Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Αβάσης Κωνσταντίνος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού Πέλλας το 1969. Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου. Από μικρός ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο στη ζωγραφική και έπειτα από πολλή δουλειά κατάφερε να το αξιοποιήσει και να ζήσει την αναγνώριση! Είναι αυτοδίδακτος και του αρέσουν όλα τα είδη ζωγραφικής!

Δείτε το βιβλίο: Κρύφτηκε ο χειμώνας 

Αβάσης Κωνσταντίνος

Ο Αβάσης Κωνσταντίνος έχει γεννηθεί στο χωριό Εξαπλάτανος του Νομού...

Pantou

Ροδάνθη Πάντου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και είμαι 27 ετών. Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζομαι ως αναπληρώτρια δασκάλα. Τα τελευταία χρόνια μένω στην Ιτέα Φωκίδας και έχω δουλέψει σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής. Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά. Μου αρέσει να περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας βόλτες στη θάλασσα, αφιερώνοντας χρόνο στους φίλους και στην οικογένειά μου, διαβάζοντας βιβλία και γράφοντας ποίηση.

Το 2015 κέρδισα το πρώτο βραβείο του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού “Βραυρώνια 2015” με το ποίημα “Μακιγιαρισμένες Ψυχές”.

Δείτε το Βιβλίο:

Μακιγιαρισμένες ψυχές

Ροδάνθη Πάντου

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και...

Αγγελική Μάλαμα εικονογράφος

Αγγελική Μάλαμα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά, παρά τη χαρά της για την ενασχόληση με τα παιδιά, δεν άργησε να την κερδίσει ο τομέας των εικονογραφήσεων και των εκδόσεων. Από μικρή είχε την τάση να ζωγραφίζει παντού και πάντα. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τον κόσμο των εικαστικών, παρακολουθώντας μαθήματα σε καλλιτεχνικό εργαστήρι και έχοντας κατακτήσει διακρίσεις σε διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη της για τα παιδιά εικονογραφώντας βιβλία απευθυνόμενα σε αυτά.

Βρείτε τα βιβλία:

Οι υπερασπιστές της Σελκούθια

Οι Ιστορίες του Θοδωρή_ Ρεμί

Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

7×7=49

Μικρές ιστορίες μεγάλου θάρρους – ψυχοθεραπευτικά παραμύθια

20.000 λέξεις για την Αφροδίτη

Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Αγγελική Μάλαμα

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις...

Φενέκου Παναγιώτα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Δυτικής Αττικής με ειδίκευση στο «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» το 2021.
Εκπαιδευόμενη και κάτοχος των «Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης» στα επιμορφωτικά προγράμματα «Web Designer / Developer» και «Ειδικός Προώθησης Ιστοσελίδων – SEO Expert» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα έτη 2021-2022

Δείτε το βιβλίο:  Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Φενέκου Παναγιώτα

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων...

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε σχεδιασμό αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων στη Φλωρεντία, και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της διαμόρφωσης ιδιωτικών κατοικιών από το 2000.

Είναι πτυχιούχος του διεπιστημονικού προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», και μεταπτυχιακού τίτλου στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Μουσειακή εμπειρία για άτομα με προβλήματα όρασης. Αποκλεισμός ή ενσωμάτωση; Διαπιστώσεις –προσεγγίσεις – προοπτικές από την ελληνική και διεθνή μουσειακή κοινότητα».

Έζησε στη Φλωρεντία και αργότερα στο Βερολίνο.

Έχει υπάρξει μαραθωνοδρόμος.

Μιλάει, διαβάζει και γράφει στα Αγγλικά, τα Ιταλικά και τα Γαλλικά.

Δείτε τα βιβλία: Γύρισέ με, στην Παρασκευή

  Η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια ταλαιπωρούνται ακόμη

Μαρία Χριστίνα Γκόλνα

Η Μαρία Χριστίνα Γκόλνα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1976, και...

Athanasiadou

Μίνα Αθανασιάδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην πόλη αυτήν όλα τα μαθητικά της χρόνια, μέχρι να φύγει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μέχρι τώρα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας ως φυσικοθεραπεύτρια και στη συνέχεια ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά από παιδαγωγικές σπουδές.

Έχει κάνει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής από τα οποία γεννήθηκε η πρώτη συγγραφική της απόπειρα με τη συμμετοχή της στο βιβλίο: «Τα ορυχεία της γραφής», εκδόσεις: συν ΠΛΟΚΕΣ, όπου γράφει κείμενά της.

Εκτός από την γραφή όμως, εκφράζεται και μέσω της ζωγραφικής. Μαθήτευσε σε αξιόλογους ζωγράφους μαθαίνοντας διάφορες τεχνικές. Έχει δημιουργήσει αρκετούς πίνακες και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η ανάγκη της ενασχόλησης της με την ποίηση ξεκίνησε από την εφηβεία, όπου ένας χείμαρρος συναισθημάτων και εμπειριών έβρισκε διέξοδο μέσω των ποιημάτων. Σήμερα στη σωματική της ωριμότητα, και θέλει να πιστεύει και πνευματική, προέκυψε πάλι η ανάγκη έκφρασής της μέσω της ποίησης. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Στοχασμοί ψυχής».

Δείτε το βιβλίο: Στοχασμοί ψυχής

Μίνα Αθανασιάδου

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην...

Ιωάννης Λάμπρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι Φιλόλογος, απόφοιτος του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Β/θμια εκπαίδευση και επί είκοσι πέντε χρόνια ήταν Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.
Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, ενώ ασχολείται ενεργά με ζητήματα και δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του πλούτου, της ιδιαιτερότητας αλλά και των προβλημάτων
που αφορούν το περιβάλλον φυσικό και ανθρωπογενές στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και όλης της Μακεδονίας.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή παιδικών κειμένων προέκυψε από την αγάπη του για τα παιδιά και την ανάγκη τους μάθουν να “συνομιλούν”, αλλά και να κατανοούν τις διαστάσεις που υπάρχουν πίσω από τις εικόνες και την ωραιοποιημένη βιτρίνα των πραγμάτων και των καταστάσεων γύρω τους.
Ελπίζει ότι οι μελλοντικές γενιές θα είναι πιο δραστήριες απέναντι στα παραπάνω θέματα.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου – Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα

Ιωάννης Λάμπρος

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι...

Tsabdaridis

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο στη γενέτειρά του και στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην ορεινή Γορτυνία, στο γαλλόφωνο Βέλγιο και σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το 1981, μετεκπαιδεύτηκε για στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Παράλληλα φοίτησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και πήρε DIPLOME στην εκμάθηση και διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας. Δίδαξε παιδαγωγικά σε δάσκαλους και καθηγητές στα Π.Ε.Κ Κοζάνης. Από το 2004 είναι συνταξιούχος. Μαζί με τη σύζυγό του δημιούργησαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο σπίτι τους, που το επισκέπτονται ομαδικά παιδιά δημοτικών σχολείων και ατομικά όποιος επιθυμεί.

Δείτε το βιβλίο: Έτσι ήταν κάποτε…

Θωμάς Τσαβδαρίδης

Ο Τσαβδαρίδης Θωμάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Τελείωσε τo Γυμνάσιο...

Κώστας Βουδούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και ακολούθησε διάφορους δρόμους ως προς τη γνώση και την εκπαίδευση, μέχρι να φτάσει στην αρχαιολογία. Αποφοίτησε από τα ΚΑΤΕΕ της Λάρισας ως Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., που υπήρξε η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα, και στη συνέχεια από τη Βιβλιοθηκονομία του ΤΕΙ Σίνδου. Αργά πλέον, διανύοντας ήδη μια μακρά περίοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκε στην Αρχαιολογία του ΑΠΘ. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Διατμηματικού Τμήματος Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ. Τέλος, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.

Δείτε το βιβλίο: Από τον Όμηρο μέχρι τις Διηγήσεις περί των θαυμάτων του Αγίου Δημητρίου – Ερμηνευτικές και ιστορικές προσεγγίσεις τοπωνυμίων στον Κάμπο της Θεσσαλονίκης

Κώστας Βουδούρης

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και...

Δημήτρης Μπότης

Δημήτρης Μπότης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο της ζωής και ψάχνοντας τον προορισμό που θα του ταίριαζε, έκρινε πως το λιμάνι του βρίσκεται στην τέχνη. Και συγκεκριμένα στη συγγραφή, στην υποκριτική και στη μουσική. Σπούδασε σε δραματική σχολή κι εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία 7 χρόνια αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά portal. Η θεματολογία των άρθρων του επικεντρώνεται σε κοινωνικά, ψυχολογικά κι ερωτικά ζητήματα. Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Λαμπερές σιωπές της μοναξιάς» αποτέλεσε το πρώτο του συγγραφικό πόνημα κι ακολούθησε το «Moi, toi et les couleurs de l’ automne». Επίσης, έχει συμμετάσχει σ’ ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».

Βρείτε το βιβλίο: Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας 

Δημήτρης Μπότης

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο...

Filippou

Εύα Φιλίππου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εύα Φιλίππου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία αγάπησε και ασχολήθηκε με την τέχνη των cartoons ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής. Σπούδασε Σχέδιο Έργων Πολιτικού Μηχανικού και Διακοσμήτρια Εσωτερικών Χώρων. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια διδάσκει σε ΚΔΑΠ, αλλά και στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Art4U» που διατηρεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης διδάσκοντας σε παιδιά από 3,5 ετών και πάνω καθώς και σε ενήλικες. Εδώ και πέντε χρόνια δραστηριοποιείται και διαδικτυακά προσφέροντας μαθήματα ζωγραφικής μέσω youtube.

Δείτε το βιβλίο: Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα

Εύα Φιλίππου

Η Εύα Φιλίππου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή...

Papazoglou

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι το μέσον για να βρει τη σχέση του χρόνου με την ανθρώπινη διάσταση.
Τον συναρπάζουν ταυτόχρονα με τη φωτογραφία, το θέατρο και ο χορός.
Μπορείτε να τον συναντήσετε στον διαδικτυακό τόπο
https://lefteris-papazoglou.format.com/

1993-1994: ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ε.Μ.Ε.Φ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ
ΤΟΥ ERNST WILDI (HASSELBLAD UNIVERSITY).
1994:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.
1994-1995:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΣΕ STUDIO ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
1995-1999:
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ.
1999-2001:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ» ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ FREELANCER ME ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2002:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ».
2003:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.
2005:
ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
2007:
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «SINGLE IMAGE CONTEST» TOY ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ B&W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΤΗΡΩ STUDIO ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2008:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2008 ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «AGORA-GALLERY» NEW YORK.
2009: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ «AGORA-GALLERY».
2010-2012: ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER.
2012-2013: ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “MASTER VOLUME” ΑΠΟ ΤΗΝ (WORLD WIDE ART BOOKS). ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS), ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ INTERNATIONAL MASTERS OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: ΠΑΙΡΝΩ 4 ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ IPA (INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.
2015: ΕKΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΛΕΡΙ «CHILI ART GALLERY».
2016: ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «LEONARDO DA VINCI». ΕΠΙΣΗΣ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ “SHAKESPEARE in ARTAWARD” ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΧΧΙ CENTURY ART BOOK. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ3 VIDEO EXHIBITIONS !! VERONA FAIR, NEW YORK AND WASHINGTON !! ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ, ΜΠΗΚΑ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ARTOWER AGORA
GALLERY. 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.
2017: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ SPOTLIGHT MAGAZINE. Απο το Circle Foundation!
2018: ΚΕΡΔΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION A HONORABLE MENTION AWARD! ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ
ΠΑΤΜΟ.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ WEBSITE.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑ CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL
DISTANSING.

Μπορείτε να βρείτε τον συγγραφέα στο
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com
Curriculum Vitae

ELEFTHERIOS PAPAZOGLOU Left
1993-1994: GRADUATE OF THE TRAINING CENTRE
E.M.E.F.
ATTENDANCE OF SEMINARS, THE MOST IMPORTANT
OF WHICH THAT OF ERNST WILDI (HASSELBLAD
UNIVERSITY).
1994:
PARTICIPATION IN A GROUP EXHIBITION IN THE CULTURAL
CENTRE OF ARGYROUPOLI., ATHENS.
1994-1995: WORK AS AN OPERATOR AT STUDIOS AND
TV STATIONS.
1995-1999:
I MET THE ARTISTIC PHOTOGRAPHER AND WRITER STYLIANOS SKOPELITIS AND WORK WITH HIM IN PHOTOGRAPHY AND BOOK AND ALBUM EDITING.
1999-2001:
I WORKED AT THE PHOTOGRAPHY WORKSHOP “ASPROMAVRO” AS RESPONSIBLE FOR PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
I WORKED AGAIN WITH S. SKOPELITIS AND IN PARALLEL
I WORKED AS A FREELANCER FOR THEATRES AND VARIOUS ARTISTS.
2002: PHOTO EXHIBITION IN THE THEATRE “APO MICHANIS”.
2003:
PHOTO EXHIBITION IN THE MUNICIPAL GALLERY OF
MYKONOS.
2004:
I DELIVERED PHOTOGRAPHY SEMINARS AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2007:
I WAS AWARDED AT THE “SINGLE IMAGE CONTEST” OF
THE AMERICAN JOURNAL B & W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER, WHILE MAINTAINING A STUDIO WHERE I COOPERATE VARIOUS OTHER MAGAZINES AND ARTISTS.
2008:
FROM JUNE 2008 MY WORK IS DISPLAYED AT THE “AGORA-GALLERY” IN NEW YORK.
2009: EXHIBITION AT THE “AGORA-GALLERY”.
2010-2012: I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER.
2012-2013: I AM AT THE MASTER VOLUME FROM WWAB
(WORLDWIDE ART BOOKS) AND AT THE IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS) AND AT THE INTERNATIONAL
MASTER OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: I TAKE 4 HONORABLE MENTIONS FROM IPA
(INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: I HAD AN EXHIBITION AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2015: I HAD AN EXHIBITION AT CHILI ART GALLERY.
2016: I WON THE “LEONARDO DA VINCI” PRIZE
I WIN ALSO ONE MORE AWARD, “THE SHAKESPERE IN
ART”. ALSO, I GET IN TO THE NEW E.A.M (EUROPEAN ART
MUSEUM) WITH AN ARTWORK!!
IN DENMARK I GET IN THE 21st CENTURY BOOK. THEY
RUN 3 VIDEO EXHIBITIONS: VERONA FAIR, NEW YORK
AND WASHINGTON!!
2016-17: I HAD AN EXHIBITION AT “ARTOWER AGORA
GALLERY”.
2017: I TAKE PART TO THE FIRST OPEN INTERNATIONAL
PHOTOGRAPHY FESTIVAL IN AN EXHIBITION AT THE
BEAUTIFUL ISLAND OF PATMOS!! I HAVE A PRESENTATION FROM CIRCLE FOUNDATION AND I GET IN THE
SPOTLIGHT MAGAZINE! I GET AN AFFILIATE ARTIST CERTIFICATE!!
2018: I GET A HONORABLE MENTION AWARD FROM CIRCLE FOUNDATION!!
JUNE 2020: ONE MORE TIME CIRCLE FOUNDATION GIVES
ME A CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE AND THEY
CREATE A PAGE OF MY WORK IN TO THEIR WEBSITE
https://lefteris-papazoglou.format.com/
OCTOBER 2020: CIRCLE FOUNDATION GIVES ME AGAIN
A CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN
THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL DISTANSING.

You can find the author at
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com

Δείτε το βιβλίο: Πορτρέτα που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί...

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...

Sanoulis

Δημήτρης Σανούλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια. Παίζει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν. Σπούδασε μουσική στο University of West London/London College of Music

DipLCM in Jazz Performance

DipLCM in Teaching, Popular Music Theory-Jazz Piano.

Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και οργανώνει σεμινάρια και ομιλίες όπου του ζητηθεί.

Ζει με την σύζυγο του και την κόρη του στα Δωδεκάνησα στην Κω.

Δείτε το βιβλίο: Ο αυτοσχεδιασμός στη μουσική, στην τέχνη, στη ζωή

Δημήτρης Σανούλης

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Sidiropoulos

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε τις επαγγελματικές δράσεις, διδάσκοντας την οικονομική θεωρία, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μετάδοση γνώσεων, σε νέους, τον βοήθησε να επινοεί τρόπους, απλούς στην παρουσίαση και ουσιαστικούς στην κατανόηση της επιστήμης.
Στη συνέχεια, μπήκε στον χώρο των επιχειρήσεων, συντάσσοντας μελέτες σκοπιμότητας επενδύσεων. Εργάστηκε ως εκπρόσωπος του Υπ. Ανάπτυξης (στην περιοχή Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης), σε ρόλο εισηγητή χρηματοδότησης και διαπραγματευτή (σε δίκτυα επιχειρήσεων). Κατά την εποχή της άνθησης του χρηματιστηρίου, εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων, σε χρηματιστηριακές εταιρίες. Η επόμενη (μετά την χρηματιστηριακή κατάρρευση) εποχή, τον βρήκε εργαζόμενο σε ιδιωτική τράπεζα, με καθήκοντα εισηγητή, στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Μετά από τόσα χρόνια, στην καρδιά των εξελίξεων, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία για τα δρώμενα της οικονομίας, που συνοψίζεται στην άποψη: “Όταν θέλεις να μαντέψεις το μέλλον, πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες των ισχυρών”.
Δύο χρόνια πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, επέστρεψε στην “πρώτη αγάπη”, συνεχίζοντας την διδασκαλία οικονομικής θεωρίας και διοίκησης επιχειρήσεων. Το 2014, ξεκίνησε την συγγραφή του έργου “Athens trade center: Προφάσεις & αίτια της οικονομικής κρίσης” προσδοκώντας να βάλει το δικό του “λιθαράκι”, στην οικονομική επιστήμη και στην ψυχή των ανθρώπων.

Δείτε το βιβλίο: Athens Trade Center – Προφάσεις και αίτια της οικονομικής κρίσης

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά,...

Paliouras

Αριστείδης Παλιούρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την Επιστήμη των Υπολογιστών από το 1989 και είναι καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 14 χρόνια. Ασχολείται με την εκπαιδευτική ρομποτική από το 2010 και συμμετέχει κάθε χρόνο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε όλες τις κατηγορίες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2011 – 2015) είναι υποδιευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αρτέμιδος.
Από το 2011 (έως σήμερα 2015) είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και έχει συμμετάσχει ενεργά στα εξής έργα:
1.Ανάπτυξη ψηφιακού διαδραστικού υλικού, ψηφιακή διαμόρφωση και εμπλουτισμός σχολικών βιβλίων.
2.Πιστοποίηση Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ.
Μερικά από τα μαθησιακά αντικείμενα που έχει αναπτύξει στα πλαίσια της συνεργασίας του με το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» είναι:
1.Προγραμματίζω με τις εντολές ΧΡΩΜΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ
2.Δομή επανάληψης “για πάντα” στο Scratch
3.Δημιουργία παιχνιδιού (Λαβύρινθος) στο Scratch 2
4.Εννοιολογική Χαρτογράφηση
5.Δημιουργώντας διαδικασίες με την EasyLogo
6.Γάτα και τυράκι (Μαθαίνω να προγραμματίζω)
7.Ιεραρχικά δομημένες διαδικασίες με την EasyLogo
8.Η εντολή “Επανάλαβε” στο Scratch
Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία του εκπαιδευτικού λογισμικού e-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ( www.adlnet.gr ).
Βιβλία του που έχουν εκδοθεί:
Μάθετε το ελληνικό Office 2003 : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Μάθετε τα ελληνικά Windows XP : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Εκπαιδευτική Ρομποτική – Σενάρια διδασκαλίας
Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Δείτε τα βιβλία:

Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Ανακαλύψτε το Scratch 2.0

Αριστείδης Παλιούρας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του...

Giorgos Perisanidis

Γιώργος Περισανίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Βίζμπαντεν της Γερμανίας και το 1982 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Το 1991 ξεκίνησε να φοιτά στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 1996 έγιε η πρώτη του γνωριμία με το διαδίκτυο.
Το 2000, εποχή που κατά κάποιον τρόπο ξεκίνησαν να αναγνωρίζονται πιο δυναμικά οι δυνατότητες του διαδικτύου στην Ελλάδα, τον βρήκε έτοιμο και ξεκίνησε να εργάζεται παρέχοντας Υπηρεσίες Internet.
Με το μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο είχε μια ερωτική σχέση που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και κρατάει ως σήμερα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το συγγραφέα:

Website: http://www.digilove.eu/

Δείτε το βιβλίο: All in – multitasking μυθιστόρημα

Γιώργος Περισανίδης

Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε...

Ελένη Μαυρομάτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο Γάζωρο Σερρών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη λογιστική και πλέον είναι μητέρα ενός αγοριού. Η ενασχόληση της με τη συγγραφή ξεκίνησε με αφορμή την εσωτερική της επιθυμία να εξελίσσεται διαρκώς μαθαίνοντας και αποκτώντας γνώσεις. Βασικός της στόχος για όλα αυτά είναι μέσω της προσωπικής της ανέλιξης να γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο Επιστολές προς εραστές

Ελένη Μαυρομάτη

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο...

PILLOWFIGHTS

pillowfights.gr

Κατηγορία: Συγγραφέας

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα -Νοέμβριος 2019- έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του περισσότερα από 25.000 άρθρα υπογεγραμμένα από περισσότερους από 500 αρθρογράφους. Πρόκειται για το πρώτο και διαχρονικά δημοφιλέστερο ελληνικό portal που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις με στόχευση τον έρωτα. Με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και χωρίς καθόλου φόβο έκθεσης οι pillowfighters μεταφέρουν στα κείμενά τους όλα όσα συζητούν  οι παρέες, από νωρίς τ’ απόγευμα ως τα ξημερώματα.

Εκτός απ’ την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, πρωτογενή κι αποκλειστικά άρθρα δημοσιεύονται και στην αγγλική έκδοση από αρθρογράφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη (http://pillowfights.co.uk)

Το ραδιόφωνο του pillowfights εκπέμπει μουσικές του κόσμου και συχνά πυκνά τις πρώτες ώρες της ημέρας οι παραγωγοί του εμφανίζονται στα μικρόφωνα «άτακτα εκτάκτως» για μια άμεση επικοινωνία με ακροατές και αναγνώστες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της σελίδας μπορείτε να βρείτε πλήθος eBook που αφορούν τις σχέσεις, την ψυχολογία και την αυτοβελτίωση, γραμμένα απ’ τους αρθρογράφους της ομάδας, που μπορείτε να τα κατεβάσετε σ’ όλες τις συσκευές σας.

Το “Τreat him like a fling” πρωτοκυκλοφόρησε σε hardcopy έκδοση το 2017 μέσω του pillowfights και επανακυκλοφορεί τώρα,  σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δεκατέσσερις γυναίκες κι ένας άντρας υπογράφουν.

Κατερίνα Κεχαγιά:

Ψυχαναγκαστική και παρατηρητική, αναπόφευκτα θα έβρισκε παρηγοριά στη γραφή.
Σπούδασε Δημοσιογραφία, αν και πιστεύει φανατικά ότι η συγκεκριμένη δε διδάσκεται σε ψυχρές αίθουσες, μόνο για να ζήσει την εμπειρία της αποφοίτησης. Φωτογραφικές, σκηνοθετικές και εικαστικές απορίες, δεν ήταν παρά ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεται ότι στο τραγούδι είναι εξαιρετικά ατάλαντη. Λειτουργεί και ζει αποδοτικότερα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, επιμένει ότι τα σπίτια φτιάχτηκαν για να τα γεμίζουμε με φίλους και ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά της ιστορίας. Έμαθε ν’ αγαπάει τον αδελφό της όταν την έκανε θεία, βγάζει νύχια αν της θίξεις τη Ρόδο και δε θα καταλάβει ποτέ όσους πριν πάνε για ύπνο αδειάζουν τον νεροχύτη τους. Πέρασε μ’ επιτυχία την κρίση των 30 και τώρα δηλώνει περήφανα 17 ετών.
Ιδίως όταν ερωτεύεται.

Μένια Ντελαβέγκα:

Κυκλοφορεί με ψευδώνυμα γιατί είναι τριπολική. Τρώει ό,τι δεν έχει τρίχωμα. Χόρτα, μακαρόνια και πτυχία δηλαδή. Το τελευταίο μόνο για να τα φάει ήταν, αφού τελικά μόνο με τη γραφή είχε δυσανεξία και παλεύει μήπως και τη χορτάσει. Βαλίτσες είναι ο υπότιτλός της. Το νόημα της ζωής της δεν το έχει βρει, γιατί το χάνει συνέχεια ανάμεσα στις λιχουδιές του τετράποδού της fling. Τσιγάρο μην της ζητήσεις μόνο, θα μαλώσετε. Ζήτα της όμως να σ’ αγαπήσει, είναι ακόμα κουτάβι, υπακούει σε βασικές εντολές. Ξεχνάει να βάψει την γκρίζα ρίζα στα μαλλιά της αλλά ποτέ δεν ξεχνάει να ζητάει συγνώμη και να λέει ευχαριστώ. Όπως, ευχαριστώ που με διαβάσατε ή που μπορώ να γράφω. Παλιά παπούτσια δεν έχω μη φοβάστε. Να φοβάστε μήπως τελικά δεν είμαι τριπολική και λέω αλήθεια.

Δήμητρα Λογοθέτη:

Φιλόδοξη και πεισματάρα. Τελειομανής ως αηδίας και γκρινιάρα όσο δεν πάει. Παλεύει πάντα με τις ανασφάλειές της και μάλλον δεν τα πάει και πολύ καλά. Φαντάζεται έναν κόσμο πολύ καλύτερο και κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της για να βοηθήσει όποιον έχει την ανάγκη της. Θα τη βρεις μόλις νυχτώσει σε μέρη με θέα τη θάλασσα να γράφει τα δικά της σε λευκές κόλλες μ’ ένα ποτήρι κρασί συντροφιά. Αυθόρμητη σε βαθμό υπερβολικό, κουβαλάει πολλές ευαισθησίες. Αγαπάει πολύ βαθιά και λατρεύει να μοιράζει χαμόγελα. Τα όνειρά της τρομάζουν και την ίδια.

Αναστασία Νάννου:

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Νομικής με σπουδές στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της, θα έλεγε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν παραιτείται
ποτέ. Γνήσια Κριός. Βλέπει μια χαραγματιά φωτός σε κάθε σκοτεινή πτυχή της ζωής. Μικροσκοπική φαινομενικά, αλλά βαθιά συναισθηματική. Άνθρωπος με νεύρο και νεύρα, με λυρισμό και τραμπουκισμό. Από χόμπι εξολοθρεύει τα μπρελόκ της.

Αλίκη Αμπατζή:

Βέρα Σαλονικιά, εν δυνάμει φιλόλογος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λάτρης της λογοτεχνίας, προσπαθεί να μοιάσει έστω και λίγο σε ό,τι θαυμάζει εξ αποστάσεως. Με την πένα για οδηγό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρθρογραφίας. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν σπουδές επάνω στον τομέα της κλασικής μουσικής και μακροχρόνια ενασχόληση με τις καλές τέχνες, κατά το κοινώς λεγόμενον: του γιατρού. Με την κιθάρα στο ένα χέρι και το μελάνι στο άλλο, αυτοβαφτίζεται φιλόλογος, κρίνει αυστηρά, αγαπά μέχρι αηδίας και ξανά απ’ την αρχή.

Έλλη Πράντζου:

Από σπουδές την κέρδισε η υποκριτική κι έτσι ούσα ηθοποιός «επιβιώνει από σύμπτωση». Καταδικασμένη να αφυπνίζεται από οτιδήποτε καλλιτεχνικό, χάνεται ανάμεσα σε δύο κόσμους προτιμώντας τον δικό της. Ασχολείται με τη φωτογραφία, γράφει μετά μανίας για τα πάντα, διαβάζει ανελέητα, εκστασιάζεται με τη μουσική και σκιτσάρει όποτε την τρώει το χέρι της. Αν δεν είχε επιλέξει την Καλών Τεχνών, θα μπορούσε να είχε περάσει Ψυχολογία. Είναι εσωστρεφής, απροσάρμοστη και διχασμένη. Έχει: τάσεις φυγής. Δεν έχει: νορμάλ χιούμορ.

Ελίνα Ανδρεάδου: Πήρε πτυχίο με τα χίλια ζόρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παίζει και να το φαντάστηκε όμως. Αν τη ρωτήσεις σε τι είναι καλή θα πει «καλή φίλη». Δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Πιστεύει πως έχει χιούμορ, γούστο στις ταινίες και ότι ο σκύλος της την αγαπάει. Αν ισχύει το τελευταίο, όλα τ’ άλλα δεν έχουν σημασία. Αγαπημένο χρώμα: μαύρο. Αγαπημένο φαγητό: ντελίβερι. Αγαπημένος έρωτας: fling.

Nικολέττα Βασιλοπούλου:

Με δύο «ταυ» – μη γραφτεί λάθος, σκοτωθήκατε. Γράφει αφού δεν έγινε τελικά Ψυχολόγος μήπως έτσι βγάλει άκρη. Ελληνο-Αμερικανίδα, διχασμένη ανάμεσα σε δύο εθνικότητες, δύο χώρες και δύο γλώσσες, ξεκινά τις προτάσεις της στη μία γλώσσα, ενώ τις τελειώνει στην άλλη. Ονομάζει τo ξενύχτι «επιλεκτική αϋπνία». Εθισμένη στον καφέ, κι όχι, δε φταίει αυτό για τη μόνιμη νευρικότητά της. Μην της πεις ότι δεν μπορεί – θα μπορέσει μόνο και μόνο να σου αποδείξει το λάθος σου. Είρων, λογική και κυνική όσο δεν πάει, δεν πιστεύει στις συμπτώσεις αλλά, παραδόξως,
ακόμα πιστεύει ακράδαντα στο ένστικτο, τα όνειρα και τον έρωτα.

Γιοβάννα Κοντονικολάου:

Τη λένε Γιοβάννα Κοντονικολάου. Στα 25 πια, πτυχίο δεν έχει πάρει ακόμα και πολύ της τη δίνει, αλλά τις ώρες που έπρεπε να διαβάζει για το Πολυτεχνείο, εκείνη έγραφε γιατί δε γινόταν αλλιώς. Πεισματάρα δε θα την έλεγες, απλά δεν κάνει ποτέ της λάθη και δεν έχει ποτέ άδικο. Θυμώνει πολύ κι ανυπόφορα μα με τον ίδιο τρόπο αγαπάει κιόλας. Κυρίως το θέατρο, τα χαμόγελα, τον ύπνο, την κίτρινη τεκίλα, τη Θεσσαλονίκη κι εκείνον. Το δικό της fling που έγινε king.

Ειρήνη Μανουσαρίδου:

Φοιτήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά. Αγαπάει αυτήν την πόλη, κι ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της. Λέει λίγα, κάνει πολλά και γράφει ακόμη περισσότερα. Κυκλοθυμική, γκρινιάρα κι ανήσυχη – εν ολίγοις λαχείο για τον ανδρικό πληθυσμό εκεί έξω. Στόχος της; Ο τίτλος του βιβλίου που κρατάς και η εφαρμογή όλων όσων θα διαβάσεις.

Φρόσω Μαγκαφοπούλου:

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η ταυτότητά της λέει καθηγήτρια, η καρδιά της δηλώνει καλλιτέχνις, μα η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Είναι ένας απλός άνθρωπος με παρανοϊκά σύνθετη υπόσταση που το μόνο που θέλει είναι να ταξιδεύει, να γράφει, να φωτογραφίζει και να επικοινωνεί, εκτός δηλαδή από τις ώρες που θέλει να την αφήνουν στην ησυχία της. Αγαπάει τα τετράποδα περισσότερο από τα δίποδα, τρώει πολύ κι αγαπιέται εύκολα παρά τις μύριες ιδιοτροπίες της• ρώτα όσους τόλμησαν να δουν πέρα από το σηκωμένο της φρύδι.

Εβίτα Λυκούδη:

Ανήσυχο πνεύμα με τάσεις φυγής κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Από το ενιαίο σχολείο στο πειραματικό, από τα αγγλικά στα γερμανικά, από την Αθήνα στη Βοστώνη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Southern New Hampshire University, από τις τεχνοκρατικές σπουδές στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κεφαλλονίτικο ψάρι με πείσμα, εγωισμό, λατρεία και τρέλα σε ακαταμάχητο συνδυασμό. Η δημιουργία και η προσπάθεια θρέφουν τη ζωή της και η φράση που την χαρακτηρίζει είναι «Βαριέμαι να βαριέμαι!».

Ειρήνη Τρίγκα:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Πεισματάρα κι ανήσυχο πνεύμα από κούνια, ενθουσιάζεται και ελκύεται από οτιδήποτε της κινεί την περιέργεια. Ονειροπόλα μέχρι το κόκκαλο, κάποτε περίμενε τον πρίγκιπα πάνω στ’ άσπρο άλογο. Στα 33 της πλέον, επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα που τη θέλει παντρεμένη με πέντε παιδιά μιας κι έχει ήδη δυο ντουζίνες, καθώς τα τελευταία χρόνια διδάσκει τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη απ΄ την νοσηλευτική. Απόφοιτη νοσηλευτικής όταν αφήνει στην άκρη γάντια, θερμόμετρα και φλεβοκαθετήρες, γράφει για τον έρωτα.

Αλέξης Φαραντούρης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αθήνα, ζει στην Αθήνα. Εύχεται να είχαν συμβεί και τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε την οικονομία και τη διοίκηση αλλά τάξη δε νοεί να βάλει ούτε στη ζωή του, ούτε και στο πορτοφόλι του. Μέχρι τα 30 το μεγαλύτερο κείμενο που είχε γράψει ήταν η έκθεση στις πανελλήνιες. Ταξιδεύει συχνά, κοιμάται ελάχιστα, βαριέται εύκολα. Οι άνθρωποί του ο πλούτος του, η μηχανή του ο σύντροφός του, ο έρωτας η ουτοπία του.

Μαντάμ Σουσού:

Αθεράπευτα sexy, τρομερά γοητευτική και περίεργη μέχρι αηδίας. Στοιχεία εξωτικά αλλά και ντόπια χαρακτηρίζουν το ταμπεραμέντο της. Δεν μασάει τσίχλες. Ούτε τα λόγια της. Το βράδυ όταν είναι μόνη της τρώει όλο το ψυγείο. Όταν έχει παρέα, γιαούρτι.

pillowfights.gr

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα...

Katsaras

Γιάννης Κατσάρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να σπουδάσει. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL) με πρώτο μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές και δεύτερο στην Επικοινωνιών Νομοθεσία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Λονδίνο. Aκολούθως μετέβη στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβόννης, όπου μελέτησε τη Γαλλική γλώσσα και Λογοτεχνία. Ασχολείται με τη συγγραφή, την έρευνα και τη φιλοσοφική ανάπτυξη. Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο Fruste, ένα δοκίμιο με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό χαρακτήρα από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε τα βιβλία:

Fruste

Ο άξεστος

Γιάννης Κατσάρας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του...

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια Γαλλικών, απόφοιτη Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει μικρές ιστορίες και διηγήματα στην ηλικία των 12 ετών, ενώ στα 23 έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα. Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την ψυχολογία και τη φιλοσοφία, καθώς και ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα της σύγχρονης εποχής, έγραψε το έργο «Το περπάτημα της Άτης», όπου μέσα από την πορεία του πρωταγωνιστή θίγονται θέματα όπως οι εξαρτήσεις, η εκδίκηση, η δικαίωση και η συνεχής αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας και ικανοποίησης.

Δείτε το βιβλίο: Το περπάτημα της Άτης

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Η Κατερίνα Αλλαγιάννη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987. Είναι καθηγήτρια...

Polyxronopoulos

Νίκος Πολυχρονόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να πλάθω κόσμους με τις ζωγραφιές μου κι ας μην τις καταλάβαιναν οι άλλοι. Λατρεύω να τροποποιώ ιδέες.Κάποιοι εκφράζουν την Τέχνη που έχουν ζήσει. Εγώ έχω ζήσει την Τέχνη που δεν μπορώ να εκφράσω. Μα προσπαθώ να χτίζω δύσκολα εμπόδια για να την αφηγηθώ εικαστικά γιατί μόνο η ανηφόρα αξίζει. Δεν ξέρω από πού γεννήθηκε το πινέλο μου, αλλά ξέρω ότι υπάρχει.”

Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών στην όμορφη και πολύχρωμη Φλώρινα. Πέρα από τη Ζωγραφική και τη δημιουργία Καρικατούρας, Κόμικς, και λοιπών πτυχών της εικαστικής τέχνης, ασχολείται με εικονογραφήσεις βιβλίων.
2013 εικονογράφησε το βιβλίο του Δημόκριτου Τσουκάπα «Του ουρανού τα παραμύθια», Εκδόσεις Ζήτη.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο της Γεωργίας Σταυριανέα «Στίλης Τριφύλης- Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού», Εκδόσεις Φυλάτος.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Πολύδωρου «Ο καλύτερός μου φίλος», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο «Σταματίτιδα», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 πήρε μέρος στην Έκθεση Ζωγραφικής «Περί έρωτος διασταυρώσεις» ζωγραφίζοντας την Αγάπη και τον Έρωτα.
2015 εικονογράφησε το Ημερολόγιο-Ανεκδοτολόγιο του Γιάννη Σερβετά «Ένα παιδί ακόμα μετράει τ’ άστρα» εκδόσεις Ιανός
2017 εικονογράφησε το βιβλίο της Μαρίας-Τάνου Ανδρειανού «Γκρέκο» εκδόσεις Φυλάτος.
2019 Πήρε μέρος στην Έκθεση Chili Bazaart στην Chili Art Gallery.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Σαφίας-Τσάτσου Νικολούλη «Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια», εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Αλέξανδρου Μόκια «Ο Κορωνογιός που νίκησε την πανδημία» εκδόσεις Υδροπλάνο.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίδη «Δράχμαν» εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Βίκυς Σακκή «Ο κήπος με τα Συναισθήματα».

Μόνιμος συνεργάτης της λογοτεχνικής στήλης «Ένα κείμενο, μία εικόνα» της Γιώτας Κοτσαύτη και του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Book Tour.

Μόνιμος συνεργάτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Xanthinea.gr ως σκιτσογράφος στα εβδομαδιαία σκίτσα και δημιουργός των κόμικ «Το Άγαλμα της Ευχής» και «Το αληθινό Άγαλμα της Ευχής».

Το 2014 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη Διευρυμένη Πρακτική Άσκηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

To 2017 υπήρξε συντελεστής στην 1895 Cinematic Creations για την δημιουργία του Animation «Ένας Αλλιώτικος Καρυοθραύστης» (A Different Nutcracker Suite) το οποίο κατέλαβε την 1η θέση στο Animfest.

E-mail επικοινωνίας: nikpolych@gmail.com

Δείτε το βιβλίο:

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Ο καλύτερός μου φίλος

Σταματίτιδα

Η πέτρα της τύχης

Γκρέκο

Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια

Δράχμαν

Δράχμαν II

Νίκος Πολυχρονόπουλος

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να...

Βαλαβάνη Χριστίνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διεκπεραίωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Ludwig-Maximilian-Universität. Γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ Γερμανίας και υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενώ παράλληλα είναι εντεταλμένη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένη Γλώσσα αποτελεί έναν από τους άξονες του ερευνητικού της ενδιαφέροντος.

Christina Valavani, geboren in Dortmund, ist DaF-Lehrerin an öffentlichen Schulen in Griechenland und Lehrbeauftragte an der Aristoteles-Universität Thessaloniki. Sie hat Germanistik an der Aristoteles-Universität Thessaloniki studiert, den Aufbaustudiengang Computerlinguistik an der LMU mit Erfolg absolviert und wurde an der Nationalen und Kapodistrias-Universität von Athen promoviert. Ihre Forschungsschwerpunkte sind unter anderem Sprachlernspiele, digitale Didaktik und die interaktive Gestaltung des Sprachunterrichts.

Δείτε το βιβλίο: Ich spiele Deutsch – DaF-/DaZ-Unterricht Α1.1 – mit mp3-Datei – Übungen für die Tafelprojektion (Whiteboard)

Βαλαβάνη Χριστίνα

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

Ιωάννης Ψύλλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο αναζήτησης της ζωής του, αν και χρόνια ήξερε ότι αυτό που έκανα σαν επάγγελμα δεν του ταίριαζε καθόλου.

Θεώρησε ότι η ενασχόληση του με αυτόν τον τομέα θα του πρόσφερε την οικονομική άνεση που ζητούσε εκείνη τη περίοδο. Αρχικά αυτό ήθελε και ξεκίνησε μαθαίνοντας διάφορες πρακτικές, όπως θεραπευτική μάλαξη, ρεφλεξολογία, ταϊλανδέζικη μάλαξη κ.α. Γρήγορα όμως κυρίως λόγω των φανταστικών αποτελεσμάτων άρχισε να τον ενδιαφέρει ακόμη πιο πολύ ο συγκεκριμένος τομέας. Είχε την τύχη να βλέπει πολλά άτομα λόγω τουρισμού, οπότε απέκτησα μεγάλη εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συνετέλεσε σε μεγάλες επιτυχίες, όπως όταν υποστήριξε μια ομάδα ποδοσφαίρου πέντε επί πέντε να κερδίσει το βραβείο Guinness παίζοντας για τριάντα δύο ώρες συνέχεια χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, αλλά και στην συνεχή αναζήτηση για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά που είχε μάθει ήταν υπέροχα όμως περιορισμένα, γι’ αυτό και η διαρκή αναζήτηση του για μια πλήρη και πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική μέθοδο ήταν επίμονη. Σε αυτή τη φάση της ζωής του θεωρούσε ότι ήθελε μια μέθοδο που να έχει και προγνωστικό κομμάτι και σκεφτόταν για την Ιριδολογία. Εκεί ήρθε το μήνυμα για την Ομοιοπαθητική από μια αξιόλογη κυρία και ιδιοκτήτρια μιας σχολής και το δέχτηκε με πολύ ενθουσιασμό.

Την Ομοιοπαθητική την αγάπησε από τη πρώτη στιγμή και παθιάστηκε στην κυριολεξία. Ο λόγος πιστεύει ήταν και είναι ότι ποτέ δεν την έχεις κατακτήσει ολοκληρωτικά. Το σύστημα της Ομοιοπαθητικής έχει ολιστική προσέγγιση φροντίζοντας όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Λίγα χρόνια από τότε που τελείωσα τις σπουδές του στην Ομοιοπαθητική η Σχολή αναγνώρισε το πάθος και τη δουλειά του και του ζήτησε να διδάξει. Από τότε που σπούδαζε Ομοιοπαθητική κατάλαβε ότι η βιβλιογραφία στα ελληνικά ήταν πολύ περιορισμένη. Έτσι επέβαλε στον εαυτό του να διαβάζει μόνο βιβλία στην αγγλική. Όταν ετοίμασε την διδακτική ύλη μετέφρασε γύρω στα 20 βιβλία. Θεωρούσε την Ομοιοπαθητική ολοκληρωμένη όπως την είχε διδαχτεί και προσπάθησε να μεταδώσει τις μεθοδολογίες και αυτό που όλοι αποκαλούν κλασική Ομοιοπαθητική. Δυστυχώς όμως γρήγορα συνειδητοποίησε ότι σε αυτή την προσέγγιση υπάρχει ένα μεγάλο κενό, καθώς και ο ανασταλτικός παράγοντας άνθρωπος και η προσωπική θεώρηση για πράγματα και καταστάσεις. Οπότε η αξιολόγηση και η εύρεση του ομοιοπαθητικού σκευάσματος χωλαίνει θα έλεγε από προκαταλήψεις και υποθέσεις. Επίσης, η Ομοιοπαθητική με τον ‘κλασικό’ τρόπο προσέγγισης δεν μπορεί να σου δείξει ζωτικές ελλείψεις στον οργανισμό. Σε όλες τις περιπτώσεις η παθολογία είναι αλληλοεξαρτώμενη. Νους και σώμα συμπορεύονται και το θεραπευτικό σχήμα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα. Σε αυτή τη περίοδο αναζήτησης ήρθε ο Βιοσυντονισμός με τη συσκευή e-Lybra. Τη συγκεκριμένη μέθοδο την ερευνούσε τρία χρόνια πριν βάλει στην άκρη τον εγωισμό του και να δεχτώ ότι μια συσκευή μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από αυτόν. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε τη συνεργασία μου με τη σχολή και διδάσκει μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων. Παράλληλα ξεκίνησε την καλλιέργεια αρωματικών και θεραπευτικών φυτών κυρίως ενδημικών της Κρήτης και της αρωματικής κρητικής τριανταφυλλιάς. Έχει στην κατοχή του ένα αποστακτήρα και ερευνά τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Ζει και εργάζεται στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Δείτε το βιβλίο: Ιχνοστοιχεία της υγείας

 

Ιωάννης Ψύλλος

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο...

Νικήτας Γκάρετς

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από την Ουκρανία. Δουλεύει με το δικό του ανάλαφρο και ονειρικό ύφος, για τα πιο συναρπαστικά βιβλία. Στόχος του είναι να ζωντανεύει την ιστορία του συγγραφέα μέσα από το πρίσμα της δικής του καλλιτεχνικής αντίληψης, δείχνοντας μέσα από τις ζωγραφιές του τον αυθορμητισμό και την απλότητα των παιδιών.

Νικήτας Γκάρετς

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από...

Pixas

Γιώργος Πήχας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας, συνεχίζει να έχει γεννηθεί και ζήσει, με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στο προηγούμενο μυθιστόρημά του, Per diletto ( για … πλάκα), που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Φυλάτος. Γεννήθηκε σχεδόν όπως όλοι και μεγάλωσε, όπως οι περισσότεροι, (σε παλάτια με υπηρέτες και τέτοια).
Για την ιστορία , γεννήθηκε στα Γιάννενα και το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του το πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Λίγα πράγματα κατάφερε να κάνει στη ζωή του, σχετικά ασήμαντα, σε αντίθεση με τη ματαιοδοξία του που είναι τεράστια. Θα πεθάνει κάποια στιγμή στο μέλλον.
Η μόνη μικρή διαφορά με το προηγούμενο βιογραφικό του, είναι ότι μετά από το ένα εκατομμύριο αντίτυπα που πούλησε το πρώτο του βιβλίο, τώρα ζει σε μια τεράστια έπαυλη, ξοδεύοντας χρήματα χωρίς να σκέφτεται. Σαν απλός άνθρωπος όμως που είναι, ήδη εξασφάλισε μία καλύβα στην κορυφή ενός βουνού, τζάμπα, όπου προτίθεται να διαμένει τουλάχιστον πέντε με έξη μήνες το χρόνο και να τρέφεται με άγρια χόρτα και κυνήγι. (Τα άγρια χόρτα είναι το σίγουρο, για το κυνήγι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αν τα καταφέρει).
Συνεχίζει βέβαια να έλκεται από το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει για το υπόλοιπο της ζωής του σε άλλους πλανήτες, αν αυτοί εποικισθούν και αν το εισιτήριο για να πάει εκεί είναι προσιτό και να απαλλάξει έτσι τον πλανήτη αυτόν από την παρουσία του. Αν του αρέσει βέβαια. Δεν δεσμεύεται να μείνει για πάντα εκεί αν δεν του αρέσει .

Δείτε τα βιβλία:

Per Diletto – Για … πλάκα

Οφθαλμόν… αντί οδόντος

Γιώργος Πήχας

Ο συγγραφέας, συνεχίζει να έχει γεννηθεί και ζήσει, με τον...

Soupiadou Bambourelli

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι συνταξιούχος.
Για είκοσι χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες της Λέσβου, ενώ έχει εκδώσει και ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Το πεπρωμένο». Αγαπημένες της ασχολίες είναι η ζωγραφική και η φωτογραφία και τώρα αποφάσισε να προσθέσει άλλη μια, στρεφόμενη και πάλι στη συγγραφή θέτοντας αυτήν τη φορά στο επίκεντρο τα μικρά παιδιά.

Δείτε το βιβλίο Πάνω και Κάτω Kορονοπούλα 

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι...

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Κατηγορία: Μουσικός

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι διπλωματούχος πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών. Έχει διδάξει πιάνο σε ωδεία. Από το 2003 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ από το 2016 διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας. Έχει εκπονήσει πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων («Η μουσική στον κινηματογράφο», «Το νερό στη Μουσική», «Πώς η μουσική μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας») και έχει επιμεληθεί τη μουσική σε πολλές σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος...

Mayrakis

Χαράλαμπος Μαυράκης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η μαμά του χάρηκε πολύ που τον πήρε αγκαλιά γιατί επιτέλους θα σταματούσε να φτιάχνει αόρατα σχεδιάκια που τη γαργαλούσαν μέσα στην κοιλιά της. Με το που μπουσούλησε, μουντζούρωσε με επιτυχία εκατόν τριάντα δύo βιβλία των γονιών του. Έργα εκείνης της εποχής εκτίθενται στο Μουσείο Μουντζούρας και Βρεφικής Τέχνης. Στο δημοτικό ζωγράφιζε στα τετράδια του περισσότερο από όσο έγραφε και όταν γέμιζε τα τετράδια, ζωγράφιζε σαν άτακτο παιδάκι στα θρανία. Από τότε,ζωγραφίζει όπου βρει και με όποιον τρόπο μπορεί.Στην άμμο με ξυλαράκια,στο πιάτο με το μελάνι της σιουπιάς, στο χαρτί κουζίνας με μισοτελειωμένα στυλό.Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα διαγαλαξιακές συλλογικές εκθέςεις ζωγραφικής και σε δύο χιλιάδες εκατόν έντεκα ατομικές,τόσο ατομικές που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος.Καμιά φορά τα σχέδια του το σκάνε και τρυπώνουν σε παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

Χαράλαμπος Μαυράκης

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η...