Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Kalogiannidou

Αγάπη Καλογιαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια λουτρόπολη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας. Είναι ελληνικής καταγωγής, με ρίζες από την Τραπεζούντα. Στην Ελλάδα διαμένει από το 1998 και ζει μόνιμα στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Τα τελευταία επτά χρόνια γράφει, ιδίως για παιδιά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και την ανάγνωση βιβλίων.

Αγάπη Καλογιαννίδου

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια...

Ioanna Kotsoni

Ιωάννα Κοτσώνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου της Βαρβακείου Σχολής. Έχει σπουδάσει Υποκριτική και Διακόσμηση. Από το 2013 ξεκινάει σπουδές πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με σκοπό τη Διερμηνεία. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή, άρχισε να γράφει ποίηση επηρεασμένη από τα κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Εργάζεται ως ηθοποιός και διακοσμήτρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ΑμεΑ.

Δείτε το βιβλίο: Ερωτική Βραδιά

Ιωάννα Κοτσώνη

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και...

Dagdalianidou

Νίκη Δαγδαλιανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Νίκη Δαγδαλιανίδου γεννήθηκε το έτος 1979. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ασκεί ενεργή δικηγορία στο Πρωτοδικείο Κοζάνης, έχοντας την έδρα της στην πόλη της Πτολεμαΐδας, όπου διαμένει από το έτος 2005. Είναι σύζυγος και μητέρα δύο αγοριών. Τα δυο παιδιά της έγιναν η πηγή έμπνευσής της, καθώς πολύ συχνά αφηγούταν σε αυτά αυτοσχέδιες μικρές ιστορίες, ώσπου μια μέρα αποφάσισε να πάρει ένα μολύβι κι ένα χαρτί, ώστε να καταγράψει αυτά που διηγούταν.  Έτσι συγκέντρωσε μια πλειάδα μικρών παιδικών ιστοριών, όπου μια από αυτές είναι και το πρώτο της πεζό κείμενο – παραμύθι, το οποίο αποφάσισε να εκδώσει, καθώς η διήγηση του συγκεκριμένου παραμυθιού στα παιδιά της, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον αυτών.

Δείτε το βιβλίο: Ο καλός μας κύριος ύπνος που χάθηκε

Νίκη Δαγδαλιανίδου

Η Νίκη Δαγδαλιανίδου γεννήθηκε το έτος 1979. Σπούδασε στο Τμήμα...

Βάσια Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Βάσια Παπαδοπούλου σπούδασε Ιστορία και Θεωρία Τέχνης στην Καλών Τεχνών και Εικονογράφηση-Cartoon σε ιδιωτική σχολή της Αθήνας. Δημιουργεί τοιχογραφίες σε διάφορους χώρους, επαγγελματικούς και μη καθώς αναλαμβάνει και τη διακόσμηση αντικειμένων και επίπλων. Συνεργάζεται με γνωστό κοσμηματοπωλείο και σχεδιάζει κοσμήματα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καθώς έκανε και διδασκαλία ζωγραφικής σε παιδιά. Ασχολείται με την εικονογράφηση παραμυθιών και κόμικ, καθώς και με τη δημιουργία εξωφύλλων και σελιδοποίησης σε συνεργασία συγγραφέων και εκδοτικών οίκων. Επιπλέον είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας “Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά”.

Δείτε το βιβλίο: Μαμά κάνε διάλειμμα

 

Βάσια Παπαδοπούλου

Η Βάσια Παπαδοπούλου σπούδασε Ιστορία και Θεωρία Τέχνης στην Καλών...

Barsamogianni

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα τελευταία χρόνια.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., καθώς και του τμήματος μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου του Α.Π.Θ.

Από το 2002 εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση σε Ελλάδα και κάποια χρόνια στην Κύπρο.

Η εμπειρία της πολυετούς ενασχόλησής της με παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά και ως μητέρας δύο παιδιών, τη βοήθησε να κατανοήσει τις παιδικές ανησυχίες και ανάγκες και την ώθησε να ασχοληθεί με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Χρυσαφούλης

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα...

Grigorios S. Papadopoulos

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και εργάζεται στον τομέα της υγείας μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το ενδιαφέρον του για τη φιλοσοφία και την ιστορία από μικρή ηλικία, επέδρασε στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και το βιβλίο αυτό είναι καρπός των ερευνών του.

Δείτε το βιβλίο: Ενώπιον του βασιλιά

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα...

Έλενα Παναγή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασε φιλόλογος, στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και υποκριτική στη δραματική σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.» Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία, με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Η μορφή της Κλυταιμνήστρας στην Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου και στον Δείπνο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η δικαίωση της φόνισσας.» Εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις όπως «Ο Τριγωνοψαρούλης», «Ο Σιμιγδαλένιος» κ.α. Ασχολείται με την απασχόληση και ψυχαγωγία παιδιών, καθώς επίσης με τη συγγραφή ποιημάτων, θεατρικών έργων και παραμυθιών.

Δείτε το βιβλίο: Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

Έλενα Παναγή

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας...

AFRA-AMIN

Afra Amin

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Ντάκα, αποκτώντας το 2020 το πτυχίο της στη Γραφιστική. Το πάθος της για την τέχνη είναι πηγαίο. Από μικρή, της άρεσε να παρακολουθεί διαφόρων ειδών κινούμενα σχέδια. Προσπαθούσε μάλιστα να σχεδιάζει βλέ-ποντας αυτούς τους χαρακτήρες. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας το-πία, την οικογένειά της και οτιδήποτε έβλεπε ή και φανταζόταν. Ήταν η αγαπημένη της ενασχόληση στον ελεύθερό της χρόνο. Η οικογένεια και οι φίλοι της αγάπησαν τα έργα της και κάπως έτσι, ανακάλυψαν το ταλέντο της. Αργότερα, στο σχολείο ειδικεύτηκε στις θετικές επιστήμες, κάτι που της άρεσε, αλλά συνειδητοποίησε ότι η αγάπη της για την τέχνη ήταν πάντα εκεί. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε για το πανεπιστημιακό της πτυχίο στην γραφιστική και την εικονογράφηση και συνεχίζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το στιλ της είναι ποικίλο. Προσαρμόζεται στο μέσο που χρειάζεται να εργαστεί. Στο μέλλον, θα ήθελε να εργαστεί στα κινούμενα γραφικά, τα κινούμενα σχέδια και τον σχεδιασμό διαφημίσεων. Ελπίζει να είναι επιτυχημένη σχεδιάστρια και κυρίως ευτυχισμένος άνθρωπος με ό, τι κάνει στη ζωή της.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Afra Amin

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές....

Γεωργία Σκούρτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο που χρειάζεται να ειπωθεί για αυτήν.
Επειδή, όμως επιμένετε: Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και από τότε κρυώνει πολύ. Ωστόσο, το Κάτω Νευροκόπι το κουβαλάει πάντα στην καρδιά της για να τη ζεσταίνει.
Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της, λίγο αργά το θυμήθηκε να ξεκινήσει τη συγγραφή.
Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, αλλά θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένη αν είχε σπουδάσει γλωσσολογία ή ιατρική.
Είναι σύζυγος, αλλά όχι μητέρα. Εργάζεται εδώ και τριάντα χρόνια στον ΑΔΜΗΕ (πρώην κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού).
Αγαπάει πολύ τα ζώα και μέχρι σήμερα δεν έχει μισήσει κάποιον άνθρωπο.
Δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε δε θα είναι κι εύκολο να τη βρείτε, αν τύχαινε ποτέ να την αναζητήσετε…

Γεωργία Σκούρτη

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει...

Efi Dalakmani copy

Έφη Δαλακμάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έφη Δαλακμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η υπέρμετρη αγάπη της για την μουσική και τη λογοτεχνία την οδήγησε τελικά στο δρόμο της συγγραφής. Τα «Σήματα Καπνού» είναι η πρώτη ποιητική της συλλογή στην αγγλική γλώσσα.

Effie Dalakmani was born and raised in a small town near Thessaloniki, where she currently resides. She is an undergraduate student in the English department of Aristotle University of Thessaloniki. Her tremendous love for music and literature paved the way for her journey into writing. Smoke Signals is her first poetry collection in English.

Connect with Effie: Instagram: @dalakmanie

E-mail: edalakmani@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Smoke Signals

Έφη Δαλακμάνη

Η Έφη Δαλακμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη...

Εμμανουήλ Δουκάκος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Εμμανουήλ Δουκάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηλεκτρονικών και έχει ασχοληθεί με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Από μικρή ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες γεγονός που τον οδήγησε στην ενασχόλησή του με τη μουσική. Έχει γράψει στίχους και μουσική με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο E.G.Niros. και το 2015 κυκλοφόρησε το κομμάτι “Dreamweaver” σε συνεργασία με τον Dj Dio S από την Stellar Fountain.
Τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής, θέλοντας να αποτυπώσει στο χαρτί τα βιώματα του μέσα από τους χαρακτήρες της φαντασίας του.
Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του.

Δείτε το βιβλίο: Αιχμές στο σκοτάδι – Παιχνίδια συνωμοσίας

Εμμανουήλ Δουκάκος

Ο Εμμανουήλ Δουκάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος...

Sanoulis

Δημήτρης Σανούλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια. Παίζει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν. Σπούδασε μουσική στο University of West London/London College of Music

DipLCM in Jazz Performance

DipLCM in Teaching, Popular Music Theory-Jazz Piano.

Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και οργανώνει σεμινάρια και ομιλίες όπου του ζητηθεί.

Ζει με την σύζυγο του και την κόρη του στα Δωδεκάνησα στην Κω.

Δείτε το βιβλίο: Ο αυτοσχεδιασμός στη μουσική, στην τέχνη, στη ζωή

Δημήτρης Σανούλης

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό...

Ηρώ Ψηφίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ηρώ Ψηφίδου είναι δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με τον Νεκτάριο Αφθονίδη και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Από την παιδική της ηλικία μάθαινε ποιήματα, διάβαζε λογοτεχνία και αγαπούσε τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την κεραμική, και τη μουσική. Λατρεύει τα ταξίδια και τις όμορφες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους. Σκοπός των συγγραμμάτων της είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά και στους ενήλικες να εμβαθύνουν στην τέχνη και τελικά να υπάρξει καθημερινή σύνδεση της τέχνης με τη διδασκαλία.

Δείτε το βιβλίο: Μελέτη του στιχουργικού έργου του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Ηρώ Ψηφίδου

Η Ηρώ Ψηφίδου είναι δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με...

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία, ήταν πρόθυμη να εμβαθύνει στην ενταξιακή εκπαίδευση.
Το βασικό της κίνητρο ήταν πάντα να υποστηρίζει και να συμπεριλάβει όσα παιδιά αγωνίζονται να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον τόσο ακαδημαϊκά, όσο και κοινωνικά. Η ανάγκη της αυτήν την οδήγησε να αποκτήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μου στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο του East London και να εκπονήσει μια ακαδημαϊκή έρευνα σχετικά με την αυτοεκτίμηση και τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, εστιάζοντας στη σημασία της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση.
Από το 2011 εργάζεται ως ψυχοπαιδαγωγός με παιδιά και εφήβους γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο.
Μέσα από τη στενή συνεργασία και επικοινωνία που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια με τους εκπαιδευτικούς, τους θεραπευτές και κυρίως με τους γονείς των μαθητών, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού επιτυχημένες παρεμβάσεις για την εξέλιξη των παιδιών, οδηγήθηκε στη συγγραφή ενός υποστηρικτικού βιβλίου για όλους όσους ζουν και εργάζονται με παιδιά. Μια σύγχρονη ολιστική προσέγγιση στη μαθησιακή διαδικασία του σήμερα με εύκολα εφαρμόσιμες τεχνικές και εργαλεία.

Δείτε το βιβλίο: Σχολική επιτυχία σε ασφαλές πλαίσιο/ Growth Mindset vs Fixed Mindset

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και...

Delixas

Κωνσταντίνος Δεληχάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δεληχάς γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Μετά το σχολείο εργάστηκε για χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του σαν εμποροϋπάλληλος. Στη συνέχεια μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε φυσιοθεραπεία, επάγγελμα όμως που άσκησε για μικρό χρονικό διάστημα. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά και ασχολείται από νωρίς με τη μουσική παίζοντας κιθάρα, μπάσο και τσέλο. Το βιβλίο «Ψυχανάλυση, όχι απαραίτητα» είναι το δεύτερο, γιατί προηγήθηκε το βιβλίο με τίτλο «Κρυφές σκέψεις». Ο συγγραφέας είναι διαζευγμένος, ζει και γράφει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το Βιβλίο: Ψυχανάλυση; Όχι απαραίτητα

Κωνσταντίνος Δεληχάς

Ο Κωνσταντίνος Δεληχάς γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Μετά το...

Παύλος Γαρέφης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε το Πτυχίο Οδοντιατρικής, από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1973 έλαβε το Διδακτορικό δίπλωμα στην Προσθετική, το 1977 μετεκπαιδεύθηκε στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, το 1982 αναγορεύθηκε Υφηγητής το 1996 Αναπληρωτής καθηγητής και το 1990 καθηγητής.
Από το 1986 μέχρι το 2008 ήταν διευθυντής του εργαστηρίου Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας και από το 2003 μέχρι το 2008 διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1992 διορίσθηκε ως Τακτικό μέλος Εθνικού Γνωμοδοτικού συμβουλίου έρευνας (ΕΓΣΕ) του Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας, στον Κλάδου Ιατρικών Επιστημών.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής (1997-1991), μέλος της συγκλήτου του Α.Π.Θ και Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος (1997-2001) και επί μια δεκαετία πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου
Την περίοδο 2003-2004 συμμετείχε ως Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ειδικότητα της Προσθετικής.
Το 2000 τιμήθηκε από τον σύνδεσμο Λιβανέζων οδοντιάτρων που σπούδασαν στο ΑΠΘ.
Το 2007 τιμήθηκε για την προσφορά του στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.
To 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος για τη μακροχρόνια και εξαιρετική προσφορά στην Εταιρεία
Το 2010 τιμήθηκε από τον Οδοντιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδοντοτεχνίας.
Το 2011 τιμήθηκε στη Λευκωσία και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου Λευκωσίας και Κερύνειας.
Έχει επιβλέψει την εκπόνηση 22 διδακτορικών διατριβών.
Έχει συγγράψει 2 επιστημονικά συγγράμματα (1986 και 2013) και 6 εκπαιδευτικά βιβλία έχει δημοσιεύσει 135 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά με σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών, έχει ανακοινώσει 250 επιστημονικές εργασίες και έχει δώσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι μέλος των πολιτιστικών σωματείων «ΤΕΧΝΗ» και «Φίλοι Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» και μέλος της Χορωδίας των ΦΜΒΠ και μέλος του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών-Καλλιτεχνών.
Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 4 οπτικοακουστικές συνθέσεις με αντικείμενο τις εντυπώσεις ενός ταξιδευτή από τα πολιτιστικά ταξίδια με τους φίλους του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στην Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, την Κιλικία και την Άνω Συρία, τη Ρουμανία και το 2014 παρουσίασε στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης αφιέρωμα στη Συρία με τίτλο: «Εντυπώσεις από το ταξίδι των ΦΜΒΠ στη Συρία λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος».
Το 2016 πραγματοποίησε διάλεξη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το ιατρικό λειτούργημα στην Αρχαιότητα, το Βυζάντιο και τη Σύγχρονη εποχή» και το 2019 στο ίδιο μουσείο και στην εκδήλωση του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών το θέμα: «Η επίδραση της μουσικής στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου».

Δείτε το βιβλίο: Περίοδος Πανδημίας Covid

Παύλος Γαρέφης

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε...

Dermentzis

Βασίλειος Δερμεντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα με την εκπαίδευση και τη δημιουργική γραφή. “Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων” είναι το πρώτο μου έργο που απευθύνεται σε παιδιά και βραβεύθηκε σε σχετικό διαγωνισμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Ο βασιλιάς που έκλεψε τη μαγεία των Χριστουγέννων

Βασίλειος Δερμεντζής

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα...

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά.
Πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος master. Από μαθητής μελετούσε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και την ελληνική μυθολογία. Μελέτησε θρησκείες και μύθους διαφόρων λαών.
Έγραψε πολλά άρθρα στον περιοδικό και στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την εκπαίδευση, την ιστορία και τη θρησκεία.
Έχει γράψει το ιστορικό μυθιστόρημα – απομνημονεύματα «Στα χιόνια της Κατάρας», καθώς και δύο βιβλία για το Παγκράτιο άθλημα.
Ασχολήθηκε ενεργά με την προσπάθεια αναβίωσης του Παγκρατίου αθλήματος.
Τα περισσότερα των άρθρων του αφορούν την προστασία της ελληνικής ιστορικής πραγματικότητας από διαστρεβλώσεις και φαντασιώσεις που εισέβαλλαν τα τελευταία χρόνια στον ελληνισμό με στόχο τη διάσπαση της ενότητας του ελληνικού έθνους.

Δείτε το βιβλίο: Γιατί; – Στα χρόνια της κατάρας

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Θεολογικής...

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε σχεδιασμό αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων στη Φλωρεντία, και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της διαμόρφωσης ιδιωτικών κατοικιών από το 2000.

Είναι πτυχιούχος του διεπιστημονικού προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», και μεταπτυχιακού τίτλου στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Μουσειακή εμπειρία για άτομα με προβλήματα όρασης. Αποκλεισμός ή ενσωμάτωση; Διαπιστώσεις –προσεγγίσεις – προοπτικές από την ελληνική και διεθνή μουσειακή κοινότητα».

Έζησε στη Φλωρεντία και αργότερα στο Βερολίνο.

Έχει υπάρξει μαραθωνοδρόμος.

Μιλάει, διαβάζει και γράφει στα Αγγλικά, τα Ιταλικά και τα Γαλλικά.

Δείτε τα βιβλία: Γύρισέ με, στην Παρασκευή

  Η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια ταλαιπωρούνται ακόμη

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και...

Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Ιωάννα Τσουμπάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Τσουμπάρη, κόρη του Αρχοντή Τσουμπάρη και της Ευδοκίας Τσουμπάρη, σύζυγος του Δημητρίου Συρόπουλου και μητέρα ενός ενήλικου τέκνου, γεννήθηκε στη Σίνδο του Ν. Θεσσαλονίκης το 1966. Αποφοίτησε από το Λύκειο Σίνδου και συνέχισε τις σπουδές της στο Α.Π.Θ. απ’ όπου πήρε το πτυχίο της στα παιδαγωγικά από το Π.Τ.Δ.Ε. και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή, στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Δ. Γληνός. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ε.Α.Π. και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι από το 1990 μάχιμη εκπαιδευτικός και έχει διδάξει σε ποικίλες δομές τυπικής και ειδικής αγωγής. Δίδαξε την ελληνική γλώσσα στη Φιλοσοφική σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κισινάου για τρία έτη, υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος Ε.Α.Ε. στη Δυτική Μακεδονία και είναι, επί σειρά ετών, Δ/ντρια του 16ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Είναι επιμορφώτρια Β΄ επιπέδου στις Τ.Π.Ε για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σχολική τάξη και εκπαιδεύτρια ενηλίκων στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως ξένη γλώσσα σε αλλόγλωσσους ενήλικες.

Δείτε το βιβλίο: Πτερόεσσα η ψυχή μας – Η συνταγή της ευζωίας

Ιωάννα Τσουμπάρη

Η Ιωάννα Τσουμπάρη, κόρη του Αρχοντή Τσουμπάρη και της Ευδοκίας...

Στέλλα Πουλή

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

H Στέλλα Πουλή μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Λασιθίου και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Όταν ήρθε η ώρα της ειδικότητας, ως γνήσια κρητικιά επέλεξε να ασκηθεί στην Ακτινοδιαγνωστική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το αγροτικό της χάλασε τα σχέδια… Πλέον συνεχίζει την ειδικότητα στην Αθήνα με τον αγαπημένο της σύζυγο και τον μικρό τους γιο.
Το σχέδιο και η ζωγραφική ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της από μικρή ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Μια ακτινολόγος στο ιατρείο

Στέλλα Πουλή

H Στέλλα Πουλή μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Λασιθίου και σπούδασε ιατρική...

Στέργιος Μάλαμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει μακρόχρονη επαγγελματική θητεία ως καταξιωμένο επιστημονικό στέλεχος μεγάλου πολυεθνικού ομίλου εταιρειών του εξωτερικού, όπου άρχισε και περάτωσε την ιατρική του σταδιοδρομία. Το όνομα Στέργιος Μάλαμας αποτελεί ψευδώνυμο και επιλέχθηκε για να μη προκαλεί σύγχυση με εταιρία που φέρει το όνομα του συγγραφέα. Δανείζεται λοιπόν το επώνυμο, του από μητρός παππού του, τιμώντας παράλληλα και μνημονεύοντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο που ήταν η μακρινή αιτία για να γραφεί το βιβλίο «Ισόβια υγεία: Ποιο είναι το μυστικό;»

Στέργιος Μάλαμας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει...

Dionysiou

Νεοκλής Διονυσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου. Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Πωμός το οποίο υπεραγαπά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το Δ.Π.Θ τον Ιούλιο του 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έκανε την είσοδο του στον χώρο της συγγραφής και της λογοτεχνίας το 2017 με το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων». Κατά την διάρκεια ενός χρόνου το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφόρησε με επιτυχία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική. Κορυφαία στιγμή του συγγραφέα ήταν όταν ο Robin Sharma, συγγραφέας οκτώ παγκόσμιων best sellers, αφού διάβασε το βιβλίο συνεχάρηκε δημόσια τον συγγραφέα λέγοντάς του ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό το επίτευγμα. Ο Νεοκλής έχει ως στάση ζωής να μην εγκαταλείπει ποτέ κάτι που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εξάψει το πάθος του να το υπερασπιστεί. Χαρακτηριστική ήταν και η δημόσια ευχαριστία του προς την αναγνώριση που είχε από τον Robin Sharma, δηλώνοντας ότι το εφικτό είναι ανάλογο της προσπάθειας και προαπαιτεί τόλμη. Συνεχίζει την πορεία του στον χώρο της συγγραφής με την έκδοση ενός δευτέρου βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας».

Δείτε τα βιβλία:

Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων

The 30-Pages Millionaire

Περί ευδαιμονίας

Νεοκλής Διονυσίου

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990...

Tsabdaridis

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο στη γενέτειρά του και στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην ορεινή Γορτυνία, στο γαλλόφωνο Βέλγιο και σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το 1981, μετεκπαιδεύτηκε για στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Παράλληλα φοίτησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και πήρε DIPLOME στην εκμάθηση και διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας. Δίδαξε παιδαγωγικά σε δάσκαλους και καθηγητές στα Π.Ε.Κ Κοζάνης. Από το 2004 είναι συνταξιούχος. Μαζί με τη σύζυγό του δημιούργησαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο σπίτι τους, που το επισκέπτονται ομαδικά παιδιά δημοτικών σχολείων και ατομικά όποιος επιθυμεί.

Δείτε το βιβλίο: Έτσι ήταν κάποτε…

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο...

Eleytheriadou

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Είναι πτυχιούχος της σχολής “Διαχείρισης Πληροφοριών”, κατοικεί στην Καβάλα και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική ως αυτοδίδακτη. Στα έργα της ασχολείται κυρίως με το σχέδιο και το σκίτσο με υλικά το μολύβι, το μελάνι και την ακουαρέλα.

Έχει διδάξει ζωγραφική και κατασκευές σε σχολεία και παιδικά εργαστή- ρια. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία για διακόσμηση δωματίων. Λατρεύει την ζωγραφική και πάντα στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται πάνω σ’αυτό με δάσκαλο τη φαντασία και τα μαγικά μολύβια της!

Δείτε το βιβλίο: Η Ασημούπολη

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991....

Βαλαβάνη Χριστίνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διεκπεραίωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Ludwig-Maximilian-Universität. Γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ Γερμανίας και υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενώ παράλληλα είναι εντεταλμένη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένη Γλώσσα αποτελεί έναν από τους άξονες του ερευνητικού της ενδιαφέροντος.

Christina Valavani, geboren in Dortmund, ist DaF-Lehrerin an öffentlichen Schulen in Griechenland und Lehrbeauftragte an der Aristoteles-Universität Thessaloniki. Sie hat Germanistik an der Aristoteles-Universität Thessaloniki studiert, den Aufbaustudiengang Computerlinguistik an der LMU mit Erfolg absolviert und wurde an der Nationalen und Kapodistrias-Universität von Athen promoviert. Ihre Forschungsschwerpunkte sind unter anderem Sprachlernspiele, digitale Didaktik und die interaktive Gestaltung des Sprachunterrichts.

Δείτε το βιβλίο: Ich spiele Deutsch – DaF-/DaZ-Unterricht Α1.1 – mit mp3-Datei – Übungen für die Tafelprojektion (Whiteboard)

Βαλαβάνη Χριστίνα

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

Nikolaou

Φώτης Νικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος του I.A.T.A. (για αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία). Είναι κάτοχος διπλώματος επιπέδου Proficiency στην αγγλική γλώσσα.
Συμμετείχε σε σεμινάρια φιλοσοφίας και αστρονομίας και παρακολουθεί συχνά μαθήματα δημιουργικής γραφής.
Συμμετείχε στην Α’ ελληνική ανθολογία ποίησης του Φανταστικού «ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013) καθώς και στην Α’ ελληνική ανθολογία Scifaiku ποίησης
«VALLES MARINERIS» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013).
Η πρώτη βασική συλλογή πεζών ποιημάτων του «ΔΙΑΣΤΗΜΑ» εκδόθηκε το 2014. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με μικρά λογογραφήματα «ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ».
Δύο πεζά ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο αγγλόφωνο περιοδικό «PRACHYA REVIEW», ενώ κατά καιρούς έχει αρθρογραφήσει σε λογοτεχνικά έντυπα στο διαδίκτυο («ΒΑΚΧΙΚΟΝ» και «CHALICE»).
Τα πεζογραφήματα αυτά, «Το Γκράφιτι-Μυθιστορίες», αποτελούν την τρίτη του προσωπική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο: Το γκράφιτι

Φώτης Νικολάου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος...

Xrysomalli

Μιράντα Χρυσομάλλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε, έζησε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της στην Ξάνθη. Δύο χρόνια αργότερα στην Καβάλα. Από τα δεκαοχτώ της έως και σήμερα στην “δικιά” της Θεσσαλονίκη ανακαλύπτοντας μέρη και στέκια που την κάνουν να αισθάνεται ζεστασιά και οικειότητα μες στην ανοικειότητα των χρόνων. Από την ανυπόφορη ενασχόληση με την τέχνη των αριθμών και τα λογιστικά στο εμπόριο. Από το εμπόριο της κρίσης σε ένα ειδικό σχολείο όπου προσφέροντας μια ελιά έπαιρνε κάθε μέρα ένα δοχείο ξεχειλισμένο παρθένο λάδι. Αυτό την οδήγησε ξανά στην μουσική που πάντα αγαπούσε κι άρχισε να σκαρώνει με την κουτσή εφηβική της κιθάρα τραγουδάκια. Έχοντας πάντα πρώτη στην ψυχή της την Ποίηση, αλλά κρυφά από όλους στο παλιό αλλά αρχοντικό μπαούλο της γιαγιάς της.

Δείτε το βιβλίο: Το βαλς των χρυσαλλίδων

Μιράντα Χρυσομάλλη

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε,...

Kanaria

Χριστίνα Κανάρια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον φάρο, αν και μερικές φορές θα προτιμούσε να έχει γεννηθεί στα Κανάρια Νησιά! Κάθε καλοκαίρι νόμιζε ότι μεταμορφωνόταν σε γοργόνα και περνούσε όλη της τη μέρα κάνοντας βουτιές στη θάλασσα. Της έχουν μείνει όμως μερικά κατάλοιπα ακόμα και σήμερα, γι’ αυτό και κάθεται με τις ώρες στην μπανιέρα. Όταν… ψήλωσε λίγο σπούδασε την Παιδαγωγική της Αταξίας, την Επιστήμη του Γέλιου και την Τεχνική του Πειράγματος. Έπειτα γύρισε και πάλι στο σχολείο. Από τότε διοργανώνει αγώνες γαργαλήματος και μαραθώνιους φανταστικών ιστοριών. Μαθαίνει στα παιδιά την τραγουδιστή γλώσσα των επιδέξιων δαχτύλων και την κίνηση των ανέμελων μελών. Έχει ακόμα σε σκονάκι την προπαίδεια και πολύ φοβάμαι ότι πάντα θα κρυφοκοιτάζει τα λυσάρια. Κάθε βράδυ βλέπει τόσα πολλά όνειρα, αλλά δε βρίσκει κάποιον να τα διηγηθεί μόλις ξυπνά κι έτσι τα γράφει να μην τα ξεχάσει…

http://teachingtherapy.com/

Δείτε τα βιβλία:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

The Apprentice… Elves

Ώρα για… λαθογραφία

Χριστίνα Κανάρια

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον...