Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Nikolaidis

Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1958 στα Πλατανάκια Σερρών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από το 1985 εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από το 2010 είναι σχολικός σύμβουλος φιλολόγων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη γλωσσολογία, στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

Δείτε το Βιβλίο:

Η προφορικότητα στον γραπτό μαθητικό λόγο

Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1958 στα Πλατανάκια Σερρών...

Paylou

Αλέξανδρος Παύλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, το πρώτο μου πτυχίο αφορούσε την πληροφορική και το δεύτερο την οινολογία. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας και ερασιτεχνικά αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά και περιφερειακά έντυπα.

Ως παρατηρητής της πραγματικότητας γράφω στα άρθρα μου όλα τα αιώνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον ψυχισμό του ανθρώπου. Μετά από πολλά μικρά κείμενα αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου συγγραφική απόπειρα με “Το Παραμύθι ενός ξεπεσμένου πρίγκιπα” που θίγει άλλοτε δραματικά και άλλοτε χιουμοριστικά την έννοια και την αξία της ηθικής μέσα από μια περίεργη ιστορία.

Τον ελεύθερό μου χρόνο τον περνώ βλέποντας θέατρο, ακούγοντας μουσική ή περπατώντας στα σοκάκια της πόλης.

Δείτε το Βιβλίο: Το παραμύθι ενός ξεπεσμένου πρίγκιπα

Αλέξανδρος Παύλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, το πρώτο μου πτυχίο αφορούσε...

Mataragkas

Διονύσης Ματαράγκας

Κατηγορία: Εικονογράφος

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο. Αποφοίτησα από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, από το εργαστήριο του Ι. Φωκά.
Έχω κάνει ατομικές εκθέσεις και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι μέλος της ομάδας «Τσιριτσάντσουλες» όπου σχεδιάζω θεατρικά σκηνικά και μάσκες και δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους: «REVANCHE» και «Το Κρυφτό». Έχω γράψει το κόμιξ «ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΠΤΑ». Μου αρέσουν…τα παγωτά

My name is Dima (Dionisis Mataragas). I come from the island of
Zakynthos. I graduated from the Fine and Applied Arts Department of
the Aristotle University of Thessaloniki where I majored in Professor
Fokas’ workshop.
I have participated in private and group exhibitions in Greece and
abroad. I am a member of the team ‘Tsiritsantsoules’ where I design
theater sets and masks. I have also directed two short films: ‘Revanche’
and ‘To krifto’( “Hide-and-Seek”) and written the comic book ‘Chronos
Ores Lepta’ (“Time Hours Minutes”). I love…ice cream.

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Διονύσης Ματαράγκας

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο....

Fotopoulou

Μαρία Φωτοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο, έζησε ως τα έντεκα στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου και κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Η αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή υπήρχαν μέσα της από παιδί, καθώς περνούσε το χρόνο της είτε γράφοντας στιχάκια σε ένα μπλοκ που κουβαλούσε πάντοτε μαζί της, είτε σκαρώνοντας μικρά θεατρικά σενάρια που «ανέβαζε» αργότερα στη γειτονιά με τους φίλους της.

Μετά το Λύκειο εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την άλλη της μεγάλη αγάπη, τις ξένες γλώσσες. Το 2001 αποφοίτησε από το εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος» όπου σπούδασε διερμηνεία- μετάφραση για τις γλώσσες αγγλικά και ρωσικά ενώ το 2008, αποφοίτησε ως αριστούχος από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα τις «Αλληλεπιδράσεις μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στην Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό» από όπου αποφοίτησε το 2011 με γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς».

Το 2013 εξέδωσε την πρώτη της νεανική νουβέλα με τίτλο «Μην το πεις πουθενά» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πηγή.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και ιταλικά, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ρωσικά και ισπανικά. Παίζει πιάνο και περνά τον ελεύθερο χρόνο της με το σύζυγό της και τον εξάχρονο γιο της Αλέξανδρο στον οποίο αφιερώνει και το παραμύθι «Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου» που είναι το δεύτερο κατά σειρά έργο της.

Δείτε το βιβλίο: Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιό μου

Μαρία Φωτοπούλου

Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Βόλο,...

Αθανασία Αντωνοπούλου

Αθανασία Αντωνοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη,
το 2002. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο ενασχόλησης με το πιάνο και την αρμονική σύνθεση. Ασχολείται με τη ζωγραφική από την παιδική ηλικία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών για τρία χρόνια. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της προς το ιαπωνικό στυλ ζωγραφικής (manga) έχει αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της τεχνικής της τα τελευταία χρόνια.

Το «Σ ’αγαπώ Μέχρι το Ουράνιο Τόξο» αποτελεί την πρώτη της εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αθανασία Αντωνοπούλου

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, το 2002. Είναι τριτοετής...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Gklaberis

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το 1956 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί τα τελευταία 67 χρόνια.
Το 1974 αποφοίτησε από το εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Σίνδου του μαθηματικού Χαρ. Λυσαρίδη και το 1978 από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Από το Φεβρουάριο του 1981 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. Για αρκετά χρόνια διετέλεσε νομικός σύμβουλος, αρχικά της Αγροτικής Τράπεζας και μετά της Τράπεζας Πειραιώς.
Εκλέχθηκε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στο αθλητικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Υπήρξε πρωτεργάτης της έκδοσης και βασικός συντάκτης της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Η Σίνδος». Άρθρα και ρεπορτάζ του για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την τοπική ιστορία, έχουν δημοσιευθεί επίσης στην ημερήσια εφημερίδα «Μακεδονία» και στα περιοδικά «Εχέδωρος» και «Μακεδονική Ζωή». Συνέγραψε τα ιστοριογραφικά έργα «Ο κάμπος της Θεσσαλονίκης» 1998, έκδοση Κοινότητας Καλοχωρίου και «Εκ Δυσμών» 2021, εκδόσεις «Φυλάτος».

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Κυριακή Παρίση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Αθανάσιο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέριο, τελειόφοιτο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Αλίκη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Δείτε τα βιβλία: Εκ δυσμών
  Εν Θεσσαλονίκη

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το...

Koukou

Βιβιάνα Κούκου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Είμαι η Βιβιάνα, η καταγωγή μου είναι από τη Μυτιλήνη και το 2015 αποφοίτησα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2016 έως και σήμερα εργάζομαι ως κοινωνική λειτουργός και τελευταία ζω στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω τη δουλειά μου, αγαπώ τα παιδιά και τα ζώα.

Η σχέση μου με την εικονογράφηση είναι πολύ πρόσφατη, η σχέση μου όμως με τη ζωγραφική όπως και με την συγγραφέα ξεκινάει από τα παιδικά μου χρόνια. Στην τρίτη δημοτικού λοιπόν γνώρισα μια πολύ ‘’διαφορετική’’ δασκάλα. Για να μάθω γραμματική ντυνόμουν αντωνυμία, για να μάθω μαθηματικά ντυνόμουν διαίρεση και οι αγαπημένες μου ώρες ήταν η ανάγνωση παιδικού παραμυθιού από εκείνη, οι θεατρικές ομάδες που συντόνιζε και τα εικαστικά. Κάπου σε αυτή την ηλικία ανακάλυψα ότι η ζωγραφική με ελκύει περισσότερο και την έμπνευσή μου την αντλούσα από τις δημιουργικές μας ώρες. Κάποια στιγμή άλλαξα δασκάλα αλλά με την Βαγγελιώ δεν χαθήκαμε ποτέ. Το πάθος μου για τη ζωγραφική με το χρόνο μεγάλωνε, το στυλ που ζωγραφίζω όμως, το διατήρησα παιδικό. Με εκφράζουν τα σκίτσα και το αφηρημένο σχέδιο, τα έντονα χρώματα και οι λεπτομέρειες.

Πριν από έναν χρόνο λοιπόν, ένα φθινοπωρινό μεσημέρι στο σπίτι της Βαγγελιώς στη Θεσσαλονίκη έπεσε μια ιδέα στο τραπέζι. Να εικονογραφήσω το μπιζελάκι…και έτσι έγινε! Όταν το διάβασα δημιούργησα κατευθείαν εικόνες στο μυαλό μου. Το αγάπησα, το πίστεψα, το είδα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και ενός ενήλικα. Έβαλα τα δυνατά μου και όλη μου την παιδικότητα.

Δείτε το βιβλίο: Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της

Βιβιάνα Κούκου

Είμαι η Βιβιάνα, η καταγωγή μου είναι από τη Μυτιλήνη...

Sidiropoulos Mixalis

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1967.
Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Συκεών Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1992.
Σήμερα είναι μάχιμος εκπαιδευτικός ( έτσι θέλει να πιστεύει!!!) στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού Πιερίας.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1967. Αποφοίτησε...

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη προσφύγων με καταγωγή από Λεβήσι και Μάκρη, Σμύρνη και Πόντο.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την τέχνη και έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η θεματολογία των έργων της εμπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αποτυπώνει ιδέες και συμβολισμούς ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β’ Έκδοση

Κωστούλα Παρασκευοπούλου

Η Κωστούλα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Είναι κόρη...

Sanoulis

Δημήτρης Σανούλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια. Παίζει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν. Σπούδασε μουσική στο University of West London/London College of Music

DipLCM in Jazz Performance

DipLCM in Teaching, Popular Music Theory-Jazz Piano.

Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και οργανώνει σεμινάρια και ομιλίες όπου του ζητηθεί.

Ζει με την σύζυγο του και την κόρη του στα Δωδεκάνησα στην Κω.

Δείτε το βιβλίο: Ο αυτοσχεδιασμός στη μουσική, στην τέχνη, στη ζωή

Δημήτρης Σανούλης

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό...

Andronikidou

Βιβή Ανδρονικίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, από όπου και απέκτησε έναν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στις Τέχνες. Το πεδίο ε-νασχόλησής της είναι η γραφιστική, το illustration, το animation, τα motion graphics και η φωτογραφία. Στα πλαίσια της σχολής της διδάχτηκε Ιστορία της Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης, Ιστορία της Φωτογραφίας και πρόσφατα παρακολούθησε το πιστοποιημένο σεμινάριο “ Modern Art & Ideas” από το MoMA (Museum of Modern Art).
Η εικονογράφηση βιβλίου αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια επιθυμία της που πηγάζει από την αγάπη της για τη ζωγραφική και τα βιβλία.

Δείτε το βιβλίο: Η πεταλούδα της αγάπης

Βιβή Ανδρονικίδου

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο...

Γλύκα Κυλικλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στην ψυχολογία, στο mentoring, στην εποπτεία και στη συμβουλευτική. Έχει διδάξει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε Ι.Ε.Κ. και είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει κάνει εισηγήσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια με θέμα καινοτόμες διδακτικές πρακτικές. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών θεατρικών έργων, δύο εκ των οποίων έχουν βραβευτεί στους θεατρικούς αγώνες «Ακτίς Ονείρου». Έχει τρία παιδιά, τη Στέλλα, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και έχει έναν ανεκπαίδευτο και ανεκδιήγητο σκύλο, τον Amstaf.

Δείτε το βιβλίο: Play the myth with mischief – Έναν μύθο θα σας διηγηθώ

Γλύκα Κυλικλή

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό...

Anna Rempelou

Άννα Ρέμπελου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Άννα Ρέμπελου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διεθνείς Σχέσεις στο C.E.D.S GRECE και εργάστηκε ως δημοσιογράφος για περισσότερο από 22 χρόνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά.

Η ροή της ζωής την οδήγησε, παρόλα αυτά, στη μεγάλη της αγάπη από παιδί, την εικονογράφηση και τα βιβλία.

Παρακολούθησε σεμινάρια εικονογράφησης και ψηφιακού σχεδίου στη Σχολές Tabula Rasa και Ορνεράκη και παράλληλα δημιούργησε δυο Λέσχες Φιλαναγνωσίας για παιδιά 8-12 ετών στον Χολαργό. Λατρεύει το storytelling και αφηγείται τις δικές της ιστορίες είτε με εικόνες, είτε με λόγια, στο προσωπικό της ιστολόγιο annastories/gr -ιστορίες της καρδιάς.

Δείτε τα βιβλία:

Annoula in fantasy zone
Η Αννούλα στη ζώνη του φανταστικού

Άννα Ρέμπελου

Η Άννα Ρέμπελου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία...

Kobaios

Κώστας Κωβαίος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Κωβαίος ξεκίνησε τη μαγειρική του πορεία το 1998 σπουδάζοντας τη μαγειρική τέχνη στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Πρώτος του σταθμός το Holiday Inn Athens (νυν Crowne Plaza),όπου και ήταν η πρώτη του εργασία ως επαγγελματίας, είχε την τύχη να εργαστεί εκεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Επόμενη στάση, το θρυλικό Jackson Hall στο Κολωνάκι. Mετά, Νότια με το άνοιγμα του Fish-bar σε Γλυφάδα και Κολωνάκι, σχεδόν ταυτόχρονα. Επιστροφή στα ξενοδοχεία, μετά από 3 χρόνια περίπου, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Μετά από περίπου 13 “γεμάτα” χρόνια αναλαμβάνει το ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλληλα αρχίζει να ασχολείται με την συνταγογραφία σε site και περιοδικά (ΕΡΤ, Beer & Bar magazine κ.λπ.).
Το 2017 με αγαπημένους του συναδέλφους, ιδρύουν το Acropolis Chef’s Club of Attica, μια νέα και καθαρή φωνή στην ελληνική γαστρονομία. Εντάσσεται στην ομάδα κριτών των Olymp Taste Awards.
Από το 2018 επιμελείται το μενού του Athens Coast hotel στη Γλυφάδα.
Συμμετείχε στην έκδοση του βιβλίου “Χορτάστε με την ψυχή σας”, όπου τα έσοδα στήριξαν τα Παιδικά Χωριά SOS.
Το καλοκαίρι του 2020, δημιουργείται ο ιστότοπος Hospitality Ambassadeurs με σκοπό την προβολή της ελληνικής φιλοξενίας σε όλο της το φάσμα.

Δείτε το βιβλίο: Cooking at Home

Κώστας Κωβαίος

Ο Κώστας Κωβαίος ξεκίνησε τη μαγειρική του πορεία το 1998...

Kotsanos

Νικόλαος Κοτσάνος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει συστήσει προ 10ετίας. Απόφοιτος ο ίδιος του ΑΠΘ, έκανε διδακτορικές σπουδές (PhD) με υποτροφία του ΙΚΥ και εργάστηκε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bristol της Αγγλίας κατά την 4ετία 1978-82. Μετά από 6ετή άσκηση γενικής οδοντιατρικής, εξειδικεύτηκε το 1990-91 στην παιδοδοντιατρική στο New York University στις ΗΠΑ. Έχει 100 δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής στη Σκωτία, Νορβηγία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Είναι δραστήριο μέλος της International Academy of Pediatric Dentistry και της European Academy of Paediatric Dentistry.

Τα κλινικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται σε όλο το φάσμα της παιδοδοντιατρικής, ενώ στο εκπαιδευτικό/κοινωνικό του έργο περιλαμβάνεται η οργάνωση νοσοσοκομειακής οδοντιατρικής περίθαλψης παιδιών και νέων με αναπηρίες. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γόρδου, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, και έχουν δυο ενήλικους γιους που έχουν δεχθεί έγκαιρα τα ευεργετικά οφέλη της παιδοδοντιατρικής (πλήρης απουσία σφραγισμάτων) και της ορθοδοντικής.

Δείτε το βιβλίο: Παιδοδοντιατρική – Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση

Νικόλαος Κοτσάνος

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο...

Βικτώρια Κώστα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Μιλάει πέντε γλώσσες και ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό και τον χορό. Λατρεύει τη φύση μη χάνοντας ευκαιρία για πεζοπορία καθώς έμπνευσή της αποτελούν τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με τα ροδαλά χρώματα που παρακολουθεί στο βουνό ή στις ακρογιαλιές. Στο σχολείο συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα γράφοντας θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ταυτόχρονα χορογραφούσε τις παραστάσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια επιθυμώντας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά της και να απαλύνει τις σκληρές πτυχές των ανθρώπων. Έτσι, καταφέρνει να αισθάνεται ελεύθερη σπάζοντας τα δεσμά της καθημερινής ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Όταν ο ήλιος δύει

Βικτώρια Κώστα

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος...

Falkos

Τάσος Φάλκος – Αρβανιτάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο λογοτέχνης και φιλόσοφος Τάσος Φάλκος (Αρβανιτάκης) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατοχή και εμφύλιος σημαδεύουν τα παιδικά του χρόνια. Στα γυμνασιακά και τα φοιτητικά του χρόνια επηρεάζεται βαθύτατα την αρχαία γραμματεία και ιδιαίτερα απ’ τον Αισχύλο και τον Πλάτωνα. Ως φοιτητής ξεκινά το πεζογράφημα Οι Δίκαιοι με κύριο θέμα την εμποδισμένη δράση των ανθρώπων που προσπαθούν να έχουν οδηγό μονάχα τη συνείδησή τους.
Στις Βρυξέλλες αρχίζει τη σύνθεση του Διγενή Ακρίτα, όπου επιχειρεί να περιγράψει τη διφυή ανθρώπινη υπόσταση, το γήινο και το θεϊκό στοιχείο, αλλά και την ακραία, οριακή κατάστασή του και την κεντρική ιδιότητα του φύλακα.
Στα χρόνια της δικτατορίας βρίσκεται στο Παρίσι, όπου προετοιμάζει τη διδακτορική διατριβή του, ενώ παράλληλα συνθέτει τη Σοφίτα, θεατρικό κατά της δικτατορίας και κάθε μορφής καταπίεσης.
Με αφορμή το θάνατο του Μικρασιάτη πατέρα του γράφει τα μικρασιατικά αφηγήματα η Νύχτα και το μυθιστόρημα Η Λίμνη.
Πιστεύοντας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διακρίσεις, συγχωνεύει σε ένα ενιαίο έργο, το Μαρτυρίες για έναν απόντα φίλο, όλα τα βασικά είδη λόγου, πραγματοποιώντας ένα είδος «ολικής» λογοτεχνίας.
Με τρία θεατρικά του σατιρίζει κυρίως την ανθρώπινη έπαρση.
Στα επιστημονικά του έργα ερευνά θέματα της ηθικής φιλοσοφίας, της αρχαίας θρησκείας και της μεθοδολογίας των επιστημών. Τα λογοτεχνικά του έργα καταγράφουν τη σχέση μιας συνείδησης με την ιστορία του καιρού της, σχέση επώδυνη και τραγική.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

*Οι Δίκαιοι. Το 1967 στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη δημοσιεύονται δεκαοκτώ συνέχειες του μυθιστορήματος αυτού, που σε διαγωνισμό του 1966 είχε κερδίσει έπαινο αδημοσίευτου έργου.
*La mansarde (θέατρο), Thessalonique, 1974.
*Τρεις Μαρτυρίες – Η Κολυμβήθρα (δύο ποιητικές συλλογές), Θεσσαλονίκη, 1982.
*Η σοφίτα (θέατρο), Θεσσαλονίκη, 1984.
*Το χρονικό των Δικαίων (μυθιστόρημα), Αθήνα, Δόμος, 1992.
*Η Νύχτα (διηγήματα), Αθήνα, Δελφίνι, 1995.
*Σχεδιάσματα με φως (15 ποιήματα με γνήσια χαρακτικά της Ingrid Zamecnicova), Bratislava, 1997. Το έργο τιμήθηκε ως «το ωραιότερο βιβλίο της Σλοβακίας για το έτος 1997».
* Μαρτυρίες για έναν απόντα φίλο (μυθιστόρημα), Θεσσαλονίκη, Μ. Μπαρμπουνάκης, 1999.
* Ο καθηγητής Πλούτων (θέατρο), Θεσσαλονίκη, 2001.
* Σχεδιάσματα με φως (75 ποιήματα), Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 2005.
*Τουρκές η νύχτα (διηγήματα), Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 2009.
* Οι Λύκοι (συνθετικό ποίημα), Θεσσαλονίκη, 2010.
* Πρότυπα και ομοιώματα (ποιήματα), Αρμός 2016.
* Το όνειρο της πείνας και της ομορφιάς (θέατρο), Θεσσαλονίκη, 2017.
* Η λιτανεία, La procession (ποιήματα, δίγλωσση έκδοση), Αρμός, 2018

ΜΕΛΕΤΕΣ

*Η κοινωνικοπολιτική έννοια της φιλοτιμίας στο έργο του Πλάτωνα, Θεσσαλονίκη, 1975. Διδακτορική διατριβή.
* «Το πρόβλημα της ηθικής συνείδησης στην αρχαία Ελλάδα», Θεσσαλονίκη 1983.
*Σέβας και φόβος των θεών, Θεσσαλονίκη, 1984.
*Αιδώς. Η φύση και η σημασία του σεβασμού και της ντροπής στην ηθική ζωή των αρχαίων Ελλήνων, Θεσσαλονίκη, 1984.
*Εισαγωγικά μαθήματα Φιλοσοφίας (στοιχεία ηθικής φιλοσοφίας), Θεσσαλονίκη, Σάκκουλας, 1985.
*Αγών. Ο αθλητισμός σαν βασική εκδήλωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, Θεσσαλονίκη, 1989. Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1993.
*Μεθοδολογία και τεχνογραφία της επιστημονικής έρευνας, Θεσσαλονίκη, 1992.
*Η κίνηση στο έργο του Πλάτωνα, Θεσσαλονίκη, 1996.
*Ηράκλειτος. Πρόλογος, κείμενα, μετάφραση, επιμέλεια, Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 1999.
*Οι αετοί και τα κοράκια (λογοτεχνική κριτική), Θεσσαλονίκη, 1999.
*Ο ελληνικός αθλητισμός (ανάπλαση και σημαντική επέκταση του Αγών), Βόλος 2003.
*Greek Athletics, Volos 2004.
* Πλάτωνος Φαίδων, Προλεγόμενα, Θεσσαλονίκη, Ζήτρος, 2007.

Δείτε τα βιβλία: Η λίμνη

Ποιήματα 1958-2022

Τάσος Φάλκος – Αρβανιτάκης

Ο λογοτέχνης και φιλόσοφος Τάσος Φάλκος (Αρβανιτάκης) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη....

Zyrnoglou

Μαρία Ζυρνόγλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Ζυρνόγλου γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στην Καβάλα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Marketing και έκανε μεταπτυχιακό στην Αγγλία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον χώρο της Διαφήμισης και ενημέρωσης και έχοντας περάσει και από τον χώρο των επιχειρήσεων, στη θέση της ιδιοκτήτριας, την κέρδισε η συγγραφή παιδικών βιβλίων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής και συνεχίζει να γράφει για μικρούς αλλά και για μεγάλους αναγνώστες.
Τα βιβλία της που κυκλοφορούν έχουν τίτλο: Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης, Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης και το παντοπωλείο της αγάπης και Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης και ο πειρατής Πειράτιος. Όλα από τις εκδόσεις Χατζηλάκος.
«Το μαγικό παλτό» είναι η πρώτη της εφηβική νουβέλα, από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε το βιβλίο: Το μαγικό παλτό

Μαρία Ζυρνόγλου

Η Μαρία Ζυρνόγλου γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στην Καβάλα και...

Βάγια Μάνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βάγια Μάνθου γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά ζει στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική σχολή Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα του Τουρισμού και ασχολήθηκε με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αποφοίτησε από την Τουριστική Σχολή Ηρακλείου και παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα “Δημιουργική Γραφή και Ανάγνωση της Πεζογραφίας” από το ΕΚΠΑ, καθώς και “Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Διδασκαλίας” από
το ΕΑΠ. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στο ΕΑΠ με τίτλο
“Δημιουργική γραφή”. Από το 2018 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση διατηρώντας,
με την αγαπημένη της αδερφή, το Φροντιστήριο – Κέντρο Μελέτης “γραφούλης”. Ο σύζυγός της είναι ο άνθρωπος που τη στηρίζει και μαζί έχουν αποκτήσει δυο υπέροχες κόρες, την Καλλιόπη και την Αλεξάνδρα,
οι οποίες μαζί με τους μαθητές της, αποτελούν την πηγή έμπνευσής της.

Δείτε τα βιβλία—>

Κρις και Κάλλη/Γράμμα στον Άγιο Βασίλη – Lettre au Père Noël

Κρις και Κάλλη – Στην πισίνα – Á la piscine

Βάγια Μάνθου

Η Βάγια Μάνθου γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά ζει στον Άγιο...

Zoumpiadis

Ιωάννης Ζουμπιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Ζουμπιάδης κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Έχει μείνει στην Καβάλα, την Κομοτηνή και τη Θέρμη. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Έχοντας γίνει δεκτός στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus φοίτησε για ένα εξάμηνο στο Βέλγιο στην Αμβέρσα.

Τα χόμπι του είναι η μουσική και οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί. Του αρέσει πολύ η φύση, η λογοτεχνία, η ψυχολογία, η μουσική του διαλογισμού, η αρθρογραφία, ο εθελοντισμός και τα ταξίδια. Επιπλέον, αγαπημένο του άθλημα είναι το volley. Υπήρξε για ένα διάστημα μουσικός παραγωγός σε ραδιόφωνο της Κομοτηνής. Από παιδί του άρεσε οτιδήποτε είχε σχέση με την έκφραση και με την τέχνη γενικότερα. Για ενάμιση χρόνο συμμετείχε σε τμήμα ζωγραφικής και χορωδίας. Από το δημοτικό ακόμα είχε επαφή με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Επιπροσθέτως, όπως ο ίδιος βεβαιώνει θυμάται ακόμα από τα 4 του έτη να ακούει μουσική. Οπότε η μουσική όπως και οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν αδιαμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Η λογοτεχνία για αυτόν είναι τρόπος έκφρασης, εξωτερίκευση σκέψεων και συναισθημάτων, φαντασία και ακόμα περισσότερα. Του αρέσει αρκετά να βλέπει νέα μέρη, να γνωρίζει καινούριους και διαφορετικούς ανθρώπους και να ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς.

http://business-with-psychology-issues.webnode.gr/
YouRock
LinkedIn

Δείτε το Βιβλίο: Ψυχής δρόμος

Ιωάννης Ζουμπιάδης

Ο Ιωάννης Ζουμπιάδης κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Έχει μείνει στην...

Papadimitriou

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει μόνιμα στον Άγιο Παντελεήμονα της Φλώρινας. Είναι Εργοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη Συνοδός Παράλληλης Στήριξης και εργάζεται σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.
Από μικρή ηλικία αγαπούσε τα βιβλία. Όταν ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση, δεν είχε φανταστεί ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να γράψει τους δικούς της στίχους, ώσπου το 2003 έγραψε το πρώτο της ποίημα και συνεχίζει έως και σήμερα.

Δείτε το βιβλίο: Δαίμων εαυτού

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει...

Karbouni

Κατερίνα Καρβούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο πιάνου, αρμονίας και αρμονίου. Σπούδασε  επίσης και στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό διδάσκοντας πιάνο και αρμόνιο, καθώς και σε ιδιωτικό σχολείο με ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου από το 2008.

Δείτε το Βιβλίο: Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

Κατερίνα Καρβούνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο...

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεών του σε θέματα οργάνωσης έγινε δεκτός αρχικά στο πρόγραμμα Operations Management του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου από όπου και άμεσα του προτάθηκε να μεταπηδήσει στο MBA πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του το αντικείμενο της στρατηγικής του κέντρισε το ενδιαφέρον και από τότε συνεχώς διατηρεί και εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας και του στρατηγικού τρόπου προσέγγισης των εγχειρημάτων, είτε άμεσα ως εμπλεκόμενος, είτε ως εργαζόμενος, είτε με ρόλο συμβουλευτικό.

Δείτε το βιβλίο: Από το όραμα στην πράξη – Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων. Ένας πρακτικός οδηγός για όλους.

Αντώνης Γιαννακουδάκης

Ο Γιαννακουδάκης Αντώνης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης....

Σοφί Άντερσεν συγγραφέας

Σοφί Άντερσεν

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω δασκάλα.. ‘Εβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά , το ένα δίπλα στο άλλο και γινόμουν μεγάλη… Αυτό έγινα και στη συνέχεια, όταν τελειώνοντας το σχολείο που αργά η γρήγορα θα αρχίσετε κι εσείς, σπούδασα γερμανική φιλολογία, έγινα δηλαδή δασκάλα γερμανικών. Παράλληλα μάθαινα γερμανικά σε πολλά παιδάκια και μερικούς μεγάλους σαν κι εμένα. Λίγο αργότερα όμως έτυχε να ταξιδέψω σε μία μακρινή χώρα του Βορρά, τη Νορβηγία. Εκεί συνέχισα να μαθαίνω περισσότερα για τα παιδιά για να τα καταλαβαίνω καλύτερα. Έτσι έκανα σπουδές στην Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή και κατάλαβα κάτι πολύ σπουδαίο.. ότι εγώ δεν έβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά για να γίνω μόνο δασκάλα, όχι, ήθελα να τους λέω ιστορίες… και δουλεύοντας σε σχολεία για μικρούς και μεγάλους και αποκτώντας τα δικά μου παιδάκια, τα δικά μου μικρά τρολ, είδα ότι πολλές φορές μιλάμε στους μεγάλους σαν να ήταν μικρά παιδιά και στα μικρά παιδιά σαν να ήταν μεγάλοι. Όσο μεγαλώνουμε όμως είναι σημαντικό να αποζητούμε την εξέλιξή μας  ανακαλύπτοντας καινούριους τρόπους επικοινωνίας με σκοπό να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Γι’ αυτό συνέχισα το δικό μου εκπαιδευτικό ταξίδι με αφετηρία τη συναισθηματική νοημοσύνη, στη συνέχεια κάνοντας σεμινάρια πάνω στην άνοια και το παιδικό ιχνογράφημα και ανοίγοντας έναν κύκλο σπουδών στην Συμβουλευτική. Κάποια στιγμή της πορείας μου ήρθε μια ιδέα! Να φτιάξω βιβλία που να μιλούν ταυτόχρονα και τη γλώσσα των μεγάλων και τη γλώσσα των μικρών! Γιατί αυτό νομίζω θέλουμε όλοι, έναν κόσμο που να μας χωρά όλους, έναν κόσμο που να μεγαλώνουμε και να μικραίνουμε ΜΑΖΙ…

Δείτε τα Βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

Θα παίξεις μαζί μου;

Τι έγινες όταν μεγάλωσες;

Μεγαλώνουμε και μετακομίζουμε

Πόσο μου μοιάζεις, πόσο σου μοιάζω γιαγιά

Ένα μπαλόνι για το γράμμα μου

Zeus og Zoe er fra Norge

Σοφί Άντερσεν

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια…...

Xairopoulos

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία της Γερμανίας στις 8 Φεβρουαρίου του !968.
Πέρασε από διάφορα  Σχολεία μέχρι να γίνει φοιτητής της Γερμανικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και να τελειώσει επιτυχώς τις σπουδές του ως Καθηγητής Γερμανικών. Σε όλη τη διάρκεια των Γυμνασιακών και Λυκειακών του Τάξεων, αλλά και στις Σπουδές του ελκύστηκε πολλές φορές από μεγάλους Ποιητές όπως τον Σεφέρη,  τον Ελύτη, τον Σολωμό, αλλά και από ξένους Λογοτέχνες και Συγγραφείς. Πριν ξεκινήσει να γράφει το πρώτο του ποίημα, πέρασε μία πορεία βιωμάτων, εμπειριών, πολλών και ποικίλων καταστάσεων, μέσα από τις οποίες μπόρεσε να «δει» με ευαισθησία και αλήθεια τη Ζωή, τον Κόσμο , τον εαυτό του, τον Συνάνθρωπο. Έτσι, μετά από και διάφορες αθλητικές και πνευματικές εμπειρίες, μπόρεσε να κρατήσει στο συνειδητό και υπερσυνειδητό του «Είναι» όλα αυτά τα στοιχεία που θα τα μετουσίωνε σε στίχο και σε λόγο, ρυθμικό και… άρρυθμο.!

Σήμερα, έχοντας αποκομίσει όλες αυτές τις εμπειρίες, συνεχίζει να διδάσκει Γερμανικά  και να…διδάσκεται στο Σχολείο της Ζωής…!

Δείτε τα βιβλία:
Οι πόρτες

Οι δρόμοι του σκακιού

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία...

Soupiadou Bambourelli

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι συνταξιούχος.
Για είκοσι χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες της Λέσβου, ενώ έχει εκδώσει και ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Το πεπρωμένο». Αγαπημένες της ασχολίες είναι η ζωγραφική και η φωτογραφία και τώρα αποφάσισε να προσθέσει άλλη μια, στρεφόμενη και πάλι στη συγγραφή θέτοντας αυτήν τη φορά στο επίκεντρο τα μικρά παιδιά.

Δείτε το βιβλίο Πάνω και Κάτω Kορονοπούλα 

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι...

Ioannidis_Tsounaka

Παναγιώτης Ιωαννίδης – Δέσποινα Τσουνάκα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1994, όπου και μεγάλωσε. Από το 2012 και για 5 χρόνια εργαζόταν ως μουσικός. Έχει συμμετάσχει σε τρεις δισκογραφικές δουλειές με τρία διαφορετικά συγκροτήματα και έχει περιοδέψει σε πολλές πόλεις της βορείου και νοτίου Ελλάδος. Το διάστημα αυτό ασχολήθηκε ενεργά με το YouTube για έναν χρόνο και ήταν υπεύθυνος για τη μουσική σύνθεση, την ηχογράφηση και μίξη του ηχητικού υλικού για ένα κανάλι, καθώς και για το video editing.
Τον Δεκέμβριο του 2017 έκανε αλλαγή στην καριέρα του και ξεκίνησε να εργάζεται ως κλινικός φροντιστής στην Αγγλία, όπου και παρακολούθησε αντίστοιχη εκπαίδευση, ακολουθώντας το πά-θος του για την υποστήριξη και τη φροντίδα ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το life coaching, καθώς ήταν το μεγάλο του όνειρο. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποίησης από την Academy of Modern Applied Psychology πάνω στο life coaching, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό, την υπνοθεραπεία, τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, την ενσυνειδητότητα και την ψυχολογία. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα πάνω στο relationship και couple coaching, την επιστήμη των σχέσεων, τον καθορισμό στόχων στις ερωτικές σχέσεις και τη θεραπεία ζεύγους από τις ακαδημίες Transformation Academy, KEW Training Academy και International Open Academy.
Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Yale και μαθήματα για την επιστήμη των σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Κατέχει διπλώματα στην ψυχολογία των σχέσεων και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας από το Centre of Excellence και πιστοποίηση NLP (εκπαίδευση από τον Matthew Barnett) στα πρότυπα του American Board of NLP. Επι-πλέον, έχει παρακολουθήσει διαδικτυακά μαθήματα marketing and communications και strategy and operations από το International Business Management Institute. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτι-κά προγράμματα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τη φιλοσοφία και τη σεξουαλικότητα και τη διαπαιδαγώγηση στη σχολική ηλικία.
Τέλος, έχει εκπαιδευτεί ως life coach με τις προδιαγραφές του Association for Coaching στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει δίπλωμα στο relationship coaching από την SALUS Academy πιστοποιημένο από τον International Coach Federation. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο life coaching και στην προσωπική και συντροφική ανάπτυξη με πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Δέσποινα Τσουνάκα γεννήθηκε στην Καβάλα τον Δεκέμβριο του 1997 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Το 2016 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να σπουδάζει γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων στο ΙΕΚ Δέλτα. Παράλληλα, παρακολούθησε πολλά διαδικτυακά μαθήματα πάνω στη γραφιστική και το UX design. Το διάστημα αυτό ασχολήθηκε ενεργά με το YouTube για έναν χρόνο και ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία illustration, τα storyboards, το SEO, τα voiceover και το video editing.
Τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε να εργάζεται ως κλινική φροντίστρια στην Αγγλία, όπου και παρακολούθησε αντίστοιχη εκπαίδευση, ακολουθώντας και αυτή το πάθος της για την υποστήριξη και τη φροντίδα ανθρώπων. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη γραφιστική συνέχισε με τον τρίτο χρόνο εξειδίκευσης στον τομέα του 3D medical motion graphics, στο ΙΕΚ Δέλτα. Παράλληλα, παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα στο web και app development από τη London App Brewery. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο life coaching από την Academy of Modern Applied Psychology, relationship coaching από την Transformation Academy και μαθήματα για την επιστήμη των σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Κατέχει διπλώματα στην ψυχολογία των σχέσεων και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας από το Centre of Excellence. Τέλος, κατέχει δίπλωμα στο relationship coaching από την SALUS Academy πιστοποιημένο από τον International Coach Federation. Σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευσή της στους παραπάνω τομείς.

Η Δέσποινα και ο Παναγιώτης έχουν μεγάλο πάθος για τις ερωτικές σχέσεις και τη βελτίωσή τους. Είναι επίσης παθιασμένοι για τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων και τη συνεχή μάθηση και εξέλιξή τους. Έχουν πιστοποιηθεί ως μέντορες γάμου από τους Drs Les and Leslie Parrott. Από το ξεκίνημα της σχέσης τους και μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν μαζί, ήθελαν να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δικές τους δυσκολίες με αποτελεσματικό τρόπο. Είναι ιδρυτές της fulfilledlove.com, όπου βοηθούν ζευγάρια να βελτιώσουν τη σχέση τους και προωθούν την αυτοβελτίωση προκαλώντας τους ανθρώ-πους να δρουν καθημερινά για να εξελίσσονται και να ζουν τη ζωή όπως τους αξίζει. Επινόησαν τους όρους «αλληλοπληρότητα» και «πλήρης αντανακλαστικός εαυτός», όροι που δηλώνουν τη μεγα-λύτερη ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων και τη μεγαλύτερη έκφρα-ση της αγάπης. Μέσα από τα βιβλία τους και την fulfilledlove.com αναλύουν την αλληλοπληρότητα και διαδίδουν το έργο τους για την αγάπη στη συντροφική σχέση, με σκοπό να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζευγάρια μπορούν να βιώσουν γαλήνη, πληρότητα και ανιδιοτελή αγάπη στη σχέση τους.

Δείτε το βιβλίο τους: Μαζί

Παναγιώτης Ιωαννίδης – Δέσποινα Τσουνάκα

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1994,...

Dioudi

Μαρία Π. Διούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961. Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, καθώς ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο αυτό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Υπηρέτησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τριάντα εννέα συναπτά έτη από διάφορες θέσεις ως δασκάλα σε 1/θέσια, 2/θέσια, 3/θέσια και πολυθέσια σχολεία, ως διοικητική υπάλληλος στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, ως Τακτικό Μέλος του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Τακτικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αισωνίας, εκτελώντας και χρέη γραμματέα, ως Τακτικό Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, ως γραμματέας και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας-Σέσκλου, ως Τακτικό μέλος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ως διαχειρίστρια του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας του 9ου Δ.Σ. Βόλου, ως Μέλος και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ως μέλος του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ Ν. Μαγνησίας, αλλά και ως Διευθύντρια στα 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου & 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για είκοσι τρία συνεχή έτη. Εκτός των παραπάνω υπηρεσιών που έχει προσφέρει στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η ίδια πιστεύει και ενστερνίζεται τη «δια βίου μάθηση» λαμβάνοντας πλήθος άλλων επιμορφώσεων σε θέματα διοίκησης, διδακτικής, πληροφορικής και παιδαγωγικής, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Καρανάσιο Χρήστο και μητέρα δυο αγοριών, απόφοιτων υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.

Δείτε το βιβλίο Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία θετικού κλίματος και αποτελεσματικότητας της σχολικής μονάδας

Μαρία Π. Διούδη

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961....

Symeonidou-THanou

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια, μια κρύα μέρα του Γενάρη, με το πρώτο ξύπνημα του ήλιου του ηλιάτορα και το τιτίβισμα των πουλιών. Από τότε ο ήλιος όταν βγαίνει φωτίζει την καρδιά της και την πλημμυρίζει με ενέργεια και δημιουργία. Όταν ο ήλιος χάνεται, η καρδιά της μαυρίζει και τότε έρχονται τα αστέρια, που φωτίζουν, την ψυχή και την καρδιά. Η συγγραφή και η ποίηση, πηγάζει από μέσα της σαν μια αστείρευτη πηγή….

Δείτε το βιβλίο: Όνειρα χαράς και λύπης

 

Ν. Συμεωνίδου-Θάνου

H Δόνα Αμαρυλλίς ( Συμεωνίδου Θ. Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια,...