Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Pixas

Γιώργος Πήχας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο συγγραφέας, συνεχίζει να έχει γεννηθεί και ζήσει, με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στο προηγούμενο μυθιστόρημά του, Per diletto ( για … πλάκα), που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Φυλάτος. Γεννήθηκε σχεδόν όπως όλοι και μεγάλωσε, όπως οι περισσότεροι, (σε παλάτια με υπηρέτες και τέτοια).
Για την ιστορία , γεννήθηκε στα Γιάννενα και το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του το πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Λίγα πράγματα κατάφερε να κάνει στη ζωή του, σχετικά ασήμαντα, σε αντίθεση με τη ματαιοδοξία του που είναι τεράστια. Θα πεθάνει κάποια στιγμή στο μέλλον.
Η μόνη μικρή διαφορά με το προηγούμενο βιογραφικό του, είναι ότι μετά από το ένα εκατομμύριο αντίτυπα που πούλησε το πρώτο του βιβλίο, τώρα ζει σε μια τεράστια έπαυλη, ξοδεύοντας χρήματα χωρίς να σκέφτεται. Σαν απλός άνθρωπος όμως που είναι, ήδη εξασφάλισε μία καλύβα στην κορυφή ενός βουνού, τζάμπα, όπου προτίθεται να διαμένει τουλάχιστον πέντε με έξη μήνες το χρόνο και να τρέφεται με άγρια χόρτα και κυνήγι. (Τα άγρια χόρτα είναι το σίγουρο, για το κυνήγι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αν τα καταφέρει).
Συνεχίζει βέβαια να έλκεται από το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει για το υπόλοιπο της ζωής του σε άλλους πλανήτες, αν αυτοί εποικισθούν και αν το εισιτήριο για να πάει εκεί είναι προσιτό και να απαλλάξει έτσι τον πλανήτη αυτόν από την παρουσία του. Αν του αρέσει βέβαια. Δεν δεσμεύεται να μείνει για πάντα εκεί αν δεν του αρέσει .

Δείτε τα βιβλία:

Per Diletto – Για … πλάκα

Οφθαλμόν… αντί οδόντος

Γιώργος Πήχας

Ο συγγραφέας, συνεχίζει να έχει γεννηθεί και ζήσει, με τον...

Serafeim Lappas

Σεραφείμ Λάππας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σεραφείμ Λάππας γεννήθηκε το 1986 στη Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στα Ιωάννινα στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ιωαννίνων, στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό στην παθολογία του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιπλέον, είναι κάτοχος παιδαγωγικής επάρκειας ( ΑΣΠΑΙΤΕ ) και κάτοχος πτυχίου Ε.Π.ΠΑΙ.Κ πρόγραμμα συμβουλευτικής. Εργάζεται ως σχολικός νοσηλευτής σε ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διατελεί Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μαρία Δημάδη στο Αγρίνιο για το σχολικό έτος 2021-2022. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής προγραμμάτων αγωγής υγείας σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.

Δείτε το βιβλίο Εκπαίδευση και αγωγή υγείας 

Σεραφείμ Λάππας

Ο Σεραφείμ Λάππας γεννήθηκε το 1986 στη Λαμία, όπου και...

Λευτέρης Δεληγιάννης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958. Σπούδασε στο τμή-μα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε τις Θετικές επιστήμες διδάσκοντας σε πολλά Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας. Είναι παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια Φυσικής, Ολυμπία Μανουσογιαννάκη και έχει δύο υπέροχες κόρες, τη Φωτεινή και τη Μαρία καθώς και δύο υπέροχα εγγονάκια τη Μαρίνα και τον Λευτέρη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το παρόν υλικό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης των σημειώσεων που δούλεψε αυτήν την περίοδο με τους μαθητές/τριες του.

Δείτε το βιβλίο: Τετράδιο φυσικής Γ’ Γυμνασίου

Λευτέρης Δεληγιάννης

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958....

Stathopoulos

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Το 1998 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 2002 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στη Χίο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπου και υπηρετεί τα τελευταία χρόνια με τον βαθμό του Ταγματάρχη. Έχει παρακολουθήσει ως Αξιωματικός εκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Μιλά άριστα  Αγγλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Ως συγγραφέας, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Μέσα από τα παραμύθια του, θέλει να μεταδίδει στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους, μηνύματα όπως η αγάπη, η φιλία και η ευγνωμοσύνη. Αγαπά πολύ τα ζώα και το περιβάλλον και μετέχει συχνά σε εκδηλώσεις για την προστασία τους. Στο σπίτι του έχει δύο σκυλάκια, τη Λούση και τον Όλιβερ.

Είναι λάτρης του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και του αθλητισμού.

Δείτε το βιβλίο: Το άγαλμα και η γατούλα

Αθανάσιος Σταθόπουλος

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1980 και μεγάλωσε...

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο διδύμων κοριτσιών. Έχει σπουδάσει οικονομικές και νομικές επιστήμες, ενώ κατέχει και αντίστοιχους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Υπήρξε ανώτατο στέλεχος του Μάρκετινγκ μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Έχει διδάξει σε ΑΕΙ, Κολέγια και ήταν εισηγητής πολλών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει διάφορα πονήματα, άρθρα και σημειώσεις οικονομικού και νομικού περιεχομένου στα πλαίσια της απασχόλησής του με τα αντικείμενα αυτά.
Η εκπόνηση του παρόντος προήλθε μετά από τη συνεχή παρότρυνση φίλων επιχειρηματιών, αλλά και συμμετεχόντων σε σεμινάρια να εκδώσει ένα βιβλίο κυρίως ως βοήθημα, για τη διαχείριση των διαφόρων θεμάτων τα οποία απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και για τα οποία είναι γνώστης ως σύμβουλος σε αρκετές από αυτές.

Δείτε το βιβλίο: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα – Ένας πρακτικός οδηγός έρευνας, επίγνωσης και ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μιας μικρομεσαίας επιχείρησης

 

Αθανάσιος Κουτσιμανής

Ο Αθανάσιος Κουτσιμανής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος...

Kabbadia

Μαρία Καββαδία

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Καββαδία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Università degli Studi di Milano-Bicocca, ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε και σεμινάρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στην Αγγλία.

Εργάστηκε για περίπου μια δεκαετία στο θέατρο και στην τηλεόραση, ώσπου αποφάσισε να ασχοληθεί με την παιδική λογοτεχνία με αφορμή τα χαμόγελα των παιδιών σε κάθε ιστορία που σκαρφιζόταν και τους έλεγε.

Δείτε το βιβλίο: Γρηγορούπολη

Μαρία Καββαδία

Η Μαρία Καββαδία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Οικονομικές...

Ιωάννης Λάμπρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι Φιλόλογος, απόφοιτος του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Β/θμια εκπαίδευση και επί είκοσι πέντε χρόνια ήταν Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.
Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, ενώ ασχολείται ενεργά με ζητήματα και δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του πλούτου, της ιδιαιτερότητας αλλά και των προβλημάτων
που αφορούν το περιβάλλον φυσικό και ανθρωπογενές στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και όλης της Μακεδονίας.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή παιδικών κειμένων προέκυψε από την αγάπη του για τα παιδιά και την ανάγκη τους μάθουν να “συνομιλούν”, αλλά και να κατανοούν τις διαστάσεις που υπάρχουν πίσω από τις εικόνες και την ωραιοποιημένη βιτρίνα των πραγμάτων και των καταστάσεων γύρω τους.
Ελπίζει ότι οι μελλοντικές γενιές θα είναι πιο δραστήριες απέναντι στα παραπάνω θέματα.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου – Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα

Ιωάννης Λάμπρος

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι...

Αμέρισσα Γιαννούλη

Αμέρισσα Γιαννούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά ενός παιδιού και μαζί με τον σύζυγό της κατοικούν στην Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Πέρασε αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο ως φοιτήτρια και ερευνήτρια, μέχρι που ανακάλυψε την ομορφιά της συμμετοχής στα κοινά μέσα από τον εθελοντισμό, τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Εξακολουθεί να ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα σε σχέση με ζητήματα οικολογίας και δικαιοσύνης και εργάζεται σε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Επικεντρώνει τις δράσεις της στην ενδυνάμωση των νέων ατόμων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλου περιεχομένου.

Δείτε το βιβλίο: Το απρόσμενο ταξίδι ενός σαλιγκαριού

Αμέρισσα Γιαννούλη

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά...

Xantziara

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από το 2011 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο: Η μάσκα της ψευδαίσθησης

Μαργαρίτα Χαντζιάρα

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα γεννήθηκε το 1989, στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στην...

Μάρκος Καλλίνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάρκος Καλλίνης άφησε τις σπουδές Γεωλογίας στο Leeds της Αγγλίας και γράφτηκε σε δραματική σχολή στο Los Angeles της California. Παίζει drums, του αρέσει η μουσική και
το διάβασμα.
Ζει 40 χλμ. έξω από την Αθήνα μαζί με τις γάτες του.

Δείτε το βιβλίο: Νύχτες με τους Shelley

Μάρκος Καλλίνης

Ο Μάρκος Καλλίνης άφησε τις σπουδές Γεωλογίας στο Leeds της...

Blaxonikolou

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε βοηθός Βρεφοκόμου και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της τα πρώτα χρόνια, όπου και συγκεκριμένα ασχολήθηκε με τη φύλαξη παιδιών σε παιδότοπο,  σε Βρεφικό Σταθμό, αλλά και κατ’ οίκον.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ολοκληρώνοντας Κύκλους Σπουδών για τη Θετική Ψυχολογία, την Ευτυχία, τις Σχέσεις κ.α από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Έχει αποκτήσει Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Coaching Practitioner : ‘’RESTART YOUR LIFE’’ με πτυχίο πιστοποιημένο από Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης International Open Soft Skills Certifications, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην πρώτη Vegan σχολή στην Ευρώπη από τα ΙΕΚ ΣΒΙΕ με την ειδικότητα Vegan μαγείρισσα. Έχει συνεργαστεί σε Vegan εστιατόρια. Παράλληλα έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ντιζάιν χειροποίητων ξύλινων φωτιστικών που θυμίζουν κάτι από παραμύθι.

Δείτε το βιβλίο:

Το φως της μικρής ψυχής – μέσα στο σκοτάδι των συναισθημάτων

Θεοδώρα Βλαχονικολού

Η Θεοδώρα Βλαχονικολού γεννήθηκε το 1982 στην Κοκκινιά Νίκαιας. Σπούδασε...

Ελένη Φραγκούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην Α/θμια Εκπαίδευση με ειδίκευση στα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός.
Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ ΠΜΣ «Κοινωνιοβιολογία, Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση» και στο πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα «Παιδοψυχολογία» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, της έδωσαν τη δυνατότητα ως μάχιμη εκπαιδευτικός να ειδικευτεί στη Συναισθηματική και Κοινωνική Αντίληψη των παιδιών μέσω της Μουσικής Αγωγής, καθώς και στην Ψυχική Ανθεκτικότητά τους στο σχολικό περιβάλλον, με γνώμονα την Κοινωνική Παιδαγωγική.
Όλα τα χρόνια της εκπαιδευτικής της πορείας έχει ολοκληρώσει προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με δικές της μουσικές συνθέσεις και κείμενα κυρίως σε αυτά που αφορούσαν στον Πολιτισμό (μουσικό-θεατρικές παραστάσεις) και στην Αγωγή Υγείας (Διαθεματικές δραστηριότητες Ανάπτυξης Κοινωνικής και Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω της τέχνης της Μουσικής και του έμμετρου λόγου).

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

 

Ελένη Φραγκούλη

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην...

Λουκάκη βιογραφικό

Μαρία Γ. Λουκάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με τον πολυαγαπημένο της σύζυγο. Με σύμμαχο την ίδια τη ζωή, εμπνέεται και γράφει απ’ τα δεκάξι της, ποίηση και κείμενα πεζού λόγου. Είναι απόφοιτος γραμματειακής υποστήριξης και αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου & διακόσμησης. Τον Νοέμβριο του 2001, σε ηλικία 21 ετών, εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ευαισθησίες Ψυχής» την όποια προωθεί η ίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς πρόκειται για αυτοέκδοση σε τυπογραφείο. Ποιήματα της συλλογής της μπήκαν στο πιάνο του αείμνηστου μουσουργού – μουσικολόγου Ιωσήφ Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια του λογοτεχνικού της ταξιδιού, έως και σήμερα, αρέσκεται να συμμετέχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποιητικού και πεζού λόγου. Δημιουργίες της υπάρχουν σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά ενώ έχουν γίνει αναφορές για το έργο της, σε στήλες πολιτισμού από κριτικούς – λογοτέχνες. Το 2004 συμμετείχε ως σύνεδρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοτεχνίας “Ολυμπιάδα Γραμμάτων”, με διεθνείς συμμετοχές και με διοργανωτές τα λογοτεχνικά περιοδικά «Νέα Αριάδνη» και «Κελαινώ» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει στην 24-τομη εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα» των εκδόσεων Χάρη Πάτση, η οποία βρίσκεται σε διάφορες βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων της Ευρώπης. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και τακτικό του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Τον Νοέμβριο του 2021 απέσπασε το Β’ βραβείο για το πρωτόλειο μονόπρακτο θεατρικό της, με τίτλο “Το Θεάρεστο Όχι” από το Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις «Ζωή και Τέχνη»,στην Πάφο της Κύπρου το οποίο στο μέλλον ενδέχεται να ανέβει στη σκηνή.

Η μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά την ωθεί να δοκιμάσει τη συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού «Μια φρουτιέρα ζαβολιές» (με προηγούμενο τίτλο “Τα Φρούτα”) το οποίο και βρα-βεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ’20 -’21 από τις εκδόσεις «Ηλιαχτίδα». Στα διαδραστικά παιχνίδια που συνοδεύουν την παιδική αυτή ιστορία και προς χάριν των παιδιών, συστήνεται ως «Μαριλού» από το όνομα και το επώνυμό της. Αναμένονται το πρώτο της μυθιστόρημα, το επόμενό της παραμύθι, ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο με κύριο θέμα τη διαχείριση του πένθους, μέσα από μια προσωπική βιωματική της εμπειρία, η δεύτερη ποιητική της συλλογή, καθώς και ένα κωμικό θεατρικό έργο σε συνεργασία με τον συγγραφέα – ποιητή και καλό της φίλο Αντώνη Θ. Κομίνη.

Email: mariageoloukaki@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Μαρία Γ. Λουκάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με...

Plastiras

Τάσος Πλαστήρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Τάσος Πλαστήρας γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται και σήμερα ως Οδοντίατρος. Ταυτόχρονα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάνθη Ινάχογλου, Σύμβουλο στη Μέση Εκπαίδευση και έχουν δύο παιδιά, τον Γιάννη που είναι Μουσικός και την Αντωνία που είναι Οδοντίατρος.
Από τα νεανικά του χρόνια γράφει και ζωγραφίζει.
Κείμενά του, ποιητικά και πεζά έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά.
Το 1986 πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Εταιρείας Γιατρών Λογοτεχνών.
Το 1987 πήρε έπαινο από την Πανελλήνια Φιλολογική Επιθεώρηση.
Το 1994 εξέδωσε την Ποιητική Συλλογή “Επί πτερύγων ανέμων” και το 1998 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Σφακιανάκη μια συλλογή αφηγημάτων του με τίτλο “Ονειροφαντασία στη Σαλονίκη του φθινοπώρου”.
Το 2006 του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το Σύλλογο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
Τέλος, η ζωγραφική του, ακουαρέλα και μικτή τεχνική έχει παρουσιαστεί σε έντεκα ομαδικές και τρεις ατομικές εκθέσεις.

Δείτε το βιβλίο: Στιγμές

Τάσος Πλαστήρας

Ο Τάσος Πλαστήρας γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, όπου...

Dobletoglou Eytyxia

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. και εργάστηκε ως γραφίστρια και υπάλληλος γραφείου. Τώρα είναι επίτιμη δημοσιογράφος για το site της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, εθελόντρια προώθησης του τουρισμού της Νότιας Κορέας για το Υπουργείο Τουρισμού, Αθλημάτων και Τεχνών της Κορέας και υποτιτλίστρια σειρών και ταινιών.
Αγαπά τη συγγραφή και το διάβασμα από παιδί και έχει γράψει ήδη μια τριλογία («Το Ρόδο της Κορέας», «Η Πέρλα της Κορέας» και «Ο Άγγελος της Νότιας Κορέας») που τοποθετείται στο 1820 κάνοντάς τα αυτοέκδοση σε αμερικανικό site. Η επιτυχία των βιβλίων της έδωσε ώθηση να γράψει ξανά, απευθυνόμενη αυτήν τη φορά σε ελληνικό εκδοτικό οίκο, ώστε να προσεγγίσουν το βιβλίο της περισσότεροι Έλληνες αναγνώστες. Η αγάπη της για τη Νότια Κορέα χρονολογείται από το 2010 και μελετώντας την εντυπωσιάζεται διαρκώς με τις ομοιότητες που κρύβουν οι δυο αυτοί λαοί.

Δείτε το βιβλίο Στη Σεούλ

Οι Ναυαγοσώστες

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει...

Παύλος Μαρής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παύλος Μαρής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε εκεί.

Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως δικηγόρος στο Λονδίνο. Έχει ζήσει στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Ελβετία.

Δείτε το βιβλίο: Δεν είμαι τόσο μόνος τα βράδια του καλοκαιριού

Παύλος Μαρής

Ο Παύλος Μαρής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε...

Sapountzis

Νίκος Σαπουντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας
  • Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς» και το «γιατί» κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα, τα «θέλω» και τους στόχους τους πραγματικότητα, αλλά και να κατακτούν προσωπική ευτυχία, οικονομική ανεξαρτησία και υγεία, ακόμη και μετά από «περιπέτειες».
  • Πήρε γνώση, τεχνικές, μοντέλα και «εργαλεία» από τους καλύτερους. Τα εφάρμοσε στη δική του ζωή και είδε αποτελέσματα. Μοιράστηκε την γνώση και την εμπειρία με τους δικούς του ανθρώπους και είδε τα δικά τους θετικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε την ψυχή του, την προσωπική του εμπειρία και «γέννησε» την μέθοδο με την οποία εργάζεται και εισηγείται σε βιωματικά Love + Happiness Coaching σεμινάρια, σε Προσωπικές + Tele-Coaching Coaching Συναντήσεις, σε βιωματικές coaching εκδρομές, σε coaching summer camps, αλλά και σε όσα συγγράφει ο ίδιος γύρω από την την Ευτυχία, τις Ερωτικές Σχέσεις και όχι μόνο…
  • Η ικανότητά του να εστιάζει στην καρδιά του κάθε θέματος σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία του, είναι ο λόγος που τον κάνουν περιζήτητο και κορυφαίο, Love + Happiness Expert,
  • Προπονητή Ζωής, Προπονητή Επίτευξης Στόχων και Αλλαγών, Relationship Coach. Έχει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό αποτελεσμάτων σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, γιατί όπως λέει ο ίδιος-δικαιωματικά πλέον: «Μαζί μου, μπορείς!»
  • Ο Νίκος είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την ζωή και του αρέσει να ζει την κάθε μέρα του χωριστά. Ισόβιος μαθητής σαξοφώνου, κάνει Tae Kwon Do και συμμετέχει σε μαραθωνίους δρόμους.
  • Ο Νίκος ζει και εργάζεται με την Συγγραφέα & Writing Coach Μαρία Γούσιου, http://www.writing-online.gr/ έχουν μια υπέροχη κόρη και μαζί αποτελούν μια αυθεντική παρουσία έμπνευσης για όλο και περισσότρη αγάπη, έρωτα, ευτυχία, αλλαγή και επίτευξη στόχων ζωής!

Κατέχει Τα Εξής Πτυχία:

Life Skills Coaching Advanced Diploma, Stonebridge College, UK
Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, NCFE
National Qualification Framework
IAC – Coaching Masteries Certification I
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master in Business Administration, Kingston, London University
Μεταπτυχιακό στο Marketing, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Υποψήφιος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι Μέλος Των Μεγαλύτερων Διεθνών Οργανισμών Life & Executive Coaching:

The International Association of Coaching, (IAC)
The International Coach Federation, (ICF)
Professional Coaches and Mentors Association, (PCMA)

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Νίκος Σαπουντζής

Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς»...

Βικτώρια Κώστα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Μιλάει πέντε γλώσσες και ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό και τον χορό. Λατρεύει τη φύση μη χάνοντας ευκαιρία για πεζοπορία καθώς έμπνευσή της αποτελούν τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με τα ροδαλά χρώματα που παρακολουθεί στο βουνό ή στις ακρογιαλιές. Στο σχολείο συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα γράφοντας θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ταυτόχρονα χορογραφούσε τις παραστάσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια επιθυμώντας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά της και να απαλύνει τις σκληρές πτυχές των ανθρώπων. Έτσι, καταφέρνει να αισθάνεται ελεύθερη σπάζοντας τα δεσμά της καθημερινής ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Όταν ο ήλιος δύει

Βικτώρια Κώστα

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος...

Mpoutzoukas

Κων/νος Μπούτζουκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Μπούτζουκας γεννήθηκε το 1991 στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Α.Π.Θ. και συνεχίζει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η συλλογή Πολιτείες του Ερέβους αποτελεί την πρώτη του ποιητική απόπειρα.

Δείτε το βιβλίο: Πολιτείες του Ερέβους

Κων/νος Μπούτζουκας

Ο Κωνσταντίνος Μπούτζουκας γεννήθηκε το 1991 στο Ηράκλειο της Κρήτης...

Xrysomalli

Μιράντα Χρυσομάλλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε, έζησε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της στην Ξάνθη. Δύο χρόνια αργότερα στην Καβάλα. Από τα δεκαοχτώ της έως και σήμερα στην “δικιά” της Θεσσαλονίκη ανακαλύπτοντας μέρη και στέκια που την κάνουν να αισθάνεται ζεστασιά και οικειότητα μες στην ανοικειότητα των χρόνων. Από την ανυπόφορη ενασχόληση με την τέχνη των αριθμών και τα λογιστικά στο εμπόριο. Από το εμπόριο της κρίσης σε ένα ειδικό σχολείο όπου προσφέροντας μια ελιά έπαιρνε κάθε μέρα ένα δοχείο ξεχειλισμένο παρθένο λάδι. Αυτό την οδήγησε ξανά στην μουσική που πάντα αγαπούσε κι άρχισε να σκαρώνει με την κουτσή εφηβική της κιθάρα τραγουδάκια. Έχοντας πάντα πρώτη στην ψυχή της την Ποίηση, αλλά κρυφά από όλους στο παλιό αλλά αρχοντικό μπαούλο της γιαγιάς της.

Δείτε το βιβλίο: Το βαλς των χρυσαλλίδων

Μιράντα Χρυσομάλλη

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε,...

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Κατηγορία: Μουσικός

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι διπλωματούχος πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών. Έχει διδάξει πιάνο σε ωδεία. Από το 2003 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ από το 2016 διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας. Έχει εκπονήσει πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων («Η μουσική στον κινηματογράφο», «Το νερό στη Μουσική», «Πώς η μουσική μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας») και έχει επιμεληθεί τη μουσική σε πολλές σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος...

Koutsoklenis

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (M.A.) με διάκριση στη Συνεκπαίδευση και τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (University of Birmingham). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ειδική αγωγή (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) για την οποία του χορηγήθηκε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Έχει εργαστεί ως δάσκαλος ειδικής αγωγής σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και ως ειδικός επιστήμονας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο: Το σχολείο της προσοχής

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος...

Ζωή Παπασωτηρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, όπου και μένω μόνιμα. Καθότι από μικρή στόχευα στο να ακολουθήσω ένα εικαστικό μονοπάτι, εισάχθηκα και σπούδασα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου ταξίδεψα σε όλη την Ευρώπη και διέμεινα στη Γαλλία για ένα εξάμηνο, όπου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σκηνογράφους και εικαστικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Διατηρώντας μια καλλιτεχνική ευαισθησία, επικεντρώθηκα στον σχεδιασμό χώρων παιχνιδιού και στα εικαστικά πρότζεκτ σκηνογραφίας, ενώ ταυτόχρονα εξασκώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και η παιδική εικονογράφηση, στην οποία εντρυφώ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βιβλίο—> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Ζωή Παπασωτηρίου

Γεννημένη τον Σεπτέμβρη του ’96 στη Φλώρινα, μετακόμισα το 2005...

Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Andronikidou

Βιβή Ανδρονικίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, από όπου και απέκτησε έναν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στις Τέχνες. Το πεδίο ε-νασχόλησής της είναι η γραφιστική, το illustration, το animation, τα motion graphics και η φωτογραφία. Στα πλαίσια της σχολής της διδάχτηκε Ιστορία της Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης, Ιστορία της Φωτογραφίας και πρόσφατα παρακολούθησε το πιστοποιημένο σεμινάριο “ Modern Art & Ideas” από το MoMA (Museum of Modern Art).
Η εικονογράφηση βιβλίου αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια επιθυμία της που πηγάζει από την αγάπη της για τη ζωγραφική και τα βιβλία.

Δείτε το βιβλίο: Η πεταλούδα της αγάπης

Βιβή Ανδρονικίδου

Η Βιβή Ανδρονικίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στο...

Εύη Παρασκευά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εύη Παρασκευά είναι απόφοιτος τριών Πανεπιστημίων στην Οικονομία, τη Διοίκηση και το Μάρκετινγκ και έχοντας δουλέψει χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ονειρευόταν μία σταθερή θέση στο δημόσιο.
Μέχρι που όλα άλλαξαν… και κάπου εκεί το ταξίδι της με τη γιόγκα άρχισε να της φανερώνει νέα μονοπάτια. Να της δίνει εργαλεία αυτογνωσίας, αλλά και ένα growth mindset (νοοτροπία ανάπτυξης) που άρχισε να το εφαρμόζει τόσο στον εαυτό της, όσο και στα δύο παιδιά της αργότερα, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
Λατρεύει να παίζει μαζί τους φτιάχνοντας φανταστικές ιστορίες, να μαγειρεύει, να δημιουργωεί, να βρίσκεται έξω στη φύση και να την παρατηρωεί. Πλέον, ζει οικογενειακώς στη Χαβάη, γεμίζοντας εμπειρίες και ανακαλύπτοντας καινούριες πτυχές του εαυτού τους!
Μότο μης…. Δεν τα παρατάμε!!!! (το έχει κάνει άλλωστε και τραγούδι για τις δύσκολες ημέρες).

Δείτε το βιβλίο:

Χαμογέλα – από το χαμό στο γέλα –
βιβλίο ευγνωμοσύνης gratitude journal για παιδιά από 6 εως 11 ετών

Εύη Παρασκευά

Η Εύη Παρασκευά είναι απόφοιτος τριών Πανεπιστημίων στην Οικονομία, τη...

Giorgos Eyth. Manettas

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα, ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου, του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της μουσικής ως θεωρητικός, ενώ έχει εμφανιστεί και σε συναυλίες ως τραγουδιστής και πιανίστας. Η αγάπη του για τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και πιο συγκεκριμένα μυθιστορημάτων φαντασίας και μυστηρίου, τον ώθησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. «Ο Λύχνος», αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Δείτε το βιβλίο: Ο λύχνος

Γιώργος Ευθ. Μανέττας

Ο Γιώργος Μανέττας γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο, όπου ζει...

Giannis Papageorgiou

Γιάννης Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος τεχνολόγων ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος διπλώματος Master σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος στο ίδιο Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κατά το παρελθόν και παράλληλα με τις βασικές επαγγελματικές του ενασχολήσεις, είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης πάνω σε θέματα, ενέργειας, περιβάλλοντος και σύγχρονων τεχνολογιών.

Το μυθιστόρημα με τίτλο Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα έμπνευσης αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του έργο.

Δείτε το βιβλίο: Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης

Γιάννης Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος...

Maggopoulos

Γιώργος Μαγγόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (1993) και κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (master) στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Η διδακτορική του διατριβή που αφορά στην αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε το 2011 στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας θέματα σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιολόγηση προγραμμάτων, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Δείτε το βιβλίο: Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων

Γιώργος Μαγγόπουλος

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης...

Nikolaidis

Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1958 στα Πλατανάκια Σερρών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από το 1985 εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από το 2010 είναι σχολικός σύμβουλος φιλολόγων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη γλωσσολογία, στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

Δείτε το Βιβλίο:

Η προφορικότητα στον γραπτό μαθητικό λόγο

Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1958 στα Πλατανάκια Σερρών...