Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Athina Barsamidou

Αθηνά Βαρσαμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και από το 2002 εργάζεται στη β/θμια εκπαίδευση. Απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: διοίκηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Παν/μιο Αιγαίου) το 2006 και σπουδές στην εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο το 2010. Η διδακτορική διατριβή της αφορά στην αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) μαθητή και εκπαιδευτικού και υποστηρίχτηκε το 2012 στο Π.Τ.Δ.Ε. Κρήτης. Το 2015 η Γαλλική Κυβέρνηση της απένειμε το μετάλλιο του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Ανήκει στην ομάδα αξιολογητών σχολικών εγχειριδίων του Ι.Ε.Π.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία θεμάτων σχετικών με τα αντικείμενα της αξιολόγησης, της διοίκησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων (σε Ελλάδα & σε εξωτερικό) και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα αξιολόγησης μαθητή, εκπαιδευτικού, εκπαιδευτικού έργου και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

Δείτε τα βιβλία:

Η έρευνα δράση ως στρατηγική ποιοτικής έρευνας – Μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) εκπαιδευτικού και μαθητή

Αθηνά Βαρσαμίδου

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας...

Lazaridou-Maria

Λαζαρίδου Μαρία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic Intervention Coach. Δουλεύω σε ατομικές συνεδρίες και με ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν πιο λειτουργικές και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Στόχος είναι η ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων επικοινωνίας, οπτικής καθώς και καθημερινών πρακτικών που επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το άτομο ή το ζευγάρι στο σχετίζεσθαι. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις ικανότητες προκειμένου να ξεπεράσει τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο του και ο δικός μου ρόλος είναι να τον βοηθήσω να τις φέρει στην επιφάνεια, να τις μεγεθύνει και να τις εξασκήσει.
Είμαι πιστοποιημένη Relationship Coach από το Ινστιτούτο Coaching της Καλιφόρνια, εκπαιδευμένη στις τεχνικές της Στρατηγικής Οικογενειακής Θεραπείας και της Βραχείας Θεραπείας καθώς και Passion Patterns Trainer για ζευγάρια. Επιπλέον, έχω πιστοποιηθεί ως Master Coach από το Strategic Intervention Institute, τον πιο έγκυρο οργανισμό εκπαίδευσης παγκοσμίως στη Στρατηγική Παρέμβαση. Έχω επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα Advanced Elite του ίδιου Ινστιτούτου.
Έχω συγγράψει το βιβλίο «Λεύκωμα του Μικρού Ήρωα» καθώς και το «Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης» και συμμετέχω σε βιωματικά workshops με θεματικές το άγχος και τις σχέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

Λαζαρίδου Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Λαζαρίδου και είμαι Relationship Coach και Master Strategic...

Drogidis

Δημήτριος Δρογίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδηµία Θεσσαλονίκης και το 1990 το Γαλλικό Τµήµα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 µέχρι το 2007 εργαζόταν σε δηµοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και σήµερα είναι Σχολικός Σύµβουλος στη Νάουσα Ηµαθίας.Ασχολήθηκε µε την Ιστορία, την Ψυχολογία και τις Επιστήµες Επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιµορφωτικών προγραµµάτων και συµµετείχε σε ηµερίδες κι επιστηµονικά συνέδρια. Σήµερα είναι ∆ιδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Paris 1 Pantheon Sorbonne και τ. Υπότροφος της UNESCO. Είναι µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, µέλος της Ανώνυµης Εταιρείας Πνευµατικής Ιδιοκτησίας, µέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ελληνοευρωπαϊκών Μελετών• για το συγγραφικό του έργο τιµήθηκε από το Σύνδεσµο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (2.3.2001).Επισής είναι κατόχος τοu BLOG http://drogidis.blogspot.com/

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
1. (1996) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1897-1997, Τα 100 χρόνια της νεότερης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης
2. (1997) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1453-1997
3. (2001) ΒΑΛΚΑΝΙΑ, Η ΓΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 5 τόµοι
4. (2004) Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, (∆ιατριβή) τόµοι 2, 560 σελ.– Καθηγητής Σπ. Ασδραχάς.
5. (2007) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
6. (2009) Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & Ο ΤΥΠΟΣ
7. (2009) «The Impact of Information Communication Technology (ICT) to the Greek Educational Community» Dr. Paraskevi Mentzelou, Dr. Dimitrios Drogidis, In Harrison Yang and Steve Yuen (Eds.): Collective Intelligence and E-Learning 2.0: Implications of Web-Based Communities and Networking Edited By: Harrison Hao Yang, State University of New York, USA, Steve Chi-Yin Yuen, University of Southern Mississippi, USA ISBN: 978-1-60566-729-4 Hard Cover Publisher: Information Science Reference Copyright: August 2009 Pages: 326
8. (2010) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δείτε το βιβλίο: Τα παιδιά της Ατλαντίδας

Δημήτριος Δρογίδης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική...

Nastos

Βαγγέλης Νάστος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Νάστος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1984. Το 2001, αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αμυνταίου και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αν κι από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και την μουσική, μετά τη ενηλικίωσή του γρήγορα κατάλαβε πως αυτό που τον γέμιζε περισσότερο ήταν η συγγραφή. Η ιδέα μιας όμορφης ιστορίας αναζωπύρωσε τη φλόγα που σιγόκαιγε μέσα του και μέρες μετά, χαμένος ανάμεσα σε αράδες από λέξεις, συνειδητοποιούσε με χαρά ότι αυτό ήταν που πάντα ήθελε να κάνει.

Το μυθιστόρημα «Ο Χορός των Κυμάτων», από τις εκδόσεις «Fylatos Publishing” (2014) είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του, καθώς προηγήθηκαν τα «Τυχερά Μονοπάτια» (2012), ενώ ένα εκτενές του διήγημα με τίτλο «Στο Πανηγύρι», φιλοξενείται στο συλλογικό έργο «Αμύνταιο – Συντηρητές Μνήμης».

Δείτε το βιβλίο: Ο χορός των κυμάτων

Βαγγέλης Νάστος

Ο Βαγγέλης Νάστος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1984. Το 2001,...

Andronikidou

Βιβή Ανδρονικίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, από όπου και απέκτησε έναν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στις Τέχνες. Το πεδίο ε-νασχόλησής της είναι η γραφιστική, το illustration, το animation, τα motion graphics και η φωτογραφία. Στα πλαίσια της σχολής της διδάχτηκε Ιστορία της Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης, Ιστορία της Φωτογραφίας και πρόσφατα παρακολούθησε το πιστοποιημένο σεμινάριο “ Modern Art & Ideas” από το MoMA (Museum of Modern Art).
Η εικονογράφηση βιβλίου αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια επιθυμία της που πηγάζει από την αγάπη της για τη ζωγραφική και τα βιβλία.

Δείτε το βιβλίο: Η πεταλούδα της αγάπης

Βιβή Ανδρονικίδου

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο...

Kountouras

Παναγιώτης Κουντουράς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Κουντουράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.
Το 2007 η μικρού μήκους ταινία του «Η Αρχή του Τέλους» κέρδισε το «Βραβείο Κοινού» στο 2ο Crashfest, ενώ το 2009 συμμετείχε με τη μεγάλου μήκους ταινία, «The Pop Corn Movie», στο τμήμα «Digital Wave» του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2011 κέρδισε Α’ Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Αμερικάνικου MTV My Unforgiving Experience, για το διαφημιστικό του βίντεο. Οι Αφανείς Ήρωες είναι η πρώτη του ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με ελληνικές και διεθνείς φεστιβαλικές συμμετοχές. Ακολούθησαν η ταινία τεκμηρίωσης «Από τις Αυλές στα Σαλόνια» και η μικρού μήκους Το Ξύλινο Κουτί.Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη και ηθοποιός σε θεατρικές παραγωγές. Σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα Νέων Κρήνης έχει σκηνοθετήσει τρείς παιδικές παραστάσεις Έχει επίσης σκηνοθετήσει μουσικά βίντεο για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τηλεοπτικές διαφημίσεις, και εκπομπές πανελλαδικής μετάδοσης. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm100.6 και παρουσιαστής του τηλεοπτικού show Σινεμά Χωρίς Κασκόλ. Διηγήματά του έχουν εκδοθεί και μετά τα «Πέτρινα Χριστούγεννα» αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του με τον Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο.

Παναγιώτης Κουντουράς

Ο Παναγιώτης Κουντουράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι φοιτητής της...

Pappa

Άννα Δ. Παππά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.

Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!

Το Blog μου: pappanna.wordpress.com

Δείτε τα βιβλία:

Μαθαίνοντας πως να μαθαίνω

Ο αληθινός δάσκαλος

Άννα Δ. Παππά

Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια...

Goutianou

Ευαγγελία Γουτιάνου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στις 8 Ιουνίου του ΄76 στη Νάουσα.

Το 1996 ήρθα στην Αθήνα και σπούδασα στην Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών σπουδών στο ΤΕΙ Αθηνών.

Το 2004 πήγα στη Μαδρίτη, έμεινα 2,5 χρόνια κι έκανα μεταπτυχιακό πάνω στην Ψηφιακή Επικοινωνία. Συνολικά έμεινα 10 χρόνια στην Ισπανία κι επέστρεψα στην Αθήνα το 2014.

Ασχολούμαι με τη γραφιστική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

Δείτε τα βιβλία:

Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα

Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ευαγγελία Γουτιάνου

Γεννήθηκα στις 8 Ιουνίου του ΄76 στη Νάουσα. Το 1996...

Ελισάβετ Ζαΐμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον εργάζεται ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων. Ανακάλυψε την αγά-πη της για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής, έχοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία να πειρα-ματιστεί στη δική της κουζίνα. Σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να προσαρμόσει τις αγαπημένες της συνταγές στην πιο healthy εκδοχή τους! Θέλο-ντας να μοιραστεί τις ιδέες της, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο “No Regr-eats “.

Ελισάβετ Ζαΐμη

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον...

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Κατηγορία: Μουσικός

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι διπλωματούχος πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών. Έχει διδάξει πιάνο σε ωδεία. Από το 2003 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ από το 2016 διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας. Έχει εκπονήσει πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων («Η μουσική στον κινηματογράφο», «Το νερό στη Μουσική», «Πώς η μουσική μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας») και έχει επιμεληθεί τη μουσική σε πολλές σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος...

Γεωργία Σκούρτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο που χρειάζεται να ειπωθεί για αυτήν.
Επειδή, όμως επιμένετε: Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και από τότε κρυώνει πολύ. Ωστόσο, το Κάτω Νευροκόπι το κουβαλάει πάντα στην καρδιά της για να τη ζεσταίνει.
Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της, λίγο αργά το θυμήθηκε να ξεκινήσει τη συγγραφή.
Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, αλλά θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένη αν είχε σπουδάσει γλωσσολογία ή ιατρική.
Είναι σύζυγος, αλλά όχι μητέρα. Εργάζεται εδώ και τριάντα χρόνια στον ΑΔΜΗΕ (πρώην κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού).
Αγαπάει πολύ τα ζώα και μέχρι σήμερα δεν έχει μισήσει κάποιον άνθρωπο.
Δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε δε θα είναι κι εύκολο να τη βρείτε, αν τύχαινε ποτέ να την αναζητήσετε…

Γεωργία Σκούρτη

Η συγγραφέας Γεωργία Σκούρτη ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει...

Nikolaidis

Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1958 στα Πλατανάκια Σερρών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από το 1985 εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από το 2010 είναι σχολικός σύμβουλος φιλολόγων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη γλωσσολογία, στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

Δείτε το Βιβλίο:

Η προφορικότητα στον γραπτό μαθητικό λόγο

Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1958 στα Πλατανάκια Σερρών...

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Από πατέρα Χριστόδουλο, το γένος Φίλιππου Μιχαήλ Κυμπρή από το χωριό Αμαργέτη και την Κατερίνα το γένος Καπάταη από Στατό.
Από μητέρα Καλλισθένη, το γένος Ιωάννη Χατζηχριστοφόρου Κρητιώτη από το χωριό Κρήτου Μαρόττου, και την Αμβροσία το γένος Χριστόδουλου Τσάππα από Στατό.
Απόφοιτος της Σχολής Μιτσή. Έλαβε υποτροφία στη Βρετανία στο θέμα Management Administration.
Ασχολήθηκε με ιστορικά συγγράμματα στον τύπο.
Γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης «Κινύρας» Πάφου από το 1982. Γραμματέας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου από το 2010 μέχρι 2020.
Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αποδήμων Στατού-Αγίου Φωτίου». Διετέλεσε ταχυδρομικός Επιθεωρητής.

Βρείτε το βιβλίο: Στα βήματα του παρελθόντος – Ιστορική, λαογραφική μελέτη

Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης

Ο Ιωακείμ Χρ. Φιλιππίδης γεννήθηκε στο Στατό το χάραμα του...

THeofanous Georgia

Γεωργία Θεοφάνους

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Θεοφάνους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Κύπρου. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Κρήτης, και εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής -και για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Έχει επίσης πιστοποίηση στη Δραματοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής για παιδιά με ειδικές ικανότητες αλλά και σε διάφορα σχολεία, παιδικούς σταθμούς και στον Δήμο της περιοχής της.

Σκηνοθετεί παραστάσεις και κάνει και εργαστήρια αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η αγάπη της για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες την οδήγησαν να γράψει αυτό το αλληγορικό παραμύθι για την αξία της διαφορετικότητας.

Δείτε το βιβλίο: Μαργαρίτα – Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την αξία του να είναι κανείς

Γεωργία Θεοφάνους

Η Γεωργία Θεοφάνους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Κύπρου....

Mprailas

Πέτρος Μπράιλας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και το εμπόριο. Λόγω του επαγγέλματός του και μέσω της επικοινωνίας του με διαφορετικούς ανθρώπους, κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την φαντασία του, ένα εφόδιο που στην ουσία τον ώθησε να ξεκινήσει την συγγραφή μικρών αυτοτελών ιστοριών λόγου. Παρόλο που είχε πάρει μέρος σε διαφόρους διαγωνισμούς συγγραφής με θετικές κριτικές, δεν αποφάσιζε να κάνει το βήμα για την συγγραφή ολοκληρωμένων μυθιστορημάτων.

Εν τέλει ένα ταξίδι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο θα είναι το ερέθισμα για να ξεκινήσει τη συγγραφή και την ολοκλήρωση του πρώτου του μυθιστορήματος, με τίτλο «Αέναοι Συνοδοιπόροι». Παρακολούθησε  σεμινάρια διετή δημιουργικής γραφής στο Βρετανικό Συμβούλιο, καθώς και ανάλυσης αμερικανικής λογοτεχνίας στην Αμερικανική πρεσβεία.

Αυτή την περίοδο, ασχολείται με την συγγραφή του νέου του μυθιστορήματος, παράλληλα με την βασική του ασχολία το εμπόριο. Δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και οι νέες τεχνολογίες.

Δείτε τα βιβλία:
Innuendo
Αέναοι συνοδοιπόροι

Πέτρος Μπράιλας

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις...

Στεφανόπουλος GD Studio

Κωνσταντίνος Ι. Στεφανόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Λέχαιο Κορινθίας. Η ενασχόληση του με τον σχεδιαστικό τομέα ξεκίνησε με την είσοδο του σε κορινθιακή καλλιτεχνική σχολή όπου έκανε την πρώτη του επαφή με το ελεύθερο σχέδιο, την ιστορία της τέχνης και τη φωτογραφία. Τρία χρόνια αργότερα, μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει Γραφιστική. Αφού αποφοίτησε, εργάστηκε σε δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες, ενώ παράλληλα συνέχιζε την επαγγελματική του κατάρτιση παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια οπτικής επικοινωνίας από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το 2020 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο GD Studio και έκτοτε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, με πελάτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Είναι υπεύθυνος σχεδίασης και διαχείρισης της οπτικής επικοινωνίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και εφημερίδες.

Δείτε το βιβλίο: Η οπτική ταυτότητα

Κωνσταντίνος Ι. Στεφανόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο...

Giannis Stefanakis

Γιάννης Στεφανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1987), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Εμπόριο και Οικονομικά (Trade and Finance).
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ασχολείται εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, από τότε που τα πρώτα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έγιναν εμφανή, με πλούσια αρθρογραφία σε τύπο και έντυπα.

Δείτε το βιβλίο: Πλανήτης Γη – Διοξείδιο του άνθρακα 414.23

Γιάννης Στεφανάκης

O Γιάννης Στεφανάκης έχει την καταγωγή του από τον Άγιο...

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία, ήταν πρόθυμη να εμβαθύνει στην ενταξιακή εκπαίδευση.
Το βασικό της κίνητρο ήταν πάντα να υποστηρίζει και να συμπεριλάβει όσα παιδιά αγωνίζονται να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον τόσο ακαδημαϊκά, όσο και κοινωνικά. Η ανάγκη της αυτήν την οδήγησε να αποκτήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μου στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο του East London και να εκπονήσει μια ακαδημαϊκή έρευνα σχετικά με την αυτοεκτίμηση και τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, εστιάζοντας στη σημασία της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση.
Από το 2011 εργάζεται ως ψυχοπαιδαγωγός με παιδιά και εφήβους γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο.
Μέσα από τη στενή συνεργασία και επικοινωνία που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια με τους εκπαιδευτικούς, τους θεραπευτές και κυρίως με τους γονείς των μαθητών, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού επιτυχημένες παρεμβάσεις για την εξέλιξη των παιδιών, οδηγήθηκε στη συγγραφή ενός υποστηρικτικού βιβλίου για όλους όσους ζουν και εργάζονται με παιδιά. Μια σύγχρονη ολιστική προσέγγιση στη μαθησιακή διαδικασία του σήμερα με εύκολα εφαρμόσιμες τεχνικές και εργαλεία.

Δείτε το βιβλίο: Σχολική επιτυχία σε ασφαλές πλαίσιο/ Growth Mindset vs Fixed Mindset

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και...

Kanli

Δέσποινα Κανλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσ/νίκης. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Αγγλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Εργάστηκα στην Υ.Π.Α. ως Αερολιμενικός και αργότερα στην μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών. Έχω μια κόρη. Είμαι μέλος του δικτύου ” Το Θέατρο στην Εκπαίδευση”. Ασχολούμαι με τις διαδραστικές τέχνες και τη συγγραφή παραμυθιών. Το παραμύθι μου ” Οι τρεις Νεράιδες” έλαβε το 2013 το γ’ βραβείο στον στ’ διαγωνισμό παραμυθιού της Ονειρούπολης Δράμας.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη ουρανοκατέβατη

Τύχη ουρανοκατέβατη (θεατρικό)

Δέσποινα Κανλή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο...

Μάριος Τσαγανός συγγραφέας

Μάριος Τσαγανός

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και τη Σχολική Ψυχολογία. Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες παιδοψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων, που αποτέλεσε και την αφορμή για να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Μάριος Τσαγανός

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του...

Ιωάννης Ψύλλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο αναζήτησης της ζωής του, αν και χρόνια ήξερε ότι αυτό που έκανα σαν επάγγελμα δεν του ταίριαζε καθόλου.

Θεώρησε ότι η ενασχόληση του με αυτόν τον τομέα θα του πρόσφερε την οικονομική άνεση που ζητούσε εκείνη τη περίοδο. Αρχικά αυτό ήθελε και ξεκίνησε μαθαίνοντας διάφορες πρακτικές, όπως θεραπευτική μάλαξη, ρεφλεξολογία, ταϊλανδέζικη μάλαξη κ.α. Γρήγορα όμως κυρίως λόγω των φανταστικών αποτελεσμάτων άρχισε να τον ενδιαφέρει ακόμη πιο πολύ ο συγκεκριμένος τομέας. Είχε την τύχη να βλέπει πολλά άτομα λόγω τουρισμού, οπότε απέκτησα μεγάλη εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συνετέλεσε σε μεγάλες επιτυχίες, όπως όταν υποστήριξε μια ομάδα ποδοσφαίρου πέντε επί πέντε να κερδίσει το βραβείο Guinness παίζοντας για τριάντα δύο ώρες συνέχεια χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, αλλά και στην συνεχή αναζήτηση για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά που είχε μάθει ήταν υπέροχα όμως περιορισμένα, γι’ αυτό και η διαρκή αναζήτηση του για μια πλήρη και πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική μέθοδο ήταν επίμονη. Σε αυτή τη φάση της ζωής του θεωρούσε ότι ήθελε μια μέθοδο που να έχει και προγνωστικό κομμάτι και σκεφτόταν για την Ιριδολογία. Εκεί ήρθε το μήνυμα για την Ομοιοπαθητική από μια αξιόλογη κυρία και ιδιοκτήτρια μιας σχολής και το δέχτηκε με πολύ ενθουσιασμό.

Την Ομοιοπαθητική την αγάπησε από τη πρώτη στιγμή και παθιάστηκε στην κυριολεξία. Ο λόγος πιστεύει ήταν και είναι ότι ποτέ δεν την έχεις κατακτήσει ολοκληρωτικά. Το σύστημα της Ομοιοπαθητικής έχει ολιστική προσέγγιση φροντίζοντας όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Λίγα χρόνια από τότε που τελείωσα τις σπουδές του στην Ομοιοπαθητική η Σχολή αναγνώρισε το πάθος και τη δουλειά του και του ζήτησε να διδάξει. Από τότε που σπούδαζε Ομοιοπαθητική κατάλαβε ότι η βιβλιογραφία στα ελληνικά ήταν πολύ περιορισμένη. Έτσι επέβαλε στον εαυτό του να διαβάζει μόνο βιβλία στην αγγλική. Όταν ετοίμασε την διδακτική ύλη μετέφρασε γύρω στα 20 βιβλία. Θεωρούσε την Ομοιοπαθητική ολοκληρωμένη όπως την είχε διδαχτεί και προσπάθησε να μεταδώσει τις μεθοδολογίες και αυτό που όλοι αποκαλούν κλασική Ομοιοπαθητική. Δυστυχώς όμως γρήγορα συνειδητοποίησε ότι σε αυτή την προσέγγιση υπάρχει ένα μεγάλο κενό, καθώς και ο ανασταλτικός παράγοντας άνθρωπος και η προσωπική θεώρηση για πράγματα και καταστάσεις. Οπότε η αξιολόγηση και η εύρεση του ομοιοπαθητικού σκευάσματος χωλαίνει θα έλεγε από προκαταλήψεις και υποθέσεις. Επίσης, η Ομοιοπαθητική με τον ‘κλασικό’ τρόπο προσέγγισης δεν μπορεί να σου δείξει ζωτικές ελλείψεις στον οργανισμό. Σε όλες τις περιπτώσεις η παθολογία είναι αλληλοεξαρτώμενη. Νους και σώμα συμπορεύονται και το θεραπευτικό σχήμα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα. Σε αυτή τη περίοδο αναζήτησης ήρθε ο Βιοσυντονισμός με τη συσκευή e-Lybra. Τη συγκεκριμένη μέθοδο την ερευνούσε τρία χρόνια πριν βάλει στην άκρη τον εγωισμό του και να δεχτώ ότι μια συσκευή μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από αυτόν. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε τη συνεργασία μου με τη σχολή και διδάσκει μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων. Παράλληλα ξεκίνησε την καλλιέργεια αρωματικών και θεραπευτικών φυτών κυρίως ενδημικών της Κρήτης και της αρωματικής κρητικής τριανταφυλλιάς. Έχει στην κατοχή του ένα αποστακτήρα και ερευνά τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Ζει και εργάζεται στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Δείτε το βιβλίο: Ιχνοστοιχεία της υγείας

 

Ιωάννης Ψύλλος

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο...

THeodoropoulos

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Πάτρα Αχαΐας και ζει στην Αθήνα. Οι σπουδές του στον τουρισμό και την πληροφορική, τον οδήγησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο της Τουριστικής Τεχνολογίας ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες της αγοράς. Από το 2009 ξεκίνησε την δική του διαδρομή στον χώρο της επιχειρηματικότητας και έχει ήδη στο ενεργητικό του τρεις πολύ πετυχημένες εταιρείες.

Δείτε το Βιβλίο: Ο καμβάς της τρέλας

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος

Ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Πάτρα Αχαΐας και...

Karanakis

Αναστάσιος Καρανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το αίμα μας βράζει. Εδώ που οι άνθρωποι ονειρεύονται με φόντο το γκρι του ουρανού, μα έχουν το χρώμα στο χαμόγελό τους.
Ο πατέρας μου μεροκαματιάρης, η μητέρα μου νοικοκυρά, τα αδέρφια μου ό,τι πολυτιμότερο έχω. Η οικογένειά μου… Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή μου, στους οποίους χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα.
Σπούδασα στην πόλη των Σερρών, στο τμήμα «Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας» όπου μετά κόπων και βασάνων μου απονεμήθηκε το πολυπόθητο πτυχίο δίνοντάς μου το δικαίωμα να «Τοπογραφώ».
Όντας ανήσυχο πνεύμα άρχισα να δοκιμάζω την τύχη μου στο δεύτερο συνθετικό της παραπάνω λέξης, αφού κάθε τόσο έπιανα τον εαυτό μου να γεμίζει λευκές σελίδες με συναισθήματα, ανησυχίες και κάθε τι που μου απασχολούσε το νου. Από παιδί κυνηγούσα τα όνειρά μου και ας έτρεχαν πιο γρήγορα από εμένα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Κυνηγούσα ακόμη και τα αστέρια που έπεφταν από του ουρανού την αγκαλιά, μέχρι που άκουσα ότι οι άνθρωποι κάνουν ευχές βλέποντάς τα να πέφτουν. Από εκείνη τη στιγμή είχα βρει έναν λόγο να μην το κάνω πια, δεν
ήθελα να κλέψω την ευχή κανενός.
Μια ευχή μόνο φύλαξα μέσα μου και ακόμη κρατώ, μα δε θα τη μαρτυρήσω ποτέ. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πρέπει να μαρτυράς τις ευχές σου, απλά να τις φυλάς βαθιά μέσα στην ψυχή σου και είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα πραγματοποιηθούν!

Δείτε το βιβλίο: Τ’ ανείπωτα…

Αναστάσιος Καρανάκης

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το...

Emmanouela-THeoxaropoulou

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Μόλις αποφοίτησε μετακόμισε στην Τσεχία και εργάστηκε στον τομέα της Πληροφορικής και των Δικτύων. Όταν έγινε μητέρα για πρώτη φορά συνειδητοποίησε την αγάπη της για το παιδικό βιβλίο.

Σήμερα ως μητέρα πλέον, τριών παιδιών απολαμβάνει να δημιουργεί και να γράφει τα δικά της παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο: Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και...

Asimakopoulos

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του ΑΠΘ, με master στη μουσική τεχνολογία (MSc) από το πανεπιστήμιο του York. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μουσικός παραγωγός και καθηγητής μουσικής τεχνολογίας. Στο κοινό είναι περισσότερο γνωστός ως μουσικός μέσω της δουλειάς του με το συγκρότημα ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, στο οποίο είναι συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Το εν λόγω συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 5 albums μεγάλης διάρκειας, τα οποία έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 6000 αντίτυπα.

Δείτε το Βιβλίο: Οι απίστευτες περιπέτειες του κυρίου Μανιτάρη Κάπα

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και...

Serafeim Lappas

Σεραφείμ Λάππας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σεραφείμ Λάππας γεννήθηκε το 1986 στη Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στα Ιωάννινα στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ιωαννίνων, στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό στην παθολογία του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιπλέον, είναι κάτοχος παιδαγωγικής επάρκειας ( ΑΣΠΑΙΤΕ ) και κάτοχος πτυχίου Ε.Π.ΠΑΙ.Κ πρόγραμμα συμβουλευτικής. Εργάζεται ως σχολικός νοσηλευτής σε ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διατελεί Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μαρία Δημάδη στο Αγρίνιο για το σχολικό έτος 2021-2022. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής προγραμμάτων αγωγής υγείας σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.

Δείτε το βιβλίο Εκπαίδευση και αγωγή υγείας 

Σεραφείμ Λάππας

Ο Σεραφείμ Λάππας γεννήθηκε το 1986 στη Λαμία, όπου και...

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...

Derlou

Βασιλική Δερλού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο, όπου και τελείωσα το σχολείο. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά. Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έκανα την πρακτική μου άσκηση στον Συνήγορο του Πολίτη και αργότερα συνέχισα με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» και στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Μου αρέσει πολύ να προσφέρω σε όσους με χρειάζονται, πόσο μάλλον σε παιδιά-μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο ευαίσθητος χώρος της ειδικής αγωγής χρειάζεται πολλή αγάπη, υπομονή και επιμονή, γι’ αυτό το λόγο προσπαθώ να επιμορφώνομαι όσο γίνεται πιο συχνά και να εξειδικεύομαι στην Ειδική Αγωγή μέσω Σεμιναρίων, Επάρκεια στη γραφή Braille και Γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Δείτε τα βιβλία:

Εργαστήριο της αυτόνομης διαβίωσης

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Βασιλική Δερλού

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο,...

Athanasiadou

Μίνα Αθανασιάδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην πόλη αυτήν όλα τα μαθητικά της χρόνια, μέχρι να φύγει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μέχρι τώρα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας ως φυσικοθεραπεύτρια και στη συνέχεια ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά από παιδαγωγικές σπουδές.

Έχει κάνει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής από τα οποία γεννήθηκε η πρώτη συγγραφική της απόπειρα με τη συμμετοχή της στο βιβλίο: «Τα ορυχεία της γραφής», εκδόσεις: συν ΠΛΟΚΕΣ, όπου γράφει κείμενά της.

Εκτός από την γραφή όμως, εκφράζεται και μέσω της ζωγραφικής. Μαθήτευσε σε αξιόλογους ζωγράφους μαθαίνοντας διάφορες τεχνικές. Έχει δημιουργήσει αρκετούς πίνακες και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η ανάγκη της ενασχόλησης της με την ποίηση ξεκίνησε από την εφηβεία, όπου ένας χείμαρρος συναισθημάτων και εμπειριών έβρισκε διέξοδο μέσω των ποιημάτων. Σήμερα στη σωματική της ωριμότητα, και θέλει να πιστεύει και πνευματική, προέκυψε πάλι η ανάγκη έκφρασής της μέσω της ποίησης. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Στοχασμοί ψυχής».

Δείτε το βιβλίο: Στοχασμοί ψυχής

Μίνα Αθανασιάδου

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην...

Basiliki Stayropoulou

Βασιλική Σταυροπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και εργάστηκε για σειρά ετών στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός της Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Την τελευταία δεκαετία χαίρεται να εργάζεται σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης.
Από πολύ μικρή ηλικία αγαπούσε το διάβασμα, την ζωγραφική, την δημιουργικότητα. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, μέσω των σχολείων στα οποία υπηρέτησε, και έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση για το έργο της τάξης της τον Ιούνιο του 2016 στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ζωγραφικής “Give me 5!”με τίτλο «Η γέφυρα που μας ενώνει», κατά την θητεία της στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Πανοράματος.
Της αρέσει να εξελίσσεται, γι’ αυτό έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, μεταξύ αυτών, παιδικής εικονογράφησης, συγγραφής και Art Therapy.

Δείτε το βιβλίο Φλοντούρ – Φήμες λένε πως είμαι η Φι

Εικονογράφος στο βιβλίο Ο θεραπευτής των ονείρων

Βασιλική Σταυροπούλου

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα...