Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Mprailas

Πέτρος Μπράιλας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και το εμπόριο. Λόγω του επαγγέλματός του και μέσω της επικοινωνίας του με διαφορετικούς ανθρώπους, κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την φαντασία του, ένα εφόδιο που στην ουσία τον ώθησε να ξεκινήσει την συγγραφή μικρών αυτοτελών ιστοριών λόγου. Παρόλο που είχε πάρει μέρος σε διαφόρους διαγωνισμούς συγγραφής με θετικές κριτικές, δεν αποφάσιζε να κάνει το βήμα για την συγγραφή ολοκληρωμένων μυθιστορημάτων.

Εν τέλει ένα ταξίδι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο θα είναι το ερέθισμα για να ξεκινήσει τη συγγραφή και την ολοκλήρωση του πρώτου του μυθιστορήματος, με τίτλο «Αέναοι Συνοδοιπόροι». Παρακολούθησε  σεμινάρια διετή δημιουργικής γραφής στο Βρετανικό Συμβούλιο, καθώς και ανάλυσης αμερικανικής λογοτεχνίας στην Αμερικανική πρεσβεία.

Αυτή την περίοδο, ασχολείται με την συγγραφή του νέου του μυθιστορήματος, παράλληλα με την βασική του ασχολία το εμπόριο. Δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και οι νέες τεχνολογίες.

Δείτε τα βιβλία:
Innuendo
Αέναοι συνοδοιπόροι

Πέτρος Μπράιλας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις...

Xristou Niki

Νίκη Χρήστου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, αλλά από μικρή ηλικία είχε αναδείξει το ενδιαφέρον και το πάθος της για τη μαγειρική. Αυτό το πάθος την οδήγησε και στη συγγραφή βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό γράφηκε με πολλή αγάπη, με στόχο τη δημιουργία γρήγορων και υγιεινών συνταγών που μπορούν να εκτελεστούν εύκολα σε πάρτι και γιορτές, αλλά και στην καθημερινότητα.

Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο της μαγειρικής, επαγγελματικά, ξεκίνησε δημιουργώντας το blog της με τίτλο, «Το μυαλό στο… φαγητό», το οποίο και βραβεύτηκε το 2015 από το περιοδικό, «Βήμα Γκουρμέ» με το βραβείο κοινού στην κατηγορία “Best Sweat Treats”.

Τώρα πια ούσα πιο ολοκληρωμένη και κατόπιν της επιτυχίας της στον χώρο του διαδικτύου, δημιουργεί το πρώτο της βιβλίο συνταγών.

Δείτε το βιβλίο: Το μυαλό στο φαγητό

Νίκη Χρήστου

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε...

Έλενα Σαμαρά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και μαμά.
Αγαπάει τη μόδα από τότε που θυμάται τον εαυτό της και μικρή ντυνόταν από τη ντουλάπα της μαμάς. Αργότερα, έμαθε να ράβει, να κάνει πατρόν και να δημιουργεί τα δικά της ρούχα & αξεσουάρ.
Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία ρούχων, την εκπαίδευση ραπτικής & πατρόν αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάπτυξη & προώθηση νέων δημιουργών και μικρών fashion brands. Διατηρεί ένα eshop με ψηφιακά πατρόν ραπτικής, μια μικρή επιχείρηση που έχει με τη μητέρα της.

Δείτε το βιβλίο: Style the Bump – Συμβουλές μόδας

Έλενα Σαμαρά

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και...

Politou

Μαρία Πολίτου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πολίτου γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ έναν τόπο μαγικό. Η δική της ύπαρξη ζυμώθηκε με τις γεύσεις και τ’ αρώματα του βουνού, του κάμπου και της θάλασσας. Το θρόισμα που ξεγλιστρούσε από το βουνό, το βουητό των μελισσών, το άρωμα του φρεσκοοργωμένου χωραφιού και η θαλασσινή αύρα αποτέλεσαν τη συνταγή της μαγείας και της ευτυχίας που την ακολούθησαν σε κάθε βήμα της ζωής της. Η προσπάθειά της σήμερα επικεντρώνεται στο μπόλιασμα αυτής της μαγείας και ευτυχίας με το κρυμμένο θαύμα που φωλιάζει στην ψυχή κάθε παιδιού. Δεν φοβάται μήπως η μαγεία τελειώσει γιατί η πηγή της βρίσκεται πια μέσα μας. Το μόνο που φοβάται είναι μήπως χαθούν οι μαγικοί τόποι από ανθρώπους που δεν γνώρισαν ποτέ στη ζωή τους ούτε τη μαγεία ούτε την ευτυχία ούτε την αγάπη και δεν αντιλαμβάνονται ότι θα τη στερήσουν τόσο απ’ τα ίδια τους τα παιδιά όσο κι από το αθώο αύριο.

Δείτε το βιβλίο: Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι… στη χώρα των Σωστοφάγων

Μαρία Πολίτου

Η Μαρία Πολίτου γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ έναν τόπο μαγικό....

Koubatsidou

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1992 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν το 2013, όταν ολοκλήρωσε το θεατρικό έργο «Το βαλς των χαμένων ονείρων».

Δείτε το βιβλίο: Όσο κρατάει μια στιγμή

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε...

Dimoulas

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην εσωτερι-κή αρχιτεκτονική και στον σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων και στη συνέχεια θέλοντας να βρει τι του ταιριάζει απόλυτα επαγγελματικά ασχολήθηκε με πολλές και διαφορετικές δουλειές. Αν και μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία, τον κέρδισε ο χώρος της κουζίνας μετά το 2008, όταν αποφάσισε να στραφεί σε ένα βίγκαν τρόπο ζωής. Κάπως έτσι, το 2016 άρχισε να μοιράζεται τις μαγειρικές του δημιουργίες με τον κόσμο μέσω των social media με σκοπό να διαδώσει τη βίγκαν κουζίνα και να δείξει ότι όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής δε στερούνται γεύσεων και ποικιλίας. Το 2019 δημιούργησε το “Beets-me.com” και έκτοτε παρουσιάζει κάθε εβδομάδα δύο νέες βίγκαν συνταγές μοιράζοντας στο κοινό του τα μυστικά της κουζίνας του και τις συμβουλές του. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ανεβαίνει στο You Tube και η πρώτη μαγειρική εκπομπή του με τίτλο “Beets me”, όπου και παρουσιάζει μια φορά την εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Το “βρόμικο” αλλιώς

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα...

Pantou

Ροδάνθη Πάντου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και είμαι 27 ετών. Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζομαι ως αναπληρώτρια δασκάλα. Τα τελευταία χρόνια μένω στην Ιτέα Φωκίδας και έχω δουλέψει σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής. Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά. Μου αρέσει να περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας βόλτες στη θάλασσα, αφιερώνοντας χρόνο στους φίλους και στην οικογένειά μου, διαβάζοντας βιβλία και γράφοντας ποίηση.

Το 2015 κέρδισα το πρώτο βραβείο του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού “Βραυρώνια 2015” με το ποίημα “Μακιγιαρισμένες Ψυχές”.

Δείτε το Βιβλίο:

Μακιγιαρισμένες ψυχές

Ροδάνθη Πάντου

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και...

Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την Καστοριά η Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη, είναι παντρεµένη µε τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Βασίλειο Παµπουκίδη και έχουν µία κόρη.
Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, µεταπτυχιακός Κοινωνικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και πτυχιούχος της Νοµικής Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς.
Εκλεγµένο µέλος στην Πανελλήνια Οµοσπονδία ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βραβευµένη από την UNESCO για το µήνυµα ζωής που µεταφέρει µέσω του πολιτισµού.

Δείτε τα βιβλία:

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό

Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη

Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την...

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει παιδί. Οι γονείς του είχαν μια όμορφη σύζευξη. Η Αναστασία, από τη Μικρά Ασία κι ο Νικόλαος από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Τα σχολεία της καρδιάς του ήταν το 25ο Δημοτικό Σχολείο και το εξατάξιο μεικτό Γυμνάσιο Τούμπας. Λάτρεψε τη Βιοχημεία και για χάρη της πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Τα σκαλοπάτια της σχολικής του ζωής ήταν και ο σταθμός του, μιας κι εκεί γνώρισε τη σύζυγό του Αθανασία και μαζί δημιούργησαν μια τρελή οικογένεια με τις δύο θυγατέρες του, Αναστασία κι Ευθυμία.
Η τέχνη της ζωγραφικής κι ο χρόνος που αφιερώνει σε αυτήν, είτε νοερά είτε πραγματικά, είναι μια διαρκής κορνίζα, που από μικρή ηλικία φωτίζει όλες τις πτυχές της ζωής του.
Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη- τουλάχιστον ως τώρα!

Δείτε το βιβλίο: Το 25ο γράμμα της ΑΒ

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει...

Kourmpelis

Απόστολος Κουρμπέλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., διανύοντας το τέταρτο έτος των σπουδών του. Συγχρόνως, αρθρογραφεί περιστασιακά, με τα άρθρα του να πραγματεύονται θέματα σχετιζόμενα με την πολιτική, το συνταγματικό δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται και με την διαδικτυακή εφημερίδα «Κήρυκος Λίθος», ως εξωτερικός συνεργάτης – αρθρογράφος.
Παράλληλα, ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή, σκοπεύοντας στο προσεχές μέλλον να εκδώσει- πέραν από νομικά συγγράμματα- και το πρώτο του μυθιστόρημα. Ομιλεί, εκτός της ελληνικής και άλλες δύο γλώσσες, την αγγλική-η οποία αποτελεί και τη δεύτερη μητρική του- και τη γαλλική.

Δείτε το βιβλίο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου

Απόστολος Κουρμπέλης

Ο Απόστολος Κουρμπέλης είναι προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής του...

Σοφία Γατσή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Γατσή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εργάστηκε ως Βιβλιοθηκονόμος στη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή για παιδιά, ενώ το 2021 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η πιπερίτσα Φλώρα και η ιστορία με τις ροδιές» από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα. Επίσης, έχει συμμετάσχει στο Λογοτεχνικό Χριστουγεννιάτικο Δωδεκαήμερο των εκδόσεων Κέφαλος (2022) με το παιδικό παραμύθι «Ο γαϊδαράκος Λευτέρης εύχεται στον Αϊ Βασίλη» και για το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2023 με τίτλο «Τα σκανταλιάρικα αγιοβασιλάκια». Το 2019 αρθρογραφούσε στην ιστοσελίδα mono-gramma.com με τα κείμενα «Τα πιο αληθινά Χριστούγεννα», «Καλοκαιρινή αγάπη», «Είμαι στο πλάι σου και Περιπλανώμενος».

Δείτε το βιβλίο: Μαμά κάνε διάλειμμα

Σοφία Γατσή

Η Σοφία Γατσή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Αρχειονομίας,...

Galani Alkyoni

Αλκυόνη Γαλάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι ήρωες του δραπετεύουν από τις σελίδες του και τρυπώνουν στον κόσμο μας. Κάπως έτσι η Αλκυόνη Γαλάνη μεταπήδησε ένα ανοιξιάτικο πρωινό από τον παραμυθένιο κόσμο της στην μικρή επαρχιακή πόλη της Λάρισας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος στον οποίο βρέθηκε είναι γεμάτος από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει το δικό τους παραμύθι και ζουν στη λήθη. Μερικές φορές όταν αποκαρδιωνόταν, ψήγματα του παραμυθιού που έκρυβε μέσα της πίεζαν να βγουν στην επιφάνεια. Άλλες φορές με λέξεις και άλλες με εικόνες. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν η Αλκυόνη είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ηρωίδα σε κάποιο ξεχασμένο παραμύθι. Φήμες λένε ότι ζει ακόμα στην Λάρισα κρύβοντας εικόνες από το παραμύθι της σε ανύποπτα παιδικά βιβλία, με την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα τις δουν θα θυμηθούν το παραμύθι της και θα μπορέσει να επιστρέψει στον φανταστικό της κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

 

Αλκυόνη Γαλάνη

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι...

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια Γαλλικών, απόφοιτη Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει μικρές ιστορίες και διηγήματα στην ηλικία των 12 ετών, ενώ στα 23 έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα. Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την ψυχολογία και τη φιλοσοφία, καθώς και ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα της σύγχρονης εποχής, έγραψε το έργο «Το περπάτημα της Άτης», όπου μέσα από την πορεία του πρωταγωνιστή θίγονται θέματα όπως οι εξαρτήσεις, η εκδίκηση, η δικαίωση και η συνεχής αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας και ικανοποίησης.

Δείτε το βιβλίο: Το περπάτημα της Άτης

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια...

Katsaras

Γιάννης Κατσάρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να σπουδάσει. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL) με πρώτο μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές και δεύτερο στην Επικοινωνιών Νομοθεσία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Λονδίνο. Aκολούθως μετέβη στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβόννης, όπου μελέτησε τη Γαλλική γλώσσα και Λογοτεχνία. Ασχολείται με τη συγγραφή, την έρευνα και τη φιλοσοφική ανάπτυξη. Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο Fruste, ένα δοκίμιο με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό χαρακτήρα από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε τα βιβλία:

Fruste

Ο άξεστος

Γιάννης Κατσάρας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του...

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Univ. Roma 3) και διδακτορικό στην Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Πόλης 19ου και 20ου αιώνα (Α.Π.Θ.). Η προσέγγισή του στα θέματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς βασίζεται στη συνθετική ανάλυση, την κριτική αποτίμηση και τη δημιουργική ερμηνεία των φαινομένων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα άρθρα σε συνέδρια και περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη μονογραφία για τον άξονα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην επιμέλεια δύο συλλογικών τόμων, ενώ έχει βραβευτεί για το θεωρητικό και μελετητικό-αρχιτεκτονικό του έργο. Διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα που σχετίζονται με την ιστορία αρχιτεκτονικής και την αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων και συνόλων.

Δείτε το βιβλίο: Οι προσφυγικοί συνοικισμοί της Φλώρινας

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση...

Μπαλιάμη Κωνσταντίνα

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην όμορφη, καταπράσινη πόλη των Γρεβενών που είναι και ο τόπος καταγωγής και κατοικίας της τα τελευταία χρόνια.

Έχει έναν γιο, τον Βασίλη και μία κόρη, τη Δήμητρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Ψυχολογία της Άσκησης» και στην «Ειδική Αγωγή». Έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα: «Η συμβολή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην Πρόβλεψη Συμπεριφορών Υγείας σε Πάσχοντες από έμφραγμα του μυοκαρδίου» και «Κοινωνιογλωσσικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών διαφορών στην τηλεοπτική ταινία «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εργάζεται μέχρι σήμερα, ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοι-νωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών, προωθώντας δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής ένταξης και εποπτείας δομών κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τις ελεύθερες ώρες της περιδιαβαίνει τα μαγευτικά μονοπάτια της πόλης της υπό τους ήχους της φύσης αποτυπώνοντας άλλοτε σε καμβά τις πιο ουσιαστικές πτυχές της και άλλοτε σε μία κόλλα χαρτί τις συναισθηματικές πινελιές της…

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι των αισθήσεων 

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή...

Αστέριος Φυλάτος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αστέριος Φυλάτος είναι ιατρός της Βιομηχανικής Ιατρικής, έχει μακρόχρονη επαγγελματική θητεία ως καταξιωμένο επιστημονικό στέλεχος μεγάλων πολυεθνικών ομίλων του εξωτερικού, όπου άρχισε και περάτωσε την ιατρική του σταδιοδρομία.

Ως ιατρός Εργασίας είχε, κατά συνέπεια, την προνομιακή θέση να ταξιδεύει αλλά και να γνωρίζει, εκ των έσω, γιγάντιες επιχειρήσεις, και εξίσου σπουδαίους ανθρώπους

Συγγραφέας πολυταξιδεμένος, μελετητής της επιστήμης του, μελετητής της ιστορίας της ιατρικής – με πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο συνέδριο της Ιστορίας της Ιατρικής – λάτρης της εκλεπτυσμένης λογοτεχνίας, επιχείρησε τη συγγραφή του πρώτου λογοτεχνικού του βιβλίου «Το τέλος του Μύθου».

Η «Ισόβια Υγεία» με το ψευδώνυμο Αστέριος Μάλαμας και η «Η Βυζαντινή Ιατρική» είναι έργα του ιδίου.

Δείτε το βιβλίο: Το τέλος του μύθου

Αστέριος Φυλάτος

Ο Αστέριος Φυλάτος είναι ιατρός της Βιομηχανικής Ιατρικής, έχει μακρόχρονη...

PILLOWFIGHTS

pillowfights.gr

Κατηγορία: Συγγραφέας

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα -Νοέμβριος 2019- έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του περισσότερα από 25.000 άρθρα υπογεγραμμένα από περισσότερους από 500 αρθρογράφους. Πρόκειται για το πρώτο και διαχρονικά δημοφιλέστερο ελληνικό portal που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις με στόχευση τον έρωτα. Με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και χωρίς καθόλου φόβο έκθεσης οι pillowfighters μεταφέρουν στα κείμενά τους όλα όσα συζητούν  οι παρέες, από νωρίς τ’ απόγευμα ως τα ξημερώματα.

Εκτός απ’ την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, πρωτογενή κι αποκλειστικά άρθρα δημοσιεύονται και στην αγγλική έκδοση από αρθρογράφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη (http://pillowfights.co.uk)

Το ραδιόφωνο του pillowfights εκπέμπει μουσικές του κόσμου και συχνά πυκνά τις πρώτες ώρες της ημέρας οι παραγωγοί του εμφανίζονται στα μικρόφωνα «άτακτα εκτάκτως» για μια άμεση επικοινωνία με ακροατές και αναγνώστες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της σελίδας μπορείτε να βρείτε πλήθος eBook που αφορούν τις σχέσεις, την ψυχολογία και την αυτοβελτίωση, γραμμένα απ’ τους αρθρογράφους της ομάδας, που μπορείτε να τα κατεβάσετε σ’ όλες τις συσκευές σας.

Το “Τreat him like a fling” πρωτοκυκλοφόρησε σε hardcopy έκδοση το 2017 μέσω του pillowfights και επανακυκλοφορεί τώρα,  σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δεκατέσσερις γυναίκες κι ένας άντρας υπογράφουν.

Κατερίνα Κεχαγιά:

Ψυχαναγκαστική και παρατηρητική, αναπόφευκτα θα έβρισκε παρηγοριά στη γραφή.
Σπούδασε Δημοσιογραφία, αν και πιστεύει φανατικά ότι η συγκεκριμένη δε διδάσκεται σε ψυχρές αίθουσες, μόνο για να ζήσει την εμπειρία της αποφοίτησης. Φωτογραφικές, σκηνοθετικές και εικαστικές απορίες, δεν ήταν παρά ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεται ότι στο τραγούδι είναι εξαιρετικά ατάλαντη. Λειτουργεί και ζει αποδοτικότερα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, επιμένει ότι τα σπίτια φτιάχτηκαν για να τα γεμίζουμε με φίλους και ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά της ιστορίας. Έμαθε ν’ αγαπάει τον αδελφό της όταν την έκανε θεία, βγάζει νύχια αν της θίξεις τη Ρόδο και δε θα καταλάβει ποτέ όσους πριν πάνε για ύπνο αδειάζουν τον νεροχύτη τους. Πέρασε μ’ επιτυχία την κρίση των 30 και τώρα δηλώνει περήφανα 17 ετών.
Ιδίως όταν ερωτεύεται.

Μένια Ντελαβέγκα:

Κυκλοφορεί με ψευδώνυμα γιατί είναι τριπολική. Τρώει ό,τι δεν έχει τρίχωμα. Χόρτα, μακαρόνια και πτυχία δηλαδή. Το τελευταίο μόνο για να τα φάει ήταν, αφού τελικά μόνο με τη γραφή είχε δυσανεξία και παλεύει μήπως και τη χορτάσει. Βαλίτσες είναι ο υπότιτλός της. Το νόημα της ζωής της δεν το έχει βρει, γιατί το χάνει συνέχεια ανάμεσα στις λιχουδιές του τετράποδού της fling. Τσιγάρο μην της ζητήσεις μόνο, θα μαλώσετε. Ζήτα της όμως να σ’ αγαπήσει, είναι ακόμα κουτάβι, υπακούει σε βασικές εντολές. Ξεχνάει να βάψει την γκρίζα ρίζα στα μαλλιά της αλλά ποτέ δεν ξεχνάει να ζητάει συγνώμη και να λέει ευχαριστώ. Όπως, ευχαριστώ που με διαβάσατε ή που μπορώ να γράφω. Παλιά παπούτσια δεν έχω μη φοβάστε. Να φοβάστε μήπως τελικά δεν είμαι τριπολική και λέω αλήθεια.

Δήμητρα Λογοθέτη:

Φιλόδοξη και πεισματάρα. Τελειομανής ως αηδίας και γκρινιάρα όσο δεν πάει. Παλεύει πάντα με τις ανασφάλειές της και μάλλον δεν τα πάει και πολύ καλά. Φαντάζεται έναν κόσμο πολύ καλύτερο και κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της για να βοηθήσει όποιον έχει την ανάγκη της. Θα τη βρεις μόλις νυχτώσει σε μέρη με θέα τη θάλασσα να γράφει τα δικά της σε λευκές κόλλες μ’ ένα ποτήρι κρασί συντροφιά. Αυθόρμητη σε βαθμό υπερβολικό, κουβαλάει πολλές ευαισθησίες. Αγαπάει πολύ βαθιά και λατρεύει να μοιράζει χαμόγελα. Τα όνειρά της τρομάζουν και την ίδια.

Αναστασία Νάννου:

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Νομικής με σπουδές στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της, θα έλεγε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν παραιτείται
ποτέ. Γνήσια Κριός. Βλέπει μια χαραγματιά φωτός σε κάθε σκοτεινή πτυχή της ζωής. Μικροσκοπική φαινομενικά, αλλά βαθιά συναισθηματική. Άνθρωπος με νεύρο και νεύρα, με λυρισμό και τραμπουκισμό. Από χόμπι εξολοθρεύει τα μπρελόκ της.

Αλίκη Αμπατζή:

Βέρα Σαλονικιά, εν δυνάμει φιλόλογος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λάτρης της λογοτεχνίας, προσπαθεί να μοιάσει έστω και λίγο σε ό,τι θαυμάζει εξ αποστάσεως. Με την πένα για οδηγό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρθρογραφίας. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν σπουδές επάνω στον τομέα της κλασικής μουσικής και μακροχρόνια ενασχόληση με τις καλές τέχνες, κατά το κοινώς λεγόμενον: του γιατρού. Με την κιθάρα στο ένα χέρι και το μελάνι στο άλλο, αυτοβαφτίζεται φιλόλογος, κρίνει αυστηρά, αγαπά μέχρι αηδίας και ξανά απ’ την αρχή.

Έλλη Πράντζου:

Από σπουδές την κέρδισε η υποκριτική κι έτσι ούσα ηθοποιός «επιβιώνει από σύμπτωση». Καταδικασμένη να αφυπνίζεται από οτιδήποτε καλλιτεχνικό, χάνεται ανάμεσα σε δύο κόσμους προτιμώντας τον δικό της. Ασχολείται με τη φωτογραφία, γράφει μετά μανίας για τα πάντα, διαβάζει ανελέητα, εκστασιάζεται με τη μουσική και σκιτσάρει όποτε την τρώει το χέρι της. Αν δεν είχε επιλέξει την Καλών Τεχνών, θα μπορούσε να είχε περάσει Ψυχολογία. Είναι εσωστρεφής, απροσάρμοστη και διχασμένη. Έχει: τάσεις φυγής. Δεν έχει: νορμάλ χιούμορ.

Ελίνα Ανδρεάδου: Πήρε πτυχίο με τα χίλια ζόρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παίζει και να το φαντάστηκε όμως. Αν τη ρωτήσεις σε τι είναι καλή θα πει «καλή φίλη». Δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Πιστεύει πως έχει χιούμορ, γούστο στις ταινίες και ότι ο σκύλος της την αγαπάει. Αν ισχύει το τελευταίο, όλα τ’ άλλα δεν έχουν σημασία. Αγαπημένο χρώμα: μαύρο. Αγαπημένο φαγητό: ντελίβερι. Αγαπημένος έρωτας: fling.

Nικολέττα Βασιλοπούλου:

Με δύο «ταυ» – μη γραφτεί λάθος, σκοτωθήκατε. Γράφει αφού δεν έγινε τελικά Ψυχολόγος μήπως έτσι βγάλει άκρη. Ελληνο-Αμερικανίδα, διχασμένη ανάμεσα σε δύο εθνικότητες, δύο χώρες και δύο γλώσσες, ξεκινά τις προτάσεις της στη μία γλώσσα, ενώ τις τελειώνει στην άλλη. Ονομάζει τo ξενύχτι «επιλεκτική αϋπνία». Εθισμένη στον καφέ, κι όχι, δε φταίει αυτό για τη μόνιμη νευρικότητά της. Μην της πεις ότι δεν μπορεί – θα μπορέσει μόνο και μόνο να σου αποδείξει το λάθος σου. Είρων, λογική και κυνική όσο δεν πάει, δεν πιστεύει στις συμπτώσεις αλλά, παραδόξως,
ακόμα πιστεύει ακράδαντα στο ένστικτο, τα όνειρα και τον έρωτα.

Γιοβάννα Κοντονικολάου:

Τη λένε Γιοβάννα Κοντονικολάου. Στα 25 πια, πτυχίο δεν έχει πάρει ακόμα και πολύ της τη δίνει, αλλά τις ώρες που έπρεπε να διαβάζει για το Πολυτεχνείο, εκείνη έγραφε γιατί δε γινόταν αλλιώς. Πεισματάρα δε θα την έλεγες, απλά δεν κάνει ποτέ της λάθη και δεν έχει ποτέ άδικο. Θυμώνει πολύ κι ανυπόφορα μα με τον ίδιο τρόπο αγαπάει κιόλας. Κυρίως το θέατρο, τα χαμόγελα, τον ύπνο, την κίτρινη τεκίλα, τη Θεσσαλονίκη κι εκείνον. Το δικό της fling που έγινε king.

Ειρήνη Μανουσαρίδου:

Φοιτήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά. Αγαπάει αυτήν την πόλη, κι ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της. Λέει λίγα, κάνει πολλά και γράφει ακόμη περισσότερα. Κυκλοθυμική, γκρινιάρα κι ανήσυχη – εν ολίγοις λαχείο για τον ανδρικό πληθυσμό εκεί έξω. Στόχος της; Ο τίτλος του βιβλίου που κρατάς και η εφαρμογή όλων όσων θα διαβάσεις.

Φρόσω Μαγκαφοπούλου:

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η ταυτότητά της λέει καθηγήτρια, η καρδιά της δηλώνει καλλιτέχνις, μα η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Είναι ένας απλός άνθρωπος με παρανοϊκά σύνθετη υπόσταση που το μόνο που θέλει είναι να ταξιδεύει, να γράφει, να φωτογραφίζει και να επικοινωνεί, εκτός δηλαδή από τις ώρες που θέλει να την αφήνουν στην ησυχία της. Αγαπάει τα τετράποδα περισσότερο από τα δίποδα, τρώει πολύ κι αγαπιέται εύκολα παρά τις μύριες ιδιοτροπίες της• ρώτα όσους τόλμησαν να δουν πέρα από το σηκωμένο της φρύδι.

Εβίτα Λυκούδη:

Ανήσυχο πνεύμα με τάσεις φυγής κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Από το ενιαίο σχολείο στο πειραματικό, από τα αγγλικά στα γερμανικά, από την Αθήνα στη Βοστώνη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Southern New Hampshire University, από τις τεχνοκρατικές σπουδές στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κεφαλλονίτικο ψάρι με πείσμα, εγωισμό, λατρεία και τρέλα σε ακαταμάχητο συνδυασμό. Η δημιουργία και η προσπάθεια θρέφουν τη ζωή της και η φράση που την χαρακτηρίζει είναι «Βαριέμαι να βαριέμαι!».

Ειρήνη Τρίγκα:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Πεισματάρα κι ανήσυχο πνεύμα από κούνια, ενθουσιάζεται και ελκύεται από οτιδήποτε της κινεί την περιέργεια. Ονειροπόλα μέχρι το κόκκαλο, κάποτε περίμενε τον πρίγκιπα πάνω στ’ άσπρο άλογο. Στα 33 της πλέον, επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα που τη θέλει παντρεμένη με πέντε παιδιά μιας κι έχει ήδη δυο ντουζίνες, καθώς τα τελευταία χρόνια διδάσκει τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη απ΄ την νοσηλευτική. Απόφοιτη νοσηλευτικής όταν αφήνει στην άκρη γάντια, θερμόμετρα και φλεβοκαθετήρες, γράφει για τον έρωτα.

Αλέξης Φαραντούρης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αθήνα, ζει στην Αθήνα. Εύχεται να είχαν συμβεί και τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε την οικονομία και τη διοίκηση αλλά τάξη δε νοεί να βάλει ούτε στη ζωή του, ούτε και στο πορτοφόλι του. Μέχρι τα 30 το μεγαλύτερο κείμενο που είχε γράψει ήταν η έκθεση στις πανελλήνιες. Ταξιδεύει συχνά, κοιμάται ελάχιστα, βαριέται εύκολα. Οι άνθρωποί του ο πλούτος του, η μηχανή του ο σύντροφός του, ο έρωτας η ουτοπία του.

Μαντάμ Σουσού:

Αθεράπευτα sexy, τρομερά γοητευτική και περίεργη μέχρι αηδίας. Στοιχεία εξωτικά αλλά και ντόπια χαρακτηρίζουν το ταμπεραμέντο της. Δεν μασάει τσίχλες. Ούτε τα λόγια της. Το βράδυ όταν είναι μόνη της τρώει όλο το ψυγείο. Όταν έχει παρέα, γιαούρτι.

pillowfights.gr

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα...

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου έζησε τα πρώτα τριάντα χρόνια εκεί.
Οι πρώτοι της βηματισμοί στον κόσμο της παιδείας την οδήγησαν σε ένα τεχνικό λύκειο, με ειδίκευση «Συντηρητής Έργων Τέχνης».
Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμά της είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένη. Η αγάπη της για την ποίηση ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και εξελίχθηκε σε μια διέξοδο για την εκδήλωση των συναισθημάτων της. Μέσα από τα λόγια και
τις στροφές, βρήκε τον τρόπο να εκφράσει την ανθρώπινη εμπειρία και να μοιραστεί την πνευματική της εξέλιξη με τους άλλους.

Δείτε το βιβλίο: Το σιωπηλό συναίσθημα

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου...

Xantziara

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από το 2011 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο: Η μάσκα της ψευδαίσθησης

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην...

Iordanidou

Μαρία Ιορδανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, τη μεγάλη μου αγάπη.  Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω δασκάλα. Όταν μεγάλωσα, σπούδασα Παιδαγωγική και από τότε ζω το όνειρό μου.

Επειδή μου άρεσε πάντα να ακούω τους ανθρώπους που μιλούσαν ξένες γλώσσες, έμαθα αγγλικά και γαλλικά για να τους καταλαβαίνω.Συνέχισα τις σπουδές μου σε ένα Μεγάλο Σχολείο που λέγεται “Διδασκαλείο” και μετά συνέχισα σε ένα ακόμα πιο Μεγάλο Τμήμα που λέγεται “Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ψυχική Υγεία”. Τρελαίνομαι να φτιάχνουμε ομάδες με τους δασκάλους και να παίζουμε μεταξύ μας  σαν να είμαστε παιδιά. Γι’ αυτό και θα διαβάσετε σίγουρα κάπου ότι η Μαρία Ιορδανίδου είναι “Εμψυχώτρια σε Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών”.

Συμμετέχω  στις δράσεις της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»,  και έκανα τη δασκάλα της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, στο σχολείο «Οδυσσέας».

Έγραψα άρθρα σε παιδαγωγικά περιοδικά και τώρα γράφω έργα για σχολικές παραστάσεις. Τον τελευταίο καιρό είμαι Διευθύντρια σ’ ένα μεγάλο σχολείο και μου αρέσει πολύ να ακούω τις καθημερινές ιστορίες των παιδιών. Εμπνέομαι από τις συζητήσεις μαζί τους, από τις δικές μου αναμνήσεις και τα όνειρά μου που τις περισσότερες φορές είναι χρωματιστά. Έχω γράψει τα παραμύθια: “Εγώ είμαι αρχηγός”,  Ποντικοσερφαρίσματα», “Δόντι παίρνω, δόντι αφήνω” με την αγαπημένη μου Στέλλα από τις Εκδόσεις Διάπλους  και το παραμύθι “Η Μάγισσα Μουρ Μουρ και το Πλατύ Παπούτσι” με την αγαπημένη μου Άννα από τις εκδόσεις Φυλάτος που μιλάει για τους αλλιώτικους από εμάς “άλλους”.

Δείτε το βιβλίο: Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Μαρία Ιορδανίδου

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου,...

Roggas

Γιώργος Ρόγγας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Κατόπιν σπούδασα πληροφορική και ΜΜΕ. Πλέον ζω μόνιμα στην Αθήνα.
Λατρεύω τα βιβλία,το θέατρο,τον κινηματογράφο,τα ταξίδια,τις συναυλίες,τον καφέ και πάνω απ’όλα λατρεύω να ονειροπολώ.

Δείτε τα βιβλία:

Οι ανεμόμυλοι σταμάτησαν να γυρίζουν

Σημειώσεις ενός αυτόχειρα

Γιώργος Ρόγγας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά...

Χαλκίδης Παναγιώτης

Παναγιώτης Χαλκίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα, του Γεωργίου Χαλκίδη και της Όλγας Κερασίδη. Γεννήθηκε στις αρχές του 1946 στα Πλατανάκια Σερρών και τελείωσε το Λύκειο Κάτω Κάτω Ποροΐων. Είναι πτυχιούχος της σχολής Προσωπικού ΕΛΤΑ και του τμήματος Ραδιοτηλεγραφητών Εμπορικού Ναυτικού. Υπηρέτησε προϊστάμενος σε διάφορα ταχυδρομικά γραφεία της χώρας, με τελευταίο των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγο του Υβόννη Μουτζουρέλλη, δασκάλα, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά. Ξεκίνησε να γράφει το 1982 με το πρώτο του βιβλίο να κυκλοφορεί το 1987, από τις εκδόσεις Μαίανδρος, Θεσσαλονίκη.

Βρείτε το βιβλίο: Το πρώτο δάκρυ

Παναγιώτης Χαλκίδης

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα,...

Koutsoukou

Ευγενία Κουτσούκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευγενία Κουτσούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατέχει ΜΑ στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση. Από το 2004 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία.

Οι εναλλακτικές μορφές μάθησης και η ολιστική προσέγγιση διδασκαλίας αποτελούν τους κύριους άξονες των επιστημονικών της ενδιαφερόντων. Επίσης η δημιουργία αντίστοιχου υλικού για εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές αποτελεί απώτερο στόχο της .

Το πρώτο της εγχείρημα προς αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε με την έκδοση του «Ημερολογίου /Ατζέντα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του σχολικού έτους» για τους εκπαιδευτικούς από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε το βιβλίο: Για εκπαιδευτικούς – Ημερολόγιο και Ατζέντα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του σχολικού έτους

Ευγενία Κουτσούκου

Η Ευγενία Κουτσούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από...

Basiliki Stayropoulou

Βασιλική Σταυροπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και εργάστηκε για σειρά ετών στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός της Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Την τελευταία δεκαετία χαίρεται να εργάζεται σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης.
Από πολύ μικρή ηλικία αγαπούσε το διάβασμα, την ζωγραφική, την δημιουργικότητα. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, μέσω των σχολείων στα οποία υπηρέτησε, και έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση για το έργο της τάξης της τον Ιούνιο του 2016 στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ζωγραφικής “Give me 5!”με τίτλο «Η γέφυρα που μας ενώνει», κατά την θητεία της στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Πανοράματος.
Της αρέσει να εξελίσσεται, γι’ αυτό έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, μεταξύ αυτών, παιδικής εικονογράφησης, συγγραφής και Art Therapy.

Δείτε το βιβλίο Φλοντούρ – Φήμες λένε πως είμαι η Φι

Εικονογράφος στο βιβλίο Ο θεραπευτής των ονείρων

Βασιλική Σταυροπούλου

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα...

Σοφία Γ. Τσαλουχίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Γ. Τσαλουχίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχος Διαιτολογίας & Διατροφής – (Aλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ασχολήθηκε με τον μεταβολισμό των λιπιδίων. Είναι διδάκτορας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τίτλο διδακτορικής διατριβής : «Η επίδραση της Χρόνιας Άσκησης στην Απόπτωση».
Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου – διατροφολόγου (κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος).
Το 2004-2006 συμμετείχε στη Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για τη Διατροφή των Ελλήνων Αθλητών. Έπειτα, το 2006 λαμβάνει Υποτροφία αριστείας υποψήφια διδάκτορα για ερευνητικό έργο από την Επιτροπή Ερευνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 δίδαξε το μάθημα Διατροφή και Διαιτητική στο Τμήμα Μαιευτικής (Aλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Το 2015 συμμετείχε σε παρουσίαση-ομιλία εκπαιδευτικού προγράμματος που έγινε με σκοπό την αγωγή, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής υπερβαρότητας και παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Πρόγραμμα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» του τμήματος ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού της Α! παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Τη δεκαετία 2010 – 2020 δίδαξε μαθήματα διατροφής και άσκησης σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τον αθλητισμό, την ώθησε να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την διατροφή των αθλητών, αφού και η ίδια έχει υπάρξει αθλήτρια στο άθλημα της κολύμβησης.
Έχει συμμετάσχει με ομιλίες-ανακοινώσεις σε ελληνικά αλλά και διεθνή συνέδρια τόσο στον χώρο της διατροφής όσο και της άσκησης.
Αρθρογραφεί και ενημερώνει το κοινό για ποικίλα θέματα διατροφής μέσα από ομιλίες, αλλά και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Βρείτε το βιβλίο: Food diary – Η γευστική περιπέτεια του 365! – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλον τον χρόνο

Σοφία Γ. Τσαλουχίδου

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Γ. Τσαλουχίδου ζει και εργάζεται...

Sapountzis

Νίκος Σαπουντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας
  • Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς» και το «γιατί» κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα, τα «θέλω» και τους στόχους τους πραγματικότητα, αλλά και να κατακτούν προσωπική ευτυχία, οικονομική ανεξαρτησία και υγεία, ακόμη και μετά από «περιπέτειες».
  • Πήρε γνώση, τεχνικές, μοντέλα και «εργαλεία» από τους καλύτερους. Τα εφάρμοσε στη δική του ζωή και είδε αποτελέσματα. Μοιράστηκε την γνώση και την εμπειρία με τους δικούς του ανθρώπους και είδε τα δικά τους θετικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε την ψυχή του, την προσωπική του εμπειρία και «γέννησε» την μέθοδο με την οποία εργάζεται και εισηγείται σε βιωματικά Love + Happiness Coaching σεμινάρια, σε Προσωπικές + Tele-Coaching Coaching Συναντήσεις, σε βιωματικές coaching εκδρομές, σε coaching summer camps, αλλά και σε όσα συγγράφει ο ίδιος γύρω από την την Ευτυχία, τις Ερωτικές Σχέσεις και όχι μόνο…
  • Η ικανότητά του να εστιάζει στην καρδιά του κάθε θέματος σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία του, είναι ο λόγος που τον κάνουν περιζήτητο και κορυφαίο, Love + Happiness Expert,
  • Προπονητή Ζωής, Προπονητή Επίτευξης Στόχων και Αλλαγών, Relationship Coach. Έχει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό αποτελεσμάτων σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, γιατί όπως λέει ο ίδιος-δικαιωματικά πλέον: «Μαζί μου, μπορείς!»
  • Ο Νίκος είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την ζωή και του αρέσει να ζει την κάθε μέρα του χωριστά. Ισόβιος μαθητής σαξοφώνου, κάνει Tae Kwon Do και συμμετέχει σε μαραθωνίους δρόμους.
  • Ο Νίκος ζει και εργάζεται με την Συγγραφέα & Writing Coach Μαρία Γούσιου, http://www.writing-online.gr/ έχουν μια υπέροχη κόρη και μαζί αποτελούν μια αυθεντική παρουσία έμπνευσης για όλο και περισσότρη αγάπη, έρωτα, ευτυχία, αλλαγή και επίτευξη στόχων ζωής!

Κατέχει Τα Εξής Πτυχία:

Life Skills Coaching Advanced Diploma, Stonebridge College, UK
Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, NCFE
National Qualification Framework
IAC – Coaching Masteries Certification I
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master in Business Administration, Kingston, London University
Μεταπτυχιακό στο Marketing, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Υποψήφιος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι Μέλος Των Μεγαλύτερων Διεθνών Οργανισμών Life & Executive Coaching:

The International Association of Coaching, (IAC)
The International Coach Federation, (ICF)
Professional Coaches and Mentors Association, (PCMA)

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Νίκος Σαπουντζής

Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς»...

Stergiopoulos

Νικόλαος Στεργιόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικόλαος Στεργιόπουλος γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 2000. Κατοικεί στη Μηλίτσα, ένα χωριό λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς. Λατρεύει να ασχολείται με τη φυσική και την αστρονομία. Δεν συμπεριλαμβάνει τη ζωγραφική στις λατρείες του, γιατί γι’ αυτόν η ζωγραφική είναι απλά η ζωή του. Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό του και φτιάχνει έργα
για φίλους, γνωστούς και για ανθρώπους που τους αρέσει η δουλειά του.
Στόχος του προς το παρόν είναι η φοίτηση σε σχολή Καλών Τεχνών και όνειρο του είναι να μπορεί να ζήσει κάνοντας αυτό για το οποίο γεννήθηκε ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ…

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Νικόλαος Στεργιόπουλος

Ο Νικόλαος Στεργιόπουλος γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 2000. Κατοικεί...

Dionysiou

Νεοκλής Διονυσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου. Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Πωμός το οποίο υπεραγαπά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το Δ.Π.Θ τον Ιούλιο του 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έκανε την είσοδο του στον χώρο της συγγραφής και της λογοτεχνίας το 2017 με το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων». Κατά την διάρκεια ενός χρόνου το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφόρησε με επιτυχία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική. Κορυφαία στιγμή του συγγραφέα ήταν όταν ο Robin Sharma, συγγραφέας οκτώ παγκόσμιων best sellers, αφού διάβασε το βιβλίο συνεχάρηκε δημόσια τον συγγραφέα λέγοντάς του ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό το επίτευγμα. Ο Νεοκλής έχει ως στάση ζωής να μην εγκαταλείπει ποτέ κάτι που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εξάψει το πάθος του να το υπερασπιστεί. Χαρακτηριστική ήταν και η δημόσια ευχαριστία του προς την αναγνώριση που είχε από τον Robin Sharma, δηλώνοντας ότι το εφικτό είναι ανάλογο της προσπάθειας και προαπαιτεί τόλμη. Συνεχίζει την πορεία του στον χώρο της συγγραφής με την έκδοση ενός δευτέρου βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας».

Δείτε τα βιβλία:

Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων

The 30-Pages Millionaire

Περί ευδαιμονίας

Νεοκλής Διονυσίου

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990...