Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Παύλος Γαρέφης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε το Πτυχίο Οδοντιατρικής, από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1973 έλαβε το Διδακτορικό δίπλωμα στην Προσθετική, το 1977 μετεκπαιδεύθηκε στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, το 1982 αναγορεύθηκε Υφηγητής το 1996 Αναπληρωτής καθηγητής και το 1990 καθηγητής.
Από το 1986 μέχρι το 2008 ήταν διευθυντής του εργαστηρίου Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας και από το 2003 μέχρι το 2008 διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1992 διορίσθηκε ως Τακτικό μέλος Εθνικού Γνωμοδοτικού συμβουλίου έρευνας (ΕΓΣΕ) του Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας, στον Κλάδου Ιατρικών Επιστημών.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής (1997-1991), μέλος της συγκλήτου του Α.Π.Θ και Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος (1997-2001) και επί μια δεκαετία πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου
Την περίοδο 2003-2004 συμμετείχε ως Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ειδικότητα της Προσθετικής.
Το 2000 τιμήθηκε από τον σύνδεσμο Λιβανέζων οδοντιάτρων που σπούδασαν στο ΑΠΘ.
Το 2007 τιμήθηκε για την προσφορά του στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.
To 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος για τη μακροχρόνια και εξαιρετική προσφορά στην Εταιρεία
Το 2010 τιμήθηκε από τον Οδοντιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδοντοτεχνίας.
Το 2011 τιμήθηκε στη Λευκωσία και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου Λευκωσίας και Κερύνειας.
Έχει επιβλέψει την εκπόνηση 22 διδακτορικών διατριβών.
Έχει συγγράψει 2 επιστημονικά συγγράμματα (1986 και 2013) και 6 εκπαιδευτικά βιβλία έχει δημοσιεύσει 135 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά με σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών, έχει ανακοινώσει 250 επιστημονικές εργασίες και έχει δώσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι μέλος των πολιτιστικών σωματείων «ΤΕΧΝΗ» και «Φίλοι Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» και μέλος της Χορωδίας των ΦΜΒΠ και μέλος του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών-Καλλιτεχνών.
Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 4 οπτικοακουστικές συνθέσεις με αντικείμενο τις εντυπώσεις ενός ταξιδευτή από τα πολιτιστικά ταξίδια με τους φίλους του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στην Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, την Κιλικία και την Άνω Συρία, τη Ρουμανία και το 2014 παρουσίασε στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης αφιέρωμα στη Συρία με τίτλο: «Εντυπώσεις από το ταξίδι των ΦΜΒΠ στη Συρία λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος».
Το 2016 πραγματοποίησε διάλεξη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το ιατρικό λειτούργημα στην Αρχαιότητα, το Βυζάντιο και τη Σύγχρονη εποχή» και το 2019 στο ίδιο μουσείο και στην εκδήλωση του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών το θέμα: «Η επίδραση της μουσικής στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου».

Δείτε το βιβλίο: Περίοδος Πανδημίας Covid

Παύλος Γαρέφης

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε...

Koukou

Βιβιάνα Κούκου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Είμαι η Βιβιάνα, η καταγωγή μου είναι από τη Μυτιλήνη και το 2015 αποφοίτησα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2016 έως και σήμερα εργάζομαι ως κοινωνική λειτουργός και τελευταία ζω στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω τη δουλειά μου, αγαπώ τα παιδιά και τα ζώα.

Η σχέση μου με την εικονογράφηση είναι πολύ πρόσφατη, η σχέση μου όμως με τη ζωγραφική όπως και με την συγγραφέα ξεκινάει από τα παιδικά μου χρόνια. Στην τρίτη δημοτικού λοιπόν γνώρισα μια πολύ ‘’διαφορετική’’ δασκάλα. Για να μάθω γραμματική ντυνόμουν αντωνυμία, για να μάθω μαθηματικά ντυνόμουν διαίρεση και οι αγαπημένες μου ώρες ήταν η ανάγνωση παιδικού παραμυθιού από εκείνη, οι θεατρικές ομάδες που συντόνιζε και τα εικαστικά. Κάπου σε αυτή την ηλικία ανακάλυψα ότι η ζωγραφική με ελκύει περισσότερο και την έμπνευσή μου την αντλούσα από τις δημιουργικές μας ώρες. Κάποια στιγμή άλλαξα δασκάλα αλλά με την Βαγγελιώ δεν χαθήκαμε ποτέ. Το πάθος μου για τη ζωγραφική με το χρόνο μεγάλωνε, το στυλ που ζωγραφίζω όμως, το διατήρησα παιδικό. Με εκφράζουν τα σκίτσα και το αφηρημένο σχέδιο, τα έντονα χρώματα και οι λεπτομέρειες.

Πριν από έναν χρόνο λοιπόν, ένα φθινοπωρινό μεσημέρι στο σπίτι της Βαγγελιώς στη Θεσσαλονίκη έπεσε μια ιδέα στο τραπέζι. Να εικονογραφήσω το μπιζελάκι…και έτσι έγινε! Όταν το διάβασα δημιούργησα κατευθείαν εικόνες στο μυαλό μου. Το αγάπησα, το πίστεψα, το είδα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και ενός ενήλικα. Έβαλα τα δυνατά μου και όλη μου την παιδικότητα.

Δείτε το βιβλίο: Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της

Βιβιάνα Κούκου

Είμαι η Βιβιάνα, η καταγωγή μου είναι από τη Μυτιλήνη...

Delixas

Κωνσταντίνος Δεληχάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δεληχάς γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Μετά το σχολείο εργάστηκε για χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του σαν εμποροϋπάλληλος. Στη συνέχεια μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε φυσιοθεραπεία, επάγγελμα όμως που άσκησε για μικρό χρονικό διάστημα. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά και ασχολείται από νωρίς με τη μουσική παίζοντας κιθάρα, μπάσο και τσέλο. Το βιβλίο «Ψυχανάλυση, όχι απαραίτητα» είναι το δεύτερο, γιατί προηγήθηκε το βιβλίο με τίτλο «Κρυφές σκέψεις». Ο συγγραφέας είναι διαζευγμένος, ζει και γράφει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το Βιβλίο: Ψυχανάλυση; Όχι απαραίτητα

Κωνσταντίνος Δεληχάς

Ο Κωνσταντίνος Δεληχάς γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Μετά το...

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...

Maggopoulos

Γιώργος Μαγγόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (1993) και κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (master) στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Η διδακτορική του διατριβή που αφορά στην αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε το 2011 στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας θέματα σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιολόγηση προγραμμάτων, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Δείτε το βιβλίο: Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων

Γιώργος Μαγγόπουλος

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης...

Ευρωπία Χατζηανδρέου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευρωπία Χατζηανδρέου κατάγεται από την Καβάλα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, επάνω στην τουρκική γλώσσα και έπειτα προχώρησε στις μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η μεγάλη αγάπη της είναι το διάβασμα, η μουσική και λυκόπαιδό της ο Μάιλο.

Δείτε το βιβλίο: Ορίζοντες

Ευρωπία Χατζηανδρέου

Η Ευρωπία Χατζηανδρέου κατάγεται από την Καβάλα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές...

Amanatopoulou

Χριστίνα Αμανατοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Αμανατοπούλου είναι μουσικοπαιδαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση» από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πτυχιούχος Θεωρητικών Μουσικής και Μονωδίας. Σε όλες τις σπουδές της έλαβε τον βαθμό «Άριστα».

Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια με προφορικές εισηγήσεις και εργαστήρια και ως αρωγό μέλος στη διοργάνωση ετήσιων πρωτότυπων συναυλιών στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής αγωγής και εκπαίδευσης, μουσικής παραμυθιού, μουσικοθεραπείας, φυσικής αγωγής και ανάπτυξης των παιδιών.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός μουσικής στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει ψαλτική, φωνητική τεχνική και μονωδία.

Δείτε το βιβλίο: Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο

Χριστίνα Αμανατοπούλου

Η Χριστίνα Αμανατοπούλου είναι μουσικοπαιδαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών...

Amy Louise Gibbins

Amy Louise Gibbins

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Amy Louise Gibbins είναι Εικονογράφος και Σχεδιάστρια Γραφιστικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της Μεγάλης Βρετανίας το Devonshire μέχρι που βρέθηκε στην πόλη του Βath αποκτώντας με άριστα το πτυχίο της στη Γραφιστική Επικοινωνία. Μετά την αποφοίτηση της, ταξιδέψε σε 8 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια ζει σε μια όμορφη κατοικία στο κέντρο της πόλης Βath, έχοντας κατοικίδιο ένα χάμστερ τον Ηebe. Κάποια από τα έργα της περιλαμβάνουν την εικονογράφηση για μια μεταπτυχιακή δημιουργική συνεργασία στο έργο «Χαρτόκοσμοι» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Waterstones. Έργα της διακοσμούν τα διαμερίσματα Luxuary Escapes στο Bath. Στο μέλλον φιλοδοξεί να γράφει και να εικονογραφεί τα δικά της παιδικά παραμύθια.

Email: amy_gibbins@hotmail.co.uk , @starry_seal_prints

Δείτε το βιβλίο: Το μαγικό φτερό

Amy Louise Gibbins

H Amy Louise Gibbins είναι Εικονογράφος και Σχεδιάστρια Γραφιστικής. Γεννήθηκε...

Metaxa

Μαριάννα Μεταξά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά και στη συνέχεια στο
Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ψυχολογίας παιδιών και εφήβων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. Το βιβλίο “Γλυκιά μου Κέλλυ” είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, καθώς η γραπτή έκφραση ήταν ανέκαθεν η μεγάλη της αγάπη. Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε τοπική εφημερίδα και παίρνει ενεργό μέρος σε εκδηλώσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Δείτε το βιβλίο: Γλυκιά μου Κέλλυ

Μαριάννα Μεταξά

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο...

Ζωή Παπασωτηρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, όπου και μένω μόνιμα. Καθότι από μικρή στόχευα στο να ακολουθήσω ένα εικαστικό μονοπάτι, εισάχθηκα και σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη και διέμεινα στη Γαλλία για ένα εξάμηνο, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σκηνογράφους και εικαστικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρώντας μια καλλιτεχνική ευαισθησία, επικεντρώθηκα στον σχεδιασμό χώρων παιχνιδιού και στα εικαστικά πρότζεκτ σκηνογραφίας, ενώ ταυτόχρονα εξασκώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η παιδική εικονογράφηση, στην οποία εντρυφώ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βιβλίο—> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Ζωή Παπασωτηρίου

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005...

Ioanna Kotsoni

Ιωάννα Κοτσώνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου της Βαρβακείου Σχολής. Έχει σπουδάσει Υποκριτική και Διακόσμηση. Από το 2013 ξεκινάει σπουδές πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με σκοπό τη Διερμηνεία. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή, άρχισε να γράφει ποίηση επηρεασμένη από τα κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Εργάζεται ως ηθοποιός και διακοσμήτρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ΑμεΑ.

Δείτε το βιβλίο: Ερωτική Βραδιά

Ιωάννα Κοτσώνη

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και...

Kyriazidou

Χριστίνα Κυριαζίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Βερολίνο.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα και θεατρική συγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός, σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομάδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές “UR-HAMLET” (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και “The Marriage of Medea” (Δανία, 2008)

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και έναν χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B [Laboratory Actors Berlin], μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της “Φθινοπωρινή Συνάντηση” (2002), ενώ το έργο της “FOREST UNDER THE SEA” (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου «FUNARTE». Το έργο της “The Mutes” επιλέχθηκε ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά έργα με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση, για το “PIIGS Festival 2016 – Dramaturgia Sobre la Crisi” και δημοσιεύθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία.

Με το project της «STORY FOR FOOD», συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου και παράγει μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό Berlin Brandenburg Freies Radios και το podcast Stories in Berlin.

Δείτε το βιβλίο: Cinnamon kisses

Χριστίνα Κυριαζίδη

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός...

Tzamali,Yakinthou

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από πολύ μικρή διέθετε μια ζωηρή φαντασία και αγαπούσε να πλάθει συναρπαστικές ιστορίες. Σε ηλικία δεκατριών ετών γράφει το πρώτο της βιβλίο, διδάσκεται μόνη της το σχέδιο, ενώ παράλληλα ξεκινάει μαθήματα φωνητικής, για να ασχοληθεί με την άλλη της μεγάλη αγάπη, το κλασικό τραγούδι.

Στα εικοσιπέντε, ώριμη πια, γράφει και εικονογραφεί το πρώτο της μεγάλο παιδικό μυθιστόρημα και αφοσιώνεται σταθερά στη συγγραφή. Για πρώτη φορά το 2012 εκδίδει με τις εκδόσεις Οσελότος το βιβλίο της «Αστροζαχαρένια ιστορία», που κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και προτάθηκε για κρατικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2013 ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο της, «Το Μάθημα του Μουρμούρα», εικονογραφημένο κι αυτό από την ίδια. Στο easywriter.gr υπάρχουν ακόμα σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της «Άλντουιν ο Σαλιγκαρούλης και η μεγάλη αναζήτηση», «Θέλω να γίνω Πρίγκιπας», «Το παιδί της δροσοσταλίδας» , «Ο Κρυστάλλινος Ιππότης» και «Το τραγούδι του Ελαφρούλη» .

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (greekibby).

Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της σε όλες τις διαφορετικές καλλιτεχνικές της δραστηριότητες και στα αγαπημένα της ζώα. Εξακολουθεί να μένει στην Αθήνα.

Δείτε το βιβλίο: Το παραμύθι του λευκού Αρλεκίνου

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από...

Αθανασία Γκιλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη το 2006 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και αποφοίτησε το 2011 με κατεύθυνση τη Γλυπτική (Εργαστήριο Έκτορα Παπαδάκη). Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής και σε διάφορες διοργανώσεις, όπως «Οι Δρόμοι της Ελιάς» (Μεσσηνία – Γιάλοβα) στην οποία έλαβε διάκριση για συγκεκριμένο έργο της. Συμμετείχε, επίσης, σε εικαστικές πορείες, όπως η Εικαστική Πορεία στις Πρέσπες και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως το “Καλοκαίρι των νέων καλλιτεχνών” της αίθουσας τέχνης “Καπλανών 5”. Σήμερα, ζει μόνιμα στη Σάμο, όπου εργάζεται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό καλλιτεχνικό της εργαστήρι.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια της Υγείας

Αθανασία Γκιλάκη

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη...

Falkos

Τάσος Φάλκος – Αρβανιτάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο λογοτέχνης και φιλόσοφος Τάσος Φάλκος (Αρβανιτάκης) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατοχή και εμφύλιος σημαδεύουν τα παιδικά του χρόνια. Στα γυμνασιακά και τα φοιτητικά του χρόνια επηρεάζεται βαθύτατα την αρχαία γραμματεία και ιδιαίτερα απ’ τον Αισχύλο και τον Πλάτωνα. Ως φοιτητής ξεκινά το πεζογράφημα Οι Δίκαιοι με κύριο θέμα την εμποδισμένη δράση των ανθρώπων που προσπαθούν να έχουν οδηγό μονάχα τη συνείδησή τους.
Στις Βρυξέλλες αρχίζει τη σύνθεση του Διγενή Ακρίτα, όπου επιχειρεί να περιγράψει τη διφυή ανθρώπινη υπόσταση, το γήινο και το θεϊκό στοιχείο, αλλά και την ακραία, οριακή κατάστασή του και την κεντρική ιδιότητα του φύλακα.
Στα χρόνια της δικτατορίας βρίσκεται στο Παρίσι, όπου προετοιμάζει τη διδακτορική διατριβή του, ενώ παράλληλα συνθέτει τη Σοφίτα, θεατρικό κατά της δικτατορίας και κάθε μορφής καταπίεσης.
Με αφορμή το θάνατο του Μικρασιάτη πατέρα του γράφει τα μικρασιατικά αφηγήματα η Νύχτα και το μυθιστόρημα Η Λίμνη.
Πιστεύοντας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διακρίσεις, συγχωνεύει σε ένα ενιαίο έργο, το Μαρτυρίες για έναν απόντα φίλο, όλα τα βασικά είδη λόγου, πραγματοποιώντας ένα είδος «ολικής» λογοτεχνίας.
Με τρία θεατρικά του σατιρίζει κυρίως την ανθρώπινη έπαρση.
Στα επιστημονικά του έργα ερευνά θέματα της ηθικής φιλοσοφίας, της αρχαίας θρησκείας και της μεθοδολογίας των επιστημών. Τα λογοτεχνικά του έργα καταγράφουν τη σχέση μιας συνείδησης με την ιστορία του καιρού της, σχέση επώδυνη και τραγική.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

*Οι Δίκαιοι. Το 1967 στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη δημοσιεύονται δεκαοκτώ συνέχειες του μυθιστορήματος αυτού, που σε διαγωνισμό του 1966 είχε κερδίσει έπαινο αδημοσίευτου έργου.
*La mansarde (θέατρο), Thessalonique, 1974.
*Τρεις Μαρτυρίες – Η Κολυμβήθρα (δύο ποιητικές συλλογές), Θεσσαλονίκη, 1982.
*Η σοφίτα (θέατρο), Θεσσαλονίκη, 1984.
*Το χρονικό των Δικαίων (μυθιστόρημα), Αθήνα, Δόμος, 1992.
*Η Νύχτα (διηγήματα), Αθήνα, Δελφίνι, 1995.
*Σχεδιάσματα με φως (15 ποιήματα με γνήσια χαρακτικά της Ingrid Zamecnicova), Bratislava, 1997. Το έργο τιμήθηκε ως «το ωραιότερο βιβλίο της Σλοβακίας για το έτος 1997».
* Μαρτυρίες για έναν απόντα φίλο (μυθιστόρημα), Θεσσαλονίκη, Μ. Μπαρμπουνάκης, 1999.
* Ο καθηγητής Πλούτων (θέατρο), Θεσσαλονίκη, 2001.
* Σχεδιάσματα με φως (75 ποιήματα), Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 2005.
*Τουρκές η νύχτα (διηγήματα), Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 2009.
* Οι Λύκοι (συνθετικό ποίημα), Θεσσαλονίκη, 2010.
* Πρότυπα και ομοιώματα (ποιήματα), Αρμός 2016.
* Το όνειρο της πείνας και της ομορφιάς (θέατρο), Θεσσαλονίκη, 2017.
* Η λιτανεία, La procession (ποιήματα, δίγλωσση έκδοση), Αρμός, 2018

ΜΕΛΕΤΕΣ

*Η κοινωνικοπολιτική έννοια της φιλοτιμίας στο έργο του Πλάτωνα, Θεσσαλονίκη, 1975. Διδακτορική διατριβή.
* «Το πρόβλημα της ηθικής συνείδησης στην αρχαία Ελλάδα», Θεσσαλονίκη 1983.
*Σέβας και φόβος των θεών, Θεσσαλονίκη, 1984.
*Αιδώς. Η φύση και η σημασία του σεβασμού και της ντροπής στην ηθική ζωή των αρχαίων Ελλήνων, Θεσσαλονίκη, 1984.
*Εισαγωγικά μαθήματα Φιλοσοφίας (στοιχεία ηθικής φιλοσοφίας), Θεσσαλονίκη, Σάκκουλας, 1985.
*Αγών. Ο αθλητισμός σαν βασική εκδήλωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, Θεσσαλονίκη, 1989. Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1993.
*Μεθοδολογία και τεχνογραφία της επιστημονικής έρευνας, Θεσσαλονίκη, 1992.
*Η κίνηση στο έργο του Πλάτωνα, Θεσσαλονίκη, 1996.
*Ηράκλειτος. Πρόλογος, κείμενα, μετάφραση, επιμέλεια, Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 1999.
*Οι αετοί και τα κοράκια (λογοτεχνική κριτική), Θεσσαλονίκη, 1999.
*Ο ελληνικός αθλητισμός (ανάπλαση και σημαντική επέκταση του Αγών), Βόλος 2003.
*Greek Athletics, Volos 2004.
* Πλάτωνος Φαίδων, Προλεγόμενα, Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 2007.

Δείτε τα βιβλία: Η λίμνη

Ποιήματα 1958-2022

Τάσος Φάλκος – Αρβανιτάκης

Ο λογοτέχνης και φιλόσοφος Τάσος Φάλκος (Αρβανιτάκης) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη....

Έλενα Σαμαρά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και μαμά.
Αγαπάει τη μόδα από τότε που θυμάται τον εαυτό της και μικρή ντυνόταν από τη ντουλάπα της μαμάς. Αργότερα, έμαθε να ράβει, να κάνει πατρόν και να δημιουργεί τα δικά της ρούχα & αξεσουάρ.
Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία ρούχων, την εκπαίδευση ραπτικής & πατρόν αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάπτυξη & προώθηση νέων δημιουργών και μικρών fashion brands. Διατηρεί ένα eshop με ψηφιακά πατρόν ραπτικής, μια μικρή επιχείρηση που έχει με τη μητέρα της.

Δείτε το βιβλίο: Style the Bump – Συμβουλές μόδας

Έλενα Σαμαρά

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και...

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά.
Πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος master. Από μαθητής μελετούσε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και την ελληνική μυθολογία. Μελέτησε θρησκείες και μύθους διαφόρων λαών.
Έγραψε πολλά άρθρα στον περιοδικό και στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την εκπαίδευση, την ιστορία και τη θρησκεία.
Έχει γράψει το ιστορικό μυθιστόρημα – απομνημονεύματα «Στα χιόνια της Κατάρας», καθώς και δύο βιβλία για το Παγκράτιο άθλημα.
Ασχολήθηκε ενεργά με την προσπάθεια αναβίωσης του Παγκρατίου αθλήματος.
Τα περισσότερα των άρθρων του αφορούν την προστασία της ελληνικής ιστορικής πραγματικότητας από διαστρεβλώσεις και φαντασιώσεις που εισέβαλλαν τα τελευταία χρόνια στον ελληνισμό με στόχο τη διάσπαση της ενότητας του ελληνικού έθνους.

Δείτε το βιβλίο: Γιατί; – Στα χρόνια της κατάρας

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Θεολογικής...

Xairopoulos

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία της Γερμανίας στις 8 Φεβρουαρίου του !968.
Πέρασε από διάφορα  Σχολεία μέχρι να γίνει φοιτητής της Γερμανικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και να τελειώσει επιτυχώς τις σπουδές του ως Καθηγητής Γερμανικών. Σε όλη τη διάρκεια των Γυμνασιακών και Λυκειακών του Τάξεων, αλλά και στις Σπουδές του ελκύστηκε πολλές φορές από μεγάλους Ποιητές όπως τον Σεφέρη,  τον Ελύτη, τον Σολωμό, αλλά και από ξένους Λογοτέχνες και Συγγραφείς. Πριν ξεκινήσει να γράφει το πρώτο του ποίημα, πέρασε μία πορεία βιωμάτων, εμπειριών, πολλών και ποικίλων καταστάσεων, μέσα από τις οποίες μπόρεσε να «δει» με ευαισθησία και αλήθεια τη Ζωή, τον Κόσμο , τον εαυτό του, τον Συνάνθρωπο. Έτσι, μετά από και διάφορες αθλητικές και πνευματικές εμπειρίες, μπόρεσε να κρατήσει στο συνειδητό και υπερσυνειδητό του «Είναι» όλα αυτά τα στοιχεία που θα τα μετουσίωνε σε στίχο και σε λόγο, ρυθμικό και… άρρυθμο.!

Σήμερα, έχοντας αποκομίσει όλες αυτές τις εμπειρίες, συνεχίζει να διδάσκει Γερμανικά  και να…διδάσκεται στο Σχολείο της Ζωής…!

Δείτε τα βιβλία:
Οι πόρτες

Οι δρόμοι του σκακιού

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία...

Kalogiannidou

Αγάπη Καλογιαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια λουτρόπολη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας. Είναι ελληνικής καταγωγής, με ρίζες από την Τραπεζούντα. Στην Ελλάδα διαμένει από το 1998 και ζει μόνιμα στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Τα τελευταία επτά χρόνια γράφει, ιδίως για παιδιά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και την ανάγνωση βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια του Βασίλη στον πλανήτη Ηλεκτρόνικ

Αγάπη Καλογιαννίδου

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια...

Dermentzis

Βασίλειος Δερμεντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα με την εκπαίδευση και τη δημιουργική γραφή. “Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων” είναι το πρώτο μου έργο που απευθύνεται σε παιδιά και βραβεύθηκε σε σχετικό διαγωνισμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Ο βασιλιάς που έκλεψε τη μαγεία των Χριστουγέννων

Βασίλειος Δερμεντζής

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα...

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στην ανωτέρα σχολή ηλεκτρονικών και στη διοίκηση Επιχειρήσεων.

Υπηρέτησε, για σαράντα δύο μήνες, ως έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού στα σύνορα της χώρας, με την ειδικότητα του αξιωματικού διαβιβάσεων. Ήταν ο αξιωματικός επιφυλακής της μοίρας του, την ημέρα της γενικής επιστράτευσης και της απόβασης των Τούρκων στην Κύπρο το 1974.

Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και στις ασφάλειες ζωής με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις και πρωτιές που του πρόσφεραν ως μπόνους, ένδεκα ταξίδια σε τρεις ηπείρους. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολήθηκε με τις κτηματομεσιτικές εργασίες. Στη διάρκεια της καριέρας του, παρακολουθούσε αδιάκοπα εκπαιδευτικά σεμινάρια στις πωλήσεις.

Σ’ όλη του τη ζωή ασχολούνταν με το γράψιμο και το διάβασμα, με μια σκέψη μόνο στο μυαλό. Να γράψει κάποτε ένα βιβλίο. Ώσπου τελικά είδε τ’ όνειρό του να πραγματοποιείται.

Δείτε το βιβλίο: Φωνές από το παρελθόν

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο...

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου έζησε τα πρώτα τριάντα χρόνια εκεί.
Οι πρώτοι της βηματισμοί στον κόσμο της παιδείας την οδήγησαν σε ένα τεχνικό λύκειο, με ειδίκευση «Συντηρητής Έργων Τέχνης».
Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμά της είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένη. Η αγάπη της για την ποίηση ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και εξελίχθηκε σε μια διέξοδο για την εκδήλωση των συναισθημάτων της. Μέσα από τα λόγια και
τις στροφές, βρήκε τον τρόπο να εκφράσει την ανθρώπινη εμπειρία και να μοιραστεί την πνευματική της εξέλιξη με τους άλλους.

Δείτε το βιβλίο: Το σιωπηλό συναίσθημα

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου...

Μαρία Πρωτόπαπα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία. Από μικρή έγραφε τις δικές της ιστορίες αλλά τελικά την κέρδισαν οι αριθμοί και οι αναλύσεις γι’ αυτό σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2007). Το ανήσυχο όμως καλλιτεχνικό της πνεύμα την οδήγησε στον χώρο της μόδας, όπου για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε ως στυλίστρια σε περιοδικό στην πατρίδα της. Στη συνέχεια για μια δεκαετία απασχολήθηκε στον τομέα των χρηματοοικονομικών σε πολυεθνική εταιρεία. Το βιβλίο της «Κάν’ το να αξίζει» βασίζεται σε αληθινή ιστορία και μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δείτε το βιβλίο: Κάν’ το να αξίζει

Μαρία Πρωτόπαπα

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία....

Στέλια Σαρικά

Στέλια Σαρικά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή ονειρευόταν να αποκτήσει ένα ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο για να γνωρίσει τον κόσμο ταξιδεύοντας με αυτό. Ονειρευόταν να έχει ένα τεράστιο κουδούνι στο μπροστινό μέρος για να ξυπνάει τις συνειδήσεις και τη φαντασία των άλλων. Οι ρόδες του ήθελε να είναι φτιαγμένες από μπόλικη επιμονή ανακατεμένη με μέταλλο και πείσμα. Και για φωτάκια ήθελε να έχει έναν μικρό ήλιο με περίσσια αγάπη στις αχτίνες του για να φωτίζει και να ζεσταίνει τις ψυχές των ανθρώπων.
Και επειδή δεν μπορούσε να γίνει αυτό, παρά μονάχα στη φαντασία της, άρχισε να ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε βράδυ, ανέβαινε στο κόκκινο ποδήλατό της παρέα με τους ήρωες των βιβλίων κι έκανε ταξίδια μαγικά σε πολιτείες και τόπους μακρινούς. Γνώρισε τον Πινόκιο κι έφαγαν μαζί ένα χωνάκι παγωτό φράουλα. Τον «Τρελαντώνη», τον Αλέξη, τον Κλου και τη Λίνα, καθώς έψαχναν τον «Θησαυρό της Βαγίας», την Αλεξανδρινή και την Ελπίδα, που τις έμαθαν να λέει «Καλημέρα, Ελπίδα» όσες δυσκολίες κι αν συναντούσε στη ζωή της, την Άννα που στα «Γενέθλιά» της, της μίλησε για την ελευθερία και τόσους άλλους ήρωες που της κρατούσαν παρέα κι έκαναν τις μέρες της ξεχωριστές.
Τόσο πολύ της άρεσε που μάθαινε πράγματα για τη ζωή τους, τις συνήθειές τους, τις περιπέτειές τους, τα προβλήματά τους που όταν μεγάλωσε αποφάσισε να σπουδάσει κοινωνιολογία για να μπορεί να μελετά καλύτερα τις κοινωνίες των ανθρώπων. Κι όσο πιο πολύ τις μελετούσε, τόσο μάθαινε να αγαπά τους ανθρώπους και να θέλει να τους βοηθά. Αυτή η αγάπη την έκανε να ασχοληθεί με τα άτομα με αναπηρία που της δίδαξαν την αξιοπρέπεια και τη δύναμη της ψυχής.
Κάποτε, συνάντησε τη «Δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» που της έμαθε να αγαπά τα παιδιά και να θέλει να τα ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της γνώσης. Έγινε λοιπόν δασκάλα κι έτσι αποχωρίστηκε για λίγο το κόκκινο ποδήλατό της, γιατί η φαντασία των παιδιών ήταν τόση που την ταξίδευε σε αυθεντικούς κόσμους με χρωματιστούς παπαγάλους, που έλεγαν την ορθογραφία στον ίδιο ρυθμό, και μολύβια από σοκολάτα, που γλύκαιναν τις λέξεις της αντιγραφής.
Κι επειδή τα όνειρα δε σταματούν ποτέ, ήθελε να κάνει την αγάπη της για τα παιδιά ιστορίες. Έτσι εμπιστεύτηκε το «Μαγισσάκι» που χτυπώντας το ραβδάκι… ντο, και ρε, και μι και φα βρέθηκε στα ροζ τα σύννεφα της φαντασίας… Τότε, από μια χαραμάδα του μυαλού της ξεπρόβαλε εκείνο το ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο, που είχε ξεχάσει στην καταπακτή των ονείρων της… Ανέβηκε ξανά στη σέλα του και «Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά» ήταν η πρώτη ιστορία που έφτιαξε. Και συνεχίζει ακόμη να ταξιδεύει… Ανεβασμένη στο ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατό της έτοιμη για νέες περιπέτειες σε παραμυθένιους κόσμους με νεράιδες, ξωτικά, ξόρκια και μαγικά.

Δείτε το βιβλίο: Ο θεραπευτής των ονείρων

Στέλια Σαρικά

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή...

Στέργιος Μάλαμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει μακρόχρονη επαγγελματική θητεία ως καταξιωμένο επιστημονικό στέλεχος μεγάλου πολυεθνικού ομίλου εταιρειών του εξωτερικού, όπου άρχισε και περάτωσε την ιατρική του σταδιοδρομία. Το όνομα Στέργιος Μάλαμας αποτελεί ψευδώνυμο και επιλέχθηκε για να μη προκαλεί σύγχυση με εταιρία που φέρει το όνομα του συγγραφέα. Δανείζεται λοιπόν το επώνυμο, του από μητρός παππού του, τιμώντας παράλληλα και μνημονεύοντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο που ήταν η μακρινή αιτία για να γραφεί το βιβλίο «Ισόβια υγεία: Ποιο είναι το μυστικό;»

Στέργιος Μάλαμας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει...

Dionysiou

Νεοκλής Διονυσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου. Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Πωμός το οποίο υπεραγαπά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το Δ.Π.Θ τον Ιούλιο του 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έκανε την είσοδο του στον χώρο της συγγραφής και της λογοτεχνίας το 2017 με το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων». Κατά την διάρκεια ενός χρόνου το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφόρησε με επιτυχία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική. Κορυφαία στιγμή του συγγραφέα ήταν όταν ο Robin Sharma, συγγραφέας οκτώ παγκόσμιων best sellers, αφού διάβασε το βιβλίο συνεχάρηκε δημόσια τον συγγραφέα λέγοντάς του ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό το επίτευγμα. Ο Νεοκλής έχει ως στάση ζωής να μην εγκαταλείπει ποτέ κάτι που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εξάψει το πάθος του να το υπερασπιστεί. Χαρακτηριστική ήταν και η δημόσια ευχαριστία του προς την αναγνώριση που είχε από τον Robin Sharma, δηλώνοντας ότι το εφικτό είναι ανάλογο της προσπάθειας και προαπαιτεί τόλμη. Συνεχίζει την πορεία του στον χώρο της συγγραφής με την έκδοση ενός δευτέρου βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας».

Δείτε τα βιβλία:

Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων

The 30-Pages Millionaire

Περί ευδαιμονίας

Νεοκλής Διονυσίου

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990...

Nteliou Kleopatra

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου η έμπνευση ταξιδεύει πάνω από το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Μεγαλώνοντας η συγγραφέας ξεκινάει να ανακαλύπτει τις θεωρίες της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Το 2014 γίνεται η διδάσκουσα του μαθήματος “Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διδασκαλία” στο Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμπνευση για τη συγγραφέα, πέρα από τους φοιτητές της, τα τελευταία χρόνια αποτελούν πλέον οι δυο μικρές κόρες της, που φροντίζουν καθημερινά να ζωντανεύουν!

Δείτε το Βιβλίο: Ένα ταξίδι γεμάτο κύκλους

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου...

Petouli

Αθηνά Πετούλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εικαστικό εργαστήρι στο νησί συνέχισα τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές. Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες), τη φωτογραφία, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κι έχω εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πιο πρόσφατα το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου, «Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη, καθώς επίσης και μια συλλογή ποιημάτων για παιδιά Δημοτικού της νηπιαγωγού Γιώτας Κοτσαύτη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο τον Δεκέμβριο του 2014 στον 59ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Η σελίδα μου στο facebook: Athina Petouli illustration / paintings for kids

Δείτε τα Βιβλία:

Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Η ευχή της Αστεράτης

Αθηνά Πετούλη

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα...

Foto-Tsatsou-Nikolouli

Σοφία Τσάτσου – Νικολούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κι έχει δημοσιεύσει ανακοινώσεις σε συνέδρια και άρθρα σε εκπαιδευτικά περιοδικά για τη δημιουργική γραφή. Το διήγημά της Αποφράδα ημέρα (2018) έλαβε το πέμπτο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό Ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη. Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια με μύθους και ποιήματα, που το έχει εμπνευστεί από τις διδακτορικές της σπουδές στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι το πρώτο της βιβλίο για παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια

Σοφία Τσάτσου – Νικολούλη

Η Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται...

Ανδρέας Κουνινιώτης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι.

Φοίτησα στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας.

Ασκώ το επάγγελμα του τεχνολόγου γεωπόνου, με έμφαση στην ανάπτυξη των αειφόρων συστημάτων διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής, του περιβάλλοντος και της σχέσης του με τους ανθρώπους.

Στον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να περπατώ, να κάνω καμία βόλτα με την μηχανή, να αθλούμαι.

Το “Μη μου πεις, δε θέλω να ξέρω” είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια, μια ποιητική συλλογή γεμάτη εικόνες, γεμάτη αισθήσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μη μου πεις… δε θέλω να ξέρω

Ανδρέας Κουνινιώτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι. Φοίτησα...