξε την έφεσή του στις τέχνες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που πηγάζει από το χαρακτήρα του. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική. Η συγγραφή κειμένων φανταστικού περιεχομένου είναι κατά τον ίδιο ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί, ενώ παράλληλα μπορεί να θίγει ζητήματα που τον απασχολούν υπό το πρίσμα της λογοτεχνίας. Το έργο «Ασυνήθιστα Μύρτιλλα» είναι το πρώτο βιβλίο με το οποίο συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό.

Δείτε το βιβλίο: Ασυνήθιστα μύρτιλλα

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και...

Eyaggelia Manousou

Ευαγγελία Μανούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2017 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα με θέμα «Οι δεξιότητες των φοιτητών που εκπονούν μεταπτυχιακή εργασία» Είναι Καθηγήτρια – Σύμβουλος (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» και «Εκπαίδευση Ενηλίκων», όπου διδάσκει σε τμήμα και επιβλέπει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες από το 2009. Είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, ΠΕ70, στο 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Επιστημονικού περιοδικού «Ανοικτή Εκπαίδευση», επιμορφώτρια – εμψυχώτρια σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα που αφορούν βιωματικές και ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης, δεξιότητες και γενικότερα παιδαγωγικά ζητήματα, και συγγραφέας πολλών παιδαγωγικών βιβλίων και υλικών όπως «Ο Ναυτίλος ταξιδεύει», παραμυθιών κ.ά. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 διεθνή συνέδρια και περιοδικά με ανακοινώσεις και άρθρα, καθώς και σε συλλογικούς τόμους βιβλίων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του «Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» και άλλων συλλόγων.

Δείτε το βιβλίο: Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση

Ευαγγελία Μανούσου

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου...