Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Papanikolaou

Πωλίνα Παπανικολάου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και γραφιστική. Παρακολούθησε σεμινάρια marketing και διαφήμισης. Πήρε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο το Νικόλα Κληρονόμο και ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Εργάστηκε σε εκδοτική εταιρεία ως κειμενογράφος, εικονογράφος και σχεδιάστρια κυρίως κοπτικών και τρισδιάστατων (pop-up) καρτών. Έχει σχεδιάσει έντυπα για δημόσιους οργανισμούς. Της αρέσει ιδιαίτερα να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Δουλειές της: “Ο χορτοφάγος λύκος”, “Αρτοποιήματα”, “Με ένα Φι και ένα Πι φτιάχνω παραμύθια”, “Το άλογο που το λέγαν Έκτορα”, “Η Μέλπω η μοναδική”.

Η ίδια αυτοσυστήνεται στους αναγνώστες του παραμυθιού της Χριστίνας Κανάρια “Ώρα για …λαθογραφία!”

Με λένε Πωλίνα και μια μέρα ξεφύτρωσα σε μια πόλη με ωραίες λιακάδες, που τη λένε Αθήνα. Σπούδασα διερμηνεία γουργουρίσματος περιστεριών, αρχιτεκτονική τούρτας γενεθλίων και θεωρητικά ακροβατικής για τσίρκο. Εργάστηκα ως σχεδιάστρια συρμάτων της ΔΕΗ, σιελοκολλήτρια γραμματοσήμων, καθηγήτρια ειρηνικών τεχνών και διαχωρίστρια κόκκων άμμου. Μιλάω άπταιστα αλαμπουρνέζικα.
Όταν μεγαλώσω λίγο θέλω:
1) να κάνω ένα πάρτι μέσα σ’ έναν κήπο με όλα τα δέντρα και όλα τα λουλούδια,
2) ν’ ακούσω όλες τις μουσικές που υπάρχουν και
3) να επισκεφθώ όλες τις παραλίες πάνω σ’ ένα δελφίνι.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εικονογράφου εδώ

Δείτε το Βιβλίο: Ώρα για… λαθογραφία

Πωλίνα Παπανικολάου

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην...

Liatou

Έλενα Λιάτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέλος του “Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου”.

Γεννήθηκε στο όμορφο Ληξούρι της Κεφαλονιάς και τα παιδικά της χρόνια κύλησαν δύσκολα, όμως ανέμελα κοντά στη φύση, αφού οι γονείς της καλλιεργούσαν τη γη και φρόντιζαν τη φάρμα που είχαν αποκτήσει. Μεγαλώνοντας έφυγε από το νησί για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αποφοιτώντας από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σήμερα ζει και εργάζεται σε δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών και πρόσφατα τόλμησε την πρώτη της εικονογράφηση στο νέο της παραμύθι. Ξεκίνησε να γράφει στην αρχή για τους μαθητές της. Τα παιδιά με την αγάπη και την αποδοχή τους την ώθησαν παραπέρα. έχουν εκδοθεί συνολικά 10 βιβλία της. Έχει πάρει μέρος σε 2 κοινωνιολογικές έρευνες του κοινωνιολόγου Δ. Ζερβού, οι οποίες επίσης έχουν  εκδοθεί.  Ακόμη, γράφει παιδικό θέατρο, ποίηση για παιδιά και μαντινάδες.

Γράφει… γράφει… διαρκώς, χωρίς σταματημό. Με της φαντασίας τα φτερά ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών της, συναντά νεράιδες, βασιλοπούλες, πρίγκιπες, μιλάει με δράκους, ξωτικά και … υπόσχεται στους μικρούς φίλους της ταξίδια ονειρικά…

Δείτε το βιβλίο: Η Λίνα η Χρυσοψαρίνα διώχνει τη μόλυνση

Έλενα Λιάτου

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέλος...

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας της Κέρκυρας και είναι επαγγελματίας σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας. Η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο τον έφερε πιο κοντά στο να κατανοήσει πώς σκέφτεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μέσα από αυτήν άρχισε να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι έτσι ώστε να μπορεί να κατευθύνει τους ηθοποιούς του για να αποδώσουν τους ρόλους που ο ίδιος σκηνοθετεί.  Εστιάζει στο πώς επηρεάζεται η ψυχολογία του θεατή, όταν παρακολουθεί διαφορετικές τεχνικές λήψης και επεξεργασίας ενός βίντεο έτσι ώστε να κατορθώνει να αφήνει το συναισθηματικό αποτύπωμα που επιλέγει σε κάθε του σκηνοθετική δουλειά.
Το 2021 πήρε τον τίτλο «Yoga Teacher Training 200Hr» και τον τίτλο του NLP Practitioner από την INLPTA. Με αυτούς τους δύο τίτλους εμβάθυνε ακόμα περισσότερο στην κατανόηση του ανθρώπινου συστήματος και έμαθε μέσα από βιωματική εκπαίδευση ακόμα περισσότερες και πιο δομημένες τεχνικές με τις οποίες μπορεί κάποιος να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Δείτε το βιβλίο: Βγες από τον αυτόματο πιλότο

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας...

Mataragkas

Διονύσης Ματαράγκας

Κατηγορία: Εικονογράφος

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο. Αποφοίτησα από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, από το εργαστήριο του Ι. Φωκά.
Έχω κάνει ατομικές εκθέσεις και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι μέλος της ομάδας «Τσιριτσάντσουλες» όπου σχεδιάζω θεατρικά σκηνικά και μάσκες και δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους: «REVANCHE» και «Το Κρυφτό». Έχω γράψει το κόμιξ «ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΠΤΑ». Μου αρέσουν…τα παγωτά

My name is Dima (Dionisis Mataragas). I come from the island of
Zakynthos. I graduated from the Fine and Applied Arts Department of
the Aristotle University of Thessaloniki where I majored in Professor
Fokas’ workshop.
I have participated in private and group exhibitions in Greece and
abroad. I am a member of the team ‘Tsiritsantsoules’ where I design
theater sets and masks. I have also directed two short films: ‘Revanche’
and ‘To krifto’( “Hide-and-Seek”) and written the comic book ‘Chronos
Ores Lepta’ (“Time Hours Minutes”). I love…ice cream.

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Διονύσης Ματαράγκας

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο....

Telmetidis

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ανώτατης Σχολής των Σπορ Κολωνίας, με εξειδίκευση στο Ποδόσφαιρο. Επίσης κατέχει και το Δίπλωμα Προπονητού ποδοσφαίρου Β (Lizenz B), της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Υπήρξε καθηγητής (με απόσπαση) στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. των Τρικάλων και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου. Το 2005 αναγορεύτηκε σε «Καθηγητή Ποδοσφαίρου» της Ε.Π.Ο. και εργάσθηκε ως τακτικός καθηγητής – Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου. Μέχρι το 2019 υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και εργασίες σε συνέδρια. Παρακολούθησε και δίδαξε σε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το ανδρικό αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διετέλεσε παίκτης και προπονητής ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνίκες και επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος...

Μαρίνα Καραβέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από την πόλη των Ιωαννίνων που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα και των δύο γονιών της. Αυτήν τη στιγμή είναι συνταξιούχος δημοσίου, μητέρα και γιαγιά. Στη ζωή της κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η επιθυμία της να είναι ελεύθερη, ανακατεμένη με όλους τους ανθρώπους, να παρατηρεί να συμμετέχει και να βιώνει όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Δραστηριοποιούμενη για χρόνια σε κοινωνικές οργανώσεις, κοινωφελή ιδρύματα και συλλόγους, αποκόμισε γνώσεις και πνευματικά οφέλη. Για ένα διάστημα της ζωής της αναμείχθηκε και με την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ τα ταξίδια της ανά τον κόσμο τη βοήθησαν να έρθει πιο κοντά στον άνθρωπο και στη φύση.

Δείτε το βιβλίο Ζωές Ανθρώπων

Μαρίνα Καραβέλλα

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από...

Στέλλα Πουλή

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

H Στέλλα Πουλή μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Λασιθίου και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Όταν ήρθε η ώρα της ειδικότητας, ως γνήσια κρητικιά επέλεξε να ασκηθεί στην Ακτινοδιαγνωστική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το αγροτικό της χάλασε τα σχέδια… Πλέον συνεχίζει την ειδικότητα στην Αθήνα με τον αγαπημένο της σύζυγο και τον μικρό τους γιο.
Το σχέδιο και η ζωγραφική ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της από μικρή ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Μια ακτινολόγος στο ιατρείο

Στέλλα Πουλή

H Στέλλα Πουλή μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Λασιθίου και σπούδασε ιατρική...

Polyxronis

Μάριος Πολυχρόνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Έκανε μεταπτυχιακά στην Δοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο INSEAD στην Γαλλία. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με μελέτες και κατασκευές κτιριακών έργων. Μένει στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Πλούσιοι και φτωχοί – Ή ένας ταξιδιωτικός οδηγός στις οικονομικές ειδήσεις

Μάριος Πολυχρόνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή...

Barsamogianni

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα τελευταία χρόνια.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., καθώς και του τμήματος μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου του Α.Π.Θ.

Από το 2002 εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση σε Ελλάδα και κάποια χρόνια στην Κύπρο.

Η εμπειρία της πολυετούς ενασχόλησής της με παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά και ως μητέρας δύο παιδιών, τη βοήθησε να κατανοήσει τις παιδικές ανησυχίες και ανάγκες και την ώθησε να ασχοληθεί με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Χρυσαφούλης

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα...

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη προσφύγων με καταγωγή από Λεβήσι και Μάκρη, Σμύρνη και Πόντο.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την τέχνη και έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η θεματολογία των έργων της εμπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αποτυπώνει ιδέες και συμβολισμούς ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β’ Έκδοση

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη...

Kourmpelis

Απόστολος Κουρμπέλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., διανύοντας το τέταρτο έτος των σπουδών του. Συγχρόνως, αρθρογραφεί περιστασιακά, με τα άρθρα του να πραγματεύονται θέματα σχετιζόμενα με την πολιτική, το συνταγματικό δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται και με την διαδικτυακή εφημερίδα «Κήρυκος Λίθος», ως εξωτερικός συνεργάτης – αρθρογράφος.
Παράλληλα, ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή, σκοπεύοντας στο προσεχές μέλλον να εκδώσει- πέραν από νομικά συγγράμματα- και το πρώτο του μυθιστόρημα. Ομιλεί, εκτός της ελληνικής και άλλες δύο γλώσσες, την αγγλική-η οποία αποτελεί και τη δεύτερη μητρική του- και τη γαλλική.

Δείτε το βιβλίο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου

Απόστολος Κουρμπέλης

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του...

Kontopoulou

Ελένη Κοντοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και 10 χρόνια υπηρεσίας στην ειδική αγωγή συνειδητοποίησα ότι όλα είναι θέμα στόχων, συγκέντρωσης και προγράμματος. Θέτοντας μικρούς στόχους κατακτάς μεγάλα όνειρα!

Δείτε το βιβλίο: Χρωματιστά μολύβια – Φθινόπωρο

Ελένη Κοντοπούλου

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική...

Alexia Alexandridou

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2005 όπου και διατηρεί το στούντιο της με τον επίσης φωτογράφο συζυγο της, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η εξειδίκευση της στη δημιουργική φωτογράφηση νεογέννητων ξεκίνησε το 2016 και από τότε αφιερώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό.Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διάφορες διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας (WPE awards,Rise awards) και έχει εκπαιδεύσει δια ζώσης αλλά και με διαδυκτυακά μαθήματα φωτογράφους που ήθελαν να εμβαθύνουν στην ειδικότητα της φωτογράφησης νεογέννητου.
Είναι παντρεμένη μητέρα 2 υπέροχων κοριτσιών και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
στοιχεία επικοινωνίας:

www.alexianewborn.gr www.plusphoto.gr mail:
yes@alexianewborn.gr
Facebook alexianewborn Instagram alexianewborn

Δείτε το βιβλίο: Reborn – Μοναδικές εικόνες για μοναδικούς ανθρώπους

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το...

Abramidou

Βιβή Αβραμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο παιδιά.
Εργάσθηκα στο Δημόσιο.

Ταξιδεύω πολύ και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι να γράφω παραμύθια
Έχω κάνει ειδικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στο Πανεπιστήμιο με θέμα την Παιδική Λογοτεχνία .Επίσης, παρακολούθησα on Line διαλέξεις και συνέδρια με το ίδιο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Το κάστρο των αστεριών

Βιβή Αβραμίδου

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο...

Zoumpiadis

Ιωάννης Ζουμπιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Ζουμπιάδης κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Έχει μείνει στην Καβάλα, την Κομοτηνή και τη Θέρμη. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Έχοντας γίνει δεκτός στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus φοίτησε για ένα εξάμηνο στο Βέλγιο στην Αμβέρσα.

Τα χόμπι του είναι η μουσική και οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί. Του αρέσει πολύ η φύση, η λογοτεχνία, η ψυχολογία, η μουσική του διαλογισμού, η αρθρογραφία, ο εθελοντισμός και τα ταξίδια. Επιπλέον, αγαπημένο του άθλημα είναι το volley. Υπήρξε για ένα διάστημα μουσικός παραγωγός σε ραδιόφωνο της Κομοτηνής. Από παιδί του άρεσε οτιδήποτε είχε σχέση με την έκφραση και με την τέχνη γενικότερα. Για ενάμιση χρόνο συμμετείχε σε τμήμα ζωγραφικής και χορωδίας. Από το δημοτικό ακόμα είχε επαφή με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Επιπροσθέτως, όπως ο ίδιος βεβαιώνει θυμάται ακόμα από τα 4 του έτη να ακούει μουσική. Οπότε η μουσική όπως και οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν αδιαμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Η λογοτεχνία για αυτόν είναι τρόπος έκφρασης, εξωτερίκευση σκέψεων και συναισθημάτων, φαντασία και ακόμα περισσότερα. Του αρέσει αρκετά να βλέπει νέα μέρη, να γνωρίζει καινούριους και διαφορετικούς ανθρώπους και να ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς.

http://business-with-psychology-issues.webnode.gr/
YouRock
LinkedIn

Δείτε το Βιβλίο: Ψυχής δρόμος

Ιωάννης Ζουμπιάδης

Ο Ιωάννης Ζουμπιάδης κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Έχει μείνει στην...

Dimosthenis Nik. Deligiannis

Δημοσθένης Νικ. Δεληγιάννης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημοσθένης Δεληγιάννης του Νικολάου και της Ιουλίας, το γένος Δημητρίου Καράτζιου, με καταγωγή από την Αετομηλίτσα “Ντένισκο” Κόνιτσας, γεννήθηκε το έτος 1938 στην Έδεσσα και είναι γραμμένος στα Μητρώα Αρρένων της Αετομηλίτσας.

Μεγάλωσε στην Κρύα Βρύση – Πέλλας, όπου στο μεταξύ εγκαταστάθηκε η οικογένειά του. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το 6τάξιο Γυμνάσιο (το ιδιωτικό Λύκειο η “Αλεξανδρινή Σχολή”) της Κρύας Βρύσης, το 1957. Το ίδιο έτος, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1962.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και τη λήψη της άδειας δικηγορίας από τον Άρειο Πάγο, εγκαταστάθηκε επαγγελματικά, ως δικηγόρος, στα Γιαννιτσά. Άσκησε τη δικηγορία από τον Σεπτέμβριο του 1966 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1974. Στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974 πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία και εκλέχτηκε βουλευτής του Νομού Πέλλας. Επανεκλέχτηκε στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 1977.

Από τις αρχές του 1982 ξανάρχισε την άσκηση της δικηγορίας με παραστάσεις στα Πρωτοδικεία Βεροίας, Γιαννιτσών και Εδέσσης, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και στον Άρειο Πάγο έως τον Νοέμβριο του 2013 που συνταξιοδοτήθηκε.

Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στα Γιαννιτσά και παράλληλα διατηρεί τους δεσμούς του με την Κρύα Βρύση και την Αετομηλίτσα.

Δείτε το βιβλίο: Για μια ανεξάρτητη και ανθρώπινη δικαιοσύνη

Δημοσθένης Νικ. Δεληγιάννης

Ο Δημοσθένης Δεληγιάννης του Νικολάου και της Ιουλίας, το γένος...

Γεμουρτζίδου Λεμονιά

Λεμονιά Γεμουρτζίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λεμονιά Γεμουρτζίδου, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια του Ν. Ημαθίας. Σπούδασε αισθητική και επαγγελματικό μακιγιάζ στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε εκεί. Χρόνια αργότερα, επέστρεψε στη γενέτειρά της και μένει εκεί. Γράφει από την εφηβική της ηλικία.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τίγρεις της λησμονιάς

Σμίλης Σπαράγματα

 

Λεμονιά Γεμουρτζίδου

Η Λεμονιά Γεμουρτζίδου, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια του Ν. Ημαθίας. Σπούδασε...

Mylona

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός» Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως διευθύντρια στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. και ως προϊσταμένη σε Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διευθυντής και Αποτελεσματική Σχολική Μονάδα», εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2005. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στο παιδαγωγικό κλίμα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία εφαρμόζοντας προγράμματα φιλαναγνωσίας στην τάξη. Η ενασχόληση με το παραμύθι όμως προέκυψε ως αναγκαιότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κόρης της.

Δείτε το βιβλίο: Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν....

Katsaras

Γιάννης Κατσάρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να σπουδάσει. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL) με πρώτο μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές και δεύτερο στην Επικοινωνιών Νομοθεσία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Λονδίνο. Aκολούθως μετέβη στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβόννης, όπου μελέτησε τη Γαλλική γλώσσα και Λογοτεχνία. Ασχολείται με τη συγγραφή, την έρευνα και τη φιλοσοφική ανάπτυξη. Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο Fruste, ένα δοκίμιο με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό χαρακτήρα από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε τα βιβλία:

Fruste

Ο άξεστος

Γιάννης Κατσάρας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του...

Giannis Papageorgiou

Γιάννης Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος τεχνολόγων ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος διπλώματος Master σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος στο ίδιο Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κατά το παρελθόν και παράλληλα με τις βασικές επαγγελματικές του ενασχολήσεις, είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης πάνω σε θέματα, ενέργειας, περιβάλλοντος και σύγχρονων τεχνολογιών.

Το μυθιστόρημα με τίτλο Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα έμπνευσης αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του έργο.

Δείτε το βιβλίο: Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης

Γιάννης Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος...

THeodosiou-Tryfonidou

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία στο ΑΠΘ, με υποτροφία από το ΙΚΥΚ.
Έχει τέσσερις μεταπτυχιακές ειδικεύσεις: στη Συμβουλευτική ψυχολογία, στη Συστημική θεραπεία ζευγαριών, στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και στην Εικαστική Θεραπεία.
Έχει διδακτορικό τίτλο στη Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία.
Έχει, επίσης, εξειδικευτεί στην εφαρμογή μαθησιακών και ψυχοδιαγνωστικών τεστ, στην τραυματοθεραπεία, στη Γνωστική-Αναλυτική ψυχοθεραπεία, στη θεραπεία κακοποιημένων παιδιών,
εφήβων.
Την ενδιαφέρουν ερευνητικά: η προ-εφηβεία ως αναπτυξιακή περίοδος στα κορίτσια, η δόμηση των προσωπικών ταυτοτήτων, η μάθηση, τα κίνητρα στην εκπαίδευση, το παραμύθι.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και πέντε θεραπευτικών παραμυθιών. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο.
Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος, από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ψυχολόγων, στην κλινική και εκπαιδευτική πρακτική. Έχει διδάξει σε διάφορα κολέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στην
Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στον ελεύθερο χρόνο της ψάχνει τι άλλο να μάθει… διαβάζοντας.
Πιστεύει στην ανθρώπινη θέληση και στον Θεό. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Τα βιβλία της:
1. Ανασκόπηση Ψυχοπαιδαγωγικών Θεμάτων, Εκδόσεις Γκιούρδας, 2010
2. Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Η Δοκιμασία της Ψυχής, Εκδόσεις Φυλλίς Εκδοτική
3. Μαμά, μπαμπά μ’ ακούτε; Εκδόσεις Αναζητήσεις
4. Καστέλα, ξέρεις να ζωγραφίζεις Αγγέλους; Χρυσή Πέννα Εκδόσεων Γκιούρδας, 2009
5. Παραμύθια του Οσελότου: Συλλογικός τόμος Οσελότου. Οσελότος, 2015
6. Το κορίτσι που δεν ήθελε να βγαίνει διάλειμμα, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2016
7. Η Μαριονέττα φόβος, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
8. Εσύ ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλό και το κακό άγγιγμα. Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
9. Παππού, με θυμάσαι; Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2017
10. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, ebook τόμος 1, Εκδόσεις Upbility, 2017
11. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, τόμος 2, υπό έκδοση

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

 

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία...

Dionysiou

Νεοκλής Διονυσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου. Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Πωμός το οποίο υπεραγαπά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το Δ.Π.Θ τον Ιούλιο του 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έκανε την είσοδο του στον χώρο της συγγραφής και της λογοτεχνίας το 2017 με το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων». Κατά την διάρκεια ενός χρόνου το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφόρησε με επιτυχία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική. Κορυφαία στιγμή του συγγραφέα ήταν όταν ο Robin Sharma, συγγραφέας οκτώ παγκόσμιων best sellers, αφού διάβασε το βιβλίο συνεχάρηκε δημόσια τον συγγραφέα λέγοντάς του ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό το επίτευγμα. Ο Νεοκλής έχει ως στάση ζωής να μην εγκαταλείπει ποτέ κάτι που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εξάψει το πάθος του να το υπερασπιστεί. Χαρακτηριστική ήταν και η δημόσια ευχαριστία του προς την αναγνώριση που είχε από τον Robin Sharma, δηλώνοντας ότι το εφικτό είναι ανάλογο της προσπάθειας και προαπαιτεί τόλμη. Συνεχίζει την πορεία του στον χώρο της συγγραφής με την έκδοση ενός δευτέρου βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας».

Δείτε τα βιβλία:

Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων

The 30-Pages Millionaire

Περί ευδαιμονίας

Νεοκλής Διονυσίου

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990...

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γαλήνη Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Σάμο το 1965. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά έξι εγγονών, «τα ξυπνητήρια» όπως τα χαρακτηρίζει… Ως δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης για είκοσι τέσσερα χρόνια μελετούσε με τους μαθητές της τον κόσμο, προσεγγίζοντάς τον με εργαλείο την τέχνη. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης «Γληνός» και πραγματοποίησε για ένα έτος έρευνα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου. Τη συγκλονίζει η διαφορετικότητα σε όλα… η οποία εκδηλώνεται ευδιάκριτα στις δημιουργίες… Ασχολήθηκε με την τέχνη και έλαβε μέρος σε εικαστικές εκθέσεις. Αγαπά το βιβλίο και αναζητά κάθε φορά τους δρόμους που ανοίγει… Πιστεύει βαθιά ότι η μόρφωση έχει αξία όταν βοηθά το παιδί να γίνει καλός συνάνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο —> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Η Γαλήνη Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Σάμο το 1965. Είναι μητέρα...

Eleytheriadou

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Είναι πτυχιούχος της σχολής “Διαχείρισης Πληροφοριών”, κατοικεί στην Καβάλα και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική ως αυτοδίδακτη. Στα έργα της ασχολείται κυρίως με το σχέδιο και το σκίτσο με υλικά το μολύβι, το μελάνι και την ακουαρέλα.

Έχει διδάξει ζωγραφική και κατασκευές σε σχολεία και παιδικά εργαστή- ρια. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία για διακόσμηση δωματίων. Λατρεύει την ζωγραφική και πάντα στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται πάνω σ’αυτό με δάσκαλο τη φαντασία και τα μαγικά μολύβια της!

Δείτε το βιβλίο: Η Ασημούπολη

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991....

Dimitris Moustakas

Δημήτρης Μουστάκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα τέλειωσε μία ιδιωτική σχολή Δημοσιογραφίας και έπειτα αποφάσισε να δοκιμάσει τη τύχη του στο εξωτερικό. Δεν πήγε από ανάγκη και ούτε διαπρέπει στο εξωτερικό γιατί «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Καταρχάς, δεν διαπρέπει! Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Το πάθος του ήταν πάντα η συγγραφή, κάτι που δεν ξεχνούσε ούτε αμελούσε, καθόλη τη διάρκεια των σπουδών του και της ζωής στο εξωτερικό. Χόμπυ, εν έτει 2020, τι άλλο; Binge watching σειρές online, αν και η αλήθεια είναι πως και παλιότερα αυτή η δραστηριότητα άνηκε πάλι σε αυτή τη λίστα, καθώς και η μαγειρική.

Δείτε το βιβλίο: Αμφιβάλλω άρα υπάρχω

Δημήτρης Μουστάκας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε...

Georgiou Elena

Έλενα Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Γεωργίου γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας.
Σπούδασε βρεφονηπιαγωγός και από το 1991 είναι ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού «Παιδική Γωνιά» στο Κιάτο.

Εκτός από την ποίηση ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και παιδικών θεατρικών έργων.

Έχει διακριθεί τρεις φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του σωματείου λόγου και τέχνης «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ» αποσπώντας το πρώτο βραβείο ποίησης για το ποίημα «Νιώθω» το 2004, έπαινο για το παραμύθι «Η λυπημένη πριγκίπισσα» το 2006, το τρίτο βραβείο για το παραμύθι « Ένας βασιλιάς κακός , κοντός και χοντρός» το 2014 και έπαινο για το παραμύθι «Το μυστικό του Πύργου» το 2017.

Επίσης, έχει αποσπάσει έπαινο στον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης που διεξήγαγε η «Αμφικτυονία Ελληνισμού» το 2016 για το ποίημά της «Σικυών».

Από το 1995 ζει στο Λουτράκι με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Έργα της:

«Ο Κακός Μάγος και η καλή Nεράιδα», Εκδόσεις ΕΛΒΕΚΑΛΤ 2010
«Αινίγματα για μικρά», Εκδόσεις Όναρ 2013
«Η λυπημένη πριγκίπισσα», Εκδόσεις Όναρ 2014
«Τριάντα δύο + ένα χαϊκού», Εκδόσεις Πολύφεγγος 2015
«Στα ίχνη της ψυχής» 1η έκδοση, Εκδόσεις Πολύφεγγος 2016

Δείτε το βιβλίο: Στα ίχνη της ψυχής

 

Έλενα Γεωργίου

Η Έλενα Γεωργίου γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας. Σπούδασε βρεφονηπιαγωγός και...

Παύλος Γαρέφης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε το Πτυχίο Οδοντιατρικής, από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1973 έλαβε το Διδακτορικό δίπλωμα στην Προσθετική, το 1977 μετεκπαιδεύθηκε στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, το 1982 αναγορεύθηκε Υφηγητής το 1996 Αναπληρωτής καθηγητής και το 1990 καθηγητής.
Από το 1986 μέχρι το 2008 ήταν διευθυντής του εργαστηρίου Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας και από το 2003 μέχρι το 2008 διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1992 διορίσθηκε ως Τακτικό μέλος Εθνικού Γνωμοδοτικού συμβουλίου έρευνας (ΕΓΣΕ) του Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας, στον Κλάδου Ιατρικών Επιστημών.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής (1997-1991), μέλος της συγκλήτου του Α.Π.Θ και Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος (1997-2001) και επί μια δεκαετία πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου
Την περίοδο 2003-2004 συμμετείχε ως Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ειδικότητα της Προσθετικής.
Το 2000 τιμήθηκε από τον σύνδεσμο Λιβανέζων οδοντιάτρων που σπούδασαν στο ΑΠΘ.
Το 2007 τιμήθηκε για την προσφορά του στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.
To 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος για τη μακροχρόνια και εξαιρετική προσφορά στην Εταιρεία
Το 2010 τιμήθηκε από τον Οδοντιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδοντοτεχνίας.
Το 2011 τιμήθηκε στη Λευκωσία και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου Λευκωσίας και Κερύνειας.
Έχει επιβλέψει την εκπόνηση 22 διδακτορικών διατριβών.
Έχει συγγράψει 2 επιστημονικά συγγράμματα (1986 και 2013) και 6 εκπαιδευτικά βιβλία έχει δημοσιεύσει 135 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά με σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών, έχει ανακοινώσει 250 επιστημονικές εργασίες και έχει δώσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι μέλος των πολιτιστικών σωματείων «ΤΕΧΝΗ» και «Φίλοι Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» και μέλος της Χορωδίας των ΦΜΒΠ και μέλος του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών-Καλλιτεχνών.
Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 4 οπτικοακουστικές συνθέσεις με αντικείμενο τις εντυπώσεις ενός ταξιδευτή από τα πολιτιστικά ταξίδια με τους φίλους του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στην Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, την Κιλικία και την Άνω Συρία, τη Ρουμανία και το 2014 παρουσίασε στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης αφιέρωμα στη Συρία με τίτλο: «Εντυπώσεις από το ταξίδι των ΦΜΒΠ στη Συρία λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος».
Το 2016 πραγματοποίησε διάλεξη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το ιατρικό λειτούργημα στην Αρχαιότητα, το Βυζάντιο και τη Σύγχρονη εποχή» και το 2019 στο ίδιο μουσείο και στην εκδήλωση του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών το θέμα: «Η επίδραση της μουσικής στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου».

Δείτε το βιβλίο: Περίοδος Πανδημίας Covid

Παύλος Γαρέφης

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε...

Tsilikidis

Ευθύμης Τσιλικίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, του Διδασκαλείου «Δημήτρης Γληνός» της ίδιας σχολής, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και του μεταπτυχιακού του προγράμματος στην κατεύθυνση της Πολιτικής Θεωρίας και Φιλοσοφίας. Εργάζεται από το 1994 στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2011 διαμένει με τη σύζυγο και τις δύο τους κόρες στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Δείτε το βιβλίο: Η παιδεία του πολίτη στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Ευθύμης Τσιλικίδης

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος...

Dobletoglou Eytyxia

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. και εργάστηκε ως γραφίστρια και υπάλληλος γραφείου. Τώρα είναι επίτιμη δημοσιογράφος για το site της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, εθελόντρια προώθησης του τουρισμού της Νότιας Κορέας για το Υπουργείο Τουρισμού, Αθλημάτων και Τεχνών της Κορέας και υποτιτλίστρια σειρών και ταινιών.
Αγαπά τη συγγραφή και το διάβασμα από παιδί και έχει γράψει ήδη μια τριλογία («Το Ρόδο της Κορέας», «Η Πέρλα της Κορέας» και «Ο Άγγελος της Νότιας Κορέας») που τοποθετείται στο 1820 κάνοντάς τα αυτοέκδοση σε αμερικανικό site. Η επιτυχία των βιβλίων της έδωσε ώθηση να γράψει ξανά, απευθυνόμενη αυτήν τη φορά σε ελληνικό εκδοτικό οίκο, ώστε να προσεγγίσουν το βιβλίο της περισσότεροι Έλληνες αναγνώστες. Η αγάπη της για τη Νότια Κορέα χρονολογείται από το 2010 και μελετώντας την εντυπωσιάζεται διαρκώς με τις ομοιότητες που κρύβουν οι δυο αυτοί λαοί.

Δείτε το βιβλίο Στη Σεούλ

Οι Ναυαγοσώστες

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει...

Αλεξάνδρα Τσιώμου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με αφετηρία το γενέθλιο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σπουδές γερμανικής φιλολογίας και νομικής, με δεκάδες αδημοσίευτα λογοτεχνήματα, ποιήματα, πεζά, θεατρικά, δικής της έμπνευσης ή μετάφρασης στις αποσκευές της, και με ευαίσθητη, διεισδυτική ματιά και προσέγγιση στην εσωτερική ατομικότητα των ανθρώπων αλλά και στα κοινωνικοπολιτικά σημεία των καιρών, ανοίγει πανιά στα πέλαγα της λογοτεχνίας και του διαδικτύου, τολμώντας όψιμα, μετά από ανώφελες περιπλανήσεις είκοσι και κάτι χρόνων σε δικαστικές αίθουσες και δικηγορικά γραφεία, να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτήν και την «μικροτεχνία των λέξεων», παλιά αγάπη των φοιτητικών της χρόνων, μια που «…πάντα τη μάγευαν οι λέξεις… μικρές μεταξωτές θηλιές, να πλέκονται οι σκέψεις, να λύνονται στα χείλη της και στο μυαλό της να κεντούν βίαιες αναφλέξεις….».

Αλεξάνδρα Τσιώμου

Με αφετηρία το γενέθλιο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σπουδές γερμανικής...