Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Tiganouria

Γιώτα Τηγανούρια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γιώτα Τηγανούρια είναι Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός και Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας.
Διετέλεσε Σχολική Σύμβουλος Μουσικής στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (2012-2018).
Γεννήθηκε στη Σαμοθράκη από οικογένεια λαϊκών μουσικών. Σε ηλικία πέντε χρονών άρχισε να παίζει παραδοσιακή μουσική «πρακτικά». Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. κατέχει τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας & Δίπλωμα Κλασικών Κρουστών του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νικης, καθώς και το πτυχίο Πιάνου με καθηγήτρια τη Δόμνα Ευνουχίδου. Το 2007 εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τ.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Εθνομουσικολογίας με επιβλέποντα ερευνητή τον καθηγητή Λάμπρο Λιάβα.
Συμμετείχε σε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, των Dalcroze, Orff και Κodaly στο Κέτσεμετ της Ουγγαρίας (2001 & 2003), καθώς και σε σεμινάρια πιάνου, θεωρητικών, διεύθυνσης χορωδίας
και τραγουδιού με τους: Τότσιου, Μπακοπούλου, Altinok, Τραυλό, Μπαλτά, Αντωνίου, Αλεβίζο, Κοντογεωργίου, Σακά, Μπάκα.
Από το 2007 διδάσκει και διευθύνει την Παιδική – Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης: Αρμονίας Γένεσις» του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Ως μαέστρος της χορωδίας έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς: διεθνής διαγωνισμός «Αντόνιο Βιβάλντι» Πιτέστι Ρουμανίας (πρώτη θέση 2018), διεθνής διαγωνισμός Interkultur Κέρκυρα
(χρυσό δίπλωμα 2016), περιφερειακό φεστιβάλ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης //Κάτω απ’ το ίδιο ουρανό// (1ο βραβείο 2010).
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες μαέστρους, Κοντογεωργίου, Παπακωνσταντίνου, Αλεβίζο, Μελιγκοπούλου, κ.ά. στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσική στη Σαμοθράκη: ‘’Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης’’ (2013, 2015, 2016, 2017, 2018).
Πήρε μέρος στις συναυλίες και τα εργαστήρια του 6ου & 8ου χορωδιακού φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2016, 2018) καθώς και στο φεστιβάλ //Ξάνθη πόλις ονείρων//(2016) διδάσκοντας και διευθύνοντας άλλες τρεις χορωδίες από Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε ημερίδες, επιστημονικά μουσικολογικά, εκπαιδευτικά και μουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια. Έχει διδάξει και οργανώσει πολλά μουσικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εφαρμόζει καινοτόμες πρωτοβουλίες σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο και έχει υλοποιήσει με επιτυχία πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει γράψει σειρές μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων, ενώ έχει γράψει και επεξεργαστεί πολλά παραδοσιακά τραγούδια για παιδικές και νεανικές χορωδίες. Έχει ιδρύσει τη μουσική ομάδα «Ηχοϋφάντες», ενώ παράλληλα μελετά την ελληνική παραδοσιακή μουσική, μέσα από το ελληνικό σαντούρι, εστιάζοντας και στη φωνητική ερμηνεία.

Δείτε τα βιβλία:

447 ασκήσεις χτίζουν το μουσικό αλφάβητο

35 δίφωνα κομμάτια για παιδική χορωδία

Από το πυκνό δάσος…στο πηγάδι της Γερακίνας

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό

Η μικρή Ελένη

Γιώτα Τηγανούρια

Η Γιώτα Τηγανούρια είναι Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός και Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας. Διετέλεσε...

Ioannidis_Tsounaka

Παναγιώτης Ιωαννίδης – Δέσποινα Τσουνάκα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1994, όπου και μεγάλωσε. Από το 2012 και για 5 χρόνια εργαζόταν ως μουσικός. Έχει συμμετάσχει σε τρεις δισκογραφικές δουλειές με τρία διαφορετικά συγκροτήματα και έχει περιοδέψει σε πολλές πόλεις της βορείου και νοτίου Ελλάδος. Το διάστημα αυτό ασχολήθηκε ενεργά με το YouTube για έναν χρόνο και ήταν υπεύθυνος για τη μουσική σύνθεση, την ηχογράφηση και μίξη του ηχητικού υλικού για ένα κανάλι, καθώς και για το video editing.
Τον Δεκέμβριο του 2017 έκανε αλλαγή στην καριέρα του και ξεκίνησε να εργάζεται ως κλινικός φροντιστής στην Αγγλία, όπου και παρακολούθησε αντίστοιχη εκπαίδευση, ακολουθώντας το πά-θος του για την υποστήριξη και τη φροντίδα ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το life coaching, καθώς ήταν το μεγάλο του όνειρο. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποίησης από την Academy of Modern Applied Psychology πάνω στο life coaching, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό, την υπνοθεραπεία, τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, την ενσυνειδητότητα και την ψυχολογία. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα πάνω στο relationship και couple coaching, την επιστήμη των σχέσεων, τον καθορισμό στόχων στις ερωτικές σχέσεις και τη θεραπεία ζεύγους από τις ακαδημίες Transformation Academy, KEW Training Academy και International Open Academy.
Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Yale και μαθήματα για την επιστήμη των σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Κατέχει διπλώματα στην ψυχολογία των σχέσεων και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας από το Centre of Excellence και πιστοποίηση NLP (εκπαίδευση από τον Matthew Barnett) στα πρότυπα του American Board of NLP. Επι-πλέον, έχει παρακολουθήσει διαδικτυακά μαθήματα marketing and communications και strategy and operations από το International Business Management Institute. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτι-κά προγράμματα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τη φιλοσοφία και τη σεξουαλικότητα και τη διαπαιδαγώγηση στη σχολική ηλικία.
Τέλος, έχει εκπαιδευτεί ως life coach με τις προδιαγραφές του Association for Coaching στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει δίπλωμα στο relationship coaching από την SALUS Academy πιστοποιημένο από τον International Coach Federation. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο life coaching και στην προσωπική και συντροφική ανάπτυξη με πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Δέσποινα Τσουνάκα γεννήθηκε στην Καβάλα τον Δεκέμβριο του 1997 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Το 2016 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να σπουδάζει γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων στο ΙΕΚ Δέλτα. Παράλληλα, παρακολούθησε πολλά διαδικτυακά μαθήματα πάνω στη γραφιστική και το UX design. Το διάστημα αυτό ασχολήθηκε ενεργά με το YouTube για έναν χρόνο και ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία illustration, τα storyboards, το SEO, τα voiceover και το video editing.
Τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε να εργάζεται ως κλινική φροντίστρια στην Αγγλία, όπου και παρακολούθησε αντίστοιχη εκπαίδευση, ακολουθώντας και αυτή το πάθος της για την υποστήριξη και τη φροντίδα ανθρώπων. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη γραφιστική συνέχισε με τον τρίτο χρόνο εξειδίκευσης στον τομέα του 3D medical motion graphics, στο ΙΕΚ Δέλτα. Παράλληλα, παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα στο web και app development από τη London App Brewery. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο life coaching από την Academy of Modern Applied Psychology, relationship coaching από την Transformation Academy και μαθήματα για την επιστήμη των σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Κατέχει διπλώματα στην ψυχολογία των σχέσεων και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας από το Centre of Excellence. Τέλος, κατέχει δίπλωμα στο relationship coaching από την SALUS Academy πιστοποιημένο από τον International Coach Federation. Σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευσή της στους παραπάνω τομείς.

Η Δέσποινα και ο Παναγιώτης έχουν μεγάλο πάθος για τις ερωτικές σχέσεις και τη βελτίωσή τους. Είναι επίσης παθιασμένοι για τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων και τη συνεχή μάθηση και εξέλιξή τους. Έχουν πιστοποιηθεί ως μέντορες γάμου από τους Drs Les and Leslie Parrott. Από το ξεκίνημα της σχέσης τους και μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν μαζί, ήθελαν να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δικές τους δυσκολίες με αποτελεσματικό τρόπο. Είναι ιδρυτές της fulfilledlove.com, όπου βοηθούν ζευγάρια να βελτιώσουν τη σχέση τους και προωθούν την αυτοβελτίωση προκαλώντας τους ανθρώ-πους να δρουν καθημερινά για να εξελίσσονται και να ζουν τη ζωή όπως τους αξίζει. Επινόησαν τους όρους «αλληλοπληρότητα» και «πλήρης αντανακλαστικός εαυτός», όροι που δηλώνουν τη μεγα-λύτερη ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων και τη μεγαλύτερη έκφρα-ση της αγάπης. Μέσα από τα βιβλία τους και την fulfilledlove.com αναλύουν την αλληλοπληρότητα και διαδίδουν το έργο τους για την αγάπη στη συντροφική σχέση, με σκοπό να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζευγάρια μπορούν να βιώσουν γαλήνη, πληρότητα και ανιδιοτελή αγάπη στη σχέση τους.

Δείτε το βιβλίο τους: Μαζί

Παναγιώτης Ιωαννίδης – Δέσποινα Τσουνάκα

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1994,...

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στην ανωτέρα σχολή ηλεκτρονικών και στη διοίκηση Επιχειρήσεων.

Υπηρέτησε, για σαράντα δύο μήνες, ως έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού στα σύνορα της χώρας, με την ειδικότητα του αξιωματικού διαβιβάσεων. Ήταν ο αξιωματικός επιφυλακής της μοίρας του, την ημέρα της γενικής επιστράτευσης και της απόβασης των Τούρκων στην Κύπρο το 1974.

Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και στις ασφάλειες ζωής με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις και πρωτιές που του πρόσφεραν ως μπόνους, ένδεκα ταξίδια σε τρεις ηπείρους. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολήθηκε με τις κτηματομεσιτικές εργασίες. Στη διάρκεια της καριέρας του, παρακολουθούσε αδιάκοπα εκπαιδευτικά σεμινάρια στις πωλήσεις.

Σ’ όλη του τη ζωή ασχολούνταν με το γράψιμο και το διάβασμα, με μια σκέψη μόνο στο μυαλό. Να γράψει κάποτε ένα βιβλίο. Ώσπου τελικά είδε τ’ όνειρό του να πραγματοποιείται.

Δείτε το βιβλίο: Φωνές από το παρελθόν

Κων/νος Πεδιαδιτάκης

Ο Κωνσταντίνος Πεδιαδιτάκης γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, κοντά στο...

THeodosiou-Tryfonidou

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία στο ΑΠΘ, με υποτροφία από το ΙΚΥΚ.
Έχει τέσσερις μεταπτυχιακές ειδικεύσεις: στη Συμβουλευτική ψυχολογία, στη Συστημική θεραπεία ζευγαριών, στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και στην Εικαστική Θεραπεία.
Έχει διδακτορικό τίτλο στη Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία.
Έχει, επίσης, εξειδικευτεί στην εφαρμογή μαθησιακών και ψυχοδιαγνωστικών τεστ, στην τραυματοθεραπεία, στη Γνωστική-Αναλυτική ψυχοθεραπεία, στη θεραπεία κακοποιημένων παιδιών,
εφήβων.
Την ενδιαφέρουν ερευνητικά: η προ-εφηβεία ως αναπτυξιακή περίοδος στα κορίτσια, η δόμηση των προσωπικών ταυτοτήτων, η μάθηση, τα κίνητρα στην εκπαίδευση, το παραμύθι.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και πέντε θεραπευτικών παραμυθιών. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο.
Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος, από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ψυχολόγων, στην κλινική και εκπαιδευτική πρακτική. Έχει διδάξει σε διάφορα κολέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στην
Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στον ελεύθερο χρόνο της ψάχνει τι άλλο να μάθει… διαβάζοντας.
Πιστεύει στην ανθρώπινη θέληση και στον Θεό. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Τα βιβλία της:
1. Ανασκόπηση Ψυχοπαιδαγωγικών Θεμάτων, Εκδόσεις Γκιούρδας, 2010
2. Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Η Δοκιμασία της Ψυχής, Εκδόσεις Φυλλίς Εκδοτική
3. Μαμά, μπαμπά μ’ ακούτε; Εκδόσεις Αναζητήσεις
4. Καστέλα, ξέρεις να ζωγραφίζεις Αγγέλους; Χρυσή Πέννα Εκδόσεων Γκιούρδας, 2009
5. Παραμύθια του Οσελότου: Συλλογικός τόμος Οσελότου. Οσελότος, 2015
6. Το κορίτσι που δεν ήθελε να βγαίνει διάλειμμα, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2016
7. Η Μαριονέττα φόβος, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
8. Εσύ ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλό και το κακό άγγιγμα. Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2015
9. Παππού, με θυμάσαι; Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2017
10. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, ebook τόμος 1, Εκδόσεις Upbility, 2017
11. Παι-Ζώντας με το παιδί μέσα μας, τόμος 2, υπό έκδοση

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

 

Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία...

Pantoleon

Ηλιάνα Παντολέων

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ειδίκευσης στην κλινική ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ζει και εργάζεται στην Αμερική, στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, ως πιστοποιημένη ψυχολόγος, σε μια μια κλινική διάγνωσης και ψυχοθεραπείας. Διαθέτει κλινική εμπειρία με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο από ιδιωτική πρακτική όσο και από συνεργασία με δημόσιους φορείς. Παράλληλα με την άσκηση κλινικού έργου, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών.
«Θεωρώ πως το παραμύθι είναι ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος με σπουδαίες ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες χάρη στη γλώσσα των συμβόλων που χρησιμοποιεί. Αποτελεί την πιο απλή και γνήσια προσέγγιση των ασυνείδητων λειτουργιών που επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και για αυτό προσφέρει σημαντικό υλικό στην ψυχοθεραπεία παιδιών, παρόμοιο με αυτό των ονείρων στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων».

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες τριών φίλων

Ηλιάνα Παντολέων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου...

Marousou

Κερασιά Μαρούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γλωσσολόγος
S p L D s  /  D y s l e x i a ,  Κέντρο  Λόγου   ΕΥ  ΛΕΓΕΙΝ

Σπούδασε Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιογλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία (Københavns Universitet). Εργάστηκε ως συντάκτρια στο Δανο-Ελληνικό και Ελληνο-Δανικό Λεξικό (Εκδόσεις Πατάκη).

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της κλινικής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου με εξειδίκευση στην αποκατάσταση της Δυσλεξίας και των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών.

Έχει εκπαιδευτεί στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου.

Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μέλος διεπιστημονικής ομάδας Διάγνωσης και Αποκατάστασης Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες.

Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπεύτρια Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτρια της Μονάδας Μαθησιακής Υποστήριξης στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα.

Συμμετέχει ως εισηγήτρια θεμάτων επικοινωνίας και μαθησιακής υποστήριξης σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μαρούσο, έχει σχεδιάσει και εκδώσει ένα πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)].

Συνεργάζεται με Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία στον τομέα της προσαρμογής και ενσωμάτωσης στη σχολική τάξη παιδιών με ακαδημαϊκές και επικοινωνιακές δυσκολίες.

Το κλινικό-ερευνητικό της έργο εστιάζει στην έμμεση θεραπευτική παρέμβαση (σε επίπεδο οικογένειας) και την εκπόνηση βραχύχρονων κλινικά αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων με Εστίαση στη Λύση.

 

Κερασιά Μαρούσου

Γλωσσολόγος S p L D s  /  D y s...

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά τα προκλινικά στάδια. Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Νευροψυχολόγου και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την αποκατάσταση νοητικών διαταραχών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Δείτε το βιβλίο: Η μνήμη των ονομάτων – Γνωστική και κλινική νευροψυχολογική διερεύνηση

Κωνσταντίνος Κορμάς

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής...

Κατερίνα Μιχελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, τόσο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Από πολύ μικρή ηλικία τη γοήτευσε η ποίηση, η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα προσωπικό της καταφύγιο.
Με όπλο το χαρτί και το μελάνι μετουσιώνει τα συναισθήματα σε λέξεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς εκείνα.
Αθεράπευτα ρομαντική, ονειρεύεται ακραία, λατρεύει τη Θάλασσα, την Άνοιξη και τα ταξίδια.
Μέσα από τα ποιήματά της προσφέρει τη δική της εκδοχή για τη ζωή και τον έρωτα, την οποία μοιράζεται με το κοινό στις σελίδες της στα social media.
Ελπίζει στον άνθρωπο, στην τρυφερότητα, ενώ πιστεύει πως η αγάπη και η τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Το βιβλίο «Πληγώνοντας τη σιωπή» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Κατερίνα Μιχελάκη

Η Κατερίνα Μιχελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Αποφοίτησε από...

Φαίη Πλακίδα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο νησί της Ρόδου. Σπούδασε κοινωνική εργασία στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκεί το επάγγελμα της κοινωνικής λειτουργού την τελευταία δεκαετία, έχοντας εξειδικευτεί στην Κοινωνική Ψυχιατρική και τη διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων. Λατρεύει τα ταξίδια και από μικρή ανακάλυψε πως η τέχνη αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και διαφυγής για εκείνη. Ξεκίνησε από έφηβη να αφηγείται ιστορίες, θεωρώντας πως η κάθε ιστορία είναι και ένα μικρό ταξίδι, καταλήγοντας σήμερα να δημοσιεύσει μία από αυτές, με την ελπίδα να ταξιδέψει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Δείτε το βιβλίο: Η μαγική ζωγραφιά

Φαίη Πλακίδα

Η Φαίη Πλακίδα, με καταγωγή από την Ικαρία, γεννήθηκε στην...

Xristaina

Σοφία Χρήσταινα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Χρήσταινα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Απόφοιτη της Στρατιωτικής Σχολής Νοσηλευτικής  [Σχης ε.α] και Γ. Γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος, από το 2016-2020. Οργανώνει  εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος  και συντονίζει  παρουσιάσεις βιβλίων.

Μέλος της Αμφικτιονίας Ελληνισμού.

Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής τις ποιητικές συλλογές

«Ο έρωτας των λέξεων», 2011 εκδόσεις Οσελότος

«Συλλεκτικόν» 2012 εκδόσεις Οσελότος.

και το «Εγχειρίδιο πολέμου κατά του καρκίνου», 2016.

Αγαπά τη φιλοσοφία, την ποίηση, τη μουσική.Οι ανθρώπινες σχέσεις και το Εγώ είναι οι πηγές έμπνευσης της.

Επικοινωνία

mail : sofiax-1@hotmail.com

https://sofiaxristena.blogspot.com

Facebook :Σοφία Χρήσταινα

Δείτε το Βιβλίο: Το φυλλάδιο του έρωτα

Σοφία Χρήσταινα

Η Σοφία Χρήσταινα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη της...

Λουκάς Θειάσπρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού και μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές. Απόφοιτος Ποδιατρικής (BSc) του πανεπιστημίου Salford – Manchester U.K με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκώβη (Glasgow Caledonian School of Podiatric Medicine), στο Πανεπιστήμιο ιατρικής Cardiff – Wales (Diabetic Foot) καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Dundee. Κατέχει τον τίτλο Master in Gait & Motion Analysis (MSc) και είναι υπότροφος του τμήματος Ποδιατρικής Ιατρικής του Royal College of Physicians & Surgeons of Glasgow (FFPM RCPS Glasg).

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διαβητικού ποδιού του Τζανείου Νοσοκομείου (1998-2007), καθώς και στους Ολυμπιακούς αγώνες στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Έχει δώσει πληθώρα ομιλιών / διαλέξεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Μαρόκο, Ιερουσαλήμ, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Ρωσία) και έχει διακριθεί με έπαινο και βραβείο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για ερευνητική του εργασία, ενώ έχει κάνει κριτική αναθεώρηση σε εργασίες προς δημοσίευση για το διεθνούς φήμης Αμερικανικό περιοδικό “Diabetes Care”. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες ολοκληρωμένα σεμινάρια μεταξύ των οποίων Βελονισμού, Ωτοβελονισμού, Kinesio Tape, Foot Mobilisation, Sotai exercises, Meziers method, Running Injuries κ.α. Διατηρεί ενεργή συμμετοχή σε θέματα εκπαίδευσης ασθενών και αρθρογραφεί και διδάσκει για ποδιατρικά θέματα. Με λίγα λόγια ασχολείται και πάλι με δουλειές του ποδαριού, λίγο διαφορετικά όμως.

Παντρεμένος με την υπέροχη Κωνσταντίνα και απίστευτα περήφανος πατέρας της Ελένης και του Αλέξανδρου.

Όταν όλοι κοιμούνται, βολτάρει με τη μοτοσικλέτα, γράφει σκόρπιες σελίδες, προβληματίζεται, αναρωτιέται, σβήνει και ξαναγράφει σε μια ατέρμονη προσπάθεια να συνεισφέρει ή ακόμη και να αλλάξει τον κόσμο ή τουλάχιστον τη θεώρησή του για αυτόν.

Δείτε το βιβλίο: Έρωτας από μέταλλο

Λουκάς Θειάσπρας

Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971. Έκανε διάφορες...

Ioanna Kotsoni

Ιωάννα Κοτσώνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου της Βαρβακείου Σχολής. Έχει σπουδάσει Υποκριτική και Διακόσμηση. Από το 2013 ξεκινάει σπουδές πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με σκοπό τη Διερμηνεία. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή, άρχισε να γράφει ποίηση επηρεασμένη από τα κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Εργάζεται ως ηθοποιός και διακοσμήτρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ΑμεΑ.

Δείτε το βιβλίο: Ερωτική Βραδιά

Ιωάννα Κοτσώνη

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και...

Kanli

Δέσποινα Κανλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσ/νίκης. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Αγγλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Εργάστηκα στην Υ.Π.Α. ως Αερολιμενικός και αργότερα στην μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών. Έχω μια κόρη. Είμαι μέλος του δικτύου ” Το Θέατρο στην Εκπαίδευση”. Ασχολούμαι με τις διαδραστικές τέχνες και τη συγγραφή παραμυθιών. Το παραμύθι μου ” Οι τρεις Νεράιδες” έλαβε το 2013 το γ’ βραβείο στον στ’ διαγωνισμό παραμυθιού της Ονειρούπολης Δράμας.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη ουρανοκατέβατη

Τύχη ουρανοκατέβατη (θεατρικό)

Δέσποινα Κανλή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλιστράτη Σερρών. Τελείωσα το ΣΤ’ Γυμνάσιο...

Mpimpiri

Ελένη Μπιμπίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια παρακολούθησα ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Έξετερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε διαφορετικά δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα. Τα βιώματά μου από τον χώρο καταγράφονται στο βιβλίο «Ακούει κανείς; Ειδική Αγωγή: Αγώνες και αγωνίες πίσω από την πόρτα», Εκδόσεις Έναστρον. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ασχολούμαι και με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η εργασία μου σε διαφορετικά πλαίσια με άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων και εθνικοτήτων, τυπικής ανάπτυξης ή με ειδικές ανάγκες, με εφοδιάζει με πλούσιες εμπειρίες που αποτυπώνονται στα βιβλία μου.

Δείτε τα βιβλία: Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα
Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ελένη Μπιμπίρη

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά...

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου έζησε τα πρώτα τριάντα χρόνια εκεί.
Οι πρώτοι της βηματισμοί στον κόσμο της παιδείας την οδήγησαν σε ένα τεχνικό λύκειο, με ειδίκευση «Συντηρητής Έργων Τέχνης».
Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμά της είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένη. Η αγάπη της για την ποίηση ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και εξελίχθηκε σε μια διέξοδο για την εκδήλωση των συναισθημάτων της. Μέσα από τα λόγια και
τις στροφές, βρήκε τον τρόπο να εκφράσει την ανθρώπινη εμπειρία και να μοιραστεί την πνευματική της εξέλιξη με τους άλλους.

Δείτε το βιβλίο: Το σιωπηλό συναίσθημα

Κωνσταντίνα Λαφαζάνη

Η Κωνσταντίνα Λαφαζάνη είναι από μια κωμόπολη της Λάρισας, όπου...

Plousiou

Μαρία Πλουσίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Πλουσίου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με αντικείμενο τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).

Διδάσκει την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη στην Κωνσταντινούπολη σε ενήλικες και παιδιά.

Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης/δεύτερης και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση της λογοτεχνίας σε αυτή, καθώς, επίσης και στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο: 7 βήματα στα ποιήματα – Αξιοποίηση της ποίησης στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης

Μαρία Πλουσίου

Η Μαρία Πλουσίου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με αντικείμενο τη...

Kakabia

Εμμανουέλα Κακαβιά

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης (εργαστήρια: Θ. Πέτρου, Δ. Χατζηαποστόλου και Ι. Κόρδη), μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργώντας κόμικς: Ιστορία, Γλώσσα, Είδη και Τεχνικές Αφήγησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κρατικό πτυχίο Σκηνοθεσίας Τηλεόρασης, καθώς και πτυχίο της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Κύπρου στον Ελληνικό Πολιτισμό με κατεύθυνση Ιστορία – Αρχαιολογία –Τέχνη. Από το 2018 είναι μέλος της ΙΒΒΥ, ως εικονογράφος.

Έχει εργασθεί για την ΕΡΤ, στο τμήμα παραγωγής πολιτικών εκπομπών και για ιδιωτικές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στο τμήμα παραγωγής πολιτιστικών εκπομπών. Φιλοτεχνεί εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας για ιδιώτες και εικονογραφεί παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, πολλά από τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί.

H Εμμανουέλα είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

Δείτε το βιβλίο: Μπορείς να ζεις με τις μισές σου ρίζες;

Εμμανουέλα Κακαβιά

Η Εμμανουέλα Κακαβιά, έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές Βυζαντινής τέχνης...

Αγγελική Μάλαμα εικονογράφος

Αγγελική Μάλαμα

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά, παρά τη χαρά της για την ενασχόληση με τα παιδιά, δεν άργησε να την κερδίσει ο τομέας των εικονογραφήσεων και των εκδόσεων. Από μικρή είχε την τάση να ζωγραφίζει παντού και πάντα. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τον κόσμο των εικαστικών, παρακολουθώντας μαθήματα σε καλλιτεχνικό εργαστήρι και έχοντας κατακτήσει διακρίσεις σε διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη της για τα παιδιά εικονογραφώντας βιβλία απευθυνόμενα σε αυτά.

Βρείτε τα βιβλία:

Οι υπερασπιστές της Σελκούθια

Οι Ιστορίες του Θοδωρή_ Ρεμί

Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

7×7=49

Μικρές ιστορίες μεγάλου θάρρους – ψυχοθεραπευτικά παραμύθια

20.000 λέξεις για την Αφροδίτη

Η δύναμη της φιλίας – Η περιπέτεια του Τίλη, της Μόζας, της Ρίκας και του Πανή

Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Αγγελική Μάλαμα

Η Αγγελική Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις...

Ειρήνη Γαλανού

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα και στη Ρώμη. Δούλεψε στην Ελλάδα, πήρε τα όνειρά της και συνεχίζει στο Δουβλίνο και όπου αλλού την βγάλει.

Δείτε το βιβλίο: Τα γεωπονικά της μαμάς μου

Ειρήνη Γαλανού

Η Ειρήνη Γαλανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα...

Dermentzis

Βασίλειος Δερμεντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα με την εκπαίδευση και τη δημιουργική γραφή. “Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων” είναι το πρώτο μου έργο που απευθύνεται σε παιδιά και βραβεύθηκε σε σχετικό διαγωνισμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Ο βασιλιάς που έκλεψε τη μαγεία των Χριστουγέννων

Βασίλειος Δερμεντζής

Γεννήθηκα στη Δράμα. Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκα...

Athanasiadou

Μίνα Αθανασιάδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην πόλη αυτήν όλα τα μαθητικά της χρόνια, μέχρι να φύγει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μέχρι τώρα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας ως φυσικοθεραπεύτρια και στη συνέχεια ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά από παιδαγωγικές σπουδές.

Έχει κάνει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής από τα οποία γεννήθηκε η πρώτη συγγραφική της απόπειρα με τη συμμετοχή της στο βιβλίο: «Τα ορυχεία της γραφής», εκδόσεις: συν ΠΛΟΚΕΣ, όπου γράφει κείμενά της.

Εκτός από την γραφή όμως, εκφράζεται και μέσω της ζωγραφικής. Μαθήτευσε σε αξιόλογους ζωγράφους μαθαίνοντας διάφορες τεχνικές. Έχει δημιουργήσει αρκετούς πίνακες και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η ανάγκη της ενασχόλησης της με την ποίηση ξεκίνησε από την εφηβεία, όπου ένας χείμαρρος συναισθημάτων και εμπειριών έβρισκε διέξοδο μέσω των ποιημάτων. Σήμερα στη σωματική της ωριμότητα, και θέλει να πιστεύει και πνευματική, προέκυψε πάλι η ανάγκη έκφρασής της μέσω της ποίησης. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Στοχασμοί ψυχής».

Δείτε το βιβλίο: Στοχασμοί ψυχής

Μίνα Αθανασιάδου

Γεννήθηκε στην Καβάλα ένα μεσημέρι του Νοέμβρη και έζησε στην...

Dobletoglou Eytyxia

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. και εργάστηκε ως γραφίστρια και υπάλληλος γραφείου. Τώρα είναι επίτιμη δημοσιογράφος για το site της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, εθελόντρια προώθησης του τουρισμού της Νότιας Κορέας για το Υπουργείο Τουρισμού, Αθλημάτων και Τεχνών της Κορέας και υποτιτλίστρια σειρών και ταινιών.
Αγαπά τη συγγραφή και το διάβασμα από παιδί και έχει γράψει ήδη μια τριλογία («Το Ρόδο της Κορέας», «Η Πέρλα της Κορέας» και «Ο Άγγελος της Νότιας Κορέας») που τοποθετείται στο 1820 κάνοντάς τα αυτοέκδοση σε αμερικανικό site. Η επιτυχία των βιβλίων της έδωσε ώθηση να γράψει ξανά, απευθυνόμενη αυτήν τη φορά σε ελληνικό εκδοτικό οίκο, ώστε να προσεγγίσουν το βιβλίο της περισσότεροι Έλληνες αναγνώστες. Η αγάπη της για τη Νότια Κορέα χρονολογείται από το 2010 και μελετώντας την εντυπωσιάζεται διαρκώς με τις ομοιότητες που κρύβουν οι δυο αυτοί λαοί.

Δείτε το βιβλίο Στη Σεούλ

Οι Ναυαγοσώστες

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει...

Νίκος Μπαλατσούκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νίκος Μπαλατσούκας είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το έτος 2000.Ενταγμένος στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, στο Μητρώο Εκπαιδευτών ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ καθώς και στο Μητρώο Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε αντικείμενα σχετικά με πληροφορική και προγραμματισμό. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα σχετικά με πληροφορική και προγραμματισμό καθώς και προγραμματισμό, κυρίως σε διαδικτυακές εφαρμογές και εφαρμογές βάσεων δεδομένων. Είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου – (Html.Gr)

 

Νίκος Μπαλατσούκας

Ο Νίκος Μπαλατσούκας είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος της Σχολής...

Iordanidou

Μαρία Ιορδανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου, τη μεγάλη μου αγάπη.  Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω δασκάλα. Όταν μεγάλωσα, σπούδασα Παιδαγωγική και από τότε ζω το όνειρό μου.

Επειδή μου άρεσε πάντα να ακούω τους ανθρώπους που μιλούσαν ξένες γλώσσες, έμαθα αγγλικά και γαλλικά για να τους καταλαβαίνω.Συνέχισα τις σπουδές μου σε ένα Μεγάλο Σχολείο που λέγεται “Διδασκαλείο” και μετά συνέχισα σε ένα ακόμα πιο Μεγάλο Τμήμα που λέγεται “Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ψυχική Υγεία”. Τρελαίνομαι να φτιάχνουμε ομάδες με τους δασκάλους και να παίζουμε μεταξύ μας  σαν να είμαστε παιδιά. Γι’ αυτό και θα διαβάσετε σίγουρα κάπου ότι η Μαρία Ιορδανίδου είναι “Εμψυχώτρια σε Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών”.

Συμμετέχω  στις δράσεις της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»,  και έκανα τη δασκάλα της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, στο σχολείο «Οδυσσέας».

Έγραψα άρθρα σε παιδαγωγικά περιοδικά και τώρα γράφω έργα για σχολικές παραστάσεις. Τον τελευταίο καιρό είμαι Διευθύντρια σ’ ένα μεγάλο σχολείο και μου αρέσει πολύ να ακούω τις καθημερινές ιστορίες των παιδιών. Εμπνέομαι από τις συζητήσεις μαζί τους, από τις δικές μου αναμνήσεις και τα όνειρά μου που τις περισσότερες φορές είναι χρωματιστά. Έχω γράψει τα παραμύθια: “Εγώ είμαι αρχηγός”,  Ποντικοσερφαρίσματα», “Δόντι παίρνω, δόντι αφήνω” με την αγαπημένη μου Στέλλα από τις Εκδόσεις Διάπλους  και το παραμύθι “Η Μάγισσα Μουρ Μουρ και το Πλατύ Παπούτσι” με την αγαπημένη μου Άννα από τις εκδόσεις Φυλάτος που μιλάει για τους αλλιώτικους από εμάς “άλλους”.

Δείτε το βιβλίο: Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Μαρία Ιορδανίδου

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου,...

Praxia

Αρέστη Πράξια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog mikresistories.org.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, στο οποίο αφιερώνει σχεδόν όλο της τον ελεύθερο χρόνο.

Δείτε το βιβλίο: Λίζα η μπαλαρίνα

Αρέστη Πράξια

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα...

Zyrnoglou

Μαρία Ζυρνόγλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Ζυρνόγλου γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στην Καβάλα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Marketing και έκανε μεταπτυχιακό στην Αγγλία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον χώρο της Διαφήμισης και ενημέρωσης και έχοντας περάσει και από τον χώρο των επιχειρήσεων, στη θέση της ιδιοκτήτριας, την κέρδισε η συγγραφή παιδικών βιβλίων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής και συνεχίζει να γράφει για μικρούς αλλά και για μεγάλους αναγνώστες.
Τα βιβλία της που κυκλοφορούν έχουν τίτλο: Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης, Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης και το παντοπωλείο της αγάπης και Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης και ο πειρατής Πειράτιος. Όλα από τις εκδόσεις Χατζηλάκος.
«Το μαγικό παλτό» είναι η πρώτη της εφηβική νουβέλα, από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε το βιβλίο: Το μαγικό παλτό

Μαρία Ζυρνόγλου

Η Μαρία Ζυρνόγλου γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στην Καβάλα και...

Kalliopi Raikou

Καλλιόπη Ράικου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία, Κλασσικές Σπουδές και Εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μετέπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα πάνω στις ολιστικές προσεγγίσεις της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Παρόλα αυτά δε σταμάτησε εκεί, συνεχίζοντας τις πανεπιστημιακές της σπουδές πάνω στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και συγκεκριμένα πάνω στη Θεραπευτική χρήση της Τέχνης σε αυτές. Το 1997 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εκμάθησης γλωσσών με το European Label και παράλληλα έχει συνεκδόσει με εκπαιδευτικό της Αυστραλίας βιβλίο για τη Διασπορά. Αυτήν τη στιγμή διδάσκει σε μαθητές όλων των ηλικιών ανά τον κόσμο. Στη διαδρομή της έχει αποκτήσει δύο φωτεινούς ήλιους, τον Ορέστη και την Ηλέκτρα, ενώ η ίδια συνεχίζει να εκπαιδεύεται και κυρίως να παρατηρεί.

Kalliopi Raikou was born in Athens in 1971. She studied Literature with Humanities, has a Diploma in Classical Studies and Education, and trained in Art Therapy in Special Education. Kalliopi is also a qualified teacher of Greek as a Foreign Language and now teaches Greek
to students from all over the world. In 1997, Kalliopi was awarded the European Label “Stimulating Language Learning” from the European Union and the Greek Ministry of Education. She has also contributed to a book for kids of the Greek diaspora in Australia. Her two children – Orestes and Electra – help her carry on and observe life.

Δείτε το βιβλίο Τα πολύχρωμα μπαλόνια

Καλλιόπη Ράικου

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική...

Dimitris Basileiou

Δημήτρης Βασιλείου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Msc στη Νεότερη & Σύγχρονη Ιστορία, Med στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 2003 υπηρετεί ως φιλόλογος καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης για τις ιστορικές σπουδές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Συνεργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας – εμπειρογνώμονας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στη συγγραφή και εκπόνηση “Οδηγού για τον Εκπαιδευτικό” για το μάθημα της Ιστορίας της Α΄Λυκείου, αλλά και εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της Καλλιτεχνικής Παιδείας – Θεατρολογίας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στην εφαρμογή ψηφιακών σεναρίων Νεοελληνικής Γλώσσας στη σχολική τάξη.

Δείτε το βιβλίο: Η διαχείριση του Μακεδονικού Ζητήματος από την τέταρτη εξουσία (1903-1908)

Δημήτρης Βασιλείου

Ο Δημήτρης Βασιλείου σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή...

Roggas

Γιώργος Ρόγγας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Κατόπιν σπούδασα πληροφορική και ΜΜΕ. Πλέον ζω μόνιμα στην Αθήνα.
Λατρεύω τα βιβλία,το θέατρο,τον κινηματογράφο,τα ταξίδια,τις συναυλίες,τον καφέ και πάνω απ’όλα λατρεύω να ονειροπολώ.

Δείτε τα βιβλία:

Οι ανεμόμυλοι σταμάτησαν να γυρίζουν

Σημειώσεις ενός αυτόχειρα

Γιώργος Ρόγγας

Γεννήθηκα 4/11/1991 στην Αμάρυνθο Ευβοίας και εκεί πέρασα τα παιδικά...

Foteini Giannitsi Kyriakidou

Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Άσπρος του Νομού Κιλκίς, αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε αρχικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια στη Δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση για πολλά χρόνια. Υλοποίησε ως συντονίστρια ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής καθηγητών, μαθητών και αδελφοποιήσεις σχολείων. Παράλληλα, ανέπτυξε δράση ως μέλος του Δ.Σ. σε επιστημονικούς συλλόγους, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια εργάσθηκε ως Διευθύντρια σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκτός από το διάβασμα και το γράψιμο της αρέσουν τα ταξίδια, κυρίως γιατί μέσα από αυτά αισθάνεται να διευρύνονται οι ορίζοντές της.

Δείτε τα βιβλία:

Άλλο και τούτο! – Από τους Gastarbeiter στο brain drain 

Εκεί στα 20.000 πόδια

Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου

Η Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Άσπρος...