Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Γεωργία Καψάλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χαϊδάρι. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής σε ιδιωτικές σχολές για δύο χρόνια. Το 2014 ξεκίνησε ενεργά την ενασχόλησή της με τη ζωγραφική, αρχικά με ακρυλικά και λαδομπογιά σε καμβά, ενώ από το 2015 και έπειτα ασχολείται και με την παιδική τοιχογραφία. Το 2016 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής που έλαβε χώρα σε ιδιωτική γκαλερί του Κερατσινίου. Έκτοτε η ζωγραφική αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής της.
Email: geo.kapsali@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Γεωργία Καψάλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χαϊδάρι. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής...

Kabbadia

Μαρία Καββαδία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Καββαδία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Università degli Studi di Milano-Bicocca, ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε και σεμινάρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στην Αγγλία.

Εργάστηκε για περίπου μια δεκαετία στο θέατρο και στην τηλεόραση, ώσπου αποφάσισε να ασχοληθεί με την παιδική λογοτεχνία με αφορμή τα χαμόγελα των παιδιών σε κάθε ιστορία που σκαρφιζόταν και τους έλεγε.

Δείτε το βιβλίο: Γρηγορούπολη

Μαρία Καββαδία

Η Μαρία Καββαδία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Οικονομικές...

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το 1977. Σπούδασε και αφοσιώθηκε στο κλασικό τραγούδι. Η κλασική παιδεία δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της και για άλλα μουσικά είδη: blues, rock και soul. Συμμετείχε σε δυο δίσκους world-fusion, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Μαζί τους έχει δισκογραφήσει πέντε αγγλόφωνα άλμπουμ και τρία singles. Το 2017 συνεργάστηκε με τον Νίκο Αντύπα και κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album με τίτλο «You Heal My Heart». Την ίδια περίοδο μετακόμισε στο Λονδίνο για εκπαίδευση στο screen acting του MET School, ενώ παράλληλα μαθήτευσε κοντά στον βραβευμένο Σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas στο performing. Παρακολούθησε εξαετή εκπαίδευση στο ψυχοκινητικό μοντέλο Body Mind Centering του Ολλανδού Niek Brow με θέμα τη σωματική καταγραφή των ψυχολογικών σοκ. Ολοκλήρωσε μονοετή εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική προσέγγιση ενώ αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Η μεγάλη της εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία ήταν η αφορμή να οραματιστεί και εντέλει να ιδρύσει το 2019 το Findmyvoice Workshop, μια εναλλακτική μέθοδο φωνητικής με σκοπό την εκπαίδευση, την αποκωδικοποίηση και την ανάλυση της φωνής και της ηχητικής μας ταυτότητας αναδεικνύοντας και εστιάζοντας στην αμφίδρομη σχέση της φωνητικής με την ψυχοθεραπεία.

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το...

Telmetidis

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ανώτατης Σχολής των Σπορ Κολωνίας, με εξειδίκευση στο Ποδόσφαιρο. Επίσης κατέχει και το Δίπλωμα Προπονητού ποδοσφαίρου Β (Lizenz B), της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Υπήρξε καθηγητής (με απόσπαση) στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. των Τρικάλων και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου. Το 2005 αναγορεύτηκε σε «Καθηγητή Ποδοσφαίρου» της Ε.Π.Ο. και εργάσθηκε ως τακτικός καθηγητής – Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου. Μέχρι το 2019 υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και εργασίες σε συνέδρια. Παρακολούθησε και δίδαξε σε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το ανδρικό αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διετέλεσε παίκτης και προπονητής ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνίκες και επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος...

Nteliou Kleopatra

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου η έμπνευση ταξιδεύει πάνω από το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Μεγαλώνοντας η συγγραφέας ξεκινάει να ανακαλύπτει τις θεωρίες της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Το 2014 γίνεται η διδάσκουσα του μαθήματος “Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διδασκαλία” στο Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμπνευση για τη συγγραφέα, πέρα από τους φοιτητές της, τα τελευταία χρόνια αποτελούν πλέον οι δυο μικρές κόρες της, που φροντίζουν καθημερινά να ζωντανεύουν!

Δείτε το Βιβλίο: Ένα ταξίδι γεμάτο κύκλους

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου...

Papanikolaou

Πωλίνα Παπανικολάου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και γραφιστική. Παρακολούθησε σεμινάρια marketing και διαφήμισης. Πήρε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο το Νικόλα Κληρονόμο και ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Εργάστηκε σε εκδοτική εταιρεία ως κειμενογράφος, εικονογράφος και σχεδιάστρια κυρίως κοπτικών και τρισδιάστατων (pop-up) καρτών. Έχει σχεδιάσει έντυπα για δημόσιους οργανισμούς. Της αρέσει ιδιαίτερα να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Δουλειές της: “Ο χορτοφάγος λύκος”, “Αρτοποιήματα”, “Με ένα Φι και ένα Πι φτιάχνω παραμύθια”, “Το άλογο που το λέγαν Έκτορα”, “Η Μέλπω η μοναδική”.

Η ίδια αυτοσυστήνεται στους αναγνώστες του παραμυθιού της Χριστίνας Κανάρια “Ώρα για …λαθογραφία!”

Με λένε Πωλίνα και μια μέρα ξεφύτρωσα σε μια πόλη με ωραίες λιακάδες, που τη λένε Αθήνα. Σπούδασα διερμηνεία γουργουρίσματος περιστεριών, αρχιτεκτονική τούρτας γενεθλίων και θεωρητικά ακροβατικής για τσίρκο. Εργάστηκα ως σχεδιάστρια συρμάτων της ΔΕΗ, σιελοκολλήτρια γραμματοσήμων, καθηγήτρια ειρηνικών τεχνών και διαχωρίστρια κόκκων άμμου. Μιλάω άπταιστα αλαμπουρνέζικα.
Όταν μεγαλώσω λίγο θέλω:
1) να κάνω ένα πάρτι μέσα σ’ έναν κήπο με όλα τα δέντρα και όλα τα λουλούδια,
2) ν’ ακούσω όλες τις μουσικές που υπάρχουν και
3) να επισκεφθώ όλες τις παραλίες πάνω σ’ ένα δελφίνι.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εικονογράφου εδώ

Δείτε το Βιβλίο: Ώρα για… λαθογραφία

Πωλίνα Παπανικολάου

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην...

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την Καστοριά η Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη, είναι παντρεµένη µε τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Βασίλειο Παµπουκίδη και έχουν µία κόρη.
Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, µεταπτυχιακός Κοινωνικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και πτυχιούχος της Νοµικής Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς.
Εκλεγµένο µέλος στην Πανελλήνια Οµοσπονδία ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βραβευµένη από την UNESCO για το µήνυµα ζωής που µεταφέρει µέσω του πολιτισµού.

Δείτε τα βιβλία:

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την...

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γαλήνη Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Σάμο το 1965. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά έξι εγγονών, «τα ξυπνητήρια» όπως τα χαρακτηρίζει… Ως δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης για είκοσι τέσσερα χρόνια μελετούσε με τους μαθητές της τον κόσμο, προσεγγίζοντάς τον με εργαλείο την τέχνη. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης «Γληνός» και πραγματοποίησε για ένα έτος έρευνα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου. Τη συγκλονίζει η διαφορετικότητα σε όλα… η οποία εκδηλώνεται ευδιάκριτα στις δημιουργίες… Ασχολήθηκε με την τέχνη και έλαβε μέρος σε εικαστικές εκθέσεις. Αγαπά το βιβλίο και αναζητά κάθε φορά τους δρόμους που ανοίγει… Πιστεύει βαθιά ότι η μόρφωση έχει αξία όταν βοηθά το παιδί να γίνει καλός συνάνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο —> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Η Γαλήνη Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Σάμο το 1965. Είναι μητέρα...

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά.
Πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος master. Από μαθητής μελετούσε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και την ελληνική μυθολογία. Μελέτησε θρησκείες και μύθους διαφόρων λαών.
Έγραψε πολλά άρθρα στον περιοδικό και στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την εκπαίδευση, την ιστορία και τη θρησκεία.
Έχει γράψει το ιστορικό μυθιστόρημα – απομνημονεύματα «Στα χιόνια της Κατάρας», καθώς και δύο βιβλία για το Παγκράτιο άθλημα.
Ασχολήθηκε ενεργά με την προσπάθεια αναβίωσης του Παγκρατίου αθλήματος.
Τα περισσότερα των άρθρων του αφορούν την προστασία της ελληνικής ιστορικής πραγματικότητας από διαστρεβλώσεις και φαντασιώσεις που εισέβαλλαν τα τελευταία χρόνια στον ελληνισμό με στόχο τη διάσπαση της ενότητας του ελληνικού έθνους.

Δείτε το βιβλίο: Γιατί; – Στα χρόνια της κατάρας

Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς

Ο Ιωάννης Γεωργίου Βρανάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Θεολογικής...

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε σχεδιασμό αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων στη Φλωρεντία, και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της διαμόρφωσης ιδιωτικών κατοικιών από το 2000.

Είναι πτυχιούχος του διεπιστημονικού προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», και μεταπτυχιακού τίτλου στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Μουσειακή εμπειρία για άτομα με προβλήματα όρασης. Αποκλεισμός ή ενσωμάτωση; Διαπιστώσεις –προσεγγίσεις – προοπτικές από την ελληνική και διεθνή μουσειακή κοινότητα».

Έζησε στη Φλωρεντία και αργότερα στο Βερολίνο.

Έχει υπάρξει μαραθωνοδρόμος.

Μιλάει, διαβάζει και γράφει στα Αγγλικά, τα Ιταλικά και τα Γαλλικά.

Δείτε τα βιβλία: Γύρισέ με, στην Παρασκευή

  Η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια ταλαιπωρούνται ακόμη

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και...

Λουκάκη βιογραφικό

Μαρία Γ. Λουκάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με τον πολυαγαπημένο της σύζυγο. Με σύμμαχο την ίδια τη ζωή, εμπνέεται και γράφει απ’ τα δεκάξι της, ποίηση και κείμενα πεζού λόγου. Είναι απόφοιτος γραμματειακής υποστήριξης και αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου & διακόσμησης. Τον Νοέμβριο του 2001, σε ηλικία 21 ετών, εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ευαισθησίες Ψυχής» την όποια προωθεί η ίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς πρόκειται για αυτοέκδοση σε τυπογραφείο. Ποιήματα της συλλογής της μπήκαν στο πιάνο του αείμνηστου μουσουργού – μουσικολόγου Ιωσήφ Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια του λογοτεχνικού της ταξιδιού, έως και σήμερα, αρέσκεται να συμμετέχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποιητικού και πεζού λόγου. Δημιουργίες της υπάρχουν σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά ενώ έχουν γίνει αναφορές για το έργο της, σε στήλες πολιτισμού από κριτικούς – λογοτέχνες. Το 2004 συμμετείχε ως σύνεδρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοτεχνίας “Ολυμπιάδα Γραμμάτων”, με διεθνείς συμμετοχές και με διοργανωτές τα λογοτεχνικά περιοδικά «Νέα Αριάδνη» και «Κελαινώ» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει στην 24-τομη εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα» των εκδόσεων Χάρη Πάτση, η οποία βρίσκεται σε διάφορες βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων της Ευρώπης. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και τακτικό του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Τον Νοέμβριο του 2021 απέσπασε το Β’ βραβείο για το πρωτόλειο μονόπρακτο θεατρικό της, με τίτλο “Το Θεάρεστο Όχι” από το Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις «Ζωή και Τέχνη»,στην Πάφο της Κύπρου το οποίο στο μέλλον ενδέχεται να ανέβει στη σκηνή.

Η μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά την ωθεί να δοκιμάσει τη συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού «Μια φρουτιέρα ζαβολιές» (με προηγούμενο τίτλο “Τα Φρούτα”) το οποίο και βρα-βεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ’20 -’21 από τις εκδόσεις «Ηλιαχτίδα». Στα διαδραστικά παιχνίδια που συνοδεύουν την παιδική αυτή ιστορία και προς χάριν των παιδιών, συστήνεται ως «Μαριλού» από το όνομα και το επώνυμό της. Αναμένονται το πρώτο της μυθιστόρημα, το επόμενό της παραμύθι, ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο με κύριο θέμα τη διαχείριση του πένθους, μέσα από μια προσωπική βιωματική της εμπειρία, η δεύτερη ποιητική της συλλογή, καθώς και ένα κωμικό θεατρικό έργο σε συνεργασία με τον συγγραφέα – ποιητή και καλό της φίλο Αντώνη Θ. Κομίνη.

Email: mariageoloukaki@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Μαρία Γ. Λουκάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με...

Ιωάννης Καρατζάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα του Σοφία Σπυράτου είναι από την Αγία Θέκλα της Κεφαλονιάς από την μεριά του Ληξουρίου και ο πατέρας του Δημήτρης Καραντζάνης από τους Καλιανούς της Νότιας Εύβοιας κοντά στη Κάρυστο. Γεννήθηκε κοντά στην Πλάκα κάτω από την σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Ασχολείται με το ελεύθερο λιανικό εμπόριο εδώ και 30 χρόνια. Σήμερα κατοικεί στον Χολαργό και διατηρεί κατάστημα ψιλικών [“μίνι μάρκετ” σε δωρική διάλεκτο] στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής. Έχει μια αδελφή κατά τρία χρόνια μικρότερη, τη Σεβαστή και έναν ανιψιό 5 χρονών, τον Φώτη. Και αυτά είναι όλα όσα έχουν μια αξία στην ζωή του, καθώς φυσικά και η φιλοσοφία.

Ιωάννης Καρατζάνης

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα...

Eleni-Georgiou Ygeioklopes

Ελένη Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και το 2011 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το 2016 ολοκλήρωσε και τη σχολή φωτογραφίας.
Το 2019 ολοκληρώνει και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ με τίτλο “Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους”. Σήμερα, κάτοικος Κοζάνης, πλέον, και μητέρα δύο κοριτσιών εργάζεται στον τοίχο αναρρίχησης που διατηρεί με τον σύντροφό της.
Ενδιαφέροντά της αποτελούν η ενασχόληση με τα εναέρια ακροβατικά, η αναρρίχηση, η ζωγραφική και πλέον η δημιουργική γραφή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και έμπνευσή της αποτέλεσε αναμφίβολα η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε λόγω της πανδημίας που εμφανίστηκε στο πλανήτη..

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές – Η περιπέτεονια του Κόρο

Ελένη Γεωργίου

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα...

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Από πατέρα Χριστόδουλο, το γένος Φίλιππου Μιχαήλ Κυμπρή από το χωριό Αμαργέτη και την Κατερίνα το γένος Καπάταη από Στατό.
Από μητέρα Καλλισθένη, το γένος Ιωάννη Χατζηχριστοφόρου Κρητιώτη από το χωριό Κρήτου Μαρόττου, και την Αμβροσία το γένος Χριστόδουλου Τσάππα από Στατό.
Απόφοιτος της Σχολής Μιτσή. Έλαβε υποτροφία στη Βρετανία στο θέμα Management Administration.
Ασχολήθηκε με ιστορικά συγγράμματα στον τύπο.
Γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης «Κινύρας» Πάφου από το 1982. Γραμματέας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου από το 2010 μέχρι 2020.
Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αποδήμων Στατού-Αγίου Φωτίου». Διετέλεσε ταχυδρομικός Επιθεωρητής.

Βρείτε το βιβλίο: Στα βήματα του παρελθόντος – Ιστορική, λαογραφική μελέτη

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του...

Efi Dalakmani copy

Έφη Δαλακμάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έφη Δαλακμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η υπέρμετρη αγάπη της για την μουσική και τη λογοτεχνία την οδήγησε τελικά στο δρόμο της συγγραφής. Τα «Σήματα Καπνού» είναι η πρώτη ποιητική της συλλογή στην αγγλική γλώσσα.

Effie Dalakmani was born and raised in a small town near Thessaloniki, where she currently resides. She is an undergraduate student in the English department of Aristotle University of Thessaloniki. Her tremendous love for music and literature paved the way for her journey into writing. Smoke Signals is her first poetry collection in English.

Connect with Effie: Instagram: @dalakmanie

E-mail: edalakmani@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Smoke Signals

Έφη Δαλακμάνη

Η Έφη Δαλακμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη...

Μissy Merida

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο στο Μissy Merida. Ονειροβατεί από τότε που θυμάται τον εαυτό της, έτσι και έπεισε τον εαυτό της πως μπορεί να ζωγραφίζει όλα εκείνα που αισθάνεται. Ζει στην Αθήνα, είναι αυτοδίδακτη εικονογράφος, μητέρα, σύζυγος και σκυλομαμά. Πιστεύει στους μονόκερους και συλλέγει ουράνια τόξα, ηχογραφεί τυχαία γέλια και ελπίζει πως μια μέρα δε θα χρειάζεται να παλεύουμε πια για τα αυτονόητα.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Μissy Merida

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο...

Papathanasiou

Ευαγγελία Παπαθανασίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Ελασσόνα της Λάρισας και μεγάλωσα στο Μόναχο της Γερμανίας. Σπούδασα στην παιδαγωγική Ακαδημία και στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είμαι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος της Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Υπηρέτησα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στο ελληνικό σχολείο του Dortmund της Γερμανίας και σε σχολεία της Λέσβου. Διετέλεσα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης νομού Λέσβου και από το 2011 ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη.

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου καθώς και πλήθος σεμιναρίων για το θεατρικό παιχνίδι, για το Μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Orff στο Hamelburg, ορθοφωνίας και θεάτρου στο Dortmund της Γερμανίας, όπου και συμμετείχα επί τέσσερα έτη σε πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου, Αισθητικής Αγωγής και Κουκλοθέατρου στην Αθήνα, έχω εκπαιδευτεί ως ηθοποιός του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Playback και έχω επιμορφωθεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Συμμετείχα ως επιμορφώτρια στα ΠΕΚ με αντικείμενο τη Θεατρική Αγωγή και τα Εικαστικά στο Δημοτικό Σχολείο, στην επιμόρφωση των δασκάλων πάνω στα νέα διδακτικά βιβλία, καθώς και σε σεμινάρια που οργάνωσε η Δ/νση Αγωγής Υγείας Μυτιλήνης και Ανατολικής Θεσσαλονίκης με βιωματικές δράσεις Θεατρικού Παιχνιδιού.

Από το 2018 υπηρετεί ως Συντονίστρια ΣΕΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ.

Έχω εκδώσει το παιδικό βιβλίο « Το αστεράκι που μετακόμισε» & «Η σχολική θεατρική παράσταση, το θεατρικό παιχνίδι και ο κοινωνικός αποκλεισμός στη σχολική τάξη» από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε τα βιβλία:

Το αστεράκι που μετακόμισε

Η σχολική θεατρική παράσταση, το θεατρικό παιχνίδι και ο κοινωνικός αποκλεισμός στη σχολική τάξη

Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της

 

Ευαγγελία Παπαθανασίου

Γεννήθηκα στην Ελασσόνα της Λάρισας και μεγάλωσα στο Μόναχο της...

Pasxali Biky

Βίκυ Πασχάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά της και στη Γερμανία.
Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και μελέτησε πολύ ψυχολογία και ιδιαίτερα παιδοψυχολογία.
Μεγάλωσε με παραμύθια και πάντα αναπολεί τη ζεστασιά εκείνη που εκπέμπουν, ειδικά όταν τη μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Αγαπά το διάβασμα και τη συγγραφή, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη γιόγκα και τον χορό.
Λατρεύει τους δικούς της ανθρώπους και κυρίως τα μικρά παιδιά γι’ αυτό και εύχεται σε όλους να μπορούσαν να έχουν την καρδιά και τη γλυκιά ματιά των μικρών παιδιών και να μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά στην τρυφερή εκείνη παιδική ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Βίκυ Πασχάλη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά...

Μπαλιάμη Κωνσταντίνα

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην όμορφη, καταπράσινη πόλη των Γρεβενών που είναι και ο τόπος καταγωγής και κατοικίας της τα τελευταία χρόνια.

Έχει έναν γιο, τον Βασίλη και μία κόρη, τη Δήμητρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Ψυχολογία της Άσκησης» και στην «Ειδική Αγωγή». Έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα: «Η συμβολή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην Πρόβλεψη Συμπεριφορών Υγείας σε Πάσχοντες από έμφραγμα του μυοκαρδίου» και «Κοινωνιογλωσσικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών διαφορών στην τηλεοπτική ταινία «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εργάζεται μέχρι σήμερα, ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοι-νωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών, προωθώντας δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής ένταξης και εποπτείας δομών κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τις ελεύθερες ώρες της περιδιαβαίνει τα μαγευτικά μονοπάτια της πόλης της υπό τους ήχους της φύσης αποτυπώνοντας άλλοτε σε καμβά τις πιο ουσιαστικές πτυχές της και άλλοτε σε μία κόλλα χαρτί τις συναισθηματικές πινελιές της…

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι των αισθήσεων 

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή...

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Κατηγορία: Μουσικός

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι διπλωματούχος πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών. Έχει διδάξει πιάνο σε ωδεία. Από το 2003 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ από το 2016 διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας. Έχει εκπονήσει πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων («Η μουσική στον κινηματογράφο», «Το νερό στη Μουσική», «Πώς η μουσική μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας») και έχει επιμεληθεί τη μουσική σε πολλές σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος...

Koudounas

Χάρης Κουδούνας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην Ανκόνα Ιταλίας, όπου προεδρεύει επί της έδρας του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας από την ίδρυση του, την 1η Οκτωβρίου 2017. (www.iedc-italia.com). Πτυχιούχος Ιστορίας – ειδίκευση στις ιστορικές θρησκευτικές σπουδές με πτυχιακή εργασία υπό τον τίτλο «Ο μεσαιωνικός συμβολισμός στην Ελλάδα του 12ου και 13ου αιώνα στα εσωτερικά των βυζαντινών εκκλησιών της Αττικής, της Βοιωτίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Από τον Ιανουάριο του 2024 κατέχει το ρόλο του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης Ελβετίας UniCampus HETG. Μέλος της Ακαδημαϊκής Συγκλήτου, καθηγητής Ανθρωπιστικών επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών «Marchigiana» της Ανκόνα με υποψηφιότητα για την τάξη II της Ακαδημίας (Γράμματα, φιλοσοφία, ανθρώπινες, νομικές, κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες). Ακαδημαϊκός στην Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Angelica Costantiniana στη Ρώμη. Συγγραφέας, ποιητής, ιστορικός ερευνητής, καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας, σήμερα συνεργάζεται με διάφορους ακαδημαϊκούς, ιστορικούς ερευνητές και αρχαιολόγους τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Εγγεγραμμένος ως CTU (Office Technical Consultant), ήτοι ως σύμβουλος στο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ανκόνας Ιταλίας, σύμφωνα με το άρθ. 61 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με καθήκοντα βοηθού Δικαστή. Εγγεγραμμένος στον αρ. 1113 και ν. 987 του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του Αστικού και Ποινικού Δικαστηρίου της Ανκόνα. Εγγεγραμμένος από 31/05/1995 στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της Επαρχίας της Ancona n° 326 / 176 cat. XXII Υπ. Ξένες Γλώσσες. Επί του παρόντος, είναι σύμβουλος της I.E.M.O, του Διακυβερνητικού Οργανισμού για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης (OIG) -Διπλωματικό Σώμα- εγγεγραμμένος στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Μέλος της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Φυτών/ITPC International Tree Protection Commission. Από τις 20 Ιανουαρίου 2015 κατέχει το ρόλο του Αξιωματικού Συνδέσμου, συμβούλου και συμβούλου του Βασιλικού και Αυτοκρατορικού Οίκου Άγγελο-Κομνηνού Δούκα Θεσσαλίας και Ηπείρου. Είναι Νόμιμος αντιπρόσωπος και διαχειριστής του “ Studio Koudounas di Consulenze & Interpretariato” με έδρα την Ανκόνα. Σύμβουλος και διαχειριστής νομικών διαδικασιών στην Ιταλία Ελλήνων μεταφορέων για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας ARAG SA με έδρα την Αθήνα (GR). Ασχολείται με τη μουσική, τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εικαστικές εκθέσεις τέχνης, αλλά κυρίως έχει κερδίσει σημαντικά πρώτα βραβεία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό για τη δραστηριότητά του ως ιστορικός ερευνητής, ποιητής και συγγραφέας. Άλλες δημοσιεύσεις του συγγραφέα • La Sacra Sindone e la Santa Casa di Loreto-Il passaggio ad Atene, 2019. Edizioni Efesto-2019. • “La chiesa bizantina Porta Panagia e la Santa Casa di Loreto. Il ruolo della famiglia bizantina degli Angelo Ducas Comneno di Tessaglia e di Epiro”: Studi sull’Oriente Cristiano”, n.18/1, Roma 2014 • “MP213 Tokyo-Salonicco. Il Volo della Verità”, 7/2013, SBC Edizioni Ravenna-“Il linguaggio dell’anima”, 7/2017, AKEA Edizioni, Ravenna • “Manuale operativo Greco-Italiano per operazioni di controllo nelle aree portuali”, SBC Ediz.10/2017, Ravenna • “Τα επτασφράγιστα μυστικά της Πόρτα Παναγιάς και της Santa Casa του Λορέτου” ιστορική έρευνα, 2017, Sbc Edizioni, Ravenna. • “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς”, 11/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • “Η Πύλη της Σοφίας”, 7/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • Κείμενα των ιστορικών ερευνών, τοποθετήθηκαν σε διάφορα βιβλία και επιστημονικά περιοδικά ιστορικού χαρακτήρα: “La Santa Casa di Loreto” του p. Giuseppe Santarelli – Loreto 5a e 6a έκδοση, “Il messaggio della Santa Casa n. 8 Σεπτ. Οκτ. 2014 – Loreto”, “The Shrine of the Holy House, Suppl. 9 τομ. 49 n. 3 του 2014” – Loreto, “L’altra metà di Nazaret: La storia, il mistero e l’arte della Santa Casa” του Giuseppe Santarelli, 2016, “La Santa Casa di Nazareth da Taranto – Brindisi a Loreto” της καθηγ. Vincenza Musardo Talò με εισαγωγή του p. Giuseppe Santarelli, 2019. • Δημοσιεύσεις με άλλους συγγραφείς και ποιητές στην ιταλική γλώσσα: Ποιήματα (Poesie: ανεξάρτητο περιοδικό Ν. Ιταλίας “Presenza”, Ποιήματα (Poesie: εκδόσεις “il Carrarese” Θρησκευτική ποίηση (Poesia religiosa), Διάφοροι συγγραφείς. Ποιήματα (Poesie): Επιθεώρηση της Λογοτεχνίας-Τέχνης-Επικαιρότητας (Rassegna di Letteratura –Arte-Attualità) “Percorsi”, Ποιήματα (Poesie):Μηνιαίο περιοδικό Τέχνης και πολιτισμού (Mensile di arte e cultura) “Verso il futuro”, Ποιήματα (Poesie): Εφημερίδα πληροφόρησης και πολιτισμού (Giornale di informazione e cultura) “Il Grido del Gabbiano”.

Δείτε τα βιβλία:

Χάρης Κουδούνας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην...

Ελένη Φωτάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Φωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 9 και 4,5 ετών. Εργάζεται ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών σε εταιρεία πληροφορικής. Διαβάζοντας από πολύ μικρή είχε πάντα ένα όνειρο, να καταφέρει και να υπάρχει ένα δικό της βιβλίο στο ράφι της βιβλιοθήκης κάθε σπιτιού, που θα διαβάζεται χαλαρά το βράδυ και θα αφήνει στα παιδιά όμορφες, πολύχρωμες εικόνες για τα όνειρά τους.

Δείτε τα βιβλία: Το δέντρο που μιλούσε
Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Ελένη Φωτάκη

Η Ελένη Φωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, είναι παντρεμένη...

Dioudi

Μαρία Π. Διούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961. Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, καθώς ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο αυτό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Υπηρέτησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τριάντα εννέα συναπτά έτη από διάφορες θέσεις ως δασκάλα σε 1/θέσια, 2/θέσια, 3/θέσια και πολυθέσια σχολεία, ως διοικητική υπάλληλος στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, ως Τακτικό Μέλος του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Τακτικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αισωνίας, εκτελώντας και χρέη γραμματέα, ως Τακτικό Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, ως γραμματέας και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας-Σέσκλου, ως Τακτικό μέλος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ως διαχειρίστρια του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας του 9ου Δ.Σ. Βόλου, ως Μέλος και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ως μέλος του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ Ν. Μαγνησίας, αλλά και ως Διευθύντρια στα 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου & 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για είκοσι τρία συνεχή έτη. Εκτός των παραπάνω υπηρεσιών που έχει προσφέρει στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η ίδια πιστεύει και ενστερνίζεται τη «δια βίου μάθηση» λαμβάνοντας πλήθος άλλων επιμορφώσεων σε θέματα διοίκησης, διδακτικής, πληροφορικής και παιδαγωγικής, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Καρανάσιο Χρήστο και μητέρα δυο αγοριών, απόφοιτων υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.

Δείτε το βιβλίο Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία θετικού κλίματος και αποτελεσματικότητας της σχολικής μονάδας

Μαρία Π. Διούδη

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961....

Ιωάννα Τσουμπάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Τσουμπάρη, κόρη του Αρχοντή Τσουμπάρη και της Ευδοκίας Τσουμπάρη, σύζυγος του Δημητρίου Συρόπουλου και μητέρα ενός ενήλικου τέκνου, γεννήθηκε στη Σίνδο του Ν. Θεσσαλονίκης το 1966. Αποφοίτησε από το Λύκειο Σίνδου και συνέχισε τις σπουδές της στο Α.Π.Θ. απ’ όπου πήρε το πτυχίο της στα παιδαγωγικά από το Π.Τ.Δ.Ε. και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή, στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Δ. Γληνός. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ε.Α.Π. και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι από το 1990 μάχιμη εκπαιδευτικός και έχει διδάξει σε ποικίλες δομές τυπικής και ειδικής αγωγής. Δίδαξε την ελληνική γλώσσα στη Φιλοσοφική σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κισινάου για τρία έτη, υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος Ε.Α.Ε. στη Δυτική Μακεδονία και είναι, επί σειρά ετών, Δ/ντρια του 16ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Είναι επιμορφώτρια Β΄ επιπέδου στις Τ.Π.Ε για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σχολική τάξη και εκπαιδεύτρια ενηλίκων στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως ξένη γλώσσα σε αλλόγλωσσους ενήλικες.

Δείτε το βιβλίο: Πτερόεσσα η ψυχή μας – Η συνταγή της ευζωίας

Ιωάννα Τσουμπάρη

Η Ιωάννα Τσουμπάρη, κόρη του Αρχοντή Τσουμπάρη και της Ευδοκίας...

Athina Barsamidou

Αθηνά Βαρσαμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και από το 2002 εργάζεται στη β/θμια εκπαίδευση. Απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: διοίκηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Παν/μιο Αιγαίου) το 2006 και σπουδές στην εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο το 2010. Η διδακτορική διατριβή της αφορά στην αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) μαθητή και εκπαιδευτικού και υποστηρίχτηκε το 2012 στο Π.Τ.Δ.Ε. Κρήτης. Το 2015 η Γαλλική Κυβέρνηση της απένειμε το μετάλλιο του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Ανήκει στην ομάδα αξιολογητών σχολικών εγχειριδίων του Ι.Ε.Π.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία θεμάτων σχετικών με τα αντικείμενα της αξιολόγησης, της διοίκησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων (σε Ελλάδα & σε εξωτερικό) και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα αξιολόγησης μαθητή, εκπαιδευτικού, εκπαιδευτικού έργου και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

Δείτε τα βιβλία:

Η έρευνα δράση ως στρατηγική ποιοτικής έρευνας – Μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) εκπαιδευτικού και μαθητή

Αθηνά Βαρσαμίδου

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας...

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής γλώσσας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε από την ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2005 ταξιδεύει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μέρη, σχολεία και ανθρώπους.
Συνεχίζει να φοιτά στους δρόμους της διδακτικής, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και τελευταία των λαϊκών παραμυθιών.
Zει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο —> 7×7=49

 

 

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε...

Pantou

Ροδάνθη Πάντου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και είμαι 27 ετών. Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζομαι ως αναπληρώτρια δασκάλα. Τα τελευταία χρόνια μένω στην Ιτέα Φωκίδας και έχω δουλέψει σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής. Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά. Μου αρέσει να περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας βόλτες στη θάλασσα, αφιερώνοντας χρόνο στους φίλους και στην οικογένειά μου, διαβάζοντας βιβλία και γράφοντας ποίηση.

Το 2015 κέρδισα το πρώτο βραβείο του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού “Βραυρώνια 2015” με το ποίημα “Μακιγιαρισμένες Ψυχές”.

Δείτε το Βιβλίο:

Μακιγιαρισμένες ψυχές

Ροδάνθη Πάντου

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και...

Φενέκου Παναγιώτα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Δυτικής Αττικής με ειδίκευση στο «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» το 2021.
Εκπαιδευόμενη και κάτοχος των «Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης» στα επιμορφωτικά προγράμματα «Web Designer / Developer» και «Ειδικός Προώθησης Ιστοσελίδων – SEO Expert» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα έτη 2021-2022

Δείτε το βιβλίο:  Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Φενέκου Παναγιώτα

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων...

Λένα Ταβαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent coach (Πιστοποιημένη σύμβουλος γονέων).
Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει τη χαρά να υποστηρίζει ανθρώπους να ξεπερνούν δυσκολίες και προκλήσεις προάγοντας την συναισθηματική τους υγεία και την ψυχική ανθεκτικότητα.
Μετά τη γέννηση της κόρης της το ενδιαφέρον της στράφηκε στη γονεϊκότητα. Η δική της ανάγκη να μεγαλώσει την κόρη της με διαφορετικό τρόπο από εκείνον των γονιών της, την οδήγησε στο μοντέλο της ενσυνείδητης-θετικής διαπαιδαγώγησης (conscious parenting).
Μέσα από την εκπαίδευσή της έμαθε πώς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της με ενσυναίσθηση, κατανόηση, αποδοχή και αγάπη. Πώς να είναι ολοκληρωτικά παρούσα την κάθε στιγμή, χτίζοντας μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης. Κι ως οικογένεια να «μεγαλώνουν» μαζί της απολαμβάνοντας το όμορφο ταξίδι που μας χάρισε η ύπαρξή της.
Αυτός είναι ο στόχος και της δουλειάς της με τους γονείς! Τους βοηθά να ξεκλειδώσουν το δυναμικό που έχουν ως οικογένεια προκειμένου να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και χαρά.

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

 

Λένα Ταβαντζή

Η Λένα Ταβαντζή είναι σύμβουλος ψυχικής υγειας-ψυχοθεραπεύτρια και certified parent...

Kyrana

Εύη Κυράνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εύη Κυράνα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Master of Science στη Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Bristol, Μεγάλη Βρετανία, και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξιδεικεύτηκε στην κλινική σεξολογία, ολοκληρώνοντας δύο κύκλους σπουδών: Το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών, και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM).

Το 2013 της απονεμήθηκε ο τιμητικός (honorary) τίτλος ‘Fellow of the European Committee on Sexual Medicine’.

Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Είναι πρόεδρος στην Επιτροπή των
εξετάσεων για τον Ευρωπαϊκό τίτλο «Ψυχο-σεξολογίας», ενώ από το 2014, είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Σεξουαλική Ιατρική.

Παράλληλα με την ιδιωτική άσκηση του επαγγέλματος (www.kyrana.gr), από το 2003 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Α.Π.Θ. Επίσης, διδάσκει σε μεταπτυχιακές σπουδές σεξολογίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε το βιβλίο: 100 μικρές σεξουαλικές αλήθειες

Εύη Κυράνα

Η Εύη Κυράνα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο...