Ράνια Αγγελακούδη

Γεννημένη στο Κρόναμπεργκ της Σουηδίας όπου και μοιράζει το χρόνο της, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τόπους και ανθρώπους στα διάφορα ταξίδια της ανά τον κόσμο να ανταλλάσσει απόψεις και να συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες για ότι αφορά τη ζωή τον άνθρωπο και τη Μητέρα Φύση που τόσο αγαπά!

Οι σπουδές της στην Αγγλική γλώσσα της έδωσαν την ευκαιρία και την προοπτική να μελετήσει και ξένους Ποιητές όπου και αυτοί επηρέασαν τη σκέψη της.
Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικής και αφιερώνει το χρόνο της στις δύο αγαπημένες της ασχολίες τη ζωγραφική και κυρίως την ποίηση.
Συμμετείχε κατά καιρούς με έργα της σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά με πολύ ενθαρρυντικές κριτικές. Αυτό την οδήγησε στο να συμμετέχει και σε διαγωνισμούς όπου έργα της διακρίθηκαν και βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις.
Το 2005 το ποίημα “Για σένα” απέσπασε τιμητική διάκριση σε διαγωνισμό υπό την Αιγίδα της λέσχης Lions.
Το 2009 το ποίημα «Όταν» απέσπασε τη 2η θέση σε Πανελλήνιο-Πανκύπριο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Author’s club.
Το 2013 το ποίημα «Ορφική Μορφή» απέσπασε την 3η θέση στην Ελλάδα και Κύπρο ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές.
Το 2014 το ποίημα «Στα μονοπάτια από ροδιές» κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.
Το 2015 το ποίημα “Σχέσεις Ανθρώπων» την έφερε στην 3η θέση σε Διεθνή διοργάνωση και την καθιέρωσε ως την πρώτη Ελληνίδα ποιήτρια βραβευμένη από τον όμιλο PiGrecoZen υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Ιταλίας.
Το 2016 στην 9η Συνάντηση Σύγχρονων Δημιουργών με συμμετοχές από το Λονδίνο, Γερμανία, Ελλάδα και Κύπρο βραβεύθηκε με την 5η θέση για το ποίημα της «Στα αβαθή νερά σου».
Έργα της επίσης συμμετέχουν στην ποιητική συλλογή «Στων ιδεών την πόλη» από τις εκδόσεις Ωρίωνας και στο συλλογικό έργο «Γιορτή ποιητών». Ποιήματά της περιέχονται στην ποιητική ανθολογία «Αχ Έρωτα» με την επιμέλεια του λογοτεχνικού περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ από τις εκδόσεις Ιανός. Το διεθνές περιοδικό OUR POETRY ARCHIVE δημοσίευσε ποιήματά της ανάμεσα στα 10 κορυφαία στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2016.
Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και της UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Το 2016 ο οργανισμός World Institude for Peace(WIP) της απένειμε το βραβείο για την ειρήνη «Icon for World Peace» για την ενεργό συμμετοχή και απήχηση του ποιητικού της έργου για την ειρήνη στον κόσμο.