Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Panagou

Μαρία Πανάγου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη σε ένα σπίτι γεμάτο μαγειρικές και κόσμο. Εργάστηκε για μία δεκαετία στον τομέα του τουρισμού στο κομμάτι των τουριστικών πρακτορείων και του incoming , τον οποίο θεωρεί την υπερδύναμη της ελληνικής οικονομίας, και στη συνέχεια στράφηκε στον τομέα της ελληνικής γαστρονομίας την έταιρη υπερδύναμη. Πάντρεψε την αγάπη της για την μαγειρική και τη φωτογραφία δημιουργώντας ένα προσωπικό foodblog τον “Τζετζερέ” και εργάζεται στη Μυτιληνιά εταιρεία παραγωγής τροφίμων.

Μέσα από την ερευνα στην τοπική κουζίνα θέλει να περάσει στην καθημερινότητα όλων τον γαστρονομικό θησαυρό της πάμφθηνης cucina povera του βορειανατολικού Αιγαίου.

Αγαπά τα DIY project και τα ταξίδια σε γαστρονομικούς προορισμούς και οργανώνει foodbazar με σκοπό πάντα την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.

Born and raised in Mytilene Lesvos Greece in a house full of cooking and sharing. She worked for a decade in the tourism sector in the track of travel agencies and incoming, which she considers the superpower of the Greek economy, and then turned into the Greek gastronomy sector the other Greek economy superpower. She combined her love for cooking and photography creating a personal foodblog called “Tzetzeres”. She also works in a local food company.

Through research in local cuisine she wants to initiate everyone in the gastronomic treasure of the cucina povera of the Northeast Aegean.

She loves DIY projects and traveling to gastronomic destinations. She organizes foodbazars always considering the social contribution and the power of volunteering for the social good.

Δείτε το βιβλίο: Cook like a Greek

Μαρία Πανάγου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη σε ένα σπίτι γεμάτο μαγειρικές...

Arxitektonidou-1

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων. Ποίημά της με τίτλο «Η Δίκη» έχει δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Μουσών Μέλαθρον», ενώ για το ποίημά της «Απανταχού Ελληνισμός» το οποίο περιλαμβάνεται στην Ανθολογία Ζ΄ Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Αμφικτιονίας Ελληνισμού έχει λάβει Τιμής Ένεκεν και Έπαινο.

Παράλληλα διηγήματά της με τίτλο «Ο μικρός κυρ Χαράλαμπος» και «Η Δικαίωση» έχουν εκδοθεί στην «Ανθολογία πεζού λόγου» του συλλόγου Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα της έχει απονείμει Τιμής Ένεκεν για τη συμμετοχή της στον 150 Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου. Αργότερα έγινε και μέλος του Συλλόγου, όπου και παραμένει ως τώρα. Πέραν των παραπάνω έχει συμμετάσχει και ως ομιλήτρια στην επιστημονική διημερίδα νέων με θέμα: «Ο κόσμος μας στη θεωρία του χρόνου», αναπτύσσοντας το θέμα περί των δικαιωμάτων των ανήλικων παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Ο καθηγητής

Κυριακή Αρχιτεκτονίδου

Η Κυριακή Αρχιτεκτονίδου σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο...

Giannis Papageorgiou

Γιάννης Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος τεχνολόγων ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος διπλώματος Master σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος στο ίδιο Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κατά το παρελθόν και παράλληλα με τις βασικές επαγγελματικές του ενασχολήσεις, είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης πάνω σε θέματα, ενέργειας, περιβάλλοντος και σύγχρονων τεχνολογιών.

Το μυθιστόρημα με τίτλο Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα έμπνευσης αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του έργο.

Δείτε το βιβλίο: Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης

Γιάννης Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος...

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην Κύπρο, στην επαρχία Λεμεσού το 1989, ανέπτυξε από μικρή ηλικία μια βαθιά αγάπη για τα ποιήματα, την ιστορία και τα λογοτεχνικά κείμενα. Στα 18 της, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και να σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην Ελλάδα.
Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε για λίγο στον επιστημονικό της κλάδο, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούσε διάφορες άλλες επαγγελματικές διαδρομές. Η ανάγνωση βιβλίων ξεκίνησε ως χόμπι και μορφή χαλάρωσης, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη συνήθεια. Η αρχική της αγάπη για τα ιστορικά μυθιστορήματα επεκτάθηκε στη ρομαντική επιστημονική φαντασία, και σύντομα ξεκίνησε να σκέφτεται τη δημιουργία του δικού της βιβλίου, αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο στο γράψιμο.
Με τον καιρό, παντρεύτηκε και αφιερώθηκε στην οικογένειά της, αγκαλιάζοντας τον ρόλο της μητέρας με ένα αξιολάτρευτο παιδί. Παρά τις προκλήσεις, με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συζύγου της, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο της λογοτεχνικό έργο.
Πιστεύω της: «Μην ξεχνάτε ότι στη φαντασία μας καραδοκούν οι πιο κρυφοί μας πόθοι».

Δείτε το βιβλίο: Αιώνιο Κάλεσμα

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην...

Eyaggelia Manousou

Ευαγγελία Μανούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2017 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα με θέμα «Οι δεξιότητες των φοιτητών που εκπονούν μεταπτυχιακή εργασία» Είναι Καθηγήτρια – Σύμβουλος (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» και «Εκπαίδευση Ενηλίκων», όπου διδάσκει σε τμήμα και επιβλέπει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες από το 2009. Είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, ΠΕ70, στο 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Επιστημονικού περιοδικού «Ανοικτή Εκπαίδευση», επιμορφώτρια – εμψυχώτρια σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα που αφορούν βιωματικές και ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης, δεξιότητες και γενικότερα παιδαγωγικά ζητήματα, και συγγραφέας πολλών παιδαγωγικών βιβλίων και υλικών όπως «Ο Ναυτίλος ταξιδεύει», παραμυθιών κ.ά. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 διεθνή συνέδρια και περιοδικά με ανακοινώσεις και άρθρα, καθώς και σε συλλογικούς τόμους βιβλίων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του «Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» και άλλων συλλόγων.

Δείτε το βιβλίο: Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση

Ευαγγελία Μανούσου

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου...

Tsiampalou

Συραγώ Τσιαμπαλού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Συραγώ Τσιαμπαλού γεννήθηκε στον Βόλο.
Έχει πάρει δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού και Πτυχίο θεραπευτή πάνω στις τέχνες της θεραπείας από την Ακαδημία Τ.C.Μ.
του Αλέξανδρου Τηλικίδη στην Αθήνα.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Tianjin University of T.C.Μ στην Κίνα.
Ειδικεύτηκε στον Αισθητικό Βελονισμό από την Dr. Radha Tambirajah και πήρε Δίπλωμα από την European Cosmetic Academy of Chinese Acupuncture.
Εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία από τον Mark Weutworth στο Αλφάβητο Ζωής και συγγράφει κείμενα με έναν δικό της πρωτότυπο τρόπο που κάνει βαθιές έννοιες να γίνονται κατανοητές.
Είναι μητέρα ενός παιδιού. Ζει στον Πειραιά.

Δείτε τα βιβλία:

Με οδηγό την αρμονία

With Harmony as a Guide

Συραγώ Τσιαμπαλού

Η Συραγώ Τσιαμπαλού γεννήθηκε στον Βόλο. Έχει πάρει δίπλωμα Παραδοσιακής...

Petros Gkosiopoulos

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Ζωγραφική.

Το 2005 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος Εικαστικών. Το 2006-2007 δίδαξε Ιστορίας της Τέχνης στην ΕΠΑΣ Εμπορίου Θήρας(Σαντορίνης) στο Τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης.

Το 2013 πήρε  μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Α’  ΠΥΣΠΕ της  Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής

Αίθουσα Τέχνης Παρατηρητής Για την Ελπίδα(Θεσσαλονίκη,2000).
Ανοιχτές Πόρτες Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.(2001-2002)
Συμμετοχή στη Biennale της Σχολής Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου με δύο σχέδια (2001).
Πεδίο δράσης Κόδρα 02 2η συνάντηση εναλλακτικών Δημιουργών Παραθιναλός (2002).
Έκθεση Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(2003).
Ατομική έκθεση στο Μύλο (2006).
Ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Ναυπάκτου στα πλαίσια για την στήριξη του ΕΕΕΕΚ Πάτρας (2006).
Ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων (Αθήνα, 2008).
Ομαδική έκθεση παλαιών και νέων μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με τίτλο Η ανθρώπινη μορφή στην Τέχνη,με συμμετοχή δύο έργων (Τεχνόπολη, Αθήνα 2010).
Ομαδική έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης(2011).
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο, ‘’Art core’’, ρωμαϊκή αγορά (Θεσσαλονίκη, 2016)
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο ‘’Διόγνητος’’ Άθυτος (Χαλκιδική, 2016) στα πλαίσια του φεστιβάλ ‘’η Άθυτος της Αφύτου’’

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Σεμινάριο Art Therapy στη Σχολή Καλών Τεχνών Brera του Μιλάνου(2002-2003).
Συνεχής συμμετοχή σε σεμινάρια της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών μαθημάτων (2005-σήμερα).
Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της τέχνης: Τίτλος μεταπτυχιακού: ‘’Ξαναδιαβάζοντας το για το Πνευματικό στην Τέχνη, Σημείο, Γραμμή, Επίπεδο του Vasili Kandinsky, Επιρροές από τα Θεοσοφικά κείμενα’’.
Μιλάει τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (2002).
Συντονιστής στον τομέα Ζωγραφικής στο Β’ Πολιτιστικό Φεστιβάλ Α.Μ.Ε.Α (2002).
Εθελοντής στη Ζωγραφική στο ειδικό ψυχαγωγικό κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης για Α.Μ.Ε.Α. (1999-2004).
Ειδικός συνεργάτης των Μ.Κ.Ο. Ψ.Κ.Β.Ε. και της Βοήθειας Ζωής προς το ειδικό παιδί (1999-2002).

Δείτε το βιβλίο: Το ξεχωριστό κορίτσι

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του...

Αστέριος Φυλάτος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αστέριος Φυλάτος είναι ιατρός της Βιομηχανικής Ιατρικής, έχει μακρόχρονη επαγγελματική θητεία ως καταξιωμένο επιστημονικό στέλεχος μεγάλων πολυεθνικών ομίλων του εξωτερικού, όπου άρχισε και περάτωσε την ιατρική του σταδιοδρομία.

Ως ιατρός Εργασίας είχε, κατά συνέπεια, την προνομιακή θέση να ταξιδεύει αλλά και να γνωρίζει, εκ των έσω, γιγάντιες επιχειρήσεις, και εξίσου σπουδαίους ανθρώπους

Συγγραφέας πολυταξιδεμένος, μελετητής της επιστήμης του, μελετητής της ιστορίας της ιατρικής – με πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο συνέδριο της Ιστορίας της Ιατρικής – λάτρης της εκλεπτυσμένης λογοτεχνίας, επιχείρησε τη συγγραφή του πρώτου λογοτεχνικού του βιβλίου «Το τέλος του Μύθου».

Η «Ισόβια Υγεία» με το ψευδώνυμο Αστέριος Μάλαμας και η «Η Βυζαντινή Ιατρική» είναι έργα του ιδίου.

Δείτε το βιβλίο: Το τέλος του μύθου

Αστέριος Φυλάτος

Ο Αστέριος Φυλάτος είναι ιατρός της Βιομηχανικής Ιατρικής, έχει μακρόχρονη...

Kontomari

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε:
• Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδος).
• Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων, (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο).
• Εγκληματολογική Ψυχολογία
• (Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας– ΔΔΕΕΨΥ).
• Συμβουλευτική Ψυχολογία – Coaching
• (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).
Έχει εκπαιδευτεί σε Τεχνικές Αυτογνωσίας και Ενεργειακής Ψυχολογίας NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) Socratic Method, EFT, oponopono.
Είναι δημιουργός της πρωτοποριακής μεθόδου Dream – Decide – Do και είναι μέλος στον Σύλλογο «Συμβουλευτικής – Coaching – Mentoring Association Ελλάδος».
Το 2012 έλαβε πιστοποίηση επιπέδου Α από την Τράπεζα Ελλάδος ως ασφαλιστική Σύμβουλος. Εργάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική ως χρηματοοικονομική σύμβουλος.

Είναι εθελόντρια στην ομάδα κοινωνικής δράσης «Hopeaholics». Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Συγγραφέας του βιβλίου «Πορφυρός Ηγέτης», Παρασκήνιο 2018 και «Στιγμές Σιωπής», Παρασκήνιο 2006.
Όραμά της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τον Ηγέτη μέσα τους και να ζήσουν μια ζωή που να αξίζει
e-mail: k.kontomari@yahoo.gr
Page: Κωνσταντίνα Κοντομάρη –
Konstantina Kontomari
Profile: Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Δείτε το βιβλίο: Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες

 

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη σπούδασε: • Διοίκηση και Οικονομία, (Ανώτατο Οικονομικό...

Sanoulis

Δημήτρης Σανούλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια. Παίζει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν. Σπούδασε μουσική στο University of West London/London College of Music

DipLCM in Jazz Performance

DipLCM in Teaching, Popular Music Theory-Jazz Piano.

Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και οργανώνει σεμινάρια και ομιλίες όπου του ζητηθεί.

Ζει με την σύζυγο του και την κόρη του στα Δωδεκάνησα στην Κω.

Δείτε το βιβλίο: Ο αυτοσχεδιασμός στη μουσική, στην τέχνη, στη ζωή

Δημήτρης Σανούλης

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό...

Λεωνίδας Φιλίππου

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού αποφοίτησε από την Ξενοδοχειακή Σχολή, εργάστηκε σε ξενοδοχεία όπως το St Raphael Resort και το Εlias Beach Ηotel, καθώς και σε εστιατόρια της ορεινής Κύπρου ως μάγειρας, μπάρμαν και τραπεζοκόμος.
Για τέσσερα χρόνια δούλεψε και στον τομέα μεταφορών δεμάτων με ανερχόμενες διευθυντικές τάσεις. Επιπλέον, έχει δουλέψει κατά διαστήματα σε εταιρείες ρούχων και αξεσουάρ ως φωτομοντέλο, ενώ σήμερα εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία Cybarco. Γνωρίζει τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά· έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με την αυτοβελτίωση και την επίτευξη στόχων, τη φωτογραφία και το μάρκετινγκ.
Χόμπι του είναι τα ταξίδια, η γυμναστική, η φωτογραφία και το διάβασμα. Η μεγάλη του αγάπη είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων. Το 2015 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: “Η μεγάλη απουσία”, το όποιο αγάπησε και συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό.
Όνειρό του είναι να εκδώσει περισσότερα βιβλία για τον αναγνώστη που ψάχνει να ζήσει σπουδαίες εμπειρίες και θέλει να ταξιδέψει σε κόσμους που θα του προσφέρουν συναισθήματα που δε θα ξεχάσει ποτέ.

Δείτε το βιβλίο: Το θαυμάσιο πεπρωμένο της Άννας

Λεωνίδας Φιλίππου

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού...

Triantafyllou Maria D.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2 Φλεβάρη του 1971. Έχει σπουδάσει στον τομέα σχεδιαστών στην ειδικότητα Αρχιτεκτονικού σχεδίου. Είναι αγιογράφος και ασχολείται χρόνια με τη ζωγραφική.

Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Δούλεψε ως επιμορφώτρια ζωγραφικλης σε παιδικό τμήμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στο Βόλο.

Αυτή είναι η πρώτη της δουλειά σε παιδικό βιβλίο και την αφιερώνει στην έφηβη νεραϊδούλα της.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2...

Delixas

Κωνσταντίνος Δεληχάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δεληχάς γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Μετά το σχολείο εργάστηκε για χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του σαν εμποροϋπάλληλος. Στη συνέχεια μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε φυσιοθεραπεία, επάγγελμα όμως που άσκησε για μικρό χρονικό διάστημα. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά και ασχολείται από νωρίς με τη μουσική παίζοντας κιθάρα, μπάσο και τσέλο. Το βιβλίο «Ψυχανάλυση, όχι απαραίτητα» είναι το δεύτερο, γιατί προηγήθηκε το βιβλίο με τίτλο «Κρυφές σκέψεις». Ο συγγραφέας είναι διαζευγμένος, ζει και γράφει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το Βιβλίο: Ψυχανάλυση; Όχι απαραίτητα

Κωνσταντίνος Δεληχάς

Ο Κωνσταντίνος Δεληχάς γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Μετά το...

Χριστίνα Ντούμα

Χριστίνα Ντούμα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι η μητέρα του Βασίλη και του Θοδωρή. Από πολύ μικρή είχε μεγάλη αγάπη για τα παραμύθια. Ήταν, είναι και θα είναι το καταφύγιο της ψυχής της. Τις ιστορίες, που ξεκίνησε να γράφει, απολάμβανε να τις μοιράζεται και με τα δύο της παιδιά που ήταν οι πρώτοι της αναγνώστες και οι σπουδαιότεροι σύμβουλοι που είχε. Μέσα σε αυτές, ταξίδευαν, περιπλανιόνταν, γελούσαν, ονειρεύονταν, αλλά και στοχάζονταν ατελείωτες ώρες. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι τα δικά της παραμύθια θα εκδοθούν έως ότου η επιδείνωση της υγείας του γιου της Θοδωρή την ώθησε να βρει τρόπους για να στηρίξει τον αγώνα του παιδιού της. «Η Αλεπού μοδίστρα», «Ο Χνούδης», «Ο Φούσκας», «Η Μελιάννα» και
«Ο Μπούφος» αποτέλεσαν τα παραμύθια της σειράς «Τα Όνειρα του Θοδωρή». Τώρα ξεκινά η καινούργια σειρά παραμυθιών «Οι Ιστορίες του Θοδωρή» με πρώτη την ιστορία του «Ρεμί».
Περισσότερες πληροφορίες για τον Θοδωρή και τον αγώνα της οικογένειάς του μπορείτε να βρείτε:
Στην ιστοσελίδα  για τον Θοδωρή: www.theodoresmiracle.org
Στη σελίδα Facebook για τον Θοδωρή: www.facebook.com/theodoresmiracle

Βρείτε το 1ο βιβλίο της νέας σειράς «Οι Ιστορίες του Θοδωρή»: Ρεμί 

Χριστίνα Ντούμα

Η Χριστίνα Ντούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σεπόλια και είναι...

Orfanidou

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ως παιδοψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, και Μαθηματικά και ειδικεύθηκε στην Παιγνιοθεραπεία. Τα ταξίδια της ψυχής και ο μαγικός κόσμος των παιδιών μαζί με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βρήκαν διέξοδο στη δημιουργία ιστοριών που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με τα παιδιά. Πιστεύει ότι πολύτιμη παρακαταθήκη στη ζωή του ανθρώπου είναι οι «συναντήσεις» του με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές μοιράζεται με τις ιστορίες της.

Δείτε το βιβλίο: Για να ‘ρθει πάλι η χαρά

Μαρία Αθ. Ορφανίδου

Η Μαρία Αθ. Ορφανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με...

Eirini Sismanidou

Ειρήνη Σισμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ειρήνη Σισμανίδου έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Το ένα αφορά την Ειδική αγωγή και το άλλο τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις την εκπαίδευση σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ως εκπαιδευτικός γενικής και ειδικής αγωγής και ως διοικητικό προσωπικό σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικών με παιδαγωγικά ζητήματα. Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν θέματα ειδικής αγωγής και συμπερίληψης μαθητών και μαθητριών με δυσκολίες, καθώς και θέματα διαφορετικότητας και ζητημάτων του φύλου. Δείτε το βιβλίο Μαθαίνω να διαβάζω αλλιώς

Ειρήνη Σισμανίδου

Η Ειρήνη Σισμανίδου έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής...

Drogidis

Δημήτριος Δρογίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδηµία Θεσσαλονίκης και το 1990 το Γαλλικό Τµήµα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 µέχρι το 2007 εργαζόταν σε δηµοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και σήµερα είναι Σχολικός Σύµβουλος στη Νάουσα Ηµαθίας.Ασχολήθηκε µε την Ιστορία, την Ψυχολογία και τις Επιστήµες Επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιµορφωτικών προγραµµάτων και συµµετείχε σε ηµερίδες κι επιστηµονικά συνέδρια. Σήµερα είναι ∆ιδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Paris 1 Pantheon Sorbonne και τ. Υπότροφος της UNESCO. Είναι µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, µέλος της Ανώνυµης Εταιρείας Πνευµατικής Ιδιοκτησίας, µέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ελληνοευρωπαϊκών Μελετών• για το συγγραφικό του έργο τιµήθηκε από το Σύνδεσµο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (2.3.2001).Επισής είναι κατόχος τοu BLOG http://drogidis.blogspot.com/

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
1. (1996) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1897-1997, Τα 100 χρόνια της νεότερης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης
2. (1997) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1453-1997
3. (2001) ΒΑΛΚΑΝΙΑ, Η ΓΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 5 τόµοι
4. (2004) Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, (∆ιατριβή) τόµοι 2, 560 σελ.– Καθηγητής Σπ. Ασδραχάς.
5. (2007) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
6. (2009) Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & Ο ΤΥΠΟΣ
7. (2009) «The Impact of Information Communication Technology (ICT) to the Greek Educational Community» Dr. Paraskevi Mentzelou, Dr. Dimitrios Drogidis, In Harrison Yang and Steve Yuen (Eds.): Collective Intelligence and E-Learning 2.0: Implications of Web-Based Communities and Networking Edited By: Harrison Hao Yang, State University of New York, USA, Steve Chi-Yin Yuen, University of Southern Mississippi, USA ISBN: 978-1-60566-729-4 Hard Cover Publisher: Information Science Reference Copyright: August 2009 Pages: 326
8. (2010) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δείτε το βιβλίο: Τα παιδιά της Ατλαντίδας

Δημήτριος Δρογίδης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική...

Nteliou Kleopatra

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου η έμπνευση ταξιδεύει πάνω από το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Μεγαλώνοντας η συγγραφέας ξεκινάει να ανακαλύπτει τις θεωρίες της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Το 2014 γίνεται η διδάσκουσα του μαθήματος “Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διδασκαλία” στο Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμπνευση για τη συγγραφέα, πέρα από τους φοιτητές της, τα τελευταία χρόνια αποτελούν πλέον οι δυο μικρές κόρες της, που φροντίζουν καθημερινά να ζωντανεύουν!

Δείτε το Βιβλίο: Ένα ταξίδι γεμάτο κύκλους

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου...

Κώστας Βουδούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και ακολούθησε διάφορους δρόμους ως προς τη γνώση και την εκπαίδευση, μέχρι να φτάσει στην αρχαιολογία. Αποφοίτησε από τα ΚΑΤΕΕ της Λάρισας ως Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., που υπήρξε η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα, και στη συνέχεια από τη Βιβλιοθηκονομία του ΤΕΙ Σίνδου. Αργά πλέον, διανύοντας ήδη μια μακρά περίοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκε στην Αρχαιολογία του ΑΠΘ. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Διατμηματικού Τμήματος Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ. Τέλος, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.

Δείτε το βιβλίο: Από τον Όμηρο μέχρι τις Διηγήσεις περί των θαυμάτων του Αγίου Δημητρίου – Ερμηνευτικές και ιστορικές προσεγγίσεις τοπωνυμίων στον Κάμπο της Θεσσαλονίκης

Κώστας Βουδούρης

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και...

Giorgos Mayridis

Γιώργος Μαυρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαυρίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1989 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με αντικείμενο Media and Communication Studies: Culture, Collaborative Media and Creative Industries από το Malmö University της Σουηδίας. Ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία και το marketing από το 2010.

Δείτε τα βιβλία:

Δράχμαν

Δράχμαν ΙΙ

Γιώργος Μαυρίδης

Ο Γιώργος Μαυρίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1989 και είναι...

Αθανασία Αντωνοπούλου

Αθανασία Αντωνοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη,
το 2002. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο ενασχόλησης με το πιάνο και την αρμονική σύνθεση. Ασχολείται με τη ζωγραφική από την παιδική ηλικία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών για τρία χρόνια. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της προς το ιαπωνικό στυλ ζωγραφικής (manga) έχει αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της τεχνικής της τα τελευταία χρόνια.

Το «Σ ’αγαπώ Μέχρι το Ουράνιο Τόξο» αποτελεί την πρώτη της εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αθανασία Αντωνοπούλου

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, το 2002. Είναι τριτοετής...

Maggopoulos

Γιώργος Μαγγόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (1993) και κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (master) στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Η διδακτορική του διατριβή που αφορά στην αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε το 2011 στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας θέματα σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιολόγηση προγραμμάτων, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Δείτε το βιβλίο: Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων

Γιώργος Μαγγόπουλος

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης...

Florian Florianou

Μ. Φλωριάν Φλωριανού

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε από το 2ο  Ενιαίο Λύκειο Καλλιθέας. Είναι πτυχιούχος τμήματος επεξεργασίας τρισδιάστατης κινούμενης εικόνας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καθώς και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της εικονογράφησης.
Βιβλία που εικονογράφησε:

“Η νευρική Βιολέτα και ο μαγικός καθρέφτης”
“Ο καλός μας κύριος ύπνος που χάθηκε”  Εκδόσεις Φυλάτος
“Όνειρα χαράς και λύπης”   Εκδόσεις Φυλάτος
“Raju, ο ελέφαντας που δάκρυσε”

Μόνιμη συνεργάτης της λογοτεχνικής στήλης «Ένα κείμενο, μία εικόνα» της Γιώτας Κοτσαύτη και του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Book Tour.

http://tsikouri.deviantart.com/

https://www.facebook.com/illustrations.of.dreams

illustrations of dreams

Δείτε τα βιβλία:

Ο καλός μας κύριος ύπνος που χάθηκε

Όνειρα χαράς και λύπης

Μ. Φλωριάν Φλωριανού

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε από το 2ο  Ενιαίο...

Θανάσης Δαβαλάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκων στο elearning του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2017 μέχρι και σήμερα σε μια σειρά γνωστικών αντικειμένων γύρω από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ( ΤΠΕ ). Είναι ακαδημαϊκά υπεύθυνος του επαγγελματικού προγράμματος Cyber Security του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μιας σειράς άλλων ( web designer / developer, Data Protection Officer, Digital Marketing , SEO κ.α.)
Διατέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου που μετεξελίχθηκε στο Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων του οποίου είναι και Διευθύνοντας Σύμβουλος ενώ ασχολείται παράλληλα επαγγελματικά με την κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων

Δείτε τα βιβλία:

ΟpenCart

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του Google

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress 5 – Εισαγωγή στον Gutenberg

GDPR: Εξεταστέα ύλη για Data Protection Officer

Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Θανάσης Δαβαλάς

Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής...

Μάριος Τσαγανός συγγραφέας

Μάριος Τσαγανός

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και τη Σχολική Ψυχολογία. Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες παιδοψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων, που αποτέλεσε και την αφορμή για να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Μάριος Τσαγανός

Ο Μάριος Τσαγανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του...

Θάνος Καλδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973. Κατάγεται από την Πύλο Μεσσηνίας και επέλεξε η πρώτη συγγραφική του δουλειά, που κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό, να ξεκινήσει από τον τόπο καταγωγής του. Ζει και εργάζεται για πάνω από οκτώ χρόνια πλέον στο εξωτερικό, και η συγγραφή αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του μέσα για να ταξιδεύει.

Δείτε το βιβλίο: Ταξιδεύεις και δεν το ξέρεις

Θάνος Καλδής

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973....

Dimos

Οδυσσέας Δήμος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Οδυσσέας Δήμος σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία στην Αθήνα και Ψυχολογία στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Γνωστική Ψυχολογία με κατεύθυνση την Νευροψυχολογία, και την Ψυχογλωσσολογία . Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα κατεύθυνσης Ψυχοφυσιολογίας και συμμετείχε στην ομάδα των ψυχοφυσιολογικών διαταραχών.

Έχει εμπειρία κυρίως από νευρολογικές και νευροχειρουργικές κλινικές όπου ασχολήθηκε τόσο διαγνωστικά όσο και εντοπιστικά κυρίως με ασθενείς με πιθανή άνοια, με επιληψία και επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες όπως τραυματισμοί, όγκοι και αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Έχει εργαστεί σε ειδικό σχολείο για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες , ενώ από το 2005 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα . Από το 2008 είναι μέλος και ιδρυτικό στέλεχος ομάδας της Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης Ατόμων με Εγκεφαλικές Βλάβες της ΕΛΕΠΑΠ

Τα κλινικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχέση της αντίληψης και της κίνησης με τις ανώτερες νοητικές λειτουργίες, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική, τα μαστορέματα και τη μελέτη ιστορικών και φιλοσοφικών εγχειριδίων.

Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Δείτε τα βιβλία:

Θεωρητικά και κλινικά θέματα γνωστικής – νοηματικής αποκατάστασης – Μια πολυτροπική προσέγγιση

Οδυσσέας Δήμος

Ο Οδυσσέας Δήμος σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία στην Αθήνα και...

Triantafyllou Ria

Ρία Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μια δασκάλα που της άλλαξε την κοσμοθεωρία.

Η συναναστροφή της αυτή, την ώθησε στο να ανοίξει τα δικά της φτερά και να εισχωρήσει στον υπέροχο και μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού και της μυθοπλασίας. Έτσι, από τότε, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον κόσμο του παραμυθιού, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, όπως το κουκλοθέατρο, την αφήγηση και γενικότερα τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Μάλιστα, για να εμπλουτίσει και να τεκμηριώσει τις γνώσεις της στο αντικείμενο, ξεκίνησε σπουδές ως βρεφονηπιοκόμος και τάχθηκε από τότε έως και σήμερα υπέρμαχος της δια βίου μάθησης και της διαρκούς αναζήτησης και ενασχόλησης με δραστηριότητες που αφορούν τον κόσμο των παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Άνοιξε τα φτερά σου

 

Ρία Τριανταφύλλου

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε...

Kotsifogianni

Ντίνα Κοτσιφογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ντίνα Κοτσιφογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή της άρεσε η ζωγραφική και το γράψιμο. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Maryland φυσικές επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση και την ψυχολογία στο πανεπιστήμιο La Verne.
Ασχολήθηκε με την εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, διδάσκοντας παράλληλα την Αγγλική γλώσσα σε φροντιστήρια.
Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στην ίδρυση δικού της εκπαιδευτηρίου ξένων γλωσσών όπου, με μεγαλύτερη ευχέρεια, μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες γονέων και παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Πολύχρωμοι φίλοι, όμορφος κόσμος

Ντίνα Κοτσιφογιάννη

Η Ντίνα Κοτσιφογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή της...

Sidiropoulos

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε τις επαγγελματικές δράσεις, διδάσκοντας την οικονομική θεωρία, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μετάδοση γνώσεων, σε νέους, τον βοήθησε να επινοεί τρόπους, απλούς στην παρουσίαση και ουσιαστικούς στην κατανόηση της επιστήμης.
Στη συνέχεια, μπήκε στον χώρο των επιχειρήσεων, συντάσσοντας μελέτες σκοπιμότητας επενδύσεων. Εργάστηκε ως εκπρόσωπος του Υπ. Ανάπτυξης (στην περιοχή Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης), σε ρόλο εισηγητή χρηματοδότησης και διαπραγματευτή (σε δίκτυα επιχειρήσεων). Κατά την εποχή της άνθησης του χρηματιστηρίου, εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων, σε χρηματιστηριακές εταιρίες. Η επόμενη (μετά την χρηματιστηριακή κατάρρευση) εποχή, τον βρήκε εργαζόμενο σε ιδιωτική τράπεζα, με καθήκοντα εισηγητή, στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Μετά από τόσα χρόνια, στην καρδιά των εξελίξεων, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία για τα δρώμενα της οικονομίας, που συνοψίζεται στην άποψη: “Όταν θέλεις να μαντέψεις το μέλλον, πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες των ισχυρών”.
Δύο χρόνια πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, επέστρεψε στην “πρώτη αγάπη”, συνεχίζοντας την διδασκαλία οικονομικής θεωρίας και διοίκησης επιχειρήσεων. Το 2014, ξεκίνησε την συγγραφή του έργου “Athens trade center: Προφάσεις & αίτια της οικονομικής κρίσης” προσδοκώντας να βάλει το δικό του “λιθαράκι”, στην οικονομική επιστήμη και στην ψυχή των ανθρώπων.

Δείτε το βιβλίο: Athens Trade Center – Προφάσεις και αίτια της οικονομικής κρίσης

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά,...