Βραβείο Gourmand Awards 2015 Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εικονογραφημένο βιβλίο της Μαρίας Πολίτου και της Τάνιας Καρακώττα

Εικονογραφημένο βιβλίο της Μαρίας Πολίτου και της Τάνιας Καρακώττα

Το παραμύθι «Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων» της Μαρίας Πολίτου, σε εικονογράφηση της Τάνιας Καρακώττας  των Εκδόσεων Φυλάτος βραβεύτηκε στα φετινά Gourmand World Cookbook Awards 2015.gourmand
Το παραμύθι έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού παιδικού βιβλίου  στην κατηγορία «CHILDREN FOOD BOOKS»Ο νικητής θα διαγωνιστεί με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στην ίδια κατηγορία για το Καλύτερο στον κόσμο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη Yantai της Κίνας (8-11 Ιουνίου 2015).

UPDATE: Το βιβλίο βρίσκεται πλέον στην βραχεία λίστα για το βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου στον κόσμο, μαζί με άλλα 6 υπέροχα παραμύθια. Ευχαριστούμε πολύ τα Gourmand World Cookbook Awards για την επιλογή του βιβλίου μας. Στις 8 Ιουνίου θα γνωρίζουμε την τελική κατάταξη του βιβλίου ανάμεσα σε χιλιάδες διαγωνιζόμενους.

 Gourmand

O διεθνής διαγωνισμός «Gourmand World Cookbooks Awards» είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1995, στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης από τον Edouard Cointreau. Η επιτροπή κάθε χρόνο αξιολογεί νέες εκδόσεις μαγειρικής από όλο τον κόσμο και βραβεύει τις καλύτερες, σε μια λαμπρή τελετή όπου συμμετέχουν συγγραφείς, εκδότες, σεφ και οινοχόοι αλλά και όσοι ασχολούνται με τη γεύση! Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού.

Ο διεθνής διαγωνισμός και τα βραβεία Gourmand World Cookbook Awards φέρνουν κοντά τις περισσότερες χώρες, γλώσσες και …κουζίνες του πλανήτη. Έχει οργανωθεί στα πρότυπα των… Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο για τα βραβεία, αλλά μόνο μετάλλια και τιμητικές περγαμηνές. Στόχος εξάλλου των διοργανωτών είναι να προβάλλουν τις αξίες της ειρήνης και της συμφιλίωσης και να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτισμούς όλων των χωρών, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες ή μικρές είναι.

H ιστορία του Γυριστρούλη και των Ό,τι Νάνων στη χώρα των Σωστοφάγων και η προσπάθεια τους να αλλάξουν τη διατροφή τους και να ομορφύνουν τη ζωή τους.
«Ο Γυριστρούλης όλο τρέχει και όλο γυρνά και στη χώρα των Ό,τι Νάνων φτάνει, όπου συναντά τον κυβερνήτη κ. Σαντιγούλη. Απελπισμένος ο κ. Σαντιγούλης γιατί οι κάτοικοι της χώρας του δεν τρώνε σωστά και αρρωσταίνουν, χάνοντας όλες τους τις δυνάμεις, ζητά τη βοήθεια του Γυριστρούλη. Ο Γυριστρούλης, που όλο τριγυρνά και που όλα τα ξέρει, τους μιλά για τη χώρα των Σωστοφάγων. Άραγε θα βρουν τη χώρα των Σωστοφάγων; Θα μπορέσουν οι ΄Ο,τι Νάνοι να μάθουν τι πρέπει να τρώνε; Θα μπορέσουν να γίνουν, ξανά, γεροί και δυνατοί; Ας ξεκινήσει η περιπέτεια…»

Καταγραφή

Καταγραφή1