Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Petouli

Αθηνά Πετούλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εικαστικό εργαστήρι στο νησί συνέχισα τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές. Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες), τη φωτογραφία, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κι έχω εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πιο πρόσφατα το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου, «Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη, καθώς επίσης και μια συλλογή ποιημάτων για παιδιά Δημοτικού της νηπιαγωγού Γιώτας Κοτσαύτη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο τον Δεκέμβριο του 2014 στον 59ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Η σελίδα μου στο facebook: Athina Petouli illustration / paintings for kids

Δείτε τα Βιβλία:

Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Η ευχή της Αστεράτης

Αθηνά Πετούλη

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα...

Asimakopoulos

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του ΑΠΘ, με master στη μουσική τεχνολογία (MSc) από το πανεπιστήμιο του York. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μουσικός παραγωγός και καθηγητής μουσικής τεχνολογίας. Στο κοινό είναι περισσότερο γνωστός ως μουσικός μέσω της δουλειάς του με το συγκρότημα ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, στο οποίο είναι συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Το εν λόγω συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 5 albums μεγάλης διάρκειας, τα οποία έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 6000 αντίτυπα.

Δείτε το Βιβλίο: Οι απίστευτες περιπέτειες του κυρίου Μανιτάρη Κάπα

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και...

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Dimitris Basileiou

Δημήτρης Βασιλείου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Msc στη Νεότερη & Σύγχρονη Ιστορία, Med στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 2003 υπηρετεί ως φιλόλογος καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης για τις ιστορικές σπουδές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Συνεργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας – εμπειρογνώμονας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στη συγγραφή και εκπόνηση “Οδηγού για τον Εκπαιδευτικό” για το μάθημα της Ιστορίας της Α΄Λυκείου, αλλά και εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της Καλλιτεχνικής Παιδείας – Θεατρολογίας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στην εφαρμογή ψηφιακών σεναρίων Νεοελληνικής Γλώσσας στη σχολική τάξη.

Δείτε το βιβλίο: Η διαχείριση του Μακεδονικού Ζητήματος από την τέταρτη εξουσία (1903-1908)

Δημήτρης Βασιλείου

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή...

Mayrakis

Χαράλαμπος Μαυράκης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η μαμά του χάρηκε πολύ που τον πήρε αγκαλιά γιατί επιτέλους θα σταματούσε να φτιάχνει αόρατα σχεδιάκια που τη γαργαλούσαν μέσα στην κοιλιά της. Με το που μπουσούλησε, μουντζούρωσε με επιτυχία εκατόν τριάντα δύo βιβλία των γονιών του. Έργα εκείνης της εποχής εκτίθενται στο Μουσείο Μουντζούρας και Βρεφικής Τέχνης. Στο δημοτικό ζωγράφιζε στα τετράδια του περισσότερο από όσο έγραφε και όταν γέμιζε τα τετράδια, ζωγράφιζε σαν άτακτο παιδάκι στα θρανία. Από τότε,ζωγραφίζει όπου βρει και με όποιον τρόπο μπορεί.Στην άμμο με ξυλαράκια,στο πιάτο με το μελάνι της σιουπιάς, στο χαρτί κουζίνας με μισοτελειωμένα στυλό.Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα διαγαλαξιακές συλλογικές εκθέςεις ζωγραφικής και σε δύο χιλιάδες εκατόν έντεκα ατομικές,τόσο ατομικές που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος.Καμιά φορά τα σχέδια του το σκάνε και τρυπώνουν σε παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

Χαράλαμπος Μαυράκης

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η...

Lianou

Σταυρούλα Λιανού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Σταυρούλα Λιανού. Κατάγομαι από την Καλαμάτα. Είμαι εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ειδική Εκπαίδευση.
Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω και να δημιουργώ με διάφορα υλικά. Έχω ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μου αρέσει να ταξιδεύω και ονειρεύομαι ευτυχισμένους ανθρώπους σε χώρες γλυκές, φτιαγμένες από παγωτό…

My name is Villy Lianou and I work as a high school teacher. I come
from Kalamata, a town in southern Greece. I studied Civil Engineering
and I hold a Master’s Degree in Education Sciences – Special Education.
I like to read, write and create things using various materials. I am also
involved in theatrical games at school and I run environmental educational
programs. I like to travel and dream of happy people, living in sugary
lands made of ice cream…

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Σταυρούλα Λιανού

Ονομάζομαι Σταυρούλα Λιανού. Κατάγομαι από την Καλαμάτα. Είμαι εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Πολιτικός...

Μάρκος Κομνηνάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάρκος Κομνηνάκης είναι σύμβουλος τουριστικής εκπαίδευσης & επιμόρφωσης, professional educator & trainer, συγγραφέας, μέλος του International Board of Certified Trainers (IBCT), εκπαιδευτής σε θέματα hospitality management, hospitality marketing & corporate communication. Μέλος της International Society of Travel and Tourism Educators.

Σπούδασε στις ΗΠΑ και αποφοίτησε από τα πανεπιστήμια City University of New York/ College of Staten Island και Ohio University. Συνεργάστηκε εκπαιδευτικά με το πανεπιστήμιο Universite of Phoenix και την Americon Hotel & MOtel Association (AH&MA). Συγγραφέας τουριστικού μάνατζμεντ με πλούσιο συγγραφικό έργο και δημοσιεύσεις θεμάτων τουριστικής εκπαίδευσης.

Στην Ελλάδα συνεργάστηκε συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά με γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως τα Mariw Hotels, Divanis Hotels, ASTIR Βουλιαγμένης, Porto Carras, Santa Marina Beach, Corfu Hilton, Metropolitan, κ.α. Για χρόνια διετέλεσε εκπαιδευτής προγραμμάτων τουρισμού και δημοσίων σχέσεων στον Ε.Ο.Τ.

Τα τελευταία χρόνια, διετέλεσε ακαδημαϊκός σύμβουλος σε μεγάλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής. Πρόσφατα ίδρυσε με συνεργάτη του την συμβουλευτική εταιρεία CROWCONSUL LTD με έδρα το Λονδίνο.

Η CROWCONSUL LTD προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες οργάνωσης των πωλήσεων σε κάθε μορφή ξενοδοχειακής επιχείρησης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Δείτε το βιβλίο: Δημόσιες σχέσεις στον τουρισμό και τη φιλοξενία

Μάρκος Κομνηνάκης

Ο Μάρκος Κομνηνάκης είναι σύμβουλος τουριστικής εκπαίδευσης & επιμόρφωσης, professional...

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Από πατέρα Χριστόδουλο, το γένος Φίλιππου Μιχαήλ Κυμπρή από το χωριό Αμαργέτη και την Κατερίνα το γένος Καπάταη από Στατό.
Από μητέρα Καλλισθένη, το γένος Ιωάννη Χατζηχριστοφόρου Κρητιώτη από το χωριό Κρήτου Μαρόττου, και την Αμβροσία το γένος Χριστόδουλου Τσάππα από Στατό.
Απόφοιτος της Σχολής Μιτσή. Έλαβε υποτροφία στη Βρετανία στο θέμα Management Administration.
Ασχολήθηκε με ιστορικά συγγράμματα στον τύπο.
Γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης «Κινύρας» Πάφου από το 1982. Γραμματέας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου από το 2010 μέχρι 2020.
Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αποδήμων Στατού-Αγίου Φωτίου». Διετέλεσε ταχυδρομικός Επιθεωρητής.

Βρείτε το βιβλίο: Στα βήματα του παρελθόντος – Ιστορική, λαογραφική μελέτη

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του...

Dimoulas

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην εσωτερι-κή αρχιτεκτονική και στον σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων και στη συνέχεια θέλοντας να βρει τι του ταιριάζει απόλυτα επαγγελματικά ασχολήθηκε με πολλές και διαφορετικές δουλειές. Αν και μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία, τον κέρδισε ο χώρος της κουζίνας μετά το 2008, όταν αποφάσισε να στραφεί σε ένα βίγκαν τρόπο ζωής. Κάπως έτσι, το 2016 άρχισε να μοιράζεται τις μαγειρικές του δημιουργίες με τον κόσμο μέσω των social media με σκοπό να διαδώσει τη βίγκαν κουζίνα και να δείξει ότι όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής δε στερούνται γεύσεων και ποικιλίας. Το 2019 δημιούργησε το “Beets-me.com” και έκτοτε παρουσιάζει κάθε εβδομάδα δύο νέες βίγκαν συνταγές μοιράζοντας στο κοινό του τα μυστικά της κουζίνας του και τις συμβουλές του. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ανεβαίνει στο You Tube και η πρώτη μαγειρική εκπομπή του με τίτλο “Beets me”, όπου και παρουσιάζει μια φορά την εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Το “βρόμικο” αλλιώς

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα...

Αβάσης Κωνσταντίνος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού Πέλλας το 1969. Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου. Από μικρός ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο στη ζωγραφική και έπειτα από πολλή δουλειά κατάφερε να το αξιοποιήσει και να ζήσει την αναγνώριση! Είναι αυτοδίδακτος και του αρέσουν όλα τα είδη ζωγραφικής!

Δείτε το βιβλίο: Κρύφτηκε ο χειμώνας 

Αβάσης Κωνσταντίνος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού...

Kalogiannidou

Αγάπη Καλογιαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια λουτρόπολη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας. Είναι ελληνικής καταγωγής, με ρίζες από την Τραπεζούντα. Στην Ελλάδα διαμένει από το 1998 και ζει μόνιμα στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Τα τελευταία επτά χρόνια γράφει, ιδίως για παιδιά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και την ανάγνωση βιβλίων.

Αγάπη Καλογιαννίδου

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια...

Γαρυφαλλιά Μόσχοβα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μόσχοβα Γαρυφαλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Πιερίας, μια κωμόπολη στη σκιά του μυθικού Όλύμπου, που γι΄ αυτήν, αποτέλεσε κι εξακολουθεί ν΄ αποτελεί πηγή έμπνευσης. Είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος και Ειδική Παιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Χαλκιδική, σε σχο-λείο για παιδιά με αναπηρίες, ενώ κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λατρεύει τη φύση, τα ταξίδια και κάθε μορφή τέ-χνης καθώς θεωρεί ότι μόνο αυτή μπορεί να καλύψει τη γύμνια της ψυχής. Γράφει από την εφηβεία της. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια λογοτεχνικής γραφής, ποίησης και παραμυθιού στο εργαστήρι «Αλάτι», που στάθηκαν αφορμή του συγγραφικού της επιχειρήματος. Αυτή είναι η πρώτη της ατο-μική συλλογή.
Συμμετοχές σε συλλογικά βιβλία:
«Χριστούγεννα που δεν τελειώνουν ποτέ», Εκδόσεις Σαΐτα, 2022
«Για τη μητέρα που γιορτάζει», Εκδόσεις Αλάτι, 2023
Διακρίσεις:
Α΄ Βραβείο στην κατηγορία σατιρικής ποίησης και
έπαινος στην ποίηση χαϊκού ενηλίκων, στον 5ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό Λεμεσού, 2023
Α΄ Βραβείο στην κατηγορία ποίησης στον 13ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό ΕΠΌΚ, 2023

Όπως δηλώνει:
«Στον κόσμο μου, οτιδήποτε μπορεί να τσιγκλήσει τον νου και να κάνει την καρδιά να σκιρτήσει, αποτελεί πρόκληση για προβληματισμό και γραφή. Σκέψεις αυθόρμητες και παραμελημένες, συναισθήματα από χρόνια καταπιεσμένα που στοιβάζονται στωικά, προσμένοντας τη λύτρωση, πυροδοτούν την επαναπαυμένη μου έμπνευση. Γενικά, κινούμαι σε ιλιγγιώδη τροχιά υπερανάλυσης κι η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλήξει αν αυτό αποτελεί ευλογία ή κατάρα… Καταφύγιό μου από την ψυχοφθόρα ρουτίνα και γλυκιά παρηγοριά, είναι η λευκή κόλλα, στην οποία εξομολογούμαι με δέος τα εσώψυχά μου. Δηλώνω ευθαρσώς αμετανόητη κυνηγός ελπίδων και προσδοκώ με το πέρας της κάθε μέρας την επόμενη ανατολή που θα φωτίσει ακόμα ένα μονοπάτι προς την ελευθερία».

Δείτε το βιβλίο: Αλώνι είναι η ψυχή κι εμείς ο Αλωνάρης

Γαρυφαλλιά Μόσχοβα

Η Μόσχοβα Γαρυφαλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Πιερίας, μια...

Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε με τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, την εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία και την παρασκευή φυτικών προϊόντων περιποίησης. Παράλληλα καλλιεργεί λαχανικά και βότανα φυσικής καλλιέργειας. Εξερευνά την υγιεινή διατροφή στην παραδοσιακή ελληνική και ιαπωνική κουζίνα, στη χορτοφαγία, στη μακροβιοτική και στα ωμοφαγικά γλυκά.
Το 2019 επισκέπτεται τη χώρα των Ιαπώνων φίλων της. Η αισθητική, η κουλτούρα και η υπέροχη κουζίνα τους μεταφέρεται πλέον στο σπίτι της, σε μια καθημερινή γευστική και όχι μόνο, απόλαυση.

Δείτε το βιβλίο —>Σπιτικές Ιαπωνικές συνταγές

 

Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε...

Anna Tarli

Άννα Ταρλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Ταρλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στις Η.Π.Α, όπου πήρε Μάστερ και Διδακτορικό στη Χημεία.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως χημικός.

Παράλληλα, μέσα από σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργικής γραφής ανακάλυψε την αγάπη της για το γράψιμο μικρών ιστοριών που ανήκουν στο είδος της παιδικής λογοτεχνίας.

Η Άννα γράφει τις ιστορίες που θα ήθελε να είχε ακούσει εκείνη όταν ήταν μικρή.

Το 2015 γνώρισε την Άννα Ρέμπελου που αγάπησε τις ιστορίες της Αννούλας και ήθελε να τις εικονογραφήσει.

Δείτε τα βιβλία:

Η Αννούλα στη ζώνη του φανταστικού

Annoula in fantasy zone

Άννα Ταρλή

Η Άννα Ταρλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία...

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά τα προκλινικά στάδια. Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Νευροψυχολόγου και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την αποκατάσταση νοητικών διαταραχών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Δείτε το βιβλίο: Η μνήμη των ονομάτων – Γνωστική και κλινική νευροψυχολογική διερεύνηση

Κωνσταντίνος Κορμάς

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής...

Stergioula

Φωτεινή Στεργιούλα – Σουλτανιά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Στεργιούλα – Σουλτανιά είναι καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά και ζει στη Λάρισα.

Δείτε το βιβλίο: Το μυστικό που ξέρουν όλοι

Φωτεινή Στεργιούλα – Σουλτανιά

Η Φωτεινή Στεργιούλα – Σουλτανιά είναι καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια....

theodoropoulou

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986. Είναι Μαθηματικός και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου, αποσπώντας υποτροφία επίδοσης για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ). Αμέσως μετά έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος και σε δύο χρόνια πήρε το δίπλωμά της στη «Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες» ολοκληρώνοντας τη διατριβή της με θέμα «Εισαγωγή στις Αριθμητικές Φασματικές Μεθόδους».
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει Μαθηματικά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ασχολείται με τη Διδακτική και την Ιστορία των Μαθηματικών, καθώς επίσης και με τα Μαθηματικά στην εκπαίδευση. Το ενδιαφέρον της αυτό άλλωστε την οδήγησε στη συγγραφή σχετικών άρθρων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια από το 2013 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και σε άλλα βιβλία για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο παρελθόν και είναι κριτής συνεδριακών εργασιών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων του «Νέου Παιδαγωγού».
Η αγάπη της για τα Μαθηματικά αλλά και την απόκτηση νέων γνώσεων, σε τομείς που σχετίζονται με αυτά, την οδήγησαν στην απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση των υπολογιστών και στην παρακολούθηση μαθημάτων από την πλατφόρμα Coursera, η οποία παρέχει σύνδεση με όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.
Είναι φανατική βιβλιοφάγος, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι φίλοι της, γιατί διαβάζει πολύ και διαφορετικά πράγματα, όμως τα βιβλία Μαθηματικών είναι η αδυναμία της. Τα τελευταία χρόνια ένα ακόμη είδος εισέβαλε στα αναγνωστικά της ενδιαφέροντα, η περίφημη Μαθηματική Λογοτεχνία. Της αρέσει επίσης να διαβάζει ποίηση, με αγαπημένο «Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.
Η ενασχόληση της με τα Μαθηματικά την κατηύθυνε στο να θέλει να γράψει τη δική της αλήθεια γι’ αυτά σε αυτό το βιβλίο και θα χαρεί πολύ να επικοινωνήσετε μαζί της για κάθε απορία, αλλά και γενικότερα.

Επικοινωνήστε μαζί της στο mail: rtheodor@hotmail.gr 

Δείτε το βιβλίο: Μαθηματικά για την Γ’ ΕΠΑΛ

 

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986....

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής γλώσσας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε από την ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2005 ταξιδεύει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μέρη, σχολεία και ανθρώπους.
Συνεχίζει να φοιτά στους δρόμους της διδακτικής, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και τελευταία των λαϊκών παραμυθιών.
Zει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο —> 7×7=49

 

 

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε...

Αναστασία Σουσώνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Σουσώνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλω-σε στο Περιστέρι.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας το 2003 και αμέσως μετά εργάστηκε στον χώρο της τυπογραφίας, της γραφιστικής και της επιμέλειας εντύπων.
Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και αργότερα με τον εθελοντισμό πάνω στην υποστήριξη του μητρικού θηλασμού και του φυσικού τοκετού μετά από καισαρική.
Είναι παντρεμένη με τρία παιδιά και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.
Άλλα βιβλία της είναι:
Η Αγία Περπέτουα και η συν αυτή μαρτυρήσαντες (2016)
Στο Τελείωμα Της Μέρας (εκδόσεις Θύρα, 2020)

Δείτε το βιβλίο—> Καλοκαίρι στα 16

Αναστασία Σουσώνη

Η Αναστασία Σουσώνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλω-σε...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Γλύκα Κυλικλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στην ψυχολογία, στο mentoring, στην εποπτεία και στη συμβουλευτική. Έχει διδάξει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε Ι.Ε.Κ. και είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει κάνει εισηγήσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια με θέμα καινοτόμες διδακτικές πρακτικές. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών θεατρικών έργων, δύο εκ των οποίων έχουν βραβευτεί στους θεατρικούς αγώνες «Ακτίς Ονείρου». Έχει τρία παιδιά, τη Στέλλα, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και έχει έναν ανεκπαίδευτο και ανεκδιήγητο σκύλο, τον Amstaf.

Δείτε το βιβλίο: Play the myth with mischief – Έναν μύθο θα σας διηγηθώ

Γλύκα Κυλικλή

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό...

Tsabdaridis

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο στη γενέτειρά του και στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην ορεινή Γορτυνία, στο γαλλόφωνο Βέλγιο και σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το 1981, μετεκπαιδεύτηκε για στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Παράλληλα φοίτησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και πήρε DIPLOME στην εκμάθηση και διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας. Δίδαξε παιδαγωγικά σε δάσκαλους και καθηγητές στα Π.Ε.Κ Κοζάνης. Από το 2004 είναι συνταξιούχος. Μαζί με τη σύζυγό του δημιούργησαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο σπίτι τους, που το επισκέπτονται ομαδικά παιδιά δημοτικών σχολείων και ατομικά όποιος επιθυμεί.

Δείτε το βιβλίο: Έτσι ήταν κάποτε…

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο...

Giannopoulos

Νίκος Γιαννόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από μικρός στράφηκε στην ζωγραφική για συντροφιά. Λάτρης των κόμικς από παιδί, είχε την συνήθεια να ζωγραφίζει πάνω στα ζωάκια των παραμυθιών του μακριά κυματιστά μαλλιά και μπέρτες. Έτσι λοιπόν από πολύ μικρός, μπορούμε να πούμε, ότι συνέβαλε στην εικονογράφηση των δικών του παραμυθιών… Δυστυχώς τότε δεν είχε την ευκαιρία να αναπτύξει αυτή την αγάπη και στράφηκε στα πρακτικά ζητήματα της ζωής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ενώ παράλληλα έγινε γονιός και σύζυγος. Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν η αιτία που αποφάσισε και πάλι να στραφεί στην ζωγραφική, και συγκεκριμένα στην εικονογράφηση. Πέρασαν λίγοι μήνες πολλής δουλειάς και η αγάπη του για αυτή την τέχνη τον οδήγησαν σήμερα στην ευχάριστη θέση να περιμένει να μπουν στα ράφια τα πρώτα του βιβλία…

σελίδα του εικονογράφου στο fb κάνε κλικ εδώ

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Νίκος Γιαννόπουλος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από...

Έλενα Παναγή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασε φιλόλογος, στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και υποκριτική στη δραματική σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.» Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία, με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Η μορφή της Κλυταιμνήστρας στην Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου και στον Δείπνο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η δικαίωση της φόνισσας.» Εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις όπως «Ο Τριγωνοψαρούλης», «Ο Σιμιγδαλένιος» κ.α. Ασχολείται με την απασχόληση και ψυχαγωγία παιδιών, καθώς επίσης με τη συγγραφή ποιημάτων, θεατρικών έργων και παραμυθιών.

Δείτε το βιβλίο: Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

Έλενα Παναγή

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας...

Nteliou Asimina

Ασημίνα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας. Έχοντας πάθος με την ελληνική παράδοση και τη διάσωσή της, πεποιθήσεις που της μεταδόθηκαν από την γιαγιά της και την μητέρα της, η οποία υπηρέτησε για περισσότερα από τριάντα χρόνια τον διδασκαλικό κλάδο, ασχολήθηκε από νωρίς με τον παραδοσιακό χορό και την έρευνατου λαϊκού πολιτισμού διασώζοντας προφορικές μαρτυρίες, ήθη και έθιμα και φωτογραφίζοντας τα αριστουργήματα της παραδοσιακής τέχνης. Κατόπιν δεκαετούς έρευνας της Βορειοευβοϊκής λαογραφίας, κάνει την προσπάθεια να συμπυκνώσει πρωτογενές υλικό και γραπτές μαρτυρίες, σε μία μελέτη η οποία παρουσιάζει τις παραδοσιακές ενδυμασίες και κοσμήματα της Βορείου Ευβοίας και την σύνδεσή τους με τα τοπικά έθιμα, αλλά και την αρχαιοελληνική και τη βυζαντινή καταγωγή των Ελλήνων. Είναι παντρεμένη με τον Θεοφάνη Ραμιώτη, χρυσοχόο, δημιουργό και συντηρητή παραδοσιακών κοσμημάτων, με τον οποίο μοιράζεται το όραμα να προβάλει τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό μέσω εκθέσεων και βιβλίων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές: Βόρεια Εύβοια

Ασημίνα Ντέλιου

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας....

Kondylidou

Αλεξία Κονδυλίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξία Κονδυλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη. Παράλληλα με την απασχόληση της ως ελεύθερος επαγγελματίας, τελείωσε την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., που της έδωσε τη δυνατότητα να διδάξει σε ενήλικες. Ως έφηβη, έχοντας κάνει κλασσικό μπαλέτο, πιάνο και μουσική προπαιδεία, για δέκα περίπου χρόνια, απέκτησε πολλές καλλιτεχνικές ευαισθησίες και δημιουργικές ανησυχίες.
Η αγάπη της για τα βιβλία και για κάθε πηγή γνώσης, την οδήγησε να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τη συγγραφή κειμένων. Σε αυτό, τη βοήθησαν οι συμμετοχές της σε εργαστήρια συγγραφικής τέχνης, σεμινάρια και διεθνή συνέδρια δημιουργικής γραφής, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων συγγραφέων και έμπειρων καθηγητών. Έργο της, έχει συμπεριληφθεί στο συλλογικό βιβλίο «Μικρές ιστορίες για Μεγάλους» (εκδόσεις Εντύποις).
Οι φανταστικοί κόσμοι, στους οποίους ήθελε από μικρή να ζει, παίρνουν μορφή στα κείμενά της, καθώς οι χαρακτήρες των ιστοριών της αποδομούν την πραγματικότητα, κινούνται στον ρομαντισμό και αποκαλύπτουν νέα παράθυρα στα όνειρα.

Δείτε το Βιβλίο: Η Ασημούπολη

Αλεξία Κονδυλίδου

Η Αλεξία Κονδυλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανολόγος...

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Κατηγορία: Συγγραφέας

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in her last post was responsible for policy-development and implementation regarding humanitarian aid.
Upon retirement, and with too much free time in hand, she took up writing. Soon she discovered fiction. She completed an annual course in ‘Creative Writing’ at the Open University in the U.K. and began to pour feelings in a diary, reflecting on realities that underline the complex workings of human minds.
Diamantoula lives in Thessaloniki, and enjoys reading, taking long walks in the country, and eating good food.

Η Διαμαντούλα εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες, και στο τελευταίο της πόστο ασχολήθηκε με την ανάπτυξη και εφαρμογή της πολιτικής που αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια.
Μετά την συνταξιοδότησή της και με ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή της, άρχισε να γράφει; και, σύντομα ανακάλυψε την μυθιστοριογραφία. Αφού ολοκλήρωσε το ετήσιο πρόγραμμα μαθημάτων “Δημιουργικής Γραφής” στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε να σκιαγραφεί σε ένα ημερολόγιο συναισθήματα και βιώματα, παλιότερα και καινούργια, καθρεφτίζοντας την πραγματικότητα και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης.
Η Διαμαντούλα κατοικεί στην Θεσσαλονίκη και της αρέσει το διάβασμα, οι περίπατοι στην εξοχή και το καλό φαγητό.

Δείτε το βιβλίο: Sharing her apples

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in...

Andronikidou

Βιβή Ανδρονικίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, από όπου και απέκτησε έναν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στις Τέχνες. Το πεδίο ε-νασχόλησής της είναι η γραφιστική, το illustration, το animation, τα motion graphics και η φωτογραφία. Στα πλαίσια της σχολής της διδάχτηκε Ιστορία της Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης, Ιστορία της Φωτογραφίας και πρόσφατα παρακολούθησε το πιστοποιημένο σεμινάριο “ Modern Art & Ideas” από το MoMA (Museum of Modern Art).
Η εικονογράφηση βιβλίου αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια επιθυμία της που πηγάζει από την αγάπη της για τη ζωγραφική και τα βιβλία.

Δείτε το βιβλίο: Η πεταλούδα της αγάπης

Βιβή Ανδρονικίδου

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο...

Kragiopoulos

Νικόλαος Κραγιόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νίκος Κραγιόπουλος γεννήθηκε στην Πιερία, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης.
Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με ειδίκευση στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας ως μάχιμος εκπαιδευτικός από το 1992.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί ως Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Νικόλαος Κραγιόπουλος

Ο Νίκος Κραγιόπουλος γεννήθηκε στην Πιερία, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε...