Διονύσης ΔιαμαντόπουλοςΜε καταγωγή από τη Μελίκη Ημαθίας, ο συγγραφέας κατοικεί και εργάζεται στη Βέροια. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας και το 1984 διορίστηκε στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακός διπλωματούχος Παιδαγωγικών. Επίσης, επιμορφώθηκε στη διάγνωση και αντιμετώπιση της δυσλεξίας στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας (SchoolofEducation).

Από την αρχή της εκπαιδευτικής του σταδιοδρομίας ασχολείται ενεργά με το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών και ειδικότερα με τη δυσλεξία, συμμετέχοντας σε σχετικές διαγνωστικές έρευνες της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας και αρθρογραφώντας σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Παρουσίασε επίσης σειρά εισηγήσεων σε σεμινάρια εκπαιδευτικών σχετικά με τη διάγνωση και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εργάστηκε ως δάσκαλος στην Ειδική Αγωγή (Τμήμα Ένταξης) και σε σχολεία γενικής αγωγής στη Σύρο, στη Χαλκιδική, στην Ημαθία και στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, ενώ υπηρέτησε τη δημόσια Εκπαίδευση από τις θέσεις του Διευθυντή Σχολείου, του Προϊσταμένου Γραφείου Εκπαίδευσης και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ημαθίας.

 

Ήδη εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 2009 από τις Εκδόσεις «Πουρναρά» το πρώτο του βιβλίο  με τίτλο «Το Παιχνίδι-Ιστορική εξέλιξη, ερμηνευτικές θεωρίες, ψυχοπαιδαγωγικές επιδράσεις» .