Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Sotiropoulou-Xara

Χαρά Σωτηροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χαρά Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση της προς τις τέχνες, με ιδιαίτερη αγάπη στο βιβλίο και τις χειροτεχνίες. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σεναριογραφίας, δημιουργικής γραφής και δημοσιογραφίας. Εργάζεται ως αρθρογράφος, και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει γράψει στίχους, διηγήματα, παραμύθια και ποιήματα. Ασχολείται με την flash fiction λογοτεχνία, και διηγήματά της έχουν αναρτηθεί στο site 121 words. Τα ποιήματά της «Αλήθειες και ψέματα» και «Νυχτερινές Αναμνήσεις», συμπεριλαμβάνονται στην Ανθολογία Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης, σε έντυπο τεύχος του Λογοτεχνικού Περιοδικού Κέφαλος ( Ιανουάριος – Απρίλιος 2020). Τον Σεπτέμβριο του 2020, έγραψε το παιδικό ποίημα με τίτλο «Με τα χέρια καθαρά», το οποίο διανέμεται δωρεάν, με σκοπό την υγιεινή των χεριών, και έχει χρησιμοποιηθεί για διδακτικούς σκοπούς σε τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών ανά την Ελλάδα. Είναι δημιουργός και αρθρογράφος του βιβλιοφιλικού site readoclock.gr, το οποίο ασχολείται με κριτικές βιβλίων, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα αργυροχοΐας και ζωγραφικής, και τα τελευταία χρόνια, ασχολείται επαγγελματικά με την κατασκευή κοσμημάτων και χειροποίητων κατασκευών.

δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια του Κοκό

Χαρά Σωτηροπούλου

Η Χαρά Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ...

AFRA-AMIN

Afra Amin

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Ντάκα, αποκτώντας το 2020 το πτυχίο της στη Γραφιστική. Το πάθος της για την τέχνη είναι πηγαίο. Από μικρή, της άρεσε να παρακολουθεί διαφόρων ειδών κινούμενα σχέδια. Προσπαθούσε μάλιστα να σχεδιάζει βλέ-ποντας αυτούς τους χαρακτήρες. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας το-πία, την οικογένειά της και οτιδήποτε έβλεπε ή και φανταζόταν. Ήταν η αγαπημένη της ενασχόληση στον ελεύθερό της χρόνο. Η οικογένεια και οι φίλοι της αγάπησαν τα έργα της και κάπως έτσι, ανακάλυψαν το ταλέντο της. Αργότερα, στο σχολείο ειδικεύτηκε στις θετικές επιστήμες, κάτι που της άρεσε, αλλά συνειδητοποίησε ότι η αγάπη της για την τέχνη ήταν πάντα εκεί. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε για το πανεπιστημιακό της πτυχίο στην γραφιστική και την εικονογράφηση και συνεχίζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το στιλ της είναι ποικίλο. Προσαρμόζεται στο μέσο που χρειάζεται να εργαστεί. Στο μέλλον, θα ήθελε να εργαστεί στα κινούμενα γραφικά, τα κινούμενα σχέδια και τον σχεδιασμό διαφημίσεων. Ελπίζει να είναι επιτυχημένη σχεδιάστρια και κυρίως ευτυχισμένος άνθρωπος με ό, τι κάνει στη ζωή της.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Afra Amin

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές....

Xatzi

Χάτζη Φύλαξ

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χάτζη Φύλαξ διατηρεί ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής.
Αφουγκράζεται την παιδική σκέψη και τα παιδικά όνειρα και γράφει για τα παιδιά, μέσα από τη δική της παιδική και αυθεντική ματιά. Συνδυάζει το συγγραφικό της ταλέντο με την βαθιά της γνώση στη συναισθηματική νοημοσύνη, στη διάσταση της παιδικής προσωπικότητας και την αναγνώριση των παιδικών «θέλω» και παιδικών συναισθημάτων που ψάχνουν να εκφραστούν, να αναπτυχθούν και να ολοκληρωθούν.
Μέσα από ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο αγγίζει την παιδική φαντασία και, μέσα από τα παραμύθια της, ενδυναμώνει, τρέφει και χτίζει την δημιουργική σκέψη των παιδιών.
H Χάτζη είναι ομιλήτρια, μοναδική καθοδηγήτρια και σύμβουλος, που έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πιστοποιημένη Σύμβουλος Νευρογλωσσικού προγραμματισμού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθοδηγήσει ανθρώπους να ανακαλύψουν το δυναμικό τους και να ασχοληθούν με την προσωπική τους εξέλιξη. Κατάγεται από την Κάρπαθο και της αρέσει να επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά.

Δείτε τα βιβλία:

Το πρασινομπούκαλο

Πλανητόσπιτο

Όναρ και Αμελί – Μαζί μπορούμε

Χάτζη Φύλαξ

Η Χάτζη Φύλαξ διατηρεί ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής....

Κωνσταντίνα Κατζομύτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η  Κωνσταντίνα Κατζομύτη έχει σπουδάσει, όπως έλεγε και ο Αλέκος Αλεξανδράκης σε μια ταινία φιλοσοφική, ιατρική, νομική, κάπως έτσι και αυτή είναι με αλλά πτυχία. Τελικά την κέρδισε η μαγειρική.
Από μικρή ηλικία θυμάται τον εαυτό της στην κουζίνα να μπλέκεται στα πόδια της μαμάς και της γιαγιάς. Με ένα «τεφτέρι» στο χέρι να σημειώνει υλικά, δοσολογίες και μυστικά συνταγών που περνούσαν από γενιά σε γενιά. Όσο μεγάλωνε, αυτές τις συνταγές τις «πείραζε». Τα παιδιά της την κοροϊδεύαν,  ρωτώντας την αν  τη συνταγή την έκανε όπως έλεγε ή είναι jazz συνταγή; Πάντα πίστευε ότι το καλό φαγητό είναι ένα από τα συστατικά της ευτυχίας!
Άλλωστε τι είναι ευτυχία;
Για την Ντιάνα, έτσι τη φωνάζουν οι φίλοι της, είναι Κυριακές με συγγενείς, φίλους, μαγειρέματα, γέλια, σχέδια για το μέλλον. Να βλέπει χαρούμενα τα πρόσωπα που αγαπά…
Αγαπημένες ταινίες της οικογένειάς της, «Ο Ρατατούη και ο Σεφ» με τον Τζον Φαβρό, «Ο σεφ και ο σεφ του»  με τον Ζαν Ρενό. Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε πόσο σημαντικό ρόλο έχει στη ζωή τους η μαγειρική.
Έτσι μετά από μια μεγάλη απώλεια στη ζωή της αποφάσισε  να κυνηγήσει τα όνειρά της και να σπουδάσει μαγειρική και να προσφέρει μέσω της μαγειρικής, αγάπη στον κόσμο με το «The Love van», μιας οργάνωσης που έχει κάνει ο καλύτερος της φίλος. Με το LOVE VAN μαγειρεύουμε για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Επίσης τρέχει ένα πρόγραμμα σε σχολεία το #magireoumemetapaidia, γιατί πιστεύω της είναι ότι η μαγειρική είναι η μόνη ενασχόληση που καλλιεργεί στα παιδιά την πολλαπλή νοημοσύνη.
Τέλος,  είναι μαμά της Ιωάννας και του Γιώργου, τα δύο μεγαλύτερά της κατορθώματα.

Βρείτε το βιβλίο: Food diary – Η γευστική περιπέτεια του 365! – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλον τον χρόνο

Κωνσταντίνα Κατζομύτη

Η  Κωνσταντίνα Κατζομύτη έχει σπουδάσει, όπως έλεγε και ο Αλέκος...

Sarkabazi

Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη γεννήθηκε στη Σιβηρία, σπούδασε στη Μόσχα, και ζει στην Ελλάδα.
Αποφοίτησε από το Μουσικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Μόσχας και ταυτόχρονα παρακολούθησε Ανώτατα Λογοτεχνικά σεμινάρια της Ενώσεως Λογοτεχνών Ρωσίας, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας – για Συγγραφείς– Ευθυμογράφους. Από τότε ξεκίνησε συνεργασία με διάφορες εφημερίδες.
Έχει τιμηθεί με διάφορα λογοτεχνικά βραβεία στην Ρωσία και Ελλάδα: Α’ Βραβείο ( Γραν Πρι) Διεθνούς Διαγωνισμού συγγραφέων-ευθυμογράφων «Ποντμοσκόβιε – 91» /π. Μόσχα/, Βραβείο για το καλύτερο δημοσιογραφικό έργο της χρονιάς της εφημερίδας «Αθηναϊκή κούριερ» /Αθήνα, 1999/, Β΄ βραβείο διαγωνισμού για το καλύτερο διήγημα για παιδιά «Η Χρυσή πέννα της Ρωσίας», Μόσχα 2009, Β’ βραβείο του Διεθνούς διαγωνισμού λογοτεχνίας ζωοφιλικού περιεχομένου, Λαμία, 2013 και Τιμητικό βραβείο για την προσφορά στον πολιτισμό, Θεσσαλονίκη, 2014. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών και καλλιτεχνών.
Το πρώτο βιβλίο, « Ο νόμος της πεταλούδας», βγήκε στην Αγία Πετρούπολη το 2011.

Δείτε το βιβλίο: Ο νόμος της πεταλούδας

Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη

Η Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη γεννήθηκε στη Σιβηρία, σπούδασε στη Μόσχα, και...

Ορέστης Καραμανλής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ορέστης Καραμανλής ολοκλήρωσε ένα διδακτορικό στη σύνθεση στο Sonic Arts Research Centre στο Μπέλφαστ.
Το σύνολο του έργου του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονης μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση στο συγκερασμό των ακουστικών οργάνων με το laptop, στην αλγοριθμική σύνθεση και στην επεξεργασία του ήχου για πολυκάναλα συστήματα.
Διδάσκει δημιουργικά μαθήματα σύνθεσης και επεξεργασίας ήχου για νέα μέσα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ.

Δείτε το βιβλίο: Σύνθεση και επεξεργασία ήχου με το Supercollider

Ορέστης Καραμανλής

Ο Ορέστης Καραμανλής ολοκλήρωσε ένα διδακτορικό στη σύνθεση στο Sonic...

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεών του σε θέματα οργάνωσης έγινε δεκτός αρχικά στο πρόγραμμα Operations Management του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου από όπου και άμεσα του προτάθηκε να μεταπηδήσει στο MBA πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του το αντικείμενο της στρατηγικής του κέντρισε το ενδιαφέρον και από τότε συνεχώς διατηρεί και εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας και του στρατηγικού τρόπου προσέγγισης των εγχειρημάτων, είτε άμεσα ως εμπλεκόμενος, είτε ως εργαζόμενος, είτε με ρόλο συμβουλευτικό.

Δείτε το βιβλίο: Από το όραμα στην πράξη – Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων. Ένας πρακτικός οδηγός για όλους.

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης....

Μπαλιάμη Κωνσταντίνα

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην όμορφη, καταπράσινη πόλη των Γρεβενών που είναι και ο τόπος καταγωγής και κατοικίας της τα τελευταία χρόνια.

Έχει έναν γιο, τον Βασίλη και μία κόρη, τη Δήμητρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Ψυχολογία της Άσκησης» και στην «Ειδική Αγωγή». Έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα: «Η συμβολή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην Πρόβλεψη Συμπεριφορών Υγείας σε Πάσχοντες από έμφραγμα του μυοκαρδίου» και «Κοινωνιογλωσσικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών διαφορών στην τηλεοπτική ταινία «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εργάζεται μέχρι σήμερα, ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοι-νωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών, προωθώντας δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής ένταξης και εποπτείας δομών κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τις ελεύθερες ώρες της περιδιαβαίνει τα μαγευτικά μονοπάτια της πόλης της υπό τους ήχους της φύσης αποτυπώνοντας άλλοτε σε καμβά τις πιο ουσιαστικές πτυχές της και άλλοτε σε μία κόλλα χαρτί τις συναισθηματικές πινελιές της…

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι των αισθήσεων 

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή...

THeofanous Georgia

Γεωργία Θεοφάνους

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Θεοφάνους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Κύπρου. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Κρήτης, και εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής -και για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Έχει επίσης πιστοποίηση στη Δραματοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής για παιδιά με ειδικές ικανότητες αλλά και σε διάφορα σχολεία, παιδικούς σταθμούς και στον Δήμο της περιοχής της.

Σκηνοθετεί παραστάσεις και κάνει και εργαστήρια αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η αγάπη της για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες την οδήγησαν να γράψει αυτό το αλληγορικό παραμύθι για την αξία της διαφορετικότητας.

Δείτε το βιβλίο: Μαργαρίτα – Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την αξία του να είναι κανείς

Γεωργία Θεοφάνους

Η Γεωργία Θεοφάνους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Κύπρου....

Mousiadis

Ιωάννης Μωυσιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μωυσιάδης Ιωάννης γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1979 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται σήμερα με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Από πολύ νωρίς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν την ύπαρξη του ανθρώπου αλλά και το ποιόν του κόσμου. Απέκτησε μουσική παιδεία σε νεαρή ηλικία με σπουδές στο βιολί έδωσε όμως ιδιαίτερη έμφαση στην αρμονία. Η αρμονία για τον ίδιο ήταν πάντα η πιο ξεκάθαρη έκφραση του θείου σε αυτόν τον κόσμο. Η έμφυτη περιέργεια του για τα πάντα αλλά και η αναλυτική του σκέψη τον οδήγησαν από νεαρή ηλικία σε αναζήτηση της σχέσης μεταξύ του «σκέπτεσθαι» και του «ζην».
Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη σχο-λή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου όπου και απέκτησε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών γνώσεων. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία και αποτέλεσε μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου του Α.Π.Θ. Η φωτογραφία είναι για αυτόν ο καθρέπτης της ψυχής του γιατί του δείχνει πάντα πως βλέπουν τα μάτια του.
Έχει εργασθεί μέχρι σήμερα ως Μηχανολόγος Μηχανικός σε έργα που κατά κύριο λόγο αφορούν την ενέργεια και τις επικοινωνίες. Κύριο μέλημα του στην εργασία του υπήρξε πάντα η περιεκτική, η αποδοτική και η όσο το δυνατόν πληρέστερη επικοινωνία και αντίληψη.
Ο Κώδικας Αιών είναι το πρώτο του σύγγραμμα και αποτελεί το έργο 25 ετών αναζήτησης, μελέτης και συγκριτικής ανάλυσης σε τομείς που ξεκινούν από την αρχαία ελληνική γραμματεία έως και τις σύγχρονες θεωρίες της φυσικής και της κοσμολογίας.

Δείτε το βιβλίο: Κώδικας αιών

Ιωάννης Μωυσιάδης

Ο Μωυσιάδης Ιωάννης γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1979 στη...

Ιόλη Βότση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια, σε έναν όμορφο τόπο κάπου στην Κεντρική Ελλάδα. Από μικρή αγαπούσε τα γράμματα και κατάφερε με πολύ κόπο και προσπάθεια να ξεφύγει από τη «μιζέρια» της. Διεύρυνε τους ορίζοντές της ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και σπουδάζοντας στα καλύτερα πανεπιστήμια. Ασχολήθηκε με την επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων και συνέγραψε και συνεπιμελήθηκε αρκετά βιβλία και επιστημονικά άρθρα, ξενόγλωσσα και ελληνικά. Αγάπησε τη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου και εργάστηκε για πάνω από 10 συναπτά έτη. Αγαπά ό,τι έχει σχέση με τη λαϊκή παράδοση και τέχνη και στον ελεύθερο χρόνο της λατρεύει να κεντά και να πλέκει. Η ενασχόληση αυτή λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για την ίδια και τους οικείους της.
Το παρόν παιδικό παραμύθι είναι το πρώτο της εγχείρημα στον θαυμαστό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας. Ανυπομονεί για το επόμενο, που είναι ήδη στα σκαριά.

Δείτε το βιβλίο: Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Ιόλη Βότση

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε...

Karanakis

Αναστάσιος Καρανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το αίμα μας βράζει. Εδώ που οι άνθρωποι ονειρεύονται με φόντο το γκρι του ουρανού, μα έχουν το χρώμα στο χαμόγελό τους.
Ο πατέρας μου μεροκαματιάρης, η μητέρα μου νοικοκυρά, τα αδέρφια μου ό,τι πολυτιμότερο έχω. Η οικογένειά μου… Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή μου, στους οποίους χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα.
Σπούδασα στην πόλη των Σερρών, στο τμήμα «Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας» όπου μετά κόπων και βασάνων μου απονεμήθηκε το πολυπόθητο πτυχίο δίνοντάς μου το δικαίωμα να «Τοπογραφώ».
Όντας ανήσυχο πνεύμα άρχισα να δοκιμάζω την τύχη μου στο δεύτερο συνθετικό της παραπάνω λέξης, αφού κάθε τόσο έπιανα τον εαυτό μου να γεμίζει λευκές σελίδες με συναισθήματα, ανησυχίες και κάθε τι που μου απασχολούσε το νου. Από παιδί κυνηγούσα τα όνειρά μου και ας έτρεχαν πιο γρήγορα από εμένα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Κυνηγούσα ακόμη και τα αστέρια που έπεφταν από του ουρανού την αγκαλιά, μέχρι που άκουσα ότι οι άνθρωποι κάνουν ευχές βλέποντάς τα να πέφτουν. Από εκείνη τη στιγμή είχα βρει έναν λόγο να μην το κάνω πια, δεν
ήθελα να κλέψω την ευχή κανενός.
Μια ευχή μόνο φύλαξα μέσα μου και ακόμη κρατώ, μα δε θα τη μαρτυρήσω ποτέ. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πρέπει να μαρτυράς τις ευχές σου, απλά να τις φυλάς βαθιά μέσα στην ψυχή σου και είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα πραγματοποιηθούν!

Δείτε το βιβλίο: Τ’ ανείπωτα…

Αναστάσιος Καρανάκης

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το...

Φαίη Πλακίδα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο νησί της Ρόδου. Σπούδασε κοινωνική εργασία στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκεί το επάγγελμα της κοινωνικής λειτουργού την τελευταία δεκαετία, έχοντας εξειδικευτεί στην Κοινωνική Ψυχιατρική και τη διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων. Λατρεύει τα ταξίδια και από μικρή ανακάλυψε πως η τέχνη αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και διαφυγής για εκείνη. Ξεκίνησε από έφηβη να αφηγείται ιστορίες, θεωρώντας πως η κάθε ιστορία είναι και ένα μικρό ταξίδι, καταλήγοντας σήμερα να δημοσιεύσει μία από αυτές, με την ελπίδα να ταξιδέψει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Δείτε το βιβλίο: Η μαγική ζωγραφιά

Φαίη Πλακίδα

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην...

Andreianou – Tanou

Μαρία Ανδρειανού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Ανδρειανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως ιδιαιτέρα γραμματέας σε ιδιωτικό ιατρείο. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Μαρία Ανδρειανού ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων από το 2014. Η ίδια αναφέρει σε μια συνέντευξή της:

«Τα παραμύθια ήρθαν ως θείο δώρο στη ζωή μου ένα αυγουστιάτικο πρωινό του 2014. Για μένα είναι η αρχή της καινούργιας μου ζωής. Είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσω στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου. Το όνειρό μου είναι τα παιδιά όλου του κόσμου να αγαπήσουν τα παραμύθια μου, να γνωρίσουν μέσα από αυτά τις αξίες της ζωής και να με θυμούνται σαν τη γιαγιά Μαρία που τα αγαπά από τα βάθη της ψυχής της».

Δείτε το βιβλίο: Γκρέκο

Μαρία Ανδρειανού

Η Μαρία Ανδρειανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Αποφοίτησε από...

Orfanidou

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως παιδοψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, και Μαθηματικά και ειδικεύθηκε στην Παιγνιοθεραπεία. Τα ταξίδια της ψυχής και ο μαγικός κόσμος των παιδιών μαζί με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βρήκαν διέξοδο στη δημιουργία ιστοριών που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με τα παιδιά. Πιστεύει ότι πολύτιμη παρακαταθήκη στη ζωή του ανθρώπου είναι οι «συναντήσεις» του με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές μοιράζεται με τις ιστορίες της.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με...

Xantziara

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από το 2011 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο: Η μάσκα της ψευδαίσθησης

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην...

Galani Alkyoni

Αλκυόνη Γαλάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι ήρωες του δραπετεύουν από τις σελίδες του και τρυπώνουν στον κόσμο μας. Κάπως έτσι η Αλκυόνη Γαλάνη μεταπήδησε ένα ανοιξιάτικο πρωινό από τον παραμυθένιο κόσμο της στην μικρή επαρχιακή πόλη της Λάρισας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος στον οποίο βρέθηκε είναι γεμάτος από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει το δικό τους παραμύθι και ζουν στη λήθη. Μερικές φορές όταν αποκαρδιωνόταν, ψήγματα του παραμυθιού που έκρυβε μέσα της πίεζαν να βγουν στην επιφάνεια. Άλλες φορές με λέξεις και άλλες με εικόνες. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν η Αλκυόνη είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ηρωίδα σε κάποιο ξεχασμένο παραμύθι. Φήμες λένε ότι ζει ακόμα στην Λάρισα κρύβοντας εικόνες από το παραμύθι της σε ανύποπτα παιδικά βιβλία, με την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα τις δουν θα θυμηθούν το παραμύθι της και θα μπορέσει να επιστρέψει στον φανταστικό της κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

 

Αλκυόνη Γαλάνη

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι...

Λένα Ταβαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent coach (Πιστοποιημένη σύμβουλος γονέων).
Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει τη χαρά να υποστηρίζει ανθρώπους να ξεπερνούν δυσκολίες και προκλήσεις προάγοντας την συναισθηματική τους υγεία και την ψυχική ανθεκτικότητα.
Μετά τη γέννηση της κόρης της το ενδιαφέρον της στράφηκε στη γονεϊκότητα. Η δική της ανάγκη να μεγαλώσει την κόρη της με διαφορετικό τρόπο από εκείνον των γονιών της, την οδήγησε στο μοντέλο της ενσυνείδητης-θετικής διαπαιδαγώγησης (conscious parenting).
Μέσα από την εκπαίδευσή της έμαθε πώς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της με ενσυναίσθηση, κατανόηση, αποδοχή και αγάπη. Πώς να είναι ολοκληρωτικά παρούσα την κάθε στιγμή, χτίζοντας μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης. Κι ως οικογένεια να «μεγαλώνουν» μαζί της απολαμβάνοντας το όμορφο ταξίδι που μας χάρισε η ύπαρξή της.
Αυτός είναι ο στόχος και της δουλειάς της με τους γονείς! Τους βοηθά να ξεκλειδώσουν το δυναμικό που έχουν ως οικογένεια προκειμένου να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και χαρά.

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

 

Λένα Ταβαντζή

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent...

Kobaios

Κώστας Κωβαίος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Κωβαίος ξεκίνησε τη μαγειρική του πορεία το 1998 σπουδάζοντας τη μαγειρική τέχνη στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Πρώτος του σταθμός το Holiday Inn Athens (νυν Crowne Plaza),όπου και ήταν η πρώτη του εργασία ως επαγγελματίας, είχε την τύχη να εργαστεί εκεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Επόμενη στάση, το θρυλικό Jackson Hall στο Κολωνάκι. Mετά, Νότια με το άνοιγμα του Fish-bar σε Γλυφάδα και Κολωνάκι, σχεδόν ταυτόχρονα. Επιστροφή στα ξενοδοχεία, μετά από 3 χρόνια περίπου, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Μετά από περίπου 13 “γεμάτα” χρόνια αναλαμβάνει το ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλληλα αρχίζει να ασχολείται με την συνταγογραφία σε site και περιοδικά (ΕΡΤ, Beer & Bar magazine κ.λπ.).
Το 2017 με αγαπημένους του συναδέλφους, ιδρύουν το Acropolis Chef’s Club of Attica, μια νέα και καθαρή φωνή στην ελληνική γαστρονομία. Εντάσσεται στην ομάδα κριτών των Olymp Taste Awards.
Από το 2018 επιμελείται το μενού του Athens Coast hotel στη Γλυφάδα.
Συμμετείχε στην έκδοση του βιβλίου “Χορτάστε με την ψυχή σας”, όπου τα έσοδα στήριξαν τα Παιδικά Χωριά SOS.
Το καλοκαίρι του 2020, δημιουργείται ο ιστότοπος Hospitality Ambassadeurs με σκοπό την προβολή της ελληνικής φιλοξενίας σε όλο της το φάσμα.

Δείτε το βιβλίο: Cooking at Home

Κώστας Κωβαίος

Ο Κώστας Κωβαίος ξεκίνησε τη μαγειρική του πορεία το 1998...

Ζαχαρίας Χαλέμης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Παιδίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Ζαχαρίας Χαλέμης

Παιδίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Ιωάννης Καρατζάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα του Σοφία Σπυράτου είναι από την Αγία Θέκλα της Κεφαλονιάς από την μεριά του Ληξουρίου και ο πατέρας του Δημήτρης Καραντζάνης από τους Καλιανούς της Νότιας Εύβοιας κοντά στη Κάρυστο. Γεννήθηκε κοντά στην Πλάκα κάτω από την σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Ασχολείται με το ελεύθερο λιανικό εμπόριο εδώ και 30 χρόνια. Σήμερα κατοικεί στον Χολαργό και διατηρεί κατάστημα ψιλικών [“μίνι μάρκετ” σε δωρική διάλεκτο] στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής. Έχει μια αδελφή κατά τρία χρόνια μικρότερη, τη Σεβαστή και έναν ανιψιό 5 χρονών, τον Φώτη. Και αυτά είναι όλα όσα έχουν μια αξία στην ζωή του, καθώς φυσικά και η φιλοσοφία.

Ιωάννης Καρατζάνης

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα...

Kolokotronis

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ.
Εξειδικεύθηκε στη Μικροβιολογία του Στόματος στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου René Descarte στο Παρίσι. Επίσης, μετεκπαιδεύθηκε στη Στοματολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Pitié Salpetrière και εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris Sud, όπου αργότερα εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής.
Διετέλεσε συνεργάτης του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και είναι συνεργάτης της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες και έχει συγγράψει 5 βιβλία και 2 μονογραφίες. Έχει διατελέσει μέλος σε συντακτικές επιτροπές περιοδικών, μεταξύ των οποίων και στα περιοδικά Oral Diseases, Médecine Buccale Chirurgie Buccale, Balkan Journal of Stomatology και είναι κριτής σε περιοδικά της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας.

Δείτε το Βιβλίο:

Οδοντιατρικές πράξεις σε ειδικούς ασθενείς

 

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής...

Ελισάβετ Ζαΐμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον εργάζεται ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων. Ανακάλυψε την αγά-πη της για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής, έχοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία να πειρα-ματιστεί στη δική της κουζίνα. Σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να προσαρμόσει τις αγαπημένες της συνταγές στην πιο healthy εκδοχή τους! Θέλο-ντας να μοιραστεί τις ιδέες της, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο “No Regr-eats “.

Ελισάβετ Ζαΐμη

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον...

THeofanous Dimitra

Δήμητρα Θεοφάνους

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992 στη Κύπρο, σε ένα χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασα Νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων και το 2016, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Θεωρία, Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας», του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο. Λατρεύω τα παιδικά βιβλία και τα παραμύθια, έτσι το 2016 βρήκα το θάρρος να γράψω και να εικονογραφήσω το πρώτο μου παραμύθι. Πιστεύω στη δύναμη του παραμυθιού, αφού πέρα από την ψυχαγωγία, βοηθάει το παιδί να αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία του.

Δείτε το βιβλίο: Το γλυκόδεντρο

Δήμητρα Θεοφάνους

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992...

Pasxali Biky

Βίκυ Πασχάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά της και στη Γερμανία.
Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και μελέτησε πολύ ψυχολογία και ιδιαίτερα παιδοψυχολογία.
Μεγάλωσε με παραμύθια και πάντα αναπολεί τη ζεστασιά εκείνη που εκπέμπουν, ειδικά όταν τη μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Αγαπά το διάβασμα και τη συγγραφή, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη γιόγκα και τον χορό.
Λατρεύει τους δικούς της ανθρώπους και κυρίως τα μικρά παιδιά γι’ αυτό και εύχεται σε όλους να μπορούσαν να έχουν την καρδιά και τη γλυκιά ματιά των μικρών παιδιών και να μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά στην τρυφερή εκείνη παιδική ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Βίκυ Πασχάλη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά...

Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε. Πέρα από τις σπουδές της, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εθελοντικές και φιλανθρωπικές ενέργειες.
Ζωγραφίζει από μικρή ηλικία και έργα της έχουν εκτεθεί σε 3 ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών στην Πάρο και στην Αθήνα.
Μιλά αγγλικά και τουρκικά.
Ως λάτρης της φύσης και της τέχνης ασχολείται με τη φωτογραφία, τη μαγειρική και είναι πιανίστρια 13 χρόνια.
Η αγάπη της για το θέατρο, τα βιβλία, τον κινηματογράφο και τη μουσική την ώθησε στο να εκφράζει και συγγραφικά το καλλιτεχνικό της στίγμα.
Δηλώνει ευγνώμων μαθήτρια της ζωής η οποία αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την ίδια.
Τα τελευταία 4 χρόνια είναι μινιμαλίστρια και έχει επιλέξει έναν συνειδητό τρόπο ζωής.
Είναι συγγραφέας της ποιητικής συλλογής: Έρως μετατόπιση

Δείτε το βιβλίο: Κάθαρσις

Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου

Η Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από...

Kalogiannidou

Αγάπη Καλογιαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια λουτρόπολη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας. Είναι ελληνικής καταγωγής, με ρίζες από την Τραπεζούντα. Στην Ελλάδα διαμένει από το 1998 και ζει μόνιμα στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Τα τελευταία επτά χρόνια γράφει, ιδίως για παιδιά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και την ανάγνωση βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια του Βασίλη στον πλανήτη Ηλεκτρόνικ

Αγάπη Καλογιαννίδου

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια...

Μάριος Παξιμαδάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε στο Πολυτεχνείο. Από τα πρώτα χρόνια είχε δείξει ενδιαφέρον για τη μάθηση, διαβάζοντας διάφορα βιβλία. Το όνειρό του ήταν να γράψει μια μέρα και αυτός ένα σημαντικό βιβλίο που να βοηθάει τους ανθρώπους σε αυτούς του δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και ερασιτεχνικά ασχολείται με τις τέχνες. Συγκεκριμένα παίζει κιθάρα, καθώς επίσης του αρέσει το θέατρο και ο κινηματογράφος.

Δείτε το βιβλίο: Σκέψου το σαν ήσουν νεκρός – Η Δύναμη της Εσωτερικής Εξέλιξης & Αυτοβοήθειας

Μάριος Παξιμαδάς

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε...

Βικτώρια Κώστα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Μιλάει πέντε γλώσσες και ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό και τον χορό. Λατρεύει τη φύση μη χάνοντας ευκαιρία για πεζοπορία καθώς έμπνευσή της αποτελούν τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με τα ροδαλά χρώματα που παρακολουθεί στο βουνό ή στις ακρογιαλιές. Στο σχολείο συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα γράφοντας θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ταυτόχρονα χορογραφούσε τις παραστάσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια επιθυμώντας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά της και να απαλύνει τις σκληρές πτυχές των ανθρώπων. Έτσι, καταφέρνει να αισθάνεται ελεύθερη σπάζοντας τα δεσμά της καθημερινής ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Όταν ο ήλιος δύει

Βικτώρια Κώστα

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος...

Barsamogianni

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα τελευταία χρόνια.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., καθώς και του τμήματος μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου του Α.Π.Θ.

Από το 2002 εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση σε Ελλάδα και κάποια χρόνια στην Κύπρο.

Η εμπειρία της πολυετούς ενασχόλησής της με παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά και ως μητέρας δύο παιδιών, τη βοήθησε να κατανοήσει τις παιδικές ανησυχίες και ανάγκες και την ώθησε να ασχοληθεί με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Χρυσαφούλης

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα...