Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Zaxariou

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive Media της ΑΚΤΟ και του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Έχει κάνει μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στο εργαστήριο του Λάζαρου Κτενίδη. Ασχολείται με την εικονογράφηση και το character design. Έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς, έχει λάβει μέρος ως ζωγράφος σε παιδικές παραστάσεις, δημιουργήσει ιστοσελίδες και διαφημιστικά καρτούν. Η Ωραία Κοιμισμένη είναι το πρώτο βιβλίο που εικονογραφεί.

Δείτε το βιβλίο: Η Ωραία Κοιμισμένη

Περσεφόνη Ζαχαρίου

Η Περσεφόνη Ζαχαρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Animation and Interactive...

Giannis Papageorgiou

Γιάννης Παπαγεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος τεχνολόγων ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος διπλώματος Master σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος στο ίδιο Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κατά το παρελθόν και παράλληλα με τις βασικές επαγγελματικές του ενασχολήσεις, είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης πάνω σε θέματα, ενέργειας, περιβάλλοντος και σύγχρονων τεχνολογιών.

Το μυθιστόρημα με τίτλο Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα έμπνευσης αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του έργο.

Δείτε το βιβλίο: Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης

Γιάννης Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος...

Kakabia

Εμμανουέλα Κακαβιά

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης (εργαστήρια: Θ. Πέτρου, Δ. Χατζηαποστόλου και Ι. Κόρδη), μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργώντας κόμικς: Ιστορία, Γλώσσα, Είδη και Τεχνικές Αφήγησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κρατικό πτυχίο Σκηνοθεσίας Τηλεόρασης, καθώς και πτυχίο της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Κύπρου στον Ελληνικό Πολιτισμό με κατεύθυνση Ιστορία – Αρχαιολογία –Τέχνη. Από το 2018 είναι μέλος της ΙΒΒΥ, ως εικονογράφος.

Έχει εργασθεί για την ΕΡΤ, στο τμήμα παραγωγής πολιτικών εκπομπών και για ιδιωτικές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στο τμήμα παραγωγής πολιτιστικών εκπομπών. Φιλοτεχνεί εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας για ιδιώτες και εικονογραφεί παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, πολλά από τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί.

H Εμμανουέλα είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

Εμμανουέλα Κακαβιά

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης...

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία, ήταν πρόθυμη να εμβαθύνει στην ενταξιακή εκπαίδευση.
Το βασικό της κίνητρο ήταν πάντα να υποστηρίζει και να συμπεριλάβει όσα παιδιά αγωνίζονται να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον τόσο ακαδημαϊκά, όσο και κοινωνικά. Η ανάγκη της αυτήν την οδήγησε να αποκτήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μου στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο του East London και να εκπονήσει μια ακαδημαϊκή έρευνα σχετικά με την αυτοεκτίμηση και τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, εστιάζοντας στη σημασία της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση.
Από το 2011 εργάζεται ως ψυχοπαιδαγωγός με παιδιά και εφήβους γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο.
Μέσα από τη στενή συνεργασία και επικοινωνία που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια με τους εκπαιδευτικούς, τους θεραπευτές και κυρίως με τους γονείς των μαθητών, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού επιτυχημένες παρεμβάσεις για την εξέλιξη των παιδιών, οδηγήθηκε στη συγγραφή ενός υποστηρικτικού βιβλίου για όλους όσους ζουν και εργάζονται με παιδιά. Μια σύγχρονη ολιστική προσέγγιση στη μαθησιακή διαδικασία του σήμερα με εύκολα εφαρμόσιμες τεχνικές και εργαλεία.

Δείτε το βιβλίο: Σχολική επιτυχία σε ασφαλές πλαίσιο/ Growth Mindset vs Fixed Mindset

Αθανασία Τάνια Παπανικολάου

Από τα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και...

Τατιάνα Αμοιρίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Τατιάνα Αμοιρίδου γεννήθηκε στη Βέροια του νομού Ημαθίας. Σπούδασε σχέδιο και κατασκευή ρούχου, ζωγραφική και ψηφιακή εικονογράφηση. Εργάζεται στον χώρο κατασκευής ενδυμάτων και η Αρχαία Ελλάδα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες της. Η μυθολογία και ο αρχαίος πολιτισμός, είναι σημείο αναφοράς και ανα-ζήτησης για έμπνευση και δημιουργία. Η φύση και τα ζώα που γοητεύουν ακόμα τους σύγχρονους ανθρώπους την έσπρωξαν στην αναζήτηση των μύθων, που συνδέονται με παραδοσιακά χωριά της Ελλάδος, καθώς η μητέρα της κατάγεται από ένα χωριό της Ημαθίας την Ελαφίνα.

Δείτε το βιβλίο: Άρτεμις Ωρίων

Τατιάνα Αμοιρίδου

Η Τατιάνα Αμοιρίδου γεννήθηκε στη Βέροια του νομού Ημαθίας. Σπούδασε...

Katsari

Αφροδίτη Κατσάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αφροδίτη Κατσάρη είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ειδικευτεί στη χορήγηση ψυχομετρικών τεστ (ΛΑΤΩ, Detroit, Mαθηματικό κριτήριο Ουτρέχτης) και διαθέτει επάρκεια στον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων και στη χρήση του γλωσσικού συστήματος “Συμβολογράφος” και Makaton, καθώς και στη χρήση του συστήματος επικοινωνίας “The Grid 2”. Ασχολείται με την ειδική αγωγή 6 χρόνια. Έχει δημιουργήσει την εκπαιδευτική εφαρμογή Super Trofimakias, η οποία βρίσκεται στο playstore και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την εκμάθηση απλών συνταγών, ανάπτυξη λεξιλογίου, καθώς και στην αναγνώριση και εκμάθηση λαχανικών και προϊόντων που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ και το μανάβικο. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στον Π.Ε.Σ.Ε.Α (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής), στο ikid (Κέντρα Ειδικής Αγωγής), καθώς και στις εκδόσεις Δίπτυχο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας.
Είναι δημιουργός του ιστολογίου http://easyteachgr.blogspot.gr/, που σκοπό έχει την παροχή υλικού για την ειδική αγωγή, καθώς και ενημέρωση για εκπαιδευτικά προϊόντα που υπάρχουν στο εξωτερικό και μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους ίδιους τους γονείς.

Δείτε το βιβλίο: Η άλφα βήτα αλλιώς

Αφροδίτη Κατσάρη

Η Αφροδίτη Κατσάρη είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει...

Απόστολος Νεύρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα σύνορα της αρχαίας Εστιαιώτιδας και Θεσσαλιώτιδας, όπως λέει ο ίδιος. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός, δάσκαλος, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει ειδίκευση στην εκπαίδευση ενηλίκων από το Ε.Α. Πανεπιστήμιο. Δηλώνει λάτρης της ιστορίας. Δε θεωρεί τον εαυτό του ιστορικό συγγραφέα, παρά τίποτε παραπάνω από μελετητή μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, ενός ψήγματος ιστορίας.

Δείτε το βιβλίο: Προσδιορισμός του πεδίου της μάχης μεταξύ Καίσαρα και Πομπηίου στη Θεσσαλία (9 Αυγούστου 48π.Χ. η σύγκρουση των Ρωμαίων Τιτάνων/Ο Τύμβος – Πολυάνδριο των πεσόντων Ρωμαίων στρατιωτών στη μάχη)

Απόστολος Νεύρας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα...

Bouros

Ιωάννης Βούρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Βούρος είναι προπτυχιακός φοιτητής Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και βρίσκεται στο τρίτο έτος της φοίτησής του, ενώ παράλληλα συμμετέχει
ενεργά στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του. Έχει παρακολουθήσει το πρώτο ακαδημαϊκό έτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου πριν αποφασίσει να δώσει εκ νέου πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθεί το 2016 στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Το 2012 ίδρυσε την ηλεκτρονική εφημερίδα ποικίλης ύλης με την επωνυμία “Κήρυκος Λίθος” (www.kl-news.com), της οποίας μέχρι σήμερα προΐσταται και στην οποία ανειλήμμένως αρθρογραφεί. Πέραν της δικής του εφημερίδας, αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες ανά την Ελλάδα και κυρίως στο Σαμιακόν Βήμα, εφημερίδα της Σάμου, από την οποία και κατάγεται.
Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται το ποινικό και αστικό δίκαιο, αντικείμενα τα οποία συχνά αναπτύσσει και στην αρθρογραφία του. Στα 3 χρόνια των σπουδών του έχει παρακολουθήσει πληθώρα νομικών σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια  και προσομοιώσεις, ενώ έχει βραβευθεί πολλάκις για τη ρητορική του δεινότητα. Ομιλεί δύο ξένες γλώσσες, την αγγλική και τη γερμανική.

Δείτε το Βιβλίο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου

Ιωάννης Βούρος

Ο Ιωάννης Βούρος είναι προπτυχιακός φοιτητής Νομικής στο Εθνικό και...

Praxia

Αρέστη Πράξια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog mikresistories.org.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, στο οποίο αφιερώνει σχεδόν όλο της τον ελεύθερο χρόνο.

Δείτε το βιβλίο: Λίζα η μπαλαρίνα

Αρέστη Πράξια

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα...

Κατερίνα Μιχελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, τόσο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Από πολύ μικρή ηλικία τη γοήτευσε η ποίηση, η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα προσωπικό της καταφύγιο.
Με όπλο το χαρτί και το μελάνι μετουσιώνει τα συναισθήματα σε λέξεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς εκείνα.
Αθεράπευτα ρομαντική, ονειρεύεται ακραία, λατρεύει τη Θάλασσα, την Άνοιξη και τα ταξίδια.
Μέσα από τα ποιήματά της προσφέρει τη δική της εκδοχή για τη ζωή και τον έρωτα, την οποία μοιράζεται με το κοινό στις σελίδες της στα social media.
Ελπίζει στον άνθρωπο, στην τρυφερότητα, ενώ πιστεύει πως η αγάπη και η τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Το βιβλίο «Πληγώνοντας τη σιωπή» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Κατερίνα Μιχελάκη

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Αποφοίτησε από...

Agathos

Σπύρος Αγάθος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Από μικρός ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό σε αγωνίσματα αντοχής και τα τελευταία χρόνια με το άθλημα των υπέρ αποστάσεων. Εκτός από τον αθλητισμό στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική, μέλος της ΕΙΚΕ (Eικαστικής Kερκυραϊκής Ένωσης) και τη μουσική.

Δείτε το Βιβλίο: Πυρφόρος οπλίτης

Σπύρος Αγάθος

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην...

Tatsis

Βαγγέλης Τάτσης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει και εργάζεται με την οικογένεια του. Έχει δύο παιδιά.

Έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα με τον Θανάση Σταυρόπουλο μεταξύ αυτών Το «Περί ελιάς ο λόγος» όπου ανέβηκε το 2000 στο θέατρο βράχων, «Το χέρι της κούκλας» στην «Θεατρική σκηνή του Αντ. Αντωνίoυ» το 2011-12, Τη «Βραδινή έξοδος» 2011 στο θέατρο «Αργώ» της Αιμ. Υψηλάντης. Το «Αι 2 τραγωδίαι» στο θέατρο «Βαφείο» 2015-16. Καθώς και αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έλαβαν μέρος σε διάφορους πολυχώρους και bar theatres. Με αφορμή την ένταξη του έργου «Stage Alive» το 2011 στο Μουσείο Θεάτρου, (συν) ίδρυσε την εταιρία θεαμάτων Stage Alive. Το 2014 πήρε ενεργό μέρος στο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» Ασχολείται με την μουσική.

Δείτε το βιβλίο: Αστρίτσα

Βαγγέλης Τάτσης

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει...

Nastos

Βαγγέλης Νάστος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Νάστος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1984. Το 2001, αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αμυνταίου και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αν κι από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και την μουσική, μετά τη ενηλικίωσή του γρήγορα κατάλαβε πως αυτό που τον γέμιζε περισσότερο ήταν η συγγραφή. Η ιδέα μιας όμορφης ιστορίας αναζωπύρωσε τη φλόγα που σιγόκαιγε μέσα του και μέρες μετά, χαμένος ανάμεσα σε αράδες από λέξεις, συνειδητοποιούσε με χαρά ότι αυτό ήταν που πάντα ήθελε να κάνει.

Το μυθιστόρημα «Ο Χορός των Κυμάτων», από τις εκδόσεις «Fylatos Publishing” (2014) είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του, καθώς προηγήθηκαν τα «Τυχερά Μονοπάτια» (2012), ενώ ένα εκτενές του διήγημα με τίτλο «Στο Πανηγύρι», φιλοξενείται στο συλλογικό έργο «Αμύνταιο – Συντηρητές Μνήμης».

Δείτε το βιβλίο: Ο χορός των κυμάτων

Βαγγέλης Νάστος

Ο Βαγγέλης Νάστος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1984. Το 2001,...

Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ίναχο Άργους. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και κατόπιν στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ζει στην Αθήνα και από το 1994 είναι δασκάλα σε δημόσιο σχολείο.
Ως δασκάλα θεωρεί την καλλιέργεια ήθους και αξιών πολυτιμότερη της στείρας γνώσης, τη χαρά, τη δημιουργικότητα και την καταξίωση όλων των μαθητών σημαντικότερα της αριστείας. Μια αγκαλιά είναι πάντα ανοιχτή για όλα τα παιδιά κι ένα χαμόγελο ενθάρρυνσης και αγάπης είναι αυτό που δε λείπει ποτέ από την τάξη της. Γράφει παραμύθια και μικρές ιστορίες για τους μαθητές της.

Δείτε το βιβλίο: Το χωριό που περιμένει – Ανάμεσα στη Σιωπή και την Ελπίδα – Παραμύθι για τη Μικρασία Β Έκδοση

Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη

Η Δήμητρα Σκίκου-Ηλιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ίναχο Άργους. Σπούδασε...

Αναστασία Παπαδογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Παπαδογιάννη έχει μια όμορφη οικογένεια με τον Τριαντάφυλλο.
Γεννήθηκε και διαμένει στη Θεσσαλονίκη, μα η καταγωγή της είναι από την όμορφη Κρήτη.
Έχει την ευλογία να είναι δασκάλα κι έτσι δε μεγαλώνει ποτέ. Πάντρεψε την πρώτη της αγάπη το σχολείο, με τον χορό κι έτσι πήρε το δεύτερο πτυχίο της ως καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου.
Η αγάπη της δικής της οικογένειας, καθώς και η παιδαγωγική -καλλιτεχνική της ιδιότητα, την έκαναν τον άνθρωπο που είναι σήμερα!
Κι ανάμεσα στα παιδιά, μαθαίνει κάθε μέρα και μια καινούρια αξία ζωής. Αγαπά καθετί, μικρό ή μεγάλο που οδηγεί τους ανθρώπους πιο κοντά στην αλήθειά τους και στο όνειρο! Πιο κοντά στο Σήμερα.
Σε αυτήν τη ζωή, επιλέγει τον κόσμο των παιδιών, γιατί εκεί συμβαίνουν τα θαύματα.

Δείτε το βιβλίο: Το 25ο γράμμα της ΑΒ

Αναστασία Παπαδογιάννη

Η Αναστασία Παπαδογιάννη έχει μια όμορφη οικογένεια με τον Τριαντάφυλλο....

Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε με τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, την εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία και την παρασκευή φυτικών προϊόντων περιποίησης. Παράλληλα καλλιεργεί λαχανικά και βότανα φυσικής καλλιέργειας. Εξερευνά την υγιεινή διατροφή στην παραδοσιακή ελληνική και ιαπωνική κουζίνα, στη χορτοφαγία, στη μακροβιοτική και στα ωμοφαγικά γλυκά.
Το 2019 επισκέπτεται τη χώρα των Ιαπώνων φίλων της. Η αισθητική, η κουλτούρα και η υπέροχη κουζίνα τους μεταφέρεται πλέον στο σπίτι της, σε μια καθημερινή γευστική και όχι μόνο, απόλαυση.

Δείτε το βιβλίο —>Σπιτικές Ιαπωνικές συνταγές

 

Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε...

Papadopoulou Anastasia

Αναστασία Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Παπαδοπούλου είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ86) και έχει καταρτιστεί σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο μέσω του προγράμματος «Αριάδνη» του ΕΚΠΑ με θέμα: «Κατάρτιση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».
Παράλληλα, είναι πρέσβειρα της ακαδημίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποιώντας πολλές ενημερώσεις σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο: Δυσλειτουργικές συμπεριφορές στο Διαδίκτυο – Τρόποι παρέμβασης και πρόληψης» του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ.
Έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους γονείς μας στο ασφαλές διαδίκτυο» το οποίο έχει παρουσιαστεί στο 7ο Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας και στα πλαίσια της προσφοράς της έχει συγγράψει θεατρικές παρατάσεις σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία στο πλαίσιο μαθητικών φεστιβάλ.

Δείτε το βιβλίο Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ασφαλούς διαδικτύου

Αναστασία Παπαδοπούλου

Η Αναστασία Παπαδοπούλου είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ86) και έχει καταρτιστεί...

Argyri

Ζωή Αργύρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με σπουδές στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσχολική αγωγή αργότερα, κατάφερα να διεκδικήσω και να αποκτήσω υποτροφία στον κλάδο που αγαπώ και αφιερώνω το «είναι» μου και είναι η επιστήμη της Ψυχολογίας ύστερα από την εκπόνηση διετούς ερευνητικής εργασίας για την Ευτυχία.
Έχω εξειδικευτεί στις μαθησιακές δυσκολίες και συνεχίζω με την Παιδοψυχολογία η οποία αποτελεί την μεγάλη μου αγάπη. Παράλληλα αναπτύσσω την εθελοντική μου δράση η οποία συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής μου και είναι η αιτία της γαλήνιας και χαρούμενής μου ύπαρξης. Αρθρογραφώ από πολύ μικρή ηλικία στον ελληνικό τύπο αλλά και στο διαδίκτυο και ασφαλώς συνεχίζω την εκπαίδευσή μου πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο που σπουδάζω μέσα από προγράμματα καταξιωμένων επιστημόνων του χώρου.
Έχω συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στην ψυχολογία και παιδαγωγική. Με την παιδική μου πτυχή να κατευθύνει κάθε βήμα στη ζωή μου εργάζομαι σκληρά για να γίνομαι ολοένα και καλύτερη και να προσφέρω όλη την αγάπη που έχω μέσα μου στα λιλιπούτεια πλάσματα με τα οποία αλληλεπιδρώ καθημερινά μέσω των μαθημάτων μας.
Η αγάπη, ο αλτρουισμός και η ευγνωμοσύνη είναι οι βασικοί πυλώνες στου οποίους στήριξα την εθελοντική μου δράση «Ντόμινο Ανθρωπιάς» από το οποίο έχουν ζωγραφιστεί χαμόγελα σε πολλά παιδικά πρόσωπα κάτι το οποίο μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Μέσα από τη ζωή μου προσπαθώ να προάγω τον αλτρουισμό και την ανιδιοτελή αγάπη ως φιλοσοφία ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Ισορροπία

Ζωή Αργύρη

Με σπουδές στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσχολική αγωγή...

Λεοντίτη Αποστόλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της την ταξίδεψε στα παιδικά της χρόνια στην ελληνική επαρχία, στην νεότητά της στο εξωτερικό και στην πρωτεύουσα και μετά πάλι πίσω στο Βορρά, μαζεύοντας συνεχώς εικόνες από την γεωπονική διαδρομή της στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με διάθεση να τις επικοινωνήσει σε παιδιά μικρά έως και ογδοντάχρονα.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Λεοντίτη Αποστόλου

Η Λεοντίτη Αποστόλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η τύχη της...

Φαίη Πλακίδα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο νησί της Ρόδου. Σπούδασε κοινωνική εργασία στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκεί το επάγγελμα της κοινωνικής λειτουργού την τελευταία δεκαετία, έχοντας εξειδικευτεί στην Κοινωνική Ψυχιατρική και τη διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων. Λατρεύει τα ταξίδια και από μικρή ανακάλυψε πως η τέχνη αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και διαφυγής για εκείνη. Ξεκίνησε από έφηβη να αφηγείται ιστορίες, θεωρώντας πως η κάθε ιστορία είναι και ένα μικρό ταξίδι, καταλήγοντας σήμερα να δημοσιεύσει μία από αυτές, με την ελπίδα να ταξιδέψει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Δείτε το βιβλίο: Η μαγική ζωγραφιά

Φαίη Πλακίδα

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην...

Μαρία Καντεράκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Καντεράκη ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια εκκλησιαστικών εικόνων και τοιχογραφιών σε εργαστήρια και εκκλησίες, καθώς και με την κατασκευή Βυζαντινών ψηφιδωτών. Έχει εικονογραφήσει έξι παραμύθια σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους. Αν την ρωτήσεις όμως θα δηλώσει απλώς καλλιτέχνης!
Η καθημερινότητά της γεμάτη στιγμές δημιουργίας, όπου εξερευνά νέες εικαστικές προσεγγίσεις με τη χρήση διαφορετικών υλικών και τεχνικών.
Με τον ίδιο ενθουσιασμό θα ανακατέψει τις σκόνες και θα αγιογραφήσει, θα ζωγραφίσει με λάδια σε καμβά, θα φτιάξει μαριονέτες με χαρτοπολτό, θα ζωγραφίσει τις νεροκολοκύθες που καλλιεργεί, ή θα φτιάξει χαρακτικά σε λινόλεουμ.
Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων είναι μια αγαπημένη της ενασχόληση επειδή της αρέσει να κολυμπά στα χρώματα, να χορεύει με τον άνεμο, και να τραγουδά στη βροχή.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου – Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα

Μαρία Καντεράκη

Η Μαρία Καντεράκη ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια...

Αμέρισσα Γιαννούλη

Αμέρισσα Γιαννούλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά ενός παιδιού και μαζί με τον σύζυγό της κατοικούν στην Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Πέρασε αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο ως φοιτήτρια και ερευνήτρια, μέχρι που ανακάλυψε την ομορφιά της συμμετοχής στα κοινά μέσα από τον εθελοντισμό, τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Εξακολουθεί να ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα σε σχέση με ζητήματα οικολογίας και δικαιοσύνης και εργάζεται σε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Επικεντρώνει τις δράσεις της στην ενδυνάμωση των νέων ατόμων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλου περιεχομένου.

Δείτε το βιβλίο: Το απρόσμενο ταξίδι ενός σαλιγκαριού

Αμέρισσα Γιαννούλη

Η Αμέρισσα Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μαμά...

Ntotsi

Τζουλιάνα Ντότσι -Ντέλεϊ

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τζουλιάνα Ντότσι-Ντέλεϊ .Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι Ελληνίδα στο αίμα. Γεννήθηκα στην Αλβανία το έτος 1994.Σε ηλικία 4 ετών γνώρισα μια ιδιαίτερη χώρα, η οποία θα γινόταν η δεύτερη μου μάνα γη. Στην πορεία των σχολικών μου χρόνων θα συνειδητοποιούσα πως αυτή η καινούρια μάνα γη κουβαλάει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό στην πλάτη της. Δυο πράγματα μπόρεσα και συνεχίζω να καλλιεργώ σε αυτή τη χώρα. Πνεύμα και Τέχνη.

Σήμερα σπουδάζω στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η τέχνη μού πρόσφερε δυο από τα παιδιά της, την ζωγραφική από τον τομέα της οποίας έργα μου έχουν βραβευτεί και την συγγραφή, χαρίζοντας σας την πρώτη μου απόπειρα μέσα από αυτή τη συλλογή.

Ξέρετε, όταν ο σύγχρονος κόσμος σου κλέβει την ανάσα με έναν βίαιο τρόπο εσύ πρέπει να παλέψεις για να βρεις μια άλλη…

Και μετά από πολύ αγώνα έρχεται το ποιητικό ρεύμα, απελευθερώνει το παιδί του και τελικά βρίσκεις νέα ανάσα, ξαναγεννιέσαι και αντιμετωπίζεις από την αρχή τον κόσμο τούτο.

Δείτε τα βιβλία:

Το πορτραίτο της ποίησης

Εγώ ειμί το προσωπείον

Τζουλιάνα Ντότσι -Ντέλεϊ

Ονομάζομαι Τζουλιάνα Ντότσι-Ντέλεϊ .Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι Ελληνίδα στο αίμα....

Αγγελική Μάλαμα εικονογράφος

Αγγελική Μάλαμα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά, παρά τη χαρά της για την ενασχόληση με τα παιδιά, δεν άργησε να την κερδίσει ο τομέας των εικονογραφήσεων και των εκδόσεων. Από μικρή είχε την τάση να ζωγραφίζει παντού και πάντα. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τον κόσμο των εικαστικών, παρακολουθώντας μαθήματα σε καλλιτεχνικό εργαστήρι και έχοντας κατακτήσει διακρίσεις σε διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη της για τα παιδιά εικονογραφώντας βιβλία απευθυνόμενα σε αυτά.

Βρείτε τα βιβλία:

Οι υπερασπιστές της Σελκούθια

Οι Ιστορίες του Θοδωρή_ Ρεμί

Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

7×7=49

Μικρές ιστορίες μεγάλου θάρρους – ψυχοθεραπευτικά παραμύθια

20.000 λέξεις για την Αφροδίτη

Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Αγγελική Μάλαμα

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις...

Αθανασία Γκιλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη το 2006 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και αποφοίτησε το 2011 με κατεύθυνση τη Γλυπτική (Εργαστήριο Έκτορα Παπαδάκη). Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής και σε διάφορες διοργανώσεις, όπως «Οι Δρόμοι της Ελιάς» (Μεσσηνία – Γιάλοβα) στην οποία έλαβε διάκριση για συγκεκριμένο έργο της. Συμμετείχε, επίσης, σε εικαστικές πορείες, όπως η Εικαστική Πορεία στις Πρέσπες και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως το “Καλοκαίρι των νέων καλλιτεχνών” της αίθουσας τέχνης “Καπλανών 5”. Σήμερα, ζει μόνιμα στη Σάμο, όπου εργάζεται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό καλλιτεχνικό της εργαστήρι.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια της Υγείας

Αθανασία Γκιλάκη

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη...

Dimitropoulou

Μαρία Δημητροπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Γερμανία. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α. Π. Θ., στο 4ο Εργαστήριο Zωγραφικής, από όπου αποφοίτησε το 2014 με άριστα.

Από το 2012 εκτίθεται το έργο της σε εκθέσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τη δραστηριότητά της ως εικαστικός, εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα.

Δείτε το βιβλίο: Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο

Μαρία Δημητροπούλου

Η Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε...

Μπαλιάμη Κωνσταντίνα

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην όμορφη, καταπράσινη πόλη των Γρεβενών που είναι και ο τόπος καταγωγής και κατοικίας της τα τελευταία χρόνια.

Έχει έναν γιο, τον Βασίλη και μία κόρη, τη Δήμητρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Ψυχολογία της Άσκησης» και στην «Ειδική Αγωγή». Έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα: «Η συμβολή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην Πρόβλεψη Συμπεριφορών Υγείας σε Πάσχοντες από έμφραγμα του μυοκαρδίου» και «Κοινωνιογλωσσικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών διαφορών στην τηλεοπτική ταινία «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εργάζεται μέχρι σήμερα, ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοι-νωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών, προωθώντας δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής ένταξης και εποπτείας δομών κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τις ελεύθερες ώρες της περιδιαβαίνει τα μαγευτικά μονοπάτια της πόλης της υπό τους ήχους της φύσης αποτυπώνοντας άλλοτε σε καμβά τις πιο ουσιαστικές πτυχές της και άλλοτε σε μία κόλλα χαρτί τις συναισθηματικές πινελιές της…

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι των αισθήσεων 

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή...

Ελένη Φωτάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Φωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 9 και 4,5 ετών. Εργάζεται ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών σε εταιρεία πληροφορικής. Διαβάζοντας από πολύ μικρή είχε πάντα ένα όνειρο, να καταφέρει και να υπάρχει ένα δικό της βιβλίο στο ράφι της βιβλιοθήκης κάθε σπιτιού, που θα διαβάζεται χαλαρά το βράδυ και θα αφήνει στα παιδιά όμορφες, πολύχρωμες εικόνες για τα όνειρά τους.

Δείτε τα βιβλία: Το δέντρο που μιλούσε
Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Ελένη Φωτάκη

Η Ελένη Φωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, είναι παντρεμένη...

Barsamogianni

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα τελευταία χρόνια.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., καθώς και του τμήματος μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου του Α.Π.Θ.

Από το 2002 εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση σε Ελλάδα και κάποια χρόνια στην Κύπρο.

Η εμπειρία της πολυετούς ενασχόλησής της με παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά και ως μητέρας δύο παιδιών, τη βοήθησε να κατανοήσει τις παιδικές ανησυχίες και ανάγκες και την ώθησε να ασχοληθεί με την συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Δείτε το βιβλίο: Χρυσαφούλης

Κατερίνα Βαρσαμογιάννη

Η Κατερίνα Βαρσαμογιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει τα...

Fylatos

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.