Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Ζαχαρίας Χαλέμης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Παιδίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Ζαχαρίας Χαλέμης

Παιδίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Stergiopoulos

Νικόλαος Στεργιόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικόλαος Στεργιόπουλος γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 2000. Κατοικεί στη Μηλίτσα, ένα χωριό λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς. Λατρεύει να ασχολείται με τη φυσική και την αστρονομία. Δεν συμπεριλαμβάνει τη ζωγραφική στις λατρείες του, γιατί γι’ αυτόν η ζωγραφική είναι απλά η ζωή του. Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό του και φτιάχνει έργα
για φίλους, γνωστούς και για ανθρώπους που τους αρέσει η δουλειά του.
Στόχος του προς το παρόν είναι η φοίτηση σε σχολή Καλών Τεχνών και όνειρο του είναι να μπορεί να ζήσει κάνοντας αυτό για το οποίο γεννήθηκε ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ…

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Νικόλαος Στεργιόπουλος

Ο Νικόλαος Στεργιόπουλος γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 2000. Κατοικεί...

Mayrakis

Χαράλαμπος Μαυράκης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η μαμά του χάρηκε πολύ που τον πήρε αγκαλιά γιατί επιτέλους θα σταματούσε να φτιάχνει αόρατα σχεδιάκια που τη γαργαλούσαν μέσα στην κοιλιά της. Με το που μπουσούλησε, μουντζούρωσε με επιτυχία εκατόν τριάντα δύo βιβλία των γονιών του. Έργα εκείνης της εποχής εκτίθενται στο Μουσείο Μουντζούρας και Βρεφικής Τέχνης. Στο δημοτικό ζωγράφιζε στα τετράδια του περισσότερο από όσο έγραφε και όταν γέμιζε τα τετράδια, ζωγράφιζε σαν άτακτο παιδάκι στα θρανία. Από τότε,ζωγραφίζει όπου βρει και με όποιον τρόπο μπορεί.Στην άμμο με ξυλαράκια,στο πιάτο με το μελάνι της σιουπιάς, στο χαρτί κουζίνας με μισοτελειωμένα στυλό.Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα διαγαλαξιακές συλλογικές εκθέςεις ζωγραφικής και σε δύο χιλιάδες εκατόν έντεκα ατομικές,τόσο ατομικές που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος.Καμιά φορά τα σχέδια του το σκάνε και τρυπώνουν σε παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

Χαράλαμπος Μαυράκης

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η...

Λουκάκη βιογραφικό

Μαρία Γ. Λουκάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με τον πολυαγαπημένο της σύζυγο. Με σύμμαχο την ίδια τη ζωή, εμπνέεται και γράφει απ’ τα δεκάξι της, ποίηση και κείμενα πεζού λόγου. Είναι απόφοιτος γραμματειακής υποστήριξης και αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου & διακόσμησης. Τον Νοέμβριο του 2001, σε ηλικία 21 ετών, εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ευαισθησίες Ψυχής» την όποια προωθεί η ίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς πρόκειται για αυτοέκδοση σε τυπογραφείο. Ποιήματα της συλλογής της μπήκαν στο πιάνο του αείμνηστου μουσουργού – μουσικολόγου Ιωσήφ Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια του λογοτεχνικού της ταξιδιού, έως και σήμερα, αρέσκεται να συμμετέχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποιητικού και πεζού λόγου. Δημιουργίες της υπάρχουν σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά ενώ έχουν γίνει αναφορές για το έργο της, σε στήλες πολιτισμού από κριτικούς – λογοτέχνες. Το 2004 συμμετείχε ως σύνεδρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοτεχνίας “Ολυμπιάδα Γραμμάτων”, με διεθνείς συμμετοχές και με διοργανωτές τα λογοτεχνικά περιοδικά «Νέα Αριάδνη» και «Κελαινώ» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει στην 24-τομη εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα» των εκδόσεων Χάρη Πάτση, η οποία βρίσκεται σε διάφορες βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων της Ευρώπης. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και τακτικό του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Τον Νοέμβριο του 2021 απέσπασε το Β’ βραβείο για το πρωτόλειο μονόπρακτο θεατρικό της, με τίτλο “Το Θεάρεστο Όχι” από το Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις «Ζωή και Τέχνη»,στην Πάφο της Κύπρου το οποίο στο μέλλον ενδέχεται να ανέβει στη σκηνή.

Η μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά την ωθεί να δοκιμάσει τη συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού «Μια φρουτιέρα ζαβολιές» (με προηγούμενο τίτλο “Τα Φρούτα”) το οποίο και βρα-βεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ’20 -’21 από τις εκδόσεις «Ηλιαχτίδα». Στα διαδραστικά παιχνίδια που συνοδεύουν την παιδική αυτή ιστορία και προς χάριν των παιδιών, συστήνεται ως «Μαριλού» από το όνομα και το επώνυμό της. Αναμένονται το πρώτο της μυθιστόρημα, το επόμενό της παραμύθι, ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο με κύριο θέμα τη διαχείριση του πένθους, μέσα από μια προσωπική βιωματική της εμπειρία, η δεύτερη ποιητική της συλλογή, καθώς και ένα κωμικό θεατρικό έργο σε συνεργασία με τον συγγραφέα – ποιητή και καλό της φίλο Αντώνη Θ. Κομίνη.

Email: mariageoloukaki@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Μαρία Γ. Λουκάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με...

Ntoba

Μαρία Ντόβα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τώρα ασχολείται με τη διδασκαλία. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αρχαίο θέατρο, οι οποίες την έφεραν σε επαφή με την αξία της μυθοπλασίας. Αντλώντας την έμπνευσή της από μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, συλλαμβάνει την ιδέα του «βιολιστή και του μαγεμένου δάσους», για να διδάξει στους μικρούς -και μεγάλους- αναγνώστες ότι μπορεί η ζωή του ανθρώπου να έχει σκαμπανεβάσματα, εκείνος όμως πάντα είναι ικανός να την αλλάξει προς αυτό που θεωρεί ως το καλύτερο.

Δείτε το βιβλίο: Ο βιολιστής και το μαγεμένο δάσος

Μαρία Ντόβα

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία...

Xairopoulos

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία της Γερμανίας στις 8 Φεβρουαρίου του !968.
Πέρασε από διάφορα  Σχολεία μέχρι να γίνει φοιτητής της Γερμανικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και να τελειώσει επιτυχώς τις σπουδές του ως Καθηγητής Γερμανικών. Σε όλη τη διάρκεια των Γυμνασιακών και Λυκειακών του Τάξεων, αλλά και στις Σπουδές του ελκύστηκε πολλές φορές από μεγάλους Ποιητές όπως τον Σεφέρη,  τον Ελύτη, τον Σολωμό, αλλά και από ξένους Λογοτέχνες και Συγγραφείς. Πριν ξεκινήσει να γράφει το πρώτο του ποίημα, πέρασε μία πορεία βιωμάτων, εμπειριών, πολλών και ποικίλων καταστάσεων, μέσα από τις οποίες μπόρεσε να «δει» με ευαισθησία και αλήθεια τη Ζωή, τον Κόσμο , τον εαυτό του, τον Συνάνθρωπο. Έτσι, μετά από και διάφορες αθλητικές και πνευματικές εμπειρίες, μπόρεσε να κρατήσει στο συνειδητό και υπερσυνειδητό του «Είναι» όλα αυτά τα στοιχεία που θα τα μετουσίωνε σε στίχο και σε λόγο, ρυθμικό και… άρρυθμο.!

Σήμερα, έχοντας αποκομίσει όλες αυτές τις εμπειρίες, συνεχίζει να διδάσκει Γερμανικά  και να…διδάσκεται στο Σχολείο της Ζωής…!

Δείτε τα βιβλία:
Οι πόρτες

Οι δρόμοι του σκακιού

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία...

Petros Gkosiopoulos

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Ζωγραφική.

Το 2005 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος Εικαστικών. Το 2006-2007 δίδαξε Ιστορίας της Τέχνης στην ΕΠΑΣ Εμπορίου Θήρας(Σαντορίνης) στο Τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης.

Το 2013 πήρε  μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Α’  ΠΥΣΠΕ της  Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής

Αίθουσα Τέχνης Παρατηρητής Για την Ελπίδα(Θεσσαλονίκη,2000).
Ανοιχτές Πόρτες Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.(2001-2002)
Συμμετοχή στη Biennale της Σχολής Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου με δύο σχέδια (2001).
Πεδίο δράσης Κόδρα 02 2η συνάντηση εναλλακτικών Δημιουργών Παραθιναλός (2002).
Έκθεση Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(2003).
Ατομική έκθεση στο Μύλο (2006).
Ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Ναυπάκτου στα πλαίσια για την στήριξη του ΕΕΕΕΚ Πάτρας (2006).
Ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων (Αθήνα, 2008).
Ομαδική έκθεση παλαιών και νέων μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με τίτλο Η ανθρώπινη μορφή στην Τέχνη,με συμμετοχή δύο έργων (Τεχνόπολη, Αθήνα 2010).
Ομαδική έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης(2011).
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο, ‘’Art core’’, ρωμαϊκή αγορά (Θεσσαλονίκη, 2016)
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο ‘’Διόγνητος’’ Άθυτος (Χαλκιδική, 2016) στα πλαίσια του φεστιβάλ ‘’η Άθυτος της Αφύτου’’

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Σεμινάριο Art Therapy στη Σχολή Καλών Τεχνών Brera του Μιλάνου(2002-2003).
Συνεχής συμμετοχή σε σεμινάρια της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών μαθημάτων (2005-σήμερα).
Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της τέχνης: Τίτλος μεταπτυχιακού: ‘’Ξαναδιαβάζοντας το για το Πνευματικό στην Τέχνη, Σημείο, Γραμμή, Επίπεδο του Vasili Kandinsky, Επιρροές από τα Θεοσοφικά κείμενα’’.
Μιλάει τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (2002).
Συντονιστής στον τομέα Ζωγραφικής στο Β’ Πολιτιστικό Φεστιβάλ Α.Μ.Ε.Α (2002).
Εθελοντής στη Ζωγραφική στο ειδικό ψυχαγωγικό κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης για Α.Μ.Ε.Α. (1999-2004).
Ειδικός συνεργάτης των Μ.Κ.Ο. Ψ.Κ.Β.Ε. και της Βοήθειας Ζωής προς το ειδικό παιδί (1999-2002).

Δείτε το βιβλίο: Το ξεχωριστό κορίτσι

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του...

Βικτώρια Κώστα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Μιλάει πέντε γλώσσες και ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό και τον χορό. Λατρεύει τη φύση μη χάνοντας ευκαιρία για πεζοπορία καθώς έμπνευσή της αποτελούν τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με τα ροδαλά χρώματα που παρακολουθεί στο βουνό ή στις ακρογιαλιές. Στο σχολείο συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα γράφοντας θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ταυτόχρονα χορογραφούσε τις παραστάσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια επιθυμώντας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά της και να απαλύνει τις σκληρές πτυχές των ανθρώπων. Έτσι, καταφέρνει να αισθάνεται ελεύθερη σπάζοντας τα δεσμά της καθημερινής ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Όταν ο ήλιος δύει

Βικτώρια Κώστα

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος...

Στέλια Σαρικά

Στέλια Σαρικά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή ονειρευόταν να αποκτήσει ένα ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο για να γνωρίσει τον κόσμο ταξιδεύοντας με αυτό. Ονειρευόταν να έχει ένα τεράστιο κουδούνι στο μπροστινό μέρος για να ξυπνάει τις συνειδήσεις και τη φαντασία των άλλων. Οι ρόδες του ήθελε να είναι φτιαγμένες από μπόλικη επιμονή ανακατεμένη με μέταλλο και πείσμα. Και για φωτάκια ήθελε να έχει έναν μικρό ήλιο με περίσσια αγάπη στις αχτίνες του για να φωτίζει και να ζεσταίνει τις ψυχές των ανθρώπων.
Και επειδή δεν μπορούσε να γίνει αυτό, παρά μονάχα στη φαντασία της, άρχισε να ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε βράδυ, ανέβαινε στο κόκκινο ποδήλατό της παρέα με τους ήρωες των βιβλίων κι έκανε ταξίδια μαγικά σε πολιτείες και τόπους μακρινούς. Γνώρισε τον Πινόκιο κι έφαγαν μαζί ένα χωνάκι παγωτό φράουλα. Τον «Τρελαντώνη», τον Αλέξη, τον Κλου και τη Λίνα, καθώς έψαχναν τον «Θησαυρό της Βαγίας», την Αλεξανδρινή και την Ελπίδα, που τις έμαθαν να λέει «Καλημέρα, Ελπίδα» όσες δυσκολίες κι αν συναντούσε στη ζωή της, την Άννα που στα «Γενέθλιά» της, της μίλησε για την ελευθερία και τόσους άλλους ήρωες που της κρατούσαν παρέα κι έκαναν τις μέρες της ξεχωριστές.
Τόσο πολύ της άρεσε που μάθαινε πράγματα για τη ζωή τους, τις συνήθειές τους, τις περιπέτειές τους, τα προβλήματά τους που όταν μεγάλωσε αποφάσισε να σπουδάσει κοινωνιολογία για να μπορεί να μελετά καλύτερα τις κοινωνίες των ανθρώπων. Κι όσο πιο πολύ τις μελετούσε, τόσο μάθαινε να αγαπά τους ανθρώπους και να θέλει να τους βοηθά. Αυτή η αγάπη την έκανε να ασχοληθεί με τα άτομα με αναπηρία που της δίδαξαν την αξιοπρέπεια και τη δύναμη της ψυχής.
Κάποτε, συνάντησε τη «Δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» που της έμαθε να αγαπά τα παιδιά και να θέλει να τα ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της γνώσης. Έγινε λοιπόν δασκάλα κι έτσι αποχωρίστηκε για λίγο το κόκκινο ποδήλατό της, γιατί η φαντασία των παιδιών ήταν τόση που την ταξίδευε σε αυθεντικούς κόσμους με χρωματιστούς παπαγάλους, που έλεγαν την ορθογραφία στον ίδιο ρυθμό, και μολύβια από σοκολάτα, που γλύκαιναν τις λέξεις της αντιγραφής.
Κι επειδή τα όνειρα δε σταματούν ποτέ, ήθελε να κάνει την αγάπη της για τα παιδιά ιστορίες. Έτσι εμπιστεύτηκε το «Μαγισσάκι» που χτυπώντας το ραβδάκι… ντο, και ρε, και μι και φα βρέθηκε στα ροζ τα σύννεφα της φαντασίας… Τότε, από μια χαραμάδα του μυαλού της ξεπρόβαλε εκείνο το ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο, που είχε ξεχάσει στην καταπακτή των ονείρων της… Ανέβηκε ξανά στη σέλα του και «Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά» ήταν η πρώτη ιστορία που έφτιαξε. Και συνεχίζει ακόμη να ταξιδεύει… Ανεβασμένη στο ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατό της έτοιμη για νέες περιπέτειες σε παραμυθένιους κόσμους με νεράιδες, ξωτικά, ξόρκια και μαγικά.

Δείτε το βιβλίο: Ο θεραπευτής των ονείρων

Στέλια Σαρικά

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή...

Dermentzis

Βασίλειος Δερμεντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα με την εκπαίδευση και τη δημιουργική γραφή. “Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων” είναι το πρώτο μου έργο που απευθύνεται σε παιδιά και βραβεύθηκε σε σχετικό διαγωνισμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Ο βασιλιάς που έκλεψε τη μαγεία των Χριστουγέννων

Βασίλειος Δερμεντζής

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα...

Mataragkas

Διονύσης Ματαράγκας

Κατηγορία: Εικονογράφος

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο. Αποφοίτησα από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, από το εργαστήριο του Ι. Φωκά.
Έχω κάνει ατομικές εκθέσεις και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι μέλος της ομάδας «Τσιριτσάντσουλες» όπου σχεδιάζω θεατρικά σκηνικά και μάσκες και δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους: «REVANCHE» και «Το Κρυφτό». Έχω γράψει το κόμιξ «ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΠΤΑ». Μου αρέσουν…τα παγωτά

My name is Dima (Dionisis Mataragas). I come from the island of
Zakynthos. I graduated from the Fine and Applied Arts Department of
the Aristotle University of Thessaloniki where I majored in Professor
Fokas’ workshop.
I have participated in private and group exhibitions in Greece and
abroad. I am a member of the team ‘Tsiritsantsoules’ where I design
theater sets and masks. I have also directed two short films: ‘Revanche’
and ‘To krifto’( “Hide-and-Seek”) and written the comic book ‘Chronos
Ores Lepta’ (“Time Hours Minutes”). I love…ice cream.

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Διονύσης Ματαράγκας

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο....

Amanatopoulou

Χριστίνα Αμανατοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Αμανατοπούλου είναι μουσικοπαιδαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση» από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πτυχιούχος Θεωρητικών Μουσικής και Μονωδίας. Σε όλες τις σπουδές της έλαβε τον βαθμό «Άριστα».

Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια με προφορικές εισηγήσεις και εργαστήρια και ως αρωγό μέλος στη διοργάνωση ετήσιων πρωτότυπων συναυλιών στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής αγωγής και εκπαίδευσης, μουσικής παραμυθιού, μουσικοθεραπείας, φυσικής αγωγής και ανάπτυξης των παιδιών.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός μουσικής στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει ψαλτική, φωνητική τεχνική και μονωδία.

Δείτε το βιβλίο: Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο

Χριστίνα Αμανατοπούλου

Η Χριστίνα Αμανατοπούλου είναι μουσικοπαιδαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών...

Σοφία Καλαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης

Έχει ασχοληθεί με αρκετές εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως: Ενεργειακή Διατροφολογία, Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμός, Κρυσταλλοθεραπεία, Ρέικι Μάστερ ΙΙΙ βαθμού κατανοώντας πως το σώμα αποθηκεύει πληροφορίες και πως οι σκέψεις και ο ψυχισμός αποτυπώνονται στο σώμα.

Έχει πραγματοποιήσει μία σειρά ομιλιών σε όλη την Ελλάδα με τίτλο «Φυσικές Μέθοδοι Αυτοβελτίωσης». Σήμερα πραγματοποιεί μία σειρά σεμιναρίων για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική του δύναμη.

Έχει εξειδικευτεί στη σχέση της διατροφής με την αυτογνωσία και στην ανάπτυξη και κατανόηση του Εσωτερικού μας Χώρου.

Η Σοφία Καλαντζή έχει σπουδάσει Cinematherapy και έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους Αυτογνωσιακού και Αφυπνιστικού περιεχομένου. Έχει πραγματοποιήσει ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Touch» και το νόημα της ουσιαστικής επαφής με τον εαυτό μας.

Μπορείτε να δείτε βίντεο και ντοκιμαντέρ στο κανάλι στο Youtube To ΑΠΛΟ Απλώνεται (bit.ly/2H8jWh2)

Το βιβλίο «ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ» βγήκε στο Top 10 στον διαγωνισμό public 2017.

Η ταινία μικρού μήκους animation που είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της, την οποία και σκηνοθέτησε, έλαβε το 3ο βραβείο στο 13ο Φεστιβάλ AnimaFest 2018 στην Αθήνα.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι η επαφή με τον εσωτερικό μας χώρο και η ενεργοποίηση της Εσωτερικής μας Φωνής.

Ένα μόνο.

Άμα αντέχεις κράτα ότι αξίζει!

Δείτε το βιβλίο: Από καρδιά σε καρδιά

Σοφία Καλαντζή

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση...

Gklaberis

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το 1956 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί τα τελευταία 67 χρόνια.
Το 1974 αποφοίτησε από το εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Σίνδου του μαθηματικού Χαρ. Λυσαρίδη και το 1978 από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Από το Φεβρουάριο του 1981 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. Για αρκετά χρόνια διετέλεσε νομικός σύμβουλος, αρχικά της Αγροτικής Τράπεζας και μετά της Τράπεζας Πειραιώς.
Εκλέχθηκε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στο αθλητικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Υπήρξε πρωτεργάτης της έκδοσης και βασικός συντάκτης της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Η Σίνδος». Άρθρα και ρεπορτάζ του για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την τοπική ιστορία, έχουν δημοσιευθεί επίσης στην ημερήσια εφημερίδα «Μακεδονία» και στα περιοδικά «Εχέδωρος» και «Μακεδονική Ζωή». Συνέγραψε τα ιστοριογραφικά έργα «Ο κάμπος της Θεσσαλονίκης» 1998, έκδοση Κοινότητας Καλοχωρίου και «Εκ Δυσμών» 2021, εκδόσεις «Φυλάτος».

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Κυριακή Παρίση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Αθανάσιο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέριο, τελειόφοιτο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Αλίκη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Δείτε τα βιβλία: Εκ δυσμών
  Εν Θεσσαλονίκη

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το...

Λένα Ταβαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent coach (Πιστοποιημένη σύμβουλος γονέων).
Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει τη χαρά να υποστηρίζει ανθρώπους να ξεπερνούν δυσκολίες και προκλήσεις προάγοντας την συναισθηματική τους υγεία και την ψυχική ανθεκτικότητα.
Μετά τη γέννηση της κόρης της το ενδιαφέρον της στράφηκε στη γονεϊκότητα. Η δική της ανάγκη να μεγαλώσει την κόρη της με διαφορετικό τρόπο από εκείνον των γονιών της, την οδήγησε στο μοντέλο της ενσυνείδητης-θετικής διαπαιδαγώγησης (conscious parenting).
Μέσα από την εκπαίδευσή της έμαθε πώς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της με ενσυναίσθηση, κατανόηση, αποδοχή και αγάπη. Πώς να είναι ολοκληρωτικά παρούσα την κάθε στιγμή, χτίζοντας μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης. Κι ως οικογένεια να «μεγαλώνουν» μαζί της απολαμβάνοντας το όμορφο ταξίδι που μας χάρισε η ύπαρξή της.
Αυτός είναι ο στόχος και της δουλειάς της με τους γονείς! Τους βοηθά να ξεκλειδώσουν το δυναμικό που έχουν ως οικογένεια προκειμένου να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και χαρά.

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

 

Λένα Ταβαντζή

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent...

Giorgos Mayridis

Γιώργος Μαυρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαυρίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1989 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με αντικείμενο Media and Communication Studies: Culture, Collaborative Media and Creative Industries από το Malmö University της Σουηδίας. Ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία και το marketing από το 2010.

Δείτε τα βιβλία:

Δράχμαν

Δράχμαν ΙΙ

Γιώργος Μαυρίδης

Ο Γιώργος Μαυρίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1989 και είναι...

Meli

Αθηνά Μελή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Μελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κορινθία. Έχει σπουδάσει Φυσική, Κοινωνικές επιστήμες και Ψυχολογία. Είναι συντάκτης και συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων. Η αγάπη της για την λογοτεχνία ξεκίνησε από τα πρώτα της σχολικά χρόνια και ασχολήθηκε με την συγγραφή από τα δεκατέσσερά της. Σε ηλικία δεκαεννέα ετών βραβεύθηκε στον πανελλήνιο δια- γωνισμό λογοτεχνίας, για το διήγημά της “Ο Κάμπος με τα στάχυα”, από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες. Είναι μέλος της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς. Μικροδιηγήματα και ποήματά της δημοσιεύονται κατά καιρούς σε τοπικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά. Χαϊκού ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί στην ειδική έκδοση-αφιέρωμα “Η Ποίηση Χαϊκοποιείται”, από την Διασπορική Λογοτεχνική Στοά. Αυτή είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή και η πρώτη σε ρυθμό δεκαεφτά συλλαβών (Χαϊκού). Η πρώτη της συλλογή “Τα πάντα ρει και ουδέν μένει…” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος. Από το 2011 ζει στο Βέλγιο και εργάζεται στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Δείτε το Βιβλίο: Με τις δεκαεφτά συλλαβές του είναι…

Αθηνά Μελή

Η Αθηνά Μελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κορινθία. Έχει σπουδάσει...

Karanakis

Αναστάσιος Καρανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το αίμα μας βράζει. Εδώ που οι άνθρωποι ονειρεύονται με φόντο το γκρι του ουρανού, μα έχουν το χρώμα στο χαμόγελό τους.
Ο πατέρας μου μεροκαματιάρης, η μητέρα μου νοικοκυρά, τα αδέρφια μου ό,τι πολυτιμότερο έχω. Η οικογένειά μου… Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή μου, στους οποίους χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα.
Σπούδασα στην πόλη των Σερρών, στο τμήμα «Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας» όπου μετά κόπων και βασάνων μου απονεμήθηκε το πολυπόθητο πτυχίο δίνοντάς μου το δικαίωμα να «Τοπογραφώ».
Όντας ανήσυχο πνεύμα άρχισα να δοκιμάζω την τύχη μου στο δεύτερο συνθετικό της παραπάνω λέξης, αφού κάθε τόσο έπιανα τον εαυτό μου να γεμίζει λευκές σελίδες με συναισθήματα, ανησυχίες και κάθε τι που μου απασχολούσε το νου. Από παιδί κυνηγούσα τα όνειρά μου και ας έτρεχαν πιο γρήγορα από εμένα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Κυνηγούσα ακόμη και τα αστέρια που έπεφταν από του ουρανού την αγκαλιά, μέχρι που άκουσα ότι οι άνθρωποι κάνουν ευχές βλέποντάς τα να πέφτουν. Από εκείνη τη στιγμή είχα βρει έναν λόγο να μην το κάνω πια, δεν
ήθελα να κλέψω την ευχή κανενός.
Μια ευχή μόνο φύλαξα μέσα μου και ακόμη κρατώ, μα δε θα τη μαρτυρήσω ποτέ. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πρέπει να μαρτυράς τις ευχές σου, απλά να τις φυλάς βαθιά μέσα στην ψυχή σου και είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα πραγματοποιηθούν!

Δείτε το βιβλίο: Τ’ ανείπωτα…

Αναστάσιος Καρανάκης

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το...

Dimitris Liapis

Δημήτρης Λιάπης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην Ε.Α.Σ.Α. Αθηνών, πήρε το δίπλωμα για την εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο από την Γ.Γ.Α. και την ισοτιμία του πτυχίου από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. Το 2005 η Ε.Π.Ο. του απένειμε τον τίτλο του Καθηγητή-Εκπαιδευτή Σχολών Προπονητών Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ομοσπονδία και οι οποίες τελούν υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (UEFA).

Αγωνίστηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στις ομάδες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, της ΝΑΟΥΣΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ, καθώς και στις Εθνικές ομάδες των Νέων, των Ελπίδων και των Ενόπλων.

Υπηρέτησε ως μόνιμος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (1973-2003) και ως αποσπασμένος καθηγητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. (1990-2001) για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου.

Διετέλεσε προπονητής σε αρκετά ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία ποδοσφαίρου.

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και διάφορες εργασίες σε συνέδρια.

Δίδαξε επί σειρά ετών σε σχολές και σε σεμινάρια Προπονητών Ποδοσφαίρου της Γ.Γ.Α. και της Ε.Π.Ο. Από το 2003 και για τρία συνεχή χρόνια δίδαξε ως Τακτικός Καθηγητής-Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.-UEFA.

Είναι συγγραφέας δέκα (10) βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Δημήτρης Λιάπης

Ο Δημήτρης Λιάπης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε στην...

Χριστίνα Ντούμα

Χριστίνα Ντούμα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι η μητέρα του Βασίλη και του Θοδωρή. Από πολύ μικρή είχε μεγάλη αγάπη για τα παραμύθια. Ήταν, είναι και θα είναι το καταφύγιο της ψυχής της. Τις ιστορίες, που ξεκίνησε να γράφει, απολάμβανε να τις μοιράζεται και με τα δύο της παιδιά που ήταν οι πρώτοι της αναγνώστες και οι σπουδαιότεροι σύμβουλοι που είχε. Μέσα σε αυτές, ταξίδευαν, περιπλανιόνταν, γελούσαν, ονειρεύονταν, αλλά και στοχάζονταν ατελείωτες ώρες. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι τα δικά της παραμύθια θα εκδοθούν έως ότου η επιδείνωση της υγείας του γιου της Θοδωρή την ώθησε να βρει τρόπους για να στηρίξει τον αγώνα του παιδιού της. «Η Αλεπού μοδίστρα», «Ο Χνούδης», «Ο Φούσκας», «Η Μελιάννα» και
«Ο Μπούφος» αποτέλεσαν τα παραμύθια της σειράς «Τα Όνειρα του Θοδωρή». Τώρα ξεκινά η καινούργια σειρά παραμυθιών «Οι Ιστορίες του Θοδωρή» με πρώτη την ιστορία του «Ρεμί».
Περισσότερες πληροφορίες για τον Θοδωρή και τον αγώνα της οικογένειάς του μπορείτε να βρείτε:
Στην ιστοσελίδα  για τον Θοδωρή: www.theodoresmiracle.org
Στη σελίδα Facebook για τον Θοδωρή: www.facebook.com/theodoresmiracle

Βρείτε το 1ο βιβλίο της νέας σειράς «Οι Ιστορίες του Θοδωρή»: Ρεμί 

Χριστίνα Ντούμα

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι...

Ελένη Φωτάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Φωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 9 και 4,5 ετών. Εργάζεται ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών σε εταιρεία πληροφορικής. Διαβάζοντας από πολύ μικρή είχε πάντα ένα όνειρο, να καταφέρει και να υπάρχει ένα δικό της βιβλίο στο ράφι της βιβλιοθήκης κάθε σπιτιού, που θα διαβάζεται χαλαρά το βράδυ και θα αφήνει στα παιδιά όμορφες, πολύχρωμες εικόνες για τα όνειρά τους.

Δείτε τα βιβλία: Το δέντρο που μιλούσε
Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Ελένη Φωτάκη

Η Ελένη Φωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, είναι παντρεμένη...

Eleni Apidopoulou

Ελένη Απιδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξειδικεύτηκε στη Νοηματική Γλώσσα και πιστοποιήθηκε στη Γραφή Braille. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση της Σημειωτικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ακολούθησαν σπουδές στο Marketing-Επικοινωνία και εξειδίκευση στο Coaching του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένας από τους βασικούς άξονες της ζωής της είναι η δημιουργία και η γραφή ιστοριών.

Πιστεύει στη δύναμη της ομάδας, αγαπά να βοηθά τους ανθρώπους και να υποστηρίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Έχει πάθος με τον τομέα της επικοινωνίας και αναζητά συνεχώς καινούρια δημιουργικά μονοπάτια. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την εμπειρία της ως στέλεχος πολυεθνικών, βοηθάει και ενισχύει άτομα και επιχειρήσεις σε θέματα εμψύχωσης, δημιουργίας ομάδας και καινοτομίας.

Δείτε το βιβλίο: Το puzzle των βιωματικών δραστηριοτήτων

Η Τουλίπα και οι περιπέτειες στη Μαγική Αυλή

Ελένη Απιδοπούλου

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα. Ξεκίνησε τις...

Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Sidiropoulos

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε τις επαγγελματικές δράσεις, διδάσκοντας την οικονομική θεωρία, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μετάδοση γνώσεων, σε νέους, τον βοήθησε να επινοεί τρόπους, απλούς στην παρουσίαση και ουσιαστικούς στην κατανόηση της επιστήμης.
Στη συνέχεια, μπήκε στον χώρο των επιχειρήσεων, συντάσσοντας μελέτες σκοπιμότητας επενδύσεων. Εργάστηκε ως εκπρόσωπος του Υπ. Ανάπτυξης (στην περιοχή Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης), σε ρόλο εισηγητή χρηματοδότησης και διαπραγματευτή (σε δίκτυα επιχειρήσεων). Κατά την εποχή της άνθησης του χρηματιστηρίου, εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων, σε χρηματιστηριακές εταιρίες. Η επόμενη (μετά την χρηματιστηριακή κατάρρευση) εποχή, τον βρήκε εργαζόμενο σε ιδιωτική τράπεζα, με καθήκοντα εισηγητή, στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Μετά από τόσα χρόνια, στην καρδιά των εξελίξεων, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία για τα δρώμενα της οικονομίας, που συνοψίζεται στην άποψη: “Όταν θέλεις να μαντέψεις το μέλλον, πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες των ισχυρών”.
Δύο χρόνια πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, επέστρεψε στην “πρώτη αγάπη”, συνεχίζοντας την διδασκαλία οικονομικής θεωρίας και διοίκησης επιχειρήσεων. Το 2014, ξεκίνησε την συγγραφή του έργου “Athens trade center: Προφάσεις & αίτια της οικονομικής κρίσης” προσδοκώντας να βάλει το δικό του “λιθαράκι”, στην οικονομική επιστήμη και στην ψυχή των ανθρώπων.

Δείτε το βιβλίο: Athens Trade Center – Προφάσεις και αίτια της οικονομικής κρίσης

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά,...

Maggopoulos

Γιώργος Μαγγόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (1993) και κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (master) στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Η διδακτορική του διατριβή που αφορά στην αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε το 2011 στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας θέματα σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιολόγηση προγραμμάτων, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Δείτε το βιβλίο: Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων

Γιώργος Μαγγόπουλος

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης...

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Εκεί, στα Κάτω Πατήσια συγκεκριμένα, πήγε σχολείο, αποφοίτησε, παντρεύτηκε, απέκτησε το πρώτο και το δεύτερο παιδί της, και στη συνέχεια αποφάσισε να μετακομίσει στην εξοχή.
Σπούδασε Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Ισπανικών. Επιπλέον, κατέχει Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Ιστορία από το ίδιο ίδρυμα.
Ο ελεύθερος χρόνος της είναι περιορισμένος και πολύτιμος. Όποτε τον βρίσκει, είτε διαβάζει ιστορικά βιβλία είτε δημιουργεί ιστορίες για να γίνουν βιβλία!

Δερίτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα...

Dimitris Moustakas

Δημήτρης Μουστάκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα τέλειωσε μία ιδιωτική σχολή Δημοσιογραφίας και έπειτα αποφάσισε να δοκιμάσει τη τύχη του στο εξωτερικό. Δεν πήγε από ανάγκη και ούτε διαπρέπει στο εξωτερικό γιατί «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Καταρχάς, δεν διαπρέπει! Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Το πάθος του ήταν πάντα η συγγραφή, κάτι που δεν ξεχνούσε ούτε αμελούσε, καθόλη τη διάρκεια των σπουδών του και της ζωής στο εξωτερικό. Χόμπυ, εν έτει 2020, τι άλλο; Binge watching σειρές online, αν και η αλήθεια είναι πως και παλιότερα αυτή η δραστηριότητα άνηκε πάλι σε αυτή τη λίστα, καθώς και η μαγειρική.

Δείτε το βιβλίο: Αμφιβάλλω άρα υπάρχω

Δημήτρης Μουστάκας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε...

Θανάσης Δαβαλάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκων στο elearning του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2017 μέχρι και σήμερα σε μια σειρά γνωστικών αντικειμένων γύρω από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ( ΤΠΕ ). Είναι ακαδημαϊκά υπεύθυνος του επαγγελματικού προγράμματος Cyber Security του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μιας σειράς άλλων ( web designer / developer, Data Protection Officer, Digital Marketing , SEO κ.α.)
Διατέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου που μετεξελίχθηκε στο Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων του οποίου είναι και Διευθύνοντας Σύμβουλος ενώ ασχολείται παράλληλα επαγγελματικά με την κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων

Δείτε τα βιβλία:

ΟpenCart

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του Google

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress 5 – Εισαγωγή στον Gutenberg

GDPR: Εξεταστέα ύλη για Data Protection Officer

Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Θανάσης Δαβαλάς

Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής...

Koidou

Ελένη Κοΐδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Κοΐδου κατάγεται από τα Πετρωτά Ορεστιάδας και είναι γεννημένη στην Κομοτηνή.
Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη Στουτγάρδη Γερμανίας. Είναι παντρεμένη με δυο γιους. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Τμήμα Νηπιαγωγών και
πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στην Ειδική Αγωγή, με τίτλο: «Σχολική ψυχολογία και μαθησιακές δυσκολίες».
Είναι κάτοχος τίτλου άριστης γνώσης της γερμανικής γλώσσας.
Εν ενεργεία εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα στη δημόσια εκπαίδευση,διετέλεσε μέλος του ΠΥΣΠΕ Κοζάνης.
Διετέλεσε επίσης μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Ν. Κοζάνης και είναι αιμοδότρια στη «Γέφυρα ζωής».

Δείτε το βιβλίο: Σύνδρομο Williams – Beuren

Ελένη Κοΐδου

Η Ελένη Κοΐδου κατάγεται από τα Πετρωτά Ορεστιάδας και είναι...

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το 1977. Σπούδασε και αφοσιώθηκε στο κλασικό τραγούδι. Η κλασική παιδεία δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της και για άλλα μουσικά είδη: blues, rock και soul. Συμμετείχε σε δυο δίσκους world-fusion, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Μαζί τους έχει δισκογραφήσει πέντε αγγλόφωνα άλμπουμ και τρία singles. Το 2017 συνεργάστηκε με τον Νίκο Αντύπα και κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album με τίτλο «You Heal My Heart». Την ίδια περίοδο μετακόμισε στο Λονδίνο για εκπαίδευση στο screen acting του MET School, ενώ παράλληλα μαθήτευσε κοντά στον βραβευμένο Σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas στο performing. Παρακολούθησε εξαετή εκπαίδευση στο ψυχοκινητικό μοντέλο Body Mind Centering του Ολλανδού Niek Brow με θέμα τη σωματική καταγραφή των ψυχολογικών σοκ. Ολοκλήρωσε μονοετή εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική προσέγγιση ενώ αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Η μεγάλη της εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία ήταν η αφορμή να οραματιστεί και εντέλει να ιδρύσει το 2019 το Findmyvoice Workshop, μια εναλλακτική μέθοδο φωνητικής με σκοπό την εκπαίδευση, την αποκωδικοποίηση και την ανάλυση της φωνής και της ηχητικής μας ταυτότητας αναδεικνύοντας και εστιάζοντας στην αμφίδρομη σχέση της φωνητικής με την ψυχοθεραπεία.

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το...