Μαρία Ιωαννίδου

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών μου σπουδών, περιπλανήθηκα για λίγα χρόνια στο χώρο διαφόρων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, παρακολουθώντας βιωματικά σεμινάρια και ομάδες, ταυτόχρονα με τη δουλειά μου σε χώρους ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς οργανισμούς (κέντρα και σχολεία ειδικής αγωγής, δημοτικά σχολεία, συμβουλευτικά κέντρα και ευρωπαϊκά προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Ο «έρωτας» ήρθε μόλις γνώρισα την Ψυχοθεραπεία Gestalt. Ολοκλήρωσα το βασικό 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια, παρακολουθώντας κύκλους εκπαιδεύσεων, εξειδικευμένα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό απέκτησα επιπλέον εξειδίκευση στις παρεμβάσεις σε παιδιά εφήβους και οικογένειες.

Τα τελευταία χρόνια πέρα από την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχοθεραπευτή ως ελεύθερη επαγγελματίας δουλεύοντας κυρίως με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, συμμετέχω στη διεύθυνση του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου με την επωνυμία G.I.F.T. (Gestalt Institute For Therapy) διοργανώνοντας βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Ψυχοθεραπεία Gestalt και τις εφαρμογές της. Ταυτόχρονα συμμετέχω σε όργανα – επιτροπές της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

http://www.child-therapy.gr/