Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Ntoklis

Γεώργιος Ντόκλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια από τα ενδιαφέροντά του. Η παρατήρηση της ζωής, του κοινωνικού συστήματος, της συμπεριφοράς και της εξωτερίκευσης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου, καθώς και η εξωτερίκευση σκέψεων, φαντασίας και συναισθημάτων, είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο γράψιμο.

Το «Πεφτάστερο», από τις Εκδόσεις Φυλάτος είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα από τον εκδοτικό οίκο Μαλλιάρη με τίτλο «Το Παζλ».

Δείτε το βιβλίο: Πεφτάστερο

Γεώργιος Ντόκλης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια...

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το 1977. Σπούδασε και αφοσιώθηκε στο κλασικό τραγούδι. Η κλασική παιδεία δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της και για άλλα μουσικά είδη: blues, rock και soul. Συμμετείχε σε δυο δίσκους world-fusion, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Μαζί τους έχει δισκογραφήσει πέντε αγγλόφωνα άλμπουμ και τρία singles. Το 2017 συνεργάστηκε με τον Νίκο Αντύπα και κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album με τίτλο «You Heal My Heart». Την ίδια περίοδο μετακόμισε στο Λονδίνο για εκπαίδευση στο screen acting του MET School, ενώ παράλληλα μαθήτευσε κοντά στον βραβευμένο Σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas στο performing. Παρακολούθησε εξαετή εκπαίδευση στο ψυχοκινητικό μοντέλο Body Mind Centering του Ολλανδού Niek Brow με θέμα τη σωματική καταγραφή των ψυχολογικών σοκ. Ολοκλήρωσε μονοετή εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική προσέγγιση ενώ αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Η μεγάλη της εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία ήταν η αφορμή να οραματιστεί και εντέλει να ιδρύσει το 2019 το Findmyvoice Workshop, μια εναλλακτική μέθοδο φωνητικής με σκοπό την εκπαίδευση, την αποκωδικοποίηση και την ανάλυση της φωνής και της ηχητικής μας ταυτότητας αναδεικνύοντας και εστιάζοντας στην αμφίδρομη σχέση της φωνητικής με την ψυχοθεραπεία.

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

Η Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα το...

Ζωή Παπασωτηρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, όπου και μένω μόνιμα. Καθότι από μικρή στόχευα στο να ακολουθήσω ένα εικαστικό μονοπάτι, εισάχθηκα και σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη και διέμεινα στη Γαλλία για ένα εξάμηνο, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σκηνογράφους και εικαστικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρώντας μια καλλιτεχνική ευαισθησία, επικεντρώθηκα στον σχεδιασμό χώρων παιχνιδιού και στα εικαστικά πρότζεκτ σκηνογραφίας, ενώ ταυτόχρονα εξασκώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η παιδική εικονογράφηση, στην οποία εντρυφώ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βιβλίο—> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Ζωή Παπασωτηρίου

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005...

Blaxonikolou

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε βοηθός Βρεφοκόμου και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της τα πρώτα χρόνια, όπου και συγκεκριμένα ασχολήθηκε με τη φύλαξη παιδιών σε παιδότοπο,  σε Βρεφικό Σταθμό, αλλά και κατ’ οίκον.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ολοκληρώνοντας Κύκλους Σπουδών για τη Θετική Ψυχολογία, την Ευτυχία, τις Σχέσεις κ.α από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Έχει αποκτήσει Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Coaching Practitioner : ‘’RESTART YOUR LIFE’’ με πτυχίο πιστοποιημένο από Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης International Open Soft Skills Certifications, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην πρώτη Vegan σχολή στην Ευρώπη από τα ΙΕΚ ΣΒΙΕ με την ειδικότητα Vegan μαγείρισσα. Έχει συνεργαστεί σε Vegan εστιατόρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ντιζάιν χειροποίητων ξύλινων φωτιστικών που θυμίζουν κάτι από παραμύθι.

Δείτε το βιβλίο:

Το φως της μικρής ψυχής – μέσα στο σκοτάδι των συναισθημάτων

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε...

Amy Louise Gibbins

Amy Louise Gibbins

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Amy Louise Gibbins είναι Εικονογράφος και Σχεδιάστρια Γραφιστικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της Μεγάλης Βρετανίας το Devonshire μέχρι που βρέθηκε στην πόλη του Βath αποκτώντας με άριστα το πτυχίο της στη Γραφιστική Επικοινωνία. Μετά την αποφοίτηση της, ταξιδέψε σε 8 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια ζει σε μια όμορφη κατοικία στο κέντρο της πόλης Βath, έχοντας κατοικίδιο ένα χάμστερ τον Ηebe. Κάποια από τα έργα της περιλαμβάνουν την εικονογράφηση για μια μεταπτυχιακή δημιουργική συνεργασία στο έργο «Χαρτόκοσμοι» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Waterstones. Έργα της διακοσμούν τα διαμερίσματα Luxuary Escapes στο Bath. Στο μέλλον φιλοδοξεί να γράφει και να εικονογραφεί τα δικά της παιδικά παραμύθια.

Email: amy_gibbins@hotmail.co.uk , @starry_seal_prints

Δείτε το βιβλίο: Το μαγικό φτερό

Amy Louise Gibbins

H Amy Louise Gibbins είναι Εικονογράφος και Σχεδιάστρια Γραφιστικής. Γεννήθηκε...

Tzamali,Yakinthou

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από πολύ μικρή διέθετε μια ζωηρή φαντασία και αγαπούσε να πλάθει συναρπαστικές ιστορίες. Σε ηλικία δεκατριών ετών γράφει το πρώτο της βιβλίο, διδάσκεται μόνη της το σχέδιο, ενώ παράλληλα ξεκινάει μαθήματα φωνητικής, για να ασχοληθεί με την άλλη της μεγάλη αγάπη, το κλασικό τραγούδι.

Στα εικοσιπέντε, ώριμη πια, γράφει και εικονογραφεί το πρώτο της μεγάλο παιδικό μυθιστόρημα και αφοσιώνεται σταθερά στη συγγραφή. Για πρώτη φορά το 2012 εκδίδει με τις εκδόσεις Οσελότος το βιβλίο της «Αστροζαχαρένια ιστορία», που κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και προτάθηκε για κρατικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2013 ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο της, «Το Μάθημα του Μουρμούρα», εικονογραφημένο κι αυτό από την ίδια. Στο easywriter.gr υπάρχουν ακόμα σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της «Άλντουιν ο Σαλιγκαρούλης και η μεγάλη αναζήτηση», «Θέλω να γίνω Πρίγκιπας», «Το παιδί της δροσοσταλίδας» , «Ο Κρυστάλλινος Ιππότης» και «Το τραγούδι του Ελαφρούλη» .

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (greekibby).

Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της σε όλες τις διαφορετικές καλλιτεχνικές της δραστηριότητες και στα αγαπημένα της ζώα. Εξακολουθεί να μένει στην Αθήνα.

Δείτε το βιβλίο: Το παραμύθι του λευκού Αρλεκίνου

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από...

Mayrakis

Χαράλαμπος Μαυράκης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η μαμά του χάρηκε πολύ που τον πήρε αγκαλιά γιατί επιτέλους θα σταματούσε να φτιάχνει αόρατα σχεδιάκια που τη γαργαλούσαν μέσα στην κοιλιά της. Με το που μπουσούλησε, μουντζούρωσε με επιτυχία εκατόν τριάντα δύo βιβλία των γονιών του. Έργα εκείνης της εποχής εκτίθενται στο Μουσείο Μουντζούρας και Βρεφικής Τέχνης. Στο δημοτικό ζωγράφιζε στα τετράδια του περισσότερο από όσο έγραφε και όταν γέμιζε τα τετράδια, ζωγράφιζε σαν άτακτο παιδάκι στα θρανία. Από τότε,ζωγραφίζει όπου βρει και με όποιον τρόπο μπορεί.Στην άμμο με ξυλαράκια,στο πιάτο με το μελάνι της σιουπιάς, στο χαρτί κουζίνας με μισοτελειωμένα στυλό.Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα διαγαλαξιακές συλλογικές εκθέςεις ζωγραφικής και σε δύο χιλιάδες εκατόν έντεκα ατομικές,τόσο ατομικές που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος.Καμιά φορά τα σχέδια του το σκάνε και τρυπώνουν σε παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

Χαράλαμπος Μαυράκης

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η...

Andronikidou

Βιβή Ανδρονικίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, από όπου και απέκτησε έναν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στις Τέχνες. Το πεδίο ε-νασχόλησής της είναι η γραφιστική, το illustration, το animation, τα motion graphics και η φωτογραφία. Στα πλαίσια της σχολής της διδάχτηκε Ιστορία της Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης, Ιστορία της Φωτογραφίας και πρόσφατα παρακολούθησε το πιστοποιημένο σεμινάριο “ Modern Art & Ideas” από το MoMA (Museum of Modern Art).
Η εικονογράφηση βιβλίου αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια επιθυμία της που πηγάζει από την αγάπη της για τη ζωγραφική και τα βιβλία.

Δείτε το βιβλίο: Η πεταλούδα της αγάπης

Βιβή Ανδρονικίδου

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο...

Λυδία Βασιλειάδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λύδια Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Για τρεις δεκαετίες κάλυπτε για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την οικονομική εφημερίδα Εξπρές, τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ παράλληλα συνεργαζόταν και με διάφορα έντυπα του περιοδικού τύπου. Συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για μια περίοδο δεκαέξι ετών.

Μεγάλωσε μέσα στον κόσμο του θεάτρου, της ζωγραφικής και του βιβλίου, λόγω του λόγιου πατέρα της και της ηθοποιού και ζωγράφου μητέρας της.

Δείτε το βιβλίο: Επιστροφή στο Highgate

Λυδία Βασιλειάδη

Η Λύδια Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά...

Koudounas

Χάρης Κουδούνας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην Ανκόνα Ιταλίας, όπου προεδρεύει επί της έδρας του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας από την ίδρυση του, την 1η Οκτωβρίου 2017. (www.iedc-italia.com). Πτυχιούχος Ιστορίας – ειδίκευση στις ιστορικές θρησκευτικές σπουδές με πτυχιακή εργασία υπό τον τίτλο «Ο μεσαιωνικός συμβολισμός στην Ελλάδα του 12ου και 13ου αιώνα στα εσωτερικά των βυζαντινών εκκλησιών της Αττικής, της Βοιωτίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Από τον Ιανουάριο του 2024 κατέχει το ρόλο του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης Ελβετίας UniCampus HETG. Μέλος της Ακαδημαϊκής Συγκλήτου, καθηγητής Ανθρωπιστικών επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών «Marchigiana» της Ανκόνα με υποψηφιότητα για την τάξη II της Ακαδημίας (Γράμματα, φιλοσοφία, ανθρώπινες, νομικές, κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες). Ακαδημαϊκός στην Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Angelica Costantiniana στη Ρώμη. Συγγραφέας, ποιητής, ιστορικός ερευνητής, καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας, σήμερα συνεργάζεται με διάφορους ακαδημαϊκούς, ιστορικούς ερευνητές και αρχαιολόγους τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Εγγεγραμμένος ως CTU (Office Technical Consultant), ήτοι ως σύμβουλος στο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ανκόνας Ιταλίας, σύμφωνα με το άρθ. 61 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με καθήκοντα βοηθού Δικαστή. Εγγεγραμμένος στον αρ. 1113 και ν. 987 του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του Αστικού και Ποινικού Δικαστηρίου της Ανκόνα. Εγγεγραμμένος από 31/05/1995 στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της Επαρχίας της Ancona n° 326 / 176 cat. XXII Υπ. Ξένες Γλώσσες. Επί του παρόντος, είναι σύμβουλος της I.E.M.O, του Διακυβερνητικού Οργανισμού για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης (OIG) -Διπλωματικό Σώμα- εγγεγραμμένος στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Μέλος της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Φυτών/ITPC International Tree Protection Commission. Από τις 20 Ιανουαρίου 2015 κατέχει το ρόλο του Αξιωματικού Συνδέσμου, συμβούλου και συμβούλου του Βασιλικού και Αυτοκρατορικού Οίκου Άγγελο-Κομνηνού Δούκα Θεσσαλίας και Ηπείρου. Είναι Νόμιμος αντιπρόσωπος και διαχειριστής του “ Studio Koudounas di Consulenze & Interpretariato” με έδρα την Ανκόνα. Σύμβουλος και διαχειριστής νομικών διαδικασιών στην Ιταλία Ελλήνων μεταφορέων για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας ARAG SA με έδρα την Αθήνα (GR). Ασχολείται με τη μουσική, τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εικαστικές εκθέσεις τέχνης, αλλά κυρίως έχει κερδίσει σημαντικά πρώτα βραβεία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό για τη δραστηριότητά του ως ιστορικός ερευνητής, ποιητής και συγγραφέας. Άλλες δημοσιεύσεις του συγγραφέα • La Sacra Sindone e la Santa Casa di Loreto-Il passaggio ad Atene, 2019. Edizioni Efesto-2019. • “La chiesa bizantina Porta Panagia e la Santa Casa di Loreto. Il ruolo della famiglia bizantina degli Angelo Ducas Comneno di Tessaglia e di Epiro”: Studi sull’Oriente Cristiano”, n.18/1, Roma 2014 • “MP213 Tokyo-Salonicco. Il Volo della Verità”, 7/2013, SBC Edizioni Ravenna-“Il linguaggio dell’anima”, 7/2017, AKEA Edizioni, Ravenna • “Manuale operativo Greco-Italiano per operazioni di controllo nelle aree portuali”, SBC Ediz.10/2017, Ravenna • “Τα επτασφράγιστα μυστικά της Πόρτα Παναγιάς και της Santa Casa του Λορέτου” ιστορική έρευνα, 2017, Sbc Edizioni, Ravenna. • “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς”, 11/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • “Η Πύλη της Σοφίας”, 7/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • Κείμενα των ιστορικών ερευνών, τοποθετήθηκαν σε διάφορα βιβλία και επιστημονικά περιοδικά ιστορικού χαρακτήρα: “La Santa Casa di Loreto” του p. Giuseppe Santarelli – Loreto 5a e 6a έκδοση, “Il messaggio della Santa Casa n. 8 Σεπτ. Οκτ. 2014 – Loreto”, “The Shrine of the Holy House, Suppl. 9 τομ. 49 n. 3 του 2014” – Loreto, “L’altra metà di Nazaret: La storia, il mistero e l’arte della Santa Casa” του Giuseppe Santarelli, 2016, “La Santa Casa di Nazareth da Taranto – Brindisi a Loreto” της καθηγ. Vincenza Musardo Talò με εισαγωγή του p. Giuseppe Santarelli, 2019. • Δημοσιεύσεις με άλλους συγγραφείς και ποιητές στην ιταλική γλώσσα: Ποιήματα (Poesie: ανεξάρτητο περιοδικό Ν. Ιταλίας “Presenza”, Ποιήματα (Poesie: εκδόσεις “il Carrarese” Θρησκευτική ποίηση (Poesia religiosa), Διάφοροι συγγραφείς. Ποιήματα (Poesie): Επιθεώρηση της Λογοτεχνίας-Τέχνης-Επικαιρότητας (Rassegna di Letteratura –Arte-Attualità) “Percorsi”, Ποιήματα (Poesie):Μηνιαίο περιοδικό Τέχνης και πολιτισμού (Mensile di arte e cultura) “Verso il futuro”, Ποιήματα (Poesie): Εφημερίδα πληροφόρησης και πολιτισμού (Giornale di informazione e cultura) “Il Grido del Gabbiano”.

Δείτε τα βιβλία:

Χάρης Κουδούνας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην...

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην Κύπρο, στην επαρχία Λεμεσού το 1989, ανέπτυξε από μικρή ηλικία μια βαθιά αγάπη για τα ποιήματα, την ιστορία και τα λογοτεχνικά κείμενα. Στα 18 της, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και να σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην Ελλάδα.
Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε για λίγο στον επιστημονικό της κλάδο, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούσε διάφορες άλλες επαγγελματικές διαδρομές. Η ανάγνωση βιβλίων ξεκίνησε ως χόμπι και μορφή χαλάρωσης, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη συνήθεια. Η αρχική της αγάπη για τα ιστορικά μυθιστορήματα επεκτάθηκε στη ρομαντική επιστημονική φαντασία, και σύντομα ξεκίνησε να σκέφτεται τη δημιουργία του δικού της βιβλίου, αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο στο γράψιμο.
Με τον καιρό, παντρεύτηκε και αφιερώθηκε στην οικογένειά της, αγκαλιάζοντας τον ρόλο της μητέρας με ένα αξιολάτρευτο παιδί. Παρά τις προκλήσεις, με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συζύγου της, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο της λογοτεχνικό έργο.
Πιστεύω της: «Μην ξεχνάτε ότι στη φαντασία μας καραδοκούν οι πιο κρυφοί μας πόθοι».

Δείτε το βιβλίο: Αιώνιο Κάλεσμα

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην...

Δημήτρης Μπότης

Δημήτρης Μπότης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο της ζωής και ψάχνοντας τον προορισμό που θα του ταίριαζε, έκρινε πως το λιμάνι του βρίσκεται στην τέχνη. Και συγκεκριμένα στη συγγραφή, στην υποκριτική και στη μουσική. Σπούδασε σε δραματική σχολή κι εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία 7 χρόνια αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά portal. Η θεματολογία των άρθρων του επικεντρώνεται σε κοινωνικά, ψυχολογικά κι ερωτικά ζητήματα. Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Λαμπερές σιωπές της μοναξιάς» αποτέλεσε το πρώτο του συγγραφικό πόνημα κι ακολούθησε το «Moi, toi et les couleurs de l’ automne». Επίσης, έχει συμμετάσχει σ’ ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».

Βρείτε το βιβλίο: Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας 

Δημήτρης Μπότης

Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Περπατώντας το δρόμο...

Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε με τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, την εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία και την παρασκευή φυτικών προϊόντων περιποίησης. Παράλληλα καλλιεργεί λαχανικά και βότανα φυσικής καλλιέργειας. Εξερευνά την υγιεινή διατροφή στην παραδοσιακή ελληνική και ιαπωνική κουζίνα, στη χορτοφαγία, στη μακροβιοτική και στα ωμοφαγικά γλυκά.
Το 2019 επισκέπτεται τη χώρα των Ιαπώνων φίλων της. Η αισθητική, η κουλτούρα και η υπέροχη κουζίνα τους μεταφέρεται πλέον στο σπίτι της, σε μια καθημερινή γευστική και όχι μόνο, απόλαυση.

Δείτε το βιβλίο —>Σπιτικές Ιαπωνικές συνταγές

 

Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε...

Μιχαήλ Λαμπαθάκης

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Ο Λαμπαθάκης Μιχαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης.
Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Χανίων(1992), σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Αθηνών(1992-1996), στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
(1999-2000), στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος (2000-2002), στο Σχολείο Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών(2002-2004). Μεταπήδησε στον χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής(2004) και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του «Άσκηση και Ποιότητα ζωής» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2011). Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.
Δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τη μελέτη της στρατιωτικής ιστορίας, θέματα γεωπολιτικής,τη φιλαναγνωσία και το σκίτσο. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκπαιδευτική κοινότητα και πασχίζει για τη δημιουργία μιας παρακαταθήκης που θα αποτελεί οδηγό για τους συνανθρώπους του.
Εργογραφία:
-Το Νησί των Γενναίων, 2020, Εκδόσεις iWrite
-Ένας δράκος στον κήπο, 2020, Εκδόσεις Υδροπλάνο

Δείτε το βιβλίο: Ένα ψάρι έξω από το νερό

Μιχαήλ Λαμπαθάκης

Ο Λαμπαθάκης Μιχαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης....

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου έζησε τα πρώτα τριάντα χρόνια εκεί.
Οι πρώτοι της βηματισμοί στον κόσμο της παιδείας την οδήγησαν σε ένα τεχνικό λύκειο, με ειδίκευση «Συντηρητής Έργων Τέχνης».
Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμά της είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένη. Η αγάπη της για την ποίηση ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και εξελίχθηκε σε μια διέξοδο για την εκδήλωση των συναισθημάτων της. Μέσα από τα λόγια και
τις στροφές, βρήκε τον τρόπο να εκφράσει την ανθρώπινη εμπειρία και να μοιραστεί την πνευματική της εξέλιξη με τους άλλους.

Δείτε το βιβλίο: Το σιωπηλό συναίσθημα

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου...

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Univ. Roma 3) και διδακτορικό στην Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Πόλης 19ου και 20ου αιώνα (Α.Π.Θ.). Η προσέγγισή του στα θέματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς βασίζεται στη συνθετική ανάλυση, την κριτική αποτίμηση και τη δημιουργική ερμηνεία των φαινομένων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα άρθρα σε συνέδρια και περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη μονογραφία για τον άξονα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην επιμέλεια δύο συλλογικών τόμων, ενώ έχει βραβευτεί για το θεωρητικό και μελετητικό-αρχιτεκτονικό του έργο. Διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα που σχετίζονται με την ιστορία αρχιτεκτονικής και την αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων και συνόλων.

Δείτε το βιβλίο: Οι προσφυγικοί συνοικισμοί της Φλώρινας

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση...

Gkentzos

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου τελείωσα το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Πέρασα στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ στο τμήμα Φιλολογίας. Πήρα το πτυχίο μου με Λίαν Καλώς έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις δύο από τις τρεις προσφερόμενες ειδικεύσεις της σχολής. Κλασική Φιλολογία (Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) και Νεότερη Ελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία (Νέα Ελληνικά, Μεσαιωνικά και Θεατρολογία).
Παρακολούθησα για δύο χρόνια το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της σχολής (Νεοελληνική Ποίηση, Νεοελληνική Πεζογραφία, Βυζαντινή Ιστορία).
Εργάστηκα για πολλά χρόνια ως καθηγητής σε κεντρικά φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Το 1994 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο για τους μαθητές του Λυκείου, το “Θεμέλιο Λατινικής Γραμματικής”, στον εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης Βιβλιοεκδοτική ΑΕ.
Το 2000 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις η “Λατινική Γραμματική.”
Από το 1994 έως το 2000 διατηρούσα φροντιστήριο προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στην οδό Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης.
Από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Καθηγητής στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια” της Θεσσαλονίκης.
Στο σχολείο είμαι υπεύθυνος σε πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Δημιούργησα το Cultural Club, έναν όμιλο εξωσχολικών δραστηριοτήτων που έχει ως σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό των σύχρονων μεγαλουπόλεων. Επισκεφτήκαμε μουσεία και σχολεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης (Μιλάνο, Μόναχο, Ρώμη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Ελσίνκι, Χάγη, Στοκχόλμη, Φράιμπουργκ, Όσλο κ.α).
Είμαι ο δημιουργός μιας λογοτεχνικής διαδικτυακής εφημερίδας στην οποία γράφουν οι μαθητές και τα κείμενά τους σχολιάζουν συγγραφείς. Ασχολούμαι με την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό.
Μια ερευνητική εργασία που εκπόνησα μαζί με τους μαθητές μου στο σχολείο βραβεύτηκε από το Υπουργείο της Παιδείας στον διαγωνισμό “Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση”.
Το 2009, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά μου “Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος” από τις εκδόσεις Ωκεανός. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα “Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη” (2011) και “Γλυκιά Εκδίκηση” (2013) από τις ίδιες εκδόσεις.
Το 2013 με άλλους τρεις συγγραφείς συγγράψαμε το μυθιστόρημα “Όσα ποτέ δεν είπαμε” το οποίο κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο Νία Μαγγέλλου από τις εκδόσεις Ωκεανός.
Το 2013 συνέγραψα με εξήντα μαθητές μου από το Κολέγιο τη “Διαφορετική Ελένη – Η απομυθοποίηση της δικτατορίας των συνηθειών”, το οποίο κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις.
Κάποια έργα μου κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο (“ Τα Πέτρινα Χριστούγεννα”, ένα οπτικοποιημένο αφήγημα από τις εκδόσεις Σαΐτα.)
Διηγήματα μου περιλαμβάνονται σε συλλογικά έργα των εκδόσεων iWrite και Σαΐτας.
Tο πρώτο θεατρικό μου έργο με τον τίτλο “Ροζ…” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2014 από τις εκδόσεις “Δωδώνη.”
Διδάσκω μαθήματα δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ.
Κείμενά μου (άρθρα, θεατρικές κριτικές κ.α) και συνεντεύξεις έχουν φιλοξενήθει κατά καιρούς σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά όλης της Ελλάδας. Σε κάποια από αυτά διατηρώ μόνιμη στήλη.
Είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης fm 100,6. Στην εβδομαδιαία εκπομπή μου “Αιρετικά μαθήματα πολιτισμού” παρουσιάζω άτομα από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων.
Ζω στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου και στο Ναύπλιο.

Δείτε το βιβλίο: Οι δύο ώρες ύπνου… και το “memento mori” ενός συγγραφέα

Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος

Γεννήθηκα στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου...

Abramidou

Βιβή Αβραμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο παιδιά.
Εργάσθηκα στο Δημόσιο.

Ταξιδεύω πολύ και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι να γράφω παραμύθια
Έχω κάνει ειδικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στο Πανεπιστήμιο με θέμα την Παιδική Λογοτεχνία .Επίσης, παρακολούθησα on Line διαλέξεις και συνέδρια με το ίδιο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Το κάστρο των αστεριών

Βιβή Αβραμίδου

Ονομάζομαι Αβραμίδου Βηθλεέμ κατάγομαι από την Φλώρινα και έχω δυο...

Praxia

Αρέστη Πράξια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog mikresistories.org.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, στο οποίο αφιερώνει σχεδόν όλο της τον ελεύθερο χρόνο.

Δείτε το βιβλίο: Λίζα η μπαλαρίνα

Αρέστη Πράξια

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα...

Μαρία Πρωτόπαπα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία. Από μικρή έγραφε τις δικές της ιστορίες αλλά τελικά την κέρδισαν οι αριθμοί και οι αναλύσεις γι’ αυτό σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2007). Το ανήσυχο όμως καλλιτεχνικό της πνεύμα την οδήγησε στον χώρο της μόδας, όπου για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε ως στυλίστρια σε περιοδικό στην πατρίδα της. Στη συνέχεια για μια δεκαετία απασχολήθηκε στον τομέα των χρηματοοικονομικών σε πολυεθνική εταιρεία. Το βιβλίο της «Κάν’ το να αξίζει» βασίζεται σε αληθινή ιστορία και μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δείτε το βιβλίο: Κάν’ το να αξίζει

Μαρία Πρωτόπαπα

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία....

Papadaki

Ζωή Παπαδάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο τόπος καταγωγής της είναι τα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής και έχει ασχοληθεί με επιμόρφωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην όμορφη Μονεμβασία στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βρεφών και Νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα». Η συγγραφή παιδικών παραμυθιών και ποιημάτων αποκαλύπτει μια παιδική της πτυχή καλά φυλαγμένη. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφει για τα παιδιά της δίνει τη δύναμη και την έμπνευση να εργάζεται σκληρά για να γίνει ολοένα και καλύτερη, και να τους προσφέρει ότι πιο όμορφο έχει στην καρδιά της. Στόχος της είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και διαβάζοντας να λαμβάνουν ένα μήνυμα που θα τα καθοδηγεί!

Δείτε το Βιβλίο: Η ευχή της Αστεράτης

Ζωή Παπαδάκη

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο...

Galani Alkyoni

Αλκυόνη Γαλάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι ήρωες του δραπετεύουν από τις σελίδες του και τρυπώνουν στον κόσμο μας. Κάπως έτσι η Αλκυόνη Γαλάνη μεταπήδησε ένα ανοιξιάτικο πρωινό από τον παραμυθένιο κόσμο της στην μικρή επαρχιακή πόλη της Λάρισας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος στον οποίο βρέθηκε είναι γεμάτος από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει το δικό τους παραμύθι και ζουν στη λήθη. Μερικές φορές όταν αποκαρδιωνόταν, ψήγματα του παραμυθιού που έκρυβε μέσα της πίεζαν να βγουν στην επιφάνεια. Άλλες φορές με λέξεις και άλλες με εικόνες. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν η Αλκυόνη είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ηρωίδα σε κάποιο ξεχασμένο παραμύθι. Φήμες λένε ότι ζει ακόμα στην Λάρισα κρύβοντας εικόνες από το παραμύθι της σε ανύποπτα παιδικά βιβλία, με την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα τις δουν θα θυμηθούν το παραμύθι της και θα μπορέσει να επιστρέψει στον φανταστικό της κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

 

Αλκυόνη Γαλάνη

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι...

Soupiadou Bambourelli

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι συνταξιούχος.
Για είκοσι χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες της Λέσβου, ενώ έχει εκδώσει και ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Το πεπρωμένο». Αγαπημένες της ασχολίες είναι η ζωγραφική και η φωτογραφία και τώρα αποφάσισε να προσθέσει άλλη μια, στρεφόμενη και πάλι στη συγγραφή θέτοντας αυτήν τη φορά στο επίκεντρο τα μικρά παιδιά.

Δείτε το βιβλίο Πάνω και Κάτω Kορονοπούλα 

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι...

Φωτεινή Κατσιμίρη

Φωτεινή Κατσιμίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός. Έχει δουλέψει σε δημόσια σχολεία στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στη Ρόδο, έγραψε το σενάριο για τις μικρού μήκους ταινίες “Abdullah” και “MEMO”. Οι ταινίες προβλήθηκαν σε διάφορα δημοτικά σχολεία της χώρας ως εκπαιδευτικό μέσο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα και τα ζώα.

Η αγάπη της για την εκπαίδευση, τα ζώα και τη φύση κατέχει κυρίαρχο ρόλο στο παιδαγωγικό της έργο. Είναι vegan τα τρία τελευταία χρόνια. Το 2022 μας παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο,  με τίτλο “Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί”.

Δείτε το βιβλίο: Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί

Φωτεινή Κατσιμίρη

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός....

THeofanous Dimitra

Δήμητρα Θεοφάνους

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992 στη Κύπρο, σε ένα χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασα Νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων και το 2016, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Θεωρία, Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας», του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο. Λατρεύω τα παιδικά βιβλία και τα παραμύθια, έτσι το 2016 βρήκα το θάρρος να γράψω και να εικονογραφήσω το πρώτο μου παραμύθι. Πιστεύω στη δύναμη του παραμυθιού, αφού πέρα από την ψυχαγωγία, βοηθάει το παιδί να αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία του.

Δείτε το βιβλίο: Το γλυκόδεντρο

Δήμητρα Θεοφάνους

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοφάνους και έχω γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1992...

Rantoglou

Δημήτρης Ράντογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1966 στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας όπου και διαμένω με την οικογένειά μου. Αποφοίτησα από το Λύκειο Φλώρινας το 1983 και αφού τελείωσα με τις υποχρεώσεις του στρατού, άρχισα να εργάζομαι ανελλιπώς έως σήμερα από τονΜάρτη του 1989. Με τη σύζυγό μου Αλεξοπούλου Παναγιώτα παντρευτήκαμε το 1991 και αποκτήσαμε δύο τέ-
κνα, την Ειρήνη το 1992 που είναι απόφοιτος του Α.Π.Θ με πτυχίο Βιολόγου και τον Σπυρίδων το 1998 που ως πρωτοετής φοιτητής του ΠΑ.ΜΑΚ στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής μπήκε και αυτός φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Εργάζομαι με πλήρη απασχόληση εδώ και είκοσι επτά χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος, τα τελευταία δεκαπέντε σε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της χώρας, ενώ παράλληλα απασχολούμαι και ως εκπαιδευτής σε ιδιωτικά κέντρα πληροφορικής. Κατέχω άδεια φοροτεχνικού και πτυχίο εκπαιδευτή πληροφορικής CTP της ECDL Ελλάς Α.Ε. Από πολύ μικρός ασχολούμαι με τη μουσική και τη συγγραφή ενώ μου αρέσει ιδιαίτερα το running και η ποδηλασία. Υπήρξα πολλές φορές Πρόεδρος Δ.Σ σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Διατελώ
ως ενεργό μέλος Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων στη γενέτειρά μου και όχι μόνο, ακατάπαυστα την τελευταία εικοσαετία.

Το συγγραφικό μου έργο μέχρι το 2011 περιοριζόταν σε άρθρα, ποιητικές συλλογές και βοηθητικά εγχειρίδια τα οποία είχαν κοινωνικό χαρακτήρα και σκοπό να βοηθούν οικονομικά τους διάφορους οργανισμούς με τους οποίους είχα συνεργασία. Πολλά από αυτά έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες. Το 2011 κυκλοφόρησε σε πανελλαδική εμβέλεια το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις εκδόσεις (Μαλλιάρης Παιδεία Α.Ε) με τίτλο «Ας Ξημερώσει Και Αύριο Θεέ Μου…» με ISBN 978-960-457-476-6 το οποίο απέσπασε πολύ καλύτερες κριτικές, από αυτές που δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ στο ξεκίνημα της συγγραφής του!
Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή των παππούδων μου που ήρθαν από την Μικρά Ασία και παρόλη την τυραννία τους κατάφεραν και ορθοπόδησαν αφήνοντας πίσω στους διαδόχους τους ανεξίτηλες μνήμες βιοπάλης και νοσταλγίας. Ως εκ τούτου δε θα μπορούσα να μην αφιερώσω το τρίτο μου βιβλίο στη γενιά των ανθρώπων που χάρη σε αυτούς βρίσκομαι σήμερα ενώπιόν
σας. Οι διεργασίες για την δημιουργία του τρίτου εκπονήματος έχουν ήδη ξεκινήσει, και το πιο πιθανό είναι, όταν με το καλό ολοκληρωθεί, να έχει τίτλο «Σπασμένος Καθρέπτης» και υπότιτλο «1922-2022 εκατό χρόνια μετά».

Δείτε το βιβλίο: Μια καινούρια μέρα ξεκινάει…

Δημήτρης Ράντογλου

Γεννήθηκα το 1966 στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου του Νομού...

Κυριακή Σαββίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Κυριακή Σαββίδου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα σε δημόσια σχολή στην Ανάβυσσο και στη συνέχεια ιατρικά εργαστήρια στην Αθήνα.Της αρέσει η εξέλιξη και γι΄ αυτόν τον λόγο καταπιάνεται με οτιδήποτε θεωρεί ότι θα τη βελτιώσει και θα την εξελίξει ως άνθρωπο.Η συγγραφή γι’ αυτήν είναι σαν ένα διαρκές όνειρο, σαν μια μελωδία άλλοτε χαρούμενη και άλλοτε μελαγχολική. Ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, γεμάτο γεύσεις εμπειρίες και μυρωδιές . Με κάθε λέξη που αποτυπώνει νιώθει μια αποφόρτιση συναισθημάτων, η γραφή είναι ο προσωπικός της ψυχολόγος.

Δείτε το βιβλίο: Το λαμπερό κεφάλι

Κυριακή Σαββίδου

H Κυριακή Σαββίδου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικά...

Triantafyllou Ria

Ρία Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μια δασκάλα που της άλλαξε την κοσμοθεωρία.

Η συναναστροφή της αυτή, την ώθησε στο να ανοίξει τα δικά της φτερά και να εισχωρήσει στον υπέροχο και μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού και της μυθοπλασίας. Έτσι, από τότε, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον κόσμο του παραμυθιού, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, όπως το κουκλοθέατρο, την αφήγηση και γενικότερα τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Μάλιστα, για να εμπλουτίσει και να τεκμηριώσει τις γνώσεις της στο αντικείμενο, ξεκίνησε σπουδές ως βρεφονηπιοκόμος και τάχθηκε από τότε έως και σήμερα υπέρμαχος της δια βίου μάθησης και της διαρκούς αναζήτησης και ενασχόλησης με δραστηριότητες που αφορούν τον κόσμο των παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Άνοιξε τα φτερά σου

 

Ρία Τριανταφύλλου

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε...

Άννα Αγγελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Αγγελάκη είναι συνιδιοκτήτρια εταιρείας κατασκευής και υποστήριξης ιστοσελίδων που έχει βραβευτεί στον 1ο Διαγωνισμός Καινοτομίας στην χρήση τεχνολογιών διαδικτύου αλλά και επί δυο συνεχόμενα έτη ( 2021 και 2022) η εταιρεία της έχει αναδειχθεί στις κορυφαίες εταιρείες του χώρου βάσει της προτίμησης των χρηστών. Είναι διδάσκουσα από το 2020 στο elearning του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα τμήματα web designer / developer και cyber security και ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων

Δείτε τα βιβλία:

ΟpenCart

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του Google

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress 5 – Εισαγωγή στον Gutenberg

GDPR: Εξεταστέα ύλη για Data Protection Officer

Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Άννα Αγγελάκη

Η Άννα Αγγελάκη είναι συνιδιοκτήτρια εταιρείας κατασκευής και υποστήριξης ιστοσελίδων...

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...