Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με πτυχίο Bachelor of Arts (Hons) και με ειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τα Οικονομικά, κερδίζοντας και ένα Βραβείο Αριστείας.

Εργάσθηκε για περισσότερα από 45 χρόνια σε διεθνές επίπεδο (Καναδά, Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Σαουδική Αραβία, κ.λπ. ) σε διάφορες ανώτατες διοικητικές θέσεις σε μεγάλες διεθνείς εταιρείες και σε έργα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Έχει δώσει διάφορες διαλέξεις σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, ασφάλειας, πληροφορικής και IT Auditing, κ.λπ., έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων και είναι μέλος επαγγελματικών και πολιτιστικών οργανώσεων.

Επίσης,  είναι και συγγραφέας άρθρων και βιβλίων σε θέματα Ευεξίας (Wellness), Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Management), Πληροφορικής και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), είναι συγγραφέας διαφόρων άρθρων και βιβλίων. Το 2019 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φυλάτος το βιβλίο του με τίτλο: « Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR Protection)». Από το 2016 έως σήμερα διοργανώνει και δίνει σεμινάρια.

Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο (1992, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας) για το Δοκίμιό του «Μηδέν και Άπειρο και η προοπτική του ανθρώπου στον 21ο αιώνα».