Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Kandyliari

Μάγδα Κανδυλιάρη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες και το animation από το 2009 στο νησί της Κέρκυρας.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε δύο προσωπικές στις οποίες μελετά ποικίλες τεχνικές σχεδίου και πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ εικονογράφησης. Με την αποφοίτησή της από το τμήμα των Τεχνών ξεκινάει την σταδιοδρομία της ως επαγγελματίας animator συμμετέχοντας σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο με το μιούζικαλ animation της «Honeymoon». Σημαντικές στιγμές στο ξεκίνημά της αποτέλεσαν η συμμετοχή της στην Bienalle της Σαντορίνης καθώς και η βράβευση της ταινίας της από το New York Jazz Festival. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την εικονογράφηση, τη σκηνοθεσία και παραγωγή animation και με την εικαστική επένδυση παραστάσεων και perfomances.

Δείτε τα βιβλία:

Λίζα η μπαλαρίνα

Το μαγικό παλτό

Για τον … Άγγελο!

Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Το κάστρο των αστεριών

Μάγδα Κανδυλιάρη

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών...

Γαρυφαλλιά Μόσχοβα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μόσχοβα Γαρυφαλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Πιερίας, μια κωμόπολη στη σκιά του μυθικού Όλύμπου, που γι΄ αυτήν, αποτέλεσε κι εξακολουθεί ν΄ αποτελεί πηγή έμπνευσης. Είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος και Ειδική Παιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Χαλκιδική, σε σχο-λείο για παιδιά με αναπηρίες, ενώ κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λατρεύει τη φύση, τα ταξίδια και κάθε μορφή τέ-χνης καθώς θεωρεί ότι μόνο αυτή μπορεί να καλύψει τη γύμνια της ψυχής. Γράφει από την εφηβεία της. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια λογοτεχνικής γραφής, ποίησης και παραμυθιού στο εργαστήρι «Αλάτι», που στάθηκαν αφορμή του συγγραφικού της επιχειρήματος. Αυτή είναι η πρώτη της ατο-μική συλλογή.
Συμμετοχές σε συλλογικά βιβλία:
«Χριστούγεννα που δεν τελειώνουν ποτέ», Εκδόσεις Σαΐτα, 2022
«Για τη μητέρα που γιορτάζει», Εκδόσεις Αλάτι, 2023
Διακρίσεις:
Α΄ Βραβείο στην κατηγορία σατιρικής ποίησης και
έπαινος στην ποίηση χαϊκού ενηλίκων, στον 5ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό Λεμεσού, 2023
Α΄ Βραβείο στην κατηγορία ποίησης στον 13ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό ΕΠΌΚ, 2023

Όπως δηλώνει:
«Στον κόσμο μου, οτιδήποτε μπορεί να τσιγκλήσει τον νου και να κάνει την καρδιά να σκιρτήσει, αποτελεί πρόκληση για προβληματισμό και γραφή. Σκέψεις αυθόρμητες και παραμελημένες, συναισθήματα από χρόνια καταπιεσμένα που στοιβάζονται στωικά, προσμένοντας τη λύτρωση, πυροδοτούν την επαναπαυμένη μου έμπνευση. Γενικά, κινούμαι σε ιλιγγιώδη τροχιά υπερανάλυσης κι η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλήξει αν αυτό αποτελεί ευλογία ή κατάρα… Καταφύγιό μου από την ψυχοφθόρα ρουτίνα και γλυκιά παρηγοριά, είναι η λευκή κόλλα, στην οποία εξομολογούμαι με δέος τα εσώψυχά μου. Δηλώνω ευθαρσώς αμετανόητη κυνηγός ελπίδων και προσδοκώ με το πέρας της κάθε μέρας την επόμενη ανατολή που θα φωτίσει ακόμα ένα μονοπάτι προς την ελευθερία».

Δείτε το βιβλίο: Αλώνι είναι η ψυχή κι εμείς ο Αλωνάρης

Γαρυφαλλιά Μόσχοβα

Η Μόσχοβα Γαρυφαλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Πιερίας, μια...

Koubatsidou

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1992 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν το 2013, όταν ολοκλήρωσε το θεατρικό έργο «Το βαλς των χαμένων ονείρων».

Δείτε το βιβλίο: Όσο κρατάει μια στιγμή

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε...

Sabina

Νίνα Σαβινά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Νίνα Σαβινά και είμαι γεννημένη στην Αθήνα.
Έχω τελειώσει Νοσηλευτική, αποκτώντας αρκετές γνώσεις στον τομέα και μέλημά μου είναι να εξελίσσομαι συνεχώς. Από μικρή είχα τη συνήθεια να αποτυπώνω στο χαρτί ιστορίες φαντασίας.
Μέχρι που έβαλα στόχο να ολοκληρώσω μία από αυτές και να τη μοιραστώ μαζί σας.
Η αγαπημένη μου ασχολία τα τελευταία χρόνια είναι η οικογένειά μου. Η γραφή είναι και θα συνεχίσει να είναι μέρος αυτής.

Δείτε το βιβλίο: Ο κήπος με τα μαύρα τριαντάφυλλα

Νίνα Σαβινά

Ονομάζομαι Νίνα Σαβινά και είμαι γεννημένη στην Αθήνα. Έχω τελειώσει...

Xristou Niki

Νίκη Χρήστου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, αλλά από μικρή ηλικία είχε αναδείξει το ενδιαφέρον και το πάθος της για τη μαγειρική. Αυτό το πάθος την οδήγησε και στη συγγραφή βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό γράφηκε με πολλή αγάπη, με στόχο τη δημιουργία γρήγορων και υγιεινών συνταγών που μπορούν να εκτελεστούν εύκολα σε πάρτι και γιορτές, αλλά και στην καθημερινότητα.

Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο της μαγειρικής, επαγγελματικά, ξεκίνησε δημιουργώντας το blog της με τίτλο, «Το μυαλό στο… φαγητό», το οποίο και βραβεύτηκε το 2015 από το περιοδικό, «Βήμα Γκουρμέ» με το βραβείο κοινού στην κατηγορία “Best Sweat Treats”.

Τώρα πια ούσα πιο ολοκληρωμένη και κατόπιν της επιτυχίας της στον χώρο του διαδικτύου, δημιουργεί το πρώτο της βιβλίο συνταγών.

Δείτε το βιβλίο: Το μυαλό στο φαγητό

Νίκη Χρήστου

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε...

Άρτεμις Δεληγιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δεληγιάννη Άρτεμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Το 2011 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Sheffield, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ψυχολογία. Έπειτα, ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2019. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία βασίζονται στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία και στην κατανόηση της ανάπτυξης και μεταβολής των διαταραχών συμπεριφοράς παιδιών και έφηβων. Αυτήν τη στιγμή εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος σε Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Η αξία των συναισθημάτων – Οι φίλοι μου: Χαρά, Λύπη, Φόβος και Θυμός

 

Άρτεμις Δεληγιάννη

Η Δεληγιάννη Άρτεμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Το 2011...

Papadopoulou Basiliki

Βασιλική Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης.
Έχει εξειδικευθεί και εκπαιδευθεί στις διατροφικές διαταραχές (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) του ΚΕΑΔΔ, (σε συνεργασία και υπό την πλήρη εποπτεία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED).
Έχει εξειδικευθεί στην άνοια και την Τρίτη ηλικία, σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην εταιρία Alzheimer,από όπου και απέκτησε, δίπλωμα εξειδίκευσης.
Η πρακτική της άσκηση έγινε στο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Με την επαφή της στις κλινικές του νοσοκομείου και την πολύτιμη βοήθεια των διαιτολόγων του τμήματος, διδάχθηκε τις αρχές διατροφής διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στους χώρους τις αισθητικής και του αδυνατίσματος, από όπου αποκόμισε εμπειρίες για την καταγραφή – ανάλυση διαιτολογίων, σε
παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια με θέμα την διατροφική υγεία των ατόμων σε κάθε κατηγορία.
Αποτελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Τεχνολόγων Διατροφής, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, του «Διατροφή», του Συνδέσμου Θηλασμού La Leche League Ελλάδος, του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, και ενεργό μέλος του IBFAN (International Brest Feeding). Ασκεί επίσης τον ιερό θεσμό του εθελοντισμού σε διάφορους συλλόγους και συνδέσμους. κ.α.
Από το 2008, εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος. Η εμπειρία της περιλαμβάνει διαχείριση και έλεγχο βάρους σε παιδιά, ενήλικες, εγκυμοσύνη, θηλασμό, αθλούμενους, αλλά και σε παθολογικές καταστάσεις. Ακόμα ασχολείται και με διατροφικές διαταραχές.
Από το 2011, είναι συγγραφέας- εκδότρια. Έχει εκδώσει 3 τίτλους βιβλίων με θέμα την διατροφή και το παιδί. Ασχολήθηκε και ασχολείται με το παιδί και το θηλασμό. Από το 2011, πραγματοποιεί μαθήματα σε μεγάλους παιδικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη διατροφή.

Δείτε το βιβλίο: Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Βασιλική Παπαδοπούλου

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας...

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Κατηγορία: Μουσικός

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι διπλωματούχος πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών. Έχει διδάξει πιάνο σε ωδεία. Από το 2003 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ από το 2016 διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας. Έχει εκπονήσει πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων («Η μουσική στον κινηματογράφο», «Το νερό στη Μουσική», «Πώς η μουσική μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας») και έχει επιμεληθεί τη μουσική σε πολλές σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Η Χρυσάνθη Ζαγουράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος...

Διογένης Ασκληπιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Διογένης Ασκληπιάδης ζει και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Από τα νεανικά του χρόνια βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση του ωραίου και του αληθινού.

Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης μελέτησε – και συνεχίζει να μελετά – κοινωνιολογία και θεολογία σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο και διδακτορικό επίπεδο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την ελπίδα να κατανοήσει τον κόσμο που τον περιβάλλει.
Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Ασματογραφίες

Διογένης Ασκληπιάδης

Ο Διογένης Ασκληπιάδης ζει και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Από τα...

Triantafyllou A. Maria

Μαρία Α. Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Τριανταφύλλου του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει έως και σήμερα. Σπούδασε διακόσμηση εσωτερικού χώρου και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη φύλαξη παιδιών τα οποία και αγαπά πολύ.
Γράφει στίχους για μουσική καθώς και παιδικά ποιηματάκια. Συμμετέχει στις συλλογές Ελληνικού παραμυθιού: “Στην ανέμη τυλιγμένη”, με το παραμύθι “Το μυστικό”, και “ Δώσε κλώτσο να γυρίσει” με τα παραμύθια “Τα χρυσά μαλλιά “ και “Το σπιτάκι της μάγισσας”, των εκδόσεων “Συμπαντικές διαδρομές”.

Δείτε το βιβλίο: H Kοραλλένια, το φεγγάρι και το μαγεμένο τραγούδι

Μαρία Α. Τριανταφύλλου

Η Μαρία Τριανταφύλλου του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966...

Δημήτρης Καλόγηρος

Δημήτρης Καλόγηρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συνέχισε τις μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές του σπουδές στη Μαθηματική Οικολογία, Μαθηματική Βιολογία και Μαθηματική Επιδημιολογία στο εξωτερικό όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα, τη διδασκαλία των μαθηματικών και την επικοινωνία της επιστήμης.
Για τον Δημήτρη, τόσο τα μαθηματικά όσο και ο λόγος δίνουν μορφή στο σχήμα και γι’ αυτό μοιράζονται από κοινού το γράψιμο. Το γράψιμο που αφουγκράζεται τη σκέψη και επιδρά στην έκφραση και την επικοινωνία με έναν τρόπο καθοριστικά μοναδικό και απόλυτα προσωπικό βαφτίζοντας έτσι τέχνη τη γραφή.
Γι’ αυτό και στην ερώτηση τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει απαντά… «Λογομάστορας».
«Σκάλιζε» με το γράψιμο από μικρός, «πιο μικρός» μας διορθώνει. Ανάμεσα σε άλλα βραβεία και διακρίσεις, σε ηλικία 20 ετών τιμήθηκε με έπαινο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά (Ν. Βρεττάκος, Κ. Βρεττάκος, Σ. Γεράνης, Κ. Θεοφάνους, Α. Βογάσαρης, Π. Τσουτάκος, Μ. Κάσσης, Κ. Ποιητής, Λ. Βολανάκης κ.α.). Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάσθηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ειδικές έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις.
Μεγάλη του αγάπη παραμένει το ραδιόφωνο με το οποίο ασχολήθηκε από (πιο) μικρός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπου τιμήθηκε με βραβείο για τις παραγωγές του στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ενώ έχει φιλοξενηθεί και στο BBC Radio 6.

Δείτε το βιβλίο—> Αγαπήχημα

Δημήτρης Καλόγηρος

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Σχολής...

Mitsiopoulou

Χαρά Μητσιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς της ήταν αγρότες και η ίδια μαζί με τις δυο αδερφές της δούλευε κοντά τους μέχρι που έφυγε για τις σπουδές της. Τελείωσε το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείου του χωριού της και στη συνέχεια το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Νεάπολη Κοζάνης.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει δασκάλα. Το όνειρο της έγινε πραγματικότητα όταν τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία της Φλώρινας και διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δίδαξε σε σχολεία του Έβρου, της Ξάνθης, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας βιώματα και εμπειρίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Για πέντε χρόνια δούλεψε σε ελληνικά σχολεία στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη, όπου βίωσε την αληθινή δίψα των παιδιών του εξωτερικού να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και τη θερμή υποστήριξη και βοήθεια των γονιών τους που ζουν με την ελπίδα ότι τα παιδιά τους δεν θα ξεχάσουν ποτέ την ελληνική γλώσσα. Ήταν πραγματικά μια εμπειρία ζωής που την έκανε να εκτιμήσει την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμα περισσότερο.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Νίκο Γκάνα κι έχει δυο παιδιά. Σήμερα εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου και ζει.
Νιώθει βαθιά αγάπη για όλα τα παιδιά και θεωρεί ότι ένα από τα καθήκοντά της σε αυτή τη ζωή είναι να τα βοηθάει να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται μέσα σε κλίμα αγάπης, κατανόησης και σιγουριάς.
Της αρέσουν πολύ τα παραμύθια και οτιδήποτε εξωπραγματικό, γιατί θεωρεί ότι με τη δύναμη που σου δίνει το εξωπραγματικό μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε τι στη ζωή σου. Οι οικολογικές και περιβαλλοντικές της ευαισθησίες και ανησυχίες, την έκαναν να ασχοληθεί μαζί με τους μαθητές της, στα διάφορα σχολεία που υπηρέτησε, με περιβαλλοντικά προγράμματα ένα εκ των οποίων πήρε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2003.
Έχει εκδώσει μαζί με το σύζυγό της ένα βιβλίο – βοήθημα, ιστορικού περιεχομένου, με τον τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από εικόνες και χάρτες».
«Τα Χρώματα της Γλύκας» είναι το πρώτο παραμύθι που εκδίδει, αν και μέσα στην τάξη χρησιμοποιεί πολύ συχνά δικά της παραμύθια για να γίνει η διαδικασία της μάθησης πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Δείτε το βιβλίο:Το ξεχωριστό κορίτσι

Χαρά Μητσιοπούλου

Η Χαρά Μητσιοπούλου γεννήθηκε στην Τραπεζίτσα Βοΐου Κοζάνης. Οι γονείς...

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το Μάη του ‘59. Από την εποχή που θυμόταν τον εαυτό του, τον συνάρπαζαν τα παραμύθια και οι διηγήσεις, για νεράιδες και ξωτικά. Δεν ήταν λοιπόν περίεργο, που αποφάσισε να γράψει και τα δικά του παραμύθια και ιστορίες.

Η αγάπη για την πόλη, που τον άνδρωσε, τον έκανε να ξεκινήσει, τις διηγήσεις του, απ’ αυτήν.

Φαρμακοποιός στο επάγγελμα, τον συνάρπαζε πάντα η εξήγηση των μυστηρίων και η έρευνα. Τα ταξίδια του στην Ευρώπη και κυρίως οι σπουδές του στη Γαλλία, αποτελούσαν πάντα βασική πηγή έμπνευσης και φιλοσοφίας ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Το ναυάγιο

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το...

Zoumpiadis

Ιωάννης Ζουμπιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Ζουμπιάδης κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Έχει μείνει στην Καβάλα, την Κομοτηνή και τη Θέρμη. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Έχοντας γίνει δεκτός στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus φοίτησε για ένα εξάμηνο στο Βέλγιο στην Αμβέρσα.

Τα χόμπι του είναι η μουσική και οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί. Του αρέσει πολύ η φύση, η λογοτεχνία, η ψυχολογία, η μουσική του διαλογισμού, η αρθρογραφία, ο εθελοντισμός και τα ταξίδια. Επιπλέον, αγαπημένο του άθλημα είναι το volley. Υπήρξε για ένα διάστημα μουσικός παραγωγός σε ραδιόφωνο της Κομοτηνής. Από παιδί του άρεσε οτιδήποτε είχε σχέση με την έκφραση και με την τέχνη γενικότερα. Για ενάμιση χρόνο συμμετείχε σε τμήμα ζωγραφικής και χορωδίας. Από το δημοτικό ακόμα είχε επαφή με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Επιπροσθέτως, όπως ο ίδιος βεβαιώνει θυμάται ακόμα από τα 4 του έτη να ακούει μουσική. Οπότε η μουσική όπως και οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν αδιαμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Η λογοτεχνία για αυτόν είναι τρόπος έκφρασης, εξωτερίκευση σκέψεων και συναισθημάτων, φαντασία και ακόμα περισσότερα. Του αρέσει αρκετά να βλέπει νέα μέρη, να γνωρίζει καινούριους και διαφορετικούς ανθρώπους και να ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς.

http://business-with-psychology-issues.webnode.gr/
YouRock
LinkedIn

Δείτε το Βιβλίο: Ψυχής δρόμος

Ιωάννης Ζουμπιάδης

Ο Ιωάννης Ζουμπιάδης κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Έχει μείνει στην...

Εμμανουήλ Δουκάκος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Εμμανουήλ Δουκάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηλεκτρονικών και έχει ασχοληθεί με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Από μικρή ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες γεγονός που τον οδήγησε στην ενασχόλησή του με τη μουσική. Έχει γράψει στίχους και μουσική με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο E.G.Niros. και το 2015 κυκλοφόρησε το κομμάτι “Dreamweaver” σε συνεργασία με τον Dj Dio S από την Stellar Fountain.
Τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής, θέλοντας να αποτυπώσει στο χαρτί τα βιώματα του μέσα από τους χαρακτήρες της φαντασίας του.
Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του.

Δείτε το βιβλίο: Αιχμές στο σκοτάδι – Παιχνίδια συνωμοσίας

Εμμανουήλ Δουκάκος

Ο Εμμανουήλ Δουκάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος...

Praxia

Αρέστη Πράξια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog mikresistories.org.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, στο οποίο αφιερώνει σχεδόν όλο της τον ελεύθερο χρόνο.

Δείτε το βιβλίο: Λίζα η μπαλαρίνα

Αρέστη Πράξια

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα...

Mystakidou

Μαρία Μυστακίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Μαρία Μυστακίδου

Η Μαρία Μυστακίδου μεγάλωσε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος...

Anneta Kaskoura

Αννέτα Κασκούρα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αννέτα Κασκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το 2015 εισήχθη μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου και σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Η αγάπη και ο ενθουσιασμός της για την αγγλική γλώσσα φάνηκαν από τότε που άρχισε να μαθαίνει τις πρώτες της λέξεις στα Αγγλικά. Παρόλο που οι γονείς της δε μιλούν καθόλου τη γλώσσα, φρόντισαν να ξεκινήσει η ίδια την εκμάθησή της από μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε ότι η γραμματική της Αγγλικής ήταν πολύ ξεκάθαρη και σαφής στο μυαλό της και έτσι ένιωθε πως είχε την ικανότητα να εξηγεί με απλά λόγια σε κάποιον για ποιον λόγο μια φράση είναι σωστή ή λανθασμένη. Αυτή η ικανότητα ήταν που την ώθησε και στη διδασκαλία των Αγγλικών, καθώς πίστευε ότι μπορούσε με έναν άμεσο και ευχάριστο τρόπο, όχι μόνο να εξηγεί κάτι περίπλοκο, αλλά και να κάνει τον μαθητή να αγαπήσει μια γλώσσα με όμορφους ήχους, λέξεις, παροιμίες ακόμα και κανόνες. Τόσο έντονη ήταν η αγάπη της γι’ αυτό που ακόμα και οι κανόνες της αγγλικής γραμματικής και σύνταξης της φαίνονταν όμορφοι.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την παράδοση του πρώτου της μαθήματος, εξακολουθεί να πιστεύει πως η εκτίμησή της ήταν σωστή. Κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ετών και ως κάτοχος TESOL, έχει διδάξει Αγγλικά σε μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Έχει προετοιμάσει υποψηφίους για εξετάσεις γλωσσομάθειας, ενώ ειδικεύεται και στη διδασκαλία Business English.

Εξαιρετικά σημαντική απόφαση για εκείνη ήταν να ξεκινήσει τη συνεργασία της μ΄ έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ρωσίας το 2016. Από τότε, ως καθηγήτρια native – level, διδάσκει Αγγλικά σε μαθητές των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η Ρωσική σε ένα μονογλωσσικό περιβάλλον, όπου το μάθημα μπορεί να γίνει μόνο στα Αγγλικά.

Λατρεύει τη δουλειά της και την αίσθηση ικανοποίησης που νιώθει κάθε φορά που κάποιος μαθητής της πετυχαίνει έναν στόχο του και καταφέρνει να βελτιώσει τη ζωή του, με τη δική της μικρή ή μεγάλη συμβολή.

Δείτε τα βιβλία:

Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών

Ο προσωπικός καθηγητής αγγλικών – Workbook

Αννέτα Κασκούρα

Η Αννέτα Κασκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2011...

Μαρίνα Καραβέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από την πόλη των Ιωαννίνων που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα και των δύο γονιών της. Αυτήν τη στιγμή είναι συνταξιούχος δημοσίου, μητέρα και γιαγιά. Στη ζωή της κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η επιθυμία της να είναι ελεύθερη, ανακατεμένη με όλους τους ανθρώπους, να παρατηρεί να συμμετέχει και να βιώνει όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Δραστηριοποιούμενη για χρόνια σε κοινωνικές οργανώσεις, κοινωφελή ιδρύματα και συλλόγους, αποκόμισε γνώσεις και πνευματικά οφέλη. Για ένα διάστημα της ζωής της αναμείχθηκε και με την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ τα ταξίδια της ανά τον κόσμο τη βοήθησαν να έρθει πιο κοντά στον άνθρωπο και στη φύση.

Δείτε το βιβλίο Ζωές Ανθρώπων

Μαρίνα Καραβέλλα

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από...

Triantafyllou Maria D.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2 Φλεβάρη του 1971. Έχει σπουδάσει στον τομέα σχεδιαστών στην ειδικότητα Αρχιτεκτονικού σχεδίου. Είναι αγιογράφος και ασχολείται χρόνια με τη ζωγραφική.

Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Δούλεψε ως επιμορφώτρια ζωγραφικλης σε παιδικό τμήμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στο Βόλο.

Αυτή είναι η πρώτη της δουλειά σε παιδικό βιβλίο και την αφιερώνει στην έφηβη νεραϊδούλα της.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2...

Κώστας Τσιναρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί εκεί. Είναι απόφοιτος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κινηματογραφικών κειμένων.

Κώστας Τσιναρίδης

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί...

Dimitris Moustakas

Δημήτρης Μουστάκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα τέλειωσε μία ιδιωτική σχολή Δημοσιογραφίας και έπειτα αποφάσισε να δοκιμάσει τη τύχη του στο εξωτερικό. Δεν πήγε από ανάγκη και ούτε διαπρέπει στο εξωτερικό γιατί «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Καταρχάς, δεν διαπρέπει! Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Το πάθος του ήταν πάντα η συγγραφή, κάτι που δεν ξεχνούσε ούτε αμελούσε, καθόλη τη διάρκεια των σπουδών του και της ζωής στο εξωτερικό. Χόμπυ, εν έτει 2020, τι άλλο; Binge watching σειρές online, αν και η αλήθεια είναι πως και παλιότερα αυτή η δραστηριότητα άνηκε πάλι σε αυτή τη λίστα, καθώς και η μαγειρική.

Δείτε το βιβλίο: Αμφιβάλλω άρα υπάρχω

Δημήτρης Μουστάκας

Ο Δημήτρης Μουστάκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1992. Σπούδασε...

Filippou

Εύα Φιλίππου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εύα Φιλίππου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία αγάπησε και ασχολήθηκε με την τέχνη των cartoons ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής. Σπούδασε Σχέδιο Έργων Πολιτικού Μηχανικού και Διακοσμήτρια Εσωτερικών Χώρων. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια διδάσκει σε ΚΔΑΠ, αλλά και στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Art4U» που διατηρεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης διδάσκοντας σε παιδιά από 3,5 ετών και πάνω καθώς και σε ενήλικες. Εδώ και πέντε χρόνια δραστηριοποιείται και διαδικτυακά προσφέροντας μαθήματα ζωγραφικής μέσω youtube.

Δείτε το βιβλίο: Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα

Εύα Φιλίππου

Η Εύα Φιλίππου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή...

Athina Barsamidou

Αθηνά Βαρσαμίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και από το 2002 εργάζεται στη β/θμια εκπαίδευση. Απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: διοίκηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Παν/μιο Αιγαίου) το 2006 και σπουδές στην εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο το 2010. Η διδακτορική διατριβή της αφορά στην αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) μαθητή και εκπαιδευτικού και υποστηρίχτηκε το 2012 στο Π.Τ.Δ.Ε. Κρήτης. Το 2015 η Γαλλική Κυβέρνηση της απένειμε το μετάλλιο του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Ανήκει στην ομάδα αξιολογητών σχολικών εγχειριδίων του Ι.Ε.Π.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία θεμάτων σχετικών με τα αντικείμενα της αξιολόγησης, της διοίκησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων (σε Ελλάδα & σε εξωτερικό) και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα αξιολόγησης μαθητή, εκπαιδευτικού, εκπαιδευτικού έργου και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

Δείτε τα βιβλία:

Η έρευνα δράση ως στρατηγική ποιοτικής έρευνας – Μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση βάσει φακέλου (portfolio) εκπαιδευτικού και μαθητή

Αθηνά Βαρσαμίδου

Η Αθηνά Βαρσαμίδου σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας...

Bagiaki

Θάλεια Βαγιάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία. Έχει ασκήσει μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις.

Όσο όμως ασχολούνταν αμέριμνη με το αντικείμενο των σπουδών της, στο κεφάλι της μαζεύονταν ιστορίες εντελώς άσχετες με το άθλημα της οικονομίας και διοίκησης.

Ιστορίες παραμυθένιες, πολύχρωμες, εξωτικές∙ ιστορίες για αγρίους και όχι για executives. Κάποια στιγμή οι ιστορίες παρα-στριμώχτηκαν εκεί μέσα, συνωστίστηκαν και απαίτησαν με θόρυβο να βγουν. Ήταν να μην τους ανοίξει την πόρτα….

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Θάλεια Βαγιάκη

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές...

Eirini Sismanidou

Ειρήνη Σισμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ειρήνη Σισμανίδου έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Το ένα αφορά την Ειδική αγωγή και το άλλο τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις την εκπαίδευση σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ως εκπαιδευτικός γενικής και ειδικής αγωγής και ως διοικητικό προσωπικό σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικών με παιδαγωγικά ζητήματα. Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν θέματα ειδικής αγωγής και συμπερίληψης μαθητών και μαθητριών με δυσκολίες, καθώς και θέματα διαφορετικότητας και ζητημάτων του φύλου. Δείτε το βιβλίο Μαθαίνω να διαβάζω αλλιώς

Ειρήνη Σισμανίδου

Η Ειρήνη Σισμανίδου έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής...

Τάνια Καρακώττα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε που θυμάται ψάχνει, βρίσκει, παίζει και δημιουργεί. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και ασχολείται με την εικονογράφηση. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση. Μέσα από την τέχνη και τη διδασκαλία της παρατηρεί και ανακαλύπτει, προβληματίζεται, διασκεδάζει, ταξιδεύει και κάνει φίλους.

Δείτε τα βιβλία:

Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων

Εφήμερο…Ακολουθώντας το νόημα της ζωής

Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Η σκληρή κυρία Πλάκα

Οι περιπέτειες τριών φίλων

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

 

Τάνια Καρακώττα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπά πολύ. Από τότε...

Rampotas

Κώστας Δ. Ραμπότας

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Kώστας Ραμπότας γεννήθηκε το 1984 στο Ράινμπεκ (Δυτικής Γερμανίας), κατάγεται από το Ροδολίβος Σερρών και είναι τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει ζήσει το ποδόσφαιρο έντονα από κάθε πόστο στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ενώ ορόσημο αποτελούν τα χρόνια όπου αγωνίστηκε στην γερμανική VFL Lohbrugge του Αμβούργου, όπου έζησε όλα εκείνα που είχε ονειρευτεί όταν ήταν παιδί.
Πιστεύει πως το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας και «σμιλεύει» ανθρώπους με προσωπικότητα μέσα στα γήπεδα και στις αλάνες. Μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία.

Διαχειριστής της σελίδας fb Dieci

Δείτε τα βιβλία:

Dieci – Το δέκα το καλό και ο ρομαντισμός στον αθλητισμό

Dieci – Πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου

Dieci: Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι

Κώστας Δ. Ραμπότας

O Kώστας Ραμπότας γεννήθηκε το 1984 στο Ράινμπεκ (Δυτικής Γερμανίας),...

Koutsoklenis

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (M.A.) με διάκριση στη Συνεκπαίδευση και τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (University of Birmingham). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ειδική αγωγή (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) για την οποία του χορηγήθηκε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Έχει εργαστεί ως δάσκαλος ειδικής αγωγής σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και ως ειδικός επιστήμονας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο: Το σχολείο της προσοχής

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος...

Lianou

Σταυρούλα Λιανού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Σταυρούλα Λιανού. Κατάγομαι από την Καλαμάτα. Είμαι εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ειδική Εκπαίδευση.
Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω και να δημιουργώ με διάφορα υλικά. Έχω ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μου αρέσει να ταξιδεύω και ονειρεύομαι ευτυχισμένους ανθρώπους σε χώρες γλυκές, φτιαγμένες από παγωτό…

My name is Villy Lianou and I work as a high school teacher. I come
from Kalamata, a town in southern Greece. I studied Civil Engineering
and I hold a Master’s Degree in Education Sciences – Special Education.
I like to read, write and create things using various materials. I am also
involved in theatrical games at school and I run environmental educational
programs. I like to travel and dream of happy people, living in sugary
lands made of ice cream…

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Σταυρούλα Λιανού

Ονομάζομαι Σταυρούλα Λιανού. Κατάγομαι από την Καλαμάτα. Είμαι εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Πολιτικός...