Γεννημένη στο Κρόναμπεργκ της Σουηδίας όπου και μοιράζει το χρόνο της.
Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τόπους και ανθρώπους στα διάφορα ταξίδια της ανά τον κόσμο να ανταλλάσσει απόψεις και να συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες για ότι αφορά τη ζωή τον άνθρωπο και τη Μητέρα Φύση που τόσο αγαπά.
Οι σπουδές της στην Αγγλική γλώσσα της έδωσαν την ευκαιρία και την προοπτική να μελετήσει και ξένους Ποιητές όπου και αυτοί επηρέασαν τη σκέψη της.
Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικής και αφιερώνει το χρόνο της στις δύο αγαπημένες της ασχολίες τη ζωγραφική και κυρίως την ποίηση.
Συμμετείχε κατά καιρούς με έργα της σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά με πολύ ενθαρρυντικές κριτικές. Αυτό την οδήγησε στο να συμμετέχει και σε διαγωνισμούς όπου έργα της διακρίθηκαν και βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις.
Το 2009 το ποίημα ‘ Όταν ‘ απέσπασε τη 2η θέση σε Πανελλήνιο- Πανκύπριο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Author’s club.
Το 2013 το ποίημα ‘Ορφική Μορφή’ απέσπασε την 3η θέση στην Ελλάδα και Κύπρο ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές.
Το 2014 το ποίημα ‘Στα μονοπάτια από ροδιές ‘ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.
Το 2015 το ποίημα Σχέσεις Ανθρώπων την έφερε στην 3η θέση σε Διεθνή διοργάνωση και την καθιέρωσε ως την πρώτη Ελληνίδα ποιήτρια βραβευμένη από τον όμιλο PiGrecoZen υπο την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Ιταλίας σε ειδική εκδήλωση.
Το 2016 στην 9η Συνάντηση Σύγχρονων Δημιουργών με συμμετοχές από το Λονδίνο,Γερμανία,Ελλάδα και Κύπρο βραβεύθηκε με την 5η θέση για το ποίημα της ‘Στα αβαθή νερά σου’.Έργα της επίσης συμμετέχουν σε  ποιητικές ανθολογίες μαζί με άλλους διακεκριμένους καλλιτέχνες του τόπου και της διεθνούς σκηνής. Το διεθνές περιοδικό Our Poetry Archive δημοσίευσε ποιήματά της στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2016  και τη συμπεριλαμβάνει  ανάμεσα στους 10 κορυφαίους ποιητές στην Ευρώπη και στους 30 καλύτερους στον κόσμο.Το λογοτεχνικό περιοδικό των Bρυξελών Atunis την αναφέρει επίσης ανάμεσα στις  διακεκριμένες ποιήτριες της Ευρώπης.Η πρώτη της πολυβραβευμένη ποιητική συλλογή στη Δική μου Άνοιξη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Τον Οκτώβριο του 2016 ο ανθρωπιστικός  οργανισμός World Institute for Peace [WIP] της απένειμε το σημαντικό βραβείο για την ειρήνη Icon for World Peace για την ενεργό συμμετοχή και απήχηση του ποιητικού της έργου για την ειρήνη και τον πολιτισμό στον κόσμο.Το Νοέμβριο του ίδιου έτους η διοίκηση του οργανισμού της ανακοίνωσε εκ νέου την ομόφωνη απόφασή του να ορισθεί Πρέσβειρα του οργανισμού στην Ελλάδα και στη Σουηδία εκπροσωπώντας και διοργανώνοντας δράσεις για τον πολιτισμό και την παγκόσμια ειρήνη στις δυο χώρες.Τον Ιανουάριο του 2017 η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος ΕΔΣΤΕ την έκανε ενεργό μέλος της δίνοντάς της το βήμα να συμμετέχει με την πένα της στην προώθηση του Τουρισμού. Τον Αύγουστο του 2017 προσκλήθηκε στην παγκόσμια συνάντηση ποιητών στο Hyderabat της Ινδίας ως εκπρόσωπος της Ελλάδας ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της διεθνούς βιβλιογραφίας.Τον Οκτώβριο του 2017 η Ένωση Λογοτεχνών Σουηδίας( Sveriges Forfattarforbund) με ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο έκανε δεκτή την αίτηση μέλους της μετά από αξιολόγηση του έργου της από το λογοτεχνικό  διοικητικό συμβούλιο. Τα έργα της βρίσκονται στις δυο κεντρικές βιβλιοθήκες της Στοκχόλμης Stadsbiblioteket και Kulturhuset biblioteken.Tον Δεκέμβριο του 2017 άλλη μια σημαντική διάκριση ήρθε από την World Nations Writers’ Union Kazakhstan με τον τίτλο  ΄Pride of the Globe-2017 , WNWU ως επιβράβευση της αφοσίωσή της στη λογοτεχνία και τη χρήση αυτής ως εργαλείο για το ευ-ζην των ανθρώπων στον πλανήτη.Το Φεβρουάριο του 2018 η διοίκηση του οργανισμού World Institute for Peace της εμπιστεύτηκε εκ νέου τον τίτλο της Πρέσβειρας για την Ελλάδα και τη Σουηδία.

Rania Angelakoudi was born in Kronanberg,Sweden a city she still visits and has close ties with.She’s been a citizen of the world from an early age,travelling and meeting people,sharing ideas and experiences with other artists about life,human affairs and Mother Nature,a subject close to her heart.
Her English Language studies have allowed her to study,explore and inspired by the international literary scene. She currently works as an English Language teacher,dividing her time between
her students and her two favourite pastimes,painting and primarily poetry.
She has published poems in Greek and International Literary Journals receiving positive comments.This encouraged her to participate in various literary competitions where a number of her poems have received praise and awards.
In 2005 her poem ‘For you’ was awarded an honourary distinction in competition organized by the Lions club.
In 2009 her poem ‘Winning Life’ came second in a Panhellenic-Pancypriot competition organized by the Author’s club.
In 2013 her poem ‘Orfic rite’ came third among hundreds of participating poems from Greece and Cyprus in a competition organized by the Municipality of Evosmos,Thessaloniki under the auspices of the Greek Ministry of Culture.
In 2014 her poem ‘Pomegranate Tree Lane’ won the bronze metal in a European Literary Competition organized