Η συγγραφέα μας Άννα Παππά στον Φιλώτα, 2 Απριλίου 2014

865432123456Με σειρά εκδηλώσεων τίμησε το Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

αναδημοσίευση: ΑΝΑΠΟΔΟΙ

Στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, μας ταξίδεψε το Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα, το διήμερο 1-2 Απριλίου, τιμώντας με σειρά εκδηλώσεων την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Την πρώτη ημέρα,η συγγραφέας  Άννα Παππά συμμετείχε ως ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείου του Φιλώτα με θέμα: «Δημιουργώντας δημιουργούς – η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας ως επένδυση ζωής».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχείου Φιλώτα, η κ. Άννα Παππά, συνεπήρε με την αμεσότητα του λόγου της τους παραβρισκόμενους και μέσα από αφηγήσεις μικρών ιστοριών, μας  ταξίδεψε στον μαγευτικό και ονειρεμένο κόσμο του βιβλίου.

Την δεύτερη ημέρα, δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο με αφηγήτρια  την κ. Άννα Παππά βιωματικό εργαστήριο  εμψύχωσης του παραμυθιού της Μαρίας Πολίτου  «Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι…στη χώρα των Σωστοφάγων». Η δράση αυτή, έφερε  τα παιδιά κοντά στο βιβλίο, μέσα από  μια άλλη οπτική γωνία, αυτήν του δημιουργού.

Τέλος, τα παιδιά της Πέμπτης Δημοτικού, με την Δασκάλα τους κ. Νίκη Μιχούλη, παρουσίασαν την θεατρική παράσταση   «Οι Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Μία παράσταση, δύσκολη σκηνοθετικά, που οι μικροί μαθητές κατάφεραν να την υιοθετήσουν και μέσα από το μεγάλο αυτό έργο,που  ο Αριστοφάνης βρίσκει την ευκαιρία να διακωμωδήσει τους συκοφάντες και τους κόλακες του δήμου, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, αλλά και να διδάξουν εμάς τους μεγάλους…..

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων και ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Νώτας ,η Σχολική Σύμβουλος κ. Στέλλας Κασίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κιοσές και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιορδάνης Μπάντης.