Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Stathopoulos

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Το 1998 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 2002 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στη Χίο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπου και υπηρετεί τα τελευταία χρόνια με τον βαθμό του Ταγματάρχη. Έχει παρακολουθήσει ως Αξιωματικός εκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Μιλά άριστα  Αγγλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Ως συγγραφέας, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Μέσα από τα παραμύθια του, θέλει να μεταδίδει στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους, μηνύματα όπως η αγάπη, η φιλία και η ευγνωμοσύνη. Αγαπά πολύ τα ζώα και το περιβάλλον και μετέχει συχνά σε εκδηλώσεις για την προστασία τους. Στο σπίτι του έχει δύο σκυλάκια, τη Λούση και τον Όλιβερ.

Είναι λάτρης του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και του αθλητισμού.

Δείτε το βιβλίο: Το άγαλμα και η γατούλα

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε...

Αθηνά Γάτσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Γάτσου είναι πολύτεκνη μητέρα και δασκάλα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία Αλμωπίας του Νομού Πέλλας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είκοσι οκτώ χρόνια, τα τελευταία δεκαοκτώ στο 1ο Δημοτικό Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Συνήθως αναλαμβάνει τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Η αγάπη για τη δουλειά της και το πάθος της για δημιουργία την ώθησε στη συγγραφή παιδικών παραμυθιών.
Τη χρονιά του 2022-23, όπου ο χειμώνας θύμιζε άνοιξη, τα παιδιά ρωτούσαν συνεχώς «πότε θα ’ρθει ο χειμώνας». Προσπαθώντας να εξηγήσει στους μαθητές της με απλά λόγια και παραδείγματα γιατί η θερμοκρασία είναι υψηλή ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, γεννήθηκε το νέο της παραμύθι.
Είναι το δεύτερο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει. Το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Τρείς νόστιμες ιστορίες» κυκλοφόρησε το 2022.

Δείτε το βιβλίο: Κρύφτηκε ο χειμώνας 

Αθηνά Γάτσου

Η Αθηνά Γάτσου είναι πολύτεκνη μητέρα και δασκάλα. Γεννήθηκε και...

Sarkabazi

Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη γεννήθηκε στη Σιβηρία, σπούδασε στη Μόσχα, και ζει στην Ελλάδα.
Αποφοίτησε από το Μουσικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Μόσχας και ταυτόχρονα παρακολούθησε Ανώτατα Λογοτεχνικά σεμινάρια της Ενώσεως Λογοτεχνών Ρωσίας, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας – για Συγγραφείς– Ευθυμογράφους. Από τότε ξεκίνησε συνεργασία με διάφορες εφημερίδες.
Έχει τιμηθεί με διάφορα λογοτεχνικά βραβεία στην Ρωσία και Ελλάδα: Α’ Βραβείο ( Γραν Πρι) Διεθνούς Διαγωνισμού συγγραφέων-ευθυμογράφων «Ποντμοσκόβιε – 91» /π. Μόσχα/, Βραβείο για το καλύτερο δημοσιογραφικό έργο της χρονιάς της εφημερίδας «Αθηναϊκή κούριερ» /Αθήνα, 1999/, Β΄ βραβείο διαγωνισμού για το καλύτερο διήγημα για παιδιά «Η Χρυσή πέννα της Ρωσίας», Μόσχα 2009, Β’ βραβείο του Διεθνούς διαγωνισμού λογοτεχνίας ζωοφιλικού περιεχομένου, Λαμία, 2013 και Τιμητικό βραβείο για την προσφορά στον πολιτισμό, Θεσσαλονίκη, 2014. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών και καλλιτεχνών.
Το πρώτο βιβλίο, « Ο νόμος της πεταλούδας», βγήκε στην Αγία Πετρούπολη το 2011.

Δείτε το βιβλίο: Ο νόμος της πεταλούδας

Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη

Η Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη γεννήθηκε στη Σιβηρία, σπούδασε στη Μόσχα, και...

Κυριακή Σαββίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Κυριακή Σαββίδου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα σε δημόσια σχολή στην Ανάβυσσο και στη συνέχεια ιατρικά εργαστήρια στην Αθήνα.Της αρέσει η εξέλιξη και γι΄ αυτόν τον λόγο καταπιάνεται με οτιδήποτε θεωρεί ότι θα τη βελτιώσει και θα την εξελίξει ως άνθρωπο.Η συγγραφή γι’ αυτήν είναι σαν ένα διαρκές όνειρο, σαν μια μελωδία άλλοτε χαρούμενη και άλλοτε μελαγχολική. Ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, γεμάτο γεύσεις εμπειρίες και μυρωδιές . Με κάθε λέξη που αποτυπώνει νιώθει μια αποφόρτιση συναισθημάτων, η γραφή είναι ο προσωπικός της ψυχολόγος.

Δείτε το βιβλίο: Το λαμπερό κεφάλι

Κυριακή Σαββίδου

H Κυριακή Σαββίδου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικά...

Dimoulas

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην εσωτερι-κή αρχιτεκτονική και στον σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων και στη συνέχεια θέλοντας να βρει τι του ταιριάζει απόλυτα επαγγελματικά ασχολήθηκε με πολλές και διαφορετικές δουλειές. Αν και μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία, τον κέρδισε ο χώρος της κουζίνας μετά το 2008, όταν αποφάσισε να στραφεί σε ένα βίγκαν τρόπο ζωής. Κάπως έτσι, το 2016 άρχισε να μοιράζεται τις μαγειρικές του δημιουργίες με τον κόσμο μέσω των social media με σκοπό να διαδώσει τη βίγκαν κουζίνα και να δείξει ότι όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής δε στερούνται γεύσεων και ποικιλίας. Το 2019 δημιούργησε το “Beets-me.com” και έκτοτε παρουσιάζει κάθε εβδομάδα δύο νέες βίγκαν συνταγές μοιράζοντας στο κοινό του τα μυστικά της κουζίνας του και τις συμβουλές του. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ανεβαίνει στο You Tube και η πρώτη μαγειρική εκπομπή του με τίτλο “Beets me”, όπου και παρουσιάζει μια φορά την εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Το “βρόμικο” αλλιώς

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα...

Lazaridou-Maria

Λαζαρίδου Μαρία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic Intervention Coach. Δουλεύω σε ατομικές συνεδρίες και με ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν πιο λειτουργικές και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Στόχος είναι η ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων επικοινωνίας, οπτικής καθώς και καθημερινών πρακτικών που επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το άτομο ή το ζευγάρι στο σχετίζεσθαι. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις ικανότητες προκειμένου να ξεπεράσει τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο του και ο δικός μου ρόλος είναι να τον βοηθήσω να τις φέρει στην επιφάνεια, να τις μεγεθύνει και να τις εξασκήσει.
Είμαι πιστοποιημένη Relationship Coach από το Ινστιτούτο Coaching της Καλιφόρνια, εκπαιδευμένη στις τεχνικές της Στρατηγικής Οικογενειακής Θεραπείας και της Βραχείας Θεραπείας καθώς και Passion Patterns Trainer για ζευγάρια. Επιπλέον, έχω πιστοποιηθεί ως Master Coach από το Strategic Intervention Institute, τον πιο έγκυρο οργανισμό εκπαίδευσης παγκοσμίως στη Στρατηγική Παρέμβαση. Έχω επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Advanced Elite του ίδιου Ινστιτούτου.
Έχω συγγράψει το βιβλίο «Λεύκωμα του Μικρού Ήρωα» καθώς και το «Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης» και συμμετέχω σε βιωματικά workshops με θεματικές το άγχος και τις σχέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

Λαζαρίδου Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic...

Mpimpiri

Ελένη Μπιμπίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια παρακολούθησα ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Έξετερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε διαφορετικά δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα. Τα βιώματά μου από τον χώρο καταγράφονται στο βιβλίο «Ακούει κανείς; Ειδική Αγωγή: Αγώνες και αγωνίες πίσω από την πόρτα», Εκδόσεις Έναστρον. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ασχολούμαι και με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η εργασία μου σε διαφορετικά πλαίσια με άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων και εθνικοτήτων, τυπικής ανάπτυξης ή με ειδικές ανάγκες, με εφοδιάζει με πλούσιες εμπειρίες που αποτυπώνονται στα βιβλία μου.

Δείτε τα βιβλία: Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα
Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ελένη Μπιμπίρη

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά...

Παύλος Μαρής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παύλος Μαρής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε εκεί.

Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως δικηγόρος στο Λονδίνο. Έχει ζήσει στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Ελβετία.

Δείτε το βιβλίο: Δεν είμαι τόσο μόνος τα βράδια του καλοκαιριού

Παύλος Μαρής

Ο Παύλος Μαρής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε...

Papanikolaou

Πωλίνα Παπανικολάου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και γραφιστική. Παρακολούθησε σεμινάρια marketing και διαφήμισης. Πήρε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο το Νικόλα Κληρονόμο και ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Εργάστηκε σε εκδοτική εταιρεία ως κειμενογράφος, εικονογράφος και σχεδιάστρια κυρίως κοπτικών και τρισδιάστατων (pop-up) καρτών. Έχει σχεδιάσει έντυπα για δημόσιους οργανισμούς. Της αρέσει ιδιαίτερα να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Δουλειές της: “Ο χορτοφάγος λύκος”, “Αρτοποιήματα”, “Με ένα Φι και ένα Πι φτιάχνω παραμύθια”, “Το άλογο που το λέγαν Έκτορα”, “Η Μέλπω η μοναδική”.

Η ίδια αυτοσυστήνεται στους αναγνώστες του παραμυθιού της Χριστίνας Κανάρια “Ώρα για …λαθογραφία!”

Με λένε Πωλίνα και μια μέρα ξεφύτρωσα σε μια πόλη με ωραίες λιακάδες, που τη λένε Αθήνα. Σπούδασα διερμηνεία γουργουρίσματος περιστεριών, αρχιτεκτονική τούρτας γενεθλίων και θεωρητικά ακροβατικής για τσίρκο. Εργάστηκα ως σχεδιάστρια συρμάτων της ΔΕΗ, σιελοκολλήτρια γραμματοσήμων, καθηγήτρια ειρηνικών τεχνών και διαχωρίστρια κόκκων άμμου. Μιλάω άπταιστα αλαμπουρνέζικα.
Όταν μεγαλώσω λίγο θέλω:
1) να κάνω ένα πάρτι μέσα σ’ έναν κήπο με όλα τα δέντρα και όλα τα λουλούδια,
2) ν’ ακούσω όλες τις μουσικές που υπάρχουν και
3) να επισκεφθώ όλες τις παραλίες πάνω σ’ ένα δελφίνι.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εικονογράφου εδώ

Δείτε το Βιβλίο: Ώρα για… λαθογραφία

Πωλίνα Παπανικολάου

Η Πωλίνα Παπανικολάου κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην...

Mparmpagiannidis

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Σπούδασε στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό Ιωαννίνων. Αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό «Ερανιστής». Ξεκίνησε να γράφει παρακινούμενος από μια φυσική παρόρμηση για επικοινωνία και με διάθεση να μοιραστεί με άλλους τις ανησυχίες του, τους προβληματισμούς του, αλλά και να αναδείξει τις ομορφιές της ζωής. Τον συναρπάζει να γράφει φανταστικές ιστορίες που όμως προκαλούν αληθινά συναισθήματα σε πραγματικούς ανθρώπους.

Δείτε το βιβλίο: Κτήνη στον παράδεισο

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και...

Tsakli

Βασιλεία Τσάκλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βασιλεία Τσάκλη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1989 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καλαμαριά.
Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο τμήμα Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη και εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία ως γραμματέας. Με την ποίηση και τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα χρόνια του Λυκείου γράφοντας στίχους για τραγούδια. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε κάποιους σχολικούς ποιητικούς διαγωνισμούς και έχει δώσει ποιήματα για την εφημερίδα του σχολείου. Η ποιητική συλλογή «Λουλουδένιο τραύμα» είναι η πρώτη της συλλογή κάνοντας έτσι νέα βήματα στον κόσμο της λογοτεχνίας.

Δείτε το βιβλίο: Λουλουδένιο τραύμα

Βασιλεία Τσάκλη

Η Βασιλεία Τσάκλη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1989 στη...

Anagnostopoulos

Αντώνιος Αναγνωστόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Πίσω από τον Άγνωστο Α΄ βρίσκεται ο συγγραφέας Αντώνιος Αναγνωστόπουλος.

Γεννημένος το 1975 στο Διδυμότειχο, έζησε εκεί μέχρι τα 18 του χρόνια.

Στη συνέχεια έζησε στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκαν οι πρώτες ιστορίες-αφηγήματα, ύστερα από παρότρυνση φίλων και ιδιαίτερα του Romolo Cheri.

Το 2008 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα,όπου ολοκλήρωσε και εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: “Ιστορίες του Άγνωστου Α΄” Εκδόσεις Φυλάτος.

Το 2016 ολοκληρώνει και εκδίδει μια ακόμη προσπάθεια με τίτλο: “Συνδυασμοί λέξεων από τον Άγνωστο Α΄” Εκδόσεις Φυλάτος.

Το 2018 ολοκληρώνει και εκδίδει άλλη μια προσπάθεια με τίτλο: “Σκέψεις/Προβλήματα από τον Άγνωστο Α΄” Εκδόσεις Φυλάτος .

Το 2020 ολοκληρώνει και εκδίδει το νέο του βιβλίο βιβλίο με τίτλο “Η ζωή εν μέρει” από εκδόσεις Φυλάτος.

Το σήμερα,τον βρίσκει να δημιουργεί, παρέα με τη μοναξιά της πολυάνθρωπης Αθήνας.

Αρθρογράφος στο προσωπικό του λογοτεχνικό ιστολόγιο Τα Απομνημονεύματα του Άγνωστου Α’

Δείτε τα βιβλία:

Ιστορίες του Άγνωστου Α

Συνδυασμοί λέξεων από τον άγνωστο Α

Σκέψεις/ Προβλήματα από τον άγνωστο Α

Αντώνιος Αναγνωστόπουλος

Πίσω από τον Άγνωστο Α΄ βρίσκεται ο συγγραφέας Αντώνιος Αναγνωστόπουλος....

Γεωργία Σκούρτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο που χρειάζεται να ειπωθεί για αυτήν.
Επειδή, όμως επιμένετε: Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και από τότε κρυώνει πολύ. Ωστόσο, το Κάτω Νευροκόπι το κουβαλάει πάντα στην καρδιά της για να τη ζεσταίνει.
Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της, λίγο αργά το θυμήθηκε να ξεκινήσει τη συγγραφή.
Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, αλλά θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένη αν είχε σπουδάσει γλωσσολογία ή ιατρική.
Είναι σύζυγος, αλλά όχι μητέρα. Εργάζεται εδώ και τριάντα χρόνια στον ΑΔΜΗΕ (πρώην κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού).
Αγαπάει πολύ τα ζώα και μέχρι σήμερα δεν έχει μισήσει κάποιον άνθρωπο.
Δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε δε θα είναι κι εύκολο να τη βρείτε, αν τύχαινε ποτέ να την αναζητήσετε…

Γεωργία Σκούρτη

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει...

Μάριος Παξιμαδάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε στο Πολυτεχνείο. Από τα πρώτα χρόνια είχε δείξει ενδιαφέρον για τη μάθηση, διαβάζοντας διάφορα βιβλία. Το όνειρό του ήταν να γράψει μια μέρα και αυτός ένα σημαντικό βιβλίο που να βοηθάει τους ανθρώπους σε αυτούς του δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και ερασιτεχνικά ασχολείται με τις τέχνες. Συγκεκριμένα παίζει κιθάρα, καθώς επίσης του αρέσει το θέατρο και ο κινηματογράφος.

Δείτε το βιβλίο: Σκέψου το σαν ήσουν νεκρός – Η Δύναμη της Εσωτερικής Εξέλιξης & Αυτοβοήθειας

Μάριος Παξιμαδάς

Ο Μάριος Παξιμαδάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής γλώσσας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε από την ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2005 ταξιδεύει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μέρη, σχολεία και ανθρώπους.
Συνεχίζει να φοιτά στους δρόμους της διδακτικής, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και τελευταία των λαϊκών παραμυθιών.
Zει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο —> 7×7=49

 

 

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε...

Γλύκα Κυλικλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στην ψυχολογία, στο mentoring, στην εποπτεία και στη συμβουλευτική. Έχει διδάξει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε Ι.Ε.Κ. και είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει κάνει εισηγήσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια με θέμα καινοτόμες διδακτικές πρακτικές. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών θεατρικών έργων, δύο εκ των οποίων έχουν βραβευτεί στους θεατρικούς αγώνες «Ακτίς Ονείρου». Έχει τρία παιδιά, τη Στέλλα, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και έχει έναν ανεκπαίδευτο και ανεκδιήγητο σκύλο, τον Amstaf.

Δείτε το βιβλίο: Play the myth with mischief – Έναν μύθο θα σας διηγηθώ

Γλύκα Κυλικλή

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό...

Arsinoi Ntanika

Αρσινόη Ντανίκα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αρσινόη Ντανίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο χωριό Περίβλεπτος, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τα Ιωάννινα. Σπούδασε στην Αθήνα, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Θεολογικής Σχολής, στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Αποφοίτησε με 9,2 (άριστα). Επιπλέον, έλαβε υποτροφία, χάρη στις επιδόσεις της από το Ι.Κ.Υ. Γνωρίζει αγγλικά, λίγα τουρκικά και γαλλικά.
Το 2013, εξέδωσε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥ-ΓΝΩΜΗ» από τις εκδόσεις Νεκτάριος Δ. Παναγόπουλος. Λατρεύει να γράφει ποιήματα και να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους για μικρούς και μεγάλους.

Δείτε το βιβλίο: Η πεταλούδα της αγάπης

Αρσινόη Ντανίκα

Η Αρσινόη Ντανίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο χωριό Περίβλεπτος, που...

Dioudi

Μαρία Π. Διούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961. Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, καθώς ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο αυτό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Υπηρέτησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τριάντα εννέα συναπτά έτη από διάφορες θέσεις ως δασκάλα σε 1/θέσια, 2/θέσια, 3/θέσια και πολυθέσια σχολεία, ως διοικητική υπάλληλος στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, ως Τακτικό Μέλος του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Τακτικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αισωνίας, εκτελώντας και χρέη γραμματέα, ως Τακτικό Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, ως γραμματέας και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας-Σέσκλου, ως Τακτικό μέλος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ως διαχειρίστρια του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας του 9ου Δ.Σ. Βόλου, ως Μέλος και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ως μέλος του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ Ν. Μαγνησίας, αλλά και ως Διευθύντρια στα 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου & 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για είκοσι τρία συνεχή έτη. Εκτός των παραπάνω υπηρεσιών που έχει προσφέρει στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η ίδια πιστεύει και ενστερνίζεται τη «δια βίου μάθηση» λαμβάνοντας πλήθος άλλων επιμορφώσεων σε θέματα διοίκησης, διδακτικής, πληροφορικής και παιδαγωγικής, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Καρανάσιο Χρήστο και μητέρα δυο αγοριών, απόφοιτων υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.

Δείτε το βιβλίο Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία θετικού κλίματος και αποτελεσματικότητας της σχολικής μονάδας

Μαρία Π. Διούδη

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961....

Pappa

Άννα Δ. Παππά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.

Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!

Το Blog μου: pappanna.wordpress.com

Δείτε τα βιβλία:

Μαθαίνοντας πως να μαθαίνω

Ο αληθινός δάσκαλος

Άννα Δ. Παππά

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια...

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στην ανωτέρα σχολή ηλεκτρονικών και στη διοίκηση Επιχειρήσεων.

Υπηρέτησε, για σαράντα δύο μήνες, ως έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού στα σύνορα της χώρας, με την ειδικότητα του αξιωματικού διαβιβάσεων. Ήταν ο αξιωματικός επιφυλακής της μοίρας του, την ημέρα της γενικής επιστράτευσης και της απόβασης των Τούρκων στην Κύπρο το 1974.

Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και στις ασφάλειες ζωής με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις και πρωτιές που του πρόσφεραν ως μπόνους, ένδεκα ταξίδια σε τρεις ηπείρους. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολήθηκε με τις κτηματομεσιτικές εργασίες. Στη διάρκεια της καριέρας του, παρακολουθούσε αδιάκοπα εκπαιδευτικά σεμινάρια στις πωλήσεις.

Σ’ όλη του τη ζωή ασχολούνταν με το γράψιμο και το διάβασμα, με μια σκέψη μόνο στο μυαλό. Να γράψει κάποτε ένα βιβλίο. Ώσπου τελικά είδε τ’ όνειρό του να πραγματοποιείται.

Δείτε το βιβλίο: Φωνές από το παρελθόν

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο...

Fotopoulou

Μαρία Φωτοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο, έζησε ως τα έντεκα στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου και κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Η αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή υπήρχαν μέσα της από παιδί, καθώς περνούσε το χρόνο της είτε γράφοντας στιχάκια σε ένα μπλοκ που κουβαλούσε πάντοτε μαζί της, είτε σκαρώνοντας μικρά θεατρικά σενάρια που «ανέβαζε» αργότερα στη γειτονιά με τους φίλους της.

Μετά το Λύκειο εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την άλλη της μεγάλη αγάπη, τις ξένες γλώσσες. Το 2001 αποφοίτησε από το εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος» όπου σπούδασε διερμηνεία- μετάφραση για τις γλώσσες αγγλικά και ρωσικά ενώ το 2008, αποφοίτησε ως αριστούχος από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα τις «Αλληλεπιδράσεις μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στην Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό» από όπου αποφοίτησε το 2011 με γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς».

Το 2013 εξέδωσε την πρώτη της νεανική νουβέλα με τίτλο «Μην το πεις πουθενά» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πηγή.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και ιταλικά, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ρωσικά και ισπανικά. Παίζει πιάνο και περνά τον ελεύθερο χρόνο της με το σύζυγό της και τον εξάχρονο γιο της Αλέξανδρο στον οποίο αφιερώνει και το παραμύθι «Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου» που είναι το δεύτερο κατά σειρά έργο της.

Δείτε το βιβλίο: Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου

Μαρία Φωτοπούλου

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο,...

Manousaridis Alexandros

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα το που γεννήθηκα,που έζησα και τα λοιπά. Άλλωστε από αυτά δεν μπορείς να γνωρίσεις έστω και λίγο κάποιον.
Αξία όμως έχουν τα εξής : Ξεκίνησα από τον στίχο, γράφοντας το πρώτο μου τετράστιχο το καλοκαίρι του 2002, περίπου 16 χρόνια πριν. Η απογοήτευση και το συναίσθημα ότι ο σοβαρός στίχος δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα (έτσι ένιωθα ειλικρινά με όλα αυτά που είδα και έζησα), πρέπει να έπαιξαν έναν ρόλο στην δοκιμή της συγγραφής,χωρίς να μπορώ να θυμηθώ το πως ακριβώς έφτασα να αρχίσω να γράφω αυτό που κατέληξε στο βιβλίο που κρατάτε σήμερα στα χέρια σας.
Γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ; Διότι το παρόν βιβλίο κατοχυρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2009…. και θυμόμενος ότι μου πήρε κάπου στους έξι μήνες να το γράψω (αυτό μου έχει μείνει) , μιλάμε για μια διαδικασία που έχει τουλάχιστον 9 χρόνια.
Να σημειώσω ότι δεν παράτησα ποτέ τον στίχο.
Οι δοκιμασίες μέχρι το σήμερα πολλές, τόσες που και περισσότερο χώρο να είχα να σας περιγράψω εδώ,δεν θα έφτανε. Με αίμα πληρώνουν αυτοί που κυνηγούν το όνειρο, όταν αψηφούν οτιδήποτε προκύπτει στο δρόμο τους.
Θέλω να αφιερώσω με όλη μου την καρδιά και τον νου, αυτό το βιβλίο,σε κάθε έναν που είναι εκεί έξω στην θέση στην οποία ήμουν, και κυνηγάει αυτό που πιστεύει αλλά και θέλει βαθιά.
Το βιβλίο αυτό λοιπόν, αφιερώνεται σε αυτούς που κυνηγάνε το όνειρό τους,μέχρι το όνειρο να πεθάνει ή να πεθάνουν αυτοί.”
Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

Δείτε το βιβλίο Σκοτεινές Ιστορίες

 

Αλέξανδρος Μανουσαρίδης

“Λίγα λόγια για τον συγγραφέα… Μηδαμινή αξία έχει για εμένα...

Kalliopi Raikou

Καλλιόπη Ράικου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία, Κλασσικές Σπουδές και Εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μετέπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα πάνω στις ολιστικές προσεγγίσεις της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Παρόλα αυτά δε σταμάτησε εκεί, συνεχίζοντας τις πανεπιστημιακές της σπουδές πάνω στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και συγκεκριμένα πάνω στη Θεραπευτική χρήση της Τέχνης σε αυτές. Το 1997 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εκμάθησης γλωσσών με το European Label και παράλληλα έχει συνεκδόσει με εκπαιδευτικό της Αυστραλίας βιβλίο για τη Διασπορά. Αυτήν τη στιγμή διδάσκει σε μαθητές όλων των ηλικιών ανά τον κόσμο. Στη διαδρομή της έχει αποκτήσει δύο φωτεινούς ήλιους, τον Ορέστη και την Ηλέκτρα, ενώ η ίδια συνεχίζει να εκπαιδεύεται και κυρίως να παρατηρεί.

Kalliopi Raikou was born in Athens in 1971. She studied Literature with Humanities, has a Diploma in Classical Studies and Education, and trained in Art Therapy in Special Education. Kalliopi is also a qualified teacher of Greek as a Foreign Language and now teaches Greek
to students from all over the world. In 1997, Kalliopi was awarded the European Label “Stimulating Language Learning” from the European Union and the Greek Ministry of Education. She has also contributed to a book for kids of the Greek diaspora in Australia. Her two children – Orestes and Electra – help her carry on and observe life.

Δείτε το βιβλίο Τα πολύχρωμα μπαλόνια

Καλλιόπη Ράικου

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική...

Karanakis

Αναστάσιος Καρανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το αίμα μας βράζει. Εδώ που οι άνθρωποι ονειρεύονται με φόντο το γκρι του ουρανού, μα έχουν το χρώμα στο χαμόγελό τους.
Ο πατέρας μου μεροκαματιάρης, η μητέρα μου νοικοκυρά, τα αδέρφια μου ό,τι πολυτιμότερο έχω. Η οικογένειά μου… Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή μου, στους οποίους χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα.
Σπούδασα στην πόλη των Σερρών, στο τμήμα «Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας» όπου μετά κόπων και βασάνων μου απονεμήθηκε το πολυπόθητο πτυχίο δίνοντάς μου το δικαίωμα να «Τοπογραφώ».
Όντας ανήσυχο πνεύμα άρχισα να δοκιμάζω την τύχη μου στο δεύτερο συνθετικό της παραπάνω λέξης, αφού κάθε τόσο έπιανα τον εαυτό μου να γεμίζει λευκές σελίδες με συναισθήματα, ανησυχίες και κάθε τι που μου απασχολούσε το νου. Από παιδί κυνηγούσα τα όνειρά μου και ας έτρεχαν πιο γρήγορα από εμένα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Κυνηγούσα ακόμη και τα αστέρια που έπεφταν από του ουρανού την αγκαλιά, μέχρι που άκουσα ότι οι άνθρωποι κάνουν ευχές βλέποντάς τα να πέφτουν. Από εκείνη τη στιγμή είχα βρει έναν λόγο να μην το κάνω πια, δεν
ήθελα να κλέψω την ευχή κανενός.
Μια ευχή μόνο φύλαξα μέσα μου και ακόμη κρατώ, μα δε θα τη μαρτυρήσω ποτέ. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πρέπει να μαρτυράς τις ευχές σου, απλά να τις φυλάς βαθιά μέσα στην ψυχή σου και είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα πραγματοποιηθούν!

Δείτε το βιβλίο: Τ’ ανείπωτα…

Αναστάσιος Καρανάκης

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το...

Pantoleon

Ηλιάνα Παντολέων

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ειδίκευσης στην κλινική ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ζει και εργάζεται στην Αμερική, στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, ως πιστοποιημένη ψυχολόγος, σε μια μια κλινική διάγνωσης και ψυχοθεραπείας. Διαθέτει κλινική εμπειρία με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο από ιδιωτική πρακτική όσο και από συνεργασία με δημόσιους φορείς. Παράλληλα με την άσκηση κλινικού έργου, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών.
«Θεωρώ πως το παραμύθι είναι ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος με σπουδαίες ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες χάρη στη γλώσσα των συμβόλων που χρησιμοποιεί. Αποτελεί την πιο απλή και γνήσια προσέγγιση των ασυνείδητων λειτουργιών που επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και για αυτό προσφέρει σημαντικό υλικό στην ψυχοθεραπεία παιδιών, παρόμοιο με αυτό των ονείρων στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων».

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες τριών φίλων

Ηλιάνα Παντολέων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου...

ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ1

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Κατηγορία: Ψυχολόγος

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε αποφοιτώντας με αριστείο από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Απέκτησε ειδίκευση στη Διαχείριση του Άγχους μέσω της Βιβλιοθεραπείας και της Συναισθηματικής Έκφρασης αποφοιτώντας από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση στην Ψυχολογία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σημαντικό μέρος της δουλειάς της έχει αφιερώσει στη στήριξη ευάλωτων οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω των θέσεων που κατείχε σε Δήμους και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διατηρεί το προσωπικό της γραφείο, όπου ασχολείται με την ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ζεύγους, οικογένειας και ομάδας, με τον συντονισμό σχολών γονέων καθώς και με την οργάνωση δραστηριοτήτων με στόχο την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Βρείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

 

 

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία...

Σοφί Άντερσεν συγγραφέας

Σοφί Άντερσεν

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω δασκάλα.. ‘Εβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά , το ένα δίπλα στο άλλο και γινόμουν μεγάλη… Αυτό έγινα και στη συνέχεια, όταν τελειώνοντας το σχολείο που αργά η γρήγορα θα αρχίσετε κι εσείς, σπούδασα γερμανική φιλολογία, έγινα δηλαδή δασκάλα γερμανικών. Παράλληλα μάθαινα γερμανικά σε πολλά παιδάκια και μερικούς μεγάλους σαν κι εμένα. Λίγο αργότερα όμως έτυχε να ταξιδέψω σε μία μακρινή χώρα του Βορρά, τη Νορβηγία. Εκεί συνέχισα να μαθαίνω περισσότερα για τα παιδιά για να τα καταλαβαίνω καλύτερα. Έτσι έκανα σπουδές στην Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή και κατάλαβα κάτι πολύ σπουδαίο.. ότι εγώ δεν έβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά για να γίνω μόνο δασκάλα, όχι, ήθελα να τους λέω ιστορίες… και δουλεύοντας σε σχολεία για μικρούς και μεγάλους και αποκτώντας τα δικά μου παιδάκια, τα δικά μου μικρά τρολ, είδα ότι πολλές φορές μιλάμε στους μεγάλους σαν να ήταν μικρά παιδιά και στα μικρά παιδιά σαν να ήταν μεγάλοι. Όσο μεγαλώνουμε όμως είναι σημαντικό να αποζητούμε την εξέλιξή μας  ανακαλύπτοντας καινούριους τρόπους επικοινωνίας με σκοπό να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Γι’ αυτό συνέχισα το δικό μου εκπαιδευτικό ταξίδι με αφετηρία τη συναισθηματική νοημοσύνη, στη συνέχεια κάνοντας σεμινάρια πάνω στην άνοια και το παιδικό ιχνογράφημα και ανοίγοντας έναν κύκλο σπουδών στην Συμβουλευτική. Κάποια στιγμή της πορείας μου ήρθε μια ιδέα! Να φτιάξω βιβλία που να μιλούν ταυτόχρονα και τη γλώσσα των μεγάλων και τη γλώσσα των μικρών! Γιατί αυτό νομίζω θέλουμε όλοι, έναν κόσμο που να μας χωρά όλους, έναν κόσμο που να μεγαλώνουμε και να μικραίνουμε ΜΑΖΙ…

Δείτε τα Βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

Θα παίξεις μαζί μου;

Τι έγινες όταν μεγάλωσες;

Μεγαλώνουμε και μετακομίζουμε

Πόσο μου μοιάζεις, πόσο σου μοιάζω γιαγιά

Ένα μπαλόνι για το γράμμα μου

Zeus og Zoe er fra Norge

Σοφί Άντερσεν

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια…...

Marousos

Δημήτρης Μαρούσος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHPC, ECSF, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ Σπούδασε παιδαγωγικά στο Α.Π.Θ. Ακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Α.Π.Θ. με θέμα τη σχολική ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές ανάγκες Σπούδασε Παθολογία του Λόγου και της Επικοινωνίας στο τμήμα Σπουδών Κλινικής Επικοινωνίας (ClinicalCommunicationStudies) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Συνέχισε τις σπουδές του στη Λογοθεραπεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο Masters (MSc) στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κλινικής εξειδίκευσης στις διαταραχές ροής ομιλίας (τραυλισμός) στο European Clinical Specialization in Fluency (ECSF). Είναι μέλος της ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής Ομιλίας του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών. Είναι Μέντορας λογοθεραπευτών σε πρόγραμμα ευρωπαϊκής εξειδίκευσης για τον Τραυλισμό ECSF. Έχει εκπαιδευτεί στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου. Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπευτής Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτης της Μονάδας Λογοθεραπείας στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα. Συμμετέχει ως εισηγητής θεμάτων λόγου & επικοινωνίας σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Εκπονεί και δημοσιεύει επιστημονικές μελέτες στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Σε συνεργασία με την Κερασιά Μαρούσου, έχει σχεδιάσει και εκδώσει ένα πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)]. Ως μέλος της Ελληνικής Ερευνητικής Ομάδας για τις Διαταραχές Ροής Ομιλίας συνεργάζεται με συναδέλφους σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική για την στάθμιση εργαλείων αξιολόγησης προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το κλινικό-ερευνητικό του έργο εστιάζει στην έμμεση θεραπευτική παρέμβαση (σε επίπεδο οικογένειας) και την εκπόνηση βραχύχρονων κλινικά αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων με Εστίαση στη Λύση. Δείτε το βιβλίο: Π.Εξ.Σ.Ε. Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας

Δημήτρης Μαρούσος

Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHPC, ECSF, Κέντρο...

Mayrakis

Χαράλαμπος Μαυράκης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η μαμά του χάρηκε πολύ που τον πήρε αγκαλιά γιατί επιτέλους θα σταματούσε να φτιάχνει αόρατα σχεδιάκια που τη γαργαλούσαν μέσα στην κοιλιά της. Με το που μπουσούλησε, μουντζούρωσε με επιτυχία εκατόν τριάντα δύo βιβλία των γονιών του. Έργα εκείνης της εποχής εκτίθενται στο Μουσείο Μουντζούρας και Βρεφικής Τέχνης. Στο δημοτικό ζωγράφιζε στα τετράδια του περισσότερο από όσο έγραφε και όταν γέμιζε τα τετράδια, ζωγράφιζε σαν άτακτο παιδάκι στα θρανία. Από τότε,ζωγραφίζει όπου βρει και με όποιον τρόπο μπορεί.Στην άμμο με ξυλαράκια,στο πιάτο με το μελάνι της σιουπιάς, στο χαρτί κουζίνας με μισοτελειωμένα στυλό.Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα διαγαλαξιακές συλλογικές εκθέςεις ζωγραφικής και σε δύο χιλιάδες εκατόν έντεκα ατομικές,τόσο ατομικές που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος.Καμιά φορά τα σχέδια του το σκάνε και τρυπώνουν σε παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

Χαράλαμπος Μαυράκης

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η...