Ευαγγελία ΠαπαθανασίουΓεννήθηκα μια μέρα του Οκτώβρη στην Ελασσόνα της Λάρισας και μεγάλωσα στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου φοίτησα στο Ιδιωτικό Ελληνικό Συμπληρωματικό Σχολείο.  Μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός, αλλά τελικά έγινα δασκάλα, φοιτώντας στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης και έπειτα στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης.  Όταν άρχισα να δουλεύω ως δασκάλα,  κατάλαβα ότι αυτά τα δυο δεν ήταν τόσο άσχετα μεταξύ τους. Έτσι φοίτησα στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και  παρακολούθησα πλήθος σεμιναρίων για το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Θεατρική παράσταση, τη Δραματοποίηση, το Κουκλοθέατρο και τη Μουσικοκινητική Αγωγή στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα  στη Γερμανία και στη Μυτιλήνη. Η συνεχής μάθηση ήταν πάντα στις προτεραιότητες μου. Φοίτησα στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ντόρτμουντ Γερμανίας  επί 4 έτη στα πλαίσια του προγράμματος Γυναικείων Σπουδών για τη Μητρότητα. Πήρα το πτυχίο του Παιδαγωγικού τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του τμήματος της Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συνεργάστηκα ως εισηγήτρια και εμψυχώτρια τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια σε διάφορα βιωματικά σεμινάρια με αντικείμενο  τη Θεατρική Αγωγή και τα Εικαστικά με το ΠΕΚ Λέσβου,  με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την  επιμόρφωση των δασκάλων πάνω στα νέα διδακτικά βιβλία, με το  «Πανελλήνιο Δίκτυο  για το θέατρο και τις παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση», σε σεμινάρια που οργάνωσε το γραφείο Αγωγής Υγείας Λέσβου και το γραφείο Αγωγής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής Νομού Λέσβου, όπου στις εισηγήσεις μου αποτελούσε κύριο άξονα η ανακάλυψη της γνώσης  μέσω  του Θεατρικού Παιχνιδιού.

Η προσέγγιση της μάθησης μέσα από το θεατρικό Παιχνίδι και η συμμετοχή των παιδιών σε θεατρικές παραστάσεις μέσα στο σχολείο είναι  πάντα μέσα στην καθημερινή διδακτική πρακτική, καθώς πιστεύω ότι οι δράσεις αυτές προσφέρουν  ισορροπία, ομαλή ενσωμάτωση και ψυχική  υγεία στα παιδιά. Το γράψιμο και η αφήγηση παραμυθιών αποτελούν τις άλλες δυο μεγάλες μου αγάπες.

Τα τελευταία τρία χρόνια ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη με τις δυο κόρες μου.