Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Mpei

Γιώτα Μπέη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική Δερύνεια, η οποία ανήκει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2010, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Το 2014, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Το 2016 άρχισε να φοιτά ως διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγεία, και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την συγγραφή. Στην ηλικία των 6 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα της ποιήματα, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος (23 Σεπτεμβρίου 1997). Τον Δεκέμβριο του 2003, κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών των Βρετανικών Αερογραμμών, με θέμα «Οι αερομεταφορές του έτους 2020».

Δείτε το βιβλίο: Περιμένοντας την Ελπίδα

Γιώτα Μπέη

Γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου και κατάγεται από την ακριτική...

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Κατηγορία: Συγγραφέας

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in her last post was responsible for policy-development and implementation regarding humanitarian aid.
Upon retirement, and with too much free time in hand, she took up writing. Soon she discovered fiction. She completed an annual course in ‘Creative Writing’ at the Open University in the U.K. and began to pour feelings in a diary, reflecting on realities that underline the complex workings of human minds.
Diamantoula lives in Thessaloniki, and enjoys reading, taking long walks in the country, and eating good food.

Η Διαμαντούλα εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες, και στο τελευταίο της πόστο ασχολήθηκε με την ανάπτυξη και εφαρμογή της πολιτικής που αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια.
Μετά την συνταξιοδότησή της και με ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή της, άρχισε να γράφει; και, σύντομα ανακάλυψε την μυθιστοριογραφία. Αφού ολοκλήρωσε το ετήσιο πρόγραμμα μαθημάτων “Δημιουργικής Γραφής” στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε να σκιαγραφεί σε ένα ημερολόγιο συναισθήματα και βιώματα, παλιότερα και καινούργια, καθρεφτίζοντας την πραγματικότητα και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης.
Η Διαμαντούλα κατοικεί στην Θεσσαλονίκη και της αρέσει το διάβασμα, οι περίπατοι στην εξοχή και το καλό φαγητό.

Δείτε το βιβλίο: Sharing her apples

Διαμαντούλα Τριανταφύλλου/Diamantoula Triantafyllou

Diamantoula, worked in the European Commission in Brussels, and in...

Kanli

Δέσποινα Κανλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσ/νίκης. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Αγγλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Εργάστηκα στην Υ.Π.Α. ως Αερολιμενικός και αργότερα στην μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών. Έχω μια κόρη. Είμαι μέλος του δικτύου ” Το Θέατρο στην Εκπαίδευση”. Ασχολούμαι με τις διαδραστικές τέχνες και τη συγγραφή παραμυθιών. Το παραμύθι μου ” Οι τρεις Νεράιδες” έλαβε το 2013 το γ’ βραβείο στον στ’ διαγωνισμό παραμυθιού της Ονειρούπολης Δράμας.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη ουρανοκατέβατη

Τύχη ουρανοκατέβατη (θεατρικό)

Δέσποινα Κανλή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο...

Xairopoulos

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία της Γερμανίας στις 8 Φεβρουαρίου του !968.
Πέρασε από διάφορα  Σχολεία μέχρι να γίνει φοιτητής της Γερμανικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και να τελειώσει επιτυχώς τις σπουδές του ως Καθηγητής Γερμανικών. Σε όλη τη διάρκεια των Γυμνασιακών και Λυκειακών του Τάξεων, αλλά και στις Σπουδές του ελκύστηκε πολλές φορές από μεγάλους Ποιητές όπως τον Σεφέρη,  τον Ελύτη, τον Σολωμό, αλλά και από ξένους Λογοτέχνες και Συγγραφείς. Πριν ξεκινήσει να γράφει το πρώτο του ποίημα, πέρασε μία πορεία βιωμάτων, εμπειριών, πολλών και ποικίλων καταστάσεων, μέσα από τις οποίες μπόρεσε να «δει» με ευαισθησία και αλήθεια τη Ζωή, τον Κόσμο , τον εαυτό του, τον Συνάνθρωπο. Έτσι, μετά από και διάφορες αθλητικές και πνευματικές εμπειρίες, μπόρεσε να κρατήσει στο συνειδητό και υπερσυνειδητό του «Είναι» όλα αυτά τα στοιχεία που θα τα μετουσίωνε σε στίχο και σε λόγο, ρυθμικό και… άρρυθμο.!

Σήμερα, έχοντας αποκομίσει όλες αυτές τις εμπειρίες, συνεχίζει να διδάσκει Γερμανικά  και να…διδάσκεται στο Σχολείο της Ζωής…!

Δείτε τα βιβλία:
Οι πόρτες

Οι δρόμοι του σκακιού

Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Ο ποιητής Χαιρόπουλος Παναγιώτης, γεννήθηκε από γονείς μετανάστες στην Κολωνία...

Eleni-Georgiou Ygeioklopes

Ελένη Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και το 2011 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το 2016 ολοκλήρωσε και τη σχολή φωτογραφίας.
Το 2019 ολοκληρώνει και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ με τίτλο “Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους”. Σήμερα, κάτοικος Κοζάνης, πλέον, και μητέρα δύο κοριτσιών εργάζεται στον τοίχο αναρρίχησης που διατηρεί με τον σύντροφό της.
Ενδιαφέροντά της αποτελούν η ενασχόληση με τα εναέρια ακροβατικά, η αναρρίχηση, η ζωγραφική και πλέον η δημιουργική γραφή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και έμπνευσή της αποτέλεσε αναμφίβολα η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε λόγω της πανδημίας που εμφανίστηκε στο πλανήτη..

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές – Η περιπέτεονια του Κόρο

Ελένη Γεωργίου

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα...

Kyriazidou

Χριστίνα Κυριαζίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Βερολίνο.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα και θεατρική συγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός, σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομάδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές “UR-HAMLET” (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και “The Marriage of Medea” (Δανία, 2008)

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και έναν χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B [Laboratory Actors Berlin], μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της “Φθινοπωρινή Συνάντηση” (2002), ενώ το έργο της “FOREST UNDER THE SEA” (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου «FUNARTE». Το έργο της “The Mutes” επιλέχθηκε ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά έργα με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση, για το “PIIGS Festival 2016 – Dramaturgia Sobre la Crisi” και δημοσιεύθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία.

Με το project της «STORY FOR FOOD», συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου και παράγει μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό Berlin Brandenburg Freies Radios και το podcast Stories in Berlin.

Δείτε το βιβλίο: Cinnamon kisses

Χριστίνα Κυριαζίδη

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός...

Ελένη Φραγκούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην Α/θμια Εκπαίδευση με ειδίκευση στα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός.
Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ ΠΜΣ «Κοινωνιοβιολογία, Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση» και στο πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα «Παιδοψυχολογία» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, της έδωσαν τη δυνατότητα ως μάχιμη εκπαιδευτικός να ειδικευτεί στη Συναισθηματική και Κοινωνική Αντίληψη των παιδιών μέσω της Μουσικής Αγωγής, καθώς και στην Ψυχική Ανθεκτικότητά τους στο σχολικό περιβάλλον, με γνώμονα την Κοινωνική Παιδαγωγική.
Όλα τα χρόνια της εκπαιδευτικής της πορείας έχει ολοκληρώσει προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με δικές της μουσικές συνθέσεις και κείμενα κυρίως σε αυτά που αφορούσαν στον Πολιτισμό (μουσικό-θεατρικές παραστάσεις) και στην Αγωγή Υγείας (Διαθεματικές δραστηριότητες Ανάπτυξης Κοινωνικής και Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω της τέχνης της Μουσικής και του έμμετρου λόγου).

Δείτε το βιβλίο: Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Από την αρχή… στον Ηρακλή

 

Ελένη Φραγκούλη

Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην...

Barsamogianni

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα τελευταία χρόνια.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., καθώς και του τμήματος μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου του Α.Π.Θ.

Από το 2002 εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση σε Ελλάδα και κάποια χρόνια στην Κύπρο.

Η εμπειρία της πολυετούς ενασχόλησής της με παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά και ως μητέρας δύο παιδιών, τη βοήθησε να κατανοήσει τις παιδικές ανησυχίες και ανάγκες και την ώθησε να ασχοληθεί με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Χρυσαφούλης

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα...

Grigorios S. Papadopoulos

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και εργάζεται στον τομέα της υγείας μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το ενδιαφέρον του για τη φιλοσοφία και την ιστορία από μικρή ηλικία, επέδρασε στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και το βιβλίο αυτό είναι καρπός των ερευνών του.

Δείτε το βιβλίο: Ενώπιον του βασιλιά

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα...

Λουκάς Θειάσπρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού και μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές. Απόφοιτος Ποδιατρικής (BSc) του πανεπιστημίου Salford – Manchester U.K με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκώβη (Glasgow Caledonian School of Podiatric Medicine), στο Πανεπιστήμιο ιατρικής Cardiff – Wales (Diabetic Foot) καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Dundee. Κατέχει τον τίτλο Master in Gait & Motion Analysis (MSc) και είναι υπότροφος του τμήματος Ποδιατρικής Ιατρικής του Royal College of Physicians & Surgeons of Glasgow (FFPM RCPS Glasg).

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διαβητικού ποδιού του Τζανείου Νοσοκομείου (1998-2007), καθώς και στους Ολυμπιακούς αγώνες στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Έχει δώσει πληθώρα ομιλιών / διαλέξεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Μαρόκο, Ιερουσαλήμ, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Ρωσία) και έχει διακριθεί με έπαινο και βραβείο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για ερευνητική του εργασία, ενώ έχει κάνει κριτική αναθεώρηση σε εργασίες προς δημοσίευση για το διεθνούς φήμης Αμερικανικό περιοδικό “Diabetes Care”. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες ολοκληρωμένα σεμινάρια μεταξύ των οποίων Βελονισμού, Ωτοβελονισμού, Kinesio Tape, Foot Mobilisation, Sotai exercises, Meziers method, Running Injuries κ.α. Διατηρεί ενεργή συμμετοχή σε θέματα εκπαίδευσης ασθενών και αρθρογραφεί και διδάσκει για ποδιατρικά θέματα. Με λίγα λόγια ασχολείται και πάλι με δουλειές του ποδαριού, λίγο διαφορετικά όμως.

Παντρεμένος με την υπέροχη Κωνσταντίνα και απίστευτα περήφανος πατέρας της Ελένης και του Αλέξανδρου.

Όταν όλοι κοιμούνται, βολτάρει με τη μοτοσικλέτα, γράφει σκόρπιες σελίδες, προβληματίζεται, αναρωτιέται, σβήνει και ξαναγράφει σε μια ατέρμονη προσπάθεια να συνεισφέρει ή ακόμη και να αλλάξει τον κόσμο ή τουλάχιστον τη θεώρησή του για αυτόν.

Δείτε το βιβλίο: Έρωτας από μέταλλο

Λουκάς Θειάσπρας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες...

Μαρία Πρωτόπαπα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία. Από μικρή έγραφε τις δικές της ιστορίες αλλά τελικά την κέρδισαν οι αριθμοί και οι αναλύσεις γι’ αυτό σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2007). Το ανήσυχο όμως καλλιτεχνικό της πνεύμα την οδήγησε στον χώρο της μόδας, όπου για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε ως στυλίστρια σε περιοδικό στην πατρίδα της. Στη συνέχεια για μια δεκαετία απασχολήθηκε στον τομέα των χρηματοοικονομικών σε πολυεθνική εταιρεία. Το βιβλίο της «Κάν’ το να αξίζει» βασίζεται σε αληθινή ιστορία και μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δείτε το βιβλίο: Κάν’ το να αξίζει

Μαρία Πρωτόπαπα

Η Μαρία Πρωτόπαπα γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία....

Emmanouela-THeoxaropoulou

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Μόλις αποφοίτησε μετακόμισε στην Τσεχία και εργάστηκε στον τομέα της Πληροφορικής και των Δικτύων. Όταν έγινε μητέρα για πρώτη φορά συνειδητοποίησε την αγάπη της για το παιδικό βιβλίο.

Σήμερα ως μητέρα πλέον, τριών παιδιών απολαμβάνει να δημιουργεί και να γράφει τα δικά της παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο: Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και...

Βικτώρια Κώστα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Μιλάει πέντε γλώσσες και ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό και τον χορό. Λατρεύει τη φύση μη χάνοντας ευκαιρία για πεζοπορία καθώς έμπνευσή της αποτελούν τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με τα ροδαλά χρώματα που παρακολουθεί στο βουνό ή στις ακρογιαλιές. Στο σχολείο συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα γράφοντας θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ταυτόχρονα χορογραφούσε τις παραστάσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια επιθυμώντας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά της και να απαλύνει τις σκληρές πτυχές των ανθρώπων. Έτσι, καταφέρνει να αισθάνεται ελεύθερη σπάζοντας τα δεσμά της καθημερινής ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Όταν ο ήλιος δύει

Βικτώρια Κώστα

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος...

Galanis

Παναγιώτης Γαλάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης (Πάνος) Γαλάνης είναι Δικηγόρος/Νομικός Σύμβουλος και Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ (επί ανακηρύξει) από την οποία απέκτησε με άριστα πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΔΕ) στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος, ενώ διαθέτει και πτυχίο Τμ. Ψυχολογίας ΕΚΠΑ.
Ασχολείται με νομική συμβουλευτική και υποθέσεις Δικαίου Περιβάλλοντος, Πολεοδομικού Δικαίου, αλλά και εν γένει Διοικητικού και Αστικού Δικαίου. Δικηγορεί στη Λαμία, αλλά και την Αθήνα.
Έχει συγγράψει 4 επιστημονικά συγγράμματα και πληθώρα μελετών στα περιοδικά των εκδ. Νομικής Βιβλιοθήκης και Σάκκουλα.
Είναι επιμορφωτής ενηλίκων, εισηγούμενος σεμινάρια του κλάδου του (λ.χ. στο Ίδρυμα Τσάτσου και σε άλλους φορείς).
Πιστεύει στη διεπιστημονικότητα, που αίρει τους κλαδικούς περιορισμούς και επιβάλλει θέαση κάθε θεωρίας υπό το πρίσμα των πορισμάτων των λοιπών επιστημών.

Mail: panagiotisgln@gmail.com

Δείτε τα βιβλία:

Σύστημα ποινικού δικαίου. Θέματα ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου

Νομοθεσία καλλυντικών προϊόντων

Σύγχρονες προσεγγίσεις στο δίκαιο του περιβάλλοντος

Υποτελείς και ανυπότακτοι

Παναγιώτης Γαλάνης

Ο Παναγιώτης (Πάνος) Γαλάνης είναι Δικηγόρος/Νομικός Σύμβουλος και Διδάκτωρ Νομικής...

Konstantinos Nikakis

Κωνσταντίνος Νικάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη και από πολύ νωρίς κατάλαβε πως τα Οικονομικά είναι ο χώρος που τον ενδιαφέρει. Εργάστηκε σε εταιρίες του οικονομικού τομέα και πλέον ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Αγαπάει τα ταξίδια και στον ελεύθερό του χρόνο πάντα προσπαθεί να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Πιστεύει πως στο τέλος πρέπει να είμαστε γεμάτοι αναμνήσεις και όχι επιθυμίες και το βιβλίο αυτό είναι το ξεκίνημα ενός νέου, τελείως διαφορετικού ταξιδιού.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ με SMS

Κωνσταντίνος Νικάκης

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη και...

Pantou

Ροδάνθη Πάντου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και είμαι 27 ετών. Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζομαι ως αναπληρώτρια δασκάλα. Τα τελευταία χρόνια μένω στην Ιτέα Φωκίδας και έχω δουλέψει σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής. Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά. Μου αρέσει να περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας βόλτες στη θάλασσα, αφιερώνοντας χρόνο στους φίλους και στην οικογένειά μου, διαβάζοντας βιβλία και γράφοντας ποίηση.

Το 2015 κέρδισα το πρώτο βραβείο του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού “Βραυρώνια 2015” με το ποίημα “Μακιγιαρισμένες Ψυχές”.

Δείτε το Βιβλίο:

Μακιγιαρισμένες ψυχές

Ροδάνθη Πάντου

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και...

Καούνη Άννα

Άννα Καούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Καούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε έχει διαμείνει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας λόγω επαγγέλματος. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ). Πέρα από στρατιωτικός απασχολείται και ως αρθρογράφος διατηρώντας εβδομαδιαία στήλη σε γνωστή ιστοσελίδα. Κατά τα μαθητικά της χρόνια φοίτησε στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Γ.Μ.Ο. απολύσεως «Άριστα» 19 και 5 δέκατα (19,5). Λάμβανε Μαθητικά Αριστεία Προόδου σε όλες τις σχολικές τάξεις ,συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς και ομίλους και έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό του Κολεγίου Ανατόλια και της ΕΜΕ ( Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία).

Δείτε το βιβλίο: Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Άννα Καούνη

Η Άννα Καούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε...

Kapetanakis

Ματθαίος Καπετανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή ηλικία έζησε οικογενειακά στη Γαλλία, όπου σπούδαζε ο πατέρας του. Έμαθε σχεδόν ταυτόχρονα την ελληνική και γαλλική γλώσσα και αργότερα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με την πάροδο των χρόνων έγινε πολύγλωσσος, μαθαίνοντας αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Εργάστηκε επί μία δεκαετία ως τηλεοπτικός ρεπόρτερ, εικονολήπτης και μοντέρ, κάτι που του επέτρεψε, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, να παράξει τα τελευταία χρόνια και ντοκιμαντέρ που συμμετείχαν σε φεστιβάλ ανά την Ελλά-δα, αποσπώντας και βραβείο. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Δημόσια Οικονομική στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Κοινωνική Οργάνωση και Κοινωνική Μεταβολή, ενώ το 2020 ξεκίνησε τις διδακτορικές σπουδές στην Ανθρωπολογία, στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στο Κεμπέκ του Καναδά. Πρόκειται για έναν ανήσυχο κοινωνικό επιστήμονα σε συνεχή εντρύφηση με την επιστήμη και την τέχνη και με τον διάλογο ανάμεσά τους. Διατηρεί την ενημερωτική ιστοσελίδα cretedoc.org και πάντα έχει κατά νου σχέδια για κάποιο ντοκιμαντέρ, μια ταινία οπτικής ανθρωπολογίας.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Ματθαίος Καπετανάκης

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή...

Nousias

Σωτήρης Νούσιας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν αυτό που ήθελε πάντα να υπηρετήσει και να ακολουθήσει και η σπουδή στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του πρόσφερε τα «εφόδια» για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το «μεταπτυχιακό» στο αθλητικό ρεπορτάζ χρονικής διάρκειας ενός έτους τον έκανε να καταλάβει πως ο δρόμος για δημοσιογραφική καριέρα δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ενασχόληση και η τριβή του με την ποίηση εκπορεύεται από πάσης φύσεως βιωματικές καταστάσεις και συνοψίζεται στην κάθε ανάγκη του γράφοντος να μοιραστεί ότι τον χαρακτηρίζει. Αν η ποίηση είναι αυτό που χάνεται στην μετάφραση, πάντα αξίζει να προσπαθείς να ανακαλύψεις το μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο. Κι αν αξίζει το τέλος, θα φανεί μόνο από την διαδρομή.

Δείτε το βιβλίο: Ζωή χωρίς όνομα

Σωτήρης Νούσιας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν...

Diamantidou

Μαρία Διαμαντίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με τον Παύλο Διαμαντίδη και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Σταμάτησε το σχολείο μετά την πρώτη τάξη του Γυμνασίου, γιατί έπρεπε να εργαστεί. Μετά από τριάντα πέντε χρόνια και αφού σταμάτησε να εργάζεται, γύρισε στο σχολείο και στη μάθηση που τόσο αγαπά. Τελείωσε το Εσπερινό Γυμνάσιο Καστοριάς με άριστα (20) και συνεχίζει στο Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς με άριστες επιδόσεις στα μαθήματά της. Με αγάπη για τα γράμματα και με σεβασμό για ό,τι της προσφέρεται στο σχολείο της, ονειρεύεται να γίνει η δασκάλα που πάντα ήθελε, περνώντας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος, για τέσσερα δημιουργικά χρόνια, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλίτσας -στο χωριό του άντρα της όπου και κατοικούν. Από μικρή γράφει ποιήματα και παραμύθια. Έχει συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο με τίτλο «Η τελευταία μέρα». Το βιβλίο προέκυψε μετά από σεμινάρια δημιουργικής γραφής που παρακολούθησε στην πόλη της Καστοριάς. Τα σεμινάρια έγιναν με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς, όπου και είναι φίλη. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2017 από τη LIBRON και τα έσοδα πηγαίνουν στον παραπάνω σύλλογο.
Συνεχίζει να γράφει όταν αυτά που βλέπει και ακούει αγγίζουν τον συναισθηματικό της κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Μαρία Διαμαντίδου

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι...

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία του ίδιου τμήματος. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ., όπου ασχολείται με ζητήματα αναγνωστικής κατανόησης, επεξεργασίας μεταφορικού λόγου και ικανότητας συναγωγής συμπερασμών παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η διερεύνηση της σχέσης γλώσσας και συναισθήματος. Με γνώμονα τη συνεχή μάθηση και εξέλιξη, παρακολουθεί συνεχώς επιμορφώσεις, μεταξύ των οποίων η καινοτομία στην εκπαίδευση, η διοίκηση και οργάνωση εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά και η εκπαίδευση ενηλίκων. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια, στην ελληνική, στην αγγλική και στην ισπανική γλώσσα.

Δείτε το βιβλίο: Ιδιωματικές εκφράσεις του θυμού

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του...

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου έζησε τα πρώτα τριάντα χρόνια εκεί.
Οι πρώτοι της βηματισμοί στον κόσμο της παιδείας την οδήγησαν σε ένα τεχνικό λύκειο, με ειδίκευση «Συντηρητής Έργων Τέχνης».
Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμά της είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένη. Η αγάπη της για την ποίηση ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και εξελίχθηκε σε μια διέξοδο για την εκδήλωση των συναισθημάτων της. Μέσα από τα λόγια και
τις στροφές, βρήκε τον τρόπο να εκφράσει την ανθρώπινη εμπειρία και να μοιραστεί την πνευματική της εξέλιξη με τους άλλους.

Δείτε το βιβλίο: Το σιωπηλό συναίσθημα

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου...

Kouroutsalakis

Γιάννης Κουρουτσαλάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Κουρουτσαλάκης είναι κατά βάση εκπαιδευτικός. Ξεκίνησε διδάσκοντας μαθηματικά, έπειτα Αγγλικά, πέρασμα στην πληροφορική και επιστροφή στην Αγγλική γλώσσα. Ανήσυχο πνεύμα, απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ πλέον εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του διαδικτύου για να παρακολουθεί τις νέες εξελίξεις στο χώρο της προσπάθειας κατανόησης του ανθρώπινου ψυχισμού και λειτουργίας του νου.
Το γράψιμο προέκυψε ως φυσικό επακόλουθο της αδιάλειπτης ανάγνωσης λογοτεχνίας από την πρώτη κιόλας παιδική ηλικία. Αεικίνητος και σε αυτό τον τομέα κινείται σε πολλούς χώρους, από το φανταστικό στο παιδικό παραμύθι κι από το διήγημα μερικών εκατοντάδων λέξεων στο μυθιστόρημα μερικών χιλιάδων, με επίκεντρο πάντοτε ωστόσο τη συναρπαστική ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.
Στον ελεύθερο του χρόνο λατρεύει να εξερευνά μουσικά μονοπάτια με την κιθάρα του.

Δείτε το βιβλίο: Η Μάγια κα τα χαμένα πεταλουδογράμματα

Γιάννης Κουρουτσαλάκης

Ο Γιάννης Κουρουτσαλάκης είναι κατά βάση εκπαιδευτικός. Ξεκίνησε διδάσκοντας μαθηματικά,...

Μαριάνθη Γούλα

Κατηγορία: Μουσικός

Η Μαριάνθη Γούλα γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε μουσική, δημιουργικό σχεδιασμό και ένδυση. Ασχολείται πάνω από μια δεκαετία στο χώρο της ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής, με το τραγούδι, τη σύνθεση μουσικής και στίχους. Επίσης ασχολείται με την παραγωγή και σύνθεση της δικής της μουσικής και είναι μέλος του ψυχεδελικού ροκ συγκροτήματος ‘’ Instant Boner ’’ psychedelic rock band της Θεσσαλονίκης. Η σύνδεσή της και η αγάπη της με το δάσος τη φύση και τα μυθικά πλάσματα, ενέπνευσαν την συγγραφέα να προσωποποιήσει το χαρακτήρα της νύμφης Δριάδας Δάφνης στο βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο: Άρτεμις Ωρίων

Μαριάνθη Γούλα

Η Μαριάνθη Γούλα γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε μουσική, δημιουργικό...

Kyriazoglou

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με πτυχίο Bachelor of Arts (Hons) και με ειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τα Οικονομικά, κερδίζοντας και Βραβείον Αριστείας.
Εργάσθηκε για περισσότερα από 45 χρόνια σε διεθνές επίπεδο (Καναδά, Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Σαουδική Αραβία, κλπ.) σε διάφορες ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διεθνείς εταιρείες και σε έργα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων, είναι ιδρυτικό μέλος του Διαζώματος για την προστασία των αρχαίων Ελληνικών θεάτρων (https://diazoma.gr/) και συγγραφέας διαφόρων άρθρων και βιβλίων.
Τώρα είναι Editor-in-Chief του ηλεκτρονικού περιοδικού του Internal Controls Institute (https://www.theiic.org/), παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και δίνει διαλέξεις σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, πληροφορικής και IT Auditing.
Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο (1992, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας) για το Δοκίμιο του «Μηδέν και Άπειρο και η προοπτική του ανθρώπου στον 21ο αιώνα» και εκδόθηκε πρόσφατα η ποιητική του συλλογή ‘The Melina Anthology: Poems from the Heart and Soul’

Δείτε τα Βιβλία:

Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR Protection)

Ζήσε πιο ευτυχισμένα και αρμονικά

Ο άνθρωπος στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εγχειρίδιο Ελέγχου Πληροφορικής (IT Auditing Handbook)

Ιωάννης Κυριαζόγλου

Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με...

Μάρκος Κομνηνάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάρκος Κομνηνάκης είναι σύμβουλος τουριστικής εκπαίδευσης & επιμόρφωσης, professional educator & trainer, συγγραφέας, μέλος του International Board of Certified Trainers (IBCT), εκπαιδευτής σε θέματα hospitality management, hospitality marketing & corporate communication. Μέλος της International Society of Travel and Tourism Educators.

Σπούδασε στις ΗΠΑ και αποφοίτησε από τα πανεπιστήμια City University of New York/ College of Staten Island και Ohio University. Συνεργάστηκε εκπαιδευτικά με το πανεπιστήμιο Universite of Phoenix και την Americon Hotel & MOtel Association (AH&MA). Συγγραφέας τουριστικού μάνατζμεντ με πλούσιο συγγραφικό έργο και δημοσιεύσεις θεμάτων τουριστικής εκπαίδευσης.

Στην Ελλάδα συνεργάστηκε συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά με γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως τα Mariw Hotels, Divanis Hotels, ASTIR Βουλιαγμένης, Porto Carras, Santa Marina Beach, Corfu Hilton, Metropolitan, κ.α. Για χρόνια διετέλεσε εκπαιδευτής προγραμμάτων τουρισμού και δημοσίων σχέσεων στον Ε.Ο.Τ.

Τα τελευταία χρόνια, διετέλεσε ακαδημαϊκός σύμβουλος σε μεγάλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής. Πρόσφατα ίδρυσε με συνεργάτη του την συμβουλευτική εταιρεία CROWCONSUL LTD με έδρα το Λονδίνο.

Η CROWCONSUL LTD προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες οργάνωσης των πωλήσεων σε κάθε μορφή ξενοδοχειακής επιχείρησης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Δείτε το βιβλίο: Δημόσιες σχέσεις στον τουρισμό και τη φιλοξενία

Μάρκος Κομνηνάκης

Ο Μάρκος Κομνηνάκης είναι σύμβουλος τουριστικής εκπαίδευσης & επιμόρφωσης, professional...

Meli

Αθηνά Μελή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Μελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κορινθία. Έχει σπουδάσει Φυσική, Κοινωνικές επιστήμες και Ψυχολογία. Είναι συντάκτης και συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων. Η αγάπη της για την λογοτεχνία ξεκίνησε από τα πρώτα της σχολικά χρόνια και ασχολήθηκε με την συγγραφή από τα δεκατέσσερά της. Σε ηλικία δεκαεννέα ετών βραβεύθηκε στον πανελλήνιο δια- γωνισμό λογοτεχνίας, για το διήγημά της “Ο Κάμπος με τα στάχυα”, από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες. Είναι μέλος της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς. Μικροδιηγήματα και ποήματά της δημοσιεύονται κατά καιρούς σε τοπικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά. Χαϊκού ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί στην ειδική έκδοση-αφιέρωμα “Η Ποίηση Χαϊκοποιείται”, από την Διασπορική Λογοτεχνική Στοά. Αυτή είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή και η πρώτη σε ρυθμό δεκαεφτά συλλαβών (Χαϊκού). Η πρώτη της συλλογή “Τα πάντα ρει και ουδέν μένει…” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος. Από το 2011 ζει στο Βέλγιο και εργάζεται στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Δείτε το Βιβλίο: Με τις δεκαεφτά συλλαβές του είναι…

Αθηνά Μελή

Η Αθηνά Μελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κορινθία. Έχει σπουδάσει...

Αμέρισσα Γιαννούλη

Αμέρισσα Γιαννούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά ενός παιδιού και μαζί με τον σύζυγό της κατοικούν στην Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Πέρασε αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο ως φοιτήτρια και ερευνήτρια, μέχρι που ανακάλυψε την ομορφιά της συμμετοχής στα κοινά μέσα από τον εθελοντισμό, τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Εξακολουθεί να ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα σε σχέση με ζητήματα οικολογίας και δικαιοσύνης και εργάζεται σε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Επικεντρώνει τις δράσεις της στην ενδυνάμωση των νέων ατόμων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλου περιεχομένου.

Δείτε το βιβλίο: Το απρόσμενο ταξίδι ενός σαλιγκαριού

Αμέρισσα Γιαννούλη

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά...

Koutsoukou

Ευγενία Κουτσούκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευγενία Κουτσούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατέχει ΜΑ στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση. Από το 2004 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία.

Οι εναλλακτικές μορφές μάθησης και η ολιστική προσέγγιση διδασκαλίας αποτελούν τους κύριους άξονες των επιστημονικών της ενδιαφερόντων. Επίσης η δημιουργία αντίστοιχου υλικού για εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές αποτελεί απώτερο στόχο της .

Το πρώτο της εγχείρημα προς αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε με την έκδοση του «Ημερολογίου /Ατζέντα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του σχολικού έτους» για τους εκπαιδευτικούς από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε το βιβλίο: Για εκπαιδευτικούς – Ημερολόγιο και Ατζέντα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του σχολικού έτους

Ευγενία Κουτσούκου

Η Ευγενία Κουτσούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από...

Aggelakoudi

Ράνια Αγγελακούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη στο Κρόναμπεργκ της Σουηδίας όπου και μοιράζει τον χρόνο της.
Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τόπους και ανθρώπους στα διάφορα ταξίδια της ανά τον κόσμο να ανταλλάξει απόψεις και να συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες για ό, τι αφορά τη ζωή τον άνθρωπο και τη Μητέρα Φύση που τόσο αγαπά.
Οι σπουδές της στην Αγγλική γλώσσα της έδωσαν την ευκαιρία και την προοπτική να μελετήσει και ξένους ποιητές όπου και αυτοί επηρέασαν τη σκέψη της.
Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικής και αφιερώνει τον χρόνο της στις δύο αγαπημένες της ασχολίες: τη ζωγραφική και κυρίως την ποίηση.
Συμμετείχε κατά καιρούς με έργα της σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά με πολύ ενθαρρυντικές κριτικές. Αυτό την οδήγησε ώστε να συμμετέχει και σε διαγωνισμούς όπου έργα της διακρίθηκαν και βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις.
Το 2013 το ποίημα Ορφική Μορφή απέσπασε την 3η θέση στην Ελλάδα και Κύπρο ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές.
Το 2014 το ποίημα Στα μονοπάτια από ροδιές κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.
Το 2015 το ποίημα «Σχέσεις Ανθρώπων» την έφερε στην 3η θέση σε Διεθνή διοργάνωση και την καθιέρωσε ως την πρώτη Ελληνίδα ποιήτρια βραβευμένη από τον όμιλο PiGrecoZen υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Ιταλίας σε ειδική εκδήλωση στο Μuseo della citta στην Ανκόνα.
Το 2016 στην 9η Συνάντηση Σύγχρονων Δημιουργών με συμμετοχές από το Λονδίνο, Γερμανία, Ελλάδα και Κύπρο βραβεύθηκε με την 5η θέση για το ποίημα της «Στα αβαθή νερά σου».
Το Δεκέμβριο του 2017 τιμήθηκε με έπαινο από τον οργανισμό Verbumlandi Art που εδρεύει στην πόλη Lecce της Ιταλίας για το ποιητικό της αφιέρωμα “The world I want” στην ειρήνη.
Έργα της επίσης συμμετέχουν σε ποιητικές ανθολογίες μαζί με άλ- λους διακεκριμένους καλλιτέχνες του τόπου και της διεθνούς σκηνής. Το διεθνές περιοδικό Our Poetry Archive δημοσίευσε ποιήματά της στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2016 και τη συμπεριλαμβάνει ανάμεσα στους 10 κορυφαίους ποιητές στην Ευρώπη και στους 30 καλύτερους στον κόσμο. Το λογοτεχνικό περιοδικό των Βρυξελών Atunis την αναφέρει επίσης ανάμεσα στις διακεκριμένες ποιήτριες της Ευρώπης. Ποιήματά της δημοσιεύονται κατά καιρούς στο περιοδικό Setu με έδρα το Pittsburgh USA.
Το2016 τον Οκτώβριο ο ανθρωπιστικός οργανισμός World Institute for Peace [WIP] της απένειμε το σημαντικό βραβείο “Icon for World Peace” για την ενεργό συμμετοχή και απήχηση του ποιητικού της έργου για την ειρήνη στον κόσμο. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους η διοίκηση του οργανισμού της ανακοίνωσε εκ νέου την ομόφωνη απόφασή του να ορισθεί Πρέσβειρα του οργανισμού στην Ελλάδα και τη Σουηδία εκπροσωπώντας τον πολιτισμό και την παγκόσμια ειρήνη για τις δυο χώρες.
Τον Ιανουάριο του 2017 η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος ΕΔΣΤΕ τιμώντας την, την έκανε ενεργό μέλος της δίνοντάς της το βήμα να συμμετάσχει με την πένα της στην προώθηση του έργου της.
Τον Αύγουστο του 2017 προσκλήθηκε στην παγκόσμια συνάντηση ποιητών στο Hyderabat της Ινδίας και τον Απρίλιο του 2018 στη Σιγκαπούρη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της διεθνούς βιβλιογραφίας.
Τον Οκτώβριο του 2017 η Ένωση Λογοτεχνών Σουηδίας (Sveriges Forfattarforbund) με ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο έκανε δεκτή την αίτηση μέλους της. Τα έργα της βρίσκονται στις δυο κεντρικές βιβλιοθήκες της Στοκχόλμης Stadsbiblioteket και Kulturhuset biblioteket.
Tον Δεκέμβριο του 2017 άλλη μια σημαντική διάκριση ήρθε από την World Nations Writers’ Union Kazakhstan με τον τίτλο “Pride of the Globe-2017” , WNWU ως επιβράβευση της αφοσίωσή της στη λογοτεχνία και τη χρήση αυτής ως εργαλείο για το ευ-ζην των ανθρώπων στον πλανήτη.
Το Φεβρουάριο του 2018 η διοίκηση του οργανισμού World Institute for Peace της εμπιστεύτηκε εκ νέου τον τίτλο της Πρέσβειρας για την
Ελλάδα και τη Σουηδία ως μόνιμη εκπρόσωπό του.
Την 17η Νοεμβρίου 2018 ο ιστορικός οργανισμός τέχνης Verbumlandi Art της Ιταλίας συμπεριέλαβε σε συλλεκτικό ανθολόγιο μετά από διαγωνισμό το ποίημα “Obliterating time” μαζί με τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές από την Ταιβάν, Ινδία, Πολωνία, Γερμανία, Τουρκία και άλλες χώρες. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στην πόλη Galatone Lecce παρουσία των αρχών και καλλιτεχνικών φορέων του τόπου.
Τον Αύγουστο του 2019 η Ένωση Λογοτεχνών Καζακστάν στα πλαίσια του εορτασμού των 175 χρόνων από τη γέννηση του Ποιητή και Φιλοσόφου Qunanbaiuly την τίμησε με το βραβείο World Poetic Star για τη συμβολή της στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Rania Angelakoudi was born in Kronanberg,Sweden a city she still visits and has close ties with.She’s been a citizen of the world from an early age,travelling and meeting people,sharing ideas and experiences with other artists about life,human affairs and Mother Nature,a subject close to her heart.
Her English Language studies have allowed her to study,explore and inspired by the international literary scene. She currently works as an English Language teacher,dividing her time between
her students and her two favourite pastimes,painting and primarily poetry.
She has published poems in Greek and International Literary Journals receiving positive comments.This encouraged her to participate in various literary competitions where a number of her poems have received praise and awards.
In 2005 her poem ‘For you’ was awarded an honourary distinction in competition organized by the Lions club.
In 2009 her poem ‘Winning Life’ came second in a Panhellenic-Pancypriot competition organized by the Author’s club.
In 2013 her poem ‘Orfic rite’ came third among hundreds of participating poems from Greece and Cyprus in a competition organized by the Municipality of Evosmos,Thessaloniki under the auspices of the Greek Ministry of Culture.
In 2014 her poem ‘Pomegranate Tree Lane’ won the bronze metal in a European Literary Competition organized

Δείτε τα Βιβλία:

Στη δική μου άνοιξη

A Spring of my Own

On Pomegranate lanes

Στα μονοπάτια από ροδιές

Ράνια Αγγελακούδη

Γεννημένη στο Κρόναμπεργκ της Σουηδίας όπου και μοιράζει τον χρόνο...