Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


AFRA-AMIN

Afra Amin

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Ντάκα, αποκτώντας το 2020 το πτυχίο της στη Γραφιστική. Το πάθος της για την τέχνη είναι πηγαίο. Από μικρή, της άρεσε να παρακολουθεί διαφόρων ειδών κινούμενα σχέδια. Προσπαθούσε μάλιστα να σχεδιάζει βλέ-ποντας αυτούς τους χαρακτήρες. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας το-πία, την οικογένειά της και οτιδήποτε έβλεπε ή και φανταζόταν. Ήταν η αγαπημένη της ενασχόληση στον ελεύθερό της χρόνο. Η οικογένεια και οι φίλοι της αγάπησαν τα έργα της και κάπως έτσι, ανακάλυψαν το ταλέντο της. Αργότερα, στο σχολείο ειδικεύτηκε στις θετικές επιστήμες, κάτι που της άρεσε, αλλά συνειδητοποίησε ότι η αγάπη της για την τέχνη ήταν πάντα εκεί. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε για το πανεπιστημιακό της πτυχίο στην γραφιστική και την εικονογράφηση και συνεχίζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το στιλ της είναι ποικίλο. Προσαρμόζεται στο μέσο που χρειάζεται να εργαστεί. Στο μέλλον, θα ήθελε να εργαστεί στα κινούμενα γραφικά, τα κινούμενα σχέδια και τον σχεδιασμό διαφημίσεων. Ελπίζει να είναι επιτυχημένη σχεδιάστρια και κυρίως ευτυχισμένος άνθρωπος με ό, τι κάνει στη ζωή της.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Afra Amin

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές....

THeodosiou-Tryfonidou

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία στο ΑΠΘ, με υποτροφία από το ΙΚΥΚ.
Έχει τέσσερις μεταπτυχιακές ειδικεύσεις: στη Συμβουλευτική ψυχολογία, στη Συστημική θεραπεία ζευγαριών, στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και στην Εικαστική Θεραπεία.
Έχει διδακτορικό τίτλο στη Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία.
Έχει, επίσης, εξειδικευτεί στην εφαρμογή μαθησιακών και ψυχοδιαγνωστικών τεστ, στην τραυματοθεραπεία, στη Γνωστική-Αναλυτική ψυχοθεραπεία, στη θεραπεία κακοποιημένων παιδιών,
εφήβων.
Την ενδιαφέρουν ερευνητικά: η προ-εφηβεία ως αναπτυξιακή περίοδος στα κορίτσια, η δόμηση των προσωπικών ταυτοτήτων, η μάθηση, τα κίνητρα στην εκπαίδευση, το παραμύθι.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και πέντε θεραπευτικών παραμυθιών. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο.
Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος, από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ψυχολόγων, στην κλινική και εκπαιδευτική πρακτική. Έχει διδάξει σε διάφορα κολέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στην
Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στον ελεύθερο χρόνο της ψάχνει τι άλλο να μάθει… διαβάζοντας.
Πιστεύει στην ανθρώπινη θέληση και στον Θεό. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Τα βιβλία της:
1. Ανασκόπηση Ψυχοπαιδαγωγικών Θεμάτων, Εκδόσεις Γκιούρδας, 2010
2. Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Η Δοκιμασία της Ψυχής, Εκδόσεις Φυλλίς Εκδοτική
3. Μαμά, μπαμπά μ’ ακούτε; Εκδόσεις Αναζητήσεις
4. Καστέλα, ξέρεις να ζωγραφίζεις Αγγέλους; Χρυσή Πέννα Εκδόσεων Γκιούρδας, 2009
5. Παραμύθια του Οσελότου: Συλλογικός τόμος Οσελότου. Οσελότος, 2015
6. Το κορίτσι που δεν ήθελε να βγαίνει διάλειμμα, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2016
7. Η Μαριονέττα φόβος, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
8. Εσύ ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλό και το κακό άγγιγμα. Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
9. Παππού, με θυμάσαι; Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2017
10. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, ebook τόμος 1, Εκδόσεις Upbility, 2017
11. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, τόμος 2, υπό έκδοση

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

 

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία...

Mitsiopoulou

Χαρά Μητσιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς της ήταν αγρότες και η ίδια μαζί με τις δυο αδερφές της δούλευε κοντά τους μέχρι που έφυγε για τις σπουδές της. Τελείωσε το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείου του χωριού της και στη συνέχεια το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Νεάπολη Κοζάνης.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει δασκάλα. Το όνειρο της έγινε πραγματικότητα όταν τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία της Φλώρινας και διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δίδαξε σε σχολεία του Έβρου, της Ξάνθης, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας βιώματα και εμπειρίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Για πέντε χρόνια δούλεψε σε ελληνικά σχολεία στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη, όπου βίωσε την αληθινή δίψα των παιδιών του εξωτερικού να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και τη θερμή υποστήριξη και βοήθεια των γονιών τους που ζουν με την ελπίδα ότι τα παιδιά τους δεν θα ξεχάσουν ποτέ την ελληνική γλώσσα. Ήταν πραγματικά μια εμπειρία ζωής που την έκανε να εκτιμήσει την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμα περισσότερο.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Νίκο Γκάνα κι έχει δυο παιδιά. Σήμερα εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου και ζει.
Νιώθει βαθιά αγάπη για όλα τα παιδιά και θεωρεί ότι ένα από τα καθήκοντά της σε αυτή τη ζωή είναι να τα βοηθάει να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται μέσα σε κλίμα αγάπης, κατανόησης και σιγουριάς.
Της αρέσουν πολύ τα παραμύθια και οτιδήποτε εξωπραγματικό, γιατί θεωρεί ότι με τη δύναμη που σου δίνει το εξωπραγματικό μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε τι στη ζωή σου. Οι οικολογικές και περιβαλλοντικές της ευαισθησίες και ανησυχίες, την έκαναν να ασχοληθεί μαζί με τους μαθητές της, στα διάφορα σχολεία που υπηρέτησε, με περιβαλλοντικά προγράμματα ένα εκ των οποίων πήρε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2003.
Έχει εκδώσει μαζί με το σύζυγό της ένα βιβλίο – βοήθημα, ιστορικού περιεχομένου, με τον τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από εικόνες και χάρτες».
«Τα Χρώματα της Γλύκας» είναι το πρώτο παραμύθι που εκδίδει, αν και μέσα στην τάξη χρησιμοποιεί πολύ συχνά δικά της παραμύθια για να γίνει η διαδικασία της μάθησης πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Δείτε το βιβλίο:Το ξεχωριστό κορίτσι

Χαρά Μητσιοπούλου

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς...

Kalliopi Raikou

Καλλιόπη Ράικου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία, Κλασσικές Σπουδές και Εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μετέπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα πάνω στις ολιστικές προσεγγίσεις της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Παρόλα αυτά δε σταμάτησε εκεί, συνεχίζοντας τις πανεπιστημιακές της σπουδές πάνω στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και συγκεκριμένα πάνω στη Θεραπευτική χρήση της Τέχνης σε αυτές. Το 1997 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εκμάθησης γλωσσών με το European Label και παράλληλα έχει συνεκδόσει με εκπαιδευτικό της Αυστραλίας βιβλίο για τη Διασπορά. Αυτήν τη στιγμή διδάσκει σε μαθητές όλων των ηλικιών ανά τον κόσμο. Στη διαδρομή της έχει αποκτήσει δύο φωτεινούς ήλιους, τον Ορέστη και την Ηλέκτρα, ενώ η ίδια συνεχίζει να εκπαιδεύεται και κυρίως να παρατηρεί.

Kalliopi Raikou was born in Athens in 1971. She studied Literature with Humanities, has a Diploma in Classical Studies and Education, and trained in Art Therapy in Special Education. Kalliopi is also a qualified teacher of Greek as a Foreign Language and now teaches Greek
to students from all over the world. In 1997, Kalliopi was awarded the European Label “Stimulating Language Learning” from the European Union and the Greek Ministry of Education. She has also contributed to a book for kids of the Greek diaspora in Australia. Her two children – Orestes and Electra – help her carry on and observe life.

Δείτε το βιβλίο Τα πολύχρωμα μπαλόνια

Καλλιόπη Ράικου

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική...

Αγγελική Μάλαμα εικονογράφος

Αγγελική Μάλαμα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά, παρά τη χαρά της για την ενασχόληση με τα παιδιά, δεν άργησε να την κερδίσει ο τομέας των εικονογραφήσεων και των εκδόσεων. Από μικρή είχε την τάση να ζωγραφίζει παντού και πάντα. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τον κόσμο των εικαστικών, παρακολουθώντας μαθήματα σε καλλιτεχνικό εργαστήρι και έχοντας κατακτήσει διακρίσεις σε διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη της για τα παιδιά εικονογραφώντας βιβλία απευθυνόμενα σε αυτά.

Βρείτε τα βιβλία:

Οι υπερασπιστές της Σελκούθια

Οι Ιστορίες του Θοδωρή_ Ρεμί

Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

7×7=49

Μικρές ιστορίες μεγάλου θάρρους – ψυχοθεραπευτικά παραμύθια

20.000 λέξεις για την Αφροδίτη

Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Αγγελική Μάλαμα

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις...

Μαρίνα Καραβέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από την πόλη των Ιωαννίνων που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα και των δύο γονιών της. Αυτήν τη στιγμή είναι συνταξιούχος δημοσίου, μητέρα και γιαγιά. Στη ζωή της κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η επιθυμία της να είναι ελεύθερη, ανακατεμένη με όλους τους ανθρώπους, να παρατηρεί να συμμετέχει και να βιώνει όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Δραστηριοποιούμενη για χρόνια σε κοινωνικές οργανώσεις, κοινωφελή ιδρύματα και συλλόγους, αποκόμισε γνώσεις και πνευματικά οφέλη. Για ένα διάστημα της ζωής της αναμείχθηκε και με την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ τα ταξίδια της ανά τον κόσμο τη βοήθησαν να έρθει πιο κοντά στον άνθρωπο και στη φύση.

Δείτε το βιβλίο Ζωές Ανθρώπων

Μαρίνα Καραβέλλα

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από...

Metaxa

Μαριάννα Μεταξά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά και στη συνέχεια στο
Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ψυχολογίας παιδιών και εφήβων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. Το βιβλίο “Γλυκιά μου Κέλλυ” είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, καθώς η γραπτή έκφραση ήταν ανέκαθεν η μεγάλη της αγάπη. Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε τοπική εφημερίδα και παίρνει ενεργό μέρος σε εκδηλώσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Δείτε το βιβλίο: Γλυκιά μου Κέλλυ

Μαριάννα Μεταξά

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο...

Karbouni

Κατερίνα Καρβούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο πιάνου, αρμονίας και αρμονίου. Σπούδασε  επίσης και στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό διδάσκοντας πιάνο και αρμόνιο, καθώς και σε ιδιωτικό σχολείο με ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου από το 2008.

Δείτε το Βιβλίο: Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

Κατερίνα Καρβούνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο...

Φενέκου Παναγιώτα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Δυτικής Αττικής με ειδίκευση στο «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» το 2021.
Εκπαιδευόμενη και κάτοχος των «Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης» στα επιμορφωτικά προγράμματα «Web Designer / Developer» και «Ειδικός Προώθησης Ιστοσελίδων – SEO Expert» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα έτη 2021-2022

Δείτε το βιβλίο:  Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Φενέκου Παναγιώτα

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων...

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη προσφύγων με καταγωγή από Λεβήσι και Μάκρη, Σμύρνη και Πόντο.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την τέχνη και έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η θεματολογία των έργων της εμπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αποτυπώνει ιδέες και συμβολισμούς ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β’ Έκδοση

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη...

Kondylakis

Ιωσήφ-Χρήστος Κονδυλάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωσήφ-Χρήστος Κ. Κονδυλάκης, γεννήθηκε εις το Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι Αριστούχος Φυσικός του Αριστοτελείου
Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακός απόφοιτος (M.Sc) Πυρηνικός Φυσικός ειδικευμένος εις την Πυρηνική Σχάση (Εφηρμοσμένα & Θεωρητικά), του Πανεπιστημίου McGill του Καναδά, όπου φοίτησε με πλήρη Καναδική υποτροφία.
Έχει εργαστεί ως Διευθυντής(Manager) Σχεδιάσεως Συστημάτων & Αναπτύξεως σε μεγάλη εταιρεία στον Καναδά, ως Επίκουρος Τεχνικός Προϊστάμενος εις τα Κεντρικά γραφεία της γε-
νικής διεύθυνσης Παραγωγής Πυρηνικής Ισχύος εις το “Ontario Hydro” του Καναδά, εις το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. της Ελλάδος, κ.α.
Έχει πάρα πολλά επιστημονικά ενδιαφέροντα και ασχολείται με την πρωτότυπη θεμελιώδη επιστημονική έρευνα σε πολλούς τομείς, όπως ενδεικτικά φυσική, μαθηματικά, πληροφορική,
ηλεκτρονικά(SV1GZ), ιατρική (ογκολογία, ψυχολογία/ψυχιατρική), νομικά, φιλοσοφία, οικολογία, διεθνείς σχέσεις, οικονομικά, χριστιανική ορθοδοξία, κ.α.
Έχει κάνει θεμελιώδεις πρωτότυπες δημοσιεύσεις εις Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει πάρα πολλά επιστημονικά άρθρα που έχει στείλει σε Πρεσβείες Εθνών
και σε Εθνικούς & Διεθνείς Οργανισμούς.

Mr. Joseph-Christos Kondylakis was born in the city of Heraklion, Crete, Greece. He graduated with an ‘Excellent’ Degree from the Physics Department at The Aristotle University of Thessaloniki (Greece). He has completed postgraduate studies in Nuclear Physics (M.Sc.) with specialization in Nuclear Fission (Applied and Theoretically) at McGill University (Canada), where he studied under a full Canadian scholarship. He has worked as Manager of Systems Design and Development in a prestigious Canadian company; also as an Assistant Technical Supervisor in the Headquarters of the General Division for the Production of Nuclear Fission Power in “Ontario Hydro” (Canada), and in Τhe Hellenic Centre for Marine Research (Greece). He has held many other important posts.
His scientific interests span multiple areas of research. He is actively involved in original Pure Scientific Research in many fields, such as (to name only a few) Physics, Mathematics, Information Technology, Electronics (SV1GZ), Medicine (oncology, psychology/psychiatry), Law, Philosophy, Ecology, International Relations, Orthodox Christianity, and many other fields. He has published fundamental and original articles in both Greek and International scientific journals. He is also a prolific author who has written numerous scientific articles which he has addressed to Embassies as well as to National & International Organizations.

Δείτε τα Βιβλία:

Πόλεμος για την καταστροφή της νοημοσύνης

War for the Destruction of Intelligence

Ιωσήφ-Χρήστος Κονδυλάκης

Ο Ιωσήφ-Χρήστος Κ. Κονδυλάκης, γεννήθηκε εις το Ηράκλειο της Κρήτης....

Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονέων της βρέθηκε στη Λαμία για μία πενταετία και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο ομώνυμο τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχολική Παιδαγωγική από το ΑΠΘ. Βρίσκεται εδώ και δεκαεπτά χρόνια σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά σε σχολικές και φροντιστηριακές αίθουσες. Δίδαξε επί χρόνια την αγγλική και γαλλική γλώσσα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Από το 2018 εργάστηκε ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ02 σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα στη Σάμο και από το 2023 υπηρετεί ως μόνιμη φιλόλογος στα Δωδεκάνησα. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο των Αδελφών Κυριακίδη με αντικείμενο την Παιδαγωγική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2021 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φυλάτος το πρώτο της εγχείρημα στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, ένα έμμετρο αυτοβιογραφικό παραμύθι αφιερωμένο στον γιο της, με τίτλο «Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα, Η γνωριμία». Το παρόν βιβλίο είναι ένα αλληγορικό διήγημα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας.

Δείτε τα βιβλία: Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα

  Η περιπέτεια της Υγείας

Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και...

Ανδρέας Κουνινιώτης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι.

Φοίτησα στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας.

Ασκώ το επάγγελμα του τεχνολόγου γεωπόνου, με έμφαση στην ανάπτυξη των αειφόρων συστημάτων διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής, του περιβάλλοντος και της σχέσης του με τους ανθρώπους.

Στον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να περπατώ, να κάνω καμία βόλτα με την μηχανή, να αθλούμαι.

Το “Μη μου πεις, δε θέλω να ξέρω” είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια, μια ποιητική συλλογή γεμάτη εικόνες, γεμάτη αισθήσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μη μου πεις… δε θέλω να ξέρω

Ανδρέας Κουνινιώτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι. Φοίτησα...

Καλλιόπη Πισσιώτη

Καλλιόπη Πισσιώτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994 στο Μόναχο Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη σε μία όμορφη γειτονιά που λέγεται Τσινάρι. Από τη νηπιακή της κιόλας ηλικία ήξερε ότι μεγαλώνοντας,
θα ήθελε να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που θα έχει σχέση με παιδιά. Μεγαλώνοντας κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Στα φοιτητικά της χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία παιδικών παραμυθιών και η έμπνευση αρκετές φορές προερχόταν από τις ανάγκες των μαθημάτων που της έδιναν το κίνητρο να συνεχίσει τη συγγραφή. Το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή Προσχολικής Εκπαίδευσης και η πορεία της ως νηπιαγωγός ξεκίνησε αμέσως. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Αρκετά γρήγορα αποφάσισε πως θα ήθελε να ανοίξει και άλλο τις φτερούγες της και να ζήσει στο εξωτερικό. Το 2020 κατάφερε να εργαστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε παρεμφερές επάγγελμα. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό και να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία εκεί.

Δείτε το βιβλίο: Ρας ο Κομπιουτεράς 

Καλλιόπη Πισσιώτη

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994...

Koutsoukou

Ευγενία Κουτσούκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευγενία Κουτσούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατέχει ΜΑ στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση. Από το 2004 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία.

Οι εναλλακτικές μορφές μάθησης και η ολιστική προσέγγιση διδασκαλίας αποτελούν τους κύριους άξονες των επιστημονικών της ενδιαφερόντων. Επίσης η δημιουργία αντίστοιχου υλικού για εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές αποτελεί απώτερο στόχο της .

Το πρώτο της εγχείρημα προς αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε με την έκδοση του «Ημερολογίου /Ατζέντα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του σχολικού έτους» για τους εκπαιδευτικούς από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε το βιβλίο: Για εκπαιδευτικούς – Ημερολόγιο και Ατζέντα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του σχολικού έτους

Ευγενία Κουτσούκου

Η Ευγενία Κουτσούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από...

Ntoklis

Γεώργιος Ντόκλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια από τα ενδιαφέροντά του. Η παρατήρηση της ζωής, του κοινωνικού συστήματος, της συμπεριφοράς και της εξωτερίκευσης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου, καθώς και η εξωτερίκευση σκέψεων, φαντασίας και συναισθημάτων, είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο γράψιμο.

Το «Πεφτάστερο», από τις Εκδόσεις Φυλάτος είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα από τον εκδοτικό οίκο Μαλλιάρη με τίτλο «Το Παζλ».

Δείτε το βιβλίο: Πεφτάστερο

Γεώργιος Ντόκλης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια...

Praxia

Αρέστη Πράξια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog mikresistories.org.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, στο οποίο αφιερώνει σχεδόν όλο της τον ελεύθερο χρόνο.

Δείτε το βιβλίο: Λίζα η μπαλαρίνα

Αρέστη Πράξια

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα...

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου έζησε τα πρώτα τριάντα χρόνια εκεί.
Οι πρώτοι της βηματισμοί στον κόσμο της παιδείας την οδήγησαν σε ένα τεχνικό λύκειο, με ειδίκευση «Συντηρητής Έργων Τέχνης».
Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμά της είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένη. Η αγάπη της για την ποίηση ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και εξελίχθηκε σε μια διέξοδο για την εκδήλωση των συναισθημάτων της. Μέσα από τα λόγια και
τις στροφές, βρήκε τον τρόπο να εκφράσει την ανθρώπινη εμπειρία και να μοιραστεί την πνευματική της εξέλιξη με τους άλλους.

Δείτε το βιβλίο: Το σιωπηλό συναίσθημα

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου...

Xaidas

Χάιδας Χρήστος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Πατρών.(1995)
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο, με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της Αγωγής.(2000)
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών του προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.(2011)
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός». (2012)
Από το Σεπτέμβριο του 2003 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως μάχιμος εκπαιδευτικός. Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Έχει μια κόρη.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ως Αναπληρωτής Γραμματέας του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Χάιδας Χρήστος

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και...

Giorgos Perisanidis

Γιώργος Περισανίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Βίζμπαντεν της Γερμανίας και το 1982 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Το 1991 ξεκίνησε να φοιτά στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 1996 έγιε η πρώτη του γνωριμία με το διαδίκτυο.
Το 2000, εποχή που κατά κάποιον τρόπο ξεκίνησαν να αναγνωρίζονται πιο δυναμικά οι δυνατότητες του διαδικτύου στην Ελλάδα, τον βρήκε έτοιμο και ξεκίνησε να εργάζεται παρέχοντας Υπηρεσίες Internet.
Με το μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο είχε μια ερωτική σχέση που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και κρατάει ως σήμερα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το συγγραφέα:

Website: http://www.digilove.eu/

Δείτε το βιβλίο: All in – multitasking μυθιστόρημα

Γιώργος Περισανίδης

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε...

Ελισάβετ Ζαΐμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον εργάζεται ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων. Ανακάλυψε την αγά-πη της για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής, έχοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία να πειρα-ματιστεί στη δική της κουζίνα. Σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να προσαρμόσει τις αγαπημένες της συνταγές στην πιο healthy εκδοχή τους! Θέλο-ντας να μοιραστεί τις ιδέες της, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο “No Regr-eats “.

Ελισάβετ Ζαΐμη

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον...

Pasxali Biky

Βίκυ Πασχάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά της και στη Γερμανία.
Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και μελέτησε πολύ ψυχολογία και ιδιαίτερα παιδοψυχολογία.
Μεγάλωσε με παραμύθια και πάντα αναπολεί τη ζεστασιά εκείνη που εκπέμπουν, ειδικά όταν τη μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Αγαπά το διάβασμα και τη συγγραφή, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη γιόγκα και τον χορό.
Λατρεύει τους δικούς της ανθρώπους και κυρίως τα μικρά παιδιά γι’ αυτό και εύχεται σε όλους να μπορούσαν να έχουν την καρδιά και τη γλυκιά ματιά των μικρών παιδιών και να μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά στην τρυφερή εκείνη παιδική ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Βίκυ Πασχάλη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά...

Mparmpagiannidis

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Σπούδασε στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό Ιωαννίνων. Αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό «Ερανιστής». Ξεκίνησε να γράφει παρακινούμενος από μια φυσική παρόρμηση για επικοινωνία και με διάθεση να μοιραστεί με άλλους τις ανησυχίες του, τους προβληματισμούς του, αλλά και να αναδείξει τις ομορφιές της ζωής. Τον συναρπάζει να γράφει φανταστικές ιστορίες που όμως προκαλούν αληθινά συναισθήματα σε πραγματικούς ανθρώπους.

Δείτε το βιβλίο: Κτήνη στον παράδεισο

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και...

Eleni-Georgiou Ygeioklopes

Ελένη Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και το 2011 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το 2016 ολοκλήρωσε και τη σχολή φωτογραφίας.
Το 2019 ολοκληρώνει και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ με τίτλο “Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους”. Σήμερα, κάτοικος Κοζάνης, πλέον, και μητέρα δύο κοριτσιών εργάζεται στον τοίχο αναρρίχησης που διατηρεί με τον σύντροφό της.
Ενδιαφέροντά της αποτελούν η ενασχόληση με τα εναέρια ακροβατικά, η αναρρίχηση, η ζωγραφική και πλέον η δημιουργική γραφή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και έμπνευσή της αποτέλεσε αναμφίβολα η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε λόγω της πανδημίας που εμφανίστηκε στο πλανήτη..

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές – Η περιπέτεονια του Κόρο

Ελένη Γεωργίου

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα...

Galani Alkyoni

Αλκυόνη Γαλάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι ήρωες του δραπετεύουν από τις σελίδες του και τρυπώνουν στον κόσμο μας. Κάπως έτσι η Αλκυόνη Γαλάνη μεταπήδησε ένα ανοιξιάτικο πρωινό από τον παραμυθένιο κόσμο της στην μικρή επαρχιακή πόλη της Λάρισας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος στον οποίο βρέθηκε είναι γεμάτος από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει το δικό τους παραμύθι και ζουν στη λήθη. Μερικές φορές όταν αποκαρδιωνόταν, ψήγματα του παραμυθιού που έκρυβε μέσα της πίεζαν να βγουν στην επιφάνεια. Άλλες φορές με λέξεις και άλλες με εικόνες. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν η Αλκυόνη είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ηρωίδα σε κάποιο ξεχασμένο παραμύθι. Φήμες λένε ότι ζει ακόμα στην Λάρισα κρύβοντας εικόνες από το παραμύθι της σε ανύποπτα παιδικά βιβλία, με την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα τις δουν θα θυμηθούν το παραμύθι της και θα μπορέσει να επιστρέψει στον φανταστικό της κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

 

Αλκυόνη Γαλάνη

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι...

Roumpy

Rubi

Κατηγορία: Συγγραφέας

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ
Η Rubi γεννήθηκε, μία καλοκαιρινή μέρα το 1976, σε μία πόλη που αρχίζει από Α.

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Η Rubi, ζει ανάμεσά σας ακολουθώντας πιστά τις βασικές αρχές της δράσης -αντίδρασης.
Ποντάρει συνεχώς στα άλογα, χάνοντας σπανίως από τα λογικά.
Εφηύρε τον πρώτο αερόσακο με αισθητήρα ανίχνευσης πιθανής σύγκρουσης με τη (σκληρή) πραγματικότητα.

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ
Η Rubi απεβίωσε, μια χειμωνιάτικη μέρα το 2076, σε μια πόλη που αρχίζει από Ω, δικαιώνοντας απόλυτα όσους της ευχήθηκαν κάποτε να τα εκατοστήσει, και το ελληνικό αλφάβητο.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης φράουλα

Rubi

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ Η Rubi γεννήθηκε, μία καλοκαιρινή μέρα το 1976,...

Efi Dalakmani copy

Έφη Δαλακμάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έφη Δαλακμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η υπέρμετρη αγάπη της για την μουσική και τη λογοτεχνία την οδήγησε τελικά στο δρόμο της συγγραφής. Τα «Σήματα Καπνού» είναι η πρώτη ποιητική της συλλογή στην αγγλική γλώσσα.

Effie Dalakmani was born and raised in a small town near Thessaloniki, where she currently resides. She is an undergraduate student in the English department of Aristotle University of Thessaloniki. Her tremendous love for music and literature paved the way for her journey into writing. Smoke Signals is her first poetry collection in English.

Connect with Effie: Instagram: @dalakmanie

E-mail: edalakmani@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Smoke Signals

Έφη Δαλακμάνη

Η Έφη Δαλακμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη...

Foto-Tsatsou-Nikolouli

Σοφία Τσάτσου – Νικολούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κι έχει δημοσιεύσει ανακοινώσεις σε συνέδρια και άρθρα σε εκπαιδευτικά περιοδικά για τη δημιουργική γραφή. Το διήγημά της Αποφράδα ημέρα (2018) έλαβε το πέμπτο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό Ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη. Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια με μύθους και ποιήματα, που το έχει εμπνευστεί από τις διδακτορικές της σπουδές στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι το πρώτο της βιβλίο για παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια

Σοφία Τσάτσου – Νικολούλη

Η Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται...

Petouli

Αθηνά Πετούλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εικαστικό εργαστήρι στο νησί συνέχισα τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές. Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες), τη φωτογραφία, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κι έχω εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πιο πρόσφατα το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου, «Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη, καθώς επίσης και μια συλλογή ποιημάτων για παιδιά Δημοτικού της νηπιαγωγού Γιώτας Κοτσαύτη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο τον Δεκέμβριο του 2014 στον 59ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Η σελίδα μου στο facebook: Athina Petouli illustration / paintings for kids

Δείτε τα Βιβλία:

Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Η ευχή της Αστεράτης

Αθηνά Πετούλη

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα...

Κώστας Τσιναρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί εκεί. Είναι απόφοιτος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κινηματογραφικών κειμένων.

Κώστας Τσιναρίδης

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί...