Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Sapountzis

Νίκος Σαπουντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας
  • Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς» και το «γιατί» κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα, τα «θέλω» και τους στόχους τους πραγματικότητα, αλλά και να κατακτούν προσωπική ευτυχία, οικονομική ανεξαρτησία και υγεία, ακόμη και μετά από «περιπέτειες».
  • Πήρε γνώση, τεχνικές, μοντέλα και «εργαλεία» από τους καλύτερους. Τα εφάρμοσε στη δική του ζωή και είδε αποτελέσματα. Μοιράστηκε την γνώση και την εμπειρία με τους δικούς του ανθρώπους και είδε τα δικά τους θετικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε την ψυχή του, την προσωπική του εμπειρία και «γέννησε» την μέθοδο με την οποία εργάζεται και εισηγείται σε βιωματικά Love + Happiness Coaching σεμινάρια, σε Προσωπικές + Tele-Coaching Coaching Συναντήσεις, σε βιωματικές coaching εκδρομές, σε coaching summer camps, αλλά και σε όσα συγγράφει ο ίδιος γύρω από την την Ευτυχία, τις Ερωτικές Σχέσεις και όχι μόνο…
  • Η ικανότητά του να εστιάζει στην καρδιά του κάθε θέματος σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία του, είναι ο λόγος που τον κάνουν περιζήτητο και κορυφαίο, Love + Happiness Expert,
  • Προπονητή Ζωής, Προπονητή Επίτευξης Στόχων και Αλλαγών, Relationship Coach. Έχει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό αποτελεσμάτων σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, γιατί όπως λέει ο ίδιος-δικαιωματικά πλέον: «Μαζί μου, μπορείς!»
  • Ο Νίκος είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την ζωή και του αρέσει να ζει την κάθε μέρα του χωριστά. Ισόβιος μαθητής σαξοφώνου, κάνει Tae Kwon Do και συμμετέχει σε μαραθωνίους δρόμους.
  • Ο Νίκος ζει και εργάζεται με την Συγγραφέα & Writing Coach Μαρία Γούσιου, http://www.writing-online.gr/ έχουν μια υπέροχη κόρη και μαζί αποτελούν μια αυθεντική παρουσία έμπνευσης για όλο και περισσότρη αγάπη, έρωτα, ευτυχία, αλλαγή και επίτευξη στόχων ζωής!

Κατέχει Τα Εξής Πτυχία:

Life Skills Coaching Advanced Diploma, Stonebridge College, UK
Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, NCFE
National Qualification Framework
IAC – Coaching Masteries Certification I
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master in Business Administration, Kingston, London University
Μεταπτυχιακό στο Marketing, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Υποψήφιος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι Μέλος Των Μεγαλύτερων Διεθνών Οργανισμών Life & Executive Coaching:

The International Association of Coaching, (IAC)
The International Coach Federation, (ICF)
Professional Coaches and Mentors Association, (PCMA)

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Νίκος Σαπουντζής

Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς»...

Katsali

Φωτεινή Κατσάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει έως σήμερα.

Γράφει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά και μυθιστόρημα .

Από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ κυκλοφόρησαν δύο παραμύθια της, «ΜΕΝΙΑ ΜΕΛΕΝΙΑ Η ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΑ ΤΩΝ ΛΙΧΟΥΔΙΩΝ» και «Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ».

Επίσης, από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ εκδόθηκε και το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες «ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ».

Το 2011 ανέβασε την παιδική θεατρική παράσταση «Η ΦΟΙΒΗ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΠΛΑΝΗΤΕΣ» σε δικό της κείμενο και παραγωγή στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ και έπειτα στο ΝΟΕΣΙΣ (πλανητάριο Θεσσαλονίκης). Το έργο ανέβηκε ακόμη και από την θεατρική ομάδα Μήλου, στη Μήλο το 2014.

Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και ΜΜΕ. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με σεμινάρια σεναρίου και σεναρίου κόμικς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέχει και την τέχνη του σκίτσου και ασχολείται με τη δημιουργική γραφή κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία και δημοτικές βιβλιοθήκες δημιουργώντας με τα παιδιά πρωτόλειο παραμύθι και εικονογράφηση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας κείμενα και παίζοντας σε παραστάσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες.

email επικοινωνίας: fkatsali@gmail.com

Δείτε τα βιβλία:

Η χαμένη φορεσιά του Άγιου Βασίλη

Χωραφοχώρα

Φωτεινή Κατσάλη

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει...

Tzagkas

Κωνσταντίνος Τζάγκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τζάγκας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1964.
Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Κατερίνης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1990.
Σήμερα είναι εκπαιδευτικός στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Κωνσταντίνος Τζάγκας

Ο Κωνσταντίνος Τζάγκας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1964. Αποφοίτησε από...

Στέργιος Μάλαμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει μακρόχρονη επαγγελματική θητεία ως καταξιωμένο επιστημονικό στέλεχος μεγάλου πολυεθνικού ομίλου εταιρειών του εξωτερικού, όπου άρχισε και περάτωσε την ιατρική του σταδιοδρομία. Το όνομα Στέργιος Μάλαμας αποτελεί ψευδώνυμο και επιλέχθηκε για να μη προκαλεί σύγχυση με εταιρία που φέρει το όνομα του συγγραφέα. Δανείζεται λοιπόν το επώνυμο, του από μητρός παππού του, τιμώντας παράλληλα και μνημονεύοντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο που ήταν η μακρινή αιτία για να γραφεί το βιβλίο «Ισόβια υγεία: Ποιο είναι το μυστικό;»

Στέργιος Μάλαμας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει...

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην Ιστορία. Εργάζεται ως οδηγός ταξί εδώ και έξι χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα είναι ποδοσφαιριστής σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί ανά τα χρόνια σε πληθώρα ομάδων εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Η αγάπη του για την ποίηση και τη συγγραφή ξεκίνησε από την περίοδο της εφηβικής του ηλικίας, καθώς κάποια γεγονότα στάθηκαν η αφορμή για να γνωρίσει μία ιδιαίτερη πλευρά του εαυτού του.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξί των σκέψεων

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι...

Kyriazoglou

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με πτυχίο Bachelor of Arts (Hons) και με ειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τα Οικονομικά, κερδίζοντας και Βραβείον Αριστείας.
Εργάσθηκε για περισσότερα από 45 χρόνια σε διεθνές επίπεδο (Καναδά, Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Σαουδική Αραβία, κλπ.) σε διάφορες ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διεθνείς εταιρείες και σε έργα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων, είναι ιδρυτικό μέλος του Διαζώματος για την προστασία των αρχαίων Ελληνικών θεάτρων (https://diazoma.gr/) και συγγραφέας διαφόρων άρθρων και βιβλίων.
Τώρα είναι Editor-in-Chief του ηλεκτρονικού περιοδικού του Internal Controls Institute (https://www.theiic.org/), παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και δίνει διαλέξεις σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, πληροφορικής και IT Auditing.
Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο (1992, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας) για το Δοκίμιο του «Μηδέν και Άπειρο και η προοπτική του ανθρώπου στον 21ο αιώνα» και εκδόθηκε πρόσφατα η ποιητική του συλλογή ‘The Melina Anthology: Poems from the Heart and Soul’

Δείτε τα Βιβλία:

Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR Protection)

Ζήσε πιο ευτυχισμένα και αρμονικά

Ο άνθρωπος στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εγχειρίδιο Ελέγχου Πληροφορικής (IT Auditing Handbook)

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με...

Kabbadia

Μαρία Καββαδία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Καββαδία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Università degli Studi di Milano-Bicocca, ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε και σεμινάρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στην Αγγλία.

Εργάστηκε για περίπου μια δεκαετία στο θέατρο και στην τηλεόραση, ώσπου αποφάσισε να ασχοληθεί με την παιδική λογοτεχνία με αφορμή τα χαμόγελα των παιδιών σε κάθε ιστορία που σκαρφιζόταν και τους έλεγε.

Δείτε το βιβλίο: Γρηγορούπολη

Μαρία Καββαδία

Η Μαρία Καββαδία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Οικονομικές...

Kalliopi-Oyzoun-Andreou

Καλλιόπη Ουζούν – Ανδρέου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη, γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Από μικρή της άρεζε να πλάθει τις δικές της ιστορίες και να τις αποτυπώνει στο ημερολόγιό της. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή, γνωρίζει τη Νοηματική γλώσσα και τη γραφή Braille. Διδάσκει πάνω από δέκα χρόνια σε παιδιά Μέσης Εκπαίδευσης. Σήμερα ζει στις Σέρρες με τον σύζυγό της Ζαχαρία Παπανικολάου Διδάκτορα της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τον γιο τους Νικόλα, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για την έκδοση του πρώτου της έργου.

Email: kalliope.ouzounandreou@gmail.com , @kalliope_ouz

Δείτε το Βιβλίο: Το μαγικό φτερό

Καλλιόπη Ουζούν – Ανδρέου

Η Καλλιόπη, γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών....

Πρωτόγερου Ελευθερία

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Εικαστικών και Εφαρµοσµένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές συµµετοχές σε οµαδικές εκθέσεις και µία ατοµική. Της αρέσει να διαβάζει παιδικά βιβλία στην οκτάχρονη κόρη της και ασχολείται και η ίδια µε την εικονογράφηση.

Δείτε το βιβλίο: Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Πρωτόγερου Ελευθερία

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται...

Mitsiopoulou

Χαρά Μητσιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς της ήταν αγρότες και η ίδια μαζί με τις δυο αδερφές της δούλευε κοντά τους μέχρι που έφυγε για τις σπουδές της. Τελείωσε το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείου του χωριού της και στη συνέχεια το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Νεάπολη Κοζάνης.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει δασκάλα. Το όνειρο της έγινε πραγματικότητα όταν τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία της Φλώρινας και διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δίδαξε σε σχολεία του Έβρου, της Ξάνθης, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας βιώματα και εμπειρίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Για πέντε χρόνια δούλεψε σε ελληνικά σχολεία στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη, όπου βίωσε την αληθινή δίψα των παιδιών του εξωτερικού να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και τη θερμή υποστήριξη και βοήθεια των γονιών τους που ζουν με την ελπίδα ότι τα παιδιά τους δεν θα ξεχάσουν ποτέ την ελληνική γλώσσα. Ήταν πραγματικά μια εμπειρία ζωής που την έκανε να εκτιμήσει την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμα περισσότερο.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Νίκο Γκάνα κι έχει δυο παιδιά. Σήμερα εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου και ζει.
Νιώθει βαθιά αγάπη για όλα τα παιδιά και θεωρεί ότι ένα από τα καθήκοντά της σε αυτή τη ζωή είναι να τα βοηθάει να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται μέσα σε κλίμα αγάπης, κατανόησης και σιγουριάς.
Της αρέσουν πολύ τα παραμύθια και οτιδήποτε εξωπραγματικό, γιατί θεωρεί ότι με τη δύναμη που σου δίνει το εξωπραγματικό μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε τι στη ζωή σου. Οι οικολογικές και περιβαλλοντικές της ευαισθησίες και ανησυχίες, την έκαναν να ασχοληθεί μαζί με τους μαθητές της, στα διάφορα σχολεία που υπηρέτησε, με περιβαλλοντικά προγράμματα ένα εκ των οποίων πήρε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2003.
Έχει εκδώσει μαζί με το σύζυγό της ένα βιβλίο – βοήθημα, ιστορικού περιεχομένου, με τον τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από εικόνες και χάρτες».
«Τα Χρώματα της Γλύκας» είναι το πρώτο παραμύθι που εκδίδει, αν και μέσα στην τάξη χρησιμοποιεί πολύ συχνά δικά της παραμύθια για να γίνει η διαδικασία της μάθησης πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Δείτε το βιβλίο:Το ξεχωριστό κορίτσι

Χαρά Μητσιοπούλου

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς...

Karbouni

Κατερίνα Καρβούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο πιάνου, αρμονίας και αρμονίου. Σπούδασε  επίσης και στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό διδάσκοντας πιάνο και αρμόνιο, καθώς και σε ιδιωτικό σχολείο με ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου από το 2008.

Δείτε το Βιβλίο: Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

Κατερίνα Καρβούνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο...

Βαλαβάνη Χριστίνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διεκπεραίωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Ludwig-Maximilian-Universität. Γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ Γερμανίας και υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενώ παράλληλα είναι εντεταλμένη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένη Γλώσσα αποτελεί έναν από τους άξονες του ερευνητικού της ενδιαφέροντος.

Christina Valavani, geboren in Dortmund, ist DaF-Lehrerin an öffentlichen Schulen in Griechenland und Lehrbeauftragte an der Aristoteles-Universität Thessaloniki. Sie hat Germanistik an der Aristoteles-Universität Thessaloniki studiert, den Aufbaustudiengang Computerlinguistik an der LMU mit Erfolg absolviert und wurde an der Nationalen und Kapodistrias-Universität von Athen promoviert. Ihre Forschungsschwerpunkte sind unter anderem Sprachlernspiele, digitale Didaktik und die interaktive Gestaltung des Sprachunterrichts.

Δείτε το βιβλίο: Ich spiele Deutsch – DaF-/DaZ-Unterricht Α1.1 – mit mp3-Datei – Übungen für die Tafelprojektion (Whiteboard)

Βαλαβάνη Χριστίνα

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

Nousias

Σωτήρης Νούσιας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν αυτό που ήθελε πάντα να υπηρετήσει και να ακολουθήσει και η σπουδή στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του πρόσφερε τα «εφόδια» για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το «μεταπτυχιακό» στο αθλητικό ρεπορτάζ χρονικής διάρκειας ενός έτους τον έκανε να καταλάβει πως ο δρόμος για δημοσιογραφική καριέρα δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ενασχόληση και η τριβή του με την ποίηση εκπορεύεται από πάσης φύσεως βιωματικές καταστάσεις και συνοψίζεται στην κάθε ανάγκη του γράφοντος να μοιραστεί ότι τον χαρακτηρίζει. Αν η ποίηση είναι αυτό που χάνεται στην μετάφραση, πάντα αξίζει να προσπαθείς να ανακαλύψεις το μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο. Κι αν αξίζει το τέλος, θα φανεί μόνο από την διαδρομή.

Δείτε το βιβλίο: Ζωή χωρίς όνομα

Σωτήρης Νούσιας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν...

Orfanidou

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως παιδοψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, και Μαθηματικά και ειδικεύθηκε στην Παιγνιοθεραπεία. Τα ταξίδια της ψυχής και ο μαγικός κόσμος των παιδιών μαζί με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βρήκαν διέξοδο στη δημιουργία ιστοριών που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με τα παιδιά. Πιστεύει ότι πολύτιμη παρακαταθήκη στη ζωή του ανθρώπου είναι οι «συναντήσεις» του με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές μοιράζεται με τις ιστορίες της.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με...

Κατερίνα Παπασεβαστού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Παπασεβαστού, γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Έζησε ως τα δεκαοχτώ της χρόνια στο χωριό των γονιών της, που ονομάζεται Κέφαλος και βρίσκεται στο νησί της Κω.
Στην πορεία βρέθηκε για λόγους σπουδών στην Κρήτη, όπου μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται ως βρεφονηπιοκόμος, σε ένα κέντρο προσχολικής αγωγής. Με απεριόριστη αγάπη και σεβασμό προς
το παιδικό βιβλίο, αποφάσισε να προχωρήσει στη γραφή παραμυθιών.
Θυμάται παιδί, ακόμα τον εαυτό της, να προσπαθεί να αποτυπώσει κάθε συναίσθημα στο χαρτί. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε, πως διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακόμα και σκόρπιες σκέψεις,
σε βοηθούν να καταλάβεις καλύτερα, ό,τι το μυαλό κρύβει μέσα του αποδομημένα.

Δείτε το βιβλίο: Ένα μαϊμουδάκι, όχι σαν όλα τ’ άλλα – Μια ιστορία για τη δύναμη της διαφορετικότητας και της αγάπης

Κατερίνα Παπασεβαστού

Η Κατερίνα Παπασεβαστού, γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Έζησε ως τα δεκαοχτώ...

Κατερίνα Μιχελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, τόσο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Από πολύ μικρή ηλικία τη γοήτευσε η ποίηση, η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα προσωπικό της καταφύγιο.
Με όπλο το χαρτί και το μελάνι μετουσιώνει τα συναισθήματα σε λέξεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς εκείνα.
Αθεράπευτα ρομαντική, ονειρεύεται ακραία, λατρεύει τη Θάλασσα, την Άνοιξη και τα ταξίδια.
Μέσα από τα ποιήματά της προσφέρει τη δική της εκδοχή για τη ζωή και τον έρωτα, την οποία μοιράζεται με το κοινό στις σελίδες της στα social media.
Ελπίζει στον άνθρωπο, στην τρυφερότητα, ενώ πιστεύει πως η αγάπη και η τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Το βιβλίο «Πληγώνοντας τη σιωπή» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Κατερίνα Μιχελάκη

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Αποφοίτησε από...

Αγγελική Μάλαμα εικονογράφος

Αγγελική Μάλαμα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά, παρά τη χαρά της για την ενασχόληση με τα παιδιά, δεν άργησε να την κερδίσει ο τομέας των εικονογραφήσεων και των εκδόσεων. Από μικρή είχε την τάση να ζωγραφίζει παντού και πάντα. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τον κόσμο των εικαστικών, παρακολουθώντας μαθήματα σε καλλιτεχνικό εργαστήρι και έχοντας κατακτήσει διακρίσεις σε διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη της για τα παιδιά εικονογραφώντας βιβλία απευθυνόμενα σε αυτά.

Βρείτε τα βιβλία:

Οι υπερασπιστές της Σελκούθια

Οι Ιστορίες του Θοδωρή_ Ρεμί

Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

7×7=49

Μικρές ιστορίες μεγάλου θάρρους – ψυχοθεραπευτικά παραμύθια

20.000 λέξεις για την Αφροδίτη

Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Αγγελική Μάλαμα

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις...

Μάριος Παξιμαδάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε στο Πολυτεχνείο. Από τα πρώτα χρόνια είχε δείξει ενδιαφέρον για τη μάθηση, διαβάζοντας διάφορα βιβλία. Το όνειρό του ήταν να γράψει μια μέρα και αυτός ένα σημαντικό βιβλίο που να βοηθάει τους ανθρώπους σε αυτούς του δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και ερασιτεχνικά ασχολείται με τις τέχνες. Συγκεκριμένα παίζει κιθάρα, καθώς επίσης του αρέσει το θέατρο και ο κινηματογράφος.

Δείτε το βιβλίο: Σκέψου το σαν ήσουν νεκρός – Η Δύναμη της Εσωτερικής Εξέλιξης & Αυτοβοήθειας

Μάριος Παξιμαδάς

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε...

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...

Praxia

Αρέστη Πράξια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog mikresistories.org.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, στο οποίο αφιερώνει σχεδόν όλο της τον ελεύθερο χρόνο.

Δείτε το βιβλίο: Λίζα η μπαλαρίνα

Αρέστη Πράξια

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα...

Kontopoulou

Ελένη Κοντοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και 10 χρόνια υπηρεσίας στην ειδική αγωγή συνειδητοποίησα ότι όλα είναι θέμα στόχων, συγκέντρωσης και προγράμματος. Θέτοντας μικρούς στόχους κατακτάς μεγάλα όνειρα!

Δείτε το βιβλίο: Χρωματιστά μολύβια – Φθινόπωρο

Ελένη Κοντοπούλου

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική...

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά τα προκλινικά στάδια. Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Νευροψυχολόγου και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την αποκατάσταση νοητικών διαταραχών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Δείτε το βιβλίο: Η μνήμη των ονομάτων – Γνωστική και κλινική νευροψυχολογική διερεύνηση

Κωνσταντίνος Κορμάς

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής...

Γιατρωμανωλάκη Φαίδρα

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε το 2001. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και αμέσως μετά τις σπουδές της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το Μάρτιο του 2022 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα Δημόσιας και Κοινοτικής υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Περιβαλλοντική επικοινωνία και προαγωγή υγείας». Τα τελευταία 17 χρόνια εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος. Η αγάπη της για το παιδικό βιβλίο υπήρχε πάντα έντονη από τα πρώτα της παιδικά χρόνια. Είναι μητέρα δύο αγοριών και της αρέσει να εισβάλλει στην παιδική σκέψη και τα συναισθήματά τους μέσα από τη δημιουργική αφήγηση παραμυθιών. Ένας ενήλικας θεωρεί ότι οφείλει πρωτίστως να γίνει κι εκείνος παιδί για να καταφέρει να νιώσει και να αγαπήσει τον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου! Τα αγόρια της, πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης για μια καλή ιδέα. Αυτή είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με την ελπίδα να αποτελέσει την αφετηρία για μια δημιουργική συγγραφική συνέχεια.

Δείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε...

Χριστίνα Τουρλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη, ένα χωριό κοντά στη Λαμία. Κατέχει πτυχίο στη Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Από μικρή ηλικία, εκδηλώνει την αγάπη της για τη ζωγραφική και πειραματίζεται με ξυλομπογιές και τέμπερες στο χαρτί και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον ψηφιακό σχεδιασμό.
Η ενασχόληση και το ενδιαφέρον της για το αντικείμενο καταφέρνει να ενσωματώσει αυτήν την πολυποίκιλη εμπειρία στην εικονογράφηση, δημιουργώντας έργα που ενώνουν την οπτική
με τη λογοτεχνική έκφραση.
Πέρα από την τέχνη, στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να παρακολουθεί κινηματογραφικά έργα και να ταξιδεύει, αποκτώντας νέες εμπειρίες ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Ένα μαϊμουδάκι, όχι σαν όλα τ’ άλλα – Μια ιστορία για τη δύναμη της διαφορετικότητας και της αγάπης

Χριστίνα Τουρλάκη

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη,...

Goutianou

Ευαγγελία Γουτιάνου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στις 8 Ιουνίου του ΄76 στη Νάουσα.

Το 1996 ήρθα στην Αθήνα και σπούδασα στην Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών σπουδών στο ΤΕΙ Αθηνών.

Το 2004 πήγα στη Μαδρίτη, έμεινα 2,5 χρόνια κι έκανα μεταπτυχιακό πάνω στην Ψηφιακή Επικοινωνία. Συνολικά έμεινα 10 χρόνια στην Ισπανία κι επέστρεψα στην Αθήνα το 2014.

Ασχολούμαι με τη γραφιστική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

Δείτε τα βιβλία:

Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα

Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ευαγγελία Γουτιάνου

Γεννήθηκα στις 8 Ιουνίου του ΄76 στη Νάουσα. Το 1996...

Kalliopi Raikou

Καλλιόπη Ράικου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία, Κλασσικές Σπουδές και Εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μετέπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα πάνω στις ολιστικές προσεγγίσεις της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Παρόλα αυτά δε σταμάτησε εκεί, συνεχίζοντας τις πανεπιστημιακές της σπουδές πάνω στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και συγκεκριμένα πάνω στη Θεραπευτική χρήση της Τέχνης σε αυτές. Το 1997 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εκμάθησης γλωσσών με το European Label και παράλληλα έχει συνεκδόσει με εκπαιδευτικό της Αυστραλίας βιβλίο για τη Διασπορά. Αυτήν τη στιγμή διδάσκει σε μαθητές όλων των ηλικιών ανά τον κόσμο. Στη διαδρομή της έχει αποκτήσει δύο φωτεινούς ήλιους, τον Ορέστη και την Ηλέκτρα, ενώ η ίδια συνεχίζει να εκπαιδεύεται και κυρίως να παρατηρεί.

Kalliopi Raikou was born in Athens in 1971. She studied Literature with Humanities, has a Diploma in Classical Studies and Education, and trained in Art Therapy in Special Education. Kalliopi is also a qualified teacher of Greek as a Foreign Language and now teaches Greek
to students from all over the world. In 1997, Kalliopi was awarded the European Label “Stimulating Language Learning” from the European Union and the Greek Ministry of Education. She has also contributed to a book for kids of the Greek diaspora in Australia. Her two children – Orestes and Electra – help her carry on and observe life.

Δείτε το βιβλίο Τα πολύχρωμα μπαλόνια

Καλλιόπη Ράικου

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική...

Koidou

Ελένη Κοΐδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Κοΐδου κατάγεται από τα Πετρωτά Ορεστιάδας και είναι γεννημένη στην Κομοτηνή.
Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη Στουτγάρδη Γερμανίας. Είναι παντρεμένη με δυο γιους. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Τμήμα Νηπιαγωγών και
πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στην Ειδική Αγωγή, με τίτλο: «Σχολική ψυχολογία και μαθησιακές δυσκολίες».
Είναι κάτοχος τίτλου άριστης γνώσης της γερμανικής γλώσσας.
Εν ενεργεία εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα στη δημόσια εκπαίδευση,διετέλεσε μέλος του ΠΥΣΠΕ Κοζάνης.
Διετέλεσε επίσης μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Ν. Κοζάνης και είναι αιμοδότρια στη «Γέφυρα ζωής».

Δείτε το βιβλίο: Σύνδρομο Williams – Beuren

Ελένη Κοΐδου

Η Ελένη Κοΐδου κατάγεται από τα Πετρωτά Ορεστιάδας και είναι...

Markatou

Βιβή Μαρκάτου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ Ξινή και ΔΙΕΚ Λαμίας ενώ είναι κάτοχος Msc Computer Animation από το University of Portsmouth (τιμήθηκε με τον τίτλο του valedictorian στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και ιστορία τέχνης από το Freie Universitaet, το Εθνικό θέατρο και άλλους οργανισμούς πάνω σε θέματα της Τέχνης ως μέσο θεραπείας, παιδικό παραμύθι και παιδικό θέατρο ενώ η μεταπτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα την ενσυναισθησία (Einfühlung) αντιπαραβάλλοντας Μπρεχτικές πρακτικές- Verfremdungseffekt. Έχει συνεργαστεί με την Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά και πολλούς εκδοτικούς ανά την χώρα με δημοσιευμένα πάνω από 20 βιβλία και e-books. Το 2019 θα φτάσει στους finalist στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου από τα Pinewood Studios σε συνεργασία με την Πηνελόπη Μπεκιάρη με το »The White Wings» και η ίδια ταινία θα γίνει official selected την ίδια χρονιά από το Φεστιβάλ Chaniartoon, στα Χανιά. Το 2016 κείμενό της συμπεριλαμβάνεται από τον Δήμο Κιλκίς ‘’Ιστορίες της Πόλης μας’’ και διακρίνεται μαζί με άλλα. Το 2013 αποσπά το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο νεοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα για ένα της μονόπρακτο ενώ κατέχει αρκετές διακρίσεις και βραβεία πανελλαδικά και στο εξωτερικό στην ζωγραφική και στο σχέδιο με το 2009 να διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νέα ταλέντα από το Περιοδικό 9 και την Ελευθεροτυπία και να λαμβάνει δια χειρός το βραβείο της από τον Άγγελο Μαστοράκη και Βλάσση Βέλιο. Τέλος την ίδια χρονιά θα λάβει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο νεαρής ραδιοφωνικής παραγωγού υπό την αιγίδα της UNESCO για ένα πολιτιστικό της αφιέρωμα στο Διεθνές έτος αστρονομίας. Επικουρικά διατελεί εξωτερικός ανταποκριτής του Γαλαξία fm 92,1 ενώ έχει κληθεί δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για κάλυψη πολιτιστικού ρεπορτάζ. Έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις και έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια για δήμους, οργανισμούς και βιβλιοθήκες. Είναι γνωστή για τις εθελοντικές της δράσεις και την διακριτή παρουσία της στον πολιτιστικό χώρο. Είναι διαδικτυακή ακτιβίστρια και βιβλιόφιλος. Γνωρίζει και μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Το δέντρο που μιλούσε

Η περιπέτεια του Κοκό

Τα πολύχρωμα μπαλόνια/The colorfull balloons

Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Βιβή Μαρκάτου

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ...

Grigorios S. Papadopoulos

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και εργάζεται στον τομέα της υγείας μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το ενδιαφέρον του για τη φιλοσοφία και την ιστορία από μικρή ηλικία, επέδρασε στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και το βιβλίο αυτό είναι καρπός των ερευνών του.

Δείτε το βιβλίο: Ενώπιον του βασιλιά

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα...

Kragiopoulos

Νικόλαος Κραγιόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νίκος Κραγιόπουλος γεννήθηκε στην Πιερία, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης.
Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με ειδίκευση στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας ως μάχιμος εκπαιδευτικός από το 1992.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί ως Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Νικόλαος Κραγιόπουλος

Ο Νίκος Κραγιόπουλος γεννήθηκε στην Πιερία, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε...