Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Stergiopoulos

Νικόλαος Στεργιόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικόλαος Στεργιόπουλος γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 2000. Κατοικεί στη Μηλίτσα, ένα χωριό λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς. Λατρεύει να ασχολείται με τη φυσική και την αστρονομία. Δεν συμπεριλαμβάνει τη ζωγραφική στις λατρείες του, γιατί γι’ αυτόν η ζωγραφική είναι απλά η ζωή του. Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό του και φτιάχνει έργα
για φίλους, γνωστούς και για ανθρώπους που τους αρέσει η δουλειά του.
Στόχος του προς το παρόν είναι η φοίτηση σε σχολή Καλών Τεχνών και όνειρο του είναι να μπορεί να ζήσει κάνοντας αυτό για το οποίο γεννήθηκε ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ…

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Νικόλαος Στεργιόπουλος

Ο Νικόλαος Στεργιόπουλος γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 2000. Κατοικεί...

Μπαλιάμη Κωνσταντίνα

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην όμορφη, καταπράσινη πόλη των Γρεβενών που είναι και ο τόπος καταγωγής και κατοικίας της τα τελευταία χρόνια.

Έχει έναν γιο, τον Βασίλη και μία κόρη, τη Δήμητρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Ψυχολογία της Άσκησης» και στην «Ειδική Αγωγή». Έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα: «Η συμβολή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην Πρόβλεψη Συμπεριφορών Υγείας σε Πάσχοντες από έμφραγμα του μυοκαρδίου» και «Κοινωνιογλωσσικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών διαφορών στην τηλεοπτική ταινία «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εργάζεται μέχρι σήμερα, ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοι-νωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών, προωθώντας δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής ένταξης και εποπτείας δομών κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τις ελεύθερες ώρες της περιδιαβαίνει τα μαγευτικά μονοπάτια της πόλης της υπό τους ήχους της φύσης αποτυπώνοντας άλλοτε σε καμβά τις πιο ουσιαστικές πτυχές της και άλλοτε σε μία κόλλα χαρτί τις συναισθηματικές πινελιές της…

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι των αισθήσεων 

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή...

Βαλαβάνη Χριστίνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διεκπεραίωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Ludwig-Maximilian-Universität. Γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ Γερμανίας και υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενώ παράλληλα είναι εντεταλμένη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένη Γλώσσα αποτελεί έναν από τους άξονες του ερευνητικού της ενδιαφέροντος.

Christina Valavani, geboren in Dortmund, ist DaF-Lehrerin an öffentlichen Schulen in Griechenland und Lehrbeauftragte an der Aristoteles-Universität Thessaloniki. Sie hat Germanistik an der Aristoteles-Universität Thessaloniki studiert, den Aufbaustudiengang Computerlinguistik an der LMU mit Erfolg absolviert und wurde an der Nationalen und Kapodistrias-Universität von Athen promoviert. Ihre Forschungsschwerpunkte sind unter anderem Sprachlernspiele, digitale Didaktik und die interaktive Gestaltung des Sprachunterrichts.

Δείτε το βιβλίο: Ich spiele Deutsch – DaF-/DaZ-Unterricht Α1.1 – mit mp3-Datei – Übungen für die Tafelprojektion (Whiteboard)

Βαλαβάνη Χριστίνα

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

Νικήτας Γκάρετς

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από την Ουκρανία. Δουλεύει με το δικό του ανάλαφρο και ονειρικό ύφος, για τα πιο συναρπαστικά βιβλία. Στόχος του είναι να ζωντανεύει την ιστορία του συγγραφέα μέσα από το πρίσμα της δικής του καλλιτεχνικής αντίληψης, δείχνοντας μέσα από τις ζωγραφιές του τον αυθορμητισμό και την απλότητα των παιδιών.

Νικήτας Γκάρετς

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από...

Mitsiopoulou

Χαρά Μητσιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς της ήταν αγρότες και η ίδια μαζί με τις δυο αδερφές της δούλευε κοντά τους μέχρι που έφυγε για τις σπουδές της. Τελείωσε το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείου του χωριού της και στη συνέχεια το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Νεάπολη Κοζάνης.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει δασκάλα. Το όνειρο της έγινε πραγματικότητα όταν τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία της Φλώρινας και διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δίδαξε σε σχολεία του Έβρου, της Ξάνθης, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας βιώματα και εμπειρίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Για πέντε χρόνια δούλεψε σε ελληνικά σχολεία στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη, όπου βίωσε την αληθινή δίψα των παιδιών του εξωτερικού να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και τη θερμή υποστήριξη και βοήθεια των γονιών τους που ζουν με την ελπίδα ότι τα παιδιά τους δεν θα ξεχάσουν ποτέ την ελληνική γλώσσα. Ήταν πραγματικά μια εμπειρία ζωής που την έκανε να εκτιμήσει την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμα περισσότερο.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Νίκο Γκάνα κι έχει δυο παιδιά. Σήμερα εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου και ζει.
Νιώθει βαθιά αγάπη για όλα τα παιδιά και θεωρεί ότι ένα από τα καθήκοντά της σε αυτή τη ζωή είναι να τα βοηθάει να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται μέσα σε κλίμα αγάπης, κατανόησης και σιγουριάς.
Της αρέσουν πολύ τα παραμύθια και οτιδήποτε εξωπραγματικό, γιατί θεωρεί ότι με τη δύναμη που σου δίνει το εξωπραγματικό μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε τι στη ζωή σου. Οι οικολογικές και περιβαλλοντικές της ευαισθησίες και ανησυχίες, την έκαναν να ασχοληθεί μαζί με τους μαθητές της, στα διάφορα σχολεία που υπηρέτησε, με περιβαλλοντικά προγράμματα ένα εκ των οποίων πήρε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2003.
Έχει εκδώσει μαζί με το σύζυγό της ένα βιβλίο – βοήθημα, ιστορικού περιεχομένου, με τον τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από εικόνες και χάρτες».
«Τα Χρώματα της Γλύκας» είναι το πρώτο παραμύθι που εκδίδει, αν και μέσα στην τάξη χρησιμοποιεί πολύ συχνά δικά της παραμύθια για να γίνει η διαδικασία της μάθησης πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Δείτε το βιβλίο:Το ξεχωριστό κορίτσι

Χαρά Μητσιοπούλου

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς...

Falkos

Τάσος Φάλκος – Αρβανιτάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο λογοτέχνης και φιλόσοφος Τάσος Φάλκος (Αρβανιτάκης) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατοχή και εμφύλιος σημαδεύουν τα παιδικά του χρόνια. Στα γυμνασιακά και τα φοιτητικά του χρόνια επηρεάζεται βαθύτατα την αρχαία γραμματεία και ιδιαίτερα απ’ τον Αισχύλο και τον Πλάτωνα. Ως φοιτητής ξεκινά το πεζογράφημα Οι Δίκαιοι με κύριο θέμα την εμποδισμένη δράση των ανθρώπων που προσπαθούν να έχουν οδηγό μονάχα τη συνείδησή τους.
Στις Βρυξέλλες αρχίζει τη σύνθεση του Διγενή Ακρίτα, όπου επιχειρεί να περιγράψει τη διφυή ανθρώπινη υπόσταση, το γήινο και το θεϊκό στοιχείο, αλλά και την ακραία, οριακή κατάστασή του και την κεντρική ιδιότητα του φύλακα.
Στα χρόνια της δικτατορίας βρίσκεται στο Παρίσι, όπου προετοιμάζει τη διδακτορική διατριβή του, ενώ παράλληλα συνθέτει τη Σοφίτα, θεατρικό κατά της δικτατορίας και κάθε μορφής καταπίεσης.
Με αφορμή το θάνατο του Μικρασιάτη πατέρα του γράφει τα μικρασιατικά αφηγήματα η Νύχτα και το μυθιστόρημα Η Λίμνη.
Πιστεύοντας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διακρίσεις, συγχωνεύει σε ένα ενιαίο έργο, το Μαρτυρίες για έναν απόντα φίλο, όλα τα βασικά είδη λόγου, πραγματοποιώντας ένα είδος «ολικής» λογοτεχνίας.
Με τρία θεατρικά του σατιρίζει κυρίως την ανθρώπινη έπαρση.
Στα επιστημονικά του έργα ερευνά θέματα της ηθικής φιλοσοφίας, της αρχαίας θρησκείας και της μεθοδολογίας των επιστημών. Τα λογοτεχνικά του έργα καταγράφουν τη σχέση μιας συνείδησης με την ιστορία του καιρού της, σχέση επώδυνη και τραγική.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

*Οι Δίκαιοι. Το 1967 στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη δημοσιεύονται δεκαοκτώ συνέχειες του μυθιστορήματος αυτού, που σε διαγωνισμό του 1966 είχε κερδίσει έπαινο αδημοσίευτου έργου.
*La mansarde (θέατρο), Thessalonique, 1974.
*Τρεις Μαρτυρίες – Η Κολυμβήθρα (δύο ποιητικές συλλογές), Θεσσαλονίκη, 1982.
*Η σοφίτα (θέατρο), Θεσσαλονίκη, 1984.
*Το χρονικό των Δικαίων (μυθιστόρημα), Αθήνα, Δόμος, 1992.
*Η Νύχτα (διηγήματα), Αθήνα, Δελφίνι, 1995.
*Σχεδιάσματα με φως (15 ποιήματα με γνήσια χαρακτικά της Ingrid Zamecnicova), Bratislava, 1997. Το έργο τιμήθηκε ως «το ωραιότερο βιβλίο της Σλοβακίας για το έτος 1997».
* Μαρτυρίες για έναν απόντα φίλο (μυθιστόρημα), Θεσσαλονίκη, Μ. Μπαρμπουνάκης, 1999.
* Ο καθηγητής Πλούτων (θέατρο), Θεσσαλονίκη, 2001.
* Σχεδιάσματα με φως (75 ποιήματα), Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 2005.
*Τουρκές η νύχτα (διηγήματα), Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 2009.
* Οι Λύκοι (συνθετικό ποίημα), Θεσσαλονίκη, 2010.
* Πρότυπα και ομοιώματα (ποιήματα), Αρμός 2016.
* Το όνειρο της πείνας και της ομορφιάς (θέατρο), Θεσσαλονίκη, 2017.
* Η λιτανεία, La procession (ποιήματα, δίγλωσση έκδοση), Αρμός, 2018

ΜΕΛΕΤΕΣ

*Η κοινωνικοπολιτική έννοια της φιλοτιμίας στο έργο του Πλάτωνα, Θεσσαλονίκη, 1975. Διδακτορική διατριβή.
* «Το πρόβλημα της ηθικής συνείδησης στην αρχαία Ελλάδα», Θεσσαλονίκη 1983.
*Σέβας και φόβος των θεών, Θεσσαλονίκη, 1984.
*Αιδώς. Η φύση και η σημασία του σεβασμού και της ντροπής στην ηθική ζωή των αρχαίων Ελλήνων, Θεσσαλονίκη, 1984.
*Εισαγωγικά μαθήματα Φιλοσοφίας (στοιχεία ηθικής φιλοσοφίας), Θεσσαλονίκη, Σάκκουλας, 1985.
*Αγών. Ο αθλητισμός σαν βασική εκδήλωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, Θεσσαλονίκη, 1989. Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1993.
*Μεθοδολογία και τεχνογραφία της επιστημονικής έρευνας, Θεσσαλονίκη, 1992.
*Η κίνηση στο έργο του Πλάτωνα, Θεσσαλονίκη, 1996.
*Ηράκλειτος. Πρόλογος, κείμενα, μετάφραση, επιμέλεια, Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 1999.
*Οι αετοί και τα κοράκια (λογοτεχνική κριτική), Θεσσαλονίκη, 1999.
*Ο ελληνικός αθλητισμός (ανάπλαση και σημαντική επέκταση του Αγών), Βόλος 2003.
*Greek Athletics, Volos 2004.
* Πλάτωνος Φαίδων, Προλεγόμενα, Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 2007.

Δείτε τα βιβλία: Η λίμνη

Ποιήματα 1958-2022

Τάσος Φάλκος – Αρβανιτάκης

Ο λογοτέχνης και φιλόσοφος Τάσος Φάλκος (Αρβανιτάκης) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη....

Ζωή Παπασωτηρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, όπου και μένω μόνιμα. Καθότι από μικρή στόχευα στο να ακολουθήσω ένα εικαστικό μονοπάτι, εισάχθηκα και σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη και διέμεινα στη Γαλλία για ένα εξάμηνο, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σκηνογράφους και εικαστικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρώντας μια καλλιτεχνική ευαισθησία, επικεντρώθηκα στον σχεδιασμό χώρων παιχνιδιού και στα εικαστικά πρότζεκτ σκηνογραφίας, ενώ ταυτόχρονα εξασκώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η παιδική εικονογράφηση, στην οποία εντρυφώ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βιβλίο—> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Ζωή Παπασωτηρίου

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005...

Θάνος Καλδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973. Κατάγεται από την Πύλο Μεσσηνίας και επέλεξε η πρώτη συγγραφική του δουλειά, που κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό, να ξεκινήσει από τον τόπο καταγωγής του. Ζει και εργάζεται για πάνω από οκτώ χρόνια πλέον στο εξωτερικό, και η συγγραφή αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του μέσα για να ταξιδεύει.

Δείτε το βιβλίο: Ταξιδεύεις και δεν το ξέρεις

Θάνος Καλδής

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973....

Αμέρισσα Γιαννούλη

Αμέρισσα Γιαννούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά ενός παιδιού και μαζί με τον σύζυγό της κατοικούν στην Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Πέρασε αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο ως φοιτήτρια και ερευνήτρια, μέχρι που ανακάλυψε την ομορφιά της συμμετοχής στα κοινά μέσα από τον εθελοντισμό, τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Εξακολουθεί να ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα σε σχέση με ζητήματα οικολογίας και δικαιοσύνης και εργάζεται σε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Επικεντρώνει τις δράσεις της στην ενδυνάμωση των νέων ατόμων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλου περιεχομένου.

Δείτε το βιβλίο: Το απρόσμενο ταξίδι ενός σαλιγκαριού

Αμέρισσα Γιαννούλη

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά...

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής γλώσσας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε από την ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2005 ταξιδεύει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μέρη, σχολεία και ανθρώπους.
Συνεχίζει να φοιτά στους δρόμους της διδακτικής, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και τελευταία των λαϊκών παραμυθιών.
Zει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο —> 7×7=49

 

 

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε...

Ntoba

Μαρία Ντόβα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τώρα ασχολείται με τη διδασκαλία. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αρχαίο θέατρο, οι οποίες την έφεραν σε επαφή με την αξία της μυθοπλασίας. Αντλώντας την έμπνευσή της από μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, συλλαμβάνει την ιδέα του «βιολιστή και του μαγεμένου δάσους», για να διδάξει στους μικρούς -και μεγάλους- αναγνώστες ότι μπορεί η ζωή του ανθρώπου να έχει σκαμπανεβάσματα, εκείνος όμως πάντα είναι ικανός να την αλλάξει προς αυτό που θεωρεί ως το καλύτερο.

Δείτε το βιβλίο: Ο βιολιστής και το μαγεμένο δάσος

Μαρία Ντόβα

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία...

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη προσφύγων με καταγωγή από Λεβήσι και Μάκρη, Σμύρνη και Πόντο.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την τέχνη και έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η θεματολογία των έργων της εμπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αποτυπώνει ιδέες και συμβολισμούς ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β’ Έκδοση

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη...

Kontopoulou

Ελένη Κοντοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και 10 χρόνια υπηρεσίας στην ειδική αγωγή συνειδητοποίησα ότι όλα είναι θέμα στόχων, συγκέντρωσης και προγράμματος. Θέτοντας μικρούς στόχους κατακτάς μεγάλα όνειρα!

Δείτε το βιβλίο: Χρωματιστά μολύβια – Φθινόπωρο

Ελένη Κοντοπούλου

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική...

Ntani

Πένη Ντάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. 1992-1995 σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλωρεντίας στην Ιταλία, με ειδικότητα στη σκηνογραφία και ενδυματολογία. Από το 1996 έως σήμερα έχει εργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Έχει κάνει ειδικές κατασκευές κοστουμιών, μάσκες, καπέλα και ζωγραφική εκτέλεση. Έχει συνεργαστεί με την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Δ.Ι.Π.Ε.Θ.Ε. Βέροιας, την Ομάδα «Πανδαιμόνιο 7», το Νέο Θέατρο και άλλες θεατρικές ομάδες της πόλης. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Από το 1999 είναι κάτοχος του εργαστηρίου “InkWorkshop” όπου παρουσιάζει χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλωμένα υλικά.

Δείτε το βιβλίο: Η Χαμένη Φορεσιά του Άγιου Βασίλη

Πένη Ντάνη

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. 1992-1995 σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών...

Pappa

Άννα Δ. Παππά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.

Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!

Το Blog μου: pappanna.wordpress.com

Δείτε τα βιβλία:

Μαθαίνοντας πως να μαθαίνω

Ο αληθινός δάσκαλος

Άννα Δ. Παππά

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια...

Kotsanos

Νικόλαος Κοτσάνος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει συστήσει προ 10ετίας. Απόφοιτος ο ίδιος του ΑΠΘ, έκανε διδακτορικές σπουδές (PhD) με υποτροφία του ΙΚΥ και εργάστηκε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bristol της Αγγλίας κατά την 4ετία 1978-82. Μετά από 6ετή άσκηση γενικής οδοντιατρικής, εξειδικεύτηκε το 1990-91 στην παιδοδοντιατρική στο New York University στις ΗΠΑ. Έχει 100 δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής στη Σκωτία, Νορβηγία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Είναι δραστήριο μέλος της International Academy of Pediatric Dentistry και της European Academy of Paediatric Dentistry.

Τα κλινικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται σε όλο το φάσμα της παιδοδοντιατρικής, ενώ στο εκπαιδευτικό/κοινωνικό του έργο περιλαμβάνεται η οργάνωση νοσοσοκομειακής οδοντιατρικής περίθαλψης παιδιών και νέων με αναπηρίες. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γόρδου, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, και έχουν δυο ενήλικους γιους που έχουν δεχθεί έγκαιρα τα ευεργετικά οφέλη της παιδοδοντιατρικής (πλήρης απουσία σφραγισμάτων) και της ορθοδοντικής.

Δείτε το βιβλίο: Παιδοδοντιατρική – Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση

Νικόλαος Κοτσάνος

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο...

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Από πατέρα Χριστόδουλο, το γένος Φίλιππου Μιχαήλ Κυμπρή από το χωριό Αμαργέτη και την Κατερίνα το γένος Καπάταη από Στατό.
Από μητέρα Καλλισθένη, το γένος Ιωάννη Χατζηχριστοφόρου Κρητιώτη από το χωριό Κρήτου Μαρόττου, και την Αμβροσία το γένος Χριστόδουλου Τσάππα από Στατό.
Απόφοιτος της Σχολής Μιτσή. Έλαβε υποτροφία στη Βρετανία στο θέμα Management Administration.
Ασχολήθηκε με ιστορικά συγγράμματα στον τύπο.
Γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης «Κινύρας» Πάφου από το 1982. Γραμματέας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου από το 2010 μέχρι 2020.
Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αποδήμων Στατού-Αγίου Φωτίου». Διετέλεσε ταχυδρομικός Επιθεωρητής.

Βρείτε το βιβλίο: Στα βήματα του παρελθόντος – Ιστορική, λαογραφική μελέτη

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του...

Φαίη Πλακίδα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο νησί της Ρόδου. Σπούδασε κοινωνική εργασία στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκεί το επάγγελμα της κοινωνικής λειτουργού την τελευταία δεκαετία, έχοντας εξειδικευτεί στην Κοινωνική Ψυχιατρική και τη διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων. Λατρεύει τα ταξίδια και από μικρή ανακάλυψε πως η τέχνη αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και διαφυγής για εκείνη. Ξεκίνησε από έφηβη να αφηγείται ιστορίες, θεωρώντας πως η κάθε ιστορία είναι και ένα μικρό ταξίδι, καταλήγοντας σήμερα να δημοσιεύσει μία από αυτές, με την ελπίδα να ταξιδέψει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Δείτε το βιβλίο: Η μαγική ζωγραφιά

Φαίη Πλακίδα

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην...

Λένη Λαμπρίδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν ήταν 3 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Μυτιλήνη. Σήμερα είναι μαθήτρια λυκείου. Από μικρή έδειξε την κλίση της στη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές τοπικές ομαδικές εκθέσεις.
Το 2023 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» όπου έλαβε έπαινο.
Για την έναρξη της Aegean Regatta 2023, που πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο της Λέσβου, επιλέχθηκε σχέδιό της το οποίο τυπώθηκε σε καρτ ποστάλ από τη διοργάνωση.
Στόχος της είναι να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Δείτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Λένη Λαμπρίδη

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν...

Nteliou Kleopatra

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου η έμπνευση ταξιδεύει πάνω από το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Μεγαλώνοντας η συγγραφέας ξεκινάει να ανακαλύπτει τις θεωρίες της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Το 2014 γίνεται η διδάσκουσα του μαθήματος “Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διδασκαλία” στο Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμπνευση για τη συγγραφέα, πέρα από τους φοιτητές της, τα τελευταία χρόνια αποτελούν πλέον οι δυο μικρές κόρες της, που φροντίζουν καθημερινά να ζωντανεύουν!

Δείτε το Βιβλίο: Ένα ταξίδι γεμάτο κύκλους

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου...

Polydoros

Γιώργος Πολύδωρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γεώργιος Πολύδωρος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής το 1962 και σπούδασε Μαθηματικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ενασχόλησή του στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπ/σης, δεν στάθηκε εμπόδιο να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές στην διδακτική μεθοδολογία στο ίδιο Πανεπιστήμιο και ακολούθως να αποκτήσει τον Μεταπτυχιακό τίτλο «Σπούδες στην Εκπαίδευση» από το ΕΑΠ.

Ζωντανό παράδειγμα της δια βίου μάθησης το διδακτορικό του στο ΠΤΔΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού στον τομέα Ειδικής παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Σήμερα είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ. Η συνεχής νοητική, πνευματική και συναισθηματική εξέλιξη είναι, για τον ίδιο, επιτακτική ανάγκη.

Εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ ως προσωπικό εκπαίδευσης και πρόσφατα ασχολήθηκε με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Ο καλύτερός μου φίλος

Γιώργος Πολύδωρος

Ο Γεώργιος Πολύδωρος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής το 1962 και...

Manousaridis Alexandros

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα το που γεννήθηκα,που έζησα και τα λοιπά. Άλλωστε από αυτά δεν μπορείς να γνωρίσεις έστω και λίγο κάποιον.
Αξία όμως έχουν τα εξής : Ξεκίνησα από τον στίχο, γράφοντας το πρώτο μου τετράστιχο το καλοκαίρι του 2002, περίπου 16 χρόνια πριν. Η απογοήτευση και το συναίσθημα ότι ο σοβαρός στίχος δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα (έτσι ένιωθα ειλικρινά με όλα αυτά που είδα και έζησα), πρέπει να έπαιξαν έναν ρόλο στην δοκιμή της συγγραφής,χωρίς να μπορώ να θυμηθώ το πως ακριβώς έφτασα να αρχίσω να γράφω αυτό που κατέληξε στο βιβλίο που κρατάτε σήμερα στα χέρια σας.
Γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ; Διότι το παρόν βιβλίο κατοχυρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2009…. και θυμόμενος ότι μου πήρε κάπου στους έξι μήνες να το γράψω (αυτό μου έχει μείνει) , μιλάμε για μια διαδικασία που έχει τουλάχιστον 9 χρόνια.
Να σημειώσω ότι δεν παράτησα ποτέ τον στίχο.
Οι δοκιμασίες μέχρι το σήμερα πολλές, τόσες που και περισσότερο χώρο να είχα να σας περιγράψω εδώ,δεν θα έφτανε. Με αίμα πληρώνουν αυτοί που κυνηγούν το όνειρο, όταν αψηφούν οτιδήποτε προκύπτει στο δρόμο τους.
Θέλω να αφιερώσω με όλη μου την καρδιά και τον νου, αυτό το βιβλίο,σε κάθε έναν που είναι εκεί έξω στην θέση στην οποία ήμουν, και κυνηγάει αυτό που πιστεύει αλλά και θέλει βαθιά.
Το βιβλίο αυτό λοιπόν, αφιερώνεται σε αυτούς που κυνηγάνε το όνειρό τους,μέχρι το όνειρο να πεθάνει ή να πεθάνουν αυτοί.”
Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Δείτε το βιβλίο Σκοτεινές Ιστορίες

 

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα...

Mayrakis

Χαράλαμπος Μαυράκης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η μαμά του χάρηκε πολύ που τον πήρε αγκαλιά γιατί επιτέλους θα σταματούσε να φτιάχνει αόρατα σχεδιάκια που τη γαργαλούσαν μέσα στην κοιλιά της. Με το που μπουσούλησε, μουντζούρωσε με επιτυχία εκατόν τριάντα δύo βιβλία των γονιών του. Έργα εκείνης της εποχής εκτίθενται στο Μουσείο Μουντζούρας και Βρεφικής Τέχνης. Στο δημοτικό ζωγράφιζε στα τετράδια του περισσότερο από όσο έγραφε και όταν γέμιζε τα τετράδια, ζωγράφιζε σαν άτακτο παιδάκι στα θρανία. Από τότε,ζωγραφίζει όπου βρει και με όποιον τρόπο μπορεί.Στην άμμο με ξυλαράκια,στο πιάτο με το μελάνι της σιουπιάς, στο χαρτί κουζίνας με μισοτελειωμένα στυλό.Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα διαγαλαξιακές συλλογικές εκθέςεις ζωγραφικής και σε δύο χιλιάδες εκατόν έντεκα ατομικές,τόσο ατομικές που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος.Καμιά φορά τα σχέδια του το σκάνε και τρυπώνουν σε παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

Χαράλαμπος Μαυράκης

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η...

Στέργιος Μάλαμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει μακρόχρονη επαγγελματική θητεία ως καταξιωμένο επιστημονικό στέλεχος μεγάλου πολυεθνικού ομίλου εταιρειών του εξωτερικού, όπου άρχισε και περάτωσε την ιατρική του σταδιοδρομία. Το όνομα Στέργιος Μάλαμας αποτελεί ψευδώνυμο και επιλέχθηκε για να μη προκαλεί σύγχυση με εταιρία που φέρει το όνομα του συγγραφέα. Δανείζεται λοιπόν το επώνυμο, του από μητρός παππού του, τιμώντας παράλληλα και μνημονεύοντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο που ήταν η μακρινή αιτία για να γραφεί το βιβλίο «Ισόβια υγεία: Ποιο είναι το μυστικό;»

Στέργιος Μάλαμας

Ο Στέργιος Μάλαμας είναι ιατρός της βιομηχανικής ιατρικής (εργασίας), έχει...

Sidiropoulos Mixalis

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1967.
Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Συκεών Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1992.
Σήμερα είναι μάχιμος εκπαιδευτικός ( έτσι θέλει να πιστεύει!!!) στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού Πιερίας.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1967. Αποφοίτησε...

Kyriazidou

Χριστίνα Κυριαζίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Βερολίνο.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα και θεατρική συγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός, σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομάδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές “UR-HAMLET” (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και “The Marriage of Medea” (Δανία, 2008)

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και έναν χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B [Laboratory Actors Berlin], μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της “Φθινοπωρινή Συνάντηση” (2002), ενώ το έργο της “FOREST UNDER THE SEA” (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου «FUNARTE». Το έργο της “The Mutes” επιλέχθηκε ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά έργα με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση, για το “PIIGS Festival 2016 – Dramaturgia Sobre la Crisi” και δημοσιεύθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία.

Με το project της «STORY FOR FOOD», συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου και παράγει μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό Berlin Brandenburg Freies Radios και το podcast Stories in Berlin.

Δείτε το βιβλίο: Cinnamon kisses

Χριστίνα Κυριαζίδη

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός...

Mataragkas

Διονύσης Ματαράγκας

Κατηγορία: Εικονογράφος

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο. Αποφοίτησα από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, από το εργαστήριο του Ι. Φωκά.
Έχω κάνει ατομικές εκθέσεις και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι μέλος της ομάδας «Τσιριτσάντσουλες» όπου σχεδιάζω θεατρικά σκηνικά και μάσκες και δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους: «REVANCHE» και «Το Κρυφτό». Έχω γράψει το κόμιξ «ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΠΤΑ». Μου αρέσουν…τα παγωτά

My name is Dima (Dionisis Mataragas). I come from the island of
Zakynthos. I graduated from the Fine and Applied Arts Department of
the Aristotle University of Thessaloniki where I majored in Professor
Fokas’ workshop.
I have participated in private and group exhibitions in Greece and
abroad. I am a member of the team ‘Tsiritsantsoules’ where I design
theater sets and masks. I have also directed two short films: ‘Revanche’
and ‘To krifto’( “Hide-and-Seek”) and written the comic book ‘Chronos
Ores Lepta’ (“Time Hours Minutes”). I love…ice cream.

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Διονύσης Ματαράγκας

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο....

Mpimpiri

Ελένη Μπιμπίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια παρακολούθησα ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Έξετερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε διαφορετικά δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα. Τα βιώματά μου από τον χώρο καταγράφονται στο βιβλίο «Ακούει κανείς; Ειδική Αγωγή: Αγώνες και αγωνίες πίσω από την πόρτα», Εκδόσεις Έναστρον. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ασχολούμαι και με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η εργασία μου σε διαφορετικά πλαίσια με άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων και εθνικοτήτων, τυπικής ανάπτυξης ή με ειδικές ανάγκες, με εφοδιάζει με πλούσιες εμπειρίες που αποτυπώνονται στα βιβλία μου.

Δείτε τα βιβλία: Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα
Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ελένη Μπιμπίρη

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά...

Polyxronopoulos

Νίκος Πολυχρονόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να πλάθω κόσμους με τις ζωγραφιές μου κι ας μην τις καταλάβαιναν οι άλλοι. Λατρεύω να τροποποιώ ιδέες.Κάποιοι εκφράζουν την Τέχνη που έχουν ζήσει. Εγώ έχω ζήσει την Τέχνη που δεν μπορώ να εκφράσω. Μα προσπαθώ να χτίζω δύσκολα εμπόδια για να την αφηγηθώ εικαστικά γιατί μόνο η ανηφόρα αξίζει. Δεν ξέρω από πού γεννήθηκε το πινέλο μου, αλλά ξέρω ότι υπάρχει.”

Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών στην όμορφη και πολύχρωμη Φλώρινα. Πέρα από τη Ζωγραφική και τη δημιουργία Καρικατούρας, Κόμικς, και λοιπών πτυχών της εικαστικής τέχνης, ασχολείται με εικονογραφήσεις βιβλίων.
2013 εικονογράφησε το βιβλίο του Δημόκριτου Τσουκάπα «Του ουρανού τα παραμύθια», Εκδόσεις Ζήτη.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο της Γεωργίας Σταυριανέα «Στίλης Τριφύλης- Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού», Εκδόσεις Φυλάτος.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Πολύδωρου «Ο καλύτερός μου φίλος», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο «Σταματίτιδα», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 πήρε μέρος στην Έκθεση Ζωγραφικής «Περί έρωτος διασταυρώσεις» ζωγραφίζοντας την Αγάπη και τον Έρωτα.
2015 εικονογράφησε το Ημερολόγιο-Ανεκδοτολόγιο του Γιάννη Σερβετά «Ένα παιδί ακόμα μετράει τ’ άστρα» εκδόσεις Ιανός
2017 εικονογράφησε το βιβλίο της Μαρίας-Τάνου Ανδρειανού «Γκρέκο» εκδόσεις Φυλάτος.
2019 Πήρε μέρος στην Έκθεση Chili Bazaart στην Chili Art Gallery.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Σαφίας-Τσάτσου Νικολούλη «Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια», εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Αλέξανδρου Μόκια «Ο Κορωνογιός που νίκησε την πανδημία» εκδόσεις Υδροπλάνο.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίδη «Δράχμαν» εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Βίκυς Σακκή «Ο κήπος με τα Συναισθήματα».

Μόνιμος συνεργάτης της λογοτεχνικής στήλης «Ένα κείμενο, μία εικόνα» της Γιώτας Κοτσαύτη και του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Book Tour.

Μόνιμος συνεργάτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Xanthinea.gr ως σκιτσογράφος στα εβδομαδιαία σκίτσα και δημιουργός των κόμικ «Το Άγαλμα της Ευχής» και «Το αληθινό Άγαλμα της Ευχής».

Το 2014 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη Διευρυμένη Πρακτική Άσκηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

To 2017 υπήρξε συντελεστής στην 1895 Cinematic Creations για την δημιουργία του Animation «Ένας Αλλιώτικος Καρυοθραύστης» (A Different Nutcracker Suite) το οποίο κατέλαβε την 1η θέση στο Animfest.

E-mail επικοινωνίας: nikpolych@gmail.com

Δείτε το βιβλίο:

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Ο καλύτερός μου φίλος

Σταματίτιδα

Η πέτρα της τύχης

Γκρέκο

Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια

Δράχμαν

Δράχμαν II

Νίκος Πολυχρονόπουλος

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να...

Galanis Dimitris

Δημήτρης Γαλάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε το 1959 στα Δωμάτια Καβάλας από αγρότες γονείς. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Δικηγορεί στη Θεσσαλονίκη από το 1985. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Ασχολείται χρόνια με το γράψιμο, αλλά μόλις το 2010 άρχισε να δημοσιοποιεί κάποια κείμενά του (ποιήματα) με τη μορφή συμμετοχής σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, αποκομίζοντας διακρίσεις (Τιμητική διάκριση στον Τσακείριο Διαγωνισμό 2010, Έπαινο στον διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού» 2011, δεύτερο βραβείο στον «Παρνασσό» 2011», δεύτερο βραβείο της Βιβλιοθήκης Κοραής Χίου 2014). Ποιήματά του συμπεριλήφθηκαν στις ανθολογίες «Η μοναξιά είναι χάρισμα», και «Ερωτικός λόγος» από τις εκδόσεις «Μαλλιάρης Παιδεία», σε επιμέλεια Μαρίας Θανοπούλου.

Δείτε το βιβλίο: Υποτελείς και ανυπότακτοι

Δημήτρης Γαλάνης

Γεννήθηκε το 1959 στα Δωμάτια Καβάλας από αγρότες γονείς. Σπούδασε...