Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Kontopoulou

Ελένη Κοντοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και 10 χρόνια υπηρεσίας στην ειδική αγωγή συνειδητοποίησα ότι όλα είναι θέμα στόχων, συγκέντρωσης και προγράμματος. Θέτοντας μικρούς στόχους κατακτάς μεγάλα όνειρα!

Δείτε το βιβλίο: Χρωματιστά μολύβια – Φθινόπωρο

Ελένη Κοντοπούλου

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική...

Zaxariou

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive Media της ΑΚΤΟ και του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Έχει κάνει μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στο εργαστήριο του Λάζαρου Κτενίδη. Ασχολείται με την εικονογράφηση και το character design. Έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς, έχει λάβει μέρος ως ζωγράφος σε παιδικές παραστάσεις, δημιουργήσει ιστοσελίδες και διαφημιστικά καρτούν. Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο βιβλίο που εικονογραφεί.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive...

Fabian Scheidler

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος συγγραφέας, δημοσιογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης. Μετά από σπουδές θεατρικής σκηνοθεσίας εργάστηκε σαν σκηνοθέτης, συγγραφέας και δραματουργός μεταξύ άλλων και στο Θέατρο GRIPS του Βερολίνου, στο οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο του «Πρίμα Κλίμα», βραβευμένο ως επίσημη συμμετοχή-συμβολή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Δεκαετία της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Επιπλέον ο Fabian Scheidler συνεργάστηκε με το Δίκτυο Κριτικής Αντιμετώπισης της Παγκοσμιοποίησης ΑΤΤΑC, ενεργώντας μεταξύ άλλων και σαν συντονιστής προγράμματος της Δίκης των Τραπεζών στη Λαϊκή Σκηνή της Πλατείας Ρόζας Λούξεμπουργκ.

Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης «Otto Brenner» για την άσκηση κριτικής δημοσιογραφίας. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Fabian Scheidler μαζί με τον δημοσιογράφο David Goeßmann ίδρυσε το ανεξάρτητο τηλεοπτικό περιοδικό Kontext TV, το οποίο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τον Noam Chomsky και παράγει-παρουσιάζει σε μηνιαία βάση μια ωριαία εκπομπή με θέματα παγκόσμιας δικαιοσύνης.

Το θεατρικό έργο του Φάμπιαν Σάιντλερ με τίτλο «Θάνατος ενός Τραπεζίτη» πρωτοανέβηκε σε μορφή όπερας στο Θέατρο Gerhart Hauptmann στην πόλη Görlitz τον Απρίλιο του 2013.

Ιστοσελίδες: www.counter-images.de | www.kontext-tv.de

Δείτε το βιβλίο: Θάνατος ενός τραπεζίτη

Fabian Scheidler

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος...

Koukou

Βιβιάνα Κούκου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Είμαι η Βιβιάνα, η καταγωγή μου είναι από τη Μυτιλήνη και το 2015 αποφοίτησα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2016 έως και σήμερα εργάζομαι ως κοινωνική λειτουργός και τελευταία ζω στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω τη δουλειά μου, αγαπώ τα παιδιά και τα ζώα.

Η σχέση μου με την εικονογράφηση είναι πολύ πρόσφατη, η σχέση μου όμως με τη ζωγραφική όπως και με την συγγραφέα ξεκινάει από τα παιδικά μου χρόνια. Στην τρίτη δημοτικού λοιπόν γνώρισα μια πολύ ‘’διαφορετική’’ δασκάλα. Για να μάθω γραμματική ντυνόμουν αντωνυμία, για να μάθω μαθηματικά ντυνόμουν διαίρεση και οι αγαπημένες μου ώρες ήταν η ανάγνωση παιδικού παραμυθιού από εκείνη, οι θεατρικές ομάδες που συντόνιζε και τα εικαστικά. Κάπου σε αυτή την ηλικία ανακάλυψα ότι η ζωγραφική με ελκύει περισσότερο και την έμπνευσή μου την αντλούσα από τις δημιουργικές μας ώρες. Κάποια στιγμή άλλαξα δασκάλα αλλά με την Βαγγελιώ δεν χαθήκαμε ποτέ. Το πάθος μου για τη ζωγραφική με το χρόνο μεγάλωνε, το στυλ που ζωγραφίζω όμως, το διατήρησα παιδικό. Με εκφράζουν τα σκίτσα και το αφηρημένο σχέδιο, τα έντονα χρώματα και οι λεπτομέρειες.

Πριν από έναν χρόνο λοιπόν, ένα φθινοπωρινό μεσημέρι στο σπίτι της Βαγγελιώς στη Θεσσαλονίκη έπεσε μια ιδέα στο τραπέζι. Να εικονογραφήσω το μπιζελάκι…και έτσι έγινε! Όταν το διάβασα δημιούργησα κατευθείαν εικόνες στο μυαλό μου. Το αγάπησα, το πίστεψα, το είδα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και ενός ενήλικα. Έβαλα τα δυνατά μου και όλη μου την παιδικότητα.

Δείτε το βιβλίο: Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της

Βιβιάνα Κούκου

Είμαι η Βιβιάνα, η καταγωγή μου είναι από τη Μυτιλήνη...

Αναστασία Χαρμανίδου

Αναστασία Χαρμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής ηλικίας. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε προγράμματα του Υπουργείου Εξωτερικών, με αντικείμενο την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας στη μειονότητα της Θράκης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση.
Ζει στην Αλεξανδρούπολη και εργάζεται από το 2013 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών αγοριών.
Το βιβλίο «Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο» είναι η πρώτη της επίσημη συγγραφική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αναστασία Χαρμανίδου

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο...

AFRA-AMIN

Afra Amin

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Ντάκα, αποκτώντας το 2020 το πτυχίο της στη Γραφιστική. Το πάθος της για την τέχνη είναι πηγαίο. Από μικρή, της άρεσε να παρακολουθεί διαφόρων ειδών κινούμενα σχέδια. Προσπαθούσε μάλιστα να σχεδιάζει βλέ-ποντας αυτούς τους χαρακτήρες. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας το-πία, την οικογένειά της και οτιδήποτε έβλεπε ή και φανταζόταν. Ήταν η αγαπημένη της ενασχόληση στον ελεύθερό της χρόνο. Η οικογένεια και οι φίλοι της αγάπησαν τα έργα της και κάπως έτσι, ανακάλυψαν το ταλέντο της. Αργότερα, στο σχολείο ειδικεύτηκε στις θετικές επιστήμες, κάτι που της άρεσε, αλλά συνειδητοποίησε ότι η αγάπη της για την τέχνη ήταν πάντα εκεί. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε για το πανεπιστημιακό της πτυχίο στην γραφιστική και την εικονογράφηση και συνεχίζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το στιλ της είναι ποικίλο. Προσαρμόζεται στο μέσο που χρειάζεται να εργαστεί. Στο μέλλον, θα ήθελε να εργαστεί στα κινούμενα γραφικά, τα κινούμενα σχέδια και τον σχεδιασμό διαφημίσεων. Ελπίζει να είναι επιτυχημένη σχεδιάστρια και κυρίως ευτυχισμένος άνθρωπος με ό, τι κάνει στη ζωή της.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Afra Amin

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές....

Katsali

Φωτεινή Κατσάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει έως σήμερα.

Γράφει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά και μυθιστόρημα .

Από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ κυκλοφόρησαν δύο παραμύθια της, «ΜΕΝΙΑ ΜΕΛΕΝΙΑ Η ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΑ ΤΩΝ ΛΙΧΟΥΔΙΩΝ» και «Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ».

Επίσης, από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ εκδόθηκε και το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες «ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ».

Το 2011 ανέβασε την παιδική θεατρική παράσταση «Η ΦΟΙΒΗ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΠΛΑΝΗΤΕΣ» σε δικό της κείμενο και παραγωγή στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ και έπειτα στο ΝΟΕΣΙΣ (πλανητάριο Θεσσαλονίκης). Το έργο ανέβηκε ακόμη και από την θεατρική ομάδα Μήλου, στη Μήλο το 2014.

Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και ΜΜΕ. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με σεμινάρια σεναρίου και σεναρίου κόμικς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέχει και την τέχνη του σκίτσου και ασχολείται με τη δημιουργική γραφή κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία και δημοτικές βιβλιοθήκες δημιουργώντας με τα παιδιά πρωτόλειο παραμύθι και εικονογράφηση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας κείμενα και παίζοντας σε παραστάσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες.

email επικοινωνίας: fkatsali@gmail.com

Δείτε τα βιβλία:

Η χαμένη φορεσιά του Άγιου Βασίλη

Χωραφοχώρα

Φωτεινή Κατσάλη

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει...

Mprailas

Πέτρος Μπράιλας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και το εμπόριο. Λόγω του επαγγέλματός του και μέσω της επικοινωνίας του με διαφορετικούς ανθρώπους, κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την φαντασία του, ένα εφόδιο που στην ουσία τον ώθησε να ξεκινήσει την συγγραφή μικρών αυτοτελών ιστοριών λόγου. Παρόλο που είχε πάρει μέρος σε διαφόρους διαγωνισμούς συγγραφής με θετικές κριτικές, δεν αποφάσιζε να κάνει το βήμα για την συγγραφή ολοκληρωμένων μυθιστορημάτων.

Εν τέλει ένα ταξίδι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο θα είναι το ερέθισμα για να ξεκινήσει τη συγγραφή και την ολοκλήρωση του πρώτου του μυθιστορήματος, με τίτλο «Αέναοι Συνοδοιπόροι». Παρακολούθησε  σεμινάρια διετή δημιουργικής γραφής στο Βρετανικό Συμβούλιο, καθώς και ανάλυσης αμερικανικής λογοτεχνίας στην Αμερικανική πρεσβεία.

Αυτή την περίοδο, ασχολείται με την συγγραφή του νέου του μυθιστορήματος, παράλληλα με την βασική του ασχολία το εμπόριο. Δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και οι νέες τεχνολογίες.

Δείτε τα βιβλία:
Innuendo
Αέναοι συνοδοιπόροι

Πέτρος Μπράιλας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις...

Alexia Alexandridou

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2005 όπου και διατηρεί το στούντιο της με τον επίσης φωτογράφο συζυγο της, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η εξειδίκευση της στη δημιουργική φωτογράφηση νεογέννητων ξεκίνησε το 2016 και από τότε αφιερώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό.Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διάφορες διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας (WPE awards,Rise awards) και έχει εκπαιδεύσει δια ζώσης αλλά και με διαδυκτυακά μαθήματα φωτογράφους που ήθελαν να εμβαθύνουν στην ειδικότητα της φωτογράφησης νεογέννητου.
Είναι παντρεμένη μητέρα 2 υπέροχων κοριτσιών και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
στοιχεία επικοινωνίας:

www.alexianewborn.gr www.plusphoto.gr mail:
yes@alexianewborn.gr
Facebook alexianewborn Instagram alexianewborn

Δείτε το βιβλίο: Reborn – Μοναδικές εικόνες για μοναδικούς ανθρώπους

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το...

Μιχαήλ Λαμπαθάκης

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Ο Λαμπαθάκης Μιχαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης.
Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Χανίων(1992), σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Αθηνών(1992-1996), στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
(1999-2000), στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος (2000-2002), στο Σχολείο Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών(2002-2004). Μεταπήδησε στον χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής(2004) και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του «Άσκηση και Ποιότητα ζωής» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2011). Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.
Δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τη μελέτη της στρατιωτικής ιστορίας, θέματα γεωπολιτικής,τη φιλαναγνωσία και το σκίτσο. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκπαιδευτική κοινότητα και πασχίζει για τη δημιουργία μιας παρακαταθήκης που θα αποτελεί οδηγό για τους συνανθρώπους του.
Εργογραφία:
-Το Νησί των Γενναίων, 2020, Εκδόσεις iWrite
-Ένας δράκος στον κήπο, 2020, Εκδόσεις Υδροπλάνο

Δείτε το βιβλίο: Ένα ψάρι έξω από το νερό

Μιχαήλ Λαμπαθάκης

Ο Λαμπαθάκης Μιχαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης....

Iordanidou

Μαρία Ιορδανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, τη μεγάλη μου αγάπη.  Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω δασκάλα. Όταν μεγάλωσα, σπούδασα Παιδαγωγική και από τότε ζω το όνειρό μου.

Επειδή μου άρεσε πάντα να ακούω τους ανθρώπους που μιλούσαν ξένες γλώσσες, έμαθα αγγλικά και γαλλικά για να τους καταλαβαίνω.Συνέχισα τις σπουδές μου σε ένα Μεγάλο Σχολείο που λέγεται “Διδασκαλείο” και μετά συνέχισα σε ένα ακόμα πιο Μεγάλο Τμήμα που λέγεται “Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ψυχική Υγεία”. Τρελαίνομαι να φτιάχνουμε ομάδες με τους δασκάλους και να παίζουμε μεταξύ μας  σαν να είμαστε παιδιά. Γι’ αυτό και θα διαβάσετε σίγουρα κάπου ότι η Μαρία Ιορδανίδου είναι “Εμψυχώτρια σε Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών”.

Συμμετέχω  στις δράσεις της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»,  και έκανα τη δασκάλα της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, στο σχολείο «Οδυσσέας».

Έγραψα άρθρα σε παιδαγωγικά περιοδικά και τώρα γράφω έργα για σχολικές παραστάσεις. Τον τελευταίο καιρό είμαι Διευθύντρια σ’ ένα μεγάλο σχολείο και μου αρέσει πολύ να ακούω τις καθημερινές ιστορίες των παιδιών. Εμπνέομαι από τις συζητήσεις μαζί τους, από τις δικές μου αναμνήσεις και τα όνειρά μου που τις περισσότερες φορές είναι χρωματιστά. Έχω γράψει τα παραμύθια: “Εγώ είμαι αρχηγός”,  Ποντικοσερφαρίσματα», “Δόντι παίρνω, δόντι αφήνω” με την αγαπημένη μου Στέλλα από τις Εκδόσεις Διάπλους  και το παραμύθι “Η Μάγισσα Μουρ Μουρ και το Πλατύ Παπούτσι” με την αγαπημένη μου Άννα από τις εκδόσεις Φυλάτος που μιλάει για τους αλλιώτικους από εμάς “άλλους”.

Δείτε το βιβλίο: Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Μαρία Ιορδανίδου

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου,...

Ελένη Φραγκούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην Α/θμια Εκπαίδευση με ειδίκευση στα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός.
Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ ΠΜΣ «Κοινωνιοβιολογία, Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση» και στο πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα «Παιδοψυχολογία» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, της έδωσαν τη δυνατότητα ως μάχιμη εκπαιδευτικός να ειδικευτεί στη Συναισθηματική και Κοινωνική Αντίληψη των παιδιών μέσω της Μουσικής Αγωγής, καθώς και στην Ψυχική Ανθεκτικότητά τους στο σχολικό περιβάλλον, με γνώμονα την Κοινωνική Παιδαγωγική.
Όλα τα χρόνια της εκπαιδευτικής της πορείας έχει ολοκληρώσει προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με δικές της μουσικές συνθέσεις και κείμενα κυρίως σε αυτά που αφορούσαν στον Πολιτισμό (μουσικό-θεατρικές παραστάσεις) και στην Αγωγή Υγείας (Διαθεματικές δραστηριότητες Ανάπτυξης Κοινωνικής και Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω της τέχνης της Μουσικής και του έμμετρου λόγου).

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

 

Ελένη Φραγκούλη

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην...

Δημήτρης Μπότης

Δημήτρης Μπότης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο της ζωής και ψάχνοντας τον προορισμό που θα του ταίριαζε, έκρινε πως το λιμάνι του βρίσκεται στην τέχνη. Και συγκεκριμένα στη συγγραφή, στην υποκριτική και στη μουσική. Σπούδασε σε δραματική σχολή κι εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία 7 χρόνια αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά portal. Η θεματολογία των άρθρων του επικεντρώνεται σε κοινωνικά, ψυχολογικά κι ερωτικά ζητήματα. Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Λαμπερές σιωπές της μοναξιάς» αποτέλεσε το πρώτο του συγγραφικό πόνημα κι ακολούθησε το «Moi, toi et les couleurs de l’ automne». Επίσης, έχει συμμετάσχει σ’ ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».

Βρείτε το βιβλίο: Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας 

Δημήτρης Μπότης

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο...

Moraiti

Όλγα Μωραΐτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορα θέατρα και το 2011 δημιούργησε τον χώρο τέχνης Θέατρο Δια Δύο. Εκεί έπαιξε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Ερωμένες στον καμβά, (συν-σκηνοθεσία με Σοφία Καψούρου), Ψίχα για τάνγκο (Ειρήνης Αϊβαλιώτου), και την Ωραία Κοιμισμένη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική όπου δραματοποίησε και σκηνοθέτησε παιδικά βιβλία του οίκου.
Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά, στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας, στα πλαίσια προγράμματος κοινωνικού αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ως μουσικός παραγωγός σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμμετείχε ως ερμηνεύτρια στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο της θεατρικό έργο και το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Όλγα Μωραΐτη

Η Όλγα Μωραΐτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της...

Γεωργία Σκούρτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο που χρειάζεται να ειπωθεί για αυτήν.
Επειδή, όμως επιμένετε: Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και από τότε κρυώνει πολύ. Ωστόσο, το Κάτω Νευροκόπι το κουβαλάει πάντα στην καρδιά της για να τη ζεσταίνει.
Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της, λίγο αργά το θυμήθηκε να ξεκινήσει τη συγγραφή.
Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, αλλά θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένη αν είχε σπουδάσει γλωσσολογία ή ιατρική.
Είναι σύζυγος, αλλά όχι μητέρα. Εργάζεται εδώ και τριάντα χρόνια στον ΑΔΜΗΕ (πρώην κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού).
Αγαπάει πολύ τα ζώα και μέχρι σήμερα δεν έχει μισήσει κάποιον άνθρωπο.
Δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε δε θα είναι κι εύκολο να τη βρείτε, αν τύχαινε ποτέ να την αναζητήσετε…

Γεωργία Σκούρτη

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει...

Sofianidis

Πέτρος Σοφιανίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και συνεχίζει ακάθεκτος έως και σήμερα να την τριγυρίζει, χαμογελώντας και αναπνέοντας τον αέρα της. Από μικρός έδειξε την αγάπη του για τις τέχνες και ιδιαίτερα για τη μουσική, όταν άρχισε να μαθαίνει από μόνος του κιθάρα. Με τα χρόνια, άρχισε να συνθέτει τα δικά του τραγούδια και το 2010 δημιούργησε μαζί με τους φίλους του, το rock συγκρότημα “Sparklight”.
Μαζί πραγματοποιούσαν ζωντανές εμφανίσεις, συνέθεταν μουσική και αποκορύφωμα ήταν η κυκλοφορία ενός single με τίτλο “Hard Road” το 2014. Ο ίδιος αργότερα, αποφάσισε να σπουδάσει μουσική τεχνολογία. Έκτοτε, συνθέτει και παράγει δική του μουσική, ως σόλο καλλιτέχνης, με το καλλιτεχνικό όνομα “Peter Rock”. Έχει κυκλοφορήσει διάφορα τραγούδια και video clip, σε συνεργασία με guest τραγουδιστές, κάνοντας εξολοκλήρου τη μουσική παραγωγή και σύνθεση ο ίδιος, στο προσωπικό home studio που διαθέτει. Στο κανάλι του στο YouTube, μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω. Παράλληλα, για περίπου τέσσερα έτη, έκανε την εβδομαδιαία, θεματική και χιουμοριστική εκπομπή στο ραδιόφωνο με τίτλο “Temple of Rock”, ενώ τη δεδομένη στιγμή είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στον Shook Radio 104,4, λέγοντας σε όλα τα μπουρμπουτζουλούκια ότι «να έχεις Fun, είναι το ΠΑΝ!».
Πρώτη επαφή με τη συγγραφή, είχε ήδη από το Γυμνάσιο, όταν εμπνεύστηκε και έγραψε μια δική του ιστορία. Ήταν η περίοδος κατά την οποία γεννήθηκε μέσα του η αγάπη για τη μυθοπλασία και τη συγγραφή, τις οποίες εξέλιξε με το πέρασμα του χρόνου. Ενδιάμεσα μάλιστα, κατάφερε και συνδύασε τις δυο του «αγάπες», καθώς έγραφε μουσικές παρουσιάσεις στο rock webzine “FeelARockA” για σχεδόν πέντε χρόνια.
Το 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας “Μαίανδρος- Το βουνό των Κενταύρων” και έναν χρόνο μετά επανήλθε με το δεύτερο μέρος που τιτλοφορείται “Ηρακλής – Το βουνό των Κενταύρων”. Το Β΄ Βιβλίο μάλιστα, βραβεύτηκε από το αναγνωστικό κοινό ως το Καλύτερο Βιβλίο Φαντασίας Έλληνα Συγγραφέα για το 2020, στο Fantasy Festival. Το 2022 έγραψε το τρίτο βιβλίο της τριλογίας και την ολοκλήρωση του νέου αυτού μύθου.

Δείτε τα Βιβλία:

Το βουνό των Κενταύρων: Ηρακλής

Το βουνό των Κενταύρων: Μαίανδρος

Το βουνό των Κενταύρων: Τιτάνες

Πέτρος Σοφιανίδης

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και συνεχίζει...

Kandyliari

Μάγδα Κανδυλιάρη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες και το animation από το 2009 στο νησί της Κέρκυρας.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε δύο προσωπικές στις οποίες μελετά ποικίλες τεχνικές σχεδίου και πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ εικονογράφησης. Με την αποφοίτησή της από το τμήμα των Τεχνών ξεκινάει την σταδιοδρομία της ως επαγγελματίας animator συμμετέχοντας σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο με το μιούζικαλ animation της «Honeymoon». Σημαντικές στιγμές στο ξεκίνημά της αποτέλεσαν η συμμετοχή της στην Bienalle της Σαντορίνης καθώς και η βράβευση της ταινίας της από το New York Jazz Festival. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την εικονογράφηση, τη σκηνοθεσία και παραγωγή animation και με την εικαστική επένδυση παραστάσεων και perfomances.

Δείτε τα βιβλία:

Λίζα η μπαλαρίνα

Το μαγικό παλτό

Για τον … Άγγελο!

Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Το κάστρο των αστεριών

Μάγδα Κανδυλιάρη

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών...

Δημήτρης Δούμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην πόλη της Φλώρινας. Το 2012 ακολουθώντας το όνειρό του αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ζει στη Φλώρινα. Παρακολουθεί σεμινάρια που απευθύνονται είτε στην εκπαίδευση παιδιών, είτε ενηλίκων. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης για τέσσερα χρόνια. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Δείτε το βιβλίο:  Χριστουγεννιάτικο δώρο την 25η Ιουνίου

 

Δημήτρης Δούμας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην...

Pappa

Άννα Δ. Παππά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.

Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!

Το Blog μου: pappanna.wordpress.com

Δείτε τα βιβλία:

Μαθαίνοντας πως να μαθαίνω

Ο αληθινός δάσκαλος

Άννα Δ. Παππά

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια...

Marougkas

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί σήμερα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας συνεχίζοντας Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου: Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός». Από μικρή ηλικία έδειξε την έφεσή του στις τέχνες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που πηγάζει από το χαρακτήρα του. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική. Η συγγραφή κειμένων φανταστικού περιεχομένου είναι κατά τον ίδιο ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί, ενώ παράλληλα μπορεί να θίγει ζητήματα που τον απασχολούν υπό το πρίσμα της λογοτεχνίας. Το έργο «Ασυνήθιστα Μύρτιλλα» είναι το πρώτο βιβλίο με το οποίο συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό.

Δείτε το βιβλίο: Ασυνήθιστα μύρτιλλα

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και...

Γαρυφαλλιά Μόσχοβα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μόσχοβα Γαρυφαλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Πιερίας, μια κωμόπολη στη σκιά του μυθικού Όλύμπου, που γι΄ αυτήν, αποτέλεσε κι εξακολουθεί ν΄ αποτελεί πηγή έμπνευσης. Είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος και Ειδική Παιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Χαλκιδική, σε σχο-λείο για παιδιά με αναπηρίες, ενώ κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λατρεύει τη φύση, τα ταξίδια και κάθε μορφή τέ-χνης καθώς θεωρεί ότι μόνο αυτή μπορεί να καλύψει τη γύμνια της ψυχής. Γράφει από την εφηβεία της. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια λογοτεχνικής γραφής, ποίησης και παραμυθιού στο εργαστήρι «Αλάτι», που στάθηκαν αφορμή του συγγραφικού της επιχειρήματος. Αυτή είναι η πρώτη της ατο-μική συλλογή.
Συμμετοχές σε συλλογικά βιβλία:
«Χριστούγεννα που δεν τελειώνουν ποτέ», Εκδόσεις Σαΐτα, 2022
«Για τη μητέρα που γιορτάζει», Εκδόσεις Αλάτι, 2023
Διακρίσεις:
Α΄ Βραβείο στην κατηγορία σατιρικής ποίησης και
έπαινος στην ποίηση χαϊκού ενηλίκων, στον 5ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό Λεμεσού, 2023
Α΄ Βραβείο στην κατηγορία ποίησης στον 13ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό ΕΠΌΚ, 2023

Όπως δηλώνει:
«Στον κόσμο μου, οτιδήποτε μπορεί να τσιγκλήσει τον νου και να κάνει την καρδιά να σκιρτήσει, αποτελεί πρόκληση για προβληματισμό και γραφή. Σκέψεις αυθόρμητες και παραμελημένες, συναισθήματα από χρόνια καταπιεσμένα που στοιβάζονται στωικά, προσμένοντας τη λύτρωση, πυροδοτούν την επαναπαυμένη μου έμπνευση. Γενικά, κινούμαι σε ιλιγγιώδη τροχιά υπερανάλυσης κι η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλήξει αν αυτό αποτελεί ευλογία ή κατάρα… Καταφύγιό μου από την ψυχοφθόρα ρουτίνα και γλυκιά παρηγοριά, είναι η λευκή κόλλα, στην οποία εξομολογούμαι με δέος τα εσώψυχά μου. Δηλώνω ευθαρσώς αμετανόητη κυνηγός ελπίδων και προσδοκώ με το πέρας της κάθε μέρας την επόμενη ανατολή που θα φωτίσει ακόμα ένα μονοπάτι προς την ελευθερία».

Δείτε το βιβλίο: Αλώνι είναι η ψυχή κι εμείς ο Αλωνάρης

Γαρυφαλλιά Μόσχοβα

Η Μόσχοβα Γαρυφαλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Πιερίας, μια...

Zaxaropoulos

Σπύρος Ζαχαρόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα και είμαι γιος του ζωγράφου Στέλιου Ζαχαρόπουλου που υπήρξε και δάσκαλός μου.
Στα 21 μου προσλήφθηκα στο ατελιέ της εταιρείας Βουλγαρίδη που αναγνώρισαν το ταλέντο μου στη ζωγραφική και έκτοτε μου ανέθεταν όλες τις δουλειές του λιθογραφείου που χρειάζονταν καλλιτέχνη. Εκεί εικονογράφησα περιοδικά, κόμικς, βιβλία, αφίσες, ημερολόγια κ.α.
Παράλληλα δούλεψα και σε μεγάλα ξενοδοχεία, κυρίως στη Ρόδο, σε Μουσεία, παιδικούς σταθμούς κ.α., κάνοντας τοιχογραφίες.
Επίσης, έχω φιλοτεχνήσει πορτρέτα και πολλούς πίνακες ζωγραφικής. Έχω κάνει μερικές ατομικές, αλλά συμμετείχα
και σε ομαδικές εκθέσεις, όμως πάντα προτιμώ τις εκδόσεις.
Γράφω διηγήματα, μερικά εκ των οποίων έχουν εκδοθεί.
Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.
Έχω εκπαιδευτεί ως χεριριστής υπολογιστών στις πλατφόρμες Mac και Windows.
Πίστευα πάντα ότι ένας καλλιτέχνης έχει την ψυχολογία και το πείσμα ενός μαραθωνοδρόμου. Αυτό με έκανε να γίνω δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Προτιμώ να αφήνω τις εικόνες μου να μιλούν για μένα.
Όπως λένε οι Κινέζοι… ξέρετε “Μια εικόνα…”

Δείτε τα Βιβλία:

Μεγαλώνω

Θα παίξεις μαζί μου;

Τι έγινες όταν μεγάλωσες;

Zeus og Zoe er fra Norge

Μεγαλώνουμε και μετακομίζουμε

Πόσο μου μοιάζεις, πόσο σου μοιάζω γιαγιά

Σπύρος Ζαχαρόπουλος

Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα και είμαι γιος του ζωγράφου...

Iliopoulou

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (Α.Π.Θ.) και μεταδιδακτορικού  διπλώματος στον τομέα της αυθεντικής αξιολόγησης της γλώσσας  (Α.Π.Θ.).

Εργάζεται στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)  με αντικείμενο διδασκαλίας τα ελληνικά ως πρώτη και δεύτερη/ξένη γλώσσα. Στο παρελθόν έχει, επίσης, διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΑΠΘ), ενώ από το 2016 διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Λευκωσίας με αντικείμενο τα ελληνικά ως δεύτερη/ξένης γλώσσα σε μικρά παιδιά.

Είναι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το αντίστοιχο συγγραφικό της έργο εστιάζονται στη διδασκαλία και αξιολόγηση της ελληνικής ως μητρικής και ως ξένης/δεύτερης, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, στον κριτικό γραμματισμό και στη μέθοδο CLIL.

Δείτε το βιβλίο: 7 βήματα στα ποιήματα

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού...

Λυδία Βασιλειάδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λύδια Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Για τρεις δεκαετίες κάλυπτε για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την οικονομική εφημερίδα Εξπρές, τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ παράλληλα συνεργαζόταν και με διάφορα έντυπα του περιοδικού τύπου. Συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για μια περίοδο δεκαέξι ετών.

Μεγάλωσε μέσα στον κόσμο του θεάτρου, της ζωγραφικής και του βιβλίου, λόγω του λόγιου πατέρα της και της ηθοποιού και ζωγράφου μητέρας της.

Δείτε το βιβλίο: Επιστροφή στο Highgate

Λυδία Βασιλειάδη

Η Λύδια Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά...

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει παιδί. Οι γονείς του είχαν μια όμορφη σύζευξη. Η Αναστασία, από τη Μικρά Ασία κι ο Νικόλαος από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Τα σχολεία της καρδιάς του ήταν το 25ο Δημοτικό Σχολείο και το εξατάξιο μεικτό Γυμνάσιο Τούμπας. Λάτρεψε τη Βιοχημεία και για χάρη της πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Τα σκαλοπάτια της σχολικής του ζωής ήταν και ο σταθμός του, μιας κι εκεί γνώρισε τη σύζυγό του Αθανασία και μαζί δημιούργησαν μια τρελή οικογένεια με τις δύο θυγατέρες του, Αναστασία κι Ευθυμία.
Η τέχνη της ζωγραφικής κι ο χρόνος που αφιερώνει σε αυτήν, είτε νοερά είτε πραγματικά, είναι μια διαρκής κορνίζα, που από μικρή ηλικία φωτίζει όλες τις πτυχές της ζωής του.
Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη- τουλάχιστον ως τώρα!

Δείτε το βιβλίο: Το 25ο γράμμα της ΑΒ

Εμμανουήλ Παπαδογιάννης

Ο Εμμανουήλ Παπαδογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει όμορφα, μα παραμένει...

Tsiampalou

Συραγώ Τσιαμπαλού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Συραγώ Τσιαμπαλού γεννήθηκε στον Βόλο.
Έχει πάρει δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού και Πτυχίο θεραπευτή πάνω στις τέχνες της θεραπείας από την Ακαδημία Τ.C.Μ.
του Αλέξανδρου Τηλικίδη στην Αθήνα.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Tianjin University of T.C.Μ στην Κίνα.
Ειδικεύτηκε στον Αισθητικό Βελονισμό από την Dr. Radha Tambirajah και πήρε Δίπλωμα από την European Cosmetic Academy of Chinese Acupuncture.
Εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία από τον Mark Weutworth στο Αλφάβητο Ζωής και συγγράφει κείμενα με έναν δικό της πρωτότυπο τρόπο που κάνει βαθιές έννοιες να γίνονται κατανοητές.
Είναι μητέρα ενός παιδιού. Ζει στον Πειραιά.

Δείτε τα βιβλία:

Με οδηγό την αρμονία

With Harmony as a Guide

Συραγώ Τσιαμπαλού

Η Συραγώ Τσιαμπαλού γεννήθηκε στον Βόλο. Έχει πάρει δίπλωμα Παραδοσιακής...

Αβάσης Κωνσταντίνος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού Πέλλας το 1969. Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου. Από μικρός ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο στη ζωγραφική και έπειτα από πολλή δουλειά κατάφερε να το αξιοποιήσει και να ζήσει την αναγνώριση! Είναι αυτοδίδακτος και του αρέσουν όλα τα είδη ζωγραφικής!

Δείτε το βιβλίο: Κρύφτηκε ο χειμώνας 

Αβάσης Κωνσταντίνος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού...

Ζωή Παπασωτηρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, όπου και μένω μόνιμα. Καθότι από μικρή στόχευα στο να ακολουθήσω ένα εικαστικό μονοπάτι, εισάχθηκα και σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη και διέμεινα στη Γαλλία για ένα εξάμηνο, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σκηνογράφους και εικαστικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρώντας μια καλλιτεχνική ευαισθησία, επικεντρώθηκα στον σχεδιασμό χώρων παιχνιδιού και στα εικαστικά πρότζεκτ σκηνογραφίας, ενώ ταυτόχρονα εξασκώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η παιδική εικονογράφηση, στην οποία εντρυφώ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βιβλίο—> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Ζωή Παπασωτηρίου

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005...

Kotsanos

Νικόλαος Κοτσάνος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει συστήσει προ 10ετίας. Απόφοιτος ο ίδιος του ΑΠΘ, έκανε διδακτορικές σπουδές (PhD) με υποτροφία του ΙΚΥ και εργάστηκε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bristol της Αγγλίας κατά την 4ετία 1978-82. Μετά από 6ετή άσκηση γενικής οδοντιατρικής, εξειδικεύτηκε το 1990-91 στην παιδοδοντιατρική στο New York University στις ΗΠΑ. Έχει 100 δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής στη Σκωτία, Νορβηγία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Είναι δραστήριο μέλος της International Academy of Pediatric Dentistry και της European Academy of Paediatric Dentistry.

Τα κλινικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται σε όλο το φάσμα της παιδοδοντιατρικής, ενώ στο εκπαιδευτικό/κοινωνικό του έργο περιλαμβάνεται η οργάνωση νοσοσοκομειακής οδοντιατρικής περίθαλψης παιδιών και νέων με αναπηρίες. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γόρδου, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, και έχουν δυο ενήλικους γιους που έχουν δεχθεί έγκαιρα τα ευεργετικά οφέλη της παιδοδοντιατρικής (πλήρης απουσία σφραγισμάτων) και της ορθοδοντικής.

Δείτε το βιβλίο: Παιδοδοντιατρική – Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση

Νικόλαος Κοτσάνος

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο...

Ανδρέας Κουνινιώτης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι.

Φοίτησα στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας.

Ασκώ το επάγγελμα του τεχνολόγου γεωπόνου, με έμφαση στην ανάπτυξη των αειφόρων συστημάτων διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής, του περιβάλλοντος και της σχέσης του με τους ανθρώπους.

Στον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να περπατώ, να κάνω καμία βόλτα με την μηχανή, να αθλούμαι.

Το “Μη μου πεις, δε θέλω να ξέρω” είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια, μια ποιητική συλλογή γεμάτη εικόνες, γεμάτη αισθήσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μη μου πεις… δε θέλω να ξέρω

Ανδρέας Κουνινιώτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι. Φοίτησα...