Εύα Τζαγκαράκη

Η Εύα Τζαγκαράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Πραγματοποίησε σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (1999) καθώς και Διακόσμησης εσωτερικών χώρων στο ΤΕΛ Αθηνών (1993).

Το 2003 ξεκινάει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα ως διακοσμήτρια- σχεδιάστρια. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει το μάθημα των εικαστικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο εκπαιδευτικό/θεωρητικό σεμινάριο «Ιστορία Τέχνης-Ελληνική Γλυπτική» στο Μουσείο Γλυπτικής Μάρπησσας Πάρου «Νικόλαος Περαντινός” καθώς και σε πολλά ΙΕΚ, ενώ το 2001 συμμετείχε στην Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ) στον τομέα της διακόσμησης.

Έχει λάβει μέρος σε 39 ομαδικές εκθέσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο Κρήτης και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επιμελήθηκε την έκθεση «Περιπλανήσεις» στη Λάρισα το 2006 (Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο).

Συμμετείχε στη έκθεση «Cow Parade Αθήνα ’06».

 

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2009 «Αδάμ και Εύα, οι ρίζες της γης…» Αίθουσα “ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ”, Αθήνα.

2007 «Δημιουργία της ζωής, άνεμος που εικόνες μεταφέρει, προορισμός..» Αίθουσα “ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ”, Αθήνα.

2005 «Διαπλανητικές αναζητήσεις» Αίθουσα  “Athens Art Space- Mary Alexiou”, Κολωνάκι, Αθήνα.
Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους και έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία. Πρώτη της συγγραφική προσπάθεια είναι το παραμύθι “Οι Νότες των Συναισθημάτων”. Στη συνέχεια εμπνεύστηκε μαζί με την κόρη της Αριάδνη το παραμύθι “Η Χρωματούπολη” το οποίο έγραψαν και εικονογράφησαν και αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Πρόσφατα, με την κόρη της Αριάδνη, δημιούργησαν ένα blog που απευθύνεται στα παιδιά, αλλά και στους γονείς: http://tomagikodomatiotisariadnis.blogspot.gr/
και παράλληλα ενημερώνει τις προσωπικές της καλλιτεχνικές σελίδες:
Eva-Tzagaraki-Painter και http://evatzagaraki.blogspot.gr/.

Έργα της βρίσκονται, στο Cekirdek Art Atelier  στη Κωνσταντινούπολη, στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στο  “Ο Φήμιος” Δημοτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ιθάκης, στην Πρότυπη  Στέγη Ανηλίκων Περισσού, στο Ζάννειο Ίδρυμα, στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα και σε ιδιωτικές συλλογές.