Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Derlou

Βασιλική Δερλού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο, όπου και τελείωσα το σχολείο. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά. Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έκανα την πρακτική μου άσκηση στον Συνήγορο του Πολίτη και αργότερα συνέχισα με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» και στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Μου αρέσει πολύ να προσφέρω σε όσους με χρειάζονται, πόσο μάλλον σε παιδιά-μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο ευαίσθητος χώρος της ειδικής αγωγής χρειάζεται πολλή αγάπη, υπομονή και επιμονή, γι’ αυτό το λόγο προσπαθώ να επιμορφώνομαι όσο γίνεται πιο συχνά και να εξειδικεύομαι στην Ειδική Αγωγή μέσω Σεμιναρίων, Επάρκεια στη γραφή Braille και Γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Δείτε τα βιβλία:

Εργαστήριο της αυτόνομης διαβίωσης

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Βασιλική Δερλού

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο,...

Dermentzis

Βασίλειος Δερμεντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα με την εκπαίδευση και τη δημιουργική γραφή. “Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων” είναι το πρώτο μου έργο που απευθύνεται σε παιδιά και βραβεύθηκε σε σχετικό διαγωνισμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Ο βασιλιάς που έκλεψε τη μαγεία των Χριστουγέννων

Βασίλειος Δερμεντζής

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα...

Barsamogianni

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα τελευταία χρόνια.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., καθώς και του τμήματος μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου του Α.Π.Θ.

Από το 2002 εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση σε Ελλάδα και κάποια χρόνια στην Κύπρο.

Η εμπειρία της πολυετούς ενασχόλησής της με παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά και ως μητέρας δύο παιδιών, τη βοήθησε να κατανοήσει τις παιδικές ανησυχίες και ανάγκες και την ώθησε να ασχοληθεί με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Χρυσαφούλης

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα...

Papadopoulou Maria

Μαρία Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης με κύρια μέσα έκφρασης τη ζωγραφική, τη βιντεοτέχνη και τη δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τέχνη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στην παιδαγωγική από το Roma TRE και το Ε.Α.Π. Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης με κύρια μέσα έκφρασης...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Ioannidou

Μαρία Ιωαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών μου σπουδών, περιπλανήθηκα για λίγα χρόνια στο χώρο διαφόρων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, παρακολουθώντας βιωματικά σεμινάρια και ομάδες, ταυτόχρονα με τη δουλειά μου σε χώρους ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς οργανισμούς (κέντρα και σχολεία ειδικής αγωγής, δημοτικά σχολεία, συμβουλευτικά κέντρα και ευρωπαϊκά προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Ο «έρωτας» ήρθε μόλις γνώρισα την Ψυχοθεραπεία Gestalt. Ολοκλήρωσα το βασικό 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια, παρακολουθώντας κύκλους εκπαιδεύσεων, εξειδικευμένα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό απέκτησα επιπλέον εξειδίκευση στις παρεμβάσεις σε παιδιά εφήβους και οικογένειες.

Τα τελευταία χρόνια πέρα από την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχοθεραπευτή ως ελεύθερη επαγγελματίας δουλεύοντας κυρίως με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, συμμετέχω στη διεύθυνση του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου με την επωνυμία G.I.F.T. (Gestalt Institute For Therapy) διοργανώνοντας βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Ψυχοθεραπεία Gestalt και τις εφαρμογές της. Ταυτόχρονα συμμετέχω σε όργανα – επιτροπές της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

http://www.child-therapy.gr/

 

Μαρία Ιωαννίδου

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης....

Eleytheriadou

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Είναι πτυχιούχος της σχολής “Διαχείρισης Πληροφοριών”, κατοικεί στην Καβάλα και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική ως αυτοδίδακτη. Στα έργα της ασχολείται κυρίως με το σχέδιο και το σκίτσο με υλικά το μολύβι, το μελάνι και την ακουαρέλα.

Έχει διδάξει ζωγραφική και κατασκευές σε σχολεία και παιδικά εργαστή- ρια. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία για διακόσμηση δωματίων. Λατρεύει την ζωγραφική και πάντα στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται πάνω σ’αυτό με δάσκαλο τη φαντασία και τα μαγικά μολύβια της!

Δείτε το βιβλίο: Η Ασημούπολη

Εριφύλλη Ελευθεριάδου

Η Εριφύλλη Ελευθεριάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1991....

Giorgos Mayridis

Γιώργος Μαυρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαυρίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1989 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με αντικείμενο Media and Communication Studies: Culture, Collaborative Media and Creative Industries από το Malmö University της Σουηδίας. Ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία και το marketing από το 2010.

Δείτε τα βιβλία:

Δράχμαν

Δράχμαν ΙΙ

Γιώργος Μαυρίδης

Ο Γιώργος Μαυρίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1989 και είναι...

Κωνσταντίνα Κατζομύτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η  Κωνσταντίνα Κατζομύτη έχει σπουδάσει, όπως έλεγε και ο Αλέκος Αλεξανδράκης σε μια ταινία φιλοσοφική, ιατρική, νομική, κάπως έτσι και αυτή είναι με αλλά πτυχία. Τελικά την κέρδισε η μαγειρική.
Από μικρή ηλικία θυμάται τον εαυτό της στην κουζίνα να μπλέκεται στα πόδια της μαμάς και της γιαγιάς. Με ένα «τεφτέρι» στο χέρι να σημειώνει υλικά, δοσολογίες και μυστικά συνταγών που περνούσαν από γενιά σε γενιά. Όσο μεγάλωνε, αυτές τις συνταγές τις «πείραζε». Τα παιδιά της την κοροϊδεύαν,  ρωτώντας την αν  τη συνταγή την έκανε όπως έλεγε ή είναι jazz συνταγή; Πάντα πίστευε ότι το καλό φαγητό είναι ένα από τα συστατικά της ευτυχίας!
Άλλωστε τι είναι ευτυχία;
Για την Ντιάνα, έτσι τη φωνάζουν οι φίλοι της, είναι Κυριακές με συγγενείς, φίλους, μαγειρέματα, γέλια, σχέδια για το μέλλον. Να βλέπει χαρούμενα τα πρόσωπα που αγαπά…
Αγαπημένες ταινίες της οικογένειάς της, «Ο Ρατατούη και ο Σεφ» με τον Τζον Φαβρό, «Ο σεφ και ο σεφ του»  με τον Ζαν Ρενό. Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε πόσο σημαντικό ρόλο έχει στη ζωή τους η μαγειρική.
Έτσι μετά από μια μεγάλη απώλεια στη ζωή της αποφάσισε  να κυνηγήσει τα όνειρά της και να σπουδάσει μαγειρική και να προσφέρει μέσω της μαγειρικής, αγάπη στον κόσμο με το «The Love van», μιας οργάνωσης που έχει κάνει ο καλύτερος της φίλος. Με το LOVE VAN μαγειρεύουμε για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Επίσης τρέχει ένα πρόγραμμα σε σχολεία το #magireoumemetapaidia, γιατί πιστεύω της είναι ότι η μαγειρική είναι η μόνη ενασχόληση που καλλιεργεί στα παιδιά την πολλαπλή νοημοσύνη.
Τέλος,  είναι μαμά της Ιωάννας και του Γιώργου, τα δύο μεγαλύτερά της κατορθώματα.

Βρείτε το βιβλίο: Food diary – Η γευστική περιπέτεια του 365! – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλον τον χρόνο

Κωνσταντίνα Κατζομύτη

Η  Κωνσταντίνα Κατζομύτη έχει σπουδάσει, όπως έλεγε και ο Αλέκος...

Kakabia

Εμμανουέλα Κακαβιά

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης (εργαστήρια: Θ. Πέτρου, Δ. Χατζηαποστόλου και Ι. Κόρδη), μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργώντας κόμικς: Ιστορία, Γλώσσα, Είδη και Τεχνικές Αφήγησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κρατικό πτυχίο Σκηνοθεσίας Τηλεόρασης, καθώς και πτυχίο της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Κύπρου στον Ελληνικό Πολιτισμό με κατεύθυνση Ιστορία – Αρχαιολογία –Τέχνη. Από το 2018 είναι μέλος της ΙΒΒΥ, ως εικονογράφος.

Έχει εργασθεί για την ΕΡΤ, στο τμήμα παραγωγής πολιτικών εκπομπών και για ιδιωτικές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στο τμήμα παραγωγής πολιτιστικών εκπομπών. Φιλοτεχνεί εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας για ιδιώτες και εικονογραφεί παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, πολλά από τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί.

H Εμμανουέλα είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

Εμμανουέλα Κακαβιά

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης...

Kourti-Papamoustou

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Κατηγορία: Μουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως κάτοχος διπλώματος Σύνθεσης στην τάξη του Χρήστου Σαμαρά. Σπούδασε πιάνο και Μουσικά Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στη μουσική σχολή Σοφίας Γαλιτοπούλου στο Αλιβέρι Ευβοίας. Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην κινηματογραφική μουσική με τον Cornelius Schwehr στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Συνέχισε με ένα Master στη Σύνθεση στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εξερεύνηση διαφορετικών μουσικών ειδών, η ηλεκτρονική μουσική, όπως και ο συνδυασμός της μουσικής με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα ιδρύματα και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Βολιβία όπως: Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου, Donaueschinger Musiktage (Next Generation 2015), ZKM Center for Art and Media (Καρλσρούη), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης για νέους συνθέτες ‘Music Plus’, 2011). Έχει παιχτεί από ορχήστρες και ανσάμπλ όπως το Ελληνικό συγκρότημα Σύγχρονης μουσικής σε διεύθυνση Θεόδωρου Αντωνίου, Idee Fixe (Ελλάδα), ορχήστρα της Komische Oper (Βερολίνο), ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Freiburg και ορχήστρα πνευστών του Sölden (Γερμανία). Έχει διακριθεί σε διάφορους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και έχει γράψει μουσική για πολυάριθμες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ορισμένες εκ των οποίων έχουν κυκλοφορήσει σε DVD και έχουν παρουσιαστεί στη Γαλλογερμανική τηλεόραση (Arte).

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος...

Leontakis

Αλέξανδρος Λεοντάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αλέξανδρος Λεοντάκης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Αύγουστο του 1982. Σπούδασε πολυμέσα υπολογιστών και μετέπειτα αρχαιολογία στα Γιάννενα. Μετά το πέρας των σπουδών του αναζήτησε την τύχη του στην Ευρώπη. Παράλληλα δε σταμάτησε ποτέ να γράφει ιστορίες.
Η συναναστροφή του με άλλες κουλτούρες και τρόπους ζωής, βοήθησαν στη διεύρυνση της κατανόησής του για τον κόσμο.
Το 2021 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: «Άγγελος στα Αστέρια» που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα των βραβείων του Public για νεανικά μυθιστορήματα.
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Κύπρο.

Δείτε τα βιβλία: Άγγελος στα αστέρια

Μάτα η Μαλλιαρή Ντομάτα

Αλέξανδρος Λεοντάκης

Ο Αλέξανδρος Λεοντάκης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Αύγουστο του 1982....

Ntotsi

Τζουλιάνα Ντότσι -Ντέλεϊ

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τζουλιάνα Ντότσι-Ντέλεϊ .Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι Ελληνίδα στο αίμα. Γεννήθηκα στην Αλβανία το έτος 1994.Σε ηλικία 4 ετών γνώρισα μια ιδιαίτερη χώρα, η οποία θα γινόταν η δεύτερη μου μάνα γη. Στην πορεία των σχολικών μου χρόνων θα συνειδητοποιούσα πως αυτή η καινούρια μάνα γη κουβαλάει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό στην πλάτη της. Δυο πράγματα μπόρεσα και συνεχίζω να καλλιεργώ σε αυτή τη χώρα. Πνεύμα και Τέχνη.

Σήμερα σπουδάζω στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η τέχνη μού πρόσφερε δυο από τα παιδιά της, την ζωγραφική από τον τομέα της οποίας έργα μου έχουν βραβευτεί και την συγγραφή, χαρίζοντας σας την πρώτη μου απόπειρα μέσα από αυτή τη συλλογή.

Ξέρετε, όταν ο σύγχρονος κόσμος σου κλέβει την ανάσα με έναν βίαιο τρόπο εσύ πρέπει να παλέψεις για να βρεις μια άλλη…

Και μετά από πολύ αγώνα έρχεται το ποιητικό ρεύμα, απελευθερώνει το παιδί του και τελικά βρίσκεις νέα ανάσα, ξαναγεννιέσαι και αντιμετωπίζεις από την αρχή τον κόσμο τούτο.

Δείτε τα βιβλία:

Το πορτραίτο της ποίησης

Εγώ ειμί το προσωπείον

Τζουλιάνα Ντότσι -Ντέλεϊ

Ονομάζομαι Τζουλιάνα Ντότσι-Ντέλεϊ .Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι Ελληνίδα στο αίμα....

Dionysiou

Νεοκλής Διονυσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου. Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Πωμός το οποίο υπεραγαπά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το Δ.Π.Θ τον Ιούλιο του 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έκανε την είσοδο του στον χώρο της συγγραφής και της λογοτεχνίας το 2017 με το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων». Κατά την διάρκεια ενός χρόνου το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφόρησε με επιτυχία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Αμερική. Κορυφαία στιγμή του συγγραφέα ήταν όταν ο Robin Sharma, συγγραφέας οκτώ παγκόσμιων best sellers, αφού διάβασε το βιβλίο συνεχάρηκε δημόσια τον συγγραφέα λέγοντάς του ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό το επίτευγμα. Ο Νεοκλής έχει ως στάση ζωής να μην εγκαταλείπει ποτέ κάτι που έχει κερδίσει τον σεβασμό και εξάψει το πάθος του να το υπερασπιστεί. Χαρακτηριστική ήταν και η δημόσια ευχαριστία του προς την αναγνώριση που είχε από τον Robin Sharma, δηλώνοντας ότι το εφικτό είναι ανάλογο της προσπάθειας και προαπαιτεί τόλμη. Συνεχίζει την πορεία του στον χώρο της συγγραφής με την έκδοση ενός δευτέρου βιβλίου αυτοβελτίωσης με τίτλο «Περί Ευδαιμονίας».

Δείτε τα βιβλία:

Ο εκατομμυριούχος των 30 σελίδων

The 30-Pages Millionaire

Περί ευδαιμονίας

Νεοκλής Διονυσίου

Ο συγγραφέας Νεοκλής Διονυσίου γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1990...

Αναστασία Χαρμανίδου

Αναστασία Χαρμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής ηλικίας. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε προγράμματα του Υπουργείου Εξωτερικών, με αντικείμενο την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας στη μειονότητα της Θράκης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση.
Ζει στην Αλεξανδρούπολη και εργάζεται από το 2013 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών αγοριών.
Το βιβλίο «Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο» είναι η πρώτη της επίσημη συγγραφική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αναστασία Χαρμανίδου

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο...

Τσακιράκη Στεφανία

Στεφανία Τσακιράκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Στεφανία Τσακιράκη, λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου, είναι Art Therapist με δυο εξειδικεύσεις, την τέχνη των μουσείων και τα βιβλία ως θεραπευτικά μέσα.
Αν βρεθείς μαζί της σε ατομική ή ομαδική συνεδρία (διαδικτυακά ή δια ζώσης στο Παρίσι όπου κατοικεί) θα περπατήσει δίπλα σου, βοηθώντας σε να δεις με τα μάτια της καρδιάς σου. Δεν θα σου πει τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά θα σε διευκολύνει στην καλλιέργεια ενός διαλόγου με τα έργα που σε ελκύουν, για να ακούσεις τι θέλει να πει σ’ εσένα το εκάστοτε δημιούργημα, ώστε να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου θεραπευτή.
Επίσης, η Στεφανία είναι υπέρμαχος της Slow φιλοσοφίας ζωής και δράσης. Η δημιουργία χώρου και χρόνου στη ζωή ενός ανθρώπου κρίνει πως είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο καλλιτέχνης, που κρύβουμε όλοι μέσα μας, να εκφραστεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να κάνει τη ζωή μας το πιο σπουδαίο έργο τέχνης.

Δείτε το βιβλίο: Η τέχνη μου να Είμαι εγώ

Στεφανία Τσακιράκη

Η Στεφανία Τσακιράκη, λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του...

Xrysa-Gkanoudi

Χρύσα Γκανούδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, αλλά κατά βάση την κέρδισε ο κόσμος της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική συμμετέχοντας σε πολλούς διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, λαμβάνοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις. Έτσι, ο χώρος της καλλιτεχνίας δεν άργησε να την κερδίσει καταφέρνοντας τελικά να μετατρέψει το χόμπυ της σε επάγγελμα, σημειώνοντας στα πλαίσια αυτά αρκετές επιτυχίες και συνεργασίες.

Chrysa Gkanoudi was born and raised in the city of Komotini. In recent years, she has been living and working in Thessaloniki. She completed her studies in the Department of Electrical and Computer Engineering at the Aristotle University of Thessaloniki (AUTH), but she was primarily captivated by the world of graphic design and illustration.
From a very young age, she engaged in painting, participating in many children’s art competitions and receiving numerous distinctions. Thus, the field of art soon won her over, ultimately allowing her to turn her hobby into a profession, achieving significant success and collaborations in this area.

Δείτε τα βιβλία:

Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Γρηγορούπολη

Άγγελος στα αστέρια

Άνοιξε τα φτερά σου

Ρας ο Κομπιουτεράς

Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Το λαμπερό κεφάλι

Η μαγική ζωγραφιά

Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Χρύσα Γκανούδη

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής....

Orfanidou

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως παιδοψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, και Μαθηματικά και ειδικεύθηκε στην Παιγνιοθεραπεία. Τα ταξίδια της ψυχής και ο μαγικός κόσμος των παιδιών μαζί με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βρήκαν διέξοδο στη δημιουργία ιστοριών που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με τα παιδιά. Πιστεύει ότι πολύτιμη παρακαταθήκη στη ζωή του ανθρώπου είναι οι «συναντήσεις» του με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές μοιράζεται με τις ιστορίες της.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με...

Athina Barsamidou

Αθηνά Βαρσαμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και από το 2002 εργάζεται στη β/θμια εκπαίδευση. Απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: διοίκηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Παν/μιο Αιγαίου) το 2006 και σπουδές στην εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο το 2010. Η διδακτορική διατριβή της αφορά στην αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) μαθητή και εκπαιδευτικού και υποστηρίχτηκε το 2012 στο Π.Τ.Δ.Ε. Κρήτης. Το 2015 η Γαλλική Κυβέρνηση της απένειμε το μετάλλιο του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Ανήκει στην ομάδα αξιολογητών σχολικών εγχειριδίων του Ι.Ε.Π.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία θεμάτων σχετικών με τα αντικείμενα της αξιολόγησης, της διοίκησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων (σε Ελλάδα & σε εξωτερικό) και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα αξιολόγησης μαθητή, εκπαιδευτικού, εκπαιδευτικού έργου και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

Δείτε τα βιβλία:

Η έρευνα δράση ως στρατηγική ποιοτικής έρευνας – Μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) εκπαιδευτικού και μαθητή

Αθηνά Βαρσαμίδου

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας...

Χαλκίδης Παναγιώτης

Παναγιώτης Χαλκίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα, του Γεωργίου Χαλκίδη και της Όλγας Κερασίδη. Γεννήθηκε στις αρχές του 1946 στα Πλατανάκια Σερρών και τελείωσε το Λύκειο Κάτω Κάτω Ποροΐων. Είναι πτυχιούχος της σχολής Προσωπικού ΕΛΤΑ και του τμήματος Ραδιοτηλεγραφητών Εμπορικού Ναυτικού. Υπηρέτησε προϊστάμενος σε διάφορα ταχυδρομικά γραφεία της χώρας, με τελευταίο των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγο του Υβόννη Μουτζουρέλλη, δασκάλα, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά. Ξεκίνησε να γράφει το 1982 με το πρώτο του βιβλίο να κυκλοφορεί το 1987, από τις εκδόσεις Μαίανδρος, Θεσσαλονίκη.

Βρείτε το βιβλίο: Το πρώτο δάκρυ

Παναγιώτης Χαλκίδης

Ο Παναγιώτης Χαλκίδης είναι το όγδοο παιδί, από τα δέκα,...

Ελισάβετ Ζαΐμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον εργάζεται ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων. Ανακάλυψε την αγά-πη της για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής, έχοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία να πειρα-ματιστεί στη δική της κουζίνα. Σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να προσαρμόσει τις αγαπημένες της συνταγές στην πιο healthy εκδοχή τους! Θέλο-ντας να μοιραστεί τις ιδέες της, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο “No Regr-eats “.

Ελισάβετ Ζαΐμη

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον...

Blaxonikolou

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε βοηθός Βρεφοκόμου και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της τα πρώτα χρόνια, όπου και συγκεκριμένα ασχολήθηκε με τη φύλαξη παιδιών σε παιδότοπο,  σε Βρεφικό Σταθμό, αλλά και κατ’ οίκον.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ολοκληρώνοντας Κύκλους Σπουδών για τη Θετική Ψυχολογία, την Ευτυχία, τις Σχέσεις κ.α από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Έχει αποκτήσει Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Coaching Practitioner : ‘’RESTART YOUR LIFE’’ με πτυχίο πιστοποιημένο από Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης International Open Soft Skills Certifications, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην πρώτη Vegan σχολή στην Ευρώπη από τα ΙΕΚ ΣΒΙΕ με την ειδικότητα Vegan μαγείρισσα. Έχει συνεργαστεί σε Vegan εστιατόρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ντιζάιν χειροποίητων ξύλινων φωτιστικών που θυμίζουν κάτι από παραμύθι.

Δείτε το βιβλίο:

Το φως της μικρής ψυχής – μέσα στο σκοτάδι των συναισθημάτων

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε...

Nastos

Βαγγέλης Νάστος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Νάστος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1984. Το 2001, αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αμυνταίου και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αν κι από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και την μουσική, μετά τη ενηλικίωσή του γρήγορα κατάλαβε πως αυτό που τον γέμιζε περισσότερο ήταν η συγγραφή. Η ιδέα μιας όμορφης ιστορίας αναζωπύρωσε τη φλόγα που σιγόκαιγε μέσα του και μέρες μετά, χαμένος ανάμεσα σε αράδες από λέξεις, συνειδητοποιούσε με χαρά ότι αυτό ήταν που πάντα ήθελε να κάνει.

Το μυθιστόρημα «Ο Χορός των Κυμάτων», από τις εκδόσεις «Fylatos Publishing” (2014) είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του, καθώς προηγήθηκαν τα «Τυχερά Μονοπάτια» (2012), ενώ ένα εκτενές του διήγημα με τίτλο «Στο Πανηγύρι», φιλοξενείται στο συλλογικό έργο «Αμύνταιο – Συντηρητές Μνήμης».

Δείτε το βιβλίο: Ο χορός των κυμάτων

Βαγγέλης Νάστος

Ο Βαγγέλης Νάστος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1984. Το 2001,...

Koubatsidou

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1992 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν το 2013, όταν ολοκλήρωσε το θεατρικό έργο «Το βαλς των χαμένων ονείρων».

Δείτε το βιβλίο: Όσο κρατάει μια στιγμή

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε...

Έλενα Σαμαρά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και μαμά.
Αγαπάει τη μόδα από τότε που θυμάται τον εαυτό της και μικρή ντυνόταν από τη ντουλάπα της μαμάς. Αργότερα, έμαθε να ράβει, να κάνει πατρόν και να δημιουργεί τα δικά της ρούχα & αξεσουάρ.
Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία ρούχων, την εκπαίδευση ραπτικής & πατρόν αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάπτυξη & προώθηση νέων δημιουργών και μικρών fashion brands. Διατηρεί ένα eshop με ψηφιακά πατρόν ραπτικής, μια μικρή επιχείρηση που έχει με τη μητέρα της.

Δείτε το βιβλίο: Style the Bump – Συμβουλές μόδας

Έλενα Σαμαρά

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και...

Markatou

Βιβή Μαρκάτου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ Ξινή και ΔΙΕΚ Λαμίας ενώ είναι κάτοχος Msc Computer Animation από το University of Portsmouth (τιμήθηκε με τον τίτλο του valedictorian στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και ιστορία τέχνης από το Freie Universitaet, το Εθνικό θέατρο και άλλους οργανισμούς πάνω σε θέματα της Τέχνης ως μέσο θεραπείας, παιδικό παραμύθι και παιδικό θέατρο ενώ η μεταπτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα την ενσυναισθησία (Einfühlung) αντιπαραβάλλοντας Μπρεχτικές πρακτικές- Verfremdungseffekt. Έχει συνεργαστεί με την Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά και πολλούς εκδοτικούς ανά την χώρα με δημοσιευμένα πάνω από 20 βιβλία και e-books. Το 2019 θα φτάσει στους finalist στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου από τα Pinewood Studios σε συνεργασία με την Πηνελόπη Μπεκιάρη με το »The White Wings» και η ίδια ταινία θα γίνει official selected την ίδια χρονιά από το Φεστιβάλ Chaniartoon, στα Χανιά. Το 2016 κείμενό της συμπεριλαμβάνεται από τον Δήμο Κιλκίς ‘’Ιστορίες της Πόλης μας’’ και διακρίνεται μαζί με άλλα. Το 2013 αποσπά το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο νεοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα για ένα της μονόπρακτο ενώ κατέχει αρκετές διακρίσεις και βραβεία πανελλαδικά και στο εξωτερικό στην ζωγραφική και στο σχέδιο με το 2009 να διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νέα ταλέντα από το Περιοδικό 9 και την Ελευθεροτυπία και να λαμβάνει δια χειρός το βραβείο της από τον Άγγελο Μαστοράκη και Βλάσση Βέλιο. Τέλος την ίδια χρονιά θα λάβει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο νεαρής ραδιοφωνικής παραγωγού υπό την αιγίδα της UNESCO για ένα πολιτιστικό της αφιέρωμα στο Διεθνές έτος αστρονομίας. Επικουρικά διατελεί εξωτερικός ανταποκριτής του Γαλαξία fm 92,1 ενώ έχει κληθεί δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για κάλυψη πολιτιστικού ρεπορτάζ. Έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις και έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια για δήμους, οργανισμούς και βιβλιοθήκες. Είναι γνωστή για τις εθελοντικές της δράσεις και την διακριτή παρουσία της στον πολιτιστικό χώρο. Είναι διαδικτυακή ακτιβίστρια και βιβλιόφιλος. Γνωρίζει και μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Το δέντρο που μιλούσε

Η περιπέτεια του Κοκό

Τα πολύχρωμα μπαλόνια/The colorfull balloons

Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Βιβή Μαρκάτου

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ...

Basiliki Stayropoulou

Βασιλική Σταυροπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και εργάστηκε για σειρά ετών στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός της Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Την τελευταία δεκαετία χαίρεται να εργάζεται σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης.
Από πολύ μικρή ηλικία αγαπούσε το διάβασμα, την ζωγραφική, την δημιουργικότητα. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, μέσω των σχολείων στα οποία υπηρέτησε, και έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση για το έργο της τάξης της τον Ιούνιο του 2016 στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ζωγραφικής “Give me 5!”με τίτλο «Η γέφυρα που μας ενώνει», κατά την θητεία της στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Πανοράματος.
Της αρέσει να εξελίσσεται, γι’ αυτό έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, μεταξύ αυτών, παιδικής εικονογράφησης, συγγραφής και Art Therapy.

Δείτε το βιβλίο Φλοντούρ – Φήμες λένε πως είμαι η Φι

Εικονογράφος στο βιβλίο Ο θεραπευτής των ονείρων

Βασιλική Σταυροπούλου

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα...

Papadimitriou

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει μόνιμα στον Άγιο Παντελεήμονα της Φλώρινας. Είναι Εργοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη Συνοδός Παράλληλης Στήριξης και εργάζεται σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.
Από μικρή ηλικία αγαπούσε τα βιβλία. Όταν ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση, δεν είχε φανταστεί ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να γράψει τους δικούς της στίχους, ώσπου το 2003 έγραψε το πρώτο της ποίημα και συνεχίζει έως και σήμερα.

Δείτε το βιβλίο: Δαίμων εαυτού

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει...

Φενέκου Παναγιώτα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Δυτικής Αττικής με ειδίκευση στο «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» το 2021.
Εκπαιδευόμενη και κάτοχος των «Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης» στα επιμορφωτικά προγράμματα «Web Designer / Developer» και «Ειδικός Προώθησης Ιστοσελίδων – SEO Expert» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα έτη 2021-2022

Δείτε το βιβλίο:  Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Φενέκου Παναγιώτα

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων...

Stathopoulos

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Το 1998 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 2002 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στη Χίο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπου και υπηρετεί τα τελευταία χρόνια με τον βαθμό του Ταγματάρχη. Έχει παρακολουθήσει ως Αξιωματικός εκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Μιλά άριστα  Αγγλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Ως συγγραφέας, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Μέσα από τα παραμύθια του, θέλει να μεταδίδει στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους, μηνύματα όπως η αγάπη, η φιλία και η ευγνωμοσύνη. Αγαπά πολύ τα ζώα και το περιβάλλον και μετέχει συχνά σε εκδηλώσεις για την προστασία τους. Στο σπίτι του έχει δύο σκυλάκια, τη Λούση και τον Όλιβερ.

Είναι λάτρης του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και του αθλητισμού.

Δείτε το βιβλίο: Το άγαλμα και η γατούλα

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε...