Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Θάνος Καλδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973. Κατάγεται από την Πύλο Μεσσηνίας και επέλεξε η πρώτη συγγραφική του δουλειά, που κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό, να ξεκινήσει από τον τόπο καταγωγής του. Ζει και εργάζεται για πάνω από οκτώ χρόνια πλέον στο εξωτερικό, και η συγγραφή αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του μέσα για να ταξιδεύει.

Δείτε το βιβλίο: Ταξιδεύεις και δεν το ξέρεις

Θάνος Καλδής

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973....

Orfanidou

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως παιδοψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, και Μαθηματικά και ειδικεύθηκε στην Παιγνιοθεραπεία. Τα ταξίδια της ψυχής και ο μαγικός κόσμος των παιδιών μαζί με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βρήκαν διέξοδο στη δημιουργία ιστοριών που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με τα παιδιά. Πιστεύει ότι πολύτιμη παρακαταθήκη στη ζωή του ανθρώπου είναι οι «συναντήσεις» του με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές μοιράζεται με τις ιστορίες της.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με...

Tatsis

Βαγγέλης Τάτσης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει και εργάζεται με την οικογένεια του. Έχει δύο παιδιά.

Έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα με τον Θανάση Σταυρόπουλο μεταξύ αυτών Το «Περί ελιάς ο λόγος» όπου ανέβηκε το 2000 στο θέατρο βράχων, «Το χέρι της κούκλας» στην «Θεατρική σκηνή του Αντ. Αντωνίoυ» το 2011-12, Τη «Βραδινή έξοδος» 2011 στο θέατρο «Αργώ» της Αιμ. Υψηλάντης. Το «Αι 2 τραγωδίαι» στο θέατρο «Βαφείο» 2015-16. Καθώς και αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έλαβαν μέρος σε διάφορους πολυχώρους και bar theatres. Με αφορμή την ένταξη του έργου «Stage Alive» το 2011 στο Μουσείο Θεάτρου, (συν) ίδρυσε την εταιρία θεαμάτων Stage Alive. Το 2014 πήρε ενεργό μέρος στο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» Ασχολείται με την μουσική.

Δείτε το βιβλίο: Αστρίτσα

Βαγγέλης Τάτσης

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει...

Florou-Ioanna

Ιωάννα Φλώρου

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ Ξάνθης και τελειόφοιτος της σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Ειδικεύεται στη ζωγραφική και το σχέδιο και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και εικαστικά σεμινάρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία σκηνικών σε εργαστήριο θεάτρου.

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές

Ιωάννα Φλώρου

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα...

Giorgos Perisanidis

Γιώργος Περισανίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Βίζμπαντεν της Γερμανίας και το 1982 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Το 1991 ξεκίνησε να φοιτά στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 1996 έγιε η πρώτη του γνωριμία με το διαδίκτυο.
Το 2000, εποχή που κατά κάποιον τρόπο ξεκίνησαν να αναγνωρίζονται πιο δυναμικά οι δυνατότητες του διαδικτύου στην Ελλάδα, τον βρήκε έτοιμο και ξεκίνησε να εργάζεται παρέχοντας Υπηρεσίες Internet.
Με το μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο είχε μια ερωτική σχέση που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και κρατάει ως σήμερα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το συγγραφέα:

Website: http://www.digilove.eu/

Δείτε το βιβλίο: All in – multitasking μυθιστόρημα

Γιώργος Περισανίδης

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε...

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο διδύμων κοριτσιών. Έχει σπουδάσει οικονομικές και νομικές επιστήμες, ενώ κατέχει και αντίστοιχους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Υπήρξε ανώτατο στέλεχος του Μάρκετινγκ μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Έχει διδάξει σε ΑΕΙ, Κολέγια και ήταν εισηγητής πολλών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει διάφορα πονήματα, άρθρα και σημειώσεις οικονομικού και νομικού περιεχομένου στα πλαίσια της απασχόλησής του με τα αντικείμενα αυτά.
Η εκπόνηση του παρόντος προήλθε μετά από τη συνεχή παρότρυνση φίλων επιχειρηματιών, αλλά και συμμετεχόντων σε σεμινάρια να εκδώσει ένα βιβλίο κυρίως ως βοήθημα, για τη διαχείριση των διαφόρων θεμάτων τα οποία απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και για τα οποία είναι γνώστης ως σύμβουλος σε αρκετές από αυτές.

Δείτε το βιβλίο: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα – Ένας πρακτικός οδηγός έρευνας, επίγνωσης και ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μιας μικρομεσαίας επιχείρησης

 

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος...

Ελισάβετ Ζαΐμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον εργάζεται ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων. Ανακάλυψε την αγά-πη της για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής, έχοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία να πειρα-ματιστεί στη δική της κουζίνα. Σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να προσαρμόσει τις αγαπημένες της συνταγές στην πιο healthy εκδοχή τους! Θέλο-ντας να μοιραστεί τις ιδέες της, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο “No Regr-eats “.

Ελισάβετ Ζαΐμη

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον...

Katsonis

Λουκάς Κατσώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια του. Λάτρης της μουσικής, των ταξιδιών, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου πάντα αναζητά διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Η δημιουργία ιστοριών είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντλεί την έμπνευση του από τα ταξίδια του και από την έντονη καθημερινότητα που βιώνει ως επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων. Σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τραπεζικό κλάδο και στην συνέχεια ως διευθυντής πωλήσεων και εκπαιδευτής πωλήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έχει διδάξει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ενώ έχει κάνει με εξαιρετική επιτυχία κύκλο παρουσιάσεων σχετικά με την αυτογνωσία και το δρόμο της επιτυχίας σε φοιτητές.

Δείτε το βιβλίο: Ψημένο κάστανο

Λουκάς Κατσώνης

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και...

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Κατηγορία: Συγγραφέας

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in her last post was responsible for policy-development and implementation regarding humanitarian aid.
Upon retirement, and with too much free time in hand, she took up writing. Soon she discovered fiction. She completed an annual course in ‘Creative Writing’ at the Open University in the U.K. and began to pour feelings in a diary, reflecting on realities that underline the complex workings of human minds.
Diamantoula lives in Thessaloniki, and enjoys reading, taking long walks in the country, and eating good food.

Η Διαμαντούλα εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες, και στο τελευταίο της πόστο ασχολήθηκε με την ανάπτυξη και εφαρμογή της πολιτικής που αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια.
Μετά την συνταξιοδότησή της και με ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή της, άρχισε να γράφει; και, σύντομα ανακάλυψε την μυθιστοριογραφία. Αφού ολοκλήρωσε το ετήσιο πρόγραμμα μαθημάτων “Δημιουργικής Γραφής” στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε να σκιαγραφεί σε ένα ημερολόγιο συναισθήματα και βιώματα, παλιότερα και καινούργια, καθρεφτίζοντας την πραγματικότητα και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης.
Η Διαμαντούλα κατοικεί στην Θεσσαλονίκη και της αρέσει το διάβασμα, οι περίπατοι στην εξοχή και το καλό φαγητό.

Δείτε το βιβλίο: Sharing her apples

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in...

Katsali

Φωτεινή Κατσάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει έως σήμερα.

Γράφει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά και μυθιστόρημα .

Από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ κυκλοφόρησαν δύο παραμύθια της, «ΜΕΝΙΑ ΜΕΛΕΝΙΑ Η ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΑ ΤΩΝ ΛΙΧΟΥΔΙΩΝ» και «Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ».

Επίσης, από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ εκδόθηκε και το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες «ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ».

Το 2011 ανέβασε την παιδική θεατρική παράσταση «Η ΦΟΙΒΗ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΠΛΑΝΗΤΕΣ» σε δικό της κείμενο και παραγωγή στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ και έπειτα στο ΝΟΕΣΙΣ (πλανητάριο Θεσσαλονίκης). Το έργο ανέβηκε ακόμη και από την θεατρική ομάδα Μήλου, στη Μήλο το 2014.

Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και ΜΜΕ. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με σεμινάρια σεναρίου και σεναρίου κόμικς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέχει και την τέχνη του σκίτσου και ασχολείται με τη δημιουργική γραφή κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία και δημοτικές βιβλιοθήκες δημιουργώντας με τα παιδιά πρωτόλειο παραμύθι και εικονογράφηση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας κείμενα και παίζοντας σε παραστάσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες.

email επικοινωνίας: fkatsali@gmail.com

Δείτε τα βιβλία:

Η χαμένη φορεσιά του Άγιου Βασίλη

Χωραφοχώρα

Φωτεινή Κατσάλη

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Panagou

Μαρία Πανάγου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη σε ένα σπίτι γεμάτο μαγειρικές και κόσμο. Εργάστηκε για μία δεκαετία στον τομέα του τουρισμού στο κομμάτι των τουριστικών πρακτορείων και του incoming , τον οποίο θεωρεί την υπερδύναμη της ελληνικής οικονομίας, και στη συνέχεια στράφηκε στον τομέα της ελληνικής γαστρονομίας την έταιρη υπερδύναμη. Πάντρεψε την αγάπη της για την μαγειρική και τη φωτογραφία δημιουργώντας ένα προσωπικό foodblog τον “Τζετζερέ” και εργάζεται στη Μυτιληνιά εταιρεία παραγωγής τροφίμων.

Μέσα από την ερευνα στην τοπική κουζίνα θέλει να περάσει στην καθημερινότητα όλων τον γαστρονομικό θησαυρό της πάμφθηνης cucina povera του βορειανατολικού Αιγαίου.

Αγαπά τα DIY project και τα ταξίδια σε γαστρονομικούς προορισμούς και οργανώνει foodbazar με σκοπό πάντα την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.

Born and raised in Mytilene Lesvos Greece in a house full of cooking and sharing. She worked for a decade in the tourism sector in the track of travel agencies and incoming, which she considers the superpower of the Greek economy, and then turned into the Greek gastronomy sector the other Greek economy superpower. She combined her love for cooking and photography creating a personal foodblog called “Tzetzeres”. She also works in a local food company.

Through research in local cuisine she wants to initiate everyone in the gastronomic treasure of the cucina povera of the Northeast Aegean.

She loves DIY projects and traveling to gastronomic destinations. She organizes foodbazars always considering the social contribution and the power of volunteering for the social good.

Δείτε το βιβλίο: Cook like a Greek

Μαρία Πανάγου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη σε ένα σπίτι γεμάτο μαγειρικές...

Bouros

Ιωάννης Βούρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Βούρος είναι προπτυχιακός φοιτητής Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και βρίσκεται στο τρίτο έτος της φοίτησής του, ενώ παράλληλα συμμετέχει
ενεργά στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του. Έχει παρακολουθήσει το πρώτο ακαδημαϊκό έτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου πριν αποφασίσει να δώσει εκ νέου πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθεί το 2016 στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Το 2012 ίδρυσε την ηλεκτρονική εφημερίδα ποικίλης ύλης με την επωνυμία “Κήρυκος Λίθος” (www.kl-news.com), της οποίας μέχρι σήμερα προΐσταται και στην οποία ανειλήμμένως αρθρογραφεί. Πέραν της δικής του εφημερίδας, αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες ανά την Ελλάδα και κυρίως στο Σαμιακόν Βήμα, εφημερίδα της Σάμου, από την οποία και κατάγεται.
Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται το ποινικό και αστικό δίκαιο, αντικείμενα τα οποία συχνά αναπτύσσει και στην αρθρογραφία του. Στα 3 χρόνια των σπουδών του έχει παρακολουθήσει πληθώρα νομικών σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια  και προσομοιώσεις, ενώ έχει βραβευθεί πολλάκις για τη ρητορική του δεινότητα. Ομιλεί δύο ξένες γλώσσες, την αγγλική και τη γερμανική.

Δείτε το Βιβλίο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου

Ιωάννης Βούρος

Ο Ιωάννης Βούρος είναι προπτυχιακός φοιτητής Νομικής στο Εθνικό και...

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία του ίδιου τμήματος. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ., όπου ασχολείται με ζητήματα αναγνωστικής κατανόησης, επεξεργασίας μεταφορικού λόγου και ικανότητας συναγωγής συμπερασμών παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η διερεύνηση της σχέσης γλώσσας και συναισθήματος. Με γνώμονα τη συνεχή μάθηση και εξέλιξη, παρακολουθεί συνεχώς επιμορφώσεις, μεταξύ των οποίων η καινοτομία στην εκπαίδευση, η διοίκηση και οργάνωση εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά και η εκπαίδευση ενηλίκων. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια, στην ελληνική, στην αγγλική και στην ισπανική γλώσσα.

Δείτε το βιβλίο: Ιδιωματικές εκφράσεις του θυμού

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του...

Μάριος Τσαγανός συγγραφέας

Μάριος Τσαγανός

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και τη Σχολική Ψυχολογία. Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες παιδοψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων, που αποτέλεσε και την αφορμή για να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Μάριος Τσαγανός

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του...

Φουλίδης Κωνσταντίνος

Κώστας Φουλίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς, που ήρθαν από τον Πόντο μετά τη γενοκτονία, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Στα πρώτα παιδικά του χρόνια βίωσε την απόλυτη υλική φτώχεια, εν αντιθέσει με την οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη που δέχτηκε, όσο φυσικά το επέτρεπαν οι δύσκολες καταστάσεις που διαδέχονταν η μια την άλλη.
Ο πόλεμος του ‘40 – ‘45 και εν συνεχεία ο εμφύλιος, σκόρπισε την οικογένειά του στα Βαλκάνια και ίδιος μαζί με άλλα παιδιά περιπλανιόταν σε διάφορες επαρχίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όλα αυτά, αν και παιδί ακόμη, επηρέασαν στο χτίσιμο του χαρακτήρα του, κλέβοντας συχνά από το νεαρό της ηλικίας του.
Επιστρέφοντας στη μεταπολεμική Ελλάδα πέρασε από παιδουπόλεις που σμίλευσαν ακόμη περισσότερο τον ίδιο.
Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δυο παιδιά, τα οποία δεν μπόρεσε λόγω καταστάσεων να τα χαρεί, γιατί μετανάστευσε στην Ελβετία το 1961. Η Ελβετία στάθηκε σταθμός στη ζωή του.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 και συνέχισε πάλι να αγωνίζεται με πολύ κόπο για κάτι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Στη συνέχεια τα παιδιά του παντρεύτηκαν και του χάρισαν, μέχρι σήμερα,
πέντε εγγόνια και έξι δισέγγονα.
Στα ογδόντα του χρόνια αποφάσισε να γράψει τα βιώματά του για να αφήσει- πέρα από τις διηγήσεις του – και μια γραπτή παρακαταθήκη στην οικογένειά του, στους συγγενείς και στους φίλους.
Παρότι μοναχικός, χάνοντας τα τελευταία χρόνια το στήριγμά του, παραμένει ρομαντικός, στοχαστής και παλεύει με τον εαυτό του, βγαίνοντας πάντα νικητής…

Κώστας Φουλίδης

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς,...

Diamantidou

Μαρία Διαμαντίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με τον Παύλο Διαμαντίδη και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Σταμάτησε το σχολείο μετά την πρώτη τάξη του Γυμνασίου, γιατί έπρεπε να εργαστεί. Μετά από τριάντα πέντε χρόνια και αφού σταμάτησε να εργάζεται, γύρισε στο σχολείο και στη μάθηση που τόσο αγαπά. Τελείωσε το Εσπερινό Γυμνάσιο Καστοριάς με άριστα (20) και συνεχίζει στο Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς με άριστες επιδόσεις στα μαθήματά της. Με αγάπη για τα γράμματα και με σεβασμό για ό,τι της προσφέρεται στο σχολείο της, ονειρεύεται να γίνει η δασκάλα που πάντα ήθελε, περνώντας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος, για τέσσερα δημιουργικά χρόνια, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλίτσας -στο χωριό του άντρα της όπου και κατοικούν. Από μικρή γράφει ποιήματα και παραμύθια. Έχει συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο με τίτλο «Η τελευταία μέρα». Το βιβλίο προέκυψε μετά από σεμινάρια δημιουργικής γραφής που παρακολούθησε στην πόλη της Καστοριάς. Τα σεμινάρια έγιναν με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς, όπου και είναι φίλη. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2017 από τη LIBRON και τα έσοδα πηγαίνουν στον παραπάνω σύλλογο.
Συνεχίζει να γράφει όταν αυτά που βλέπει και ακούει αγγίζουν τον συναισθηματικό της κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Μαρία Διαμαντίδου

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι...

Iliopoulou

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (Α.Π.Θ.) και μεταδιδακτορικού  διπλώματος στον τομέα της αυθεντικής αξιολόγησης της γλώσσας  (Α.Π.Θ.).

Εργάζεται στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)  με αντικείμενο διδασκαλίας τα ελληνικά ως πρώτη και δεύτερη/ξένη γλώσσα. Στο παρελθόν έχει, επίσης, διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΑΠΘ), ενώ από το 2016 διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Λευκωσίας με αντικείμενο τα ελληνικά ως δεύτερη/ξένης γλώσσα σε μικρά παιδιά.

Είναι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το αντίστοιχο συγγραφικό της έργο εστιάζονται στη διδασκαλία και αξιολόγηση της ελληνικής ως μητρικής και ως ξένης/δεύτερης, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, στον κριτικό γραμματισμό και στη μέθοδο CLIL.

Δείτε το βιβλίο: 7 βήματα στα ποιήματα

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού...

Καλλιόπη Πισσιώτη

Καλλιόπη Πισσιώτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994 στο Μόναχο Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη σε μία όμορφη γειτονιά που λέγεται Τσινάρι. Από τη νηπιακή της κιόλας ηλικία ήξερε ότι μεγαλώνοντας,
θα ήθελε να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που θα έχει σχέση με παιδιά. Μεγαλώνοντας κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Στα φοιτητικά της χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία παιδικών παραμυθιών και η έμπνευση αρκετές φορές προερχόταν από τις ανάγκες των μαθημάτων που της έδιναν το κίνητρο να συνεχίσει τη συγγραφή. Το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή Προσχολικής Εκπαίδευσης και η πορεία της ως νηπιαγωγός ξεκίνησε αμέσως. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Αρκετά γρήγορα αποφάσισε πως θα ήθελε να ανοίξει και άλλο τις φτερούγες της και να ζήσει στο εξωτερικό. Το 2020 κατάφερε να εργαστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε παρεμφερές επάγγελμα. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό και να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία εκεί.

Δείτε το βιβλίο: Ρας ο Κομπιουτεράς 

Καλλιόπη Πισσιώτη

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994...

Nikolaou

Φώτης Νικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος του I.A.T.A. (για αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία). Είναι κάτοχος διπλώματος επιπέδου Proficiency στην αγγλική γλώσσα.
Συμμετείχε σε σεμινάρια φιλοσοφίας και αστρονομίας και παρακολουθεί συχνά μαθήματα δημιουργικής γραφής.
Συμμετείχε στην Α’ ελληνική ανθολογία ποίησης του Φανταστικού «ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013) καθώς και στην Α’ ελληνική ανθολογία Scifaiku ποίησης
«VALLES MARINERIS» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013).
Η πρώτη βασική συλλογή πεζών ποιημάτων του «ΔΙΑΣΤΗΜΑ» εκδόθηκε το 2014. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με μικρά λογογραφήματα «ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ».
Δύο πεζά ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο αγγλόφωνο περιοδικό «PRACHYA REVIEW», ενώ κατά καιρούς έχει αρθρογραφήσει σε λογοτεχνικά έντυπα στο διαδίκτυο («ΒΑΚΧΙΚΟΝ» και «CHALICE»).
Τα πεζογραφήματα αυτά, «Το Γκράφιτι-Μυθιστορίες», αποτελούν την τρίτη του προσωπική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο: Το γκράφιτι

Φώτης Νικολάου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος...

Πρωτόγερου Ελευθερία

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Εικαστικών και Εφαρµοσµένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές συµµετοχές σε οµαδικές εκθέσεις και µία ατοµική. Της αρέσει να διαβάζει παιδικά βιβλία στην οκτάχρονη κόρη της και ασχολείται και η ίδια µε την εικονογράφηση.

Δείτε το βιβλίο: Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Πρωτόγερου Ελευθερία

Η Πρωτόγερου Ελευθερία γεννήθηκε στην Καστοριά όπου ζει και εργάζεται...

Liatou

Έλενα Λιάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέλος του “Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου”.

Γεννήθηκε στο όμορφο Ληξούρι της Κεφαλονιάς και τα παιδικά της χρόνια κύλησαν δύσκολα, όμως ανέμελα κοντά στη φύση, αφού οι γονείς της καλλιεργούσαν τη γη και φρόντιζαν τη φάρμα που είχαν αποκτήσει. Μεγαλώνοντας έφυγε από το νησί για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αποφοιτώντας από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σήμερα ζει και εργάζεται σε δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών και πρόσφατα τόλμησε την πρώτη της εικονογράφηση στο νέο της παραμύθι. Ξεκίνησε να γράφει στην αρχή για τους μαθητές της. Τα παιδιά με την αγάπη και την αποδοχή τους την ώθησαν παραπέρα. έχουν εκδοθεί συνολικά 10 βιβλία της. Έχει πάρει μέρος σε 2 κοινωνιολογικές έρευνες του κοινωνιολόγου Δ. Ζερβού, οι οποίες επίσης έχουν  εκδοθεί.  Ακόμη, γράφει παιδικό θέατρο, ποίηση για παιδιά και μαντινάδες.

Γράφει… γράφει… διαρκώς, χωρίς σταματημό. Με της φαντασίας τα φτερά ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών της, συναντά νεράιδες, βασιλοπούλες, πρίγκιπες, μιλάει με δράκους, ξωτικά και … υπόσχεται στους μικρούς φίλους της ταξίδια ονειρικά…

Δείτε το βιβλίο: Η Λίνα η Χρυσοψαρίνα διώχνει τη μόλυνση

Έλενα Λιάτου

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέλος...

Σοφία Καλαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης

Έχει ασχοληθεί με αρκετές εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως: Ενεργειακή Διατροφολογία, Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμός, Κρυσταλλοθεραπεία, Ρέικι Μάστερ ΙΙΙ βαθμού κατανοώντας πως το σώμα αποθηκεύει πληροφορίες και πως οι σκέψεις και ο ψυχισμός αποτυπώνονται στο σώμα.

Έχει πραγματοποιήσει μία σειρά ομιλιών σε όλη την Ελλάδα με τίτλο «Φυσικές Μέθοδοι Αυτοβελτίωσης». Σήμερα πραγματοποιεί μία σειρά σεμιναρίων για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική του δύναμη.

Έχει εξειδικευτεί στη σχέση της διατροφής με την αυτογνωσία και στην ανάπτυξη και κατανόηση του Εσωτερικού μας Χώρου.

Η Σοφία Καλαντζή έχει σπουδάσει Cinematherapy και έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους Αυτογνωσιακού και Αφυπνιστικού περιεχομένου. Έχει πραγματοποιήσει ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Touch» και το νόημα της ουσιαστικής επαφής με τον εαυτό μας.

Μπορείτε να δείτε βίντεο και ντοκιμαντέρ στο κανάλι στο Youtube To ΑΠΛΟ Απλώνεται (bit.ly/2H8jWh2)

Το βιβλίο «ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ» βγήκε στο Top 10 στον διαγωνισμό public 2017.

Η ταινία μικρού μήκους animation που είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της, την οποία και σκηνοθέτησε, έλαβε το 3ο βραβείο στο 13ο Φεστιβάλ AnimaFest 2018 στην Αθήνα.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι η επαφή με τον εσωτερικό μας χώρο και η ενεργοποίηση της Εσωτερικής μας Φωνής.

Ένα μόνο.

Άμα αντέχεις κράτα ότι αξίζει!

Δείτε το βιβλίο: Από καρδιά σε καρδιά

Σοφία Καλαντζή

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση...

Papadopoulou Basiliki

Βασιλική Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης.
Έχει εξειδικευθεί και εκπαιδευθεί στις διατροφικές διαταραχές (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) του ΚΕΑΔΔ, (σε συνεργασία και υπό την πλήρη εποπτεία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED).
Έχει εξειδικευθεί στην άνοια και την Τρίτη ηλικία, σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην εταιρία Alzheimer,από όπου και απέκτησε, δίπλωμα εξειδίκευσης.
Η πρακτική της άσκηση έγινε στο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Με την επαφή της στις κλινικές του νοσοκομείου και την πολύτιμη βοήθεια των διαιτολόγων του τμήματος, διδάχθηκε τις αρχές διατροφής διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στους χώρους τις αισθητικής και του αδυνατίσματος, από όπου αποκόμισε εμπειρίες για την καταγραφή – ανάλυση διαιτολογίων, σε
παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια με θέμα την διατροφική υγεία των ατόμων σε κάθε κατηγορία.
Αποτελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Τεχνολόγων Διατροφής, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, του «Διατροφή», του Συνδέσμου Θηλασμού La Leche League Ελλάδος, του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, και ενεργό μέλος του IBFAN (International Brest Feeding). Ασκεί επίσης τον ιερό θεσμό του εθελοντισμού σε διάφορους συλλόγους και συνδέσμους. κ.α.
Από το 2008, εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος. Η εμπειρία της περιλαμβάνει διαχείριση και έλεγχο βάρους σε παιδιά, ενήλικες, εγκυμοσύνη, θηλασμό, αθλούμενους, αλλά και σε παθολογικές καταστάσεις. Ακόμα ασχολείται και με διατροφικές διαταραχές.
Από το 2011, είναι συγγραφέας- εκδότρια. Έχει εκδώσει 3 τίτλους βιβλίων με θέμα την διατροφή και το παιδί. Ασχολήθηκε και ασχολείται με το παιδί και το θηλασμό. Από το 2011, πραγματοποιεί μαθήματα σε μεγάλους παιδικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη διατροφή.

Δείτε το βιβλίο: Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Βασιλική Παπαδοπούλου

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας...

Giannis Papageorgiou

Γιάννης Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος τεχνολόγων ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος διπλώματος Master σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος στο ίδιο Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κατά το παρελθόν και παράλληλα με τις βασικές επαγγελματικές του ενασχολήσεις, είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης πάνω σε θέματα, ενέργειας, περιβάλλοντος και σύγχρονων τεχνολογιών.

Το μυθιστόρημα με τίτλο Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα έμπνευσης αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του έργο.

Δείτε το βιβλίο: Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης

Γιάννης Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος...

Χριστίνα Τουρλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη, ένα χωριό κοντά στη Λαμία. Κατέχει πτυχίο στη Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Από μικρή ηλικία, εκδηλώνει την αγάπη της για τη ζωγραφική και πειραματίζεται με ξυλομπογιές και τέμπερες στο χαρτί και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον ψηφιακό σχεδιασμό.
Η ενασχόληση και το ενδιαφέρον της για το αντικείμενο καταφέρνει να ενσωματώσει αυτήν την πολυποίκιλη εμπειρία στην εικονογράφηση, δημιουργώντας έργα που ενώνουν την οπτική
με τη λογοτεχνική έκφραση.
Πέρα από την τέχνη, στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να παρακολουθεί κινηματογραφικά έργα και να ταξιδεύει, αποκτώντας νέες εμπειρίες ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Ένα μαϊμουδάκι, όχι σαν όλα τ’ άλλα – Μια ιστορία για τη δύναμη της διαφορετικότητας και της αγάπης

Χριστίνα Τουρλάκη

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη,...

Φενέκου Παναγιώτα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Δυτικής Αττικής με ειδίκευση στο «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» το 2021.
Εκπαιδευόμενη και κάτοχος των «Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης» στα επιμορφωτικά προγράμματα «Web Designer / Developer» και «Ειδικός Προώθησης Ιστοσελίδων – SEO Expert» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα έτη 2021-2022

Δείτε το βιβλίο:  Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Φενέκου Παναγιώτα

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων...

Νικήτας Γκάρετς

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από την Ουκρανία. Δουλεύει με το δικό του ανάλαφρο και ονειρικό ύφος, για τα πιο συναρπαστικά βιβλία. Στόχος του είναι να ζωντανεύει την ιστορία του συγγραφέα μέσα από το πρίσμα της δικής του καλλιτεχνικής αντίληψης, δείχνοντας μέσα από τις ζωγραφιές του τον αυθορμητισμό και την απλότητα των παιδιών.

Νικήτας Γκάρετς

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από...

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας της Κέρκυρας και είναι επαγγελματίας σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας. Η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο τον έφερε πιο κοντά στο να κατανοήσει πώς σκέφτεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μέσα από αυτήν άρχισε να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι έτσι ώστε να μπορεί να κατευθύνει τους ηθοποιούς του για να αποδώσουν τους ρόλους που ο ίδιος σκηνοθετεί.  Εστιάζει στο πώς επηρεάζεται η ψυχολογία του θεατή, όταν παρακολουθεί διαφορετικές τεχνικές λήψης και επεξεργασίας ενός βίντεο έτσι ώστε να κατορθώνει να αφήνει το συναισθηματικό αποτύπωμα που επιλέγει σε κάθε του σκηνοθετική δουλειά.
Το 2021 πήρε τον τίτλο «Yoga Teacher Training 200Hr» και τον τίτλο του NLP Practitioner από την INLPTA. Με αυτούς τους δύο τίτλους εμβάθυνε ακόμα περισσότερο στην κατανόηση του ανθρώπινου συστήματος και έμαθε μέσα από βιωματική εκπαίδευση ακόμα περισσότερες και πιο δομημένες τεχνικές με τις οποίες μπορεί κάποιος να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Δείτε το βιβλίο: Βγες από τον αυτόματο πιλότο

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας...

Sapountzis

Νίκος Σαπουντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας
  • Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς» και το «γιατί» κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα, τα «θέλω» και τους στόχους τους πραγματικότητα, αλλά και να κατακτούν προσωπική ευτυχία, οικονομική ανεξαρτησία και υγεία, ακόμη και μετά από «περιπέτειες».
  • Πήρε γνώση, τεχνικές, μοντέλα και «εργαλεία» από τους καλύτερους. Τα εφάρμοσε στη δική του ζωή και είδε αποτελέσματα. Μοιράστηκε την γνώση και την εμπειρία με τους δικούς του ανθρώπους και είδε τα δικά τους θετικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε την ψυχή του, την προσωπική του εμπειρία και «γέννησε» την μέθοδο με την οποία εργάζεται και εισηγείται σε βιωματικά Love + Happiness Coaching σεμινάρια, σε Προσωπικές + Tele-Coaching Coaching Συναντήσεις, σε βιωματικές coaching εκδρομές, σε coaching summer camps, αλλά και σε όσα συγγράφει ο ίδιος γύρω από την την Ευτυχία, τις Ερωτικές Σχέσεις και όχι μόνο…
  • Η ικανότητά του να εστιάζει στην καρδιά του κάθε θέματος σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία του, είναι ο λόγος που τον κάνουν περιζήτητο και κορυφαίο, Love + Happiness Expert,
  • Προπονητή Ζωής, Προπονητή Επίτευξης Στόχων και Αλλαγών, Relationship Coach. Έχει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό αποτελεσμάτων σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, γιατί όπως λέει ο ίδιος-δικαιωματικά πλέον: «Μαζί μου, μπορείς!»
  • Ο Νίκος είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την ζωή και του αρέσει να ζει την κάθε μέρα του χωριστά. Ισόβιος μαθητής σαξοφώνου, κάνει Tae Kwon Do και συμμετέχει σε μαραθωνίους δρόμους.
  • Ο Νίκος ζει και εργάζεται με την Συγγραφέα & Writing Coach Μαρία Γούσιου, http://www.writing-online.gr/ έχουν μια υπέροχη κόρη και μαζί αποτελούν μια αυθεντική παρουσία έμπνευσης για όλο και περισσότρη αγάπη, έρωτα, ευτυχία, αλλαγή και επίτευξη στόχων ζωής!

Κατέχει Τα Εξής Πτυχία:

Life Skills Coaching Advanced Diploma, Stonebridge College, UK
Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, NCFE
National Qualification Framework
IAC – Coaching Masteries Certification I
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master in Business Administration, Kingston, London University
Μεταπτυχιακό στο Marketing, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Υποψήφιος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι Μέλος Των Μεγαλύτερων Διεθνών Οργανισμών Life & Executive Coaching:

The International Association of Coaching, (IAC)
The International Coach Federation, (ICF)
Professional Coaches and Mentors Association, (PCMA)

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Νίκος Σαπουντζής

Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς»...