Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Xrysa-Gkanoudi

Χρύσα Γκανούδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, αλλά κατά βάση την κέρδισε ο κόσμος της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική συμμετέχοντας σε πολλούς διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, λαμβάνοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις. Έτσι, ο χώρος της καλλιτεχνίας δεν άργησε να την κερδίσει καταφέρνοντας τελικά να μετατρέψει το χόμπυ της σε επάγγελμα, σημειώνοντας στα πλαίσια αυτά αρκετές επιτυχίες και συνεργασίες.

Chrysa Gkanoudi was born and raised in the city of Komotini. In recent years, she has been living and working in Thessaloniki. She completed her studies in the Department of Electrical and Computer Engineering at the Aristotle University of Thessaloniki (AUTH), but she was primarily captivated by the world of graphic design and illustration.
From a very young age, she engaged in painting, participating in many children’s art competitions and receiving numerous distinctions. Thus, the field of art soon won her over, ultimately allowing her to turn her hobby into a profession, achieving significant success and collaborations in this area.

Δείτε τα βιβλία:

Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Γρηγορούπολη

Άγγελος στα αστέρια

Άνοιξε τα φτερά σου

Ρας ο Κομπιουτεράς

Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Το λαμπερό κεφάλι

Η μαγική ζωγραφιά

Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Χρύσα Γκανούδη

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής....

Anneta Kaskoura

Αννέτα Κασκούρα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αννέτα Κασκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το 2015 εισήχθη μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου και σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Η αγάπη και ο ενθουσιασμός της για την αγγλική γλώσσα φάνηκαν από τότε που άρχισε να μαθαίνει τις πρώτες της λέξεις στα Αγγλικά. Παρόλο που οι γονείς της δε μιλούν καθόλου τη γλώσσα, φρόντισαν να ξεκινήσει η ίδια την εκμάθησή της από μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε ότι η γραμματική της Αγγλικής ήταν πολύ ξεκάθαρη και σαφής στο μυαλό της και έτσι ένιωθε πως είχε την ικανότητα να εξηγεί με απλά λόγια σε κάποιον για ποιον λόγο μια φράση είναι σωστή ή λανθασμένη. Αυτή η ικανότητα ήταν που την ώθησε και στη διδασκαλία των Αγγλικών, καθώς πίστευε ότι μπορούσε με έναν άμεσο και ευχάριστο τρόπο, όχι μόνο να εξηγεί κάτι περίπλοκο, αλλά και να κάνει τον μαθητή να αγαπήσει μια γλώσσα με όμορφους ήχους, λέξεις, παροιμίες ακόμα και κανόνες. Τόσο έντονη ήταν η αγάπη της γι’ αυτό που ακόμα και οι κανόνες της αγγλικής γραμματικής και σύνταξης της φαίνονταν όμορφοι.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την παράδοση του πρώτου της μαθήματος, εξακολουθεί να πιστεύει πως η εκτίμησή της ήταν σωστή. Κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ετών και ως κάτοχος TESOL, έχει διδάξει Αγγλικά σε μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Έχει προετοιμάσει υποψηφίους για εξετάσεις γλωσσομάθειας, ενώ ειδικεύεται και στη διδασκαλία Business English.

Εξαιρετικά σημαντική απόφαση για εκείνη ήταν να ξεκινήσει τη συνεργασία της μ΄ έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ρωσίας το 2016. Από τότε, ως καθηγήτρια native – level, διδάσκει Αγγλικά σε μαθητές των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η Ρωσική σε ένα μονογλωσσικό περιβάλλον, όπου το μάθημα μπορεί να γίνει μόνο στα Αγγλικά.

Λατρεύει τη δουλειά της και την αίσθηση ικανοποίησης που νιώθει κάθε φορά που κάποιος μαθητής της πετυχαίνει έναν στόχο του και καταφέρνει να βελτιώσει τη ζωή του, με τη δική της μικρή ή μεγάλη συμβολή.

Δείτε τα βιβλία:

Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών

Ο προσωπικός καθηγητής αγγλικών – Workbook

Αννέτα Κασκούρα

Η Αννέτα Κασκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2011...

Λένη Λαμπρίδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν ήταν 3 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Μυτιλήνη. Σήμερα είναι μαθήτρια λυκείου. Από μικρή έδειξε την κλίση της στη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές τοπικές ομαδικές εκθέσεις.
Το 2023 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» όπου έλαβε έπαινο.
Για την έναρξη της Aegean Regatta 2023, που πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο της Λέσβου, επιλέχθηκε σχέδιό της το οποίο τυπώθηκε σε καρτ ποστάλ από τη διοργάνωση.
Στόχος της είναι να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Δείτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Λένη Λαμπρίδη

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν...

Χριστίνα Ντούμα

Χριστίνα Ντούμα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι η μητέρα του Βασίλη και του Θοδωρή. Από πολύ μικρή είχε μεγάλη αγάπη για τα παραμύθια. Ήταν, είναι και θα είναι το καταφύγιο της ψυχής της. Τις ιστορίες, που ξεκίνησε να γράφει, απολάμβανε να τις μοιράζεται και με τα δύο της παιδιά που ήταν οι πρώτοι της αναγνώστες και οι σπουδαιότεροι σύμβουλοι που είχε. Μέσα σε αυτές, ταξίδευαν, περιπλανιόνταν, γελούσαν, ονειρεύονταν, αλλά και στοχάζονταν ατελείωτες ώρες. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι τα δικά της παραμύθια θα εκδοθούν έως ότου η επιδείνωση της υγείας του γιου της Θοδωρή την ώθησε να βρει τρόπους για να στηρίξει τον αγώνα του παιδιού της. «Η Αλεπού μοδίστρα», «Ο Χνούδης», «Ο Φούσκας», «Η Μελιάννα» και
«Ο Μπούφος» αποτέλεσαν τα παραμύθια της σειράς «Τα Όνειρα του Θοδωρή». Τώρα ξεκινά η καινούργια σειρά παραμυθιών «Οι Ιστορίες του Θοδωρή» με πρώτη την ιστορία του «Ρεμί».
Περισσότερες πληροφορίες για τον Θοδωρή και τον αγώνα της οικογένειάς του μπορείτε να βρείτε:
Στην ιστοσελίδα  για τον Θοδωρή: www.theodoresmiracle.org
Στη σελίδα Facebook για τον Θοδωρή: www.facebook.com/theodoresmiracle

Βρείτε το 1ο βιβλίο της νέας σειράς «Οι Ιστορίες του Θοδωρή»: Ρεμί 

Χριστίνα Ντούμα

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι...

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Univ. Roma 3) και διδακτορικό στην Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Πόλης 19ου και 20ου αιώνα (Α.Π.Θ.). Η προσέγγισή του στα θέματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς βασίζεται στη συνθετική ανάλυση, την κριτική αποτίμηση και τη δημιουργική ερμηνεία των φαινομένων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα άρθρα σε συνέδρια και περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη μονογραφία για τον άξονα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην επιμέλεια δύο συλλογικών τόμων, ενώ έχει βραβευτεί για το θεωρητικό και μελετητικό-αρχιτεκτονικό του έργο. Διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα που σχετίζονται με την ιστορία αρχιτεκτονικής και την αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων και συνόλων.

Δείτε το βιβλίο: Οι προσφυγικοί συνοικισμοί της Φλώρινας

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση...

Giorgos Perisanidis

Γιώργος Περισανίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Βίζμπαντεν της Γερμανίας και το 1982 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Το 1991 ξεκίνησε να φοιτά στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 1996 έγιε η πρώτη του γνωριμία με το διαδίκτυο.
Το 2000, εποχή που κατά κάποιον τρόπο ξεκίνησαν να αναγνωρίζονται πιο δυναμικά οι δυνατότητες του διαδικτύου στην Ελλάδα, τον βρήκε έτοιμο και ξεκίνησε να εργάζεται παρέχοντας Υπηρεσίες Internet.
Με το μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο είχε μια ερωτική σχέση που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και κρατάει ως σήμερα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το συγγραφέα:

Website: http://www.digilove.eu/

Δείτε το βιβλίο: All in – multitasking μυθιστόρημα

Γιώργος Περισανίδης

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε...

Lazaridou-Maria

Λαζαρίδου Μαρία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic Intervention Coach. Δουλεύω σε ατομικές συνεδρίες και με ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν πιο λειτουργικές και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Στόχος είναι η ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων επικοινωνίας, οπτικής καθώς και καθημερινών πρακτικών που επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το άτομο ή το ζευγάρι στο σχετίζεσθαι. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις ικανότητες προκειμένου να ξεπεράσει τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο του και ο δικός μου ρόλος είναι να τον βοηθήσω να τις φέρει στην επιφάνεια, να τις μεγεθύνει και να τις εξασκήσει.
Είμαι πιστοποιημένη Relationship Coach από το Ινστιτούτο Coaching της Καλιφόρνια, εκπαιδευμένη στις τεχνικές της Στρατηγικής Οικογενειακής Θεραπείας και της Βραχείας Θεραπείας καθώς και Passion Patterns Trainer για ζευγάρια. Επιπλέον, έχω πιστοποιηθεί ως Master Coach από το Strategic Intervention Institute, τον πιο έγκυρο οργανισμό εκπαίδευσης παγκοσμίως στη Στρατηγική Παρέμβαση. Έχω επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Advanced Elite του ίδιου Ινστιτούτου.
Έχω συγγράψει το βιβλίο «Λεύκωμα του Μικρού Ήρωα» καθώς και το «Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης» και συμμετέχω σε βιωματικά workshops με θεματικές το άγχος και τις σχέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

Λαζαρίδου Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic...

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά τα προκλινικά στάδια. Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Νευροψυχολόγου και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την αποκατάσταση νοητικών διαταραχών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Δείτε το βιβλίο: Η μνήμη των ονομάτων – Γνωστική και κλινική νευροψυχολογική διερεύνηση

Κωνσταντίνος Κορμάς

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής...

Στέλια Σαρικά

Στέλια Σαρικά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή ονειρευόταν να αποκτήσει ένα ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο για να γνωρίσει τον κόσμο ταξιδεύοντας με αυτό. Ονειρευόταν να έχει ένα τεράστιο κουδούνι στο μπροστινό μέρος για να ξυπνάει τις συνειδήσεις και τη φαντασία των άλλων. Οι ρόδες του ήθελε να είναι φτιαγμένες από μπόλικη επιμονή ανακατεμένη με μέταλλο και πείσμα. Και για φωτάκια ήθελε να έχει έναν μικρό ήλιο με περίσσια αγάπη στις αχτίνες του για να φωτίζει και να ζεσταίνει τις ψυχές των ανθρώπων.
Και επειδή δεν μπορούσε να γίνει αυτό, παρά μονάχα στη φαντασία της, άρχισε να ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Κάθε βράδυ, ανέβαινε στο κόκκινο ποδήλατό της παρέα με τους ήρωες των βιβλίων κι έκανε ταξίδια μαγικά σε πολιτείες και τόπους μακρινούς. Γνώρισε τον Πινόκιο κι έφαγαν μαζί ένα χωνάκι παγωτό φράουλα. Τον «Τρελαντώνη», τον Αλέξη, τον Κλου και τη Λίνα, καθώς έψαχναν τον «Θησαυρό της Βαγίας», την Αλεξανδρινή και την Ελπίδα, που τις έμαθαν να λέει «Καλημέρα, Ελπίδα» όσες δυσκολίες κι αν συναντούσε στη ζωή της, την Άννα που στα «Γενέθλιά» της, της μίλησε για την ελευθερία και τόσους άλλους ήρωες που της κρατούσαν παρέα κι έκαναν τις μέρες της ξεχωριστές.
Τόσο πολύ της άρεσε που μάθαινε πράγματα για τη ζωή τους, τις συνήθειές τους, τις περιπέτειές τους, τα προβλήματά τους που όταν μεγάλωσε αποφάσισε να σπουδάσει κοινωνιολογία για να μπορεί να μελετά καλύτερα τις κοινωνίες των ανθρώπων. Κι όσο πιο πολύ τις μελετούσε, τόσο μάθαινε να αγαπά τους ανθρώπους και να θέλει να τους βοηθά. Αυτή η αγάπη την έκανε να ασχοληθεί με τα άτομα με αναπηρία που της δίδαξαν την αξιοπρέπεια και τη δύναμη της ψυχής.
Κάποτε, συνάντησε τη «Δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» που της έμαθε να αγαπά τα παιδιά και να θέλει να τα ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της γνώσης. Έγινε λοιπόν δασκάλα κι έτσι αποχωρίστηκε για λίγο το κόκκινο ποδήλατό της, γιατί η φαντασία των παιδιών ήταν τόση που την ταξίδευε σε αυθεντικούς κόσμους με χρωματιστούς παπαγάλους, που έλεγαν την ορθογραφία στον ίδιο ρυθμό, και μολύβια από σοκολάτα, που γλύκαιναν τις λέξεις της αντιγραφής.
Κι επειδή τα όνειρα δε σταματούν ποτέ, ήθελε να κάνει την αγάπη της για τα παιδιά ιστορίες. Έτσι εμπιστεύτηκε το «Μαγισσάκι» που χτυπώντας το ραβδάκι… ντο, και ρε, και μι και φα βρέθηκε στα ροζ τα σύννεφα της φαντασίας… Τότε, από μια χαραμάδα του μυαλού της ξεπρόβαλε εκείνο το ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατο, που είχε ξεχάσει στην καταπακτή των ονείρων της… Ανέβηκε ξανά στη σέλα του και «Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά» ήταν η πρώτη ιστορία που έφτιαξε. Και συνεχίζει ακόμη να ταξιδεύει… Ανεβασμένη στο ιπτάμενο κόκκινο ποδήλατό της έτοιμη για νέες περιπέτειες σε παραμυθένιους κόσμους με νεράιδες, ξωτικά, ξόρκια και μαγικά.

Δείτε το βιβλίο: Ο θεραπευτής των ονείρων

Στέλια Σαρικά

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ρόδου, τον Αρχάγγελο. Από μικρή...

Ιωάννης Καρατζάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα του Σοφία Σπυράτου είναι από την Αγία Θέκλα της Κεφαλονιάς από την μεριά του Ληξουρίου και ο πατέρας του Δημήτρης Καραντζάνης από τους Καλιανούς της Νότιας Εύβοιας κοντά στη Κάρυστο. Γεννήθηκε κοντά στην Πλάκα κάτω από την σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Ασχολείται με το ελεύθερο λιανικό εμπόριο εδώ και 30 χρόνια. Σήμερα κατοικεί στον Χολαργό και διατηρεί κατάστημα ψιλικών [“μίνι μάρκετ” σε δωρική διάλεκτο] στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής. Έχει μια αδελφή κατά τρία χρόνια μικρότερη, τη Σεβαστή και έναν ανιψιό 5 χρονών, τον Φώτη. Και αυτά είναι όλα όσα έχουν μια αξία στην ζωή του, καθώς φυσικά και η φιλοσοφία.

Ιωάννης Καρατζάνης

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα...

Βικτώρια Κώστα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Μιλάει πέντε γλώσσες και ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό και τον χορό. Λατρεύει τη φύση μη χάνοντας ευκαιρία για πεζοπορία καθώς έμπνευσή της αποτελούν τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με τα ροδαλά χρώματα που παρακολουθεί στο βουνό ή στις ακρογιαλιές. Στο σχολείο συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα γράφοντας θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ταυτόχρονα χορογραφούσε τις παραστάσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια επιθυμώντας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά της και να απαλύνει τις σκληρές πτυχές των ανθρώπων. Έτσι, καταφέρνει να αισθάνεται ελεύθερη σπάζοντας τα δεσμά της καθημερινής ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Όταν ο ήλιος δύει

Βικτώρια Κώστα

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος...

Λίλιαν Μπλαζουδάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λίλιαν είναι καλλιτέχνης. ΕΕπειδή όμως ο όρος καλλιτέχνης έχει τόσες διαφορε-τικές διακλαδώσεις, πιο συγκεκριμένα είναι εικονογράφος, κομίστρια, ζωγράφος και γλύπτρια. Από πολύ μικρή ηλικία, οριακά από τότε που  θυμάται τον εαυτό της, έχει όχι απλά τρέλα, αλλά εθισμό με την τέχνη.
Τα χρώματα, τα σχήματα, τα συναισθήματα… νιώθει πως θα ήθελε να εκφραστεί και αυτή με κάθε ένα από αυτά!
Having said this, είναι λάτρης της φύσης, όποτε ναι έχει πολλά φυτά στο σπίτι της, καθώς και αγαπά και λατρεύει κάθε ζωάκι στον κόσμο, μικρό ή μεγάλο! Είναι γεννημένη τον Απρίλιο του 1997 στην Ελλάδα, αλλά η μητρική της γλώσσα πέρα από τα ελληνικά είναι και τα αγγλικά, καθώς οι γονείς της μεγάλωσαν και έχουν ρίζες από το εξωτερικό.
Θα χαρεί πολύ αν βρεις τον χρόνο να χαζέψεις λίγο την δουλειά της στο instagram! Σε ενθαρρύνει να επικοινωνήσεις και μαζί της αν θες να μοιραστείς το οτιδήποτε στο @lilyanblazoudaki

Δείτε το βιβλίο: Style the Bump – Συμβουλές μόδας

Λίλιαν Μπλαζουδάκη

Η Λίλιαν είναι καλλιτέχνης. ΕΕπειδή όμως ο όρος καλλιτέχνης έχει...

Giannopoulos

Νίκος Γιαννόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από μικρός στράφηκε στην ζωγραφική για συντροφιά. Λάτρης των κόμικς από παιδί, είχε την συνήθεια να ζωγραφίζει πάνω στα ζωάκια των παραμυθιών του μακριά κυματιστά μαλλιά και μπέρτες. Έτσι λοιπόν από πολύ μικρός, μπορούμε να πούμε, ότι συνέβαλε στην εικονογράφηση των δικών του παραμυθιών… Δυστυχώς τότε δεν είχε την ευκαιρία να αναπτύξει αυτή την αγάπη και στράφηκε στα πρακτικά ζητήματα της ζωής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ενώ παράλληλα έγινε γονιός και σύζυγος. Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν η αιτία που αποφάσισε και πάλι να στραφεί στην ζωγραφική, και συγκεκριμένα στην εικονογράφηση. Πέρασαν λίγοι μήνες πολλής δουλειάς και η αγάπη του για αυτή την τέχνη τον οδήγησαν σήμερα στην ευχάριστη θέση να περιμένει να μπουν στα ράφια τα πρώτα του βιβλία…

σελίδα του εικονογράφου στο fb κάνε κλικ εδώ

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Νίκος Γιαννόπουλος

Μεγαλωμένος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ο Νίκος Γιαννόπουλος από...

Nteliou Asimina

Ασημίνα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας. Έχοντας πάθος με την ελληνική παράδοση και τη διάσωσή της, πεποιθήσεις που της μεταδόθηκαν από την γιαγιά της και την μητέρα της, η οποία υπηρέτησε για περισσότερα από τριάντα χρόνια τον διδασκαλικό κλάδο, ασχολήθηκε από νωρίς με τον παραδοσιακό χορό και την έρευνατου λαϊκού πολιτισμού διασώζοντας προφορικές μαρτυρίες, ήθη και έθιμα και φωτογραφίζοντας τα αριστουργήματα της παραδοσιακής τέχνης. Κατόπιν δεκαετούς έρευνας της Βορειοευβοϊκής λαογραφίας, κάνει την προσπάθεια να συμπυκνώσει πρωτογενές υλικό και γραπτές μαρτυρίες, σε μία μελέτη η οποία παρουσιάζει τις παραδοσιακές ενδυμασίες και κοσμήματα της Βορείου Ευβοίας και την σύνδεσή τους με τα τοπικά έθιμα, αλλά και την αρχαιοελληνική και τη βυζαντινή καταγωγή των Ελλήνων. Είναι παντρεμένη με τον Θεοφάνη Ραμιώτη, χρυσοχόο, δημιουργό και συντηρητή παραδοσιακών κοσμημάτων, με τον οποίο μοιράζεται το όραμα να προβάλει τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό μέσω εκθέσεων και βιβλίων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές: Βόρεια Εύβοια

Ασημίνα Ντέλιου

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και κατοικεί στο νησί της Εύβοιας....

Diamantidou

Μαρία Διαμαντίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με τον Παύλο Διαμαντίδη και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Σταμάτησε το σχολείο μετά την πρώτη τάξη του Γυμνασίου, γιατί έπρεπε να εργαστεί. Μετά από τριάντα πέντε χρόνια και αφού σταμάτησε να εργάζεται, γύρισε στο σχολείο και στη μάθηση που τόσο αγαπά. Τελείωσε το Εσπερινό Γυμνάσιο Καστοριάς με άριστα (20) και συνεχίζει στο Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς με άριστες επιδόσεις στα μαθήματά της. Με αγάπη για τα γράμματα και με σεβασμό για ό,τι της προσφέρεται στο σχολείο της, ονειρεύεται να γίνει η δασκάλα που πάντα ήθελε, περνώντας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος, για τέσσερα δημιουργικά χρόνια, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλίτσας -στο χωριό του άντρα της όπου και κατοικούν. Από μικρή γράφει ποιήματα και παραμύθια. Έχει συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο με τίτλο «Η τελευταία μέρα». Το βιβλίο προέκυψε μετά από σεμινάρια δημιουργικής γραφής που παρακολούθησε στην πόλη της Καστοριάς. Τα σεμινάρια έγιναν με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς, όπου και είναι φίλη. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2017 από τη LIBRON και τα έσοδα πηγαίνουν στον παραπάνω σύλλογο.
Συνεχίζει να γράφει όταν αυτά που βλέπει και ακούει αγγίζουν τον συναισθηματικό της κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Μαρία Διαμαντίδου

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι...

Kontomari

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε:
• Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδος).
• Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων, (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο).
• Εγκληματολογική Ψυχολογία
• (Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας– ΔΔΕΕΨΥ).
• Συμβουλευτική Ψυχολογία – Coaching
• (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).
Έχει εκπαιδευτεί σε Τεχνικές Αυτογνωσίας και Ενεργειακής Ψυχολογίας NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) Socratic Method, EFT, oponopono.
Είναι δημιουργός της πρωτοποριακής μεθόδου Dream – Decide – Do και είναι μέλος στον Σύλλογο «Συμβουλευτικής – Coaching – Mentoring Association Ελλάδος».
Το 2012 έλαβε πιστοποίηση επιπέδου Α από την Τράπεζα Ελλάδος ως ασφαλιστική Σύμβουλος. Εργάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική ως χρηματοοικονομική σύμβουλος.

Είναι εθελόντρια στην ομάδα κοινωνικής δράσης «Hopeaholics». Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Συγγραφέας του βιβλίου «Πορφυρός Ηγέτης», Παρασκήνιο 2018 και «Στιγμές Σιωπής», Παρασκήνιο 2006.
Όραμά της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τον Ηγέτη μέσα τους και να ζήσουν μια ζωή που να αξίζει
e-mail: k.kontomari@yahoo.gr
Page: Κωνσταντίνα Κοντομάρη –
Konstantina Kontomari
Profile: Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Δείτε το βιβλίο: Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες

 

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε: • Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό...

Galani Alkyoni

Αλκυόνη Γαλάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι ήρωες του δραπετεύουν από τις σελίδες του και τρυπώνουν στον κόσμο μας. Κάπως έτσι η Αλκυόνη Γαλάνη μεταπήδησε ένα ανοιξιάτικο πρωινό από τον παραμυθένιο κόσμο της στην μικρή επαρχιακή πόλη της Λάρισας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος στον οποίο βρέθηκε είναι γεμάτος από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει το δικό τους παραμύθι και ζουν στη λήθη. Μερικές φορές όταν αποκαρδιωνόταν, ψήγματα του παραμυθιού που έκρυβε μέσα της πίεζαν να βγουν στην επιφάνεια. Άλλες φορές με λέξεις και άλλες με εικόνες. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν η Αλκυόνη είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ηρωίδα σε κάποιο ξεχασμένο παραμύθι. Φήμες λένε ότι ζει ακόμα στην Λάρισα κρύβοντας εικόνες από το παραμύθι της σε ανύποπτα παιδικά βιβλία, με την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα τις δουν θα θυμηθούν το παραμύθι της και θα μπορέσει να επιστρέψει στον φανταστικό της κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

 

Αλκυόνη Γαλάνη

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι...

Kikidou

Μαρίνα Κικίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου.
Κατοικεί στο Αφράτι Ευβοίας, ένα πανέμορφο χωριό κοντά στην Χαλκίδα. Ασχολείται με την παραδοσιακή τοξοβολία και το taekwondo, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο ζωγραφίζει, παίζει μουσική,
τραγουδάει, ορειβατεί και είναι μέλος μίας αξιόλογης Θεατρικής ομάδας.
Ασχολείται με τη συγγραφή από την ηλικία των 12 ετών, ενώ από πολύ μικρότερη ηλικία ονειρευόταν το μέλλον της σαν συγγραφέας.
Αγαπά να ξεπερνά τους φόβους της μέσα από την περιπέτεια, την οποία φροντίζει να αναζητά στη φύση διευρύνοντας τους ορίζοντές της.
Υποστηρίζει πως ο καθένας κρύβει μέσα του έναν ήρωα και επιβάλλεται να τον αφήσει ελεύθερο για να δείξει στον κόσμο πως ακόμα υπάρχει ελπίδα.

Δείτε το βιβλίο: Οι υπεραστιστές της Σελκούθια

Μαρίνα Κικίδου

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι...

Bardis

Κωνσταντίνος Βαρδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής και μεγάλωσε στο Μοσχάτο.
Από μικρός είχε κλίση τόσο στην μυθοπλασία όσο και στην εξιστόρησή της. Η συγγραφική του φλέβα εκδηλώθηκε νωρίς όταν σε ηλικία δέκα ετών είχε ολοκληρώσει μερικές από τις εικονογραφημένες ιστορίες που ο ίδιος είχε εμπνευστεί. Στα δεκαέξι του έγραψε και το πρώτο του ανέκδοτο διήγημα.
Αργότερα ασχολήθηκε με αρκετά τεχνικά επαγγέλματα τα οποία ασκεί έως και σήμερα παράλληλα με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Δείτε το βιβλίο: Ικχθίλιον

Κωνσταντίνος Βαρδής

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής...

Ιόλη Βότση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια, σε έναν όμορφο τόπο κάπου στην Κεντρική Ελλάδα. Από μικρή αγαπούσε τα γράμματα και κατάφερε με πολύ κόπο και προσπάθεια να ξεφύγει από τη «μιζέρια» της. Διεύρυνε τους ορίζοντές της ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και σπουδάζοντας στα καλύτερα πανεπιστήμια. Ασχολήθηκε με την επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων και συνέγραψε και συνεπιμελήθηκε αρκετά βιβλία και επιστημονικά άρθρα, ξενόγλωσσα και ελληνικά. Αγάπησε τη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου και εργάστηκε για πάνω από 10 συναπτά έτη. Αγαπά ό,τι έχει σχέση με τη λαϊκή παράδοση και τέχνη και στον ελεύθερο χρόνο της λατρεύει να κεντά και να πλέκει. Η ενασχόληση αυτή λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για την ίδια και τους οικείους της.
Το παρόν παιδικό παραμύθι είναι το πρώτο της εγχείρημα στον θαυμαστό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας. Ανυπομονεί για το επόμενο, που είναι ήδη στα σκαριά.

Δείτε το βιβλίο: Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Ιόλη Βότση

Η Ιόλη Βότση γεννήθηκε πριν 50 χρόνια και μεγάλωσε σε...

Ειρήνη Γαλανού

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα και στη Ρώμη. Δούλεψε στην Ελλάδα, πήρε τα όνειρά της και συνεχίζει στο Δουβλίνο και όπου αλλού την βγάλει.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Ειρήνη Γαλανού

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα...

Ntoba

Μαρία Ντόβα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τώρα ασχολείται με τη διδασκαλία. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αρχαίο θέατρο, οι οποίες την έφεραν σε επαφή με την αξία της μυθοπλασίας. Αντλώντας την έμπνευσή της από μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, συλλαμβάνει την ιδέα του «βιολιστή και του μαγεμένου δάσους», για να διδάξει στους μικρούς -και μεγάλους- αναγνώστες ότι μπορεί η ζωή του ανθρώπου να έχει σκαμπανεβάσματα, εκείνος όμως πάντα είναι ικανός να την αλλάξει προς αυτό που θεωρεί ως το καλύτερο.

Δείτε το βιβλίο: Ο βιολιστής και το μαγεμένο δάσος

Μαρία Ντόβα

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία...

Rantoglou

Δημήτρης Ράντογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1966 στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας όπου και διαμένω με την οικογένειά μου. Αποφοίτησα από το Λύκειο Φλώρινας το 1983 και αφού τελείωσα με τις υποχρεώσεις του στρατού, άρχισα να εργάζομαι ανελλιπώς έως σήμερα από τονΜάρτη του 1989. Με τη σύζυγό μου Αλεξοπούλου Παναγιώτα παντρευτήκαμε το 1991 και αποκτήσαμε δύο τέ-
κνα, την Ειρήνη το 1992 που είναι απόφοιτος του Α.Π.Θ με πτυχίο Βιολόγου και τον Σπυρίδων το 1998 που ως πρωτοετής φοιτητής του ΠΑ.ΜΑΚ στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής μπήκε και αυτός φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Εργάζομαι με πλήρη απασχόληση εδώ και είκοσι επτά χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος, τα τελευταία δεκαπέντε σε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της χώρας, ενώ παράλληλα απασχολούμαι και ως εκπαιδευτής σε ιδιωτικά κέντρα πληροφορικής. Κατέχω άδεια φοροτεχνικού και πτυχίο εκπαιδευτή πληροφορικής CTP της ECDL Ελλάς Α.Ε. Από πολύ μικρός ασχολούμαι με τη μουσική και τη συγγραφή ενώ μου αρέσει ιδιαίτερα το running και η ποδηλασία. Υπήρξα πολλές φορές Πρόεδρος Δ.Σ σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Διατελώ
ως ενεργό μέλος Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων στη γενέτειρά μου και όχι μόνο, ακατάπαυστα την τελευταία εικοσαετία.

Το συγγραφικό μου έργο μέχρι το 2011 περιοριζόταν σε άρθρα, ποιητικές συλλογές και βοηθητικά εγχειρίδια τα οποία είχαν κοινωνικό χαρακτήρα και σκοπό να βοηθούν οικονομικά τους διάφορους οργανισμούς με τους οποίους είχα συνεργασία. Πολλά από αυτά έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες. Το 2011 κυκλοφόρησε σε πανελλαδική εμβέλεια το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις εκδόσεις (Μαλλιάρης Παιδεία Α.Ε) με τίτλο «Ας Ξημερώσει Και Αύριο Θεέ Μου…» με ISBN 978-960-457-476-6 το οποίο απέσπασε πολύ καλύτερες κριτικές, από αυτές που δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ στο ξεκίνημα της συγγραφής του!
Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή των παππούδων μου που ήρθαν από την Μικρά Ασία και παρόλη την τυραννία τους κατάφεραν και ορθοπόδησαν αφήνοντας πίσω στους διαδόχους τους ανεξίτηλες μνήμες βιοπάλης και νοσταλγίας. Ως εκ τούτου δε θα μπορούσα να μην αφιερώσω το τρίτο μου βιβλίο στη γενιά των ανθρώπων που χάρη σε αυτούς βρίσκομαι σήμερα ενώπιόν
σας. Οι διεργασίες για την δημιουργία του τρίτου εκπονήματος έχουν ήδη ξεκινήσει, και το πιο πιθανό είναι, όταν με το καλό ολοκληρωθεί, να έχει τίτλο «Σπασμένος Καθρέπτης» και υπότιτλο «1922-2022 εκατό χρόνια μετά».

Δείτε το βιβλίο: Μια καινούρια μέρα ξεκινάει…

Δημήτρης Ράντογλου

Γεννήθηκα το 1966 στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου του Νομού...

Kakogeorgiou

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε» Έψιλον, όπως κι της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας, γεννήθηκε στα Κύργια – Δράμας από Σμυρναίους πρόσφυγες γονείς. Υπηρέτησε τρία χρόνια ως αξιωματικός στις δυνάμεις Καταδρομών. Σπούδασε στη Γερμανία. Δούλεψε τέσσερα χρόνια στο Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Πρόνοιας για τα θέματα των Ελλήνων εργαζομένων της Γερμανίας, πολύ λίγο καιρό στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια ως διευθυντής στην Υπηρεσία Εξωτερικού ΣΤΓ Α της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας. Πέντε χρόνια αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Πανευρωπαϊκά Συνέδρια σχετικά με τα θέματα που αφορούσαν τις Τράπεζες Υποθηκών.

Το 1962 ίδρυσε την Ομάδα «Ε» Έψιλον αναπτύσσοντας μια αξιόλογη εθνική και κοινωνική δραστηριότητα.
Το 2013 πέτυχε τη νομική αναβίωση της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας. Είναι δρομέας μικρών και μεγάλων αποστάσεων και συμπλήρωσε, μέχρι το τέλος του 2016, 509 Μαραθωνίους και υπέρ μαραθωνίους. Οργάνωσε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα περίπου 300 εκδηλώσεις. Το 2010 βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί στο Sydney τρέχοντας τον Μαραθώνιο με πλήρη αρχαιοελληνική πολεμική εξάρτηση. Είναι ιδρυτής των δύο μοναδικών Ελληνικών ναών μετά από 2000 χρόνια.
Η ζωή του συγγραφέα, ενσαρκώνει ένα σκληρό και ατέλειωτο Μαραθώνιο με την ασπίδα και το δόρυ στο χέρι. Ένα αγώνα κατά του Αυγεία, κατά του Διομήδη, κατά των Κυκλώπων, κατά των Σειρήνων και κατά των μνηστήρων της Πηνελόπης – Ελλάδας. Μέχρι το 2010 συμπλήρωσε 505 Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με σκοπό να περάσει τα αλάνθαστα μηνύματα των αδιάσπαστων εννοιών του Ελληνισμού και του Αθλητισμού, που αμφότερα είναι ομογάλακτα τέκνα του πατέρα Έλληνα και της μητέρας Ορσηίδας. Το 2010 έτρεξε στο Sydney της Αυστραλίας για τα 2.500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα και βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί της πόλεως.

Δείτε το βιβλίο: Θεός Αλέξανδρος και γιος Θεού

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε»...

THemeli

Μαρία Χ. Θεμελή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.
Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα
Πολιτισμού και Τεχνών. Σήμερα εργάζεται για το μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό επαγγελματικής δικτύωσης.
Ασχολείται ενεργά και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο) του Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί.
Πιστεύει στην εξέλιξη, αρνείται πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…
Λατρεύει την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.
Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.
Ξεκίνησε να γράφει από μικρή, κείμενα διηγήματα, άρθρα, παραμύθια.
‘’Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε’’ είναι η πρώτη της επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων.
Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση των παραπάνω σκοπών.

Δείτε το βιβλίο: Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Μαρία Χ. Θεμελή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει...

Μαρία Πρωτόπαπα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία. Από μικρή έγραφε τις δικές της ιστορίες αλλά τελικά την κέρδισαν οι αριθμοί και οι αναλύσεις γι’ αυτό σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2007). Το ανήσυχο όμως καλλιτεχνικό της πνεύμα την οδήγησε στον χώρο της μόδας, όπου για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε ως στυλίστρια σε περιοδικό στην πατρίδα της. Στη συνέχεια για μια δεκαετία απασχολήθηκε στον τομέα των χρηματοοικονομικών σε πολυεθνική εταιρεία. Το βιβλίο της «Κάν’ το να αξίζει» βασίζεται σε αληθινή ιστορία και μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δείτε το βιβλίο: Κάν’ το να αξίζει

Μαρία Πρωτόπαπα

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία....

Χρυσώλια βιογραφικό

Katerina Chrysolie

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από παιδί της άρεσε να παρατηρεί τη φύση και τους ανθρώπους, να εμπνέεται και να αποτυπώνει στο χαρτί τα τοπία, τα χρώματα, τις εικόνες και τα αρώματα που την περιβάλλουν. Της αρέσει ο πειραματισμός με διαφορετικές τεχνικές, μέσα, υλικά και επιφάνειες. Είναι τελειόφοιτη Ψυχολογίας και παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες. Το 2019 εικονογράφησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο «Η κορδέλα που ήθελε να πετάξει» και το 2020 συμμετείχε στην πρώτη της ομαδική έκθεση.
Στη συνέχεια εικονογράφησε μερικά ακόμη βιβλία και συμμετείχε σε επόμενες εκθέσεις. Από τότε έχει κάνει πολλές συνεργασίες και δράσεις σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ, τοιχογραφίες, βιβλία και παραμύθια.

Δείτε τα βιβλία—>

Κρις και Κάλλη/Γράμμα στον Άγιο Βασίλη – Lettre au Père Noël

Κρις και Κάλλη – Στην πισίνα – Á la piscine

Μάτα η Μαλλιαρή Ντομάτα

Katerina Chrysolie

Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ νωρίς....

Pappa

Άννα Δ. Παππά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.

Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!

Το Blog μου: pappanna.wordpress.com

Δείτε τα βιβλία:

Μαθαίνοντας πως να μαθαίνω

Ο αληθινός δάσκαλος

Άννα Δ. Παππά

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια...

Giannis Stefanakis

Γιάννης Στεφανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1987), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εμπόριο και Οικονομικά (Trade and Finance).
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ασχολείται εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, από τότε που τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έγιναν εμφανή, με πλούσια αρθρογραφία σε τύπο και έντυπα.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23

Γιάννης Στεφανάκης

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο...

Gkentzos

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου τελείωσα το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Πέρασα στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ στο τμήμα Φιλολογίας. Πήρα το πτυχίο μου με Λίαν Καλώς έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις δύο από τις τρεις προσφερόμενες ειδικεύσεις της σχολής. Κλασική Φιλολογία (Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) και Νεότερη Ελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία (Νέα Ελληνικά, Μεσαιωνικά και Θεατρολογία).
Παρακολούθησα για δύο χρόνια το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της σχολής (Νεοελληνική Ποίηση, Νεοελληνική Πεζογραφία, Βυζαντινή Ιστορία).
Εργάστηκα για πολλά χρόνια ως καθηγητής σε κεντρικά φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Το 1994 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο για τους μαθητές του Λυκείου, το “Θεμέλιο Λατινικής Γραμματικής”, στον εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης Βιβλιοεκδοτική ΑΕ.
Το 2000 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις η “Λατινική Γραμματική.”
Από το 1994 έως το 2000 διατηρούσα φροντιστήριο προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στην οδό Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης.
Από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Καθηγητής στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια” της Θεσσαλονίκης.
Στο σχολείο είμαι υπεύθυνος σε πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Δημιούργησα το Cultural Club, έναν όμιλο εξωσχολικών δραστηριοτήτων που έχει ως σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό των σύχρονων μεγαλουπόλεων. Επισκεφτήκαμε μουσεία και σχολεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης (Μιλάνο, Μόναχο, Ρώμη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Ελσίνκι, Χάγη, Στοκχόλμη, Φράιμπουργκ, Όσλο κ.α).
Είμαι ο δημιουργός μιας λογοτεχνικής διαδικτυακής εφημερίδας στην οποία γράφουν οι μαθητές και τα κείμενά τους σχολιάζουν συγγραφείς. Ασχολούμαι με την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό.
Μια ερευνητική εργασία που εκπόνησα μαζί με τους μαθητές μου στο σχολείο βραβεύτηκε από το Υπουργείο της Παιδείας στον διαγωνισμό “Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση”.
Το 2009, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά μου “Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος” από τις εκδόσεις Ωκεανός. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα “Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη” (2011) και “Γλυκιά Εκδίκηση” (2013) από τις ίδιες εκδόσεις.
Το 2013 με άλλους τρεις συγγραφείς συγγράψαμε το μυθιστόρημα “Όσα ποτέ δεν είπαμε” το οποίο κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο Νία Μαγγέλλου από τις εκδόσεις Ωκεανός.
Το 2013 συνέγραψα με εξήντα μαθητές μου από το Κολέγιο τη “Διαφορετική Ελένη – Η απομυθοποίηση της δικτατορίας των συνηθειών”, το οποίο κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις.
Κάποια έργα μου κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο (“ Τα Πέτρινα Χριστούγεννα”, ένα οπτικοποιημένο αφήγημα από τις εκδόσεις Σαΐτα.)
Διηγήματα μου περιλαμβάνονται σε συλλογικά έργα των εκδόσεων iWrite και Σαΐτας.
Tο πρώτο θεατρικό μου έργο με τον τίτλο “Ροζ…” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2014 από τις εκδόσεις “Δωδώνη.”
Διδάσκω μαθήματα δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ.
Κείμενά μου (άρθρα, θεατρικές κριτικές κ.α) και συνεντεύξεις έχουν φιλοξενήθει κατά καιρούς σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά όλης της Ελλάδας. Σε κάποια από αυτά διατηρώ μόνιμη στήλη.
Είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης fm 100,6. Στην εβδομαδιαία εκπομπή μου “Αιρετικά μαθήματα πολιτισμού” παρουσιάζω άτομα από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων.
Ζω στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου και στο Ναύπλιο.

Δείτε το βιβλίο: Οι δύο ώρες ύπνου… και το “memento mori” ενός συγγραφέα

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου...