Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Sapountzis

Νίκος Σαπουντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας
  • Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς» και το «γιατί» κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα, τα «θέλω» και τους στόχους τους πραγματικότητα, αλλά και να κατακτούν προσωπική ευτυχία, οικονομική ανεξαρτησία και υγεία, ακόμη και μετά από «περιπέτειες».
  • Πήρε γνώση, τεχνικές, μοντέλα και «εργαλεία» από τους καλύτερους. Τα εφάρμοσε στη δική του ζωή και είδε αποτελέσματα. Μοιράστηκε την γνώση και την εμπειρία με τους δικούς του ανθρώπους και είδε τα δικά τους θετικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε την ψυχή του, την προσωπική του εμπειρία και «γέννησε» την μέθοδο με την οποία εργάζεται και εισηγείται σε βιωματικά Love + Happiness Coaching σεμινάρια, σε Προσωπικές + Tele-Coaching Coaching Συναντήσεις, σε βιωματικές coaching εκδρομές, σε coaching summer camps, αλλά και σε όσα συγγράφει ο ίδιος γύρω από την την Ευτυχία, τις Ερωτικές Σχέσεις και όχι μόνο…
  • Η ικανότητά του να εστιάζει στην καρδιά του κάθε θέματος σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία του, είναι ο λόγος που τον κάνουν περιζήτητο και κορυφαίο, Love + Happiness Expert,
  • Προπονητή Ζωής, Προπονητή Επίτευξης Στόχων και Αλλαγών, Relationship Coach. Έχει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό αποτελεσμάτων σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, γιατί όπως λέει ο ίδιος-δικαιωματικά πλέον: «Μαζί μου, μπορείς!»
  • Ο Νίκος είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την ζωή και του αρέσει να ζει την κάθε μέρα του χωριστά. Ισόβιος μαθητής σαξοφώνου, κάνει Tae Kwon Do και συμμετέχει σε μαραθωνίους δρόμους.
  • Ο Νίκος ζει και εργάζεται με την Συγγραφέα & Writing Coach Μαρία Γούσιου, http://www.writing-online.gr/ έχουν μια υπέροχη κόρη και μαζί αποτελούν μια αυθεντική παρουσία έμπνευσης για όλο και περισσότρη αγάπη, έρωτα, ευτυχία, αλλαγή και επίτευξη στόχων ζωής!

Κατέχει Τα Εξής Πτυχία:

Life Skills Coaching Advanced Diploma, Stonebridge College, UK
Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, NCFE
National Qualification Framework
IAC – Coaching Masteries Certification I
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master in Business Administration, Kingston, London University
Μεταπτυχιακό στο Marketing, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Υποψήφιος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι Μέλος Των Μεγαλύτερων Διεθνών Οργανισμών Life & Executive Coaching:

The International Association of Coaching, (IAC)
The International Coach Federation, (ICF)
Professional Coaches and Mentors Association, (PCMA)

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Νίκος Σαπουντζής

Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς»...

Fotopoulou

Μαρία Φωτοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο, έζησε ως τα έντεκα στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου και κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Η αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή υπήρχαν μέσα της από παιδί, καθώς περνούσε το χρόνο της είτε γράφοντας στιχάκια σε ένα μπλοκ που κουβαλούσε πάντοτε μαζί της, είτε σκαρώνοντας μικρά θεατρικά σενάρια που «ανέβαζε» αργότερα στη γειτονιά με τους φίλους της.

Μετά το Λύκειο εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την άλλη της μεγάλη αγάπη, τις ξένες γλώσσες. Το 2001 αποφοίτησε από το εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος» όπου σπούδασε διερμηνεία- μετάφραση για τις γλώσσες αγγλικά και ρωσικά ενώ το 2008, αποφοίτησε ως αριστούχος από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα τις «Αλληλεπιδράσεις μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στην Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό» από όπου αποφοίτησε το 2011 με γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς».

Το 2013 εξέδωσε την πρώτη της νεανική νουβέλα με τίτλο «Μην το πεις πουθενά» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πηγή.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και ιταλικά, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ρωσικά και ισπανικά. Παίζει πιάνο και περνά τον ελεύθερο χρόνο της με το σύζυγό της και τον εξάχρονο γιο της Αλέξανδρο στον οποίο αφιερώνει και το παραμύθι «Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου» που είναι το δεύτερο κατά σειρά έργο της.

Δείτε το βιβλίο: Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου

Μαρία Φωτοπούλου

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο,...

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το 1977. Σπούδασε και αφοσιώθηκε στο κλασικό τραγούδι. Η κλασική παιδεία δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της και για άλλα μουσικά είδη: blues, rock και soul. Συμμετείχε σε δυο δίσκους world-fusion, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Μαζί τους έχει δισκογραφήσει πέντε αγγλόφωνα άλμπουμ και τρία singles. Το 2017 συνεργάστηκε με τον Νίκο Αντύπα και κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album με τίτλο «You Heal My Heart». Την ίδια περίοδο μετακόμισε στο Λονδίνο για εκπαίδευση στο screen acting του MET School, ενώ παράλληλα μαθήτευσε κοντά στον βραβευμένο Σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas στο performing. Παρακολούθησε εξαετή εκπαίδευση στο ψυχοκινητικό μοντέλο Body Mind Centering του Ολλανδού Niek Brow με θέμα τη σωματική καταγραφή των ψυχολογικών σοκ. Ολοκλήρωσε μονοετή εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική προσέγγιση ενώ αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Η μεγάλη της εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία ήταν η αφορμή να οραματιστεί και εντέλει να ιδρύσει το 2019 το Findmyvoice Workshop, μια εναλλακτική μέθοδο φωνητικής με σκοπό την εκπαίδευση, την αποκωδικοποίηση και την ανάλυση της φωνής και της ηχητικής μας ταυτότητας αναδεικνύοντας και εστιάζοντας στην αμφίδρομη σχέση της φωνητικής με την ψυχοθεραπεία.

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το...

Απόστολος Νεύρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα σύνορα της αρχαίας Εστιαιώτιδας και Θεσσαλιώτιδας, όπως λέει ο ίδιος. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός, δάσκαλος, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει ειδίκευση στην εκπαίδευση ενηλίκων από το Ε.Α. Πανεπιστήμιο. Δηλώνει λάτρης της ιστορίας. Δε θεωρεί τον εαυτό του ιστορικό συγγραφέα, παρά τίποτε παραπάνω από μελετητή μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, ενός ψήγματος ιστορίας.

Δείτε το βιβλίο: Προσδιορισμός του πεδίου της μάχης μεταξύ Καίσαρα και Πομπηίου στη Θεσσαλία (9 Αυγούστου 48π.Χ. η σύγκρουση των Ρωμαίων Τιτάνων/Ο Τύμβος – Πολυάνδριο των πεσόντων Ρωμαίων στρατιωτών στη μάχη)

Απόστολος Νεύρας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα...

Tzamtzis

Σταύρος Τζαμτζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας (Α.Π.Θ.). Έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τη μελέτη κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Η συμπροφορά, ο τρόπος σκέψης, τα συναισθήματα, η ευτυχία και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων είναι μερικά από τα θέματα τα οποία έχει παρουσιάσει σε ομιλίες και άρθρα του.
Η βασική θεραπευτική του στάση είναι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που να προάγει τον εαυτό του και την κοινωνία. Συμφωνεί με απόψεις άλλων ψυχολόγων και επιστημόνων όπως του Rogers, του Maslow και του Sullivan, που υποστηρίζουν ότι ‘’η βασική κατεύθυνση του οργανισμού είναι προς τα εμπρός’’.

Σημαντικότεροι σταθμοί στην διαδρομή του ήταν:

  • Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ψυχολογίας
  • Εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση του Carl Rogers καθώς και στην focusing προσέγγιση του Eugene Gendlin στο Ελληνικό Κέντρο Προσωποκεντρικής και focusing βιωματικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
  • Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Έχει παρακολουθήσει πλήθος ομιλιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων
  • Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος

Είναι μέλος του:

  • Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Focusing institute, της Νέας Υόρκης

Δείτε το βιβλίο: Ο νέος άνθρωπος

Σταύρος Τζαμτζής

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές...

Bagiaki

Θάλεια Βαγιάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία. Έχει ασκήσει μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις.

Όσο όμως ασχολούνταν αμέριμνη με το αντικείμενο των σπουδών της, στο κεφάλι της μαζεύονταν ιστορίες εντελώς άσχετες με το άθλημα της οικονομίας και διοίκησης.

Ιστορίες παραμυθένιες, πολύχρωμες, εξωτικές∙ ιστορίες για αγρίους και όχι για executives. Κάποια στιγμή οι ιστορίες παρα-στριμώχτηκαν εκεί μέσα, συνωστίστηκαν και απαίτησαν με θόρυβο να βγουν. Ήταν να μην τους ανοίξει την πόρτα….

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Θάλεια Βαγιάκη

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές...

AFRA-AMIN

Afra Amin

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Ντάκα, αποκτώντας το 2020 το πτυχίο της στη Γραφιστική. Το πάθος της για την τέχνη είναι πηγαίο. Από μικρή, της άρεσε να παρακολουθεί διαφόρων ειδών κινούμενα σχέδια. Προσπαθούσε μάλιστα να σχεδιάζει βλέ-ποντας αυτούς τους χαρακτήρες. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας το-πία, την οικογένειά της και οτιδήποτε έβλεπε ή και φανταζόταν. Ήταν η αγαπημένη της ενασχόληση στον ελεύθερό της χρόνο. Η οικογένεια και οι φίλοι της αγάπησαν τα έργα της και κάπως έτσι, ανακάλυψαν το ταλέντο της. Αργότερα, στο σχολείο ειδικεύτηκε στις θετικές επιστήμες, κάτι που της άρεσε, αλλά συνειδητοποίησε ότι η αγάπη της για την τέχνη ήταν πάντα εκεί. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε για το πανεπιστημιακό της πτυχίο στην γραφιστική και την εικονογράφηση και συνεχίζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το στιλ της είναι ποικίλο. Προσαρμόζεται στο μέσο που χρειάζεται να εργαστεί. Στο μέλλον, θα ήθελε να εργαστεί στα κινούμενα γραφικά, τα κινούμενα σχέδια και τον σχεδιασμό διαφημίσεων. Ελπίζει να είναι επιτυχημένη σχεδιάστρια και κυρίως ευτυχισμένος άνθρωπος με ό, τι κάνει στη ζωή της.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Afra Amin

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές....

Koubatsidou

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1992 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν το 2013, όταν ολοκλήρωσε το θεατρικό έργο «Το βαλς των χαμένων ονείρων».

Δείτε το βιβλίο: Όσο κρατάει μια στιγμή

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε...

Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Tiganouria

Γιώτα Τηγανούρια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γιώτα Τηγανούρια είναι Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός και Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας.
Διετέλεσε Σχολική Σύμβουλος Μουσικής στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (2012-2018).
Γεννήθηκε στη Σαμοθράκη από οικογένεια λαϊκών μουσικών. Σε ηλικία πέντε χρονών άρχισε να παίζει παραδοσιακή μουσική «πρακτικά». Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. κατέχει τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας & Δίπλωμα Κλασικών Κρουστών του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νικης, καθώς και το πτυχίο Πιάνου με καθηγήτρια τη Δόμνα Ευνουχίδου. Το 2007 εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τ.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Εθνομουσικολογίας με επιβλέποντα ερευνητή τον καθηγητή Λάμπρο Λιάβα.
Συμμετείχε σε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, των Dalcroze, Orff και Κodaly στο Κέτσεμετ της Ουγγαρίας (2001 & 2003), καθώς και σε σεμινάρια πιάνου, θεωρητικών, διεύθυνσης χορωδίας
και τραγουδιού με τους: Τότσιου, Μπακοπούλου, Altinok, Τραυλό, Μπαλτά, Αντωνίου, Αλεβίζο, Κοντογεωργίου, Σακά, Μπάκα.
Από το 2007 διδάσκει και διευθύνει την Παιδική – Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης: Αρμονίας Γένεσις» του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Ως μαέστρος της χορωδίας έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς: διεθνής διαγωνισμός «Αντόνιο Βιβάλντι» Πιτέστι Ρουμανίας (πρώτη θέση 2018), διεθνής διαγωνισμός Interkultur Κέρκυρα
(χρυσό δίπλωμα 2016), περιφερειακό φεστιβάλ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης //Κάτω απ’ το ίδιο ουρανό// (1ο βραβείο 2010).
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες μαέστρους, Κοντογεωργίου, Παπακωνσταντίνου, Αλεβίζο, Μελιγκοπούλου, κ.ά. στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσική στη Σαμοθράκη: ‘’Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης’’ (2013, 2015, 2016, 2017, 2018).
Πήρε μέρος στις συναυλίες και τα εργαστήρια του 6ου & 8ου χορωδιακού φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2016, 2018) καθώς και στο φεστιβάλ //Ξάνθη πόλις ονείρων//(2016) διδάσκοντας και διευθύνοντας άλλες τρεις χορωδίες από Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε ημερίδες, επιστημονικά μουσικολογικά, εκπαιδευτικά και μουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια. Έχει διδάξει και οργανώσει πολλά μουσικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εφαρμόζει καινοτόμες πρωτοβουλίες σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο και έχει υλοποιήσει με επιτυχία πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει γράψει σειρές μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων, ενώ έχει γράψει και επεξεργαστεί πολλά παραδοσιακά τραγούδια για παιδικές και νεανικές χορωδίες. Έχει ιδρύσει τη μουσική ομάδα «Ηχοϋφάντες», ενώ παράλληλα μελετά την ελληνική παραδοσιακή μουσική, μέσα από το ελληνικό σαντούρι, εστιάζοντας και στη φωνητική ερμηνεία.

Δείτε τα βιβλία:

447 ασκήσεις χτίζουν το μουσικό αλφάβητο

35 δίφωνα κομμάτια για παιδική χορωδία

Από το πυκνό δάσος…στο πηγάδι της Γερακίνας

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό

Η μικρή Ελένη

Γιώτα Τηγανούρια

Η Γιώτα Τηγανούρια είναι Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός και Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας. Διετέλεσε...

Fylatos

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Mprailas

Πέτρος Μπράιλας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και το εμπόριο. Λόγω του επαγγέλματός του και μέσω της επικοινωνίας του με διαφορετικούς ανθρώπους, κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την φαντασία του, ένα εφόδιο που στην ουσία τον ώθησε να ξεκινήσει την συγγραφή μικρών αυτοτελών ιστοριών λόγου. Παρόλο που είχε πάρει μέρος σε διαφόρους διαγωνισμούς συγγραφής με θετικές κριτικές, δεν αποφάσιζε να κάνει το βήμα για την συγγραφή ολοκληρωμένων μυθιστορημάτων.

Εν τέλει ένα ταξίδι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο θα είναι το ερέθισμα για να ξεκινήσει τη συγγραφή και την ολοκλήρωση του πρώτου του μυθιστορήματος, με τίτλο «Αέναοι Συνοδοιπόροι». Παρακολούθησε  σεμινάρια διετή δημιουργικής γραφής στο Βρετανικό Συμβούλιο, καθώς και ανάλυσης αμερικανικής λογοτεχνίας στην Αμερικανική πρεσβεία.

Αυτή την περίοδο, ασχολείται με την συγγραφή του νέου του μυθιστορήματος, παράλληλα με την βασική του ασχολία το εμπόριο. Δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και οι νέες τεχνολογίες.

Δείτε τα βιβλία:
Innuendo
Αέναοι συνοδοιπόροι

Πέτρος Μπράιλας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις...

Polydoros

Γιώργος Πολύδωρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γεώργιος Πολύδωρος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής το 1962 και σπούδασε Μαθηματικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ενασχόλησή του στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπ/σης, δεν στάθηκε εμπόδιο να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές στην διδακτική μεθοδολογία στο ίδιο Πανεπιστήμιο και ακολούθως να αποκτήσει τον Μεταπτυχιακό τίτλο «Σπούδες στην Εκπαίδευση» από το ΕΑΠ.

Ζωντανό παράδειγμα της δια βίου μάθησης το διδακτορικό του στο ΠΤΔΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού στον τομέα Ειδικής παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Σήμερα είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ. Η συνεχής νοητική, πνευματική και συναισθηματική εξέλιξη είναι, για τον ίδιο, επιτακτική ανάγκη.

Εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ ως προσωπικό εκπαίδευσης και πρόσφατα ασχολήθηκε με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Ο καλύτερός μου φίλος

Γιώργος Πολύδωρος

Ο Γεώργιος Πολύδωρος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής το 1962 και...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Xrysa-Gkanoudi

Χρύσα Γκανούδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, αλλά κατά βάση την κέρδισε ο κόσμος της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική συμμετέχοντας σε πολλούς διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, λαμβάνοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις. Έτσι, ο χώρος της καλλιτεχνίας δεν άργησε να την κερδίσει καταφέρνοντας τελικά να μετατρέψει το χόμπυ της σε επάγγελμα, σημειώνοντας στα πλαίσια αυτά αρκετές επιτυχίες και συνεργασίες.

Chrysa Gkanoudi was born and raised in the city of Komotini. In recent years, she has been living and working in Thessaloniki. She completed her studies in the Department of Electrical and Computer Engineering at the Aristotle University of Thessaloniki (AUTH), but she was primarily captivated by the world of graphic design and illustration.
From a very young age, she engaged in painting, participating in many children’s art competitions and receiving numerous distinctions. Thus, the field of art soon won her over, ultimately allowing her to turn her hobby into a profession, achieving significant success and collaborations in this area.

Δείτε τα βιβλία:

Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Γρηγορούπολη

Άγγελος στα αστέρια

Άνοιξε τα φτερά σου

Ρας ο Κομπιουτεράς

Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Το λαμπερό κεφάλι

Η μαγική ζωγραφιά

Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Χρύσα Γκανούδη

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής....

Εύη Παρασκευά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εύη Παρασκευά είναι απόφοιτος τριών Πανεπιστημίων στην Οικονομία, τη Διοίκηση και το Μάρκετινγκ και έχοντας δουλέψει χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ονειρευόταν μία σταθερή θέση στο δημόσιο.
Μέχρι που όλα άλλαξαν… και κάπου εκεί το ταξίδι της με τη γιόγκα άρχισε να της φανερώνει νέα μονοπάτια. Να της δίνει εργαλεία αυτογνωσίας, αλλά και ένα growth mindset (νοοτροπία ανάπτυξης) που άρχισε να το εφαρμόζει τόσο στον εαυτό της, όσο και στα δύο παιδιά της αργότερα, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
Λατρεύει να παίζει μαζί τους φτιάχνοντας φανταστικές ιστορίες, να μαγειρεύει, να δημιουργωεί, να βρίσκεται έξω στη φύση και να την παρατηρωεί. Πλέον, ζει οικογενειακώς στη Χαβάη, γεμίζοντας εμπειρίες και ανακαλύπτοντας καινούριες πτυχές του εαυτού τους!
Μότο μης…. Δεν τα παρατάμε!!!! (το έχει κάνει άλλωστε και τραγούδι για τις δύσκολες ημέρες).

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

Εύη Παρασκευά

Η Εύη Παρασκευά είναι απόφοιτος τριών Πανεπιστημίων στην Οικονομία, τη...

Λένη Λαμπρίδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν ήταν 3 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Μυτιλήνη. Σήμερα είναι μαθήτρια λυκείου. Από μικρή έδειξε την κλίση της στη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές τοπικές ομαδικές εκθέσεις.
Το 2023 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» όπου έλαβε έπαινο.
Για την έναρξη της Aegean Regatta 2023, που πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο της Λέσβου, επιλέχθηκε σχέδιό της το οποίο τυπώθηκε σε καρτ ποστάλ από τη διοργάνωση.
Στόχος της είναι να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Δείτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Λένη Λαμπρίδη

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν...

Florou-Ioanna

Ιωάννα Φλώρου

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ Ξάνθης και τελειόφοιτος της σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Ειδικεύεται στη ζωγραφική και το σχέδιο και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και εικαστικά σεμινάρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία σκηνικών σε εργαστήριο θεάτρου.

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές

Ιωάννα Φλώρου

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα...

Polyxronopoulos

Νίκος Πολυχρονόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να πλάθω κόσμους με τις ζωγραφιές μου κι ας μην τις καταλάβαιναν οι άλλοι. Λατρεύω να τροποποιώ ιδέες.Κάποιοι εκφράζουν την Τέχνη που έχουν ζήσει. Εγώ έχω ζήσει την Τέχνη που δεν μπορώ να εκφράσω. Μα προσπαθώ να χτίζω δύσκολα εμπόδια για να την αφηγηθώ εικαστικά γιατί μόνο η ανηφόρα αξίζει. Δεν ξέρω από πού γεννήθηκε το πινέλο μου, αλλά ξέρω ότι υπάρχει.”

Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών στην όμορφη και πολύχρωμη Φλώρινα. Πέρα από τη Ζωγραφική και τη δημιουργία Καρικατούρας, Κόμικς, και λοιπών πτυχών της εικαστικής τέχνης, ασχολείται με εικονογραφήσεις βιβλίων.
2013 εικονογράφησε το βιβλίο του Δημόκριτου Τσουκάπα «Του ουρανού τα παραμύθια», Εκδόσεις Ζήτη.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο της Γεωργίας Σταυριανέα «Στίλης Τριφύλης- Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού», Εκδόσεις Φυλάτος.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Πολύδωρου «Ο καλύτερός μου φίλος», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο «Σταματίτιδα», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 πήρε μέρος στην Έκθεση Ζωγραφικής «Περί έρωτος διασταυρώσεις» ζωγραφίζοντας την Αγάπη και τον Έρωτα.
2015 εικονογράφησε το Ημερολόγιο-Ανεκδοτολόγιο του Γιάννη Σερβετά «Ένα παιδί ακόμα μετράει τ’ άστρα» εκδόσεις Ιανός
2017 εικονογράφησε το βιβλίο της Μαρίας-Τάνου Ανδρειανού «Γκρέκο» εκδόσεις Φυλάτος.
2019 Πήρε μέρος στην Έκθεση Chili Bazaart στην Chili Art Gallery.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Σαφίας-Τσάτσου Νικολούλη «Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια», εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Αλέξανδρου Μόκια «Ο Κορωνογιός που νίκησε την πανδημία» εκδόσεις Υδροπλάνο.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίδη «Δράχμαν» εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Βίκυς Σακκή «Ο κήπος με τα Συναισθήματα».

Μόνιμος συνεργάτης της λογοτεχνικής στήλης «Ένα κείμενο, μία εικόνα» της Γιώτας Κοτσαύτη και του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Book Tour.

Μόνιμος συνεργάτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Xanthinea.gr ως σκιτσογράφος στα εβδομαδιαία σκίτσα και δημιουργός των κόμικ «Το Άγαλμα της Ευχής» και «Το αληθινό Άγαλμα της Ευχής».

Το 2014 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη Διευρυμένη Πρακτική Άσκηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

To 2017 υπήρξε συντελεστής στην 1895 Cinematic Creations για την δημιουργία του Animation «Ένας Αλλιώτικος Καρυοθραύστης» (A Different Nutcracker Suite) το οποίο κατέλαβε την 1η θέση στο Animfest.

E-mail επικοινωνίας: nikpolych@gmail.com

Δείτε το βιβλίο:

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Ο καλύτερός μου φίλος

Σταματίτιδα

Η πέτρα της τύχης

Γκρέκο

Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια

Δράχμαν

Δράχμαν II

Νίκος Πολυχρονόπουλος

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να...

Σοφία Οικονόμου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον κόσμο της Σοφίας Οικονόμου, μιας εκπαιδευτικού και συμβούλου ψυχικής υγείας, η οποία ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, η Σοφία ανακάλυψε το μοναδικό δέσιμο που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των παιδιών και των ζώων μέσα από τις ζωντανές αφηγήσεις της για το αγαπημένο της σκυλάκι στους μαθητές της. Τα πραγματικά γεγονότα και οι περιπέτειες με το σκυλάκι της προσέφεραν άφθονα συναισθήματα και διδακτικές στιγμές, τις οποίες επεξεργαζόταν ομαδικά με τα παιδιά στην τάξη.
Βλέποντας την αγάπη και τη φυσική τρυφερότητα που έδειχναν τα παιδιά προς τα ζώα, η Σοφία κατάλαβε την ισχυρή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ τους. Η παρότρυνση των μαθητών και των γονιών τους, σε συνδυασμό με την έντονη αγάπη της για το σκυλάκι της, οδήγησε στη δημιουργία του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, η συγγραφέας μοιράζεται την καρδιά και την ψυχή της, αποκαλύπτοντας τον κόσμο της αγάπης, της απώλειας και της ανακάλυψης, που συναντώνται στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και ζώων. Είναι ένα λογοτεχνικό ταξίδι που μεταφέρει τον αναγνώστη στα πιο βαθιά του συναισθήματα.

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Σοφία Οικονόμου

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον...

Stayrianea

Γεωργία Σταυριανέα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα.

Σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρακολούθησα επίσης μαθήματα δημοσιογραφίας και αρθρογραφώ ερασιτεχνικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά, περιφερειακές εφημερίδες και έντυπα.

Είμαι μέλος της «Παγκρητίου Ενώσεως» και μέλος του συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Νίκος Καζαντζάκης». Επίσης, είμαι μέλος της μη κυβερνητικής Οργάνωσης για τον Πολιτισμό «Αργοναύτες» και Τακτικό μέλος του «Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου». Διηγήματα και ποιήματα μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες καθώς και σε ηλεκτρονικά έντυπα.

Άλλα Έργα μου:

«Τρομερές ιστορίες του Στίλη Τριφύλη » τόμος 1-2-3 παιδική λογοτεχνία.

«Της Μεσημβρίας Μύθοι» εφηβική λογοτεχνία.

«Του λύκου ή του μαχαιριού» διηγήματα.

«Θεοί με πήλινα πόδια» αληθινή ιστορία.

«Μην ξεχάσεις το κλειδί πάνω στην πόρτα» μυθιστόρημα.

«Ο χορός των θεριστών» μυθιστόρημα.

«Αθώος σαν το διάβολο» μυθιστόρημα.

Διαχειρίστρια του ιστολογίου Αιγινοφρένεια

Δείτε τα βιβλία:

Το κόκκινο παπούτσι

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Αμήχανοι κληρονόμοι

Θεοί με πήλινα πόδια

Γεωργία Σταυριανέα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα. Σπούδασα...

Papadopoulou Basiliki

Βασιλική Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης.
Έχει εξειδικευθεί και εκπαιδευθεί στις διατροφικές διαταραχές (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) του ΚΕΑΔΔ, (σε συνεργασία και υπό την πλήρη εποπτεία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED).
Έχει εξειδικευθεί στην άνοια και την Τρίτη ηλικία, σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην εταιρία Alzheimer,από όπου και απέκτησε, δίπλωμα εξειδίκευσης.
Η πρακτική της άσκηση έγινε στο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Με την επαφή της στις κλινικές του νοσοκομείου και την πολύτιμη βοήθεια των διαιτολόγων του τμήματος, διδάχθηκε τις αρχές διατροφής διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στους χώρους τις αισθητικής και του αδυνατίσματος, από όπου αποκόμισε εμπειρίες για την καταγραφή – ανάλυση διαιτολογίων, σε
παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια με θέμα την διατροφική υγεία των ατόμων σε κάθε κατηγορία.
Αποτελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Τεχνολόγων Διατροφής, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, του «Διατροφή», του Συνδέσμου Θηλασμού La Leche League Ελλάδος, του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, και ενεργό μέλος του IBFAN (International Brest Feeding). Ασκεί επίσης τον ιερό θεσμό του εθελοντισμού σε διάφορους συλλόγους και συνδέσμους. κ.α.
Από το 2008, εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος. Η εμπειρία της περιλαμβάνει διαχείριση και έλεγχο βάρους σε παιδιά, ενήλικες, εγκυμοσύνη, θηλασμό, αθλούμενους, αλλά και σε παθολογικές καταστάσεις. Ακόμα ασχολείται και με διατροφικές διαταραχές.
Από το 2011, είναι συγγραφέας- εκδότρια. Έχει εκδώσει 3 τίτλους βιβλίων με θέμα την διατροφή και το παιδί. Ασχολήθηκε και ασχολείται με το παιδί και το θηλασμό. Από το 2011, πραγματοποιεί μαθήματα σε μεγάλους παιδικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη διατροφή.

Δείτε το βιβλίο: Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Βασιλική Παπαδοπούλου

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας...

Telmetidis

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ανώτατης Σχολής των Σπορ Κολωνίας, με εξειδίκευση στο Ποδόσφαιρο. Επίσης κατέχει και το Δίπλωμα Προπονητού ποδοσφαίρου Β (Lizenz B), της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Υπήρξε καθηγητής (με απόσπαση) στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. των Τρικάλων και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου. Το 2005 αναγορεύτηκε σε «Καθηγητή Ποδοσφαίρου» της Ε.Π.Ο. και εργάσθηκε ως τακτικός καθηγητής – Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου. Μέχρι το 2019 υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και εργασίες σε συνέδρια. Παρακολούθησε και δίδαξε σε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το ανδρικό αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διετέλεσε παίκτης και προπονητής ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνίκες και επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος...

Kourmpelis

Απόστολος Κουρμπέλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., διανύοντας το τέταρτο έτος των σπουδών του. Συγχρόνως, αρθρογραφεί περιστασιακά, με τα άρθρα του να πραγματεύονται θέματα σχετιζόμενα με την πολιτική, το συνταγματικό δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται και με την διαδικτυακή εφημερίδα «Κήρυκος Λίθος», ως εξωτερικός συνεργάτης – αρθρογράφος.
Παράλληλα, ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή, σκοπεύοντας στο προσεχές μέλλον να εκδώσει- πέραν από νομικά συγγράμματα- και το πρώτο του μυθιστόρημα. Ομιλεί, εκτός της ελληνικής και άλλες δύο γλώσσες, την αγγλική-η οποία αποτελεί και τη δεύτερη μητρική του- και τη γαλλική.

Δείτε το βιβλίο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου

Απόστολος Κουρμπέλης

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του...

Sotiropoulou-Xara

Χαρά Σωτηροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χαρά Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση της προς τις τέχνες, με ιδιαίτερη αγάπη στο βιβλίο και τις χειροτεχνίες. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σεναριογραφίας, δημιουργικής γραφής και δημοσιογραφίας. Εργάζεται ως αρθρογράφος, και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει γράψει στίχους, διηγήματα, παραμύθια και ποιήματα. Ασχολείται με την flash fiction λογοτεχνία, και διηγήματά της έχουν αναρτηθεί στο site 121 words. Τα ποιήματά της «Αλήθειες και ψέματα» και «Νυχτερινές Αναμνήσεις», συμπεριλαμβάνονται στην Ανθολογία Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης, σε έντυπο τεύχος του Λογοτεχνικού Περιοδικού Κέφαλος ( Ιανουάριος – Απρίλιος 2020). Τον Σεπτέμβριο του 2020, έγραψε το παιδικό ποίημα με τίτλο «Με τα χέρια καθαρά», το οποίο διανέμεται δωρεάν, με σκοπό την υγιεινή των χεριών, και έχει χρησιμοποιηθεί για διδακτικούς σκοπούς σε τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών ανά την Ελλάδα. Είναι δημιουργός και αρθρογράφος του βιβλιοφιλικού site readoclock.gr, το οποίο ασχολείται με κριτικές βιβλίων, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα αργυροχοΐας και ζωγραφικής, και τα τελευταία χρόνια, ασχολείται επαγγελματικά με την κατασκευή κοσμημάτων και χειροποίητων κατασκευών.

δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια του Κοκό

Χαρά Σωτηροπούλου

Η Χαρά Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ...

Roumpy

Rubi

Κατηγορία: Συγγραφέας

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ
Η Rubi γεννήθηκε, μία καλοκαιρινή μέρα το 1976, σε μία πόλη που αρχίζει από Α.

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Η Rubi, ζει ανάμεσά σας ακολουθώντας πιστά τις βασικές αρχές της δράσης -αντίδρασης.
Ποντάρει συνεχώς στα άλογα, χάνοντας σπανίως από τα λογικά.
Εφηύρε τον πρώτο αερόσακο με αισθητήρα ανίχνευσης πιθανής σύγκρουσης με τη (σκληρή) πραγματικότητα.

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ
Η Rubi απεβίωσε, μια χειμωνιάτικη μέρα το 2076, σε μια πόλη που αρχίζει από Ω, δικαιώνοντας απόλυτα όσους της ευχήθηκαν κάποτε να τα εκατοστήσει, και το ελληνικό αλφάβητο.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης φράουλα

Rubi

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ Η Rubi γεννήθηκε, μία καλοκαιρινή μέρα το 1976,...

Kragiopoulos

Νικόλαος Κραγιόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νίκος Κραγιόπουλος γεννήθηκε στην Πιερία, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης.
Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με ειδίκευση στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας ως μάχιμος εκπαιδευτικός από το 1992.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί ως Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Νικόλαος Κραγιόπουλος

Ο Νίκος Κραγιόπουλος γεννήθηκε στην Πιερία, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε...

Konstantinos Nikakis

Κωνσταντίνος Νικάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη και από πολύ νωρίς κατάλαβε πως τα Οικονομικά είναι ο χώρος που τον ενδιαφέρει. Εργάστηκε σε εταιρίες του οικονομικού τομέα και πλέον ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Αγαπάει τα ταξίδια και στον ελεύθερό του χρόνο πάντα προσπαθεί να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Πιστεύει πως στο τέλος πρέπει να είμαστε γεμάτοι αναμνήσεις και όχι επιθυμίες και το βιβλίο αυτό είναι το ξεκίνημα ενός νέου, τελείως διαφορετικού ταξιδιού.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ με SMS

Κωνσταντίνος Νικάκης

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη και...

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Εκεί, στα Κάτω Πατήσια συγκεκριμένα, πήγε σχολείο, αποφοίτησε, παντρεύτηκε, απέκτησε το πρώτο και το δεύτερο παιδί της, και στη συνέχεια αποφάσισε να μετακομίσει στην εξοχή.
Σπούδασε Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Ισπανικών. Επιπλέον, κατέχει Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Ιστορία από το ίδιο ίδρυμα.
Ο ελεύθερος χρόνος της είναι περιορισμένος και πολύτιμος. Όποτε τον βρίσκει, είτε διαβάζει ιστορικά βιβλία είτε δημιουργεί ιστορίες για να γίνουν βιβλία!

Δερίτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα...

Kortesi

Άννα Κορτέση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Κορτέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ν.Σκοπό Σερρών.
Ασχολήθηκε με τη συγγραφή και τον εθελοντισμό από πολύ μικρή ηλικία. Αργότερα συνταύτισε τη συγγραφή με τον εθελοντισμό και από τότε προσφέρει όλα τα έσοδα από την πώληση των
βιβλίων της για φιλανθρωπικό σκοπό.
Είναι μητέρα ενός μικρού αγοριού και πρωταθλήτρια σκοποβολής.
Καθημερινά με το έργο της αποδεικνύει έμπρακτα ότι εκεί που υπάρχει θέληση και αγάπη όλα, ακόμη και τα πιο δύσκολα, μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Δείτε τα Βιβλία:

Νίνα η Λεμονίτα

Για τον … Άγγελο!

Άννα Κορτέση

Η Άννα Κορτέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ν.Σκοπό Σερρών. Ασχολήθηκε...