Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Kondylidou

Αλεξία Κονδυλίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξία Κονδυλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη. Παράλληλα με την απασχόληση της ως ελεύθερος επαγγελματίας, τελείωσε την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., που της έδωσε τη δυνατότητα να διδάξει σε ενήλικες. Ως έφηβη, έχοντας κάνει κλασσικό μπαλέτο, πιάνο και μουσική προπαιδεία, για δέκα περίπου χρόνια, απέκτησε πολλές καλλιτεχνικές ευαισθησίες και δημιουργικές ανησυχίες.
Η αγάπη της για τα βιβλία και για κάθε πηγή γνώσης, την οδήγησε να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τη συγγραφή κειμένων. Σε αυτό, τη βοήθησαν οι συμμετοχές της σε εργαστήρια συγγραφικής τέχνης, σεμινάρια και διεθνή συνέδρια δημιουργικής γραφής, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων συγγραφέων και έμπειρων καθηγητών. Έργο της, έχει συμπεριληφθεί στο συλλογικό βιβλίο «Μικρές ιστορίες για Μεγάλους» (εκδόσεις Εντύποις).
Οι φανταστικοί κόσμοι, στους οποίους ήθελε από μικρή να ζει, παίρνουν μορφή στα κείμενά της, καθώς οι χαρακτήρες των ιστοριών της αποδομούν την πραγματικότητα, κινούνται στον ρομαντισμό και αποκαλύπτουν νέα παράθυρα στα όνειρα.

Δείτε το Βιβλίο: Η Ασημούπολη

Αλεξία Κονδυλίδου

Η Αλεξία Κονδυλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανολόγος...

Derlou

Βασιλική Δερλού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο, όπου και τελείωσα το σχολείο. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά. Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έκανα την πρακτική μου άσκηση στον Συνήγορο του Πολίτη και αργότερα συνέχισα με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» και στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Μου αρέσει πολύ να προσφέρω σε όσους με χρειάζονται, πόσο μάλλον σε παιδιά-μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο ευαίσθητος χώρος της ειδικής αγωγής χρειάζεται πολλή αγάπη, υπομονή και επιμονή, γι’ αυτό το λόγο προσπαθώ να επιμορφώνομαι όσο γίνεται πιο συχνά και να εξειδικεύομαι στην Ειδική Αγωγή μέσω Σεμιναρίων, Επάρκεια στη γραφή Braille και Γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Δείτε τα βιβλία:

Εργαστήριο της αυτόνομης διαβίωσης

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Βασιλική Δερλού

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο,...

Xourafi

Δάφνη Ξουράφη

Κατηγορία: Εικονογράφος
Η Δάφνη Ξουράφη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι σκηνοθέτρια, illustrator και animator. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε με Master of Science in Animation & VFX το 2018 από το University of Dundee στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τότε, έχει εικονογραφήσει βιβλία για παιδιά και μεγάλους και έχει συνεργαστεί ως storyboard artist, animator και illustrator με animation στούντιο σε όλο τον κόσμο.
Δημιουργεί ιστορίες και ζωγραφίζει από μικρό παιδί και το 2021 δημιούργησε και σκηνοθέτησε την πρώτη της animated ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Mine” , έχοντας κερδίσει ως πρόταση την χρηματοδότηση και την στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Υπουργείου Πολιτισμού το 2020. Η ταινία “Mine” έχει ήδη επιλεχθεί και βραβευτεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεχίζει το ταξίδι της στον κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Ένα ταξίδι γεμάτο κύκλους

  Καλοκαίρι στα 16

Δάφνη Ξουράφη

Η Δάφνη Ξουράφη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι...

Koutsoklenis

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Κατηγορία: Συγγραφέας
To σχολείο της προσοχής:

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (M.A.) με διάκριση στη Συνεκπαίδευση και τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (University of Birmingham). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ειδική αγωγή (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) για την οποία του χορηγήθηκε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Έχει εργαστεί ως δάσκαλος ειδικής αγωγής σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και ως ειδικός επιστήμονας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο του: Το σχολείο της προσοχής

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος...

Χριστίνα Ντούμα

Χριστίνα Ντούμα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι η μητέρα του Βασίλη και του Θοδωρή. Από πολύ μικρή είχε μεγάλη αγάπη για τα παραμύθια. Ήταν, είναι και θα είναι το καταφύγιο της ψυχής της. Τις ιστορίες, που ξεκίνησε να γράφει, απολάμβανε να τις μοιράζεται και με τα δύο της παιδιά που ήταν οι πρώτοι της αναγνώστες και οι σπουδαιότεροι σύμβουλοι που είχε. Μέσα σε αυτές, ταξίδευαν, περιπλανιόνταν, γελούσαν, ονειρεύονταν, αλλά και στοχάζονταν ατελείωτες ώρες. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι τα δικά της παραμύθια θα εκδοθούν έως ότου η επιδείνωση της υγείας του γιου της Θοδωρή την ώθησε να βρει τρόπους για να στηρίξει τον αγώνα του παιδιού της. «Η Αλεπού μοδίστρα», «Ο Χνούδης», «Ο Φούσκας», «Η Μελιάννα» και
«Ο Μπούφος» αποτέλεσαν τα παραμύθια της σειράς «Τα Όνειρα του Θοδωρή». Τώρα ξεκινά η καινούργια σειρά παραμυθιών «Οι Ιστορίες του Θοδωρή» με πρώτη την ιστορία του «Ρεμί».
Περισσότερες πληροφορίες για τον Θοδωρή και τον αγώνα της οικογένειάς του μπορείτε να βρείτε:
Στην ιστοσελίδα  για τον Θοδωρή: www.theodoresmiracle.org
Στη σελίδα Facebook για τον Θοδωρή: www.facebook.com/theodoresmiracle

Βρείτε το 1ο βιβλίο της νέας σειράς «Οι Ιστορίες του Θοδωρή»: Ρεμί 

Χριστίνα Ντούμα

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι...

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το 1977. Σπούδασε και αφοσιώθηκε στο κλασικό τραγούδι. Η κλασική παιδεία δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της και για άλλα μουσικά είδη: blues, rock και soul. Συμμετείχε σε δυο δίσκους world-fusion, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Μαζί τους έχει δισκογραφήσει πέντε αγγλόφωνα άλμπουμ και τρία singles. Το 2017 συνεργάστηκε με τον Νίκο Αντύπα και κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album με τίτλο «You Heal My Heart». Την ίδια περίοδο μετακόμισε στο Λονδίνο για εκπαίδευση στο screen acting του MET School, ενώ παράλληλα μαθήτευσε κοντά στον βραβευμένο Σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas στο performing. Παρακολούθησε εξαετή εκπαίδευση στο ψυχοκινητικό μοντέλο Body Mind Centering του Ολλανδού Niek Brow με θέμα τη σωματική καταγραφή των ψυχολογικών σοκ. Ολοκλήρωσε μονοετή εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική προσέγγιση ενώ αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Η μεγάλη της εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία ήταν η αφορμή να οραματιστεί και εντέλει να ιδρύσει το 2019 το Findmyvoice Workshop, μια εναλλακτική μέθοδο φωνητικής με σκοπό την εκπαίδευση, την αποκωδικοποίηση και την ανάλυση της φωνής και της ηχητικής μας ταυτότητας αναδεικνύοντας και εστιάζοντας στην αμφίδρομη σχέση της φωνητικής με την ψυχοθεραπεία.

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το...

Petouli

Αθηνά Πετούλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εικαστικό εργαστήρι στο νησί συνέχισα τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές. Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες), τη φωτογραφία, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κι έχω εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πιο πρόσφατα το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου, «Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη, καθώς επίσης και μια συλλογή ποιημάτων για παιδιά Δημοτικού της νηπιαγωγού Γιώτας Κοτσαύτη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο τον Δεκέμβριο του 2014 στον 59ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Η σελίδα μου στο facebook: Athina Petouli illustration / paintings for kids

Δείτε τα Βιβλία:

Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Η ευχή της Αστεράτης

Αθηνά Πετούλη

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα...

Ελισάβετ Ζαΐμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον εργάζεται ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων. Ανακάλυψε την αγά-πη της για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής, έχοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία να πειρα-ματιστεί στη δική της κουζίνα. Σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να προσαρμόσει τις αγαπημένες της συνταγές στην πιο healthy εκδοχή τους! Θέλο-ντας να μοιραστεί τις ιδέες της, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο “No Regr-eats “.

Ελισάβετ Ζαΐμη

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον...

Kolokotronis

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ.
Εξειδικεύθηκε στη Μικροβιολογία του Στόματος στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου René Descarte στο Παρίσι. Επίσης, μετεκπαιδεύθηκε στη Στοματολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Pitié Salpetrière και εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris Sud, όπου αργότερα εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής.
Διετέλεσε συνεργάτης του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και είναι συνεργάτης της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες και έχει συγγράψει 5 βιβλία και 2 μονογραφίες. Έχει διατελέσει μέλος σε συντακτικές επιτροπές περιοδικών, μεταξύ των οποίων και στα περιοδικά Oral Diseases, Médecine Buccale Chirurgie Buccale, Balkan Journal of Stomatology και είναι κριτής σε περιοδικά της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας.

Δείτε το Βιβλίο:

Οδοντιατρικές πράξεις σε ειδικούς ασθενείς

 

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής...

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής γλώσσας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε από την ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2005 ταξιδεύει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μέρη, σχολεία και ανθρώπους.
Συνεχίζει να φοιτά στους δρόμους της διδακτικής, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και τελευταία των λαϊκών παραμυθιών.
Zει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο —> 7×7=49

 

 

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε...

Gklaberis

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το 1956 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί τα τελευταία 67 χρόνια.
Το 1974 αποφοίτησε από το εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Σίνδου του μαθηματικού Χαρ. Λυσαρίδη και το 1978 από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Από το Φεβρουάριο του 1981 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. Για αρκετά χρόνια διετέλεσε νομικός σύμβουλος, αρχικά της Αγροτικής Τράπεζας και μετά της Τράπεζας Πειραιώς.
Εκλέχθηκε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στο αθλητικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Υπήρξε πρωτεργάτης της έκδοσης και βασικός συντάκτης της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Η Σίνδος». Άρθρα και ρεπορτάζ του για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την τοπική ιστορία, έχουν δημοσιευθεί επίσης στην ημερήσια εφημερίδα «Μακεδονία» και στα περιοδικά «Εχέδωρος» και «Μακεδονική Ζωή». Συνέγραψε τα ιστοριογραφικά έργα «Ο κάμπος της Θεσσαλονίκης» 1998, έκδοση Κοινότητας Καλοχωρίου και «Εκ Δυσμών» 2021, εκδόσεις «Φυλάτος».

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Κυριακή Παρίση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Αθανάσιο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέριο, τελειόφοιτο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Αλίκη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Δείτε τα βιβλία: Εκ δυσμών
  Εν Θεσσαλονίκη

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το...

Zaxariou

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive Media της ΑΚΤΟ και του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Έχει κάνει μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στο εργαστήριο του Λάζαρου Κτενίδη. Ασχολείται με την εικονογράφηση και το character design. Έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς, έχει λάβει μέρος ως ζωγράφος σε παιδικές παραστάσεις, δημιουργήσει ιστοσελίδες και διαφημιστικά καρτούν. Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο βιβλίο που εικονογραφεί.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive...

Γεωργία Καψάλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χαϊδάρι. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής σε ιδιωτικές σχολές για δύο χρόνια. Το 2014 ξεκίνησε ενεργά την ενασχόλησή της με τη ζωγραφική, αρχικά με ακρυλικά και λαδομπογιά σε καμβά, ενώ από το 2015 και έπειτα ασχολείται και με την παιδική τοιχογραφία. Το 2016 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής που έλαβε χώρα σε ιδιωτική γκαλερί του Κερατσινίου. Έκτοτε η ζωγραφική αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής της.
Email: geo.kapsali@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Γεωργία Καψάλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χαϊδάρι. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής...

Nteliou Kleopatra

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου η έμπνευση ταξιδεύει πάνω από το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Μεγαλώνοντας η συγγραφέας ξεκινάει να ανακαλύπτει τις θεωρίες της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Το 2014 γίνεται η διδάσκουσα του μαθήματος “Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διδασκαλία” στο Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμπνευση για τη συγγραφέα, πέρα από τους φοιτητές της, τα τελευταία χρόνια αποτελούν πλέον οι δυο μικρές κόρες της, που φροντίζουν καθημερινά να ζωντανεύουν!

Δείτε το Βιβλίο: Ένα ταξίδι γεμάτο κύκλους

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου...

Papageorgiou

Δήμητρα Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Παπαγεωργίου είναι εκπαιδευτικός, καθηγήτρια αγγλικών, από τη Λαμία. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κεφαλονιά. Αγαπάει τα παιδιά και της αρέσει να διαβάζει παιδικές ιστορίες, αφού αυτές κρύβουν μέσα τους τις μεγαλύτερες αλήθειες και τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Το «Όνειρα, μυστικά και ευχές» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Όνειρα, μυστικά και ευχές

Δήμητρα Παπαγεωργίου

Η Δήμητρα Παπαγεωργίου είναι εκπαιδευτικός, καθηγήτρια αγγλικών, από τη Λαμία....

Kapetanakis

Ματθαίος Καπετανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή ηλικία έζησε οικογενειακά στη Γαλλία, όπου σπούδαζε ο πατέρας του. Έμαθε σχεδόν ταυτόχρονα την ελληνική και γαλλική γλώσσα και αργότερα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με την πάροδο των χρόνων έγινε πολύγλωσσος, μαθαίνοντας αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Εργάστηκε επί μία δεκαετία ως τηλεοπτικός ρεπόρτερ, εικονολήπτης και μοντέρ, κάτι που του επέτρεψε, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, να παράξει τα τελευταία χρόνια και ντοκιμαντέρ που συμμετείχαν σε φεστιβάλ ανά την Ελλά-δα, αποσπώντας και βραβείο. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Δημόσια Οικονομική στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Κοινωνική Οργάνωση και Κοινωνική Μεταβολή, ενώ το 2020 ξεκίνησε τις διδακτορικές σπουδές στην Ανθρωπολογία, στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στο Κεμπέκ του Καναδά. Πρόκειται για έναν ανήσυχο κοινωνικό επιστήμονα σε συνεχή εντρύφηση με την επιστήμη και την τέχνη και με τον διάλογο ανάμεσά τους. Διατηρεί την ενημερωτική ιστοσελίδα cretedoc.org και πάντα έχει κατά νου σχέδια για κάποιο ντοκιμαντέρ, μια ταινία οπτικής ανθρωπολογίας.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Ματθαίος Καπετανάκης

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή...

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια Γαλλικών, απόφοιτη Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει μικρές ιστορίες και διηγήματα στην ηλικία των 12 ετών, ενώ στα 23 έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα. Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την ψυχολογία και τη φιλοσοφία, καθώς και ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα της σύγχρονης εποχής, έγραψε το έργο «Το περπάτημα της Άτης», όπου μέσα από την πορεία του πρωταγωνιστή θίγονται θέματα όπως οι εξαρτήσεις, η εκδίκηση, η δικαίωση και η συνεχής αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας και ικανοποίησης.

Δείτε το βιβλίο: Το περπάτημα της Άτης

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια...

Μαρίνα Καραβέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από την πόλη των Ιωαννίνων που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα και των δύο γονιών της. Αυτήν τη στιγμή είναι συνταξιούχος δημοσίου, μητέρα και γιαγιά. Στη ζωή της κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η επιθυμία της να είναι ελεύθερη, ανακατεμένη με όλους τους ανθρώπους, να παρατηρεί να συμμετέχει και να βιώνει όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Δραστηριοποιούμενη για χρόνια σε κοινωνικές οργανώσεις, κοινωφελή ιδρύματα και συλλόγους, αποκόμισε γνώσεις και πνευματικά οφέλη. Για ένα διάστημα της ζωής της αναμείχθηκε και με την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ τα ταξίδια της ανά τον κόσμο τη βοήθησαν να έρθει πιο κοντά στον άνθρωπο και στη φύση.

Δείτε το βιβλίο Ζωές Ανθρώπων

Μαρίνα Καραβέλλα

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από...

Giannikou

Ελισάβετ Γιαννίκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πα-ντρεμένη και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος Λυκείου, μιλά αγγλι-κά, γαλλικά, ιταλικά και μαθαίνει σουηδικά.

Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστή-μιο στην οικονομική και στη θετική ψυχολογία και στην αυτοβελτίωση. Είναι πιστοποιημένη life coacher κι έχει τον δεύτερο βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Reiki. Έχει μελετήσει για πολλά χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και τη θεωρία του Νόμου της Έλξης.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια θετικής σκέψης κι έδωσε ομιλίες πάνω στο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας

Ελισάβετ Γιαννίκου

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη....

Xrysa-Gkanoudi

Χρύσα Γκανούδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, αλλά κατά βάση την κέρδισε ο κόσμος της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική συμμετέχοντας σε πολλούς διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, λαμβάνοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις. Έτσι, ο χώρος της καλλιτεχνίας δεν άργησε να την κερδίσει καταφέρνοντας τελικά να μετατρέψει το χόμπυ της σε επάγγελμα, σημειώνοντας στα πλαίσια αυτά αρκετές επιτυχίες και συνεργασίες.

Chrysa Gkanoudi was born and raised in the city of Komotini. In recent years, she has been living and working in Thessaloniki. She completed her studies in the Department of Electrical and Computer Engineering at the Aristotle University of Thessaloniki (AUTH), but she was primarily captivated by the world of graphic design and illustration.
From a very young age, she engaged in painting, participating in many children’s art competitions and receiving numerous distinctions. Thus, the field of art soon won her over, ultimately allowing her to turn her hobby into a profession, achieving significant success and collaborations in this area.

Δείτε τα βιβλία:

Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Γρηγορούπολη

Άγγελος στα αστέρια

Άνοιξε τα φτερά σου

Ρας ο Κομπιουτεράς

Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Το λαμπερό κεφάλι

Η μαγική ζωγραφιά

Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Χρύσα Γκανούδη

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής....

Eleytheriadou

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Είναι πτυχιούχος της σχολής “Διαχείρισης Πληροφοριών”, κατοικεί στην Καβάλα και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική ως αυτοδίδακτη. Στα έργα της ασχολείται κυρίως με το σχέδιο και το σκίτσο με υλικά το μολύβι, το μελάνι και την ακουαρέλα.

Έχει διδάξει ζωγραφική και κατασκευές σε σχολεία και παιδικά εργαστή- ρια. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία για διακόσμηση δωματίων. Λατρεύει την ζωγραφική και πάντα στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται πάνω σ’αυτό με δάσκαλο τη φαντασία και τα μαγικά μολύβια της!

Δείτε το βιβλίο: Η Ασημούπολη

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991....

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας της Κέρκυρας και είναι επαγγελματίας σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας. Η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο τον έφερε πιο κοντά στο να κατανοήσει πώς σκέφτεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μέσα από αυτήν άρχισε να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι έτσι ώστε να μπορεί να κατευθύνει τους ηθοποιούς του για να αποδώσουν τους ρόλους που ο ίδιος σκηνοθετεί.  Εστιάζει στο πώς επηρεάζεται η ψυχολογία του θεατή, όταν παρακολουθεί διαφορετικές τεχνικές λήψης και επεξεργασίας ενός βίντεο έτσι ώστε να κατορθώνει να αφήνει το συναισθηματικό αποτύπωμα που επιλέγει σε κάθε του σκηνοθετική δουλειά.
Το 2021 πήρε τον τίτλο «Yoga Teacher Training 200Hr» και τον τίτλο του NLP Practitioner από την INLPTA. Με αυτούς τους δύο τίτλους εμβάθυνε ακόμα περισσότερο στην κατανόηση του ανθρώπινου συστήματος και έμαθε μέσα από βιωματική εκπαίδευση ακόμα περισσότερες και πιο δομημένες τεχνικές με τις οποίες μπορεί κάποιος να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Δείτε το βιβλίο: Βγες από τον αυτόματο πιλότο

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας...

Μαρία Βουλγαρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετή μετεκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας  στο πρόγραμμα του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και στο Ιατρείο Οικογένειας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει Διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Έχει εργαστεί ως Κοινωνική λειτουργός  επί 11 έτη  στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους  Πρόσφυγες και από το 2000, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα Συμβουλευτικής Οικογένειας – Ζεύγους για περισσότερο από 15 έτη.
Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Διαπολιτισμικό Σχολείο και παράλληλα ως Συνεργάτης στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Οι “Μικρο-φιλο-σοφίες” είναι η πρώτη εκδοτική της προσπάθεια.

Δείτε τα βιβλία:

Μικρο-φιλο-σοφίες

Η σφήκα η Αλόνα

Η Λούλα η λιβελούλα και οι φίλες της

Μαρία Βουλγαρίδου

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης...

Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ίναχο Άργους. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και κατόπιν στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ζει στην Αθήνα και από το 1994 είναι δασκάλα σε δημόσιο σχολείο.
Ως δασκάλα θεωρεί την καλλιέργεια ήθους και αξιών πολυτιμότερη της στείρας γνώσης, τη χαρά, τη δημιουργικότητα και την καταξίωση όλων των μαθητών σημαντικότερα της αριστείας. Μια αγκαλιά είναι πάντα ανοιχτή για όλα τα παιδιά κι ένα χαμόγελο ενθάρρυνσης και αγάπης είναι αυτό που δε λείπει ποτέ από την τάξη της. Γράφει παραμύθια και μικρές ιστορίες για τους μαθητές της.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β Έκδοση

Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη

Η Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ίναχο Άργους. Σπούδασε...

Nino Xypolitas

Νίνο Ξυπολιτάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς με το καλλιτεχνικό όνομα ΝΙΝΟ, γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, αλλά μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει γράψει πολλά τραγούδια, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από εκατό τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στον μουσικό χώρο. Το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη συγγραφή εκδίδοντας το πρώτο του βιβλίο, το οποίο και αφιερώνει σε όλους τους άστεγους του κόσμου. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Δείτε το βιβλίο Το χωριό των ανθρώπων 

Νίνο Ξυπολιτάς

Ο Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς με το καλλιτεχνικό όνομα ΝΙΝΟ, γεννήθηκε...

Papadaki

Ζωή Παπαδάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο τόπος καταγωγής της είναι τα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής και έχει ασχοληθεί με επιμόρφωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην όμορφη Μονεμβασία στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βρεφών και Νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα». Η συγγραφή παιδικών παραμυθιών και ποιημάτων αποκαλύπτει μια παιδική της πτυχή καλά φυλαγμένη. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφει για τα παιδιά της δίνει τη δύναμη και την έμπνευση να εργάζεται σκληρά για να γίνει ολοένα και καλύτερη, και να τους προσφέρει ότι πιο όμορφο έχει στην καρδιά της. Στόχος της είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και διαβάζοντας να λαμβάνουν ένα μήνυμα που θα τα καθοδηγεί!

Δείτε το Βιβλίο: Η ευχή της Αστεράτης

Ζωή Παπαδάκη

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο...

Μάριος Παξιμαδάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε στο Πολυτεχνείο. Από τα πρώτα χρόνια είχε δείξει ενδιαφέρον για τη μάθηση, διαβάζοντας διάφορα βιβλία. Το όνειρό του ήταν να γράψει μια μέρα και αυτός ένα σημαντικό βιβλίο που να βοηθάει τους ανθρώπους σε αυτούς του δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και ερασιτεχνικά ασχολείται με τις τέχνες. Συγκεκριμένα παίζει κιθάρα, καθώς επίσης του αρέσει το θέατρο και ο κινηματογράφος.

Δείτε το βιβλίο: Σκέψου το σαν ήσουν νεκρός – Η Δύναμη της Εσωτερικής Εξέλιξης & Αυτοβοήθειας

Μάριος Παξιμαδάς

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε...

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία, ήταν πρόθυμη να εμβαθύνει στην ενταξιακή εκπαίδευση.
Το βασικό της κίνητρο ήταν πάντα να υποστηρίζει και να συμπεριλάβει όσα παιδιά αγωνίζονται να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον τόσο ακαδημαϊκά, όσο και κοινωνικά. Η ανάγκη της αυτήν την οδήγησε να αποκτήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μου στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο του East London και να εκπονήσει μια ακαδημαϊκή έρευνα σχετικά με την αυτοεκτίμηση και τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, εστιάζοντας στη σημασία της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση.
Από το 2011 εργάζεται ως ψυχοπαιδαγωγός με παιδιά και εφήβους γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο.
Μέσα από τη στενή συνεργασία και επικοινωνία που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια με τους εκπαιδευτικούς, τους θεραπευτές και κυρίως με τους γονείς των μαθητών, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού επιτυχημένες παρεμβάσεις για την εξέλιξη των παιδιών, οδηγήθηκε στη συγγραφή ενός υποστηρικτικού βιβλίου για όλους όσους ζουν και εργάζονται με παιδιά. Μια σύγχρονη ολιστική προσέγγιση στη μαθησιακή διαδικασία του σήμερα με εύκολα εφαρμόσιμες τεχνικές και εργαλεία.

Δείτε το βιβλίο: Σχολική επιτυχία σε ασφαλές πλαίσιο/ Growth Mindset vs Fixed Mindset

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και...

Σοφία Γ. Τσαλουχίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Γ. Τσαλουχίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχος Διαιτολογίας & Διατροφής – (Aλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ασχολήθηκε με τον μεταβολισμό των λιπιδίων. Είναι διδάκτορας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τίτλο διδακτορικής διατριβής : «Η επίδραση της Χρόνιας Άσκησης στην Απόπτωση».
Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου – διατροφολόγου (κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος).
Το 2004-2006 συμμετείχε στη Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για τη Διατροφή των Ελλήνων Αθλητών. Έπειτα, το 2006 λαμβάνει Υποτροφία αριστείας υποψήφια διδάκτορα για ερευνητικό έργο από την Επιτροπή Ερευνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 δίδαξε το μάθημα Διατροφή και Διαιτητική στο Τμήμα Μαιευτικής (Aλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Το 2015 συμμετείχε σε παρουσίαση-ομιλία εκπαιδευτικού προγράμματος που έγινε με σκοπό την αγωγή, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής υπερβαρότητας και παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Πρόγραμμα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» του τμήματος ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού της Α! παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Τη δεκαετία 2010 – 2020 δίδαξε μαθήματα διατροφής και άσκησης σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τον αθλητισμό, την ώθησε να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την διατροφή των αθλητών, αφού και η ίδια έχει υπάρξει αθλήτρια στο άθλημα της κολύμβησης.
Έχει συμμετάσχει με ομιλίες-ανακοινώσεις σε ελληνικά αλλά και διεθνή συνέδρια τόσο στον χώρο της διατροφής όσο και της άσκησης.
Αρθρογραφεί και ενημερώνει το κοινό για ποικίλα θέματα διατροφής μέσα από ομιλίες, αλλά και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Βρείτε το βιβλίο: Food diary – Η γευστική περιπέτεια του 365! – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλον τον χρόνο

Σοφία Γ. Τσαλουχίδου

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Γ. Τσαλουχίδου ζει και εργάζεται...

Θάνος Καλδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973. Κατάγεται από την Πύλο Μεσσηνίας και επέλεξε η πρώτη συγγραφική του δουλειά, που κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό, να ξεκινήσει από τον τόπο καταγωγής του. Ζει και εργάζεται για πάνω από οκτώ χρόνια πλέον στο εξωτερικό, και η συγγραφή αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του μέσα για να ταξιδεύει.

Δείτε το βιβλίο: Ταξιδεύεις και δεν το ξέρεις

Θάνος Καλδής

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973....