Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Asimakidou

Ευθαλία Ασημακίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια έζησα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης – το παλιό Τοψίν (Topsin) -, ιστορική έδρα του δήμου Χαλκηδόνας.

Σήμερα, ζω στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Με κάμποσα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης έσκυψα πάνω στα παιδιά, ακούμπησα το αλλιώτικο, το διαφορετικό, κι όλοι μαζί βρήκαμε τη δική μας γλώσσα, με καθάρια ματιά χωρίς παρωπίδες.

Στο «Δ έ ο ν ή ο ύ», έσκυψα κι ακούμπησα με τον τρόπο που διδάχτηκα από τα παιδιά. Αυτόν της ενότητας και της συμπόρευσης.

Δείτε το βιβλίο: Δέον ή ού

Ευθαλία Ασημακίδου

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια...

Abramidou

Βιβή Αβραμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο παιδιά.
Εργάσθηκα στο Δημόσιο.

Ταξιδεύω πολύ και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι να γράφω παραμύθια
Έχω κάνει ειδικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στο Πανεπιστήμιο με θέμα την Παιδική Λογοτεχνία .Επίσης, παρακολούθησα on Line διαλέξεις και συνέδρια με το ίδιο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Το κάστρο των αστεριών

Βιβή Αβραμίδου

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο...

Φωτεινή Στεργιούλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Στεργιούλα έχει σπουδάσει γραφιστική με πρόσθετη ειδίκευση στο μάρκετινγκ, τους υπολογιστές και το social media advertising. Ασχολείται με μεταφράσεις και ως εξωτερικός συνεργάτης γραφιστικών studios.
Έχει λάβει μέρος σε συλλογές διηγημάτων, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες και το πρώτο βιβλίο της με τίτλο «Το μυστικό που ξέρουν όλοι» βγήκε το 2017.
Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά και ζει στη Λάρισα.
Πιστεύει ότι το διάβασμα είναι το μέσο που οδηγεί στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου και ότι το γέλιο γιατρεύει την ψυχή και το σώμα. Γι’ αυτό στα βιβλία της ενσωματώνει πάντα χιουμοριστικά στοιχεία.

Δείτε τα βιβλία: Το μυστικό που ξέρουν όλοι

Natasa Gemeht

Φωτεινή Στεργιούλα

Η Φωτεινή Στεργιούλα έχει σπουδάσει γραφιστική με πρόσθετη ειδίκευση στο...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Μελίνα Στυλιανού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από μικρή της άρεσε να διαβάζει βιβλία. Δεκαπέντε χρονών ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση και από τα σχολικά βιβλία πήρε έμπνευση. Το πρώτο ποίημα που έγραψε ήταν το «Θέλω να ζήσω» το οποίο και είναι πρώτο στην ποιητική συλλογή της. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ποίηση και τους στίχους τραγουδιών, αλλά και το διάβασμα βιβλίων.
Αγαπά την ποίηση και το διάβασμα γιατί την εξελίσσει πνευματικά και τη μαθαίνει να απλοποιεί τη σκέψη της και να τη διευρύνει βλέποντας τη ζωή μέσα από μια άλλη οπτική πλευρά.

Δείτε το βιβλίο: Θέλω να ζήσω

Μελίνα Στυλιανού

Η Μελίνα Στυλιανού είναι από την Κύπρο. Είναι 33 χρονών...

Giannis M. Myrtsis

Γιάννης Μ.

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Μ. ασχολείται με τον πεζό λόγο και τη φωτογραφία. Στον χώρο της λογοτεχνίας κάνει την εμφάνισή του το 2016 με την ποιητική συλλογή «Τα δάκρυα του έρωτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «FYLATOS PUBLISHING» με το φιλολογικό όνομα «Γιάννης Μ.». Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί μέσω της εκδοτικής πλατφόρμας «CREATESPACE» τη δεύτερη ποιητική του συλλογή «Στις γραμμές του τραίνου«. Αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «FYLATOS PUBLISHING» το εφηβικό μυθιστόρημα περιπέτειας «Η πέτρα της τύχης».

Η λογοτεχνική του γραφή έχει λυρισμό με διάχυτες συναισθηματικές δονήσεις.

Δείτε το βιβλίο: Τα δάκρυα του έρωτα

Γιάννης Μ.

Ο Γιάννης Μ. ασχολείται με τον πεζό λόγο και τη φωτογραφία....

Καλλιόπη Πισσιώτη

Καλλιόπη Πισσιώτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994 στο Μόναχο Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη σε μία όμορφη γειτονιά που λέγεται Τσινάρι. Από τη νηπιακή της κιόλας ηλικία ήξερε ότι μεγαλώνοντας,
θα ήθελε να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που θα έχει σχέση με παιδιά. Μεγαλώνοντας κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Στα φοιτητικά της χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία παιδικών παραμυθιών και η έμπνευση αρκετές φορές προερχόταν από τις ανάγκες των μαθημάτων που της έδιναν το κίνητρο να συνεχίσει τη συγγραφή. Το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή Προσχολικής Εκπαίδευσης και η πορεία της ως νηπιαγωγός ξεκίνησε αμέσως. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Αρκετά γρήγορα αποφάσισε πως θα ήθελε να ανοίξει και άλλο τις φτερούγες της και να ζήσει στο εξωτερικό. Το 2020 κατάφερε να εργαστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε παρεμφερές επάγγελμα. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό και να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία εκεί.

Δείτε το βιβλίο: Ρας ο Κομπιουτεράς 

Καλλιόπη Πισσιώτη

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994...

Katsali

Φωτεινή Κατσάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει έως σήμερα.

Γράφει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά και μυθιστόρημα .

Από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ κυκλοφόρησαν δύο παραμύθια της, «ΜΕΝΙΑ ΜΕΛΕΝΙΑ Η ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΑ ΤΩΝ ΛΙΧΟΥΔΙΩΝ» και «Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ».

Επίσης, από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ εκδόθηκε και το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες «ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ».

Το 2011 ανέβασε την παιδική θεατρική παράσταση «Η ΦΟΙΒΗ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΠΛΑΝΗΤΕΣ» σε δικό της κείμενο και παραγωγή στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ και έπειτα στο ΝΟΕΣΙΣ (πλανητάριο Θεσσαλονίκης). Το έργο ανέβηκε ακόμη και από την θεατρική ομάδα Μήλου, στη Μήλο το 2014.

Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και ΜΜΕ. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με σεμινάρια σεναρίου και σεναρίου κόμικς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέχει και την τέχνη του σκίτσου και ασχολείται με τη δημιουργική γραφή κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία και δημοτικές βιβλιοθήκες δημιουργώντας με τα παιδιά πρωτόλειο παραμύθι και εικονογράφηση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας κείμενα και παίζοντας σε παραστάσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες.

email επικοινωνίας: fkatsali@gmail.com

Δείτε τα βιβλία:

Η χαμένη φορεσιά του Άγιου Βασίλη

Χωραφοχώρα

Φωτεινή Κατσάλη

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει...

Nousias

Σωτήρης Νούσιας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν αυτό που ήθελε πάντα να υπηρετήσει και να ακολουθήσει και η σπουδή στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του πρόσφερε τα «εφόδια» για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το «μεταπτυχιακό» στο αθλητικό ρεπορτάζ χρονικής διάρκειας ενός έτους τον έκανε να καταλάβει πως ο δρόμος για δημοσιογραφική καριέρα δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ενασχόληση και η τριβή του με την ποίηση εκπορεύεται από πάσης φύσεως βιωματικές καταστάσεις και συνοψίζεται στην κάθε ανάγκη του γράφοντος να μοιραστεί ότι τον χαρακτηρίζει. Αν η ποίηση είναι αυτό που χάνεται στην μετάφραση, πάντα αξίζει να προσπαθείς να ανακαλύψεις το μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο. Κι αν αξίζει το τέλος, θα φανεί μόνο από την διαδρομή.

Δείτε το βιβλίο: Ζωή χωρίς όνομα

Σωτήρης Νούσιας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν...

Dimitropoulou

Μαρία Δημητροπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Γερμανία. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α. Π. Θ., στο 4ο Εργαστήριο Zωγραφικής, από όπου αποφοίτησε το 2014 με άριστα.

Από το 2012 εκτίθεται το έργο της σε εκθέσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τη δραστηριότητά της ως εικαστικός, εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα.

Δείτε το βιβλίο: Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο

Μαρία Δημητροπούλου

Η Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε...

Γιατρωμανωλάκη Φαίδρα

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε το 2001. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και αμέσως μετά τις σπουδές της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το Μάρτιο του 2022 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα Δημόσιας και Κοινοτικής υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Περιβαλλοντική επικοινωνία και προαγωγή υγείας». Τα τελευταία 17 χρόνια εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος. Η αγάπη της για το παιδικό βιβλίο υπήρχε πάντα έντονη από τα πρώτα της παιδικά χρόνια. Είναι μητέρα δύο αγοριών και της αρέσει να εισβάλλει στην παιδική σκέψη και τα συναισθήματά τους μέσα από τη δημιουργική αφήγηση παραμυθιών. Ένας ενήλικας θεωρεί ότι οφείλει πρωτίστως να γίνει κι εκείνος παιδί για να καταφέρει να νιώσει και να αγαπήσει τον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου! Τα αγόρια της, πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης για μια καλή ιδέα. Αυτή είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με την ελπίδα να αποτελέσει την αφετηρία για μια δημιουργική συγγραφική συνέχεια.

Δείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε...

Φαίη Πλακίδα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο νησί της Ρόδου. Σπούδασε κοινωνική εργασία στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκεί το επάγγελμα της κοινωνικής λειτουργού την τελευταία δεκαετία, έχοντας εξειδικευτεί στην Κοινωνική Ψυχιατρική και τη διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων. Λατρεύει τα ταξίδια και από μικρή ανακάλυψε πως η τέχνη αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και διαφυγής για εκείνη. Ξεκίνησε από έφηβη να αφηγείται ιστορίες, θεωρώντας πως η κάθε ιστορία είναι και ένα μικρό ταξίδι, καταλήγοντας σήμερα να δημοσιεύσει μία από αυτές, με την ελπίδα να ταξιδέψει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Δείτε το βιβλίο: Η μαγική ζωγραφιά

Φαίη Πλακίδα

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην...

Λεοντίτη Αποστόλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της την ταξίδεψε στα παιδικά της χρόνια στην ελληνική επαρχία, στην νεότητά της στο εξωτερικό και στην πρωτεύουσα και μετά πάλι πίσω στο Βορρά, μαζεύοντας συνεχώς εικόνες από την γεωπονική διαδρομή της στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με διάθεση να τις επικοινωνήσει σε παιδιά μικρά έως και ογδοντάχρονα.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Λεοντίτη Αποστόλου

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της...

Αλεξάνδρα Τσιώμου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με αφετηρία το γενέθλιο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σπουδές γερμανικής φιλολογίας και νομικής, με δεκάδες αδημοσίευτα λογοτεχνήματα, ποιήματα, πεζά, θεατρικά, δικής της έμπνευσης ή μετάφρασης στις αποσκευές της, και με ευαίσθητη, διεισδυτική ματιά και προσέγγιση στην εσωτερική ατομικότητα των ανθρώπων αλλά και στα κοινωνικοπολιτικά σημεία των καιρών, ανοίγει πανιά στα πέλαγα της λογοτεχνίας και του διαδικτύου, τολμώντας όψιμα, μετά από ανώφελες περιπλανήσεις είκοσι και κάτι χρόνων σε δικαστικές αίθουσες και δικηγορικά γραφεία, να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτήν και την «μικροτεχνία των λέξεων», παλιά αγάπη των φοιτητικών της χρόνων, μια που «…πάντα τη μάγευαν οι λέξεις… μικρές μεταξωτές θηλιές, να πλέκονται οι σκέψεις, να λύνονται στα χείλη της και στο μυαλό της να κεντούν βίαιες αναφλέξεις….».

Αλεξάνδρα Τσιώμου

Με αφετηρία το γενέθλιο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σπουδές γερμανικής...

Kandyliari

Μάγδα Κανδυλιάρη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες και το animation από το 2009 στο νησί της Κέρκυρας.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε δύο προσωπικές στις οποίες μελετά ποικίλες τεχνικές σχεδίου και πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ εικονογράφησης. Με την αποφοίτησή της από το τμήμα των Τεχνών ξεκινάει την σταδιοδρομία της ως επαγγελματίας animator συμμετέχοντας σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο με το μιούζικαλ animation της «Honeymoon». Σημαντικές στιγμές στο ξεκίνημά της αποτέλεσαν η συμμετοχή της στην Bienalle της Σαντορίνης καθώς και η βράβευση της ταινίας της από το New York Jazz Festival. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την εικονογράφηση, τη σκηνοθεσία και παραγωγή animation και με την εικαστική επένδυση παραστάσεων και perfomances.

Δείτε τα βιβλία:

Λίζα η μπαλαρίνα

Το μαγικό παλτό

Για τον … Άγγελο!

Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Το κάστρο των αστεριών

Μάγδα Κανδυλιάρη

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών...

Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ίναχο Άργους. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και κατόπιν στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ζει στην Αθήνα και από το 1994 είναι δασκάλα σε δημόσιο σχολείο.
Ως δασκάλα θεωρεί την καλλιέργεια ήθους και αξιών πολυτιμότερη της στείρας γνώσης, τη χαρά, τη δημιουργικότητα και την καταξίωση όλων των μαθητών σημαντικότερα της αριστείας. Μια αγκαλιά είναι πάντα ανοιχτή για όλα τα παιδιά κι ένα χαμόγελο ενθάρρυνσης και αγάπης είναι αυτό που δε λείπει ποτέ από την τάξη της. Γράφει παραμύθια και μικρές ιστορίες για τους μαθητές της.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β Έκδοση

Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη

Η Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ίναχο Άργους. Σπούδασε...

Giannikou

Ελισάβετ Γιαννίκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πα-ντρεμένη και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος Λυκείου, μιλά αγγλι-κά, γαλλικά, ιταλικά και μαθαίνει σουηδικά.

Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστή-μιο στην οικονομική και στη θετική ψυχολογία και στην αυτοβελτίωση. Είναι πιστοποιημένη life coacher κι έχει τον δεύτερο βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Reiki. Έχει μελετήσει για πολλά χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και τη θεωρία του Νόμου της Έλξης.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια θετικής σκέψης κι έδωσε ομιλίες πάνω στο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας

Ελισάβετ Γιαννίκου

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη....

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά τα προκλινικά στάδια. Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Νευροψυχολόγου και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την αποκατάσταση νοητικών διαταραχών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Δείτε το βιβλίο: Η μνήμη των ονομάτων – Γνωστική και κλινική νευροψυχολογική διερεύνηση

Κωνσταντίνος Κορμάς

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής...

Dimitris Moustakas

Δημήτρης Μουστάκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα τέλειωσε μία ιδιωτική σχολή Δημοσιογραφίας και έπειτα αποφάσισε να δοκιμάσει τη τύχη του στο εξωτερικό. Δεν πήγε από ανάγκη και ούτε διαπρέπει στο εξωτερικό γιατί «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Καταρχάς, δεν διαπρέπει! Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Το πάθος του ήταν πάντα η συγγραφή, κάτι που δεν ξεχνούσε ούτε αμελούσε, καθόλη τη διάρκεια των σπουδών του και της ζωής στο εξωτερικό. Χόμπυ, εν έτει 2020, τι άλλο; Binge watching σειρές online, αν και η αλήθεια είναι πως και παλιότερα αυτή η δραστηριότητα άνηκε πάλι σε αυτή τη λίστα, καθώς και η μαγειρική.

Δείτε το βιβλίο: Αμφιβάλλω άρα υπάρχω

Δημήτρης Μουστάκας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε...

Tsiakiri

Ευαγγελία Τσιακίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τσιακίρη Ευαγγελία. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω μόνιμα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Σπούδασα βρεφονηπιοκομία και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια παιδοψυχολογίας, ψυχολογικής υποστήριξης, διατροφής για παιδιά, πρώτων βοηθειών, τρόπων εκγύμνασης βρεφών και κουκλοθέατρου. Έχω εργαστεί σε κλινικές στο τμήμα νεογέννητων, καθώς και σε
παιδικούς σταθμούς, παιδότοπους και ως ψυχαγωγός σε παιδικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια απασχολούμαι με τη φύλαξη παιδιών από 3 μηνών έως 5 ετών.

Επίσης, ασχολούμαι με τη συγγραφή ηλεκτρονικού βιβλίου σε ότι αφορά το παιδί και όχι μόνο, αλλά και με τη συγγραφή διηγημάτων, παιδικών παραμυθιών (με συμμετοχές στην Ονειρούπολη Δράμας) και θεατρικών σκετς.

Έγραψα αυτό το βιβλίο και δημιούργησα την αντίστοιχη ιστοσελίδα (http://www.kathe-mera-mama.gr) για να μοιραστώ μαζί σας όλες τις γνώσεις από την εμπειρία μου και να σας δώσω λύσεις και απαντήσεις στους προβληματισμούς σας, καθώς και ιδέες για νέες δραστηριότητες.

Δείτε τα βιβλία:

Κάθε μέρα μαμά!

Mother Everyday

 

Ευαγγελία Τσιακίρη

Ονομάζομαι Τσιακίρη Ευαγγελία. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω μόνιμα....

Παύλος Γαρέφης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε το Πτυχίο Οδοντιατρικής, από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1973 έλαβε το Διδακτορικό δίπλωμα στην Προσθετική, το 1977 μετεκπαιδεύθηκε στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, το 1982 αναγορεύθηκε Υφηγητής το 1996 Αναπληρωτής καθηγητής και το 1990 καθηγητής.
Από το 1986 μέχρι το 2008 ήταν διευθυντής του εργαστηρίου Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας και από το 2003 μέχρι το 2008 διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1992 διορίσθηκε ως Τακτικό μέλος Εθνικού Γνωμοδοτικού συμβουλίου έρευνας (ΕΓΣΕ) του Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας, στον Κλάδου Ιατρικών Επιστημών.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής (1997-1991), μέλος της συγκλήτου του Α.Π.Θ και Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος (1997-2001) και επί μια δεκαετία πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου
Την περίοδο 2003-2004 συμμετείχε ως Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ειδικότητα της Προσθετικής.
Το 2000 τιμήθηκε από τον σύνδεσμο Λιβανέζων οδοντιάτρων που σπούδασαν στο ΑΠΘ.
Το 2007 τιμήθηκε για την προσφορά του στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.
To 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος για τη μακροχρόνια και εξαιρετική προσφορά στην Εταιρεία
Το 2010 τιμήθηκε από τον Οδοντιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδοντοτεχνίας.
Το 2011 τιμήθηκε στη Λευκωσία και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου Λευκωσίας και Κερύνειας.
Έχει επιβλέψει την εκπόνηση 22 διδακτορικών διατριβών.
Έχει συγγράψει 2 επιστημονικά συγγράμματα (1986 και 2013) και 6 εκπαιδευτικά βιβλία έχει δημοσιεύσει 135 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά με σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών, έχει ανακοινώσει 250 επιστημονικές εργασίες και έχει δώσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι μέλος των πολιτιστικών σωματείων «ΤΕΧΝΗ» και «Φίλοι Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» και μέλος της Χορωδίας των ΦΜΒΠ και μέλος του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών-Καλλιτεχνών.
Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 4 οπτικοακουστικές συνθέσεις με αντικείμενο τις εντυπώσεις ενός ταξιδευτή από τα πολιτιστικά ταξίδια με τους φίλους του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στην Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, την Κιλικία και την Άνω Συρία, τη Ρουμανία και το 2014 παρουσίασε στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης αφιέρωμα στη Συρία με τίτλο: «Εντυπώσεις από το ταξίδι των ΦΜΒΠ στη Συρία λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος».
Το 2016 πραγματοποίησε διάλεξη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το ιατρικό λειτούργημα στην Αρχαιότητα, το Βυζάντιο και τη Σύγχρονη εποχή» και το 2019 στο ίδιο μουσείο και στην εκδήλωση του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών το θέμα: «Η επίδραση της μουσικής στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου».

Δείτε το βιβλίο: Περίοδος Πανδημίας Covid

Παύλος Γαρέφης

Ο Παύλος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1965 έλαβε...

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην Ιστορία. Εργάζεται ως οδηγός ταξί εδώ και έξι χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα είναι ποδοσφαιριστής σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί ανά τα χρόνια σε πληθώρα ομάδων εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Η αγάπη του για την ποίηση και τη συγγραφή ξεκίνησε από την περίοδο της εφηβικής του ηλικίας, καθώς κάποια γεγονότα στάθηκαν η αφορμή για να γνωρίσει μία ιδιαίτερη πλευρά του εαυτού του.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξί των σκέψεων

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι...

PILLOWFIGHTS

pillowfights.gr

Κατηγορία: Συγγραφέας

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα -Νοέμβριος 2019- έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του περισσότερα από 25.000 άρθρα υπογεγραμμένα από περισσότερους από 500 αρθρογράφους. Πρόκειται για το πρώτο και διαχρονικά δημοφιλέστερο ελληνικό portal που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις με στόχευση τον έρωτα. Με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και χωρίς καθόλου φόβο έκθεσης οι pillowfighters μεταφέρουν στα κείμενά τους όλα όσα συζητούν  οι παρέες, από νωρίς τ’ απόγευμα ως τα ξημερώματα.

Εκτός απ’ την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, πρωτογενή κι αποκλειστικά άρθρα δημοσιεύονται και στην αγγλική έκδοση από αρθρογράφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη (http://pillowfights.co.uk)

Το ραδιόφωνο του pillowfights εκπέμπει μουσικές του κόσμου και συχνά πυκνά τις πρώτες ώρες της ημέρας οι παραγωγοί του εμφανίζονται στα μικρόφωνα «άτακτα εκτάκτως» για μια άμεση επικοινωνία με ακροατές και αναγνώστες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της σελίδας μπορείτε να βρείτε πλήθος eBook που αφορούν τις σχέσεις, την ψυχολογία και την αυτοβελτίωση, γραμμένα απ’ τους αρθρογράφους της ομάδας, που μπορείτε να τα κατεβάσετε σ’ όλες τις συσκευές σας.

Το “Τreat him like a fling” πρωτοκυκλοφόρησε σε hardcopy έκδοση το 2017 μέσω του pillowfights και επανακυκλοφορεί τώρα,  σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δεκατέσσερις γυναίκες κι ένας άντρας υπογράφουν.

Κατερίνα Κεχαγιά:

Ψυχαναγκαστική και παρατηρητική, αναπόφευκτα θα έβρισκε παρηγοριά στη γραφή.
Σπούδασε Δημοσιογραφία, αν και πιστεύει φανατικά ότι η συγκεκριμένη δε διδάσκεται σε ψυχρές αίθουσες, μόνο για να ζήσει την εμπειρία της αποφοίτησης. Φωτογραφικές, σκηνοθετικές και εικαστικές απορίες, δεν ήταν παρά ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεται ότι στο τραγούδι είναι εξαιρετικά ατάλαντη. Λειτουργεί και ζει αποδοτικότερα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, επιμένει ότι τα σπίτια φτιάχτηκαν για να τα γεμίζουμε με φίλους και ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά της ιστορίας. Έμαθε ν’ αγαπάει τον αδελφό της όταν την έκανε θεία, βγάζει νύχια αν της θίξεις τη Ρόδο και δε θα καταλάβει ποτέ όσους πριν πάνε για ύπνο αδειάζουν τον νεροχύτη τους. Πέρασε μ’ επιτυχία την κρίση των 30 και τώρα δηλώνει περήφανα 17 ετών.
Ιδίως όταν ερωτεύεται.

Μένια Ντελαβέγκα:

Κυκλοφορεί με ψευδώνυμα γιατί είναι τριπολική. Τρώει ό,τι δεν έχει τρίχωμα. Χόρτα, μακαρόνια και πτυχία δηλαδή. Το τελευταίο μόνο για να τα φάει ήταν, αφού τελικά μόνο με τη γραφή είχε δυσανεξία και παλεύει μήπως και τη χορτάσει. Βαλίτσες είναι ο υπότιτλός της. Το νόημα της ζωής της δεν το έχει βρει, γιατί το χάνει συνέχεια ανάμεσα στις λιχουδιές του τετράποδού της fling. Τσιγάρο μην της ζητήσεις μόνο, θα μαλώσετε. Ζήτα της όμως να σ’ αγαπήσει, είναι ακόμα κουτάβι, υπακούει σε βασικές εντολές. Ξεχνάει να βάψει την γκρίζα ρίζα στα μαλλιά της αλλά ποτέ δεν ξεχνάει να ζητάει συγνώμη και να λέει ευχαριστώ. Όπως, ευχαριστώ που με διαβάσατε ή που μπορώ να γράφω. Παλιά παπούτσια δεν έχω μη φοβάστε. Να φοβάστε μήπως τελικά δεν είμαι τριπολική και λέω αλήθεια.

Δήμητρα Λογοθέτη:

Φιλόδοξη και πεισματάρα. Τελειομανής ως αηδίας και γκρινιάρα όσο δεν πάει. Παλεύει πάντα με τις ανασφάλειές της και μάλλον δεν τα πάει και πολύ καλά. Φαντάζεται έναν κόσμο πολύ καλύτερο και κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της για να βοηθήσει όποιον έχει την ανάγκη της. Θα τη βρεις μόλις νυχτώσει σε μέρη με θέα τη θάλασσα να γράφει τα δικά της σε λευκές κόλλες μ’ ένα ποτήρι κρασί συντροφιά. Αυθόρμητη σε βαθμό υπερβολικό, κουβαλάει πολλές ευαισθησίες. Αγαπάει πολύ βαθιά και λατρεύει να μοιράζει χαμόγελα. Τα όνειρά της τρομάζουν και την ίδια.

Αναστασία Νάννου:

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Νομικής με σπουδές στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της, θα έλεγε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν παραιτείται
ποτέ. Γνήσια Κριός. Βλέπει μια χαραγματιά φωτός σε κάθε σκοτεινή πτυχή της ζωής. Μικροσκοπική φαινομενικά, αλλά βαθιά συναισθηματική. Άνθρωπος με νεύρο και νεύρα, με λυρισμό και τραμπουκισμό. Από χόμπι εξολοθρεύει τα μπρελόκ της.

Αλίκη Αμπατζή:

Βέρα Σαλονικιά, εν δυνάμει φιλόλογος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λάτρης της λογοτεχνίας, προσπαθεί να μοιάσει έστω και λίγο σε ό,τι θαυμάζει εξ αποστάσεως. Με την πένα για οδηγό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρθρογραφίας. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν σπουδές επάνω στον τομέα της κλασικής μουσικής και μακροχρόνια ενασχόληση με τις καλές τέχνες, κατά το κοινώς λεγόμενον: του γιατρού. Με την κιθάρα στο ένα χέρι και το μελάνι στο άλλο, αυτοβαφτίζεται φιλόλογος, κρίνει αυστηρά, αγαπά μέχρι αηδίας και ξανά απ’ την αρχή.

Έλλη Πράντζου:

Από σπουδές την κέρδισε η υποκριτική κι έτσι ούσα ηθοποιός «επιβιώνει από σύμπτωση». Καταδικασμένη να αφυπνίζεται από οτιδήποτε καλλιτεχνικό, χάνεται ανάμεσα σε δύο κόσμους προτιμώντας τον δικό της. Ασχολείται με τη φωτογραφία, γράφει μετά μανίας για τα πάντα, διαβάζει ανελέητα, εκστασιάζεται με τη μουσική και σκιτσάρει όποτε την τρώει το χέρι της. Αν δεν είχε επιλέξει την Καλών Τεχνών, θα μπορούσε να είχε περάσει Ψυχολογία. Είναι εσωστρεφής, απροσάρμοστη και διχασμένη. Έχει: τάσεις φυγής. Δεν έχει: νορμάλ χιούμορ.

Ελίνα Ανδρεάδου: Πήρε πτυχίο με τα χίλια ζόρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παίζει και να το φαντάστηκε όμως. Αν τη ρωτήσεις σε τι είναι καλή θα πει «καλή φίλη». Δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Πιστεύει πως έχει χιούμορ, γούστο στις ταινίες και ότι ο σκύλος της την αγαπάει. Αν ισχύει το τελευταίο, όλα τ’ άλλα δεν έχουν σημασία. Αγαπημένο χρώμα: μαύρο. Αγαπημένο φαγητό: ντελίβερι. Αγαπημένος έρωτας: fling.

Nικολέττα Βασιλοπούλου:

Με δύο «ταυ» – μη γραφτεί λάθος, σκοτωθήκατε. Γράφει αφού δεν έγινε τελικά Ψυχολόγος μήπως έτσι βγάλει άκρη. Ελληνο-Αμερικανίδα, διχασμένη ανάμεσα σε δύο εθνικότητες, δύο χώρες και δύο γλώσσες, ξεκινά τις προτάσεις της στη μία γλώσσα, ενώ τις τελειώνει στην άλλη. Ονομάζει τo ξενύχτι «επιλεκτική αϋπνία». Εθισμένη στον καφέ, κι όχι, δε φταίει αυτό για τη μόνιμη νευρικότητά της. Μην της πεις ότι δεν μπορεί – θα μπορέσει μόνο και μόνο να σου αποδείξει το λάθος σου. Είρων, λογική και κυνική όσο δεν πάει, δεν πιστεύει στις συμπτώσεις αλλά, παραδόξως,
ακόμα πιστεύει ακράδαντα στο ένστικτο, τα όνειρα και τον έρωτα.

Γιοβάννα Κοντονικολάου:

Τη λένε Γιοβάννα Κοντονικολάου. Στα 25 πια, πτυχίο δεν έχει πάρει ακόμα και πολύ της τη δίνει, αλλά τις ώρες που έπρεπε να διαβάζει για το Πολυτεχνείο, εκείνη έγραφε γιατί δε γινόταν αλλιώς. Πεισματάρα δε θα την έλεγες, απλά δεν κάνει ποτέ της λάθη και δεν έχει ποτέ άδικο. Θυμώνει πολύ κι ανυπόφορα μα με τον ίδιο τρόπο αγαπάει κιόλας. Κυρίως το θέατρο, τα χαμόγελα, τον ύπνο, την κίτρινη τεκίλα, τη Θεσσαλονίκη κι εκείνον. Το δικό της fling που έγινε king.

Ειρήνη Μανουσαρίδου:

Φοιτήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά. Αγαπάει αυτήν την πόλη, κι ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της. Λέει λίγα, κάνει πολλά και γράφει ακόμη περισσότερα. Κυκλοθυμική, γκρινιάρα κι ανήσυχη – εν ολίγοις λαχείο για τον ανδρικό πληθυσμό εκεί έξω. Στόχος της; Ο τίτλος του βιβλίου που κρατάς και η εφαρμογή όλων όσων θα διαβάσεις.

Φρόσω Μαγκαφοπούλου:

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η ταυτότητά της λέει καθηγήτρια, η καρδιά της δηλώνει καλλιτέχνις, μα η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Είναι ένας απλός άνθρωπος με παρανοϊκά σύνθετη υπόσταση που το μόνο που θέλει είναι να ταξιδεύει, να γράφει, να φωτογραφίζει και να επικοινωνεί, εκτός δηλαδή από τις ώρες που θέλει να την αφήνουν στην ησυχία της. Αγαπάει τα τετράποδα περισσότερο από τα δίποδα, τρώει πολύ κι αγαπιέται εύκολα παρά τις μύριες ιδιοτροπίες της• ρώτα όσους τόλμησαν να δουν πέρα από το σηκωμένο της φρύδι.

Εβίτα Λυκούδη:

Ανήσυχο πνεύμα με τάσεις φυγής κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Από το ενιαίο σχολείο στο πειραματικό, από τα αγγλικά στα γερμανικά, από την Αθήνα στη Βοστώνη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Southern New Hampshire University, από τις τεχνοκρατικές σπουδές στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κεφαλλονίτικο ψάρι με πείσμα, εγωισμό, λατρεία και τρέλα σε ακαταμάχητο συνδυασμό. Η δημιουργία και η προσπάθεια θρέφουν τη ζωή της και η φράση που την χαρακτηρίζει είναι «Βαριέμαι να βαριέμαι!».

Ειρήνη Τρίγκα:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Πεισματάρα κι ανήσυχο πνεύμα από κούνια, ενθουσιάζεται και ελκύεται από οτιδήποτε της κινεί την περιέργεια. Ονειροπόλα μέχρι το κόκκαλο, κάποτε περίμενε τον πρίγκιπα πάνω στ’ άσπρο άλογο. Στα 33 της πλέον, επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα που τη θέλει παντρεμένη με πέντε παιδιά μιας κι έχει ήδη δυο ντουζίνες, καθώς τα τελευταία χρόνια διδάσκει τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη απ΄ την νοσηλευτική. Απόφοιτη νοσηλευτικής όταν αφήνει στην άκρη γάντια, θερμόμετρα και φλεβοκαθετήρες, γράφει για τον έρωτα.

Αλέξης Φαραντούρης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αθήνα, ζει στην Αθήνα. Εύχεται να είχαν συμβεί και τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε την οικονομία και τη διοίκηση αλλά τάξη δε νοεί να βάλει ούτε στη ζωή του, ούτε και στο πορτοφόλι του. Μέχρι τα 30 το μεγαλύτερο κείμενο που είχε γράψει ήταν η έκθεση στις πανελλήνιες. Ταξιδεύει συχνά, κοιμάται ελάχιστα, βαριέται εύκολα. Οι άνθρωποί του ο πλούτος του, η μηχανή του ο σύντροφός του, ο έρωτας η ουτοπία του.

Μαντάμ Σουσού:

Αθεράπευτα sexy, τρομερά γοητευτική και περίεργη μέχρι αηδίας. Στοιχεία εξωτικά αλλά και ντόπια χαρακτηρίζουν το ταμπεραμέντο της. Δεν μασάει τσίχλες. Ούτε τα λόγια της. Το βράδυ όταν είναι μόνη της τρώει όλο το ψυγείο. Όταν έχει παρέα, γιαούρτι.

pillowfights.gr

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα...

Bardis

Κωνσταντίνος Βαρδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής και μεγάλωσε στο Μοσχάτο.
Από μικρός είχε κλίση τόσο στην μυθοπλασία όσο και στην εξιστόρησή της. Η συγγραφική του φλέβα εκδηλώθηκε νωρίς όταν σε ηλικία δέκα ετών είχε ολοκληρώσει μερικές από τις εικονογραφημένες ιστορίες που ο ίδιος είχε εμπνευστεί. Στα δεκαέξι του έγραψε και το πρώτο του ανέκδοτο διήγημα.
Αργότερα ασχολήθηκε με αρκετά τεχνικά επαγγέλματα τα οποία ασκεί έως και σήμερα παράλληλα με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Δείτε το βιβλίο: Ικχθίλιον

Κωνσταντίνος Βαρδής

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής...

Florou-Ioanna

Ιωάννα Φλώρου

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ Ξάνθης και τελειόφοιτος της σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Ειδικεύεται στη ζωγραφική και το σχέδιο και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και εικαστικά σεμινάρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία σκηνικών σε εργαστήριο θεάτρου.

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές

Ιωάννα Φλώρου

H Φλώρου Ιωάννα γεννήθηκε το 1988 στην Κοζάνη και σήμερα...

Blaxonikolou

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε βοηθός Βρεφοκόμου και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της τα πρώτα χρόνια, όπου και συγκεκριμένα ασχολήθηκε με τη φύλαξη παιδιών σε παιδότοπο,  σε Βρεφικό Σταθμό, αλλά και κατ’ οίκον.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ολοκληρώνοντας Κύκλους Σπουδών για τη Θετική Ψυχολογία, την Ευτυχία, τις Σχέσεις κ.α από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Έχει αποκτήσει Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Coaching Practitioner : ‘’RESTART YOUR LIFE’’ με πτυχίο πιστοποιημένο από Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης International Open Soft Skills Certifications, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην πρώτη Vegan σχολή στην Ευρώπη από τα ΙΕΚ ΣΒΙΕ με την ειδικότητα Vegan μαγείρισσα. Έχει συνεργαστεί σε Vegan εστιατόρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ντιζάιν χειροποίητων ξύλινων φωτιστικών που θυμίζουν κάτι από παραμύθι.

Δείτε το βιβλίο:

Το φως της μικρής ψυχής – μέσα στο σκοτάδι των συναισθημάτων

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε...

Μαριάνθη Γούλα

Κατηγορία: Μουσικός

Η Μαριάνθη Γούλα γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε μουσική, δημιουργικό σχεδιασμό και ένδυση. Ασχολείται πάνω από μια δεκαετία στο χώρο της ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής, με το τραγούδι, τη σύνθεση μουσικής και στίχους. Επίσης ασχολείται με την παραγωγή και σύνθεση της δικής της μουσικής και είναι μέλος του ψυχεδελικού ροκ συγκροτήματος ‘’ Instant Boner ’’ psychedelic rock band της Θεσσαλονίκης. Η σύνδεσή της και η αγάπη της με το δάσος τη φύση και τα μυθικά πλάσματα, ενέπνευσαν την συγγραφέα να προσωποποιήσει το χαρακτήρα της νύμφης Δριάδας Δάφνης στο βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Άρτεμις Ωρίων

Μαριάνθη Γούλα

Η Μαριάνθη Γούλα γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε μουσική, δημιουργικό...

Ioanna Kotsoni

Ιωάννα Κοτσώνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου της Βαρβακείου Σχολής. Έχει σπουδάσει Υποκριτική και Διακόσμηση. Από το 2013 ξεκινάει σπουδές πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με σκοπό τη Διερμηνεία. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή, άρχισε να γράφει ποίηση επηρεασμένη από τα κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Εργάζεται ως ηθοποιός και διακοσμήτρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ΑμεΑ.

Δείτε το βιβλίο: Ερωτική Βραδιά

Ιωάννα Κοτσώνη

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και...

Andronikidou

Βιβή Ανδρονικίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, από όπου και απέκτησε έναν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στις Τέχνες. Το πεδίο ε-νασχόλησής της είναι η γραφιστική, το illustration, το animation, τα motion graphics και η φωτογραφία. Στα πλαίσια της σχολής της διδάχτηκε Ιστορία της Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης, Ιστορία της Φωτογραφίας και πρόσφατα παρακολούθησε το πιστοποιημένο σεμινάριο “ Modern Art & Ideas” από το MoMA (Museum of Modern Art).
Η εικονογράφηση βιβλίου αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια επιθυμία της που πηγάζει από την αγάπη της για τη ζωγραφική και τα βιβλία.

Δείτε το βιβλίο: Η πεταλούδα της αγάπης

Βιβή Ανδρονικίδου

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο...

Markatou

Βιβή Μαρκάτου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ Ξινή και ΔΙΕΚ Λαμίας ενώ είναι κάτοχος Msc Computer Animation από το University of Portsmouth (τιμήθηκε με τον τίτλο του valedictorian στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και ιστορία τέχνης από το Freie Universitaet, το Εθνικό θέατρο και άλλους οργανισμούς πάνω σε θέματα της Τέχνης ως μέσο θεραπείας, παιδικό παραμύθι και παιδικό θέατρο ενώ η μεταπτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα την ενσυναισθησία (Einfühlung) αντιπαραβάλλοντας Μπρεχτικές πρακτικές- Verfremdungseffekt. Έχει συνεργαστεί με την Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά και πολλούς εκδοτικούς ανά την χώρα με δημοσιευμένα πάνω από 20 βιβλία και e-books. Το 2019 θα φτάσει στους finalist στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου από τα Pinewood Studios σε συνεργασία με την Πηνελόπη Μπεκιάρη με το »The White Wings» και η ίδια ταινία θα γίνει official selected την ίδια χρονιά από το Φεστιβάλ Chaniartoon, στα Χανιά. Το 2016 κείμενό της συμπεριλαμβάνεται από τον Δήμο Κιλκίς ‘’Ιστορίες της Πόλης μας’’ και διακρίνεται μαζί με άλλα. Το 2013 αποσπά το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο νεοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα για ένα της μονόπρακτο ενώ κατέχει αρκετές διακρίσεις και βραβεία πανελλαδικά και στο εξωτερικό στην ζωγραφική και στο σχέδιο με το 2009 να διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νέα ταλέντα από το Περιοδικό 9 και την Ελευθεροτυπία και να λαμβάνει δια χειρός το βραβείο της από τον Άγγελο Μαστοράκη και Βλάσση Βέλιο. Τέλος την ίδια χρονιά θα λάβει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο νεαρής ραδιοφωνικής παραγωγού υπό την αιγίδα της UNESCO για ένα πολιτιστικό της αφιέρωμα στο Διεθνές έτος αστρονομίας. Επικουρικά διατελεί εξωτερικός ανταποκριτής του Γαλαξία fm 92,1 ενώ έχει κληθεί δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για κάλυψη πολιτιστικού ρεπορτάζ. Έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις και έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια για δήμους, οργανισμούς και βιβλιοθήκες. Είναι γνωστή για τις εθελοντικές της δράσεις και την διακριτή παρουσία της στον πολιτιστικό χώρο. Είναι διαδικτυακή ακτιβίστρια και βιβλιόφιλος. Γνωρίζει και μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Το δέντρο που μιλούσε

Η περιπέτεια του Κοκό

Τα πολύχρωμα μπαλόνια/The colorfull balloons

Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Βιβή Μαρκάτου

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ...